Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 09.03.04, 17:05 To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi. Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do glow przychodza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MACIEJ Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.ny325.east.verizon.net 09.03.04, 17:06 A czy oni kiedykolwiek cos madrego w tym BBC powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.dur.ac.uk / *.dur.ac.uk 09.03.04, 17:32 To bardzo niedobrze. BBC jest doskonałą telewizją. Wiadomości BBC są powszechnie uważane za jedne z najlepszych na świecie. Produkcje BBC są na bardzo wysokim poziomie. Wystarczy przypomnieć serie "The Planets" czy "The Blue Planet" - jedne z najlepszych filmów popularno-naukowych jakie kiedykolwiek widziałem. Na to wszystko potrzebne są pieniądze i ja nie protestuję płacąc ponad 100 funtów rocznie za możliwość oglądania przyzwoitej telewizji. I słuchania dobrego radia, tzn. BBC Radio 3. Gdy zaczną co chwila przerywać programy reklamami zrobi się mniej przyjemnie. Właśnie to sobie cenię w BBC, że nie muszę co rusz to oglądać podpasek i proszków do prania, jak w - nie przymierzając - TVP. Poza tym z reklam nie będzie tylu pieniędzy co z abonamentu. Skąd wziąć fundusze na wysokiej jakości produkcję? Myślę, że większość Brytyjczyków po prostu uznaje BBC za coś zupełnie oczywistego i danego z góry. No cóż, niech przestaną płacić, niech się BBC utrzymuje z reklam. Jak za kilka lat zejdzie do poziomu ITV czy Channel 5, obudzą się z ręką w nocniku. Należy pamiętać, ze poziom BBC wymusza też wyższą od przeciętnej jakość Channel 4. Jak BBC pójdzie w dół, to i cała telewizja w UK zejdzie do poziomu amerykańskiej telewizji dla idiotów. Tak niestety wygląda pełna komercja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie- BURDELLO TVP Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.udn.pl 09.03.04, 17:46 ... powinni u nas zrobić takie badanie opinii publicznej ... już widzę jak 99% Polaków jest za niepłaceniem "abo" na... Pollaco Burdello TiVi (TVP!!!) , za to ich trwonienie pieniędzy na korupcyjne i bezmyślne wydawanie pieniędzy obywateli na ... shitowe pomysły !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden_z_TVP Re: Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 18:00 Do dupy - i niech TVP przestanie płacić na polską kinematografię, utrzymywać niezależnych producentów, podtrzymywać ducha narodu na Obczyźnie, dużo by wyliczać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Do dupy z abonamentem niech TVP żyje z reklam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 17:16 > Do dupy - i niech TVP przestanie płacić na polską kinematografię A niby co dobrego przyszło z tej kinematografi opłacanej przez Roberta? Kilkmaście kiepskich filmów, których poza Polską nikt nie chce oglądać. A i tak największe produkcje wspierają firmy,banki i canal plus. Za to zarzad TVP ma pieniądze na kolesiów, były już jakieś kontrole nie mówiąc już o pieniądzach z Quo Vadis na kampanię pewnej parti. Nie będzie pieniędzy - nie będzie układów. A kinematografia powinna być prywatna, jak będą prywatną kasę pompowac w beznadziejne produkcje to poczują że boli. A jak pompują moją to ich nie boli. >utrzymywać > niezależnych producentów, A czemu za para podatek utrzymywać prywatne firmy kilku kolesi prezesa? To są prywatne firmy niech sprzedją programy na zasadach rynkowych. > podtrzymywać ducha narodu na Obczyźnie Jak ktoś chce sobie podtrzymać na duchu to niech sobie wsiadzie w samolot i przyleci z tego złotego USA. Czemu ja mam płacić za to żeby garstka rodaków i byłych rodaków mogła obejrzeć Polonię? Oni i tak zarabiaja lepiej niż ja więc czemu ja mam im coś fundować? To ja już wolę książki do nauki zafundować i do Kazachstanu wysłać... Uważam że w ogóle telewizja publiczna jest niepotrzebna. A to co się z niądzieje od kilku lat to jest horror. Czemu mam utrzymywać synekturę polityczną skoro głównie i tak oglądam fakty i filmy w telewizjach prywatnych. Jak rząd ma plany żeby puszczać programy edukacyjne czy kulturo-twórcze to niech odpowiednie ministerstwo rozpisze przetarg na produkcję porgramów a potem przetarg dla telewizji komercyjnych za ile too puszczą. Albo zapisać w ustawie że każda telewizja któa ma koncesję na nadawanie musi puszczać przez ileś tam godzin w tygodniu programy przygotowane przez odpowiednie ministerstwa i wtedy np nie ma reklam w środku. W USA nie ma abonamentu. W budynku w gniazdku było coś koło 30 programów. Kolejne 60 mogłem mieć po zapłaceniu za dekode - chyba niecałe 20 dolarów na miesiąc. Wiadomości leciały praktycznie w kółko, filmów było mniej i bardziej pocięte reklamami niż w Polsce. Filmów dokumentalnych i przyrodniczych które najbardziej lubię było tyle że w PL mogętylko pomażyć. Za to rozrywki - ile się chciało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Polacy też nie chcą z bardzo podobnych... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.04, 17:49 ...powodów. Wystarczy jeden publiczny program TV i jeden publiczny program radiowy - oba finasowane z tzw. budżetu, czyli z naszych podatków. Oba te programy powinny dostarczać to, czego stacje komercyjne nie będą proponowały. O reszcie niech zadecyduje rynek i oczekiwania (poziom intelektualny) odbiorców. Precz z abonamentem, który jest kolejnym podatkiem! Precz z manipulacją! Precz z opowiadaniem bajek o "misji" TVP i PR. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Polacy też nie chcą z bardzo podobnych... 09.03.04, 18:00 Gość portalu: Wacuś napisał(a): > ...powodów. > Wystarczy jeden publiczny program TV i jeden publiczny program radiowy - oba > finasowane z tzw. budżetu, czyli z naszych podatków. Oba te programy powinny > dostarczać to, czego stacje komercyjne nie będą proponowały. > O reszcie niech zadecyduje rynek i oczekiwania (poziom intelektualny) > odbiorców. > Precz z abonamentem, który jest kolejnym podatkiem! Precz z manipulacją! >Precz z opowiadaniem bajek o "misji" TVP i PR. To samo mysla i mowia Brytyjczycy,chociaz nasz maslak z UK jest za podatkiem na telewizje,co by mu szare komorki rozjasniala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.04, 20:43 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi. > Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do glow > przychodza! ********************* To w USA telewizja jest bezpłatna? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Brytyjczycy nie chcą płacić na BBC 09.03.04, 23:02 Gość portalu: maruda napisał(a): > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > To juz na rewolucje sie w EUropie zanosi. > > Pewno wiedza ,ze w Stanach nie ma abonamentow i stad im takie glupoty do g > low > > przychodza! > ********************* > > To w USA telewizja jest bezpłatna? A jak jestes biedny,to ci gmina antene zafunduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEGORZ DO MACIEJA IP: *.phil.east.verizon.net 10.03.04, 17:47 Co za glupoty MACIEJU wypisujesz i wprowadzasz ludzi w blad.Poza 3,4 stacjami (lokalnymi )dostepnymi droga napowietrzna masz wszystko inne na kablu gdzie placisz kupe pieniedzy.Moja miesieczna oplata basic+top 100 + HBO + cinemax place 69 $.Wiec jak widzisz nic za darmo a zwlaszcza w USA. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: DO MACIEJA 10.03.04, 23:30 Gość portalu: GRZEGORZ napisał(a): > Co za glupoty MACIEJU wypisujesz i wprowadzasz ludzi w blad.Poza 3,4 stacjami > (lokalnymi )dostepnymi droga napowietrzna masz wszystko inne na kablu gdzie A czemu ty Grzegorz tak glupio piszesz? Ile stacji w Polsce jest na ktore placi sie abonament? 2 czy 3 ? A w USA masz tyle stacji lokalnych na ile sobie zasluzysz. Czy wieksza wiocha,tym mniej stacji. W NYC jest ich chyba co najmniej 10. Wszystkie najwieksze:CBS,NBC,ABC,WOR,FOX, > placisz kupe pieniedzy.Moja miesieczna oplata basic+top 100 + HBO + cinemax > place 69 $.Wiec jak widzisz nic za darmo a zwlaszcza w USA. > Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: O co ten raban? IP: 63.146.250.* 11.03.04, 00:40 Komu potrzebna jest przymusowa telewizja? Mnie nie. A jak jaki durny prol chce obejrzec telenowele i posluchac bredni leppera i millera, niech sam placi. Zabuli, to bedzie mogl wymagac dostarczenia towaru, na jaki ma ochote. Nie zabuli, zostanie mu na flache i machore gwoli rozrywki. Ale sam wybierze, moze pierwszy raz w zyciu. Abonament ma tyle samo sensu co socjalizm: kosztuje wszystkich, nikomu nic nie daje, a tylko durniom wydaje sie do czegokolwiek podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: O co ten raban? IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.04, 16:15 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Komu potrzebna jest przymusowa telewizja? Mnie nie. > A jak jaki durny prol chce obejrzec telenowele i posluchac bredni leppera i > millera, niech sam placi. Zabuli, to bedzie mogl wymagac dostarczenia towaru, > na jaki ma ochote. Nie zabuli, zostanie mu na flache i machore gwoli rozrywki. Cie choroba: "przymusowa telewizja", "durny prol". Mama Cie na podworko nie wypuscila? Pokaz mi prywatna stacje, ktora dostarcza towar wg. zyczen widzow? Wciskaja ci to, za co dostaja pieniadze od koncernow i (jak CNN + FOX) od aktualnie panujacego rzadu. Dawniej nazywalo sie to uprawianiem agresywnej propagandy. Dobrze, ze istnieja jeszcze w Europie BBC, Arte i lokalne publiczne kanaly, bo inaczej zostalaby tylko prywatna "slodka plukanka mozgowa". Tobie moze wystarczy, ale bierz pod uwage, ze jest tez niemalo ludzi z wyksztalceniem i inteligencja, ktorych nie bawi szczucie na siebie ludzi w talk-shows, albo relacjonowanie wydarzen tak, zeby skutecznie zatrzec granice miedzy faktem a komentarzem. > Ale sam wybierze, moze pierwszy raz w zyciu. > Abonament ma tyle samo sensu co socjalizm: kosztuje wszystkich, nikomu nic nie > daje, a tylko durniom wydaje sie do czegokolwiek podobny. Niech bedzie, ze dla Ciebie jestem duren. Pochlebia mi to nawet. Odpowiedz Link Zgłoś