Dodaj do ulubionych

Nowy system nowa składka

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 15:21
Chyba sie komuś całkowicie we łbie pomieszało -zamknąć przestępców,może sie
wreszcie trochę uspokoi,gorzj tylko z tym kto ma ich zamknąć ,jak pozajmowali
wszystkie stanowiska.
Obserwuj wątek
    • Gość: George Re: Nowy system nowa składka IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 07.03.04, 15:42
      Całkowicie się zgadzam. Znowu "eksperci" od siedmiu boleści wymyślili coś dla
      garstki Polaków (10%) a pozostawiając całą resztę poza dostępem do lepszych
      usług medycznych. Ciekaw jestem, jak długo jeszcze ten naród będzie cierpliwy,
      kiedy wreszcie powie DOŚĆ! i rozpędzi na cztery wiatry tych wszystkich
      "reformatorów",
      których jedynym celem jest zreformować (czyt. napchać) własne kieszenie!
      • Gość: maruda Pozwolę sobie zacytować tow. Janika: IP: *.gdynia.mm.pl 07.03.04, 16:04

Na drzewo z ekspertami i ich planem!

• zygis Płacę dwie składki i zdrowiej mi nie jest. 07.03.04, 16:59
      Ja płacę dodatkową składkę na ubezpieczenie zdrowotne (około 140 zł na miesiąc)
      z tytułu prowadzenia dodatkowej działalności gospodarczej. Z tytułu tej
      działalności płacę także dodatkowy podatek (książka przychodu i rozchodu)

Gwarantuję Wam, ze żadnej dodatkowej opieki zdrowotnej nie doznaję a odnoszę
      wrażenie, że chodzi li tylko o obdarcie nas do końca ze skóry. Ponadto widzę,
      że fiskus rżnie gałąź, na której siedzi, bo jak dorżnie to zamknie się interes
      i tak było coś a nie będzie nic.

Myślę, że trzeba tych cymbałów w rządzie nauczyć matematyki. Oni zatrzymali się
      na funkcji liniowej i wydaje im się, że jak się zwiększy obciążenie podatkowe 2
      razy to wpływy też będą dwa razy większe. Proponuję na początek edukację na
      poziomie funkcji kwadratowej i wielomianowej. Następnie proponuję zdolniejszych
      nauczyć funkcji złożonej. Jak tę wiedzę opanują to proponuję następnie pierwszą
      i drugą pochodną aby potrafili w miarę sprawnie liczyć ekstrema (maksima i
      minima), a więc aby mogli się przekonać na czym polega błąd w ich kalkulacjach.

Pozdrawiam
      • zygis Test na inteligencję dla kandydatów do parlamentu. 07.03.04, 17:02
        dla wszystkich chcących zostać posłami i senatorami
    • Gość: Karolek N A R E S Z C I E ! IP: *.gruppa66.com.pl / *.crowley.pl 07.03.04, 20:39
      Nie wyobrazam sobie wpychania wlasnych pieniedzy do wspolnego wora. Oczekuje/roszcze, ze
      to nie bedzie 70%, tylko 100. Co wazniejsze, nie refundowane, ale przekazywane do mojego
      ubezpieczyciela. W krotkim czasie, spodziewam sie zaprzestania siegania do mojej kieszeni. Sam
      bede wiedzial komu i ile mam powierzyc na ochrone wlasnego zdrowia. Precz z komuna! :)
      • zygis Re: N A R E S Z C I E ! 07.03.04, 21:07
        > Nie wyobrazam sobie wpychania wlasnych pieniedzy do wspolnego wora.
        Oczekuje/ro
        > szcze, ze
        > to nie bedzie 70%, tylko 100. Co wazniejsze, nie refundowane,
        > ale przekazywane do mojego ubezpieczyciela.
        > W krotkim czasie,spodziewam sie zaprzestania siegania do mojej
        > kieszeni. Sam bede wiedzial komu i ile mam powierzyc na
        > ochrone wlasnego zdrowia. Precz z kom
        > una! :)

Wierzysz w to, że moje dwie składki (z zatrudnienia i działalności własnej) na
        ubezpieczenie zdrowotne trafią do mojego ubezpieczyciela. Ja chciałbym, ale
        trudno mi uwierzyć. To są łatwe i łakome pieniądze do marnowania przez aparat
        władzy.
    • franzmaurer A czemu nie prywatne kasy chorych? 08.03.04, 08:26
      Do k... nędzy, jeszcze jeden wspólny worek???
      No tak, bo ze wspólnego worka łatwo się rozdaje prezenty - leczenie dla
      taksówkarzy ubezpieczonych w KRUS...

A czemu nie wpuścić na rynek prywatnych kas chorych powiązanych z prywatnymi
      klinikami typu SwissMed?
      I to nie jako 'system dodatkowy' tylko alternatywny.
      Każdy 'system dodatkowy' to robienie w bambuko pacjenta - przy pierwszej
      lepszej okazji okaże się że nikt nie jest w stanie przeprowadzić bardziej
      kosztownego leczenia dla pacjenta ubezpieczonego 'pół-tam-pół-tu' bo znając
      sprawność naszego aparatu ZUS-NFZ-Pierdzistołki o przepływie moich składek
      dowiem się będąc w stanie terminalnym...

Póki co mogę korzystać Medycyny Rodzinnej, Falcka, EuroMedicare i innych
      usługodawców - kupuję sobie to na co mnie stać - albo abonament za 20 zlotych
      miesięcznie albo złotą kartę VIP'a za 700/miesiąc - wszystko zależny od tego na
      ile mam naturę hipohondryka i zasobny portfel...
      Tyle że oprócz tego moje ciężko zapracowane pieniądze odprowadzane jako
      obowiązkowa składka idą nie tylko na lecznie dzieci w CZD (na co bym się
      zgodził bez zmrużenia oka zaznaczając np. jakiś kwadracik w PIT'cie)
      ale też w imię tzw solidaryzmu społecznego na:
      - przedłużanie życia Kiszczakom, Supruniukom, Jaruzelskim - tysiącom uboli i
      utrwalaczy którzy nigdy w życiu nie wypracowali złotówki a teraz siedzą na
      rentach milicyjno-wojskowych.
      - przedłużanie życia darmozjadom na zasiłkach którym nie opłaca się nawet
      pomachać łopatą przy odśnieżaniu bo na piwo z renty tatusia i
      własnego 'socialu' i tak im starcza...
      - przedłużanie życia machinie urzędniczej panoszącej się w pałacach NFZ
      zafundowanych przez Struzików, Neumanów i inne niekompetentne szmaty różnych
      opcji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka