Dodaj do ulubionych

Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u

IP: *.chello.pl 29.10.10, 11:57
Ale już pod koniec września przyszły prezes Lufthansy stwierdził, że jednak warto zakręcić się przy kupnie LOTu.
wyborcza.biz/biznes/1,101562,8445707,Lufthansa_zainteresowana_kupnem_LOT_u__MSP__Sa_tez.html
Co tam Panie Redaktorze, własnej gazety się nie czyta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dor Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 11:58
      Ciekawe jak to pogodzi z występami w you cant dance i Kop Model.
      • Gość: Maxs Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: 91.200.94.* 29.10.10, 12:33
        na glownej powinno byc M.Pirog - zawsze bylo by wiecej klikniec ;)
        • Gość: Tymbalik Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 12:40
          Michał?
    • Gość: ciekawy Z jakiej partii jest Piróg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 12:09
      • Gość: Tymbalik Re: Z jakiej partii jest Piróg? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 12:40
        Carlsberg ---> Ruch (kilka miesięcy) ---> LOT ... co tu jest grane?
        • Gość: grr Re: Z jakiej partii jest Piróg? IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 29.10.10, 19:08
          to jest tak zwana "sciezka kariery", playboye zaliczaja kobiety a prezesi firm, firmy, po prostu "moj maz jest z zawodu dyrektorem", znaczy sie preziem... ;-)
      • tow.janwinnicki Rozumiem, że... 29.10.10, 12:40
        a) jeżeli będzie z PiSu - to dobrze chce dla LOTu, jest uczciwy i dalszego komentarza nie ma.
        b) jeżeli z PO - to na pewno krętacz i złodziej i wyprzeda polski majątek? :D
        • Gość: Tymbalik Re: Rozumiem, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 13:10
          Facet dostał pewnie niezłe pieniądze, ale cudów i tak się nie ma co spodziewać. Na to, żeby LOT było normalnym przedsiębiorstwem jest taka szansa jak na to, że kler odda zrabowany majątek przez ostatnie 20 lat. Tu potrzeba transplantacji mózgów u połowy społeczeństwa, a służba zdrowia też kuleje ...
          • Gość: J12 Re: Rozumiem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 15:16
            Facet "zna się" na warzeniu piwa, dystrybucji prasy a teraz będzie "uzdrawiał " LOT... władomo z jaki skutkiem...
            • Gość: Morbido Re: Rozumiem, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 18:23
              Poczekaj na jakieś rezultaty ... Orbis padł, FSO też idzie pod młotek (duże centrum handlowe) ... Hej, kto powiedział, że gdy Gorbaczow da Wam wolność to będziecie wiedzieć co z nią zrobić?
            • Gość: _AS Wierz mi, że na dystrybucji prasy się nie zna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:02
              Zero wiedzy o branży i brak pomysłów. W RUCHU każdy prezes był z układów politycznych, dopiero w tym miesiącu po całkowitej prywatyzacji wyleciał na zbity ryj razem z kumplami..
              • Gość: Jarek zembaty? Re: Wierz mi, że na dystrybucji prasy się nie zna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 21:02
                Co Ty? To znowu PiS ... słabo mi się robi
    • Gość: Krakus Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.chello.pl 29.10.10, 12:52
      Partia mnie nie interesuje tylko fachowość. Poczekam na wyniki na działania.
      Poczekam na decyzję czy znów tylko Okęcie czy też porty regionalne będą się rozwijać.
      Np Balice winne mieć połączenia z Moskwa i Istambulem. Lotnisko Sabih Gocken ma w tym roku 90% wzrostu i pewnie zakończy roku 2010 liczba prawie 11 mil pasażerów. Podstawowe lotnisko Itambulu Ataturk przekroczy 30 mil razem ponad 40. Dwa lotniska w Istambule jak cała Polska.
      www.airportsbase.com zaprasza
      • imw chyba szybciej będzie połączenie KTW-SAW 29.10.10, 13:53
        a latać będzie WizzAir;)
        • Gość: Żymlok Re: chyba szybciej będzie połączenie KTW-SAW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 17:29
          Z obecnej nowo-komuny i starej PRL-owskiej mentalności nie może zrodzić się nic dobrego. Ja zapinam pasy i poczekam w domu na swoim fotelu lotniczym śmiejąc się w kułak jak ten kraj się dalej stacza. Nawet się już wydało, że sukienkowi używali dawnego esbeka do 'negocjacji' w celu grabienia Polaków ... co przyniesie jutro? Rządy PiS-u?
    • Gość: Sab To już nie bedzie go w You Can Dance? IP: 188.33.177.* 29.10.10, 13:14
      Szkoda.
      • Gość: Michał Re: To już nie bedzie go w You Can Dance? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 13:19
        To nie ten sam Piróg -)
        • Gość: pirógarnia Re: To już nie bedzie go w You Can Dance? IP: *.kablowka.waw.pl 29.10.10, 16:52
          Piróg to Piróg i tyle
    • asperamanka Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u 29.10.10, 13:51
      Nowy prezes nie ma nic wspólnego z lotnictwem. Ale zobaczcie jego wykształcenie, fakt pracy w Carlsbergu, potem krótko w Ruchu (firma prywatna należąca w większości do Mennicy Polskiej też prywatnej i resztę sobie można dopowiedzieć. Prawdopodobnie cichy układ MSP z przyszłym inwestorem LOT-u o wprowadzeniu menedżera umiejącego na bieżąco kierować sporą firmą, i na lotnictwie nie musi się znać bo od tego będzie inwestor. Pzdr.
      • Gość: grazia Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: unknown 29.10.10, 17:39
        Za Pana Marcina Piróga RUCH nie był firmą prywatną a tym bardziej własnością Mennicy . Prawda jest taka, że Grad zawracał głowę Marcinowi Pirógowi, żeby zrobił porządek w RUCH-u, po czym kilka miesięcy później skumał się z LURENA INVESTMENTS i opchnął RUCH za 600 mln. Pan Piróg się wkurzył jak tylko było wiadomo, że jest nabywca na RUCH i złożył rezygnację. Być może LOT jest rekompensatą za świńskie zachowanie MSP
        • Gość: Well-known Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 18:26
          Ten facet był tam kilka miesięcy ... co palisz, bo chyba mocno przepłaciłeś?
          • Gość: zośka Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: unknown 16.11.10, 23:37
            A co ty wiesz o RUCH-u i Pirógu ...
    • Gość: KAGAN Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: 193.136.157.* 29.10.10, 14:54
      Raczej nie da rady...
    • xnonorx Jak to przy różnych korytach 29.10.10, 15:47
      powtarzają się nazwiska...
    • trasat Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u 29.10.10, 17:37
      Teraz jest śmieszniej niż w PRL. W filmach Barei był człowiek mający zawód dyrektor, ale ten facet jest jeszcze lapszym specjalistą od zawodu prezes. Też byłem prezesem ale w baranży na której się znałem i miałem duże doświadczenie. Niestety od Prezesa coraz częściej oczekuje się kontaktów partyjnych/towarzyskich i ogólnej ogłady biznesowej Ale to za mało aby dobrze kierować firmą. Ciekawe ze dzisiaj nikt jakoś nie widzi tej śmieszności.
      • Gość: Kolega królika Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 18:30
        To by się zgadzało z moim odbiorem dość zakłóconego odbioru w tym rozmodlonym kraju.
        Ludki - nikt Wam nie pomoże! Unia to nie dojna krowa i już za kilka lat tutki bendzieta gadać jak Grecy i Portugale ... paradne!
    • Gość: gosc Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.lsanca.fios.verizon.net 29.10.10, 17:49
      uwazam ze wLOT powinien byc turecki
      • Gość: Tymbalik Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 18:34
        > uwazam ze wLOT powinien byc turecki

Słuszna racja - w sierpniu miałem kilka Turczynek ... było baaaaardzo fajnie!
        • Gość: grumpy Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 29.10.10, 19:15
          a wyLOT tez obczailes?
          • Gość: Tymbalik Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 20:54
            Tak, nawet w jedna stronę to tzw. dil na dilera od strony bilingu z kastigiem? Jarzysz?
            • unleashed Ja nie jarzę, ale to nie nowina. Mozesz jasniej? 29.10.10, 23:30
    • Gość: al M. Piróg da rade na 100% ptanie czy LOT da rade... IP: 194.25.30.* 29.10.10, 17:54
      Jeszcze nie widzialem prezesa, ktory by nie dal rady. Nawet jak firma plajtuje prezio zabiera odprawe i jest ustawiony do konca zycia. Dlatego nie martwilbym sie czy Pirog da rade tylko czy LOT sobie poradzi....
      • Gość: Kolega królika Re: M. Piróg da rade na 100% ptanie czy LOT da ra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 18:44
        Koliega, jak dawno leciałeś LOT-ką? Ja mam czasami z nimi kontakt, jako że jeszcze należą do Star Alliance ... porażka - Lotnisko Szopena w Stolycy: pani przyjmująca bagaż uważając bardziej na swoje 'tipsy' niż moją walizkę nie potrafiła zrozumieć jaka jest różnica między Sky und Fall i Star Alliance. Kuriozalne!

Ja panimaju, że to ponoć bardzo zasłużona i stara linia lotnicza ... co robić, kiedy połowa personelu nie może się obudzić z czasów PRL?
    • Gość: a Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.multi-play.net.pl 29.10.10, 19:48
      a katarzyna chocipek zostala pelnomocnikiem prezesa ds finansowych
      • Gość: Muciopek-unto-Razh Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT-u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 21:00
        A kto mówi, że nasi najlepsi (zdecydowanie!) tancerze, nie powinni być lepsi niż Kutasopek? Dobrze się wyraziłem?
    • hanishl Nie wierzę . Czy to ten z You cant dance 29.10.10, 22:28
      U Nas wszystko możliwe
    • Gość: z ujscia Menu Marcin Piróg nowym prezesem LOT IP: *.pool.mediaWays.net 30.10.10, 08:27
      Oto co znalazlem nt. M. Piroga i jego kierowania Carsbergiem:
      Jeśli ktoś myśli, że funkcja prezesa Carlsberg Polska jest ciepłą posadką, to się myli. W branży piwowarskiej panuje powszechna opinia, że Carlsberg nie radzi sobie najlepiej w Polsce, a jego udziały w rynku piwa drepczą w miejscu (oscylując wokół 13-14 proc.). Do tego ludzie z rynku uważają, że firma ma słabe wyniki finansowe, bo obniża ceny piw premium i sprzedaje piwo Harnaś "po kosztach". Nowy prezes bierze na siebie wielkie wyzwanie także dlatego, że po wielu latach hossy, w tym roku konsumpcja piwa w Polsce przestała rosnąć. Do tego rząd podnosi akcyzę na alkohol.
      Czyli nic tam ciekawego nie zrobil!
      • Gość: Harnaś Re: Marcin Piróg nowym prezesem LOT IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 09:26
        Ja niedawni widziałem Harnasia 0.66 litra po 2 i pół zeta na stacji BP ... Biedronka miała swego czasu ofertę: 4 Carlsbergi 0.66 litra za 10 zeta.

Nikt mi nigdy nie wytłumaczy, że jakiś prezio może spowodować zwyżkę udziału jakiejś firmy na rynku. Jak? Poprzez dumping? Jak ludzie nie lubią jakiegoś produktu to nawet najlepsza reklama czy niskie ceny nie pomogą. A może stanowisko takiego prezia jest zwyczajnie zbędne?
    • koenig_x Nie moze ugiac sie przed zwiazkami zawodowymi... 30.10.10, 22:21
      ...bo one wykoncza LOT. Ta firma ma przynosic zyski. Latac tam gdzie sie oplaca. Rozwijac siatke polaczen na Wschod. Warszawa powinna byc duzym europejskim hub-em. To wazne dla miedzynarodowych interesow Polski.
      To jest super wyzwanie dla nowego prezesa LOT-u. Musi wziac sie za restrukturyzacje i ukrocic samowole zwiazkow. Inaczej LOT nie przetrwa, albo jesli przetrwa to bedzie dalej drugorzedna linia lotnicza.
      • Gość: Żymlok Re: Nie moze ugiac sie przed zwiazkami zawodowymi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 22:37
        Uśmiałem się serdecznie nad tymi bredniami ... Okęcie to najbardziej kuriozalne lotnisko jakie jest! To jest teren pod zabudowę domków jednorodzinnych ... Chłopie, czy Ty byłeś kiedyś na normalnym lotnisku?
        • koenig_x Re: Nie moze ugiac sie przed zwiazkami zawodowymi 31.10.10, 05:36
          Typowe podejscie kogos kto nic nigdy nie osiagnie. Siedziec na dupie i marudzic. Przedstaw swoje alternatywy, to pogadamy.
          A jakie to jest normalne lotnisko? No, prosze...wytlumacz.
    • Gość: Wiesław Marcin Piróg nowym prezesem LOT IP: *.ostroda.vectranet.pl 31.10.10, 19:49
      Panie Prezesie LOT
      Gratulacje .Życzę samych sukcesów na nowym stanowisku
      Wiesław z Ostródy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka