Gość: aa IP: *.sotn.cable.ntl.com 31.05.10, 10:26 30mld zl transferow od emigrantor robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paininthebass Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... 31.05.10, 10:29 I tak trzymać, oby się utrzymał mniej więcej na poziomie 3% w tym roku a w przyszłym dobił do 4%. Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axa Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:32 Skoro jest tak dobrze to czemu my ciemny lud tu na dole odczuwamy ,ze jest coraz gorzej?-coraz drozej,coraz trudniej o prace ,na coraz mnie i moich znajomych stać , coraz trudniej prowadzic sklep czy hurtownie, niedawno wakacje były na Rodos czy w Egipcie ,w tym roku bedzie góra Dziwnówek , ostatnie auta wymieniłem po 3-4 latach ,teraz jeżdze juz 5 letnim i nawet nie mysle o wymianie...pytanie całkiem serio.... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró 31.05.10, 10:51 Może dlatego, że chcesz to tak odczuwać. Jakoś żadne badania rynku nie potwierdzają, żeby było coraz drożej albo coraz trudniej o pracę, wręcz przeciwnie. Fakt, był kryzys i było trudniej o pracę, ale w tej chwili ta tendencja już się dawno odwróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axa Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:59 Wiem na co mnie stac teraz a na co było mnie stac 3 lata temu...wiem ile mam sprzedazy w swoim sklepie teraz a 3 -4 lata temu (spadek o ok.40%) , wiem ile kosztowały nie wakacje(tydzień) w czerwcu na Rodos czy Egipcie -ok. 7,8 kpln na rodzine,dzis w tym samym biurze w tym samym standardzie pani wyliczyła mi 11 kpln ....widze ile znajomych ma kłopoty z pracą....albo ja głupieje ,albo głupieją oficjalne statystyki.....albo ten dobrobyt to ma miejsce tylko w Wawie ,Poznaniu i Wrocławiu -czyzby dalsze rozwarstwianie i coraz wieksza przepaśc między Polską A i Polską B czy C ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:35 kolego nie masz racji, akurat pracuje w biurze podrozy i twierdze ze akurat Egipt jest odrobine tanszy a Tunezja i Turcja w tej samej cenie. a moze nie rozwijasz swojej firmy a ten ktory stoi w miejscu cofa sie... a moze jestes po prostu malkontentem niestety jak wiekszosc Polakow...pozdrawiam i glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a moze bys pomyslal dlaczego twoi klienci 31.05.10, 13:44 poszli do konkurencji. 40% spadku obrotow to sygnal, za albo trzeba interes zwijac albo zmienic jego koncepcje. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró 31.05.10, 11:32 > Skoro jest tak dobrze to czemu my ciemny lud tu na dole > odczuwamy ,ze jest coraz gorzej? Mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanley Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:39 "Przedsiębiorcy mają pieniądze". Buchachaaaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sier Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... IP: *.171.53.98.static.crowley.pl 31.05.10, 10:50 błąd w artykule powinno być - bezrobocie może wzrosnąć do 12% Odpowiedz Link Zgłoś
olias Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... 31.05.10, 10:56 PKB to po prostu ... ilość pieniędzy przekazywanych z ręki do ręki. Kraje rozwinięte już dawno traktują PKB jako tylko jeden z mniej istotnych wskaźników rozwoju gospodarczego. Tylko nasze elyty rajcuje PKB, bo ładnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:00 tak kurwa 30 mld, paciorki i papier toaletowy nie znany na wschod od odry Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 PKB - bożek neoliberalnych gnid 31.05.10, 11:51 Bo co tez on oznacza? już lepiej stosować Produkt NARODOWY. tyle, że wtedy wyniki nie byłyby takie różowe. poza tym w duzej części PKB finansowany jest z DŁUGU. Wzrasta dług, wzsrasta PKB. Co najgorsze - polskie wszawe, łajdackie państwko sprzyja, ze bogactwo, owoc ludzkiej pracy przepływa z rąk rzeczywistych twórców do rąk ustawionych cwaniaków. bo kto zdaniem was jest bardziej produktywny i wartościowy w społeczeństwie i gospdarce: robotnik budowlany budujący wam domy i mieszkania za 3000 miesięcznie czy np. generał WP - posiadacz zielonej wątroby i czarnego bajpasa, biorący 10 tysia na rękę, który w przypadku wojny albo od razu się podda albo da drapaka do Rumunii albo wysle ludzi na niepotrzeba rzeź (vide 1939 rok). Z góry mówię - nikomu nieczego nie zazdroszczę - sam jestem oficerem REZERWY WP - mogłem byż zawodowym. Tylko wtedy chyba nie mógłbym spojrzeć w oczy rodzinie, ojcu który do 67 roku będzie zaiwaniał na wymarzoną emeryturkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia szpachelka Hurra!! Nieh rzyje I sekletasz POzpr, by nam siem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.10, 12:39 POwodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Powodzianie też wiedzą że rząd jest OK:-)) 31.05.10, 13:08 Powodzianie czują przez skórę że gdyby PiS rządził straty by były mniejsze, gdyż dorobek byłby mniejszy:-)) Lepiej więc aby PO dalej rządziła i dorobek obywateli rósł wciąż w najszybszym tempie w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Pękam ze śmiechu :D 31.05.10, 13:29 Najszybsi w EUROPIE - oto jak rośnie nam Europa Dane eurostatu za rok 2009: (Real GDP growth rate) Dania -4,9 Niemcy -4,9 Irlandia -7,1 Francja -2,6 Włochy -5,0 Holandia - 4,0 Szwecja -5,1 UK -4,9 Pytam gdzie koncesyno-socjalistyczna Europa a gdzie wolnorynkowe Chiny. Przypomniał mi się wspaniały dowcip o propagandzie :) "Chruszczow założył się z Kennedy'm kto będzie szybszy na 100 metrów . Jako młodszy, bardziej wysportowany wygrał Kennedy. Na drugi dzień "Prawda" (czyt. GW) napisała: "Serce Narodu Radzieckiego Towarzysz Chruszczow zajął zaszczytne drugie miejsce, Kennedy zaś był przedostatni". Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Powodzianie też wiedzą że rząd jest OK:-)) 31.05.10, 14:39 cusik ci się pocipciało. Za PiS PKB był bardzo wysoki. jego zjazd zaczął się wraz z rządem Donaldinia T. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... 31.05.10, 12:50 PKB o 3%, a gaz o 4-8%, woda o 6-10%, energia o 5-15%! Dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale bzdety ekonomi Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 12:57 Ekonomia to same bzdety! nikt w to nie wierzy! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Jakby tu Tuska nie pochwalić:-)) 31.05.10, 13:05 Gazeta wolałaby aby móc Tuskowi przywalić. Okazuje się jednak, że przywalić nie ma specjalnie za co. Pomimo powodzi wydaje się że przejdziemy przez kryzys suchą stopą. Jest to zasługa rządu, jego zimnej krwi oraz niewprowadzania żadnych "pakietów antykryzysowych". Innymi słowy rząd pozwolił działać obywatelom i chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Jakby tu Tuska nie pochwalić:-)) IP: 91.198.118.* 31.05.10, 14:56 Zasluga Twojego rzadu jest likwidacja FRD - wiesz co to jest? Pewnie ze nie, bo taki wlasnie jest przecietny wielbiciel "nic-nie-robie" pana T. Ale czemu sie dziwic - w koncu zla jest partia ktora obniza podatki i wprowadza jakiekolwiek elementy polityki prorodzinnej, a dobra jest partia ktora nic nie robi i spokojnie wycisza interesiki kolesi Waldiego, Zdzicha, Grzecha itp itd. Ten sam narod kochal jednak kila lat temu leppera i giertycha - wiec niespecjalnie jest sie czemu dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
qin a więc można kraś na kampanię ! 31.05.10, 13:57 Marzenia o tym by Polska stała się potęgą gazową spełzły na niczym. Okazuje się nawet, że sprzedaż polskich złóż prawie za darmo dzięki koncesją to mrzonka. Według nowego prawa, firma która znalazła dane złoża, automatycznie przejmuje je na własność i może eksploatować bez konieczności uzyskania dodatkowej koncesji na wydobycie. Oznacza to, że wpływy do budżetu państwa będą jeszcze mniejsze niż zakładano. Jak widać nasz rząd wyprzedaje Polskę za darmo nie dając nam możliwości korzystania z naszych zasobów. W każdym cywilizowanym kraju państwo poprzez koncesje stara się wynegocjować jak najlepsze warunki dla siebie, by móc korzystać z tego, że jakaś firma zagraniczna korzysta z zasobów i terenów kraju goszczącego Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: a więc można kraś na kampanię ! 31.05.10, 14:42 e tam zaraz za darmo rozdaje. rząd po prostu zmienia kierunek strumieni kasiorki. Od razu na konta pryw z pominięciem budżetu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Pierwszy kwartał bez rozczarowania - PKB wzrósł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:10 Jak można chrzanić takie bzdury, wynik ten jest wyraźnym i zadziwiającym rozczarowaniem , tym bardziej, że produkcja przemysłowa rosła w tym czasie średnio aż o 10% r/r. Trudno to tłumaczyć zimą, skoro ta była w całej Europie, a mimo nie przeszkodziło to wyraźnemu odbiciu w górę pkb. Odpowiedz Link Zgłoś