Dodaj do ulubionych

Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC

IP: *.ny325.east.verizon.net 09.03.04, 17:05
To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi.
Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do glow
przychodza!
Obserwuj wątek
    • Gość: MACIEJ Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.ny325.east.verizon.net 09.03.04, 17:06
      A czy oni kiedykolwiek cos madrego w tym BBC powiedzieli?
    • Gość: Marek Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.dur.ac.uk / *.dur.ac.uk 09.03.04, 17:32
      To bardzo niedobrze. BBC jest doskonałą telewizją. Wiadomości BBC są
      powszechnie uważane za jedne z najlepszych na świecie. Produkcje BBC są na
      bardzo wysokim poziomie. Wystarczy przypomnieć serie "The Planets" czy "The Blue
      Planet" - jedne z najlepszych filmów popularno-naukowych jakie kiedykolwiek
      widziałem. Na to wszystko potrzebne są pieniądze i ja nie protestuję płacąc
      ponad 100 funtów rocznie za możliwość oglądania przyzwoitej telewizji. I
      słuchania dobrego radia, tzn. BBC Radio 3.

Gdy zaczną co chwila przerywać programy reklamami zrobi się mniej przyjemnie.
      Właśnie to sobie cenię w BBC, że nie muszę co rusz to oglądać podpasek i
      proszków do prania, jak w - nie przymierzając - TVP. Poza tym z reklam nie
      będzie tylu pieniędzy co z abonamentu. Skąd wziąć fundusze na wysokiej jakości
      produkcję?

Myślę, że większość Brytyjczyków po prostu uznaje BBC za coś zupełnie
      oczywistego i danego z góry. No cóż, niech przestaną płacić, niech się BBC
      utrzymuje z reklam. Jak za kilka lat zejdzie do poziomu ITV czy Channel 5,
      obudzą się z ręką w nocniku. Należy pamiętać, ze poziom BBC wymusza też wyższą
      od przeciętnej jakość Channel 4. Jak BBC pójdzie w dół, to i cała telewizja w UK
      zejdzie do poziomu amerykańskiej telewizji dla idiotów. Tak niestety wygląda
      pełna komercja.
    • Gość: nie- BURDELLO TVP Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.udn.pl 09.03.04, 17:46
      ... powinni u nas zrobić takie badanie opinii publicznej ... już widzę jak 99% Polaków jest za niepłaceniem "abo" na... Pollaco Burdello TiVi (TVP!!!) , za to ich trwonienie pieniędzy na korupcyjne i bezmyślne wydawanie pieniędzy obywateli na ... shitowe pomysły !!
    • Gość: Piotr Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:47
      • Gość: Jeden_z_TVP Re: Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 18:00
        Do dupy - i niech TVP przestanie płacić na polską kinematografię, utrzymywać
        niezależnych producentów, podtrzymywać ducha narodu na Obczyźnie, dużo by
        wyliczać...
        • Gość: Kir Re: Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 17:16
          > Do dupy - i niech TVP przestanie płacić na polską kinematografię
          A niby co dobrego przyszło z tej kinematografi opłacanej przez Roberta?
          Kilkmaście kiepskich filmów, których poza Polską nikt nie chce oglądać.
          A i tak największe produkcje wspierają firmy,banki i canal plus. Za to zarzad
          TVP ma pieniądze na kolesiów, były już jakieś kontrole nie mówiąc już o
          pieniądzach z Quo Vadis na kampanię pewnej parti. Nie będzie pieniędzy - nie
          będzie układów.
          A kinematografia powinna być prywatna, jak będą prywatną kasę pompowac w
          beznadziejne produkcje to poczują że boli. A jak pompują moją to ich nie boli.

>utrzymywać
          > niezależnych producentów,

A czemu za para podatek utrzymywać prywatne firmy kilku kolesi prezesa? To są
          prywatne firmy niech sprzedją programy na zasadach rynkowych.

> podtrzymywać ducha narodu na Obczyźnie

Jak ktoś chce sobie podtrzymać na duchu to niech sobie wsiadzie w samolot
          i przyleci z tego złotego USA. Czemu ja mam płacić za to żeby garstka rodaków i
          byłych rodaków mogła obejrzeć Polonię? Oni i tak zarabiaja lepiej niż ja więc
          czemu ja mam im coś fundować?
          To ja już wolę książki do nauki zafundować i do Kazachstanu wysłać...

Uważam że w ogóle telewizja publiczna jest niepotrzebna. A to co się z
          niądzieje od kilku lat to jest horror. Czemu mam utrzymywać synekturę
          polityczną skoro głównie i tak oglądam fakty i filmy w telewizjach prywatnych.
          Jak rząd ma plany żeby puszczać programy edukacyjne czy kulturo-twórcze to
          niech odpowiednie ministerstwo rozpisze przetarg na produkcję porgramów a potem
          przetarg dla telewizji komercyjnych za ile too puszczą. Albo zapisać w ustawie
          że każda telewizja któa ma koncesję na nadawanie musi puszczać przez ileś tam
          godzin w tygodniu programy przygotowane przez odpowiednie ministerstwa i wtedy
          np nie ma reklam w środku.

W USA nie ma abonamentu. W budynku w gniazdku było coś koło 30 programów.
          Kolejne 60 mogłem mieć po zapłaceniu za dekode - chyba niecałe 20 dolarów na
          miesiąc. Wiadomości leciały praktycznie w kółko, filmów było mniej i bardziej
          pocięte reklamami niż w Polsce. Filmów dokumentalnych i przyrodniczych które
          najbardziej lubię było tyle że w PL mogętylko pomażyć. Za to rozrywki - ile się
          chciało

• Gość: Wacuś Polacy też nie chcą z bardzo podobnych... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.04, 17:49
      ...powodów.
      Wystarczy jeden publiczny program TV i jeden publiczny program radiowy - oba
      finasowane z tzw. budżetu, czyli z naszych podatków. Oba te programy powinny
      dostarczać to, czego stacje komercyjne nie będą proponowały.
      O reszcie niech zadecyduje rynek i oczekiwania (poziom intelektualny)
      odbiorców.
      Precz z abonamentem, który jest kolejnym podatkiem! Precz z manipulacją! Precz
      z opowiadaniem bajek o "misji" TVP i PR.
      • maksimum Re: Polacy też nie chcą z bardzo podobnych... 09.03.04, 18:00
        Gość portalu: Wacuś napisał(a):

> ...powodów.
        > Wystarczy jeden publiczny program TV i jeden publiczny program radiowy - oba
        > finasowane z tzw. budżetu, czyli z naszych podatków. Oba te programy powinny
        > dostarczać to, czego stacje komercyjne nie będą proponowały.
        > O reszcie niech zadecyduje rynek i oczekiwania (poziom intelektualny)
        > odbiorców.
        > Precz z abonamentem, który jest kolejnym podatkiem! Precz z manipulacją!
        >Precz z opowiadaniem bajek o "misji" TVP i PR.

To samo mysla i mowia Brytyjczycy,chociaz nasz maslak z UK jest za podatkiem na
        telewizje,co by mu szare komorki rozjasniala.

• Gość: maruda Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.04, 20:43
      Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi.
      > Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do glow
      > przychodza!

To w USA telewizja jest bezpłatna?

• maksimum Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC 09.03.04, 23:02
        Gość portalu: maruda napisał(a):

> Gość portalu: MACIEJ napisał(a):
        >
        > > To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi.
        > > Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do g
        > low
        > > przychodza!
        > *********************
        >
        > To w USA telewizja jest bezpłatna?

A jak jestes biedny,to ci gmina antene zafunduje.
    • Gość: GRZEGORZ DO MACIEJA IP: *.phil.east.verizon.net 10.03.04, 17:47
      Co za glupoty MACIEJU wypisujesz i wprowadzasz ludzi w blad.Poza 3,4 stacjami
      (lokalnymi )dostepnymi droga napowietrzna masz wszystko inne na kablu gdzie
      placisz kupe pieniedzy.Moja miesieczna oplata basic+top 100 + HBO + cinemax
      place 69 $.Wiec jak widzisz nic za darmo a zwlaszcza w USA.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • maksimum Re: DO MACIEJA 10.03.04, 23:30
        Gość portalu: GRZEGORZ napisał(a):

> Co za glupoty MACIEJU wypisujesz i wprowadzasz ludzi w blad.Poza 3,4
        stacjami
        > (lokalnymi )dostepnymi droga napowietrzna masz wszystko inne na kablu gdzie

A czemu ty Grzegorz tak glupio piszesz?
        Ile stacji w Polsce jest na ktore placi sie abonament?
        2 czy 3 ?
        A w USA masz tyle stacji lokalnych na ile sobie zasluzysz.
        Czy wieksza wiocha,tym mniej stacji.
        W NYC jest ich chyba co najmniej 10.
        Wszystkie najwieksze:CBS,NBC,ABC,WOR,FOX,

> placisz kupe pieniedzy.Moja miesieczna oplata basic+top 100 + HBO + cinemax
        > place 69 $.Wiec jak widzisz nic za darmo a zwlaszcza w USA.
        > Pozdrawiam Grzegorz
    • Gość: Wojtek Re: O co ten raban? IP: 63.146.250.* 11.03.04, 00:40
      Komu potrzebna jest przymusowa telewizja? Mnie nie.
      A jak jaki durny prol chce obejrzec telenowele i posluchac bredni leppera i
      millera, niech sam placi. Zabuli, to bedzie mogl wymagac dostarczenia towaru,
      na jaki ma ochote. Nie zabuli, zostanie mu na flache i machore gwoli rozrywki.
      Ale sam wybierze, moze pierwszy raz w zyciu.
      Abonament ma tyle samo sensu co socjalizm: kosztuje wszystkich, nikomu nic nie
      daje, a tylko durniom wydaje sie do czegokolwiek podobny.
      • Gość: bernard Re: O co ten raban? IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.04, 16:15
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Komu potrzebna jest przymusowa telewizja? Mnie nie.
        > A jak jaki durny prol chce obejrzec telenowele i posluchac bredni leppera i
        > millera, niech sam placi. Zabuli, to bedzie mogl wymagac dostarczenia towaru,
        > na jaki ma ochote. Nie zabuli, zostanie mu na flache i machore gwoli rozrywki.

Cie choroba: "przymusowa telewizja", "durny prol". Mama Cie na podworko nie
        wypuscila?
        Pokaz mi prywatna stacje, ktora dostarcza towar wg. zyczen widzow? Wciskaja ci
        to, za co dostaja pieniadze od koncernow i (jak CNN + FOX) od aktualnie
        panujacego rzadu. Dawniej nazywalo sie to uprawianiem agresywnej propagandy.
        Dobrze, ze istnieja jeszcze w Europie BBC, Arte i lokalne publiczne kanaly, bo
        inaczej zostalaby tylko prywatna "slodka plukanka mozgowa". Tobie moze
        wystarczy, ale bierz pod uwage, ze jest tez niemalo ludzi z wyksztalceniem i
        inteligencja, ktorych nie bawi szczucie na siebie ludzi w talk-shows, albo
        relacjonowanie wydarzen tak, zeby skutecznie zatrzec granice miedzy faktem a
        komentarzem.

> Ale sam wybierze, moze pierwszy raz w zyciu.
        > Abonament ma tyle samo sensu co socjalizm: kosztuje wszystkich, nikomu nic nie
        > daje, a tylko durniom wydaje sie do czegokolwiek podobny.

Niech bedzie, ze dla Ciebie jestem duren. Pochlebia mi to nawet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka