Dodaj do ulubionych

Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał

23.09.10, 08:20
jaki tam nowy pomysl ???

mialem kumpla ktory prowadzil warsztat samochodowy
jak bryka zdychala to bralo sie linke i do niego pod dom
stuk stuk w okienko a mareczek juz za chwilke otwieral warsztat
czasem nie wychodzil z niego przez kilka dni
jeden taksowkarz wyjezdzal a nastepny juz czekal w kolejce
w piatki soboty i niedziele w szczegolnosci

zastanawiam sie jak bedzie sie naprawiac te samochody na drodze ?
czy juz mamy takie szerokie autostrady ?
a olej mozna spuszczac w glebe ?
ten biznes z naprawa u klijenata nie wypali sprawdzimy za rok dwa
juz to przerabialem, kiedys miedzy blokami wymienialo sie silnik w maluchu ale dzisiaj to juz nie przejdzie
Obserwuj wątek
    • Gość: sz Re: Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 08:34
      Własnie sporo jest warsztatów ktore maja wulkanizację 24h z dojazdem. A więc to nic nowego.
      • Gość: Jan Stomilowy ja mam lepszy pomysł na gumowy biznes IP: *.chello.pl 23.09.10, 13:40
        odkąd guma mi kiedyś zleciała w trakcie wiecie no ten tego.... i najadłem się strasznego stresa

wymyśliłem gumę ze sznureczkiem na końcu
        sznureczek ten zasznurowywałoby się za plecami jak sznurowadło i przytrzymywałby on gumę, żeby się nie ześlizęła w trakcie

myślę, że każdy facet z wymiarami takimi, że mu się ześlizgują bo są za luźne by chętnie kupił ten wynalazek

panie Czarnecki proszę o dotację na uruchomienie mojego biznesu
    • Gość: oleg Dał 90 tysięcy a dostał darmową reklamę za 1 mln.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:18
      dobre co? Tak się robi kasę...
      • jg-k Re: Dał 90 tysięcy a dostał darmową reklamę za 1 23.09.10, 11:51
        Człowieku masz rację ale nie dodałeś,że ktoś w mediach część z tej kasy dostał skoro ktoś zaczął pierwszy o tym pisać. Ja w przeliczeniu na moje zarobki więcej daję chłopakom pod marketem na nalewkę.
    • gent76 czy na pewno biznes wypali? 23.09.10, 11:25
      Niemal kazdy kierowca wozi ze soba kolo zapasowe, a wiec korzystanie z drozszej- sila rzeczy- uslugi nie bedzie atrakcyjne. Jako kierowca nie mam cisnienia, zeby dzwonic po wulkanizatora w srodku nocy, tylko zajac sie sprawa nastepnego dnia, kiedy zaklad bede mial po drodze. Wyczekiwanie w srodku nocy na przyjazd wulkanizatora? Mam spore watpliwosci co do tego pomyslu.
      • Gość: kobieta Re: czy na pewno biznes wypali? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 19:45
        a ja jestem kobietą i trochę mi trudno wymienić koło zapasowe, a kobiet na drogach coraz więcej, ostatnio nie wymieniłam koła tylko skorzystałam z usług wulkanizatora - opłacało się - okazało się, żę koło było ok. a wulkanizator wymienił tylko wentel, który pod wplywem temperatury i nacisku trochę się zużył ...
    • Gość: juz dawno Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał. Czarneck... IP: 188.33.50.* 23.09.10, 11:35
      Nic nowego, już dawno są takie firmy, np. w Poznaniu Opony u Ciebie etc! (.pl)
    • Gość: Ania Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał. Czarneck... IP: 188.33.49.* 23.09.10, 11:41
      a ja uważam że jest to bardzo dobry pomysł nawet jeśli nie jest on prekursorem takiego warsztatu. Jeśli wygrał taki konkurs to coś musi znaczyć. Ale my Polacy jak to mamy w zwyczaju, musimy zazdrościć. Jest to smutne. Ja chciałam serdecznie pogratulować Panu Pawłowi! i życzę powodzenia
    • jg-k wstyd 23.09.10, 11:48
      Wstyd, miliarder i daje 90 000zł. To jest tyle dla niego ile ja daję pod marketem chłopkom na piwo albo nalewkę. Jestem zdumiony że wy to nagłaśniacie. A może niech zrobi jakąś fundację a nie jednorazowy wybryk i całe media o tym szumią. Nie znacie chyba proporcji.
      • Gość: ania Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:04
        ale z ciebie osioł
        dawaj dalej kolegom na nalewkę, moze ktos kiedys da i tobie :)
      • Gość: Przemo Re: wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 16:43
        Mogłby w ogołe nie dawać i olać takich gości jak ty.
      • cleomenes Re: wstyd 23.09.10, 19:52
        fundacje akurat ma LCHeart i daje tez mlodym na rozwoj i chorym na poprawe zdrowia. mysle, ze wina nie chleje z kolesiami pod blokiem jak Ty, a pozniej wylewasz wszystko w sieci. daj se luz z tymi pseudozartami. chcialbys zobaczyc kiedys na oczy taka kase, a juz na pewno wymyslec biznes, ktory by taka kase dawal cyklicznie.
    • Gość: TWernest Takich firm jest na pęczki: IP: 178.73.48.* 23.09.10, 11:52
      "Pomysł jest nowatorski, a ponieważ nie ma takich biznesów, konkurencja jest zerowa - powiedział Leszek Czarnecki "
      Jak zwykle TW Ernest żyje w innym świecie - takich firm jest kilka w każdym większym mieście i przy głównych drogach.

Poznań: www.wulkanizacja-24h.pl/
      Kraków: pomo.com.pl/
      Warszawa: www.9494.pl/Wulkanizacja-z-dojazdem-do-Klienta!!!!.7.278.html
      Warszawa: www.mobilny.waw.pl/
      Film: www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=8SDaCGfZNAU
      Warszawa: www.szuki.pl/warszawa-cala/motoryzacja/mobilna-wulkanizacja
      Legnica: www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/wulkanizacja-mobilna-tir-24h-dolny-slask-mobilny-serwis-opon-tir-24h-jadwisin_3735486.html
      Warszawa: serwis.nakole.pl/serwis-mobilny.php
      Poznań: www.pomocdrogowa.i-poznan.pl/
      • Gość: TWernest CD. IP: 178.73.48.* 23.09.10, 12:02
        Wieluń: www.favore.pl/30121_serwis-mobilny-ogumienia-wielun-lodzkie.html
        Opole: vipon.pl/
        Wrocław: www.zwolak.pl/mobilny-serwis
      • Gość: getout bubel bank Re: Takich firm jest na pęczki: IP: *.mtvk.pl 23.09.10, 12:10
        Lepsze pomysły pewnie zachował dla siebie.
        Założe się, że duża część propozycji biznesu była związana z IT, a wygrało klejenie gumy.
        • Gość: swan Re: Takich firm jest na pęczki: IP: 89.174.254.* 23.09.10, 14:01
          > Lepsze pomysły pewnie zachował dla siebie.

no więc właśnie; chodziło o drenaz kreatywnych a nie pomaganie geniuszom... Klejenie gumy wygrało bo jakos trzeba było zakończyc akcję ale przeciez Czrnecki nie jest idiotą więc wie co robi...

Kiedyś podobny drenaż prowadziły polskie banki tuz po ich prywatyzacji pracowniczej... Przyjmowały biznesplany, dawały potem odpowiedzi odmowne pomysłodawcom a ich biznesplany realizował ktos zupełnie inny, który wprawdzie sam nie miał pomysłu ale był za to z układu...
          Czarnecki tylko powielił ten pomysł....
      • Gość: urq Re: Takich firm jest na pęczki: IP: 178.73.49.* 23.09.10, 15:01
        Czrnecki ma tyle $$, że mu się jego auto raczej na drodze nie psuję i chyba nigdy gumy nie złapał, więc pewnie wydaję mu się, że to jakiś nowatorski pomysł.

