Gość: biznes Strajki są dla frajerów IP: *.aster.pl 16.10.09, 16:50 Związki zawodowe to banda ludzi, któzy są zbyt leniwi i głupi, żeby samemu wziąć swoje życie w swoje ręce. Płacą za mało i za ciężko zapieprzasz? To zmień robotę. Nikt cię nie zatrudni? No to znaczy, że jesteś za słaby i wracasz do marnej roboty za marne pieniądze. Takie czasy, taki rynek. Komunizmu się zachciało nierobom. Wywalić ich wszystkich i wziąć nowych. Zaczęli by błagać o tę samą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ppnowak Re: Strajki są dla frajerów 16.10.09, 17:02 Nadejdą srogie czasy dla takich jak Ty. Siła ruchu robotniczego choć osłabiona przez neoliberalną dykaturę prędzej czy później doprowadzi do wielkiej społeczno- ekonomicznej zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Strajki są dla frajerów 16.10.09, 17:59 Odłóż lepiej ten "Krótki kurs", bo najwyraźniej ci się pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 typowym frajerem są szefowie tacy jak ty 16.10.09, 17:32 biznes który nie szanuje pracowników musi paść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty biznes Re: Strajki są dla frajerów IP: 94.75.121.* 16.10.09, 17:47 'biznes'-ty pieprzony gnojku,jeszcze zaskomlesz kiedyś kanalio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Strajki są dla frajerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 18:02 Gość portalu: anty biznes napisał(a): > 'biznes'-ty pieprzony gnojku,jeszcze zaskomlesz kiedyś kanalio Dlaczego niby ma skomleć? Facet napisał czystą prawdę, która niektórych jak widać w oczy kole. Jak masz trochę oleju w głowie i jaja na właściwym miejscu to weź swoje życie we własne ręce, a jak nie to przestań pie...ć po próżnicy i gibaj na paleciaku do usranej śmierci. Ale pamiętaj, paleciak to nie bolid F1, a sklepowe alejki to nie tor w Monaco - nie oczekuj kokosów. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 mentalność typowego polaczka... 16.10.09, 18:14 Idioto, tacy ludzie też są potrzebni i musza godnie zarabiać kretynie, "menadżerze" po zarządzaniu albo politologii ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: mentalność typowego polaczka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 18:24 mil1231 napisał: > Idioto, tacy ludzie też są potrzebni i musza godnie zarabiać kretynie, > "menadżerze" po zarządzaniu albo politologii ! Fizole bez wyuczonego fachu nigdzie dobrze nie zarabiają. Fizol wkładający masło lub mąkę w półki po 10 latach wkładania tego masła nie stanie się nagle niezastąpionym wykwalifikowanym specjalista w swej dziedzinie tak jak by to było w przypadku spawacza chociażby. Jeśli praca nie jest rozwojowa to płaca za nią również stoi w miejscu. To naprawdę takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 co ty pier.d..olisz?? Wszędzie w krajach 16.10.09, 18:31 bogatszych od nas zarabiają przynajmniej godnie, magistrze politologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: co ty pier.d..olisz?? Wszędzie w krajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 18:46 mil1231 napisał: > bogatszych od nas zarabiają przynajmniej godnie, magistrze politologii W bogatszych wszystko jest lepsze ale Polska nie jest bogatsza, Polska jest biedniejsza i płace w niej są adekwatne do sytuacji gospodarczej. Chcesz zarabiać dobrze to chodź do szkoły albo na kursy i się ku... pilnie ucz głąbie, albo wyrób sobie jakiś fach i otwórz swoją działalność, a nie chrzanisz mi tu o wyzysku. PS. Co złego jest w byciu magistrem politologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: co ty pier.d..olisz?? Wszędzie w krajach IP: 84.38.25.