Gość: gro IP: *.adsl.actcom.co.il 25.01.04, 16:33 A CO Z KORUPCJA W CENTRUM ONKOLOGII PANIE MICHNIK? tajnedokumenty.com/gis1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thor Etyka lekarska i zbieg okolicznośći IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 25.01.04, 16:38 To przypadek, zbieg okoliczności taki ... Ja wierzę w etykę lekarską :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdychacz Re: Etyka lekarska i zbieg okolicznośći IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 17:12 J&J, MDS, PCW a stentów juz pod koniec pazdziernika w Wielkopolsce brakowało. Podniecać sie tymi fachowymi terminami mogą kardiolodzy czy producenci mikrourzadzeń. Chorym pozostaje propozycja "te stenty są lepsze, ale niestety trzeba dopłacic 320 zł". Podobnie jak z kontrastami, czy innymi preparatami. Ale to już było... i wciąż wraca. Od lat. Taki pejzaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kardiolog Stenty-pseudokorupcja IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 25.01.04, 18:21 robienie z igly widły. rapamycyna i paklitaksel a nie "paklitaksol" to substanje hamujace proliferacje komorek miesniowych w tetnicach wiencowych. wiedza weszacych sensacje dziennikarzy jest zenujaca.firmy farmaceutyczne ktore produkuja gorsze stenty i pokrywane innymi niesprawdzonymi jeszcze klinicznie lekami probuja wykorzystac naiwnych dziennikarzy, podburzajac ich i sugerujac korupcje ze strony lekarzy, tymczasm jest wprost odwrotnie.tylko stenty rapamycynowe(cypher ) i uwalniajace paklitaksel (taxus) maja potwierdzone i udowodnione pozytywne dzialanie w zapobieganiu ponownego zwezenia tetnic wiencowych, w szczegolnosci i u pacjentow z cukrzyca. CZy ktorys z panow redaktorow wolalby gorszy i niesprawdzony stent jak trafi mu sie zawal serca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Mhm, racja ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 19:37 sądzę,kolego,ze jeżeli dojdzie do zawalu serca u pacjenta ze stentem, to juz wszystko jedno jaki ma, prawda ? Lepiej byłoby napisać, że te 2 zmniejszają ryzyko restenozy i w konsekwencji zawału.. O to chyba chodziło, czy szkoła krakowska widzi to inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
contento Re: Stenty-pseudokorupcja 26.01.04, 07:18 dziwne mam znajomego który pracuje w Johnsonie i wiem na czym ta praca polega , jak to działa jakie ma zadania ( chodzenie w odwiedziny do ordynatorów, imprezy z w.w. itp , zdziwiło mnie to bo tez kiedyś byłem repem d/s aptek i moja praca polegała na całkowicie czymś innym , dodam że koleś nie ma nic wspólnego z medycyną . ) wytłumaczył mi dokładnie jak działa mechanizm wygrywania tych przetargów , więc panowie lekarze proszę ludziom nie wciskać bajek , tak to działa jesli chodzi o przetargi ale po co do tego urabiac ideologię że to dla dobra pacjenta itp . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacio Re: Kwadratura koła na rynku stentów IP: 148.81.190.* 25.01.04, 19:28 rozumiem że dla autora również nie miałoby znaczenia gdyby był leczony (czego mu nie życzę)przy użyciu narzędzi wyprodukowanych gdzieś w III świecie niż np. europejskich - bo ważna jest jakość a nie tylko nazwa czy sama cena korzystając z usług zwykle nie ingerujemy w zastosowane produkty, czy części i nikt nie zakłada że np. fryzjer (szampony!) czy glazurnik (fugi i kleje do płytek) jest w zmowie z jakimś producentem czy hurtownikiem ale że ma doświadczenie z tymi wyrobami i ze spokojnym sumieniem może je stosować porównanie z samochodem jest bez sensu bo są to produkty z gruntu zbliżone a np. jeden antybiotyk nie jest równy drugiemu a co zrobić gdy na rynku jest jeden producent danego produktu? - zrezygnować z zakupu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kwadratura koła na rynku stentów IP: *.lo.corp.weil.com / *.weil.com 26.01.04, 00:29 uwazalbym na twoim miejscu moga cie otruc, a moze juz cie otruli i powoli umierasz, zastanow sie co ostatnio jadles Odpowiedz Link Zgłoś
contento Re: Kwadratura koła na rynku stentów 26.01.04, 07:19 dziwne mam znajomego który pracuje w Johnsonie i wiem na czym ta praca polega , jak to działa jakie ma zadania ( chodzenie w odwiedziny do ordynatorów, imprezy z w.w. itp , zdziwiło mnie to bo tez kiedyś byłem repem d/s aptek i moja praca polegała na całkowicie czymś innym , dodam że koleś nie ma nic wspólnego z medycyną . ) wytłumaczył mi dokładnie jak działa mechanizm wygrywania tych przetargów , więc panowie lekarze proszę ludziom nie wciskać bajek , tak to działa jesli chodzi o przetargi ale po co do tego urabiac ideologię że to dla dobra pacjenta itp . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YY! Re: Kwadratura koła na rynku stentów IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 11:48 contento napisał: > więc panowie lekarze proszę ludziom nie wciskać bajek , tak to > działa jesli chodzi o przetargi ale po co do tego urabiac ideologię > że to dla dobra pacjenta itp . Tej patologii nie ujawniają dziennikarze bo koncerny farmaceutyczne płacą w zleceniach reklam za ukrywanie tych faktów. Łącznie tracimy na tym ponad 8 mld zł! Dotychczas uważałem że najbardziej szkodzą społeczeństwu korporacje prawników. Zaczynam zmieniać zdanie. Korporacje medyków to największe zło które nas spotyka a przecież lekarze powinni pomagać. Jamroży i jego obecnie sądzony przyjaciel Wieczerzak też z tego kryminogennego środowiska medyków się wywodzą :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwinka Re: Podobno Pan Religa jest taki uczciwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:42 Odpowiedz Link Zgłoś