old.european 04.03.10, 13:18 Dlaczego pomysl z wyspami mialby byc zly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Ciekawe kto dopuścił ich do Euro ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 13:47 i na jakiej podstawie Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Niemcy pomagają bo muszą! a nie że chcą 04.03.10, 15:51 Niemieckie banki są przecież obkupione w greckie obligacje. O Hiszpanii, Portugalii czy Irlandii nawet nie ma co wspominać, bo jakby Grecja się wyłożyła to to sa następni w kolejce. Niemcy ratują swoje banki a nie bawią sie w bezinteresownego darczyńcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świteź Wiązów Dobrze prawisz kolego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:01 Ja się czasem zastanawiam, czy takich Bildów i SuperFaktów nie powinno się zabronić, lub też ograniczyć sprzedaży do ludzi z wyższym wykształceniem rozumiejących niecne zamiary panów - pożal się boże - redaktorów. :) No, ubaw po pachy. I teraz się taki potomek hitlerowski naczyta, zamyśli i powie: szajse, z mojej kasy będą Greków utrzymywać! Dawać wyspy, dawać asprokol, dawać piramidon! A już mu redaktorek nie napisał, że strefa euro jedzie na tym samym wózku i jak Grekom teraz nie dadzą na gyrosy, to za rok czy dwa trza będzie Polakom Uznam sprzedać, a może i co jeszcze. :) Bez kitu... Jak czytam te Bildy i Expressy, to aż się dziwię, że poważne media się takimi bzdurami zajmują. Traktowanie tego serio nawet w 1% jest przynajmniej niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut Rence WEG on naszej gospodarki untermenshe !!!! IP: 62.173.80.* 04.03.10, 19:30 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) juz niedlugo IP: 89.100.241.* 04.03.10, 19:55 jeszcze ze 20-30 lat i bedziemy graniczyc republika federalna turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus do euro dopuscil ich goldman&sachs IP: *.dynamic.mnet-online.de 04.03.10, 20:04 prawem piramidy madoffa a ladnie to tak kasowac moje posty Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co się dziwisz? Przecież to żydowska gazeta... 04.03.10, 21:58 Co się dziwisz? Przecież to żydowska gazeta... Gość portalu: das spiel ist aus napisał(a): > prawem piramidy madoffa > > a ladnie to tak kasowac moje posty Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Balcerowicz&sachs wysprzedal Polske bez bankrupctw 05.03.10, 05:07 Gość portalu: das spiel ist aus napisał(a): > do euro dopuscil ich goldman&sachs prawem piramidy madoffa > > a ladnie to tak kasowac moje posty M: Piramidalnie zalatwil Polske juz dawno inny koles Sachsa, profesor marksizmu przy Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu PZPR, tow. Balcerowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki1 Ciekawe kiedy my dostaniemy propozycję. IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:04 Co będą kupowali na początek? Pomorze czy Śląsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus goldman&sachs ich dopuscil IP: *.dynamic.mnet-online.de 04.03.10, 15:59 prawem piramidy madoffa&co gdyby ludzkosc kiedykolwiek zbudowala maszyne matematyczna ktora moze zbadac pazernosc fenickich handlarzy i ich vatykanskich wspolnikow to jedno jest pewne zadna maszyna tego nie zniesie i zapali sie ze wstydu to moje Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Grecy to oszuści i złodzieje 05.03.10, 00:19 Sorry, Grecy którzy to czytają, ale taka jest prawda. Oto przykłady o których wiem: 1. turyści są oszukiwani. Pełno jest naciągaczy, którzy wrabiają turystów w podstępne opłaty. Spytajcie się Polaków, którzy tam byli. 2. Najpierw oszukiwali Unię na dopłatach rolniczych na ilości drzewek. Jak Unia zaczęła sprawdzać ich satelitami, to sadzali PLASTIKOWE DRZEWKA. 3. Do strefy Euro weszli dzięki oszustwu urzędu statystycznego, które SFAŁSZOWAŁO DANE O INFLACJI. 4. Kupili te opcje od Goldmana, żeby oszukać Unię co do poziomu długu publicznego. 5. Teraz zamiast przyznać się do rozrzutności szantażują Niemców, żeby im dali kasę na wydatki socjalne, bo nie chcą tego ograniczyć. Deficyt na poziomie 12% to nie jest byle co, to jest totalna katastrofa! Wystarczy 9 lat i mamy dług na poziomie 100% PKB, i co wtedy?! A ich dług JUŻ JEST powyżej 100%! A my tu się w Polsce co roku zastanawiamy, czy przypadkiem nie przekroczymy 55% i budżet nie wejdzie konstytucyjnie w tryb oszczędnościowy! Ja rozumiem, że w każdym kraju zdarzają się drobne złodziejaszki, które zawyżą sobie dopłaty. Ale co mówi o kulturze tego kraju fakt, że poważne centralne URZĘDY i URZĘDNICY oszukiwali i wcale się tego nie wstydzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUropejczyk Re: Grecy to oszuści i złodzieje IP: *.49.192.8.dsl.dyn.forthnet.gr 05.03.10, 18:53 Sorry Polacy ktorzy to czytaja, ale taka jest u was tez prawda, oto kilka przykladow o ktorych wiem: 1. Turysci w Polsce sa naciagani i oszukiwani, spytajcie Grekow ktorzy tam byli np. mnie 2. Najpierw oszukiwali UE aby do niej wejsc, potem chcieli ja rozwalic od srodka, a potem wybrali rzady ktore z NSDAP maily wiele wspolnego (PiS) - plastikw drzewa sa o wiele dsrozsze niz zwykle drewniane, trzeba by bylo byc idiota aby sadzic plastikowe drzewa. 3. Do strefy euro weszli majac deficyt 3.1, to akurat rzady socjalistyczne ( oni wprowadzili Grecje do EURO, podobnie jak SLD Polske do UE) nie sfalszowaly 4. Goldmana bylo w tym czasie zgodne z unijnym prawem dlatego robily tez to wszystkie panstwa (WLOCHY, WIELKA BRYTANIA IRLANDIA, etc) 5. Deficy i zadluzenie wzrosly do tych rozmiarow podczas rzadow prawicowych ostatnich 5 lat 6. Podobne deficyty i zadluzenie maja tez Wlochy, Wielka Brytania, Irlandia Hiszpania, podejrzewam ze tez Polska ale, dzieki specom z PO jeszcze nikt o tym nie wie, podobnie bylo w3 Grecji Naszczescie w Polsce nie sa bardzo porzadne partie polityczne i sie strasznie wstydza tego co robia. CZLOWIEKU GDZIE TY ZYJESZ, W RAJU ????, WYSTAW GLOWE PRZEZ OKNO, POPATRZ TROCHE A POTEM PISZ, EWENTUALNIE ZAJMIJ SIE SWOIM PRZYRODZENIEM, TO BEDZIE BARDZIEJ POZYTECZNE DLA SPOLECZENSTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troglodytofob Re: Ciekawe kto dopuścił ich do Euro ? IP: *.aster.pl 04.03.10, 21:28 To, tzw. "oldeuropean" czy inna menda sprzedaje swoja d....ę troglodytom z Neandertalu, nie powoduje, że jest to najlepsze rozwiazanie dla jednych z najstarszych mieszkańców Europy. Propozycja oczywiście w stylu gatunku pitekantropus neandertalis germanikus. Zresztą gatunek ten ma także pewne kłopoty, może więc odsprzeda tereny od Łaby po Odrę, które de facto użytkuje bezprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk No prosze: sa w Europie tacy co maja swoj honor i 04.03.10, 13:48 nie potrzebuja, jak my pomocy. Nie maja w sobie tego naszego tradycyjnego roszczeniowego instynktu leniuchow szukajcego w przegranej przeszlosci przodkow sposobu na swoje zycie na koszt innych. Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: No prosze: sa w Europie tacy co maja swoj hon IP: *.bosbank.pl 04.03.10, 14:32 tak się składa, ze jest dokładnie odwrotnie. To Grecy nie są zbyt pracowici - w przeciwieństwie do Polaków, za to o takim socjalu jaki maja Grecy to Polacy mogą jedynie pomarzyć, nawet za komuny takiego nie było. Mało pracy + wysoki socjal = kłopoty budżetowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu-gula Re: No prosze: sa w Europie tacy co maja swoj hon IP: *.dynamic.qsc.de 04.03.10, 19:24 czlowieku jak tu w taki upal pracowac,porypalo Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A klimatyzacji tam nie znają??? 04.03.10, 22:00 A klimatyzacji tam nie znają??? Gość portalu: zulu-gula napisał(a): > czlowieku jak tu w taki upal pracowac,porypalo Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Niedługo pojawi się inna oferta: 04.03.10, 14:41 Sprzedam półwysep Jamał ze złożami gazu. Oferowana cena 1000 US$. Płatne na Cyprze. Niegdyś sprzedano Alaskę. Za 7 mln dolarów. Ale to były czasy, kiedy Rosja była znacznie bogatsza a Ameryka znacznie biedniejsza niż dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: Niedługo pojawi się inna oferta: IP: *.e-wro.net.pl 04.03.10, 19:09 To ty jesteś właścicielem tego półwyspu? Byłbym zainteresowany, ale proszę przesłać choć skan odpowiednich dokumentów potwierdzających prawo do własności (antyobywatel@o2.pl) Jeśli okażą się w porządku, przystąpimy do dalszych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Niedługo pojawi się inna oferta: IP: *.icis.pcz.pl 04.03.10, 20:44 zigzaur zawsze na jeden temat - dokopac ruskim chocby to mialo potem bardzo bolec. Tak samo jak Polacy kopali ruskich przed II wojna swiatowa, i obudzili sie w innym swiecie po wojnie. ruskich nie trzeba lubic ale myslec zdroworsadkowo warto - potem mniej boli. Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo Polacy kopali ruskich przed II wojną ??? 04.03.10, 23:26 widać historię poznawałeś na kursie KGB. Wielkiemu narodowi rosyjskiemu życzymy więcej wódki i więcej Chińczyków, to powinno wystarczyć do wymierzenia kary za liczne zbrodnie przeszłości Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: No prosze: sa w Europie tacy co maja swoj hon 04.03.10, 18:46 1stanczyk napisał: > nie potrzebuja, jak my pomocy. > > Nie maja w sobie tego naszego tradycyjnego roszczeniowego instynktu leniuchow > szukajcego w przegranej przeszlosci przodkow sposobu na swoje zycie na koszt in > nych. > > Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! Blazenku, glupi jest ten ktory pozycza. Grekow widocznie nie znasz. Pracowalem kiedys dla jednego,cyganski narod. Pieniedzy nikt nie dostanie,glupi sa niemiaszki jesli tam zainwestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo Zaiste jest taki kraj prawie w Europie ... 04.03.10, 23:38 pełen roszczeniowo nastawionych leniuchów szukających sposobu na życie na koszt innych. Zapewne z niego pochodzisz, bo normalnie nie wylewałbyś jadu na swój własny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy mają rację!! 04.03.10, 14:44 Tylko że niemieckie państwo jest również zadłużone. Zaś pewne tereny Niemiec, tak zwany Ulbrichtland, w żaden sposób nie można nazwać "aktywami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.10, 13:53 W tym artykule nieduzo sie zgadza, no ale w Polsce wiekszosc znowu chetnie to "polknie", bo Niemcy, bo tego, bo sensacjonizm musi byc. A moze mój wpis i tak za chwile zniknie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Ile grecy dostali dopłat z UE?? 04.03.10, 13:57 Jak sądzę, jakby to policzyć, to wyszłoby sporo więcej niż to co zrabowano. A że Niemcy są głównym płatnikiem składek do UE, to wnisek nasuwa się sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx genialne IP: *.toya.net.pl 04.03.10, 14:01 Bardzo dobry pomysł. Mogliby sprzedać wyspy a potem nałożyć na nowego właściciela drakońskie podatki. Jak nie będzie płacić, mogliby zarekwirować wyspę. I byłby i pieniądze i wyspy. Nie piszcie, że nie należałby już do greków, bo gdy kupisz ziemię, to nie staje się ona 100% twoją własnością bo musisz płacić od niej podatek, w pewnych warunkach mogą cię wywłaszczyć. Tak samo jest z wyspami. Odpowiedz Link Zgłoś
pikkollo Ciekawe, ale nie do końca tak jest 04.03.10, 14:23 Myślisz ze nabywca tak łatwo pozwoliłby się złupić ? Gdyby miało dojść do najgorszego ,to byłoby go stać na skuteczny "lobbying", dużo tańszy niż płacenie drakońskich podatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Ciekawe, ale nie do końca tak jest IP: *.med.nyu.edu 04.03.10, 16:10 dokladnie tak zrobiono w Hiszpanii; sprzedawano brytyjczykom tereny nad samym morzem na hiszpanskiej riwierze a potem Hiszpania stwierdzila ze chce te tereny z powrotem wiec wprowadzila prawo o ochronie wybrzeza i rozpoczela odbieranie majatkow; Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: genialne 04.03.10, 15:49 Gość portalu: xxx napisał(a): > Bardzo dobry pomysł. Mogliby sprzedać wyspy a potem nałożyć na nowego > właściciela drakońskie podatki. Jak nie będzie płacić, mogliby zarekwirować wyspę. I byłby i pieniądze i wyspy. Piszesz o sprzedaży nieruchomości na zwykłych zasadach, ale w pomyśle Niemców raczej nie o taką transakcję chodzi. Gdyby chodziło o sprzedaż wysp traktowanych jako zwykłe nieruchomości, to Grecy mogliby sprzedać dowolne grunty należące do greckiego skarbu państwa, także te położone w środku kraju. Skoro ktoś mówi o sprzedaniu wyspy jako całości, to raczej ma na myśli transakcje w rodzaju sprzedaży Alaski. W takim natomiast przypadku nabywcą wyspy będzie inne państwo, a sama transakcja przybierze postać umowy międzynarodowej o korekcie granic. W ten sposób sprzedana wyspa przestanie wchodzić w skład państwa greckiego i o żadnych podatkach na rzecz Grecji nie będzie mowy. Nie podejmuję się oceny czy to jest dobry pomysł, natomiast uważam, że jest to pomysł całkowicie nierealny. Niejedno państwo w ciągu ostatnich kilku dekad było w dużo gorszej sytuacji finansowej, ale żadne z nich nie pomniejszało swojego terytorium dla pozyskania środków do budżetu. Taka polityka to byłaby równia pochyła dla każdego państwa. Stworzono by precedens i następnym razem znowu by coś sprzedano. Efekt byłby taki, że po kilku falach kłopotów finansowych, dane państwo mogłoby się np. stać dwa razy mniejsze. Nikt na coś takiego nie pójdzie. Kwestią otwartą jest zaś sprzedaż samych nieruchomości skarbu państwa (choćby obejmowały nawet cała wyspę), ale to nie byłaby sprzedaż wyspy, tylko forma prywatyzacji, czyli coś zupełnie normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: genialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 16:13 jako zwykłe nieruchomości, to Grecy mogliby sprzedać dowolne grunty należące do quant34 napisał: > greckiego skarbu państwa, także te położone w środku kraju. Skoro ktoś mówi o > sprzedaniu wyspy jako całości, to raczej ma na myśli transakcje w rodzaju > sprzedaży Alaski. W takim natomiast przypadku nabywcą wyspy będzie inne państwo > , > a sama transakcja przybierze postać umowy międzynarodowej Masz problem z przyswojeniem tekstu? Przeczytaj go jeszcze raz - sugeruje sie sprzedaz na zasadzie prywatyzacji firm, budynkow,wysp itd a nie handlu miedzynarodowego terytorium panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: genialne 05.03.10, 00:00 Gość portalu: kiks napisał(a): > Masz problem z przyswojeniem tekstu? Przeczytaj go jeszcze raz - sugeruje sie sprzedaz na zasadzie prywatyzacji > firm, budynkow,wysp itd a nie handlu miedzynarodowego terytorium panstwa I po co ta złośliwość? Czujesz się ważniejszy dzięki takim docinkom? Odpowiadając na Twoje pytanie: nie, nie mam problemów z przyswojeniem tekstu, natomiast najwyraźniej Ty wyczytałeś z niego coś, czego w nim nie ma. W całym artykule nie pada ani razu słowo "prywatyzacja". Jest mowa o firmach, budynkach i wyspach, które mogą zostać sprzedane. Nikt nie precyzuje o jaką sprzedaż mu chodzi, nie masz więc powodu wykluczać, że akurat w odniesieniu do wysp, autor pomysłu miał na myśli odpłatne pozbycie się części terytorium państwa. Dodatkowo jest to znacznie bardziej prawdopodobne, ponieważ gdyby chodziło o sprzedaż nieruchomości na wyspie, to po pierwsze nie mówiono by o całej wyspie, a po drugie użyto by pojęcia prywatyzacji, tak jak Ty to zrobiłeś. Ale to Ty używasz sformułowania "sprzedaż na zasadzie prywatyzacji", a nie cytowani w artykule Niemcy. Może jednak zanim zarzucisz komuś brak umiejętności przyswajania testu, wypadałoby się najpierw zastanowić nad niejednoznacznością komentowanych wypowiedzi niemieckich posłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachalny Re: genialne IP: 212.106.22.* 04.03.10, 16:50 Tak czy owak kupiłbym sobie jakąś niezamieszkałą grecką wyspę. To wcale nie jest głupi pomysł. Czy ktoś zna kontak: "kupie wyspę"? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Zawsze można uzbroić wyspę-jak np. Tajwan ;-) 04.03.10, 22:05 Zawsze można uzbroić wyspę-jak np. Tajwan ;-) Gość portalu: xxx napisał(a): > Bardzo dobry pomysł. Mogliby sprzedać wyspy a potem nałożyć na nowego > właściciela drakońskie podatki. Jak nie będzie płacić, mogliby zarekwirować > wyspę. I byłby i pieniądze i wyspy. > > Nie piszcie, że nie należałby już do greków, bo gdy kupisz ziemię, to nie > staje się ona 100% twoją własnością bo musisz płacić od niej podatek, w > pewnych warunkach mogą cię wywłaszczyć. Tak samo jest z wyspami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Co ma do tego Tajwan? IP: *.dslextreme.com 05.03.10, 04:12 Znajac twoje genialne posty nawet nie masz pojecia co to jest Tajwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z sali Od dawna nie lubię Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:03 Dwóch krajów europejskich nie lubię najbardziej - są to Grecja i Austria. Stwierdzam to mając doświadczenie wielu podróży po całej Europie. Oczywiście czysto subiektywne doświadczenie ale jednak :) Będąc w Grecji kilkukrotnie jakoś nie mogłem się przekonać do jej mieszkańców. Nastawieni na szybki zarobek, niezbyt przyjaźni. Nie jestem typowym turystą, lubię kraj obserwować od środka. Ale Grecy wydali mi się o wiele mniej fajni od Turków. Sam byłem zaskoczony tą obserwacją. Stolica Grecji, Ateny to chyba najokropniejsza stolica Europejska, przynajmniej w Unii... Grecja wydawała też zawsze gigantyczną kasę na zbrojenia - to efekt fobii zagrożenia tureckiego. Zawsze się zastanawiałem skąd 11 mln ludzi ma kasę na 150 F-16 (przypominam że Polska ma 48), 48 Mirage-2000 i sporo innych typów. Do tego bardzo poważnie rozbudowana marynarka wojenna (polskiej nie ma co porównywać). Może trzeba coś sprzedać lub wycofać, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu A ja lubię Grecję... IP: *.awakom.net 04.03.10, 19:06 Może ich fobie antytureckie nie są takie bezpodstawne? My byliśmy pod zaborami 120 lat i do dzisiaj mamy jakieś fobie antyrosyjskie i antyniemieckie a oni pod tureckim butem spędzili 500 lat. Poza tym odniosłem zupełnie inne wrażanie w kontaktach z Grekami. Wydali mi się bardzo życzliwi, otwarci i kontaktowi a kilka słów po grecku w wykonaniu obcokrajowca ich rozbraja. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: A ja lubię Grecję... 04.03.10, 19:21 Gość portalu: michu napisał(a): > Może ich fobie antytureckie nie są takie bezpodstawne? My byliśmy > pod zaborami 120 lat i do dzisiaj mamy jakieś fobie antyrosyjskie i > antyniemieckie a oni pod tureckim butem spędzili 500 lat. > Poza tym odniosłem zupełnie inne wrażanie w kontaktach z Grekami. > Wydali mi się bardzo życzliwi, otwarci i kontaktowi a kilka słów po > grecku w wykonaniu obcokrajowca ich rozbraja. John byl Grekem dla ktorego pracowalem w Bostonie przez chyba 4-mies,tez byl OK. Ale jego zona i greccy klijenci cyganski narod. Do oszustwa nie mieli najmniejszych skrupulow. Wiem, bylem i przezylem. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A ja lubię Greczynki :-) 04.03.10, 22:08 A ja lubię Greczynki :-) Gość portalu: michu napisał(a): > Może ich fobie antytureckie nie są takie bezpodstawne? My byliśmy > pod zaborami 120 lat i do dzisiaj mamy jakieś fobie antyrosyjskie i > antyniemieckie a oni pod tureckim butem spędzili 500 lat. > Poza tym odniosłem zupełnie inne wrażanie w kontaktach z Grekami. > Wydali mi się bardzo życzliwi, otwarci i kontaktowi a kilka słów po > grecku w wykonaniu obcokrajowca ich rozbraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:03 Popieram Niemców, bo gdyby to oni wpadli w taki kryzys pies z kulawą nogą nie przyszedł by im z pomocą, a juz na pewno nie Grecy (że o Polakach nie wspomnę, zadławili by sie z szalonej radości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:04 O właśnie, na potwierdzenie mojego poprzedniego postu, tuż przede mną taki polaczek dał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z sali Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:34 Jeśli miałeś na myśli mój głos to się mylisz (może nie chciało Ci się przeczytać i zrozumieć). Akurat Niemców lubię i szanuję. W życiu spotkałem samych przyjaznych, uczciwych i pracowitych Niemiaszków (a poznałem ich naprawdę wielu). Poza tym jesteśmy silnie związani z nimi gospodarczo więc głupotą byłoby cieszyć się z niemieckiego krachu. Natomiast Grecy wykazują postawę cwaniaczka który czeka na kolejny zasiłek bo "za 1500 robił nie bedzie". Argument z reparacjami wojennymi jest żenujący - szczególnie dla nas Polaków, gdzie zniszczenia były bez porównania większe. Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! 04.03.10, 15:08 Gość portalu: Głos z sali napisał(a): > Jeśli miałeś na myśli mój głos to się mylisz (może nie chciało Ci się przeczyta > ć > i zrozumieć). Akurat Niemców lubię i szanuję. W życiu spotkałem samych > przyjaznych, uczciwych i pracowitych Niemiaszków (a poznałem ich naprawdę > wielu). Poza tym jesteśmy silnie związani z nimi gospodarczo więc głupotą byłob > y > cieszyć się z niemieckiego krachu. Natomiast Grecy wykazują postawę cwaniaczka > który czeka na kolejny zasiłek bo "za 1500 robił nie bedzie". Argument z > reparacjami wojennymi jest żenujący - szczególnie dla nas Polaków, gdzie > zniszczenia były bez porównania większe. ci, którzy nas potem w czasie II Wojny światowej mordowali też byli przyjaźni, uczciwi i pracowici, ale do czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista Niemcy spłaccie dług grekom.. 04.03.10, 16:14 Niemcy takim szczekaniem chyba chcą pomóc grekom w zadłużeniach płacąc za szkody z drugiej wojny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Niemcy znowu sw.Mikolajem IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.10, 14:09 Mam nadzieje ze nie zszkodzi to wszytsko gospodarce niemieckiej.Jak wiadomo nasza gospodarka jest w duzej mierze zalezna od niemieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! 04.03.10, 14:03 Grecy od lat prowadzili fatalna polityke budzetowa, zaspokajajac roszczenia roznych grup zawodowych. Falszowali dane o przychodach i o deficycie, nie potrafili forsowac dlugoletniej polityki restrukturyzacji wydatkow publicznych. Dodatkowo greckie spoleczenstwo nigdy nie wykazywalo sie zbytnia dojrzaloscia i cierpliwoscia, chetnie wychodzilo na ulice by masowo protestowac przeciwko cięciom budzetowym. Do rozruchow w tym kraju dochodzilo czesto i mialy one bardzo gwaltowny przebieg. My lubimy narzekac na Polske nie majac pojecia, ze nasz kraj mimo wszystko jest stabilny, wiarygodny, przewidywalny, a polska polityka budzetowa od dwudziestu lat jest racjonalna. Nas tez czekaja reformy i zapewne zwiazki zawodowe bedą gardlowac, ze im sie krzywda dzieje, ale te reformy sa nieuchronne i niezbedne bysmy pozostali krajem o zrownowazonej sytuacji budzetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.10, 14:11 zgadza sie i strajki w grecji to codziennosc.jak im sie cos nieda (mimo ze niema z czego) to zaraz strajkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Rady i wnioski głupiego ekonomisty. 04.03.10, 21:23 Zasada jest prosta - nie masz przemysłu produkującego rzeczy które kupuje cały świat to nie masz na chleb. To samo będzie w Polsce. Z samej turystyki i rolnictwa kraju nie utrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Za ile pojdzie Śląsk i Pomorze? 04.03.10, 14:13 No tak a nasz dług też rośnie. Krajowi jurgieltnicy już sprzedali przemysł i dalej zadłużają kraj. Ciekawe kiedy Niemcy złożą nam propozycję nie do odrzucenia? Historia XVIII wieku powtarza sie dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klod Re: Za ile pojdzie Śląsk i Pomorze? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.10, 14:32 mnie sie wydaje ze twoje mazutowe morze i nieoplacalne kopalnie wraz z twoja brudna przewracajaca sie buda maja niemcy gdzies gleboko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
juzefat0491 Re: Za ile pojdzie Śląsk i Pomorze? 04.03.10, 15:18 Niemcy na pewno chcieli by od nas odkupić NIEMIECKIE OBOZY ZAGŁADY.!! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 My, Ślązacy, zawsze woleliśmy Polskę! 04.03.10, 22:46 My, Ślązacy, zawsze woleliśmy Polskę! zdr1 napisała: > No tak a nasz dług też rośnie. Krajowi jurgieltnicy już sprzedali przemysł i > dalej zadłużają kraj. Ciekawe kiedy Niemcy złożą nam propozycję nie do > odrzucenia? Historia XVIII wieku powtarza sie dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: My, Ślązacy, zawsze woleliśmy Polskę! IP: *.unitymediagroup.de 05.03.10, 22:51 ..dlatego za patronke Slaska wybraliscie Niemke..glupcze..ha.ha.ha.. de.wikipedia.org/wiki/Hedwig_von_Andechs Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! 04.03.10, 14:30 Niemcy - oddajcie wszystko co zagrabiliście to wtedy możecie paszcze otwierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Tanie ale dobre wina z Grecji sprowadzać do nas!.. IP: 188.33.91.* 04.03.10, 14:31 ...to ja je chętnie będę kupował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k8 wojne przegrali ale kasy nagrabili ze kupia IP: *.impaq.com.pl 04.03.10, 14:35 niemcy chcieli podbic swiat - przegrali wojne - ale zlupili tyle kasy ze teraz go sobie moge kupic - wykupia akropol za kase ktora zrabowali grekom w czasie wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onefoks "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: 95.108.51.* 04.03.10, 14:39 teraz przysłowie "nie udawaj greka" nabiera nowego wymiaru Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Wszystko ładnie, ale: 04.03.10, 14:39 1. Wprawdzie państwo greckie jest zadłużone ale nie brak bogatych greckich przedsiębiorców. Żegluga, handel zagraniczny, turystyka - kwitną. 2. Niemcy są również zadłużonym państwem. Co mają na sprzedaż? Co zagranica mogłaby kupić? 3. Akropol jest bez wątpienia skarbem ludzkości. Ale czy znalazłby się kupiec na Reichstag? Już nawet ten budynek pakowano w folię... Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 rozbiór i sprzedaż! to najlepsze rozwiązanie. 04.03.10, 14:42 jeszcze wargują. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piwskiem 04.03.10, 14:43 Do Greków taka chamska "propozycja" ?. Grecy są kołyską całej europejskiej kultury i kasa na pomoc im winna wyłożyć cała EU jako wyraz wdzięczności dla ich ogromnego wkładu w to kim jesteśmy dziś. Te chamskie dojcze są tak bezkrytyczni, chyba od tego piwska, które żłopią non stop. CHAMY !! To jakby nam zaproponować abyśmy im sprzedali Gdańsk(Dancig) i dorzucili jeszcze Uznam, Wolin i może Wrocław (Breslaw) . Ich bezczelność mnie wkurza bo jeszcze przez 200 lat powinni sobie posypywać te głupie łby popiołem i błagać wszystkich o wybaczenie największego kurestwa w dziejach świata. Parszywe dranie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM - Poznaniak Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw IP: 91.198.118.* 04.03.10, 14:54 A nam powinni płacić z Kopernika, w końcu cały świat wyciągnął z ciemnty :DDDD Zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxygen Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:58 Kolejny inteligentny inaczej Czy wy naprawde macie problem z dziecinnie prostym tekstem.Przeciez Niemcy nie chca kupic wysp ani akropolu - to po pierwsze. Po drugie to jest Bild czyli brukowiec Po trzecie pomysl jest calkiem dobry i chodzi o prywatyzacje wysp a nie oddanie ich Niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw IP: *.ipp-hgw.mpg.de 04.03.10, 15:09 Swinoujscie oddal bym za darmo! A tak serio to mysle ze troche przesadzasz, bo zalezy na ktory wiek spojzysz to masz inna sytuacje, i mozemy dosc do wnioskow, ze epoka wegla kamiennego powinna byc przeproszone przez krede za rasizm. Prawda jest taka, ze grecy sobie folguja finansowo, a niemcy mysla schematami. A co zrobia grecy jak im sie finanse zalamia, sa w euro, musza sie trzymac standardow. Wysp sprzedawac jeszcze nie musza, ale cos musza zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawistny Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw IP: 212.106.22.* 04.03.10, 17:05 Ty sie odczep od Świnoujścia. Ty nawet nie wiesz, że Polskie Wojsko doszło i zajęło teren o wiele dalej niż Świnoujście. Tylko potem nasi "bracia" nas wykolegowali jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Na amnezje cierpia greckie komuchy. 04.03.10, 16:01 Trzeba bylo prowadzic rozsadna polityke gospodarcza i monetarna. Ale nie chcialo sie greckim komuchom, to teraz beda cierpiec. Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Od nienawisci robia sie wrzody na zoladku. 04.03.10, 16:06 Po pierwsze: poprawnie w niemieckiej pisowni - Danzig i Breslau. Po drugie: Niemcy pija najwiecej wina a nie piwa. Po trzecie: nikt nie kaze im tego Niemcom sprzedawac. Po czwarte i najwazniesze: to jest zart. Po piate: wielkie dziedzictwo kulturalne nie upowaznia do bycia extremalnie leniwym. I jako ostatnie: a kim ty jestes aby jakas z milionow wojen, ktore ludzkosc przeprowadzila w swoich dziejach nazywac "najwiekszym kurestwem w dziejach swiata". Gdyby Rosja, Francja, Anglia, kraje skandynawskie mialy jaja w 1939, to by nic z tej wojny nie bylo. I czym by zostalo wtedy te "najwiekszym kurestwem", co bys wtedy wybral? Odpowiedz Link Zgłoś
zdz.januszkaminski Re: Od nienawisci robia sie wrzody na zoladku. 04.03.10, 17:09 Pzy szostym straciles/las nerwy? Die Weise empfehlen Ruhe. Zdzichu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdz.januszkaminski Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw 04.03.10, 16:48 Mieszkam w kraju niemieckojezycznyn i tu pisze sie "Danzig". Co do Niemcow nie wypowiadam, (wypisze?) sie. Zalezy ilu, jakich sie zna lub czyta(lo?). Mniej zacietrzewienia czasami dobrze robi. Pozdrawiam rozsadnie i powoli piszacych. Sprzyja to mysleniu. Zdzichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufffaa Re: Szkopy cierpią na amnezję; bezczele opite piw IP: *.dynamic.qsc.de 04.03.10, 17:35 Niemcow, czyli Deutsche, a nie "dojcze" znasz z pewnoscia tylko ze zdjec pstryknietych na Oktoberfest. A Grekow w togach z obrazkow w ksiazce do historii dla klas piatych. Dzisiejszy Niemiec to nie jest SS-mann sprzed siedemdziesieciu lat, a wspolczesny Grek nie rozumie greki klasycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:48 Mniej więcej taki scenariusz wydarzeń dot. unii europejskiej (wyprzedawania terytorium w zamian za dlugi) przewidział pan Korwin Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: 89.107.158.* 04.03.10, 18:33 tyle że on to przepowiadał bodajże na 2000 rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! 04.03.10, 14:48 Grecja jak i Islandia, Irlandia, Hiszpania i Portugalia i inne kraje sa ofiarami miedzynarodowej bankiery ktorej celem jest wprowadzic kraj w dlugi(najczesciej podstepem ale tego naturalnie nie da sie udowodnic) a potem ograbic. Nie mozna tolerowac aby ta mafia banksterow paralizowala cale kraje. www.youtube.com/watch?v=jO9ynFXcmCM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek "Bild": Niech Grecja sprzeda wyspy i Akropol! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:54 Nam trzeba by myśleć o kupnie gdzies wyspy, no bo gdzie mamy niby oblatywac F-16 nad Polską to max. dwie godziny lotu i trzeba zawracać. Co do Niemiec to: lenie z Poludnia i niektorzy ze Wschodu Europy traktuja ten kraj jako dojną krowę, niech sami lepiej sie wezmą do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_grosze Niemieckie lapy precz od Grecji! 04.03.10, 15:06 Niemcy proponuja Grekom co dawno juz uczynili u siebie. Niektore miasta sprzedaly zagranicznemu kapitalowi wszystkie budynki lacznie ze swoimi urzedowymi gmachami. Ten niemiecki bankrut,ojczyzna ludobojcow, osmiela sie jeszcze pouczac Grecje, ktora okradl w II wojnie swiatowej i dazyl do biologicznego unicestwienia jej ludnosci. Niemcy dosc wystarczajaco zarobili na wprowadzeniu euro, ktore pomoglo im wyeliminowac europejska konkurencje, miedzy innymi Grecje. Grecy maja racje, niech placa w ramach wojennej rekompensaty przez nastepne setki lat i rece niech trzymaja z daleka od innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Niemieckie lapy precz od Grecji! IP: *.unitymediagroup.de 05.03.10, 22:48 ..ten kto kupil kanaly w jakims niemieckim miescie czy budynki ten jest idiota.Budynek wezmie do siebie jak miasto nie bedzie placic?A moze zasypie kanal?widzisz ty,jakis madry...he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najaremo Wakcaje w Grecji IP: 195.42.249.* 04.03.10, 15:07 będzie sie opłacać ? jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 15:17 Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA, GB i ich kumpli, bo w Niemczech go na pewno nie ma, o to wygrani tej wojny zadbali. Co do odszkodowań to należy Grecji przypomnieć, że od 1981 r. żyje w znacznym stopniu z unijnych subwencji, a te jak wiadomo do ca 200r pochodziły w 1/3 a później w 1/4 z Niemiec. Jeśli przyjąć, że Grecja otrzymywała "tylko" 4 mld euro rocznie, to przez 30 lat jest to 120 mld euro, z tego ca 35-40 mld z Niemiec. A teraz jeszcze Niemcy mają przejąć ich długi. Przyglądam się temu co się dzieje i jestem zmuszona przyznać, że Niemcy mają świętą cierpliwość, a ich podatnicy tak są przytłoczeni wojenną (umiejętnie przypominaną) winą, że dają się prawie bez skarg doić prawie ponad połowie Europy. W przypadku każdego innego dużego kraju jak np. Francji i GB byłoby to niewyobrażalne. A w kolejce już następni - Hiszpania, portugalia i Włochy. Całe szczęście, że upadające pod ciężarem identycznie wysokich jak w Grecji długów Wielka (ponoć) Brytania nie jest w strefie euro. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 15:28 Zgadzam sie z toba ze Niemcy albo inny kraj nie powinnien byc odpowiedzialny za dlugi Grecji. Tak naprawde to jest winna bankiery miedzynarodowej i spekulantow ktorzy doprowadzili do tej sytuacji a teraz zmuszaja podatnikow do placenia. Islandia nie robila zadnych dlugow ani rzad Islandi nie gwarantowal Icesave accounts a teraz ta mafia banksterow szantazuje i probuje zmusic rzad a za tym podatnikow Islandii do placenia za swoje ryzykowne spekulacje. To jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 15:49 ciekawe skad sie bierze w kraju katolikow fascynacja szmacianym BILDEM czy tez FOCUSEM - kolorowe pisemko dla polidiotow , lezace w poczekalniach dentystycznych . Skad w Polsce ta fascynacja do brukowych publikatorow ! ,jakis Niemiec idiota ( nie brak tez takich ) cos pierdnie , wymlodzi , Polacy dostaja orgazmu i krzycza na cale gardla - NIEMCY to , NIEMCY sramto . Polskie czytadla rzekomo opiniotworcze , czemu sie nie opieracie na oficjalnych wypowiedziach rzadu niemieckiego , powaznych , wysazonych opinii gazet ; " Franfurter Allg." , "Die Ziet ", itd . jest ich tam pare . Za trudne, za ambitne sa tam te texty dla polskich cwierc - inteligentow ? . Czy sadzicie katoliki , ze ktos powazny na zachodzie rozstrzasa, postrzega opinie polskich , Faktow , Expressow itp ?. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 15:56 karbat napisał: > ciekawe skad sie bierze w kraju katolikow fascynacja szmacianym > BILDEM czy tez FOCUSEM - kolorowe pisemko dla polidiotow , lezace w > poczekalniach dentystycznych . W Polsce rekordy sprzedaży bije Fakt i Super Ekspres... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 16:06 Tu nie chodzi o to skad te informacje sa (choc ja sie wcale na Bildzie nie opieram) ale o zasade: Kto jest winny temu kryzysowi i kto powinien placic. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 16:13 karbat napisał: > ciekawe skad sie bierze w kraju katolikow fascynacja szmacianym > BILDEM czy tez FOCUSEM FOCUS nie jest szmatławcem, bystrzaku. Próbuje grać w lidze Spiegla i odbierać u czytelników. Moim zdaniem dość nieskuteczne, ale to inny temat. Co do Bilda - w Spieglu dzień pracy, jak podał kiedyś redaktor naczelny, rozpoczyna się od studiowania Bilda. Trwa to całe szczęście krótko, bo to zaledwie parę linijek, reszta obrazki. A robi się to po to, by wiedzieć, czym żyją masy i czym, jak i w jakim kierunku są sterowane. Poważne czasopisma wolą wiedzieć w jakim świecie żyją i jaki jest dookoła vox populi, nawet jeśli swoje przesłania kierują do elit. Zamknięcie się w wierzy z kości słoniowej może tylko prowadzić do różnych, często nieprzyjemnych zaskoczeń. Bilda nie kupuję, ale stojąc w kolejce na stacji benzynowej rzucam często okiem na to, co w danym dniu Bildzik na 1. stronie wysmarował i czym zajmuje lud pracujący miast i wsi, jak steruje jego emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do Rosji 04.03.10, 16:21 > Bilda nie kupuję, ale stojąc w kolejce na stacji benzynowej > rzucam często okiem na to, co w danym dniu Bildzik na > 1. stronie wysmarował i czym zajmuje lud pracujący miast i wsi, > jak steruje jego emocjami. Żeby się uczyć od najlepszych i potem trenować na forum "GW"? - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 16:24 korekta: oczywiście w wieży, nie w wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 16:25 Hiszpania najpierw powinna sie zwrocic do Rosji o oddanie zlota wyslanego tam przez republikanow (a w rzeczywistosci sowiecka agenture) jako depozyt tuz przed przegrana wojna domowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA 04.03.10, 16:29 Nie wiem,, do kogo powinna się zwrócić Hiszpania, pewne jest, że Grecja powinna do USA i kumpli - bo tam jest jej złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie czytasz niemieckich gazet 04.03.10, 19:26 www.handelsblatt.com/politik/international/verfehlte-nazi-vorwuerfe-die-wahrheit-ueber-das-gold-der-griechen;2536415 Grecy zdazyli "ewakuowac" swoje zloto (ponad 18 ton) przed wkroczeniem Niemcow do Aten. Najpierw na Krete, stamtad zabrala je Marynaka Wojenna Jego Wysokosci do Pretorii. W koncu zloto wyladowalo w Londynie i zostalo po wojnie oddane Grekom. Znienawidzenie przez ciebie Amerykanie nie brali udzialu w tej grze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA IP: *.dyn.optonline.net 07.03.10, 16:56 najwiekszym kumplem usa jest israel Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: Po złoto Grecja niech się zgłosi do Rosji 04.03.10, 16:44 > Po złoto Grecja niech się zgłosi do USA, GB i ich kumpli, > bo w Niemczech go na pewno nie ma, o to wygrani tej wojny zadbali. Przypomnę towarzyszce (zanim ambasada zadzwoni z upomnieniem), że do wygranych 2 WŚ należy również Rosja, która wywiozła z podbitych Niemiec całe fabryki wraz z podłogą. Wypada również zauważyć, że USA ściągały odszkodowanie tylko z zachodniej części okupowanej czyli Trizonii, przemianowanej potem dla retuszu na RFN. Mimo tego obciążenia Trizonia pod światłą tresurą USA rozkwitła i była w stanie, jak towarzyszka sama zauważyła podarować samej Grecji 35+ mld euro. Wschodnia część okupowana, pozostająca pod rosyjskim knutem podupadła i doszło do tego, że Trizonia musiała władowac w nią w latach 90tych ub.w. górę forsy. Do roku 2019 suma tych transferów wyniesie 159 mld euro. Jak widać na tym gołym przykładzie, rękami USA stworzono bogaty kraj i można śmiało stwierdzić, że cena jaką Trizończyczy musieli zapłacić USA za swoje ucywilizowane i naukę zwróciła im się z nawiązką. USA nie mają więc nic do oddawania. Co innego Rosja. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 skad ty masz te liczby? 04.03.10, 17:23 do bylego NRD przetransferowano ponad 1,5 bln (biliona)euro. Oczywiscie pare miliardow poszlo na usuniecie zniszczen terenow na ktorych stacjonowala zwyciezka Armia Czerwona. Co do transferu wewnatrz EU: te wyliczone przez czolowa ekonomisteke rosyjskiego wywiadu 35 mld wytransferowane z Niemiec do Grecji wrocilo w zwielokrotnionej formie do Niemiec przez grecki import. Niemiecka gospodarka bez eksportu lezy i kwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: skad ty masz te liczby? 04.03.10, 19:40 Te 159 mld euro to bezpośrednia pomoc z budżetu federalnego i landów (na drogi i inna infrastrukturę). Masz jednak rację, wszytkie przepływy finansowe z RFN do byłej NRD (wliczając w to emerytury, socjał itd) przekroczyły już dawno 1 bilion z okładem. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
tornson My się kłócimy, a Jankesi i Chińczycy zacierają 04.03.10, 15:40 ręce! Kiedy w końcu do żałosnych nacjonalistów dotrze że jedyną drogą dla Europy jest powołanie wspólnego federacyjnego państwa! Odpowiedz Link Zgłoś