Takie usługi to już przynajmniej od 10 lat są na rynku.
    • heraldek Czarnecki za 93 000 PLN zrobil sobie reklame...... 23.09.10, 11:56
      ......Czarnecki - "Filantrop" za 93 000 PLN...
      • heraldek Re: Czarnecki za 93 000 PLN zrobil sobie reklame. 23.09.10, 12:04
        .
    • heraldek Czarnecki - "Filantrop" za 93 000 PLN... 23.09.10, 11:59
      .....chcialby byc w tej samej lidze co Gates, Buffett czy Soros...??? Ale filantropem staje sie od darowizny 100 mln $$$.... Jaki kraj taki filantrop....
      • heraldek Re: Czarnecki - "Filantrop" za 93 000 PLN... 23.09.10, 12:03
        .
    • m-kow Drogi półtabloidzie 23.09.10, 12:01
      Kochana gazeto internetowa, wiem że świńskim truchtem pędzicie za onetem do miejsca gdzie on już jest od dawna, ale pomiłujcie, ten sam nierewelacyjny "news" wisi drugi dzień na pierwszej stronie, rozumiem że ktoś ma ogromne zobowiązanie wobec działu PR pana Leszka, tyle że ludzie wam piszą po raz drugi, ze smiechem, ze takich odkrywczych biznesów jest w Polsce pełno a wy swoje. Ogłaszam więc, ze zobowiązanie wypełnione, wszyscy sobie pana Leszka przypomnieli już, kolega nade mną nawet sobie przypomniał jego teczkę ...
    • heraldek 24-godzinna wulkanizacja prezerwatyw w burdelu... 23.09.10, 12:02
      ..... juz widze "latajacych" wulkanizatorow na parkingach zima czy w czasie deszczu...
      • heraldek Re: 24-godzinna wulkanizacja prezerwatyw w burdel 23.09.10, 12:02
        .
    • womana Re: Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał 23.09.10, 12:06
      Zawsze marzyłam o takim całodobowym "motoryzacyjnym pogotowiu ratunkowym", prostsze rzeczy można załatwić u klienta, grubsze, po przetransportowaniu niesprawnego auta do warsztatu. Oby takie biznesy znalazły swoje miejsce w Polce, nie tylko motoryzacyjne. Pozdr.
    • dow_jones Jak się łapie gumę to trzeba zmienić koło. 23.09.10, 12:55
      Powodzenia życzę. Jak sobie wyobrazić naprawę samochodu w zimie/deszczu na S8 i, że nie wspomnę o wszystkich częściach, które trzeba posiadać. Oczywiscie jest to technicznie nie do wykonania np. wymiana tłumika, wymiana uszczelki pod głwicą itp.
    • Gość: wiktor Bzdura, skończy się na holowaniu IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 13:05
      samochodów do warsztatu. Naprawa u klienta? A oleje, smary? Toż nawet samochodu nie można umyć.

• Gość: HansKloss Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał. Czarneck... IP: *.acn.waw.pl 23.09.10, 13:18
      A gdzie ten geniusz z TVNowskiego "Kapitalny pomysł"? Ten co miał te wady wzroku leczyć:) Naciągnął dorosłych, poważnych ludzi na 100000. "Ekspertów" :)
    • Gość: friedmar od 16 lat tylko raz złapałem gumę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:31
      pomysł fajny tylko ilu będzie na to chętnych przy assistance i gwarancji dożywotniej mobilnosci w co drugim aucie osób które akurat nie jeżdzą dookoła komina po zakupy i do znajomych?
    • Gość: Jarek Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał. Czarneck... IP: 217.31.70.* 23.09.10, 13:32
      nisza to moze jest w Polsce. W normalnych krajach sa automobilkluby np ADAC w Niemczech, ACL w Luxemburgu ktore swiadcza takie uslugi. Zapisujesz sie do takiego klubu za 80Eur/rok i do napraw jak guma na trasie czy problemy z uruchomieniem samochodu w zimie tez przyjezdza gosciu z tej firmy do klienta. Dodatkowo w razie powazniejszej awarii zaladuja auto na lawete i podwioza do warsztatu - sam to przeszedlem nie dalej niz 2 mies. temu, gdybym nie nalezal do ADAC laweta kosztowalaby mnie z 400Eur.
      Z tego co wiem mozna nalezec do ADAC nawet mieszkajac w Polsce, choc przypuszczam ze maja punkty tylko w duzych miastach, wiec w razie awarii czeka sie dluzej.
    • Gość: Krisznak Zal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.10, 13:34
      Współczuje wszystkim tym, których pomysły zostały ukradzione, jakoś nie chce mi się wierzyć, że nic lepszego nie było. Po prostu olejcie takie konkursy
    • Gość: gość Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał. Czarneck... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:47
      ludzie dlaczego mu zazdrościcie ? czytajcie dokładnie na czym polega jego działalność, wszystko co jest potrzebne do wymiany opon ma zamontowane na samochodzie , pokażcie mi drugi taki zakład !!!
      Panie Pawle ! Życzę powodzenia :)
      • Gość: TWernest Prosze bardzo - IP: 178.73.48.* 23.09.10, 14:56
        pokażcie mi drugi taki zakład !!!
        Pewnie się zdziwisz ale takich busów przystosowanych do wymiany opon na drodze jest w Polsce kilkadziesiąt, a na zachód od Odry jest to normalna sprawa od wielu lat.
        Tu pokażę ci drugi, trzeci i kolejny taki zakład:
        Poznań: www.wulkanizacja-24h.pl/
        Kraków: pomo.com.pl/
        Warszawa: www.9494.pl/Wulkanizacja-z-dojazdem-do-Klienta!!!!.7.278.html
        Warszawa: www.mobilny.waw.pl/
        Film: www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=8SDaCGfZNAU
        Warszawa: www.szuki.pl/warszawa-cala/motoryzacja/mobilna-wulkanizacja
        Legnica: www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/wulkanizacja-mobilna-tir-24h-dolny-slask-mobilny-serwis-opon-tir-24h-jadwisin_3735486.html
        Warszawa: serwis.nakole.pl/serwis-mobilny.php
        Poznań: www.pomocdrogowa.i-poznan.pl/
        Wieluń: www.favore.pl/30121_serwis-mobilny-ogumienia-wielun-lodzkie.html
        Opole: vipon.pl/
        Wrocław: www.zwolak.pl/mobilny-serwis
    • Gość: enkey Mobile Tyre Fitting IP: *.as15444.net 23.09.10, 14:21
      w UK ten pomysł funkcjonuje już od dawna, aby prowadzić taki biznes trzeba mieć sieć specjalnie przystosowanych VAN-ów no i chyba to właśnie sfinansował Sz. P. Biznesmen temu człowiekowi, ale brawa za odwagę i haryzmę młodego człowieka, załączam link: www.kwik-fit.com/about-mobile-fitting.asp Oby się chłopakowi powiodło w biznesie a jego pracownicy nie narzekali na niskie pensje i umowy zlecenia podpisywane co miesiąc.
    • Gość: welcometohell zaiste oryginalny pomysł... cudny ! IP: *.era.pl 23.09.10, 14:25
      jakieś 2 msce ta firemka może utrzyma się a potem padnie :)

wszyscy co mają AC mają też Assistance a ci którzy jeżdżą starymi autami i tak nie zapłacą słono za dojazd Charyckiego x km na odludzie bo ich nie stać ...
      • gelbigel dokąłdnie kiszka 23.09.10, 16:08
        dokładnie
        za pare miesięcy ta firemka upadnie bo to idiotyczny pomysł i samodzielnie nie będzie w stanie ciągnąć. Chłopak sie załapał na niezłe imprezowanie 90 tys to długo można.

A biznesmen "filantrop" zasponsorował po prostu kolejnego wulkanizatora.
        zastanawiam sie że jeśli takie pomysły intrygują bogaczy to zapewne w tym kraju można łatwo sie dorobić.
        Dlatego do nas przyjeżdzają wszelakie turasy te z kasą i te bez
    • Gość: Kuba Re: Złapał gumę, odkrył niszę i... wygrał IP: *.pphe.com 23.09.10, 15:11
      Zgadzam sie ze to nie jest nowy pomysl. W anglji wszyskie firmy ubezpieczeniowe urzywaja firm ktore sie specjalizuja w naprawach w terenie, nie wazne gdzie jestes przyjada i naprawia albo odcholuja. Napewno w Polsce jeszcze tego nie mamy, ale jak to mowia jestesmy 50lat za zachodem.
    • Gość: twernest Czy to ten filantrop? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:50
      www.rp.pl/artykul/156705.html
    • Gość: ciotka-ltd W Wlk.Brytanii to Wulkan zowie sie AA IP: *.196.180.180.threembb.co.uk 23.09.10, 17:22
      Albo RAC. Albo jeszcze inaczej - to rozne zwiazki motorowe czy automobilkluby za jakies 50 funciakow rocznie. Uslugi na drodze darmowe.
      Podobne serwisy sa i w ramach ubezpieczen: mialam raz przygode - przy wymianie kola w garazu maz zakrecil mi co druga srube, bo czyms innym sie zajal i zapomnial (mam nadzieje, ze to nie byl zamach na moje zycie mego starego!), i te istniejace 4 sie w drodze poluzowaly, kolo podlazlo autu 'pod brzuch'. Srubek ruchomy serwis ubezpieczyciela nie mial, ale zawiozl mnie na lawecie (mam automatyczna skrzynie) do najblizszego warsztatu, ktory je mial - a bylo to dobre 10 mil. A ja sie nauczylam kola przed kazda droga sprawdzac;)
      Tutaj ten serwis dziala, nawet olej wymieniano mi na telefon na podworzu - stary spuszczono do specjalnego plaskiego pojemnika, ktory serwisant z soba gdzies wywiozl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka