Gość: semeon TVN chce w 2010 roku utrzymać oglądalność i udz... IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 23:48 Z przykrością muszę dołączyć do głosów bardzo krytycznych. Zwykłego TVN-u, praktycznie, nie oglądam od dawna. Czasami oglądałem "Teraz my", ale po usunięciu dogrywki w TVN-24, programy są mdłe i nieciekawe, dobór rozmówców z góry determinuje treści jakie potem padają w trakcie audycji. To po co oglądać taki program? Czasami zerknę na TVN-24 /szczególnie o 21.00/, lecz ostatnio i tam beznadziejnie. Dalej wszystko na zasadzie dokopać PiS-owi. A "rozmowy niedokończone" zwana także "szkłem kontaktowym" to już żenada kompletna. Ile można się śmiać z tego samego kawału? Piękne słowa pana prezesa nijak się mają do rzeczywistości. Proponuję więcej szacunku do inteligencji widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Czy wyscie wszyscy och....... IP: *.acn.waw.pl 15.12.09, 00:15 Przeciez TVN jak i Polsat i TVP, zeby przezyc musza sie dostosowac do polskiego spoleczenstwa, ktore staje sie tak glupie jak kazde inne zachodnie... Czy wszystkie w/w tv maja zyc z teatru telewizji? Pogielo Was! To normalne (a moze nie), ze graja pod publiczke, ale Wy cudowni inteligenci tego nie widzicie. Stworzcie sobie wlasna tv inteligencka, ciekawe kto to k... bedzie ogladal:) Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Czy wyscie wszyscy och....... 15.12.09, 00:48 W twoim rozumowaniu /p/ tkwi błąd logiczny. Jeżeli obecnie w Polsce co trzecia młoda osoba kończy studia to znaczy, że inteligencji przybywa /mówimy o kategoriach bezwzględnych, TVN nie ma badań, ile w tej grupie jest ich potencjalnych odbiorców/ dlatego należałoby również i tej grupie docelowej, jak i już istniejącej grupie wykształciuchów, "dać coś na pożarcie", chociażby po to, aby zwiększyć oglądalność w tym sektorze, ponieważ reklamy do nich kierowane są zazwyczaj najdroższe, czyli przynoszą tv największy przychód. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Czy wyscie wszyscy och....... 15.12.09, 01:20 Inteligencja nie jest równoznaczna ze skończeniem studiów. Większość absolwentów uczelni to absolwenci studiów zaocznych i różnych prywatnych szkółek gdzie obowiązuje zasada - was interesuje tylko wasze czesne a nas interesuje papierek na koniec. Produkując programy na masowy rynek dla gawiedzi obniża się poziom i ogłupia widza. Ogłupiany widz staje się po pewnym czasie faktycznie głupi i wymaga jeszcze bardziej głupszych programów - Sprzężenie zwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Trash TV 15.12.09, 00:19 tvn robiona jest wg wzorów amerykańskiej trash tv - telewizji śmieciowej. zgodnie z prawem kopernika-greshama (pieniądz gorszy wypiera z obiegu pieniądz lepszy) tvn jest odpowiedzialna za obniżanie się poziomu w konkurującej z nią (niestety) publicznej tv (pomijam wątek upolitycznienia jednej i drugiej). przy pomocy POpaprańców tvn być może przejmie część publicznej i jej archiwa. popaprańcy odwdzięczyliby się w ten sposób tvn za przychylność i nieustające poparcie a oligarchowie mieliby kolejny kąsek do łyknięcia - oby się nim udławili Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Szkło kontaktowe 15.12.09, 00:21 Tak, plan na 2010 rok może i dobry i ambitny. Nie będę wypowiadał się na ten temat (w przeciwieństwie do innych na forum), bo się na tym nie znam. Zauważam jednak, że odczuwam pewne znużenie niektórymi projektami. Przykładowo: "Szkło kontaktowe", rozpocząłem oglądać tak około po roku, od pierwszej emisji programu (wcześniej - brak kablówki albo satelity - więc nie miałem dostępu doTVNu). Początkowo, oglądając "szkiełko" bawiłem się przednio, z czasem zaczeło mnie nieco nużyć, aż wreszcie nudzić. Ponieważ nie udało mi się dodzwonić do "szkiełka", aby zaproponować własne pomysły na urozmaicenie programu odpuściłem, zwłaszcza że również moje sms-y nie znajdowały uznania jakiegoś tam "admina - cenzora", za to niestety dosyć często, emitowane były na pasku sms-y nie zawsze trafne, często proste (by nie powiedzieć prostackie) i mało dowcipne, znajdując nie wiedzieć czemu uznanie u "paskwego decydenta". Mniejsza z tym. Chociaż moich pomysłów - na uatrakcyjnienie programu - nie mogłem przedstawić nie żałuję, bowiem jakiś czas temu "szkiełko" nieco zmieniło się (w jakimś sensie również w sposób, odpowiedni do moich pomysłów). Z przykrością jednak stwierdzam, że program, pomimo urozmaicających zmian (nota bene, przeprowadzonych zdecydowanie byt późno), jak dla mnie nie zyskał na atrakcyjności. Dalej jest jakiś taki monotonny, brak w nowej formule tego błysku, "fajerwerku" - nie wiem, czym to jest powodowane, bo przecież różni nowi współprowadzący, to w większości "lepsza medialnie półka". Tak na marginesie: Ciekawe, jak przedstawia się oglądalność "szkiełka" od początku istnienia, constans, czy może maleje albo może wzrasta ? Chyba warto pomyśleć wreszcie o całkiem nowym projekcie, który nie tylko zatrzyma dotychczasowych, ale i przyciągnie kolejnych widzów, czego Panu Prezesowi TVNu oraz wszystkim pracownikom i współpracownikom stacji TVN, w nowym 2010 roku życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman TVN chce w 2010 roku utrzymać oglądalność i udz... IP: *.icpnet.pl 15.12.09, 00:48 TVN - propagandowa szczekaczka aferzystów z PO i wszelkiego rodzaju finansowych mataczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość TVN chce w 2010 roku utrzymać oglądalność i udz... IP: *.warszawa.mm.pl 15.12.09, 00:52 Gazeta nie zarejestrowała że Piotr Walter NIE jest już prezesem TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość68 Re: TVN chce w 2010 roku utrzymać oglądalność i u IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 07:21 do poprzedników wróćcie do TV 1,2,3 tam są programy na waszym poziomie pisowcy no i jest ta misja hihi tylko wasza Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 TVN chce w 2010 roku utrzymać oglądalność i udz... 15.12.09, 07:26 Szkło kontaktowe ma za zadanie kopać leżącego (PiS) i wychwalać kopiącego (PO). Jednak kiedy zbyt długo kopie się leżącego to sympatia widzów może skierować się do leżącego a nie kopiącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka TVN- Rychu Zdzichu Miro dokładnie tak IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 08:41 Włochy rozumuiem Berlusconi jest właścicielem RAI. Ale co łączy TVN z Platformą. Jakiś Zdzichu, Miro Rychu, Czemu tak faworyzuje PO? Czyżby tsadion i wkładka do ITI Hanii Gronkiewicz?.Jakies to dziwne wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Piotr Walter o pozycji TVN: "wygrana przez knoc... 15.12.09, 08:58 Po pierwsze nie ma dobrej polskiej telewizji. Po drugie co z tego że sobie tu garstka ludzi ponarzeka, jak oczekiwania mas są spełnione. Ludzie chcą sieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Piotr Walter o pozycji TVN: "wygrana przez knoc... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.12.09, 09:18 Jestem głęboko rozczarowany drobnomieszczańską jakością produkcji TVN, a zwłaszcza"obiektywizmem i niezależnością" dziennikarską. Uważam, że stacja ta może niebawem dorównac miałkością produktów TVP (misjonarskiej). Wystarczy pozyskac Pospieszalskiego i Cejrowskiego. Gratuluję dobrego samopoczucia i zegnam, bo juz nie ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: Piotr Walter o pozycji TVN: "wygrana przez kn 15.12.09, 11:03 O poziomie programów rozrywkowych, polskich szitkomach i programach para dokumentalnych nie będę sie wypowiadał, bo już opinie zostały wygłoszone, natomiast zawsze i absolutnie mnie zachwyca tvn24 i ich perfekcyjna umiejetnośc robienia z błachego wydarzenia kataklizmu na miarę końca świata i te tłumy "specjalistów" wypowiadających się w temacie! Niebywałe i genialne! Ostatnio polubiłem "śniadanie mistrzów" i z masochistyczną przyjemnością oglądam weekendowe "dzień dobry tvn", to lansowanie własnych pracowników, podnoszenie Brzyduli do rangi narodowej, nie ma już nawet miary na taki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Piotr Walter o pozycji TVN: "wygrana przez knoc... 15.12.09, 11:40 TVN wystartował jako stacja dla bardziej wymagających widzów, niestety ewidentna tabloidyzacja mediów spowodowała, że obecnie już nie ma różnic miedzy Polsatem a TVN. Ten pierwszy podniósł poziom a ten drugi znacząco obniżył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Narcyz Wstydzę się - bo ogłupiam ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 06:11 - powiedział scenarzysta serialowy - bohater amerykańskiego filmu. Może czas by powiedział to również P.Walter. Odpowiedz Link Zgłoś