Gość: Replay IP: 80.72.37.* 04.03.04, 16:22 Już nie kupię wody mineralnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haha Czysta kranówa w butelkach? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 16:26 smacznego, zawsze wolałem napic sie wody z kranu niż np.bonaqa, czy aqu minerale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchy_ryj Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.03.04, 16:28 Zaczynam pic wode prosto z Wisly. Podobno ryby w Wislie maja tylko jedno oko, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I ZYCIA LUDZI PRODUKTY USA TO ZAGROZENIE DLA ZDROWIA IP: *.ght.iadfw.net 05.03.04, 15:25 Firmy z USA majo to do siebie ze robio szwindle na skale nie z tej ziemi. A to majhloje Enronu, a to WorldCom, a to Shell, a to Coca-Cola, list jest baaardzo dluga. Co do ic produktow to syf niesamowity, a to genetycznie zmodyfikowana zymnosc, a to masa hormonow wzrostu itp. itd. Nie dziwota ze w amerykanskich miastach widac tylu ludzi otylych i chorych. Ale jak to mowio: Amerykanin jak swinia, wszystko zje. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Polak nie lepszy - też zje wszystko i jeszcze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 17:49 ...będzie wszystkim wmawiał, że polska żywność jest najlepsza na świecie. Przypomne tylko ostatnia aferę z odmaczaniem nalepek z wędlin i naklejaniem nowych. A targowiska pod chmurką w upały to raj dla smakoszy - wszystko prażone. Dziś widziałem w hipermarkecie akcję pt. przeklejamy nalepki z salami z Morlin. Nic dziwnego - odklejają się wyjątkowo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja PRODUKTY USA to ZAGROZENIE dla ZDROWIA IP: *.ght.iadfw.net 05.03.04, 15:26 Firmy z USA majo to do siebie ze robio szwindle na skale nie z tej ziemi. A to majhloje Enronu, a to WorldCom, a to Shell, a to Coca-Cola, list jest baaardzo dluga. Co do ic produktow to syf niesamowity, a to genetycznie zmodyfikowana zymnosc, a to masa hormonow wzrostu itp. itd. Nie dziwota ze w amerykanskich miastach widac tylu ludzi otylych i chorych. Ale jak to mowio: Amerykanin jak swinia, wszystko zje. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann NAUCZ SIĘ CZYTAĆ IP: 80.50.109.* 04.03.04, 16:30 zanim wypowiesz się na forum. Taka woda to nie "mineralna", min. zawsze pochodzi ze źródła, nie z kranu, skąd pochodzi "stołowa" (jak Bonaqua). Najłatwiej to krzyczeć nie zastanawiając się nad tym, co się gada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds ciekawi mnie skad sie biora ceny wod stolowych IP: 217.96.95.* 04.03.04, 17:09 mam na mysli bonaque i aqua minerale przeciez surowiec w postaci kranowy jest tani czy chodzi o debili podatnych na marke ktorzy to gowno i tak kupia i wypija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: ciekawi mnie skad sie biora ceny wod stolowyc IP: *.ph.ph.cox.net 05.03.04, 00:42 czym ladniejsza nazwa tym drozsza woda, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grigorij Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 16:31 ciekawe czy butelka była czysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colomat A cola z automatu to niby nie kranowa? IP: 217.96.95.* 04.03.04, 17:04 Na mojej bylej uczelni podpieli colomat w bufecie. Do kolomatu byly dowozone beczki z koncentratem. Woda do rozmieszania byla pobierana z sasiadujacego z barem WC - ZE SPLUCZKI. Dobrze ze nie z samego kibla bo moznaby sie jeszcze uzaleznic od napoju. Polecam wszystkim ten napoj na zardzewiale sruby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacio Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.04, 20:40 lepiej do produkcji tych wód używać nieoczyszczonej cieczy z rzek zawsze będzie można reklamować napój jako ten , który posiada niepowtarzalne walory smakowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and_ Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 22:23 I o co ten hałas? Czy nie lepiej z wody wodociągowej odrzucić ten cały balast szkodliwych związków zawartych w niej w ilościach śladowych. Związków tych są już nie dziesiątki, ale nawet setki i normy nie przewidują oznaczania ich zawartości. A o szkodliwości chloru zawartego w każdej kranówie lepiej nie wiedzieć. Ja tam jestem zwolennikiem czystej wody z odwróconej osmozy i rozsądnej suplementacji i piję taką z własnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.range217-42.btcentralplus.com 04.03.04, 22:48 Taka ciekawostka: brytyjska kranowa nie zawiera chloru,i kranowe pija wszyscy.Nie gotowana.Naprawde.Wiec ta cala awantura jest smieszna,ale z innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chadwao Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.physd.amu.edu.pl 05.03.04, 11:21 Co wiecej - kranowa jest bezpieczniejsza od wod butelkowych, nawet jezeli nie pochodza z kranu. Powod jest prosty: wode butelkowa kontroluje sie co dwa tygodnie i wyrywkowo, kranowe przynajmniej dwa razy na dobe. Zreszta, nie widomo o co tyle chalasu - o tym, ze 'zdrowe' wody butelkowe moga byc nalewane nawet ze slauchu na zapleczu supermarketu ten kto chial i umie czytac wiedzial od dawna. Fakt, ze czytac trzeba czesto bardzo drobniutki druk na etykiecie. Ale, ale: nie tak dawno w Kaliforni najlepsze towarzystwo opijalo sie w knajpach arcymodna woda francuska po cos 7 USD za mala butelke. Dopoki ktos nie przetlumaczyl francusjiej nazwy wody krowimi literami na etykiecie: Woda z Kranu. Autentyczne! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Czysta kranówa w butelkach? 07.03.04, 08:17 > Taka ciekawostka: brytyjska kranowa nie zawiera chlor Są jeszcze w Europie państwa, w których wodę się chloruje? Jednym z ostatnich była Polska ale tu też już od paru lat wodę dezynfekuje się ozonem (przynajmniej w dużych miastach i z płytkich ujęć, woda z ujęć głębinowych jest praktycznie sterylna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WODOGŁOWIEC NAIWNIAKI! A AQUA MINERALE CZY BONAQA TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:30 niby coś lepszego? To przecież wody destylowane, do których dodano chemiczne makroskładniki w proporcjach niektórych francuskich wód mineralnych (jony sodu, wapnia czy węglany itp), ale brakuje im całej grupy mikroelementów, które tak naprawdę odpowiadają za smak i właściwości zdrowotne PRAWDZIWYCH WÓD MINERALNYCH.... Pijcie dalej te GÓWNA...bogaćcie Pepsi albo Coca Colę, bo te koncerny mają jeszcze mało forsy, więc Polacy muszą na nice zrobić zrzutkę ze swojej NAIWNOŚCI.... Odpowiedz Link Zgłoś
kielcok OAZA 06.03.04, 21:40 polecamy oazę za 0.55 złotego!!chociaż ta butelka plastikowa,po cholerę to komu.Należy się wyprowadzić z dużej aglomeracji i pić dobrą wodę prosto z kranów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wóda Pamiętacie saturatory ze szklanką na łańcuchu? IP: 193.243.146.* 04.03.04, 22:38 To były najsmaczniejsze wody za czasów PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Ze szklanką na łańcuchu były automaty z wodą... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 17:59 ...gazowaną stojące przeważnie na dworcach. Saturatory miały przeważnie sześć lub osiem szklanek - musztardówek. Wodą nazywano "gruźliczanką" lub "zdrowotną" a to z powodu technologii mycia. Woda miała posmak niedokładnie wypłukanego soku (jeśli ktoś przed nami pił "z sokiem") lub niedomytej szminki. Mój kolega zawdzięcza tej pysznej wodzie ropne zapalenie dziąseł. Rzeczywiście, jest co wspominać! Pomyślałby kto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.nyc.rr.com 04.03.04, 23:57 W USA wszyscy wiedza, ze Dasani to butelkowana kranowka. To jest napisane na etykiecie butelki. Dla wnikliwych Dasani specjalnie zalpzylo strone w internecie. www.dasani.com/index2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: 213.17.204.* 05.03.04, 00:02 Ciekawe ile % "wody mineralnej" w Polsce, a szczególnie w marketach to kranówka?? Osobiście znam jednego producenta, jtóry leje wodę prosto z kranu i sprzedaje w marketach jako "marke własną". Nazwy nie zdradzę, żeby nie robic reklamy. Powiem tylko, że była to kiedyś firma znana z rozlewni lewego spirytusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 00:54 Woda oczyszczona metodą odwróconej osmozy nie jest całkowicie pozbawiona zanieczyszczeń, ale ich zawartość jest znikoma. W taki sposób oczyszcza się m.in. wodę do produkcji leków pozajelitowych czyli tzw. zastrzyków i kroplówek. To najlepszy dowód na to, że kranówa kranówie nie równa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 05.03.04, 05:38 ..istota tego przekazu jest taka - w londynie mamy czysta wode w kranach.. ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
bilder Re: Czysta kranówa w butelkach? 05.03.04, 06:43 No coz to zasluga prezydenta USA nauczyl sie od polakow.Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
uniach Re: Czysta kranówa w butelkach? 05.03.04, 07:36 Coca cola już nieraz była uwikłana w różne aferki. Pamiętacie Bonaquę z bakteriami chorobotwórczymi pod kapslem? Kto chce niech pije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.metronet.pl 05.03.04, 08:13 Przeciez w Polsce bonaqua to od poczatku jest zwykła kranówa, ale mało kto o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piechocki BONAQUA to taki sam shit!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 09:08 f... coca-cola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula ja już dawno przestałam kupować Bonaquę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 09:18 to teżjest woda stołowa, czyli kranówa w pięknym opakowaniu. Naprawdę świetny pomysł na biznes, jaka marża!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: ja już dawno przestałam kupować Bonaquę 07.03.04, 08:27 Gość portalu: urszula napisał(a): > Naprawdę świetny > pomysł na biznes, jaka marża!!!!!!!!! Prawda? Lepszy od narkotyków oraz karm dla psów i kotów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poowietrze STAROPOLANKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 09:35 ja zawsze też mialam wrażenie, że bonaqua niegazowana też jest prosto z kranu. I dlatego zawsze wybieram niegazowaną staropolankę - jest mineralizowana i nigdy nie mam obaw, że piję kranówę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: STAROPOLANKA IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 05.03.04, 16:44 miło mi ja też bardzo lubię niegazowaną staropolankę tyle, że trzeba zaznczyć, że jest to woda mineralna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mg Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: 213.25.39.* 05.03.04, 10:25 hahahah a Bonaqa którą reklamuje w Polsce AMJ, zresztą też produkt coca-coli to przeciez dokladnie ten sam patent - poczytajcie sobie etykietkę dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banaqua Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:54 A czego można było się spodziewać? Kombinują nie tylko Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.presscd.pl / 213.17.245.* 05.03.04, 11:50 To tylko bedzie swiadczylo o tym, ze nie odrozniasz wody mineralnej (np. Zywiec, Naleczowianka) od stolowej (np. Bonaqua Coca-Coli czy Aqua Minerale Pepsi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Żywiec jest woda źródlaną nie mineralną ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 15:16 Wody dostarczane do sklepu dzielą sie na mineralne (o zawartości dużej ilości naturalnych minerałów) , źródlalne (te które są pozyskiwane z naturalnych studni, ale nie mają wystarczającej ilości minerałów aby nazwać je mineralnymi) i stołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijek Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.04, 11:55 Zawsze uważałem, że kranówa jest najzdrowsza. Przecież jeśli woda przechodzi przez te wszystkie oczyszczalnie, jest faszerowana "oczyszczaczami" pod okiem wielu mądrych inżynierów to musi być zdrowa. Głupi są tylko ludzie, którzy płacą, a mogą po prostu odkręcić kurek. PS. Zakładam przedsiębiorstwo sprzedaży wody mineralnej:), kupujcie u mnie! Będzie taniej jak przyjdziecie z własną butelką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: Czysta kranówa w butelkach? IP: *.dclient.hispeed.ch 05.03.04, 14:48 Jak mam chodzic z wlasna butelka, to pojde do "oligocenu"! Odpowiedz Link Zgłoś