Gość: Gość IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 12:08 Niestety nie pokusili się o odjęcie nieaktywnych prepaidów. Ale wtedy nie rzekroczyliby 3 milionów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.stat.gov.pl 20.01.10, 12:09 gdyby to nasz rząd realizowal obietnice, jak Play swoje plany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arpk Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.146.210.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 12:10 ja jestem klientem play i niestety dla tej firmy, skonczy sie to razem z koncem umowy. dlaczego?! - poglos w telefonie - bardzo słaba jakośc glosu - zrywanie polaczeń - niby jest zasięg, ale albo ja nie slysze klienta albo klient mnie (rozłączenie i ponowne wybranie nr czasami pomaga). Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Play ma już 3,5 mln klientów 20.01.10, 12:21 A może to wina twojego aparatu? Rozmawiam często z kimś z Playa i ani ta osoba, ani ja żadnego pogłosu w słuchawce nie mamy... Za to bardzo często rozłączało mi rozmowy Era->Era i Era->Plus. Sam właśnie zdecydowałem się przejść do Playa, bo Era miała dla mnie fatalną ofertę... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:47 Play ma gorszą jakość połączeń. Ale ma zaletę -prepaydy, gdzie najmnniejsze doładowanie wydłuża aktywacje na rok, czyli w zasadzie na więcej niż jest to konieczne. A o to chodzi. Prepayd u innych operatorów to pomyłka, wydać 50 zł, by miec aktywne na 3 miesiące - bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arpk Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.146.210.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 13:56 mialem przez jakis czas telefon samsunga na dwie kwarty jedna play druga era i w erze problemy z jakoscią od czasu do czasu sie zdarzaly, a w play problemy były w co drugiej rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
spa2007 Re: Play ma już 3,5 mln klientów 20.01.10, 12:22 moze trzeba po prostu zareklamowac telefon? :-) albo zmienic ustawienia "wybor operatora--> manualny i wybrac Plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewizor Re: ja jestem klientem play IP: *.icpnet.pl 20.01.10, 13:54 "Autor: Gość: arpk IP: *.146.210.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl" A ja, myślę, że jesteś pracownikiem Ery (i to raczej z tych głupszych ;-D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arpk Re: ja jestem klientem play IP: *.146.210.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 13:58 do rewizora to że mam internet blueconnect z ery to nie znaczy że jestem ich pracownikiem. niestety ty (celowo z malej litery) tu wyszedłeś na głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: ja jestem klientem play IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.10, 14:35 ja mam to samo co opisuje rewizor - niestety, zasięg niby maksymalny a jak ktoś dzwoni, spada do minimum i z domu nie mogę dzwonić. Chyba, że stoję w jednym, jedynym miejscu przy oknie... I to we Wrocławiu - więc teoretycznie zasięg powinien być świetny. Średnio jestem z tego zadowolony, choć cała reszta (oferta, usługi, itp.) jak najbardziej OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: ja jestem klientem play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:29 Pracownicy PTC - Ery są na domenie era.pl .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Brawo Play! Praktycznie dopiero od jego wejścia.. IP: *.icpnet.pl 20.01.10, 13:57 ...zaczęła się między operatorami prawdziwa konkurencja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: 109.76.93.* 21.01.10, 20:58 arpk, ja tez tak mam. Używam Nokie E51 kupioną w innej sieci niż Play, Mojej mamie kupiła Nokię 2700 w Playu (Fresh) i w obu przypadkach bywało, że gdy ktoś do mnie dzwonił, to ja go nie słyszałam i trzeba było powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoxman Re: Play ma już 3,5 mln sprzedanych kart SIM IP: 194.114.62.* 20.01.10, 12:34 Racja. PRAWDZIWA informacja brzmiałaby "Play ma już 3,5 mln sprzedanych kart SIM." I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary Kowalski Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.chello.pl 20.01.10, 12:36 Od ponad pół roku powtarzam i czekam, aż mi się skończy umowa na Zetafon, i uciekam do Plaja. Jedyny operator, który nie podkrada pieniędzy prepadowych, bo ważność konta aż rok. U innych króciutko, a gdy się nie zapłaci w terminie, przepadają, czyli zabierają MOJE pieniądze (NIE świadczą usługi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Prepaid jest dla biedaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:22 Trzeba zacząć od tego, że normalnych operatorów nie instresują klienci Play, bo ci doładowują 30 zł i mają pretensje, że karta nie działa im na tym przez rok. Śmiechu warte. Taki klient to obciążenie a nie sukces. Należy zatem spojerzeć na strukturę klientów. Informacja o PRZYCHODZIE 1.6 mld tez jest g.ó.w.n.o warta, bo można mieć duży przychód i stratę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Oszczędzanie to nie wada! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.10, 14:44 Ale spina mnie ostro, jak muszę pamiętać, że co 3 miesiące czy mam potrzebę czy nie muszę doładować. Moi rodzice i syn też nie rozumieją tego, że coś muszą za swoje pieniądze. Skończą się umowy i będzie PLAY dla naszej piątki (żona też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Prepaid jest dla biedaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:51 Zależy jak na to spojrzeć - małe, doładowania, ale duża ilość klientów, do których się dzwoni. Bo po cos te telefony mają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prepaid jest dla biedaków IP: 77.255.85.* 20.01.10, 15:29 Zabawny jesteś... Przecież Polacy to w większości biedacy (średnia krajowa 3500 brutto to niecałe 600 euro na rękę). Gdyby jakiś operator liczył na bogaczy, to już dawno przestałby istnieć. Poza tym, im masz więcej kasy tym bardziej jesteś skąpy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbert Play ma już 3,5 mln kart IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 12:42 To stwierdzenie jest bliżej prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... 20.01.10, 12:45 niektórzy chyba są z konkurencji i piszą o playu w niekorzystnym świetle... zapominają i pomijają też o nadużyciach takich samych jakie i play robi (czyli liczenie również nieaktywnych pre paidów jako klientów) jakie robiły plus, era i orange... prawda jest taka, że play jak każda inna sieć działa.. nie ma w niej nic szczególnie dobrego ani szczególnie złego a rozpycha się na rynku cenami... i dobrze - bo gdyby nie wejście play stawki za minutę nadal byłyby na poziomie 60-75 gr za minutę... a tak są już dwukrotnie niższe... w przyszłości i obecnie spadki cen będą już dużo niższe niż dotychczas... ale playowi powinni być wdzięczni również dotychczasowi abonenci i użytkownicy kart w innych sieciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... IP: 81.219.159.* 20.01.10, 13:11 Autor: miroo 20.01.10, 12:45 napisał: > niektórzy chyba są z konkurencji i piszą o playu w niekorzystnym świetle... Noooo, ja jestem niezmiernie wdzięczny Playowi i chyba nie tyklko ja :) Tak beszczelnych złodziei i oszustów jak w Play świat nie widział !!!!. Klienta i jego prawa mają za nic. Reklamować cokolwiek w Play to kpina . Złodziejska firma i tyle !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... 20.01.10, 13:23 Może i złodziejska, ale to oni przerwali zmowe cenową na polskim rynku operatorów telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmo a moze jakis konkret ? IP: 198.28.69.* 20.01.10, 13:43 Bo nie podales niczego jako powod opinii. Ja uwazam, ze najwieksza zakala jest ERA. Kasowali mnie przez pol roku za tel ktory nie istnial, i po wielu bezskutecznych probach wyjasnienia wyslalem w koncu pismo o skierowaniu sprawy do prokuratury. Wtedy dopiero sie cos ruszylo. Teraz jestem w play, place to samo co w erze, mam wiele bonusow i mobilny net moge wziac na tydzien za free (w erze pani mi spiewala 100zl kaucji tyle ze .... bezzwrotnej - brak slow). Zona ma bonusy bo nalicza sobie za przychodzace, nie narzekam na zasieg i place im bo wiem, ze gudby nie taki opluwany plej to era by znow se kazala liczyc po prawie 1zl za minute. pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Panie Andrzeju.. IP: *.chello.pl 20.01.10, 15:41 a co ci to ukradli. Decydujesz się na Play-złodzieja? Sam jesteś "złodziej". Dlaczego? Bo pozwalasz kraść i nie zgłaszasz tego. A insynuacje to są karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Panie Andrzeju.. IP: 81.219.159.* 17.02.10, 18:33 Gość portalu: lelek napisał(a): > a co ci to ukradli. Decydujesz się na Play-złodzieja? Ukradli mi 26 PLN > Sam jesteś "złodziej". Dlaczego? Bo pozwalasz kraść i nie zgłaszasz tego. Ciekawa argumentacja być pokrzywdzonym przez tą firmę i jeszcze nazwany złodziejem ???? Dziwny tok myślenia bardzo bliski wielu pismom jakie otrzymałęm z playa:))))) A > insynuacje to są karalne. Czekam z utensknieniem na proces który mi wytoczycie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... 21.01.10, 19:31 Wszystkie sieci mają takie same zasady składania reklamacji. Musiałeś po prostu trafić na jakiego chama. Widocznie nie miałeś telefonu w Orange jeśli tak jedziesz na Play. Teraz trochę się zmieniło na lepsze ale kiedyś klient tam była traktowany gorzej niż ścierwo. Faktem jest, że wyłączając przypadki losowe Play przy podobnym poziomie obsługi jak inne sieci ma: 1. Tańsze połączenia do wszystkich sieci. 2. Dużo lepsze telefony przy niskich taryfach 3. Brak śmieciowych reklam smsowych, kórych pełno w Orange, Erze i Plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 16:04 No fakt - w playu nie istnieje pojecie reklamacji :D sam jestem ich klientem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Komentarze forumowiczów to jakaś kpina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:01 Mozliwe, że iine opy też tak robiły, chociaż z tego co wiem orange w zeszłym roku "wyczyściło" ze swej bazy klientów nieaktywne karty sim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma Play ma już 3,5 mln klientów IP: 81.15.192.* 20.01.10, 12:47 Dla mnie współpraca z Play kończy się w równiez w momencie wygaśniecia umowy. Już pierwsza faktura była wystawiona błędnie, kolejne mimo uznanych reklamacji nadal są wystawiane źle (w sumie tak juz od 10 miesięcy). Zdarza się, że BOK nie nadaje oficjalnych biegów sprawom zgłaszanym telefonicznie (trzeba to weryfikować na stronie). Od około 2 miesięcy dochodzę swoich praw z pomocą UKE Departament Rynku Detalicznego i wtym momencie wypada zacytowac pracownika urzędu "najlepszym sposobem, załatwienia problemów z tym operatorem jest nie podpisywanie z nim umowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: 77.255.42.* 20.01.10, 18:55 U mnie też znajomy kończy z Play bo jakoś nie przypadły mu ich usługi. W Play w sumie płaci się tyle samo gdzie indziej, w abonamencie brak przechodzenia minut wychodzi na to samo, przy suchym miesiącu płacimy za nic. 3.5mln klientów nieźle ale ile to abonamentowych a ile na kartę bo na kartę niestety ale Play specjalnie zrobiło roczną ważność konta. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Play ma już 3,5 mln klientów 21.01.10, 19:38 Z kilkudziesięciu osób , które znam z Playem wszystkie mają niższe rachunki w Play. Chodzi tu o klientów detalicznych. Inne sieci wychodzą dużo drożej. Trzy powody dlaczego warto przejść do Play 1. Tańsze połączenia do wszystkich sieci. 2. Dużo lepsze telefony przy niskich taryfach 3. Brak śmieciowych reklam smsowych, kórych pełno w Orange, Erze i Plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:00 Popieram! Ale niestety tak jest w każdej sieci. Poza tym na rynku mamy takie coś: Kowalski mówi Plus do bani ide do Orange, Nowak mówi Orange do bani ide do Ery, Iksiński mówi Era do bani ide do Plusa i tak krąża ludzie i wieci tzw W3 mają prawie po równo klientów. Czasem (i dobrze) ktoś się odłamie i przejdzie do Play. Lud nawet nie ma świadomości jak można mniej płacic za telefon będąć w Play. ja np. mam co miesiac min 30 darmowych minut za połaczenia przychodzace. Czyli za nic mam około 9zł za darmo + darmowe sms po doładowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Play ma już 3,5 mln klientów 20.01.10, 13:24 play pewnie do urzędu zgłasza 1,5 a do prasy 3,5 mln. Za 1,5 ciągle ma korzystne stawki międzyoperatorskie - skończą się i darmowe minuty za połączenia przychodzące. Ja wiele lat w zasięgu ery - bez rewelacji i drogo było ale dzięki za heyah - pierwsze akceptowalne ceny na rynkuprepaid teraz u wirtualnego mbankmobila - super tanio ale ten zasięg plusa jest tragiczny Odpowiedz Link Zgłoś
ozziecat Play ma już 3,5 mln klientów 20.01.10, 13:14 Z tym zasięgiem czy jakością przesyłu to bujda ponieważ Play ma wspomaganie sieci Plus. Tak więc nie moze mieć gorszych parametrów od Plusa. Sam zamieniłem Erę na Play ze względu na internet mobilny i teraz jak jadę na weekend za miasto to mam net normalny, a wcześniej prawie wcale i to z ograniczeniem 0.5 giga za cenę taką jak teraz płacę za 10 giga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanpa Play ma już 3,5 mln klientów IP: 89.174.178.* 20.01.10, 13:24 Jak inwestowali w sieć mobilnego internetu,to przez 2 miesiące nie miałem sygnału internetowego (8 bezskutecznych reklamacji).Kiedy złożyłem wypowiedzenie umowy przez ponad rok żądali zapłaty za brak internetu i 1500 zł kary za rezygnację z ich usług (braku) Straszyli co kilka tygodni sadem i komornikiem.Dopiero skarga i interwencja UOKIK powstrzymała groźby choć nie wiem na jak długo. Wszystkim klientom PLAY życzę podobnych przyjemności. W sumie zapłaciłem za 5 miesięcy,internet miałem przez 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Ja płacę i płaczę... ale odejdę gdy tylko skończy IP: *.polskieradio.pl 20.01.10, 13:51 ...się umowa. Nie mam siły na bujanie się po UOKiKach, użeranie się ze swołoczą w biurach obsługi klienta. Podpisałem umowę na internet z inną firmą i z tego dziadostwa już nawet nie korzystam - wolę stracić te 150zł za niewykorzystane miesiące niż szarpać sobie nerwy. Ten internet po prostu NIE DZIAŁA. Play to oszuści i naciągacze, bo przeciętnie osiągany transfer 100kbit/s to nie to samo co deklarowany 1Mbit/s. Jak umowa wygaśnie to nie chcę więcej o tej firmie słyszeć. Mieli rok na poprawę jakości usług, tymczasem ona konsekwentnie się pogarsza. To dla mnie żadne pocieszenie, że jej zasięg się powiększa, skoro nie działa tam, gdzie od dawna powinna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Ja płacę i płaczę... ale odejdę gdy tylko sko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:32 Oszustwem to jest nakaz płacenie abonamentu na publiczne TV i radio. Płacisz za net który nie działa, niektórzy płaca abonament a i tak ogladają tylko TVN itp. Poza tym w TV publicznej i radiu panuje prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.net.inotel.pl 20.01.10, 13:34 Play ma już 3,5 miliona sprzedanych kart SIM. U mnie w szufladzie leży 17 pre-paidów, a gdyby takich użytkowników było 1000 to 17 tysięcy numerów to numery martwe. Spróbujcie zadzwonić do CC Play i obiecuję, że jedna na 3 osoby nie potrafią przeczytać regulaminu. Jeżeli wszystko wam działa - gratulacje, bo jeżeli cos się zepsuje, to poznacie gniew potwora "Bobyłotaniej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojejku Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: 81.219.159.* 20.01.10, 14:08 aż tylu ludzi naoszukiwali. Myślałem że tylko mnie okradli. Tylko w Polsce może tak długo działać tak beszczelna złodziejska firma jaką jest Play. Nasz system prawny nie radzi sobie z megazłodziejami !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Play ma już 3,5 mln klientów 21.01.10, 19:48 Prawo działa bardzo dobrze. Dzięki temu wzięło się za takich złodziei jak trzy wiodące sieci GSM. Play jest skutecznym narzędziem żeby wreszcie połączenia GSM w Polsce były zbliżone do cen europejskich, a nie kilkakrotnie droższe. Nawet jeśli jakość internetu jest nie taka jak powinna to nikt nikogo do niczego nie zmusza. Można iść do Orange. Faktem jest, że dzięki Play stawka za połączenia wynosi 29 groszy a nie 69 groszy. 1. Play ma najlepsze telefony przy niskich taryfach 2. W Play nie ma śmieciowych reklam sms , które zasypują nas od Ery, Orange i Plusa 3. Play ma najniższe stawki połączeń, trzeba tylko dobrać abonament do swoich potrzeb bo niewykorzystane minuty przepadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyplay Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.10, 08:30 Autor: loban1980 napisał >Prawo działa bardzo dobrze. Chyba dla złodziei z playa ??? >Faktem jest, że dzięki Play stawka za połączenia wynosi 29 groszy a nie 69 groszy. Kłamstwo reklamowe. Rzeczywista stawka za połącznia jest wielokrotnie wyższa >1. Play ma najlepsze telefony przy niskich taryfach Kolejne klamstwo reklamowe zwykle są to ,,szmelcungi":) >2. W Play nie ma śmieciowych reklam sms , które zasypują nas od Ery, Orange i Plusa Kolejne kłamstwo Byłem w play przez dwa lata i oprócz w/w spamu ugaszczał mnie głuchymi telefonami z BOK-u. Na które po oddzwonieniu ( za 1 zl ) słyszałem zwykle ,,że to pomyłka ":) >3. Play ma najniższe stawki połączeń, trzeba tylko dobrać abonament do swoich potrzeb bo niewykorzystane minuty przepadają. Ha,ha a to ci kłamczuch :))) Rzeczywisty koszt minut przy uwzględnieniu ,,przepadku" jest zdecydowanie wyższy Większość operatorów ma 29 a nawet czasami mniej i nic tam nie ,,przepada" Play oszuści i złodzieje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Anty Orange do AntyPlay 24.01.10, 23:04 Rozumiem Cię , bo ja mam taki sam stosunek do Orange jak Ty do Play. Nawet jak by w Orange za darmo telefony rozdawali z połączeniem 1grosz/minutę to i tak bym tam znalazł pełno minusów. Pozdrawiam i mimo wszystko zachęcam do obiektywnego spojrzenia na sieć Play. To naprawdę dobra sieć i moim zdaniem dla przeciętnego zjadacza chleba mają najlepszą ofertę ze wszystkich operatorów. Dla uściślenia sieć Play w swojej ofercie posiada wszystkie typy telefonów nie tylko szajsungi. Cennik dostępny na ich stronie. Porządne telefony dostępne są już w taryfach za 25 zł/mies. W innych sieciach przy takiej taryfie dostaniemy zabytkową Nokię albo stary model szajsunga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Mobilny internet nie działa nawet tam gdzie powini IP: *.polskieradio.pl 20.01.10, 13:44 ...powinien. Na przykład w centrum Warszawy. Uzyskiwane przepustowości w godzinach 16-24 są na poziomie 10% deklarowanego 1MBit/s. Przeciętnie ok 100kbit/s. Transfer deklarowany jest osiągalny tylko w środku nocy. Niski transfer, nierównomierności, opóźnienia powodują, że nie da się korzystać ze Skype, czy innych komunikatorów głosowych/video, jak również nie da się obejrzeć żadnych treści multimedialnych np. Youtube. Ściąganie plików z taką szybkością też nie jest możliwe. Można co najwyżej poczytać gazetę. Play obiecuje wysokie limity transferu - nawet do 10GB, wiedząc, że nie da się ich wykorzystać. Do czytania gazet wystarcza 1GB/m-c... Ale to się zemści. Umowy się wkrótce będą kończyć, klienci uciekną - tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvb Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:47 Im więcej mają klientów, tym więcej skarg i problemów. Neibawem przeciążenia sieci będą jeszcze większe. co do kart Sim, to chyba tylko Play je rozdaję na ulicy , ważne na rok - do statystyk w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: 81.219.159.* 20.01.10, 14:12 he,he. Ja dostałęm kiedyś taką ,,darmową kartę " i podarowałem ją komuś. Póżniej najadłem się wstydu bo znikały pieniądze z dołądowania i osoba musiałą wydzwaniać wielokrotnie do BOK ( koszt 1 tel= 1 zł ) Coś niebywałęgo wyszło w końcu na to że ja zgarniam tą kasę ????. Złodziejstwo Play i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Play ma już 3,5 mln klientów 20.01.10, 14:06 Rząd (każdy od 15 lat) sam stwarza problemy, zamiast zluzować koncesje, stwierdził, że na rynku jest miejsce dla 4 operatorów i mamy to co mamy, fatalna jakość usług i drogie połączenia ... PS. Przeszedłem z Ery do Play`a, bo oferta dla stałych klientów (ponad 8 lat) przy przedłużaniu umowy była gorsza niż na "dzień dobry" w Play ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusowiec Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.10, 14:30 nie ukrywam, że często jest właśnie tak jak mówisz - masz gorsze warunki w momencie przedłużania umowy niż u innego operatora na starcie. Ale np. nie dzieje się tak w plusie - tam, jeśli nie wyrobisz rachunków do pewnego progu, dostajesz dokładnie to samo, co nowi klienci. Do tego musisz sobie dodać, że staż w sieci nie jest adekwatny do 'bonusów' jakie otrzymujesz. Lojalność to jedna