nowaczynska_76 28.07.10, 11:49 Zobaczymy jak z tymi cenami zaszaleją... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolo Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie st... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 11:50 Czyli do końca 2015 roku MOMO ma mieć w sumie 32 stacje. Pytanie ile wtedy będzie miało Neste, jak teraz ma ponad 100. I to ma być konkurencja ? Pytanie jeszcze jakie trendy będą za 5 lat, czy cena za paliwo (i sprzedaż TYLKO paliwa na stacjach) będą jedynym wyznacznikiem sukcesu w tej branży ? ---------------- Masz coś do powiedzenia ? Wypowiedź się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Tankowałbym na neste nawet jakby mieli drożej :) IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 28.07.10, 13:49 Bo nie trzeba później stać w kolejce za paniusią która nie może zdecydować się jakiego batonika ma kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek ze Śląska Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 13:56 Na youtube wpisać BYDLAKU można się dowiedzieć o pracy Neste. Ale to taki odosobniony przypadek polaka chorego psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jensen Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 21:50 Właśnie za "Bydlaka" nigdy nie zatankowałem na Neste. Koleś miał całkowitą rację, słysząc takie idiotyzmy w słuchawce. Niemniej, jest to problem stacji samoobsługowych. Dlatego uważam, że przy każdej tego typu stacji powinna być mimo wszystko budka z osoba odpowiedzialną chociażby za zwykłe stróżowanie. 24 h na dobę. A tak w ogóle w zupełności wystarczają mi i 90 % kierowców stacje konwencjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tankuje na Neste Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.10, 17:04 Biedny jestes chlopcze. Za to tylko nie tankujesz na Nestle? Przeciez to nie wina firmy ze tankuja tam buraki, ktore na paliwo wydaja tylko 60 zl bo na wiecej ich nie stac. A ze wyciekly dane osobowe buraka? Jak bedziesz grzecznie rozmawial, to nikt twojej rozmowy nie wrzuci na YouTube. Pomysl odrobine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankuje na neste Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.10, 17:06 I jeszcze jedno: nie dociera do ciebie fakt, ze za te budke i pensje stroza trzeba by wliczyc w cene paliwa? Wtedy nie tankowaloby sie tak tanio. No, ale zeby na to wpasc to trzeba najpier pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 10:43 > Na youtube wpisać BYDLAKU można się dowiedzieć o pracy Neste. O pracy Neste to niewiele się nie można dowiedzieć z tego filmiku, o bucowatości Polaków wiele. Przecież ten facet to idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Neste jest ok IP: 89.174.58.* 28.07.10, 14:30 Nie ma panów stojących po flaszkę, pań niezdecydowanych, którą gumę do żucia wybrać, a w weekendy jest taniej, kiedy flotowi mają bana na tankowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu223 Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie 28.07.10, 15:15 Dlaczego Gazeta robi reklamę prywatnej firmie? Co to za firma,która chce założyć sieć stacji i nie ma 1,2 miliona złotych? To ja w takim razie też założę sobie firmę i będę szukał sponsorów na łamach ogólnopolskiego czaspisma... Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie 28.07.10, 15:25 Przecież to artykuł sponsorowany. Wierzysz w to, że GW napisała ot tak sobie artykuł o jakiejś firemce bez kapitału, która może za kilka miesięcy otworzy stację ? Rozumiem, gdyby otwarcie było jutro, to można by coś naskrobać, w końcu Neste jest liderem rynku w tym segmencie, a to zawsze jakaś szansa na obniżenie cen. Zresztą ceny najlepsze mają stacje przy hipermarketach, tam też nie ma pań kupujących batoniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 16:50 poza tym dzisiaj nawet st1 ma więcej stacji samoobsługowych od momo..... i dalej będą pewnie budować nowe. a więc momo i tak już będzie trzecie , a biorąc pod uwagę , że to są gołodup....to dobrze będzie jak dają radę pierwsą postawić! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 10:48 > Przecież to artykuł sponsorowany. Wierzysz w to, że GW napisała ot tak sobie Baranku, przecież to nie jest informacja z GW, tylko PAP. Śmieszą mnie goście snujący teorie, a nie potrafiący nawet zidentyfikować źródła informacji którą przeczytali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulpet Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 21:56 No to szukaj. Kto Ci broni? Faktycznie to polskie piekiełko istnieje. To że siedzisz na państwowej gó...anej posadce bez perspektyw i rozwoju nie znaczy że każdy tak musi. A wylewanie frustracji i zajmowanie się życiem innych wcale nie uczyni Twojego życia lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie st... IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 16:21 O jakiej konkurencji piszą. Na stacji Shella płacę za litr benzyny tylko o grosz więcej, a obsługa jest zawsze do usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 20:02 No tak, a ja się zastanawiam co za blondynki potrzebują kogoś do zatankowania na stacji. Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy a POtem przejmie je radziecka BLISKA 28.07.10, 16:54 otworzyć granicę dla Putina ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 tu stacje tanie nic nie pomoga, ceny sa wysokie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.10, 17:46 bo wysokie sa podatki,w takim Luxemburgu stacje sa duze i obsluga zarabia duzo, najwyzsze pensje w UE!, a litr ON kosztuje 1 euro, czyli 4 zl,bo laskawy ksiaze luksemburski nie chce od poddanych duzego podatku od paliwa,wystarczy mu kasa plynaca z operacji bankowych.U nas kierowcy musza ratowac ZUS,wojsko,szkoly,budowac drogi,skladac sie na bazy paliwowe,remontowac tory i jeszcze 100 innych rzeczy musza w cenie paliwa oplacic.Tendencja jest taka, ze w najblizszym czasie podniosa podatki i akcyze na paliwach i litr benzyny dobije do tych legendarnych 5 zl.My mamy socjalizm w kapitalizmie i to wlasnie kierowcy ( oraz palacze i drinkowcy) maja go finansowac.Tak bylo,jest i bedzie.Bedzie tylko drozej i gorzej dla kierowcow.Proponuje kupic malego Diesla lub zrobic sobie LPG w benzyniaku, ale to polsrodek,bo dobry rzad podniesie tez na pewno ceny LPG. Chyba maly Diesel, taki palacy 4 l na 100 km to jeszcze najlepsze rozwiazanie, nie sa one jednak tanie, szukam takiego w RFN,uzywanego i sporo kosztuja.Rower to tez wyjscie,skuter,komunikacja publiczna.U nas taniego paliwa juz po prostu nigdy nie bedzie, trzeba z tym zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurwa Re: tu stacje tanie nic nie pomoga, ceny sa wysok IP: 178.73.63.* 28.07.10, 22:54 > najblizszym czasie podniosa podatki i akcyze na paliwach i litr > benzyny dobije do tych legendarnych 5 zl. Statoil, Kozienice, Suprema 98, 5,01. W Wawie się nie przyglądałem, ponieważ tam nalałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Neste ma jedną, ale zasadniczą wadę IP: 62.29.174.* 28.07.10, 17:27 Nie działa blokada w pistolecie. Tym mnie skutecznie zniechęcają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Neste ma jedną, ale zasadniczą wadę IP: *.home.aster.pl 28.07.10, 19:03 Zgadzam się, to wkurzające. Dlaczego tak jest, że blokady nie działają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroolik Re: Neste ma jedną, ale zasadniczą wadę IP: 77.236.28.* 28.07.10, 20:32 Ponoć żeby nie dało się zostawić włączonego pistoletu poza wlewem paliwa (przez przypadek zapewne, bo jak by ktoś chciał specjalnie, to sobie poradzi). W sumie logiczne, ale fakt że to najbardziej wkurzająca rzecz tam. Odpowiedz Link Zgłoś
psiakoncowa Re: Neste ma jedną, ale zasadniczą wadę 28.07.10, 23:20 no proszę tego bym się nie domyślił :) Widocznie nie przychodzą mi kretyńskie pomysły do głowy :). Ale faktem jest, że przez to właśnie nie tankuję na Neste, chociaż mam najbliżej. Jeszcze w lecie ujdzie, ale w zimie, bez rękawiczek - masakra. Na szczęście nie wiele dalej mam Statoil 123 i płacę tyle samo, a blokada działa i faktura jest od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnnyD Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.10, 18:11 Co jest dobrego w neste? To, że mamy maszynę do płacenia pod nosem i nie trzeba czekać w kolejce do dystrybutora gdy poprzedni tankujący czeka w kolejce do kasy. Co jest kiepskiego? To, że płacimy maszynie a nie człowiekowi przez co analfabeci funkcjonalni stoją godzinami przed maszyną zastanawiając się jaki przycisk nacisnąć. Najlepiej jak taki nie naciśnie przycisku przy komunikacie "wybierz dystrybutor". Parę razy stałem i czekałem na takiego, aż kusiło mnie, żeby wybrać mój, zatankować i pojechać. Ciekaw jestem czy na klasycznych stacjach są wkurzający klienci. Może jakiś pracownik stacji wypowie się jakie kwiatki przyjeżdżają i co robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z automatami Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 23:41 A ja nie lubię tankować na Neste, bo: 1. Czas zaoszczędzony przy kasie skutecznie marnuję podczas tankowania (nie wiem dlaczeo na początkui na końcu tankowania pistolet leje dosłownie po kropelce) 2. Brak toalet (ważne, gdy jestem na trasie) 3. Faktury 4. Nie naleję do pełna, tylko za odliczoną kwotę 5. Z regułu jest mało dystrybutorów i trzeba czekać w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da się Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: 83.2.184.* 29.07.10, 00:00 nalejesz do pełna, wbij płacąc kartą np. limit 300 złotych, a jak zatankujesz za np. 234 złote to tylko tyle ci weźmie z konta, Odpowiedz Link Zgłoś
4v MOMO 28.07.10, 18:49 "Momo, czyli osobliwa historia o złodziejach czasu." piękna książka. i dobra nazwa, dla stacji samoobsługowych. Pewnie zbieg okoliczności. Ale i tak fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LA Re: MOMO IP: *.itt.com 28.07.10, 21:22 zdziwilem sie ze taka rzecz jak samoobsluga na stacji jescze nie jest powszechna.Jak tu mowimy 'It's been taken for granted' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benamuki Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie st... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 23:22 Właśnie słuchałem klienta Neste na youtube. Dawno nie trafiłem na taki fajerwerk chamstwa. Mało fajerwerk, to erupcja, ejakulacja - jak granat wrzucony do golfa 3 pod wiejską dyskoteką: ociekające buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie st... IP: *.chello.pl 29.07.10, 02:38 Tankuje na rosyjskiej stacji, paliwo jest tańsze niż w Neste, tankowanie w Statoil, BP uważam za ekstrawagancje i zmarnowane pieniądze, nie wspominając o polskich wymiotach z zasranymi i zaszczanymi kiblami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seti Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie st... IP: 193.158.111.* 29.07.10, 07:36 Pogon za oszczednosciami odbije nam sie w koncu wielka czkawka. Co z tego, ze na stacji Neste, Momo czy jakiejkolwiek innej zatankujecie paliwo o grosz czy nawet piec groszy tansze. Ale te stacje nie daja miejsc pracy. Pieniadze transferuja na konta bankowe (czesto w innych krajach). Dlaczego Wy, wasze zony, wasi mezowie nie moga znalezc pracy? Bo dla pseudooszczednosci sami sie tych miejsc pracy pozbywamy. A to jest jak reakcja lancuchowa. Coraz mniejsze zapotrzebowanie na pracownikow w efekcie bedzie powodowalo zwiekszenie bezrobocia. To z koeli pociagnie za soba spadek pensji. Z koeli to spowoduje zmniejszenie konsumpcji. Znowu to bedzie powodem upadku wielu firm i wzrostu bezrobocia. I wten sposob staniemy sie jeszcze biedniejsi. Bedziemy na garnuszku firm zagranicznych, ktore nas roluja jak chca. Ktos w komentarzach odniosl sie do Luxemburga... I to jest jakby potwierdznie moich slow. Tam gdzie ludzie maja prace, tam tez sa dobre zarobki (nie trzeba walczyc o stanowisko pracy jak w PL, targujac sie nizsza stawka). Jak ludzie maja to wydaja... Naga prawda. Dlatego omijam szerokim lukiem bezobslugowe stacje. Nie zal mi, ze przy tankowaniu pelnego baku zaplace zlotowke wiecej, bo wiem, ze tam pracuja i zarabiaja ludzie. I to oni dostaja ta zlotowke, a nie zagraniczna firma i banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.chello.pl 29.07.10, 09:14 Geniusz ekonomii!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Neste będzie miało konkurencję. Będą polskie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 10:50 A buty to ci czyści pucybut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua neste to rzeczywiscie szaleje z cenami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 08:00 jakies minus 3, 4 grosze na litrze. na pelnym baku daje to maksymalnie 2 zlote. zysk taki, ze az nie oplaca sie jechac. Odpowiedz Link Zgłoś