Gość: Zbyniu IP: 91.206.210.* 14.12.09, 21:19 Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fox Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Polska... IP: 91.206.210.* 14.12.09, 21:20 TP pokazuje swoje drugie oblicze - ku chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kos Re: Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:43 Vive Textile Recycling - heh nie mam nic przeciwko zeby zarabiali i przetwarzali używaną odzież ale prawda jest taka ze te 18% to jest bez łaski. Zbieraj ciuchy za darmo w kontenerach na których są pewnie loga organizacji charytatywnych. Super że ze starych ciuchów robią biznes. Bo to ekologiczne, fajne itd. ale nie rumy z tego szumu. To tak jakbym stworzył firmę z kontenerami i zbieral dzialacace RTV. Na kontenerze bedzie napisane ze pomagam fundacją. To potem jak sprzedam te RTV to bez łaski będzie że oddam partie gotówki potrzebującym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz Re: Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Pols IP: *.41.broadband4.iol.cz 14.12.09, 21:56 o ty pier.do.li.sz ćw.oku. Vive Textile recycling sprowadza ciuchy z Holandii, nie zbiera nic. Sortuje i sprzedaje , głownie eksportuje. Bertus Seervas to prawdziwy filantrop, świetny człowiek, oprócz tego prowadzi fundacje pomagającą dzieciom, ale najłatwiej jak byle ped.ał jak ty, pewnie jeszcze z płocka, będzie go obrażał. Ile Ty fra.jerzyno dałeś potrzebującym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Pols IP: *.multi-play.net.pl 15.12.09, 00:27 no ale Ty za to pokazales klase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gil Re: Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Pols IP: 81.26.13.* 15.12.09, 08:26 Heh, ja też nie mam nic przeciwko temu żebyś wypisywał idiotyzmy w internecie. W końcu prawda jest taka, że każdy ma prawo zrobić z siebie publicznie kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Polska... IP: 87.204.33.* 14.12.09, 21:59 Vive fajna inicjatywa, zarabiają pieniądze na rzeczach niepotrzebnych, część przekazując na cele charytatywne. Bardziej warte podkreślenie niż poczynania monopolisty TP czy KGHM. Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Polska... 14.12.09, 22:31 Tylko sie cieszyć. Czy można sie dowiedzieć kto skorzystał z tych darów?// Pytam poważnie, nie złośliwie, zwlaszcza w kontekście fundacji "Help". Czy ta afera nie spowoduje spadku darowizn?/ WINOWAJCY powinni być i za to ukarani, przejeciem od nich ukradzionych kwot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Polska... IP: *.socal.res.rr.com 14.12.09, 22:38 chyba idiota skomentowal tego pierwszego darczynce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterkino "Przejmowanie fabryk" IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 14.12.09, 23:12 W wyniku krachu gospodarczego w Argentynie w 2001 roku, najlepiej prosperująca klasa średnia stanęła przed faktem opuszczonych i nierentownych fabryk oraz masowego bezrobocia. Winą za to autorzy filmu i jego bohaterowie obarczają bezwzględną ekspansję globalnego rynku. Na przedmieściach Buenos Aires trzydziestu niezatrudnionych pracowników kieruje się w stronę ich dawnej, obecnie – pustej fabryki. Żądają ponownego uruchomienia maszyn i prawa do pracy. Są oni częścią odważnego nowego ruchu pracowniczego.Okupują zbankrutowane przedsiębiorstwa i tworzą miejsca pracy na ruinach upadłego systemu. Lecz przewodniczący i działacze tego ruchu wiedzą, że ich sukces jest jeszcze daleko. Muszą rzucać rękawicę sędziom, policjantom i politykom, którzy mogą ich projektowi zapewnić legalną protekcję lub gwałtownie eksmitować z fabryki. Walka robotników rozgrywa się w tle kampanii prezydenckiej, w której głównym kandydatem jest architekt zapaści gospodarczej w Argentynie – Carlos Menem. Jeśli wygra, fabryki wrócą do dawnych właścicieli, dla których znaczą one tyle, co sterta złomu do sprzedania. Robotnicy uzbrojeni tylko w proce i wiarę w demokrację, stają twarzą w twarz z szefami, bankierami i całym systemem. W dokumencie “Przejmowanie fabryk”, który był pokazywany podczas PLANETE DOC REVIEW w 2005 roku, uderza przede wszystkim prosty dramat życia robotników i ich walka o godność i lepszy byt. Film otrzymał w 2004 roku Nagrodę Amerykańskiego Instytutu Filmowego dla Najlepszego Filmu Dokumentalnego oraz nagrodę publiczności na AFI Fest. do ściągnięcia alterkino.org/the-take-przejmowanie-fabryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisła Płock Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Polska... IP: *.com.pl 15.12.09, 10:12 Myślę, że wypada przeprosić p. Bertusa i fanów Vive za wyzwiska w rodzaju "do sortowni". Artykuł nic nie wspomina o Orlenie... Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Vive Textile Recycling i Telekomunikacja Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:21 Nie jestem taka pewna czy Bertuś to taki świetny człowiek,może i jest ale dla rodziny i dobrych znajomych.A ten kto napisał że szmaty są z holandii to się trochę myli,bo z czerwonego krzyża też zbiera i sprzedaje,wiem bo sortowałam na polskich stołach hehe..... Odpowiedz Link Zgłoś