Gość: andre Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 05:27 ten czlowiek juz tyle bzdur na gadal ze lepiej jak nic nie powie Odpowiedz Link Zgłoś
cui.bono podniesc podatki dla oligarchow i milionerow 06.08.10, 05:48 nawet do 80%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: 94.42.140.* 06.08.10, 06:25 Ludzie czy wy oczu nie macie , to co dajecie na tace w kościele wystarczy żeby ten kraj postawić na nogi Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki 06.08.10, 06:34 Właśnie Balcerowicz tłumaczy co PO ma zrobić aby zniknęła po wyborach z mapy politycznej kraju tak jak jego partia demokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki 06.08.10, 07:12 frych47 napisał: > Właśnie Balcerowicz tłumaczy co PO ma zrobić aby zniknęła po wyborach z mapy > politycznej kraju tak jak jego partia demokratyczna. Ale to w sumie dobrze - nich im więcej takich "rad" daje. I niech wszystkich słuchają, uwlonimy się w końcu od tych kolesi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej L. Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.147.176.147.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 06:49 Balcerowicz musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Ten koleś najchętniej wydatki obniżył by do 0 IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 06:53 czyli wysłał wszystkich na śmierć głodową... Odpowiedz Link Zgłoś
dominik1954 Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... 06.08.10, 06:56 Moim zdaniem jedną z najważniejszych spraw jest uproszczenie prawa gospodarczego, przepisów podatkowych. Uproszczenie wszelkich procedur i w konsekwencji przyspieszenie możliwości prowadzenia działalności gospodarczej, a dodatkowo zmniejszenie liczby urzędników, którzy starają się uzasadnić swoje istnienie (torpedowanie wszelkich pomysłów w tym zakresie i umilanie życia przedsiębiorcom w ramach obowiązujących obecnie przepisów) to z jednej strony zmniejszenie kosztów Państwa a z drugiej przyspieszenie gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... 06.08.10, 07:10 O, pierwszy fachowiec od rozwalania polskiej gospodarki znowu się mądrzy. Ciekawe, ile tym razem złego zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartiepl Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: 94.254.190.* 06.08.10, 07:23 A może kazać nauczycielom za darmo pracować? A co, jak szaleć, to szaleć, zwłaszcza za cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ModernChef Ja pier... Lechu wróć!!! IP: 85.222.87.* 06.08.10, 07:34 Dlaczego znowu łapy wyciągają do najbiedniejszych!? Jak chcą oszczędzać to niech zaczną od siebie. Rozdęty aparat urzędniczy. Olbrzymie apanaże i przywileje. Niech sięga po pieniąchy ale do kieszeni swojej i swoich kolesiów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paka48 Balcerowicz i Belka przestali mysleć! IP: 193.239.126.* 06.08.10, 07:36 Żadnych ograniczeń! Co najwyżej zamrożenie pewnych wydatków np. pensji posłów, członków rządu, wydatków - niech alokują środki. Wyższe podatki od zysków banków, ubezpieczeń i tych instytucji które nie produkują dóbr materialnych. Produkt bankowy to oszukiwanie obywateli. Natomiast jestem za rozwojem możliwości zarobkowych. Rząd o czymś po prostu zapomniał! do czego jest i że ma służyć obywatelom. Finansiści mają wykazać że ich działanie przynosi korzyści ludziom a nie bankom. Każdy finansista winien sam uczestniczyć w jakimś stopniu w spłacaniu złych kredytów - całym swoim majątkiem. Pozdr PK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imagistyk Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.internetia.net.pl 06.08.10, 07:41 Towarzysz Leszek profesor Balcerowicz zapomniał dodać,że powinno usypiać się chorych, gdyż nadmiernie obciążają budżet. Po kompromitacji swojej polityki gospodarczej w czasie wspólnych rządów z AWS-em towarzysz Leszek profesor Balcerowicz powinien w ramach pokuty taktownie zamilknąć i wypowiadać się tylko o pogodzie,gdyż realna gospodarka to nie jego specjalność. A klakierzy z Wybiórczej zawsze zapewnią mu dwór i okazje do surrealistycznych wynurzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 07:42 Święta racja. Rząd podnosi podatki, aby dać pieniądze nauczycielom i pielęgniarkom, bo obiecano to im w kampanii wyborczej. Za te podwyżki zapłacę wszyscy, w tym emeryci i renciści ze swoich skromnych pieniędzy. Zamiast szukać oszczędności w wydatkach, rząd szuka pieniędzy w dochodach i wyciąga je z kieszeni każdego z nas.Zdecydowanie się na to nie zgadzam. Nie zgadzam się, aby zabierano mnie i dawano nauczycielom i pielęgniarkom, bo oni zawsze najwięcej krzyczą i trzeba zamknąć im usta. Wieszczę sromotną klęskę PO w następnych wyborach. Przynajmniej ja nie będę na nich głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki 06.08.10, 09:43 Mam jednak wrażenie, że najwięcej pod Sejmem krzyczą górnicy ze swoimi kilofami. Większość ma niepracujące żony i gromadkę dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Lepp Air Balcerłoooowicz musi odejść!!!! IP: 212.160.65.* 06.08.10, 07:45 Balcerłoooowicz musi odejść!!!!Balcerłoooowicz musi odejść!!!! Balcerłoooowicz musi odejść!!!!Balcerłoooowicz musi odejść!!!! Balcerłoooowicz musi odejść!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Balcerowicz musi wrocic IP: 91.200.94.* 06.08.10, 07:49 i od razu na prezydenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
lemon-grass Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... 06.08.10, 07:52 Oj Balcerowicz, pomyśl trochę. Wiesz, że dzwoni, tylko nie wiesz w jakim kościele. Rozumiem, że chcesz wziąść się za KRUS, za wcześniejsze emerytury ale macierzyński odpuść, chyba, że chcesz zniechęcać ludzi do posiadania dzieci - pamiętaj, to te dzieci kiedyś będą pracować na emerytury i weź pod uwagę, że społeczeństwo się starzeje. Co do pogrzebowego - cóż Leszku, życzę Ci by w Twojej rodzinie ktoś zmarł, żebyć nie miał pod ręką kwatery zerezerwowanej i oczywiście zakładam, że mieszkasz w Warszawie. Koszt pogrzebu Leszku wyniesie Cię do 50 tysięcy złotych... I Ty chamie chcesz odebrać jeszcze te nędzne 6 tysięcy złotych ?? Zrób porządek z wcześniejszymi emeryturami i KRUS, potem zbilansuj wszystko, jak wyjdzie za mało to się przymierzy kolejne reformy. Póki co myślę, że 60% społeczeństwa poprze zmiany w KRUS i wcześniejszych emeryturach. Reszta później, to i tak będzie wielki krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżudżu Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 07:53 idiota!!!!!!powiedział co wiedział, już swoje reformy miał i co one dobrego dla Polski zrobiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateus77 A kiedy wezmą się za czarnych pasożytów??? IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.10, 07:58 A kiedy wezmą się za czarnych pasożytów??? Zawsze oszczędza się na najsłabszych. A może tak zlikwidować wszelkie dopłaty do kościołów i obłożyć je wysokim podatkiem za sianie głupoty i nietolerancji. Podnieść podatki oligarchom, bo w Polsce jest rozwarstwienie społeczne na poziomie Ameryki Łacińskiej. Wycofać się buszowej afgańskiej wojenki. Ile kasy można zaoszczędzić. A nie znowu proponować społeczeństwu zaciskanie pasa i dziadowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... 06.08.10, 08:06 Balcerowicz krótka piłka S P I E R D A L J na drzewo liście malować. Dorżnołeś gospodarkę, wykończyłeś tysiące ludzi doprowadziłeś do nędzy i ubóstwa miliony Polaków S P I E R D A L A J najlepiej do USA i tam mieszaj to cię szybko zamkną w wariatkowie oszołomie Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Brawo, mądrze mówi. 06.08.10, 08:06 Polsce potrzeba takiego bezkompromisowego człowieka. Szkoda, że Kwachu uwalił jego reformę finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.abc.com.pl 06.08.10, 08:06 67 lat wiek emerytalny? a kto dożyje tego wieku? Może wogóle zlikwidujmy możliwość pójścia na emeryture - na jedno wyjdzie. Ups chyba jednak nie na jedno bo składek byśmy nie płacili, a tak płacimi, a i tak emerytur nie będziemy pobierać ;-) Chytry plan nie ma co. Jak kobieta mogła iść na emeryturę w wieku 55 lat, to miała jeszcze trochę życia w wmiarę dobrym zdrowiu przed sobą, a w wieku 67 ehh jak się pomyśli to żyć się już teraz nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 08:08 Zlikwidować wydatki na FUNDACJE.Przecież one nie działają społecznie.Niech te pieniądze trafią bezpośrednio do potrzebujących.Będzie szansa,że większa liczba potrzebujących skorzysta z tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esygn Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 08:10 Jestem kobietą, nauczycielką, mam 2 dzieci i korzystam z internetu. Pan Balcerowicz proponuje abym to ja załatała dziurę budżetową- ulgą internetową 74 zł, ulgą na dzieci 2300, moją podwyżką 140 zł i emeryturą której nie dostałabym aż do 67 roku życia. Przecież ja do tej emerytury nie dożyję, wykończą mnie psychicznie dzieci w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki IP: *.chello.pl 06.08.10, 08:36 Pan Balcerowicz nie zmusza Ciebie, żebyś zawsze była nauczycielką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Balcerowicz: rząd powinien ograniczać wydatki, ... IP: 93.176.241.* 06.08.10, 08:14 wszystkim ciąć wydatki to może i sobie obetną połowę pensji jakieś ok. 5000x460=2300000zł za miesiąc a za rok 27600000zł oszczędności!!!! dlaczego zawsze dziury trzeba łatąć biednymi???? Odpowiedz Link Zgłoś