sprawa - można tą kartą zagrać np. gdy utracisz płynność finansową i chcesz na raty spłacać. W Play, po 2 latach umowy, nie dostaniesz niestety 'nic extra'. W plusie natomiast, jeśli masz telefon na firmę i naprawdę wysokie rachunki (najwyższy abonament tel + najwyższy abo internetu + i tak musisz trochę dopłacić, bo przekraczasz limity) to dostajesz od sieci naprawdę spore bonusy. Widziałem, poznałem faceta, który w plusie siedzi od samego początku, ja od 8 lat. Jego rachunki to około 500 zł miesięcznie, moje - około 120. On dostał od sieci: masę punktów do wymiany na nagrody, do tego laptopa w promocyjnej cenie (nie net-booka lecz normalnego laptopa, z blueray, markowy, znanej i cenionej firmy), do tego co pół roku 'wrzucają' mu telefon za symboliczną złotówkę z najwyższej półki, do tego jeszcze ma całą swoją rodzinkę w sieci, więc mają masę bonusów rodzinnych, jak przechodzenie darmowych minut, internet w każdym telefonie (może robić jako terminal dostępowy lub zwyczajny modem), roaming między tymi numerami naprawdę za grosze, słowem bajka. Niesety jak wpadasz do salonu, średnia twoich rachunków to całe 45 zł, to takich rzeczy nie uświadczysz. Ja ledwo cośtam dostaję przy moich. Sieć dba przede wszystkim o 'kasiastych' klientów, na których dużo zarabia (opłaca się specjalnie dla jednego takiego klienta poprawić zasięg w miejscu pracy lub domu, bo jest szansa, że nie odejdzie z sieci, a z samych rachunków danej osoby da się utrzymać nadajnik, reszta osób korzystających z tego nadajnika to czysty zysk - tak budują dużą część swojej infrastruktury - są ludzie, którzy analizują pobyty komórki w określonych rejonach i dbają o to, by kasiaści klienci mieli 'dobrze') i takich klientów stara się zatrzymać - lepiej niech płacą nam, niż konkurencji. Mają jakieś swoje skróty na takich klientów, co oznacza tylko tyle, że jest to strategia przemyślana. Skoro troszkę wyjaśniłem, to idę spać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola_ma_dola Re: Play ma już 3,5 mln klientów IP: 195.149.64.* 18.02.10, 11:14 "faceta, który w plusie siedzi od samego początku, ja od 8 lat. Jego rachunki to około 500 zł miesięcznie, moje - około 120. On dostał od sieci: masę punktów do wymiany na nagrody, do tego laptopa w promocyjnej cenie (nie net-booka lecz normalnego laptopa, z blueray, markowy, znanej i cenionej firmy), do tego co pół roku 'wrzucają' mu telefon za symboliczną złotówkę z najwyższej półki, do tego jeszcze ma całą swoją rodzinkę w sieci, więc mają masę bonusów rodzinnych, jak przechodzenie darmowych minut, internet w każdym telefonie (może robić jako terminal dostępowy lub zwyczajny modem), roaming między tymi numerami naprawdę za grosze, słowem bajka." He, he, he - bajka z biednym faciem co korzysta z Plusa.Najlepsze to, ze biedny facio za wszystko to sam zaplacil przez tyle lat mocno przeplacajac za rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:24 UKE chyba już nie musi chronić swojego pupila, czas na wyrównanie MTR. Gdyby nie on , Gruszka by nie miał się czym chwalić w kwestii dochodów firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Śmiać mi się chce IP: *.polkomtel.com.pl 20.01.10, 14:36 Śmiać mi się chce z Was wszystkich (lub prawie wszystkich). Jeszcze rok temu lecieliście do Playa jak muchy do .... A teraz co? A teraz okazuje się, że nie tylko cena jest ważna ale szeroko rozumiana jakość usług. A teraz związani umową musicie płacić Playowi za g... jakość obsługi, za g... jakość rozmów (zrywane połączenia, pogłos), fatalną szybkość transmisji. Gratuluję wyboru operatora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Mi też się chce śmiać - gdyby Play był tak kiepski IP: *.icpnet.pl 20.01.10, 14:48 ...ludzie wialiby od niego gdzie pieprz rośnie, a nie lgnęli doń; a sama firma skończyłaby jak Tele2... Niczego podobnego jednak nie zaobserwowano ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Mi też się chce śmiać - gdyby Play był tak ki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:00 Bo ludzie umieją kalkulować. Jak żona teraz potrzebowała telefon, to wzięliśmy kilka różnych starterów, potestowaliśmy i jednak mimo wszystko wyszło na playa, mimo, że jakość rozmów jest słabsza - słyszalnie - testowane w tym samym miejscu z tego samego aparatu, ale coś za coś. Brak martwienia sie, czy nie zapomnę przedłużyć jest cos wart. Jeśli potrzebujesz wygadac większą kwotę, łączę się z bankiem i w chwilę mam, jeśli nie potrzebuję, mam mniejsze wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Śmiać mi się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:36 haha koleś takim prostym i wulgarnym jezykiem nie oszmiesza się konkurencji jak się pisze ze slubowego komputera - kompromitujesz polkomtel.com.pl Poza tym twoja firma ma duzo kasy z roamingu Play. Po 2gie sporo Wam ludzi do Play ucieka i zamiast glupoty mysl lepiej co zrobic zeby ludzie zostali. Ja zmieniam po 11 latach plusa na Play. Dokladnie 28 stycznia koniec umowy z Plusem! ps do tych co marudza. z forum umiecie korzystac to zacznijcie tez korzystam z e-kontaktu w Play zamiast bez sensu dzwonic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Z fajnego adresu piszesz: "polkomtel.com.pl". IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.10, 16:17 Byłem przez 13 lat w Plusie. I chociaż przez ten okres zostawiłem im trochę pieniędzy to byłem traktowany gorzej niż klient z ulicy. W lipcu przeszedłem do Play. Mam ustawiony wewnętrzny roaming na sieć Plus a więc mam te same warunki jakie miałem. Różnica jest taka, że za 30% ceny mam to samo (a nawet więcej). Nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amical Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:39 Domagasz się faktury - Play wyłączy ci komórkę Uwaga: Problem polega na tym, że nie znamy daty wystawienia faktury, kwoty i terminu płatności( 14 dni od wystawienia, tylko nie wiesz kiedy wystawiają i jaka jest kwota). Operator wyłącza komórkę i może rządać kary umownej. Nierozważnie zwróciłem się o fakturę lub duplikat ( za grudzień 2009 i styczeń 2010 ) i mimo że są one zapłacone a nawet termin płatności jeszcze nie minął, za krytykę odłączono mi dwie komórki w 30 minut po wysłaniu tego poniżej zamieszczonego maila. Informuję, że do dnia dzisiejszego nie otrzymałam faktury ( za grudzień 2009 i styczeń 2010 ) co jest waszym obowiązkiem, i w związku, że jest to kolejny przypadek nie dostarczenia faktury, powiadomiłam o waszym działaniu i przekazałam dokumentację do 1. UOKIK 2. UKS Wzywa się do dostarczenia faktury lub duplikatu faktury co wynika z przepisów. Załączam dokumentację nie wywiązywania się Play z umowy i przepisów podatkowych. Na szczęście kończy się moja umowa a sprawę przekaże jeszcze do organu podatkowego i wtedy przestaniecie sobie kpić z przepisów podatkowych i z kontrahenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal A ja ci nie wierzę IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.10, 15:59 Przecież dopiero jest styczeń a ty już zdążyłeś upomnieć się o fakturę. Mam kilka telefonów Play i nie miałem do tej pory (od lipca) żadnych problemów z fakturami. A ponadto faktury można sobie obejrzeć po zalogowaniu na swoje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange firm od '97 Przechodzić na abo do Playa? Doradźcie! IP: *.punkt.pl 20.01.10, 15:00 Mam jeden numer na firmę w Orange od 13 lat, faktury obecnie ~80 zł brutto miesięcznie i już dość krętactw pracowników Orange przy przedłużaniu umowy. Chciałem przejść do Play, ale po tym, co tu czytam i też wcześniej słyszałem, jakość połączeń kiepska, f-ry zawyżone, BOK olewa klienta. Doradźcie: warto przejść do Play, zostać w Orange (jaki plan?) czy może coś innego? Rodzina jest w Erze, a większość kontrahentów w Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Przechodzić na abo do Playa? Doradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:37 zmien na Play Fresh - bedziesz miec za darmo telefon. tzn za kazde 2 minuty polaczenia z innej sieci dostaniesz jedna minute za darmo. Czyli dzwoni klient gadasz z nim 10 minut to dostajesz 5 minut gratis. Ja tak mam co miesiac na 1 numerze 30-40 minut a mało osób do mnie dzwoni! Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Przechodzić na abo do Playa? Doradźcie! 25.01.10, 00:30 Nie przechodź do Playa ! Ja jestem Twoim klientem... Gdy widzę numer " Play ", NIE dzwonię !!! Rozumiesz ? Po co mam płacić prawie 80 groszy za minutę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danielwas Re: Przechodzić na abo do Playa? Doradźcie! IP: *.chello.pl 20.01.10, 15:39 Zadawanie tutaj takich pytań jest bez sensu, bo w komentarzach odbywa się pojedynek PR-owców wszystkich 4 firm. Zapytaj znajomego, który ma tam telefon, to się dowiesz czy rzeczywiście jakość rozmów jest słaba, czy ludzie w BOK są niemili, niekompetentni itp. Ja osobiście właśnie obsługę sobie w Play cenię i jest to druga, po kosztach rozmów, ich zaleta moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bestmisio44 100 mil ma ludzie a nie nędzne 3,5 mil,ha pl 20.01.10, 15:01 PLAY to potęga jest na miarę mikrosoftu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartii Re: 100 mil ma ludzie a nie nędzne 3,5 mil,ha pl IP: *.chello.pl 20.01.10, 15:10 Ja z Playa korzystam juz od dawna, i jetsem zadowolony, dzieki playu mam kontrole nad swoimi wydatkami, wiem do kogo dzwonilem (na stronie www jest dostepny biling), faktury poczta bywaja z opznieniem dostarczone, ale na stronie juz sa terminowo, i nie zdarzylo zeby mi wylaczyli telefonu za opznienie zaplaty (byly grzeczne przypomnienia smsem). Za cene ktora place nie ma lepszej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk24 Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.ghnet.pl 20.01.10, 15:05 spodziewam sie ze mozna miec zastrzezenia do Play, ja mialem na pewno do ERy w ktorej bylem ok 8lat teraz mam PLay, i tfu tfu od roku nie mam zadnych nieprzyjemnosci, wygodna kontrola wszystkiego z neta, bardzo dobra z kom (nie jak w era ze trzeba wykonac platna rozmowe zeby sie dowiedziec ile min zostalo) abo mam dobrze dobrany wiec nieprzechodzenie srodkow mi nie przeszkadza -acz nie mowie ze by nie bylo czasem milo glupie jest tylko to ze kwoty z abo nie moge wykorzystac na polaczenia z netem, z tego powodu w ogole nie uzywam, bo to kwoty extra na pewno maja bardzo atrakcyjne warunki i telefony nawet w niskim abo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Play ma już 3,5 mln klientów IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 20.01.10, 15:08 dla mnie play jest idealny, tyle tylko ze ja go uzywam jedynie do smsow odbieranych (roaming usa). za 5 zl konto aktywne 15 miesiecy lub cos kolo tego to bajka w porownaniu z tym co mialem przez niemal 10 lat w idea pop. dlatego udalo mi sie zabrac numer i teraz place duuuzo mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Playa Nie czytajcie bzdur powyżej ;) IP: 89.191.147.* 20.01.10, 15:14 Jakość rozmów w Play praktycznie nie odbiega od tych w innych sieciach. Poza tym Play korzysta z roamingu Plusa. W większych miastach i miasteczkach ma własną sieć. Tam można polecać również jego ofertę internetową. Telefony ma w bardzo korzystnych cenach i ceny połączeń najniższe na rynku. Ma też rewelacyjną ofertę na kartę: Play Fresh. Owszem, ludzie skarżą się na BOK, jako abonent Playa nie mogę tego potwierdzić: jeśli skarga jest uzasadniona pracownik BOK oddzwania i proponuje np. rekompensatę - dodatkowa liczba minut itp. Polecam spokojnie Playa. Mam w nim już całą najbliższą rodzinę: 1xAbonament, 2xMIX, 1xPlay Fresh. Bardzo dobre telefony, za które w podobnych ofertach konkurencji zapłaciłbym przy podpisywaniu umowy często dwukrotnie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekadam Play lepsze od Orange 20.01.10, 15:48 Play dużo lepsze od Orange - po 10 latach w Orange zaproponowano mi bardzo kiepskie warunki przedłużenia umowy i wyższe ceny za telefony. Jedyną wadą w Playu są wyższe koszty połączenia do mnie. W Orange płaciłem za minutę dwa razy więcej niż w telefonie pre-paid - a przecież ja też abonament opłacałem z góry!!! Precz z francuskim wyzyskiem! Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Tak trzymać . Dość złodziejstwa wielkiej trójki 20.01.10, 16:18 Dlaczego Play??? 1. Nowoczesne telefony w niskich taryfach 2. Niskie stawki połączeń do naprawdę wszystkich sieci 3. Brak sms-ów reklamowych , rzecz częsta i natrętna w innych sieciach 4. Bardzo dobry zasięg- Play korzysta z nadajników Play i Plus. Odpowiedz Link Zgłoś