opinia_publiczna_online 01.01.10, 14:23 > W Polsce Burger King po raz drugi próbuje rzucić rękawicę sieci > McDonald's. Znowu zmieniła się strategia? Na ile lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @@@ Burdel King IP: 77.236.0.* 01.01.10, 14:30 jak można takie fast-fiuty nazywać "restauracjami"? to jak nazwać te pakamery przy drogach w Polsce oferujące "świeżonkę" czy inne potrawy z psa czy kota? Pętaki Fred Cziken powinien jak najszybciej wyciągnąć swojego dziadzia-colonela z trumny i zrobić z niego "świeżonkę". Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax BK w Polsce padł, bo to aroganckie sukinsyny. 01.01.10, 19:41 Parę razy zaszedłem. Z ciekawości, jak smakuje ten ich flagowy produkt. Ale flagowego produktu nigdy nie było. Były inne produkty. Inni tak samo: wchodzili, usłyszeli 'nie ma' i wychodzili. Samo machanie flagami w biało-czerwone prążki to trochę za mało, żeby traktować ich poważnie. Podobnie jak Telepizza. Gadałem kiedyś z facetem z centrali. Sprzedaż pizzy stoi na bardzo niskim poziomie od zeszłego tysiąclecia (jak fajnie brzmi te kilkanaście lat). Ale prawda jest taka, że ich pizza jest podłego smaku. Żadna kamania tu nie pomoże. Na ich tle AmRest to szczyt wikwintności. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Nazywanie BK restauracją to nadużycie 01.01.10, 20:37 Nazywanie BK restauracją to nadużycie. To jest bar kanapkowy. Bułka z kotletem i warzywami to po prostu kanapka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki taa IP: *.dyn.optonline.net 01.01.10, 23:53 bo prawdziwa restouracja to tylko taka gdzie serwuje sie ziemniory. Wszystk inne jest juz bee Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek W restauracjach wietnamskich ziemniakow ni ma..;) 02.01.10, 03:15 > bo prawdziwa restouracja to tylko taka gdzie serwuje sie ziemniory. > Wszystk inne jest juz bee W restauracjach wietnamskich ziemniakow ni ma.. ;) Ja to musze byc ewenementem na skale Polska, bo jem w restauracjach jakies 300 razy do roku.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: ile wazysz? 02.01.10, 09:25 87 kg przy 186 cm wzrostu.. :) Jestem najchudszym ze wszystkich moich kolegow w podobnym mi wieku tzn >30-tki (wiekszosc ma juz piwny bandzioch).. Ale duze znaczenie ma to, ze jestem karateka, i robie minimum 300 pompek dziennie, 100 brzuszkow i cala mase innych cwiczen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.Red-217-125-233.dynamicIP.rima-tde.net 01.01.10, 14:34 To nie są restauracje. To obleśne, bezduszne bary szybkiej obsługi rozprzestrzeniające się jak zaraza i uwłaczające sztuce kulinarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno zaraza sa pseudo-restauracje gdzie danie kosztuje IP: *.chello.pl 01.01.10, 16:08 50 pln wzwyz i jest tak "wysmienite",ze ja nie bedac kuchmistrzem-przyrzadze w domu o duzo lepsze i smaczniejsze-a za tyle kasy to dla 5-6 osob,mnie stac na restauracje-ale nie stac na placenie tylko po to aby pokazac sie w lokalu-dlatego te mc donaldsy i burgery nie sa az takim duzym zlem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Ceny lokali + potrzeby właścicieli 01.01.10, 20:42 Przyczyną tak wysokich cen w restauracjach są chore ceny lokali (i ogólnie rzecz biorąc nieruchomości) oraz chore ambicje właścicieli pseudo-biznesmenów. Cena dania w porze obiadowej w Polsce jest taka sama jak w Szecji, a jednak zarobki w Szwecji są sporo wyższe, nawet po podatkach. Inna sprawa, że podatki w Szwecji nie sa wysokie, bo w Polsce płacimy osobno podatek + składkę NFZ + składkę na ZUS a tam wszystko jest pod jednym szyldem "podatek dochodowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyklista Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.pppoe-dynamic.High-Speed.nb.bellaliant.net 01.01.10, 14:35 No cuz poczekamy jak 50% spoleczenstwa znajdzie sie w otylosci, zawalki, udarki, zapalenia jelita grubego jak rowniez raki przylyku i zoladka, cukrzyca jest obecnie #1 pociskiem smiecionosnym zachodniego swiata, Polaku obudz sie i zaczni tworzyc sieci restauracji ze zdrowym i tania zywnoscia, ... wodeczka i papierosek w koncu na cos trzeba umrzec a nie konac na demencje, Zdrowego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdys Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.multimo.pl 01.01.10, 15:34 Cóż i jak już, to raki jelita grubego a nie zapalenia. ALe jak sie jest polaczkiem gluptaczkiem, to sie takie brednie pisze i udaje madrego i oczytanego. Niestety ignorancja w sprawach zywienia u nas jest ogromna a w dyskusjach wiecej glupoty i ideologii niz faktow. BTW nikt ludzi nie zmusza, zeby jedli w takich przybytkach :D Ja nie wie, ale cale zlo zwalacie na firmy- zwalajcie je na glupote ludzi :D Co do diety niskotluszczowej, nie jest ona optymalna dla naszego organizmu. Optymalna dieta , to produkty o niskim indeksie glikemicznym. Piramide zywieniowa wlozcie miedzy bajki ! zrejac to co jest niby najzdrowsze w niej - utyjecie. I wierzcie mi, tluszcz zwierzecy nie jest szkodlwy, jak nas go nim strasza! Czytac , ludzie prosci, czytac-ale nie polski net ktory beldy powiela, tylko najnowsze badania ! a nie przejmowac sie badaniami z lat 50, ktore przekonaly rzad USA do wprowadzenia takich zalecen zywieniowych - czyli duzo prduktow zbozowych, malo tluszczu zwierzecego a bardzo duzo roslinnego... Jesli nadal uwazacie, ze to jest zdrowie, to jestescie glupi i wierzycie w przesady. Ja obecnie stosuje diete z ktorej wylaczylem produkty zbozowe, jem wylacznie owoce i warzywa + tluszcze zwierzece. Schudlem 4 KG , wszystkie badanie w normie- nawet sie nie zblizaja do poziomow " alarmowych" nie mowiac o przekroczeniu. Badam sie co miesiac. Taki eksperyment. nawet jedzenie co drugi dzien przez miesiac czegos smazonego na smalcu nie zmienlo wynikow badan na gorsze. Wiec prosze was, jak juz cos bredzicie, to nie robcie z tego ideologii, I mam w nosie, ze prof i dr mowi, ze tluszcz szkodzi. Powoluje sie na badania naukowe- a ja- podaj zrodlo- nie wie. Tacy to u nas sa dietetycy ! Nie znaja zrodel informacji. Na szczescie, jest w polsce pare osob , ktore zauwazyly skutki diet niskotluszczowych- popatrzcie na amerykanow ! Jakim cudem, stosujac sie niby do takich zalecen tyja ? I poczytajcie , jakie sa wnioski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.vc.shawcable.net 01.01.10, 23:53 Kornografie tez sobie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.ats.pl 02.01.10, 01:07 I niby co podchodzi pod zdrową i tanią żywność? Wszystko jest w mniejszym lub większym stopniu szkodliwe. Nigdzie nie ma takich barów bo nikt by w nich nie jadał. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui BARÓW, k.wa, piszcie uczciwie a nie pseudo-piarem 01.01.10, 14:37 nie istnieje coś takiego jak restauracja BK McD czy KFC to są bary, bistro, jadłodajnie... jak przyczepicie znaczek mercedesa na maskę malucha to nie zmieni go to od razu w pożeracza szos... widać w Polsce postępuje tzw amerykanizacja, czyli wciskanie kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
delivered Kolejny dystrybutor smiecio-zarcia 01.01.10, 14:38 Burger King i McDonald razem z KFC i PizzaHUT --> najwieksze barachlo jakie zna swiat. Zawsze wygrywaja w rankingach na najgorsze zarcie, najmniej zdrowe, najgorszy serwis, najgorsza polityka personalna, najgorsza jakosc. I zawsze ze zdziwieniem ogladam ludzi, ktorzy to jedza, ba umawiaja sie tam na randki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Kolejny dystrybutor smiecio-zarcia IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.01.10, 15:12 a ja lubie grillowane burgery. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: Kolejny dystrybutor smiecio-zarcia 01.01.10, 15:27 delivered napisał: > I zawsze ze zdziwieniem ogladam ludzi, ktorzy to jedza, ba umawiaja > sie tam na randki. A mają jakiś inny wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Kolejny dystrybutor smiecio-zarcia 01.01.10, 20:45 umówić się na randkę w McDonaldzie albo KFC? Ty chyba żartujesz. Jeśli w okolicy nie ma dobrego lokalu to prędzej przyżądziłbym wypasioną kolację w domu niż zaprosił dziewczynę do fast-fooda. Przynajmniej mógłbym się pochwalić kunsztem kucharskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Kolejny dystrybutor smiecio-zarcia IP: 90.156.118.* 01.01.10, 22:29 A ja uwazam, ze obsluga w wymienionych przez ciebie lokalach jest bardzo ok. Przeciez to dzieci zarabiajace kieszonkowe a zachowuja sie bardzo poprawnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdys Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce IP: *.multimo.pl 01.01.10, 15:16 Ja w domu w ogóle nie jem, bo mam niedaleko dobra stołówkę miejska hehehehe !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Bk strikes back!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.10, 15:32 TAK JEEEEEEEEST!!!! J...Ć MC DONALDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 16:53 Whooper-jedyny hamburger który da się zjeść bo smakuje jak jedzenie a nie plastik z McD. --------------------------------------------------------------------- Jarosław K. miał koszmarny sen: śnił mu się sex z kobietą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zr Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.chello.pl 01.01.10, 17:19 Zgadzam sie,zawsze sie dziwilem jak mozna jesc to gowno z MC,Whooper jest niezly ale kiedys kosztowal wiecej niz hamburger z MC i dlatego wiesmacy wybrali tanszy chłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjadaczburgero Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.ats.pl 02.01.10, 00:53 A ja po dwóch wizytach w BK dziwie się jak można jeść te ich burgery? Praktycznie sama cebula, troszkę mięsa, które kiepsko smakuje. Okropność. Do MC im daleko, a przecież MC to praktycznie dno... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a "Restauracji"? Ha ha ha! 01.01.10, 17:20 Plastikowych, identycznie wyglądających spelun, a nie żadnych "restauracji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: "Restauracji"? Ha ha ha! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 01.01.10, 17:43 To co moge o duzych sieciach "fast-food" dobrego napisac to fakt, ze zazwyczaj dbaja o czystosc i pewne standardy higieniczne (przynajmniej w USA), czego zas nie moge powiedziec o wielu lokalach chinskich, wietnamskich, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir To fakt. Przynajmniej wiesz, że nie spędzisz reszt 01.01.10, 20:47 To fakt. Przynajmniej wiesz, że nie spędzisz reszty dnia w kiblu, bo jednak higiena jakaś w fasfoodach jest. Szczególnie porównując do większości miejsc gdzie serwowane są kebaby. Kebaby to chyba jeszcze gorsze świnstwo niż McDonald. Wolę juz bar kanapkowy McDonalda niż syfną kebabownię. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce 01.01.10, 17:20 a niech se szturmuje, broni im kto? Mnie tam raczej nie zobaczą, a już na pewno nie przy kupowaniu jedzenia. Już ziemniaki dla świń z parownika są o całe niebo lepsze. Wystarczy tylko je posolić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY Kto będzie jadł te śmieci z tych MC.BK itp.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 18:00 Minister zdrowia powinien z urzędu nakazać likwidację lub zmianę menu,na zdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Kto będzie jadł te śmieci z tych MC.BK itp.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 19:12 Andy, przecież nie ma przymusu jadania w takich miejscach. Jesz wtedy kiedy chcesz a nie dlatego że ktoś ci tak nakazuje. Ja jadam tam czasami-raz na miesiąc, raz na dwa, ale nie codziennie. I żeby było jasne mam 185 cm wzrostu i wagę 90-92 kg. Gdybym jadał tam codziennie, tak jak nasz ulubiony naród-Amerykanie, to pewnie do mojej wagi trzeba byłoby dołożyć tak z 50 kg. I co to znaczy zdrowsze menu? Jednemu smakuje ser tofu a innemu kiszka z grila. Co nie znaczy że np. tofu jest zdrowe.Czemu chcesz uszczęśliwiać ludzi na siłę? Nie wiem czy wiesz ale do produkcji tego ostatniego używa się gipsu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telenowele produkcja hamburgerow IP: *.demon.nl 02.01.10, 03:57 www.youtube.com/watch?v=xWJSZKI2_fA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Kto będzie jadł te śmieci z tych MC.BK itp.. IP: *.dhcp.embarqhsd.net 02.01.10, 01:16 "Gdybym jadał tam codziennie, tak jak nasz ulubiony naród-Amerykanie, to pewnie do..." To sa kolejne bajeczki i mity - zdecydowana wiekszosc Amerykanow NIE jada tam codziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejos Re: Kto będzie jadł te śmieci z tych MC.BK itp.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 17:41 jeszcze byś się zdziwił że te 'śmieci' są zdrowsze od np. zupek chińskich czy podobnego rodzaju 'potraw' Odpowiedz Link Zgłoś
wojto51 Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce 01.01.10, 20:00 Obawiam się, że nic z tego nie będzie, bo o ile poprzedni B.K. miał chyb najsmaczniejsze hamburgery, o tyle ten obecny ma najgorsze - w ogóle bez smaku. Nie czytałem innych postów, ale wiem,że to jedzenie jest niezdrowe i drogie, lecz raz na jakiś czas można coś takiego zjeść, byle nie w B.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg ja pier.... IP: *.chello.pl 01.01.10, 20:49 ponad 20 komentarzy i praktycznie wszystkie nt. nienazywania BK mianem restauracji albo tego, że fast foody to syf. leczcie się ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce IP: *.xdsl.centertel.pl 01.01.10, 21:11 jedyną przyczyną otyłości na świecie jest debilizm nie ma ludzi jedzących powietrze i tyjących ktoś kto wpie... 5000 kcal dziennie to jest zwykłym debilem nie ma czegoś takiego jak uzależnienie od jedzenia nie ma dobrych i złych kalorii nie ma znaczenia regularność posiłków nie ma ludzi o "wolnej przemianie materii" są debile uważający że mają "wolną przemianę materi" są debile uważający że potrafią zakrzywiać czasoprzestrzeń wpie...jąc tony syfu i nie tyjąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednik Re: Burger King podwoił liczbę restauracji w Pols IP: *.ats.pl 02.01.10, 00:57 Otóż mylisz się, czyli jednak to ty jesteś debilem. W czasie studiów jadłem w fastfoodach bardzo często (średnio pewnie byłoby dwa razy w tygodniu przez parę lat) i nie przytyłem w ogóle (choć chciałbym z 5kg podskoczyć). A więc tzw. "dobra przemiana materii" istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Jakie restauracje?? IP: *.chello.pl 01.01.10, 21:16 to tylko budy z gównej w starej bułce. Jadłodajnie dla motłochu, a nie żadne restauracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Smutne, Polacy chca wygladac i chorowac jak Ameryk IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.01.10, 21:20 jak Amerykanie W Ameryce placi sie podwojnie za zywnosc zdrowsza, jaka wciaz latwo mozna kupic w Polszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce IP: 188.33.192.* 01.01.10, 21:27 mmmmmmm,,podwójny whooper- pamiętam jak dziś jak w podstawówce razem z kumplem jechaliśmy na pasaż do marketu tylko po to aby zjeść zestaw z podwójnym whooperem- po takiej uczcie nasz weekend już uznawaliśmy za udany:) zapraszamy do Zabrza lub okolic :) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce 01.01.10, 21:27 Glupi Burger King podwoil liczbe restauracji a przeciez w Polsce i tak nikt tam nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Whopper jest lepszy od BigMac-a IP: 94.75.81.* 01.01.10, 21:36 Whopper jest lepszy od BigMac-a. Każdy to wie kto próbował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednik Re: Whopper jest lepszy od BigMac-a IP: *.ats.pl 02.01.10, 00:59 Nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich. Próbowałem Whoopera w polskim BK. Nie jest lepszy od Big Maca, ba, to najgorszy burger jaki w życiu jadłem, już w budkach na centralnym są lepsze burgery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cook to jadles? IP: *.demon.nl 02.01.10, 03:50 www.youtube.com/watch?v=7iMx2lDwbpY Odpowiedz Link Zgłoś
kolander Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce 01.01.10, 21:46 Kiedyż to u nas w Polsce bedzie mozna zjeść w Taco Bell albo Donkin Donuts? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Restauracje i Burger King? IP: *.chello.pl 01.01.10, 22:12 a od kiedy Burger King stawia restauracje? Zawsze myślałem że to budy z hamburgerami. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Moze nienajsmaczniej, ale moze przyzwoicie? 01.01.10, 22:27 Wole to niz tez smieszne lokale ala Zachod podajace syf ala Zachod. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce 01.01.10, 23:06 Tyle głosów "przeciwko". To kto u nich jada :-) Odpowiedz Link Zgłoś