* 16.10.09, 19:00 Gość portalu: K napisał(a): > W bogatszych wszystko jest lepsze ale Polska nie jest bogatsza, Polska jest bie > dniejsza i płace w niej są adekwatne do sytuacji gospodarczej. Gó... nie adekwatne! Jeśli Polska jest krajem biedniejszym, dysproporcje zarobkowe powinny być mniejsze niż w krajach bogatszych, tymczasem są najwyższe w całej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Tęsknimy za Hitlerem co? 16.10.09, 18:00 Wtedy nie było problemu ze strajkami, albo brakiem chętnych do pracy za głodową pensję, wystarczył telefon do kolegi z SS, zaraz dowieźli siły roboczej, parę pociągów jak trzeba było. Neoliberalna wolność to prawo do posiadania niewolników. Neoliberałowie są tacy sami jak hitlerowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag praca z 1000zł to jest robota ?? zycia szkoda IP: *.chello.pl 16.10.09, 16:52 na leczenie schorzen kregosłupaów nie zarobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.multimo.pl 16.10.09, 16:57 Ja tam nic nie kupuję w tym g0wnianym sklepie. Ceny mają wysokie, na półkach syf. Jedynym akceptowalnym supermarketem jest Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
jotemm Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i 16.10.09, 17:02 Szanowny pracoeniku/marketingowcu Auchan: macie takie samo g0wno, tylko czasmi w innym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhiprmaketowiec Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:04 ..CAŁA BOLĄCZKA OBCEGO-HIPERMAKETOWEGO SYFU POLEGA NA FAKCIE, ŻE TEN OBCY KAPITAŁ, ZACIĄGAŁ ZAJE-BISTE KREDYTY NA BUDOWĘ SWYCH MOLOCHÓW..I TERAZ CO?...POLSCY MURZYNI, PRACOWNICY MUSZĄ SWYM HARACZEM I WASALSTWEM SPŁACAĆ KREDYTY SWYCH PRACODAWCÓW..NIESTETY TAKA JEST PRAWDA..PO-JEBANOŚĆ POLSKA POLEGA M.INNYMI NA FAKCIE UDZIELANIA PRZEZ POLSKĘ OGROMNYCH ULG PODATKOWYCH OBCEMU KAPITAŁOWI....MAŁO TEGO: POLSCY ZARZĄDCY TYCH SYFILITYCZNYCH MOLOCHÓW ROBIĄ JAKO "kapo", JAKO USŁUŻNI, ZAFAŁSZOWANI CIEMIĘŻYCIELE, GNĘBIĄCY polskich ROBOLI..... TYLE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 17:07 W Warszawie na Polczynskiej to samo - koszmarne kolejki zawsze jak jestem. Do tego drozej niz np. w Realu a wybor, poza ubraniami i ksiazkami dla dzieci, faktycznie jest slabszy. Oprocz ciuchow dla dzieci i tychze ksiazek, raz na jakis czas, przestalam tam jezdzic i robic zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesco gość Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.10.09, 17:11 Moja ostatnia podwyżka to około 20zł netto. Pracuję tam 5 lat a zarabiam niecałe 1200 zł. Gdybym wiedział, że po tylu latach pracy i rozwoju w tak dużej firmie będę dostawał takie wynagrodzenie to chyba trochę inaczej bym do niej podchodził. A jeśli chodzi o prezesa Tomaszewskiego i jego "chętnych do pracy" to niech się wypowie ile chętnych do pracy było w Castoramie w Przemyslu a ile do Tesco tuż obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i IP: *.4web.pl 16.10.09, 17:28 Jazda do roboty nieroby. Przecież nikt pod karabinem nie trzyma. Jak się nie podoba to idźcie do innej pracy. Jak za mało płacą to trzeba zacząć pracować tam gdzie jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Popieram!Protestujcie przeciwko tym sk..do skutku! 16.10.09, 17:13 Tesco wzięło wieśniaków z prowincji i zrobiło z nich kapo-managerów a wieśniakom obiecano prowizje za wyciśnięcie jak najwięcej z pracowników za grosze! Polscy menadżerowie Tesco to banda pojebow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 17:21 bojkot sklepów Tesco, dla mnie to bez róznicy jakiej sieci nabijam kieszeń, w tesco raczej juz zakupow nie bede robil moze mniej klientow wtedy tesco nie bedzie musialo zatrudniac nowych osob!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fotodiagnoza Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... 16.10.09, 17:26 nie pierwsza to tego typu informacja o pracownikach hipermarketu. powinni strajkować przy takich warunkach pracy fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2004727,2,1,ps.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolheaded Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.10.09, 17:26 Bravo prezes... Zapychacze półek sklepowych niech mają pretensje do siebie samych. TRZEBA SIE BYLO UCZYC , gamonie, a nie leżeć na wyrku na wznak. Nic wam się nie należy, to wam ktos robi przysługę dając stałe zatrudnienie. Jak wam się nie podoba, albo praca za trudna - nikt was tam na siłę nie trzyma, możecie zmieniać pracię na inną, lepiej płatną, proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpoolczyk Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i IP: *.range86-144.btcentralplus.com 16.10.09, 17:28 popieram w ciemno ten protest,nie wiem jak w polsce ale w uk to zlodzieje!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolheaded Bravo prezes... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.10.09, 17:32 Zapychacze półek sklepowych niech mają pretensje do siebie samych. TRZEBA SIE BYLO UCZYC , gamonie, a nie leżeć na wyrku na wznak. Nic wam się nie należy, to wam ktos robi przysługę dając stałe zatrudnienie. Jak wam się nie podoba, albo praca za trudna - nikt was tam na siłę nie trzyma, możecie zmieniać pracię na inną, lepiej płatną, proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 powiedział sqrwyemigrant..trzeba się było uczyć! 16.10.09, 18:33 to bys wyjeżdżac nie musiał matołku! Odpowiedz Link Zgłoś
teskowiczowski Co ma pracownik Tesco w UK. 16.10.09, 17:36 Taki najbardziej szeregowy. Pensja powyżej minimalnej, pozwalająca na życie. Stosunkowo łatwy dostęp do funkcji team-leadera (po polsku brygadzisty) i potem managera niższego szczebla. Roczny bonus w postaci darmowych akcji firmy - dostaje się akcje o wartości 3,7 % zarobków w danym roku podatkowym. 10% zniżki na zakupy. UPRZEJME I LUDZKIE traktowanie pracownika. Pracownik słyszy DZIĘKUJĘ za każdą jedną wykonaną czynność. I długo by można wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.dynamic.caiway.nl 16.10.09, 17:39 macie ludzie racje albo podwyrzki albo nioech angole pograrza sie w dalszym kryzysie a prezesowi zapalic kopa nie badzcie niewolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i 16.10.09, 18:01 ... i nauczcie się pisać ortograficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 18:34 Gość portalu: wolny napisał(a): > macie ludzie racje albo podwyrzki albo nioech angole pograrza sie w dalszym > kryzysie a prezesowi zapalic kopa nie badzcie niewolnikami Chcesz "podwyrzek" kmiocie, to się chociaż najpierw naucz poprawnie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
augustc Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... 16.10.09, 17:39 Hmm, w naszym osiedlowym Tesco na starcie dostaje się 1700 zł brutto, biorąc pod uwagę jakie są zarobki w innych sklepach nie jest najgorzej. Jak pracowałem w Kolporterze to dostawałem 1600 zł brutto, mało tego - u nas cały czas były naciski na to, żeby jak najwięcej sprzedać, straszono nas tajemniczym klientem, itd. W Tesco tak nie ma, nie jest co prawda idealnie, ale nie jest najgorzej, pracuje tam paru moich znajomych i nie według nich nie jest tak źle. Aczkolwiek nie wiem jak jest w innych miastach w innych sklepach, dużo przecież zależy od kierownictwa, które nie zawsze jest idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: 94.75.121.* 16.10.09, 17:45 w Wielkiej Brytani skąd pochodzi tesco zarobki szeregowych pracowników tej korporacji wynoszą średnio około 1000 funtów,a ceny produktów są porównywalne do tych w Polsce!więc o czym my mówimy?dymają nas jak Czarnych w Afryce,a kase wypompowują do swoich banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukkrod Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: 77.222.244.* 16.10.09, 17:52 Tak trzymać , walczcie o swoje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 To są prawdziwi bohaterowie, a nie Wałęsa 16.10.09, 17:54 Jakoś za nimi ani kościół się nie wstawia, ani zachód nie upomina. Właśnie pani Fornalczyk, która zorganizowała pierwszy strajk w Tesco jest postacią o rysach bohaterskich, podobnie jak reszta strajkujących. Trzymajcie się kochani jestem z wami, nawet jeśli teraz się nie uda wcześniej czy później zwyciężymy, nadejdzie dzień, kiedy polska szajka złodziei, neoliberałów i im podobnych bandytów dołączy do Chodorkowskiego przy wyrębie lasu. Dzisiaj jest znowu 1905 rok, w Polsce i na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
henry_miller to ja bojkotuję tesko 16.10.09, 18:05 Jeśli Tesko nie chce pałcić pracownikom - ja nie chcę u nich kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.10.09, 18:08 Volvo Fabryka autobusów od 1,5 roku bez żadnych podwyżek!!!Zgroza. To dopiero wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Pracownicy i Tesco NAJgorsze 16.10.09, 18:10 Kiedyś bywałem tam regularnie na zakupach - teraz prawie wcale. Ceny bardzo wysokie. Wybór towaru marny. Organizacja kiepska. Pracownicy bardzo leniwi. Częsty widok: - trzy kobiety dyskutujace przy jednym wózku/palecie z towarem a w tym samym czasie przy dwóch czynnych kasach gigantyczne kolejki - obsługowe stoiska mięso sery; teoretycznie czynne do 22, pół godziny wcześniej zamknięte Może by sie przydało pracownikom i kierownikom szkolenie w biedronce? Tam ludzie zapieprzają i im dałbym podwyżki a w Tesco to podniżki. (ostatnio po półgodzinnym staniu w kolejce w miejscu - zostawiłem wózek pełen towaru - mrożonego też - pod kasą i poszedłem do konkurencji - i jeszcze iluś wkurzonych niedoszłych klientów tez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Komentarz do opinii Miączyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 18:12 Miączyński w swoim wideo-komentarzu: "...żądania związkowców są - powiedzmy sobie szczerze - absurdalne w dzisiejszej rzeczywistości gospodarczej nikt, żadna sieć handlowa nie stać ich aby dać podwyżki w takiej wysokości..." Komentarz według mnie całkowicie chybiony. Wystarczy poszukać na oficjalnych stronach wybranych sieci handlowych wyniki przychodów, przemnożyć przez kiepską marżę i obliczyć przybliżony zysk netto. Nie wiem w jakiej rzeczywistości żyje Pan Miączyński, ale doradzałbym mu troszeczkę większej dziennikarskiej "wnikliwości" w sytuację finansową wybranych sieci handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IceQube Właśnie dlatego odszedłem z TESCO IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 18:17 Na początku 25osób (co prawda na 1/etatu) na 1 stoisku. Teraz 3 i zakaz zatrudniania! Brak perspektyw rozwojowych. Awanse niby i były ale sam nic nowego się nie nauczyłeś. Płace - żenada. Nie będę pisał o stawkach bo i tak nikt by nie uwierzył. Sklepy podzielone na cztery koszyki płacowe. I tak sklepy we Wrocławiu koszyk 1 - 30 km dalej koszyk 4. Różnica w pensji do 60%. jak mam motywować ludzi spytałem dyrektora i kier. od HR. Odpowiedź "Jak dobrze pracuje to daj im 3/4 etatu albo wyślij na kurs wózków widłowych". Chyba nie muszę mówić co robiło większość osób po ukończeniu takiego kursu - papiery pod pachę i do innej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retoryk.zn.krakow co to znaczy-wezmiemy zwolnienia lekarskie? IP: *.cable.casema.nl 16.10.09, 18:20 Popatrzcie,ile kasy pojdzie bokiem dla lekarzy?za fatyge sobie policza,ZUS zaplaci...czyste oszystwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Pracownicy Tesco zastrajkują przed świętami i z... IP: 83.143.100.* 16.10.09, 18:22 ze wlascicielom tesco nie jest wstyd ! biorac pod uwage ze traktuja ich prawie jak niewolnikow ( co juz wola o pomste) to jeszcze zaluja paruset zlotych dla ludzi ktorzy siedza po zapewne po 10h w robocie Odpowiedz Link Zgłoś