Dodaj do ulubionych

Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi...

IP: *.unknown.vectranet.pl 15.12.10, 16:55
no to mieli wrażenia na maxa, full adrenalina, a można było na działeczce karkóweczke z piwkiem. Bezpiecznie i starosci doczekać można.
Obserwuj wątek
    • Gość: LucasDzihad gruper? śmiech na sali IP: *.home.aster.pl 15.12.10, 17:00
      Jak Borzestowski mógł "stworzyć" gruper???
      kiedy on po prostu wziął cudzy koncept i zrobił polską KOPIĘ
      Nic nie stworzył, nie zrobili nawet innego layoutu!
      • robert6_666666 Re: gruper? śmiech na sali 15.12.10, 21:59
        serio, man? to tak se tajknal cudzego koncepta i to bez layouta? A co na to ci boys od kopirajta?
        • Gość: joj "śmietanka" się zwarzyła IP: *.aster.pl 16.12.10, 17:34
          "śmietanka" się zwarzyła
          • Gość: es Intersport - najbardziej dziadowska firma w Polsce IP: *.ip.jarsat.pl 17.12.10, 08:43
            Teraz rozumiem dlaczego - skoro prezes czy wiceprezes hula sobie 10 tys km od firmy to nie ma sie czemu dziwić.
            (Nigdy więcej moja noga w Intersport nie stanie - nie chce znowu wydostawać sie ze sklepu w asyscie policji tylko dlatego że obsługa sklepu nie potrafi upilnować bezpieczeństwa a każdego klienta z małym plecakiem traktuje jak złodzieja.)
      • Gość: gość Re: gruper? śmiech na sali IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 08:18
        i co ? skopiowali i kasowali , a tobie żal d.....ściska!!!! w życiu jak na łodzi: no risc no fun!!!!
        • Gość: Geres Re: gruper? śmiech na sali IP: *.range109-154.btcentralplus.com 16.12.10, 11:31
          Zamiast ryzykowac i kopiowac cudze pomysly naucz sie angileskiego albo nie pisz w jezyku w ktorym nie masz nawet podstaw. Nie ma takiego slowa risc tylko risk!
          • havokkk Re: gruper? śmiech na sali 16.12.10, 12:02
            Jest - Reduced Instruction Set Computers -> RISC :D
        • Gość: roburs Re: gruper? śmiech na sali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 17:01
          Jestem partnerem gruper i dziś się dowiedziałem żr nie otrzymam szybko swoich pieniędzy bo jest duża kolejka oczekujących firm mimo że wczoraj minął termin wypłaty,dlatego przestrzegam wszystkie firmy przef zawieraniem wspólpracy z tą złodziejską firmą .
          • Gość: aga Re: gruper? śmiech na sali IP: *.ists.pl 09.06.14, 09:27
            nie chcę martwić, ale nasza data wypłaty minęła 28 kwietnia i do tej pory nic.
          • tadeiro32 Re: gruper? śmiech na sali 10.07.14, 07:54
            Gość portalu: roburs napisał(a):

> Jestem partnerem gruper i dziś się dowiedziałem żr nie otrzymam szybko swoich p
            > ieniędzy bo jest duża kolejka oczekujących firm mimo że wczoraj minął termin wy
            > płaty,dlatego przestrzegam wszystkie firmy przef zawieraniem wspólpracy z tą zł
            > odziejską firmą .
            Firma typa Amber Gold.Gruper,to chyba nazwa od grupy oszustów.Niestety znalezli furtkę w prawie i są bezkarni.Sa tylko pośrednikami w sprzedaży,najwięcej zarabiają gdy transakcja nie dochodzie do finalizacji a że takich transakcji jest najwięcej,to zarabiają krocie.Wystarczy ,że przetrzymują pieniądze na swoim koncie średnio trzy miesiące,jak w moim przypadku kwota 500 zł.Wytarczy teraz pomnożyć to przez 10000 osób,bo taka jest sprzedaż w ciągu tego okresu,daje kwotę 5 milionów zł..Mało?
            • Gość: klientka J.K. Re: gruper? śmiech na sali IP: *.play-internet.pl 14.07.14, 21:55
              Witam ,
              Proszę o podanie szczegółów na czym polega owa "furtka w prawie"?
              Jakiś czas temu zakupiłam depilator laserowy . Do tej pory nie otrzymałam towaru i pieniędzy . Koresponduję z Gruperem i nawet nie zamierzają mi ich oddać . Tylko domagają się pisemnego potwierdzenia , że w czasie trwania ważności kuponu kontaktowałam się z Usługodawcą / ale po co skoro kupon był ważny. Reklamację złożyłam po wygaśnięciu ważności kuponu ??
              Proszę o odpowiedź i ew. podpowiedz jak mogę "ugryść" ten temat.
              • tadeiro32 Re: gruper? śmiech na sali 15.07.14, 09:13
                Witam.Jak wcześniej napisałem Grupper ta cwana ,złodziejska firma.Wystepują jako pośrednicy w sprzedaży.Pieniądze wysyła Pani na ich konto a umowę podpisuje z kontrahentem,czyli w Pani przypadku z sprzedawcą depilatora.Na realizację kupony przeznaczony jest określony czas.Jezeli w tym czasie kontrahent odstapi od sprzedaży,Gruper powinien odesłać pieniądze,które cały czas są na ich koncie.Jednak do zwrotu nie są tacy skoży.Sprawdzają ,czy kupony zrealizowano z winy kupującego.Monitują do sprzedawcy o wyjasnienie,trwa to bardzo długo za nim sprzedawca odpowie.Nastepują odwołania i następne pisma.Gruperowi o to chodzi ,bo pieniądze są na oprocentowanym koncie .Jezeli okaże się,że zawinił klient,pieniądze przepadają, w innym przypadku wysyłają pieniądze,maja na to miesiąc czasu.
                Jak z nimi walczyc?Ja skierowałem sprawę do sądu.Zgłosiłem fakt na policji,reszta zajmują się oni.Najlepiej byłoby wnieść pozew zbiorowy,tylko gdzie można się skrzyknąć,to jest pytanie.
                Z powazaniej T.J.
      • Gość: Paweł Re: gruper? śmiech na sali IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 12:23
        Stworzenie serwisu to nie tylko "layout" czy "engine" (który nota bene pewnie jednak był własny), a nawet nie "koncept", ale też "backend" biznesowy. A więc może jednak stworzył, nawet jeśli sam pomysł był odtwórczy.
    • leo_beenfakker skąd mieli czas na pływanie 15.12.10, 17:04
      Jak to możliwe? Skąd mieli czas, żeby płynąć na drugi koniec świata? Przecież we wszystkich opowieściach o sukcesach ludzi biznesu, słyszymy o tym jak pracowali 30 godzin na dobę...
      • Gość: Dudek Polska to taki nasladujący kraik IP: *.onlinehome-server.info 15.12.10, 17:51
        Allegro nasladuje Ebaya, nasza Klasa nasladuje Classmates, Kolo Fortuny nasladuje Wheel of Fortune and so on.1000 X nasladujecie .
        Nic sami nie potraficie wymyslic, tylko w zrzynaniu jestescie pierwsza klasa.
        • robert6_666666 Re: Polska to taki nasladujący kraik 15.12.10, 22:02
          wy? a ty to niby kto? a tak przy okazji nk byla wczesniej niz classmates wiec nie wiem kto tu zrzyna zakompleksiony czlowieczku
          • Gość: dorry Re: Polska to taki nasladujący kraik IP: *.chelmnet.pl 15.12.10, 22:42
            To chyba Tobie coś się pomyliło - nk wcześniej niż classmates, hehe. Chyba w Twoich snach.
            • Gość: fejs Re: Polska to taki nasladujący kraik IP: DEFIANT.APT* / 10.1.10.* 16.12.10, 15:40
              nk nasladuje fb.
        • Gość: NeonZamachowiec Re: Polska to taki nasladujący kraik IP: 109.255.0.* 16.12.10, 21:24
          Zanim cos napiszesz, to pomysl czy masz o czym. Allegro nasladuje ebay'a?:D:D Allegro od poczatku swego istnienia bylo przelozeniem na polski rynek konceptu platformy QXL (tak tez nazywala sie pierwsza spolka zarzadzajaca Allegro). Ebay w tamtym okresie dopiero zdobywal rynek europejski, a wlasciwie brytyjski i niemiecki bo to byly dwa najpowazniejsze rynki dzialan Ebay'a w Europie. Wowczas dzialal juz w Europie QXL, ktory spoznil sie z rynkiem polskim (pozniej przez pewien czas byli wlascicielem aukcje24.pl). Obecnie QXL dziala jedynie w Skandynawii. Drugim wzorcem dla Allegro byla Vatera, ktora zaczela swa dzialalnosc w POlsce w podobnym okresie jak i Allegro (chyba nawet wczesniej). Vatera w Polsce upadla jednak ok. 2002 roku a Allegro zostalo. Dzis Vatera ma tylko serwis na Wegrzech, a jej obecnym wlascicielem jest...Allegro.
          Tak na zakonczenie: jesli sadzisz, ze historia polskiego internetu to ostatnie 3 lata, tylko dlatego ze wlasnie od 3 lat TY posiadasz lacze, to musze Cie zmartwic - MYLISZ SIE.
        • Gość: ktoś Re: Polska to taki nasladujący kraik IP: *.79-83.cust.bluewin.ch 17.12.10, 09:21
          ...gg nasladuje icq. Tylko, że fenomen polega na tym, że odnoszą sukcesy mimo obecności oryginałów. Przecież nikt nikomu nie broni używać ebay.pl zamiast allegro.

Gość portalu: Dudek napisał(a):

> Allegro nasladuje Ebaya, nasza Klasa nasladuje Classmates, Kolo Fortuny nasl
          > aduje Wheel of Fortune and so on.1000 X nasladujecie .
          > Nic sami nie potraficie wymyslic, tylko w zrzynaniu jestescie pierwsza klasa.
      • Gość: ej_Ty Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 18:39
        Jeżeli to co piszesz argumentujesz zasłyszanymi opowieściami, to lepiej nic nie pisz. Ludzie biznesu to normalni ludzie. Z tym, że udało im się zarobić więcej pieniędzy od przeciętnego kowalskiego i za to są piętnowani
        • Gość: f Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.tvgawex.pl 15.12.10, 20:32
          czy są piętnowani to nie wiem ale z nadmiaru kasy wymyślaja głupie głupoty ryzykują i kończy się to czasami tragicznie jak u tych gości czy Fosseta. Z nadmiaru kasy ludzie dostaja zwykle małpiego rozumu
          • Gość: gshegosh Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 17:42
            Skoro tak ci przeszkadza, że ktoś ma więcej pieniędzy niż ty i lepsze hobby niż siedzenie z piwem przed telewizorem, to chyba się cieszysz że ich ten sztorm dopadł, co?
        • Gość: m Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 23:27
          masz rację tylko ze ci ludzie biznesu mają duży problem skąd wzięli ten pierwszy milion.
      • Gość: Magda Każdy kiedyś harował, zresztą często urlop... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 10:07
        Każdy kiedyś harował, potem masz od tego innych, zresztą często urlop/weekend jest właśnie po to, aby potem znów móc zasuwać. No i pewnie żaden nie rozstawał się z telefonem satelitarnym - chciałbyś taki urlop?

> Jak to możliwe? Skąd mieli czas, żeby płynąć na drugi koniec świata? Przecież w
        > e wszystkich opowieściach o sukcesach ludzi biznesu, słyszymy o tym jak pracowa
        > li 30 godzin na dobę...
        • Gość: m Moja rodzina nie musi harować, nasi dziadkowie IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.10, 15:50
          byli oficerami MBP, a później SB i posłali nas do dobrych szkół.
          Moja rodzina ma firmy informatyczne które pracują dla instytucji państwowych i żyje nam się wyśmienicie. Zatrudniamy 12 informatyków i kiedy rządzą nasi przyjaciele to zarabiamy nawet i po 80 milionów rocznie. Owszem czasami zdarzają się lata chude, które zamykamy zyskami rzędu 20-30 mln.
      • Gość: grr Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 16.12.10, 22:25
        oni sie juz napracowali po 30 godzi na na dobe, teraz inni pracuja po 30 godzin, na to, zeby oni mogli se plynac jachtem dookola swiata, proste :)
        • Gość: JasioWedrowniczek Re: skąd mieli czas na pływanie IP: *.bchsia.telus.net 19.12.10, 06:26
          Najpierw oni pracowali, pozniej inni pracowali dla (na) nich, a na koniec pracowal ich kapital. Nie ma wiec co narzekac, ze to kapitalistyczne pijawki, tylko samemu zakasac rekawy.
    • Gość: sadam2 Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.vc.shawcable.net 15.12.10, 17:07
      Nastepni amatorzy - zeglarze .Myslicie durnie ze jak macie szmal to Wam wszystko wolno - w tym przypadku natura przeprowadzila selekcje.
      • pit_sam_pras Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 17:14
        nie doczytałeś, tłumoku jeden, o patentach żeglarskich?
        • Gość: xiunc Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.stk.vectranet.pl 15.12.10, 17:21
          Na pewno doczytał i wie że takie rzeczy normalnie się kupuje tak jak wszelakie inne certyfikaty. Masz kasę masz patent.
          • pit_sam_pras Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 17:42
            Tak, i to byli ludzie, którzy kupili sobie wszystko i radośnie popłynęli wokół Przylądka Horn. Powinieneś książki pisać :)
          • Gość: wolfmoon Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.promax.media.pl 15.12.10, 18:16
            widocznie nie znasz realiów, ja również posiadam patent kapitana jachtowego i zapewniam cie że zobyłem go duzym poswięceniem i wyrzeczeniami, Jeżeli nie masz pojecia to nie wypowiadaj sie na forum
            • Gość: polak Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 18:20
              Ty nie masz patentu bo robisz błędy.
              • ubiquitousghost88 Ma. Błędy to patent na patent. Wyje do księżyca.. 15.12.10, 18:40
                Gość portalu: polak napisał(a):

> Ty nie masz patentu bo robisz błędy.
          • Gość: akacjowy Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 212.87.240.* 15.12.10, 18:51
            To kup sobie cwaniaczku licencje pilota bez szkolenia i latania, a potem zrób jeden krąg nadlotniskowy. Jeżeli to uczynisz, to oddam Ci za darmo moją firmę i dołożę nieco kasy na drobne wydatki.
            P.S.
            Byłem przy rozmowie gdzie jakiś cwaniaczek chciał kupić licencję pilota, ale został wyśmiany i wywalony za drzwi. :)
            • Gość: x Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 15.12.10, 19:42
              i dla tego trwa właśnie dochodzenie,jeśli się nie mylę to nawet parę osób posadzili,hehehe.nie chrzań, za kasę wszystko w tym śmiesznym kraju jest do kupienia.
              • erte2 Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 20:36
                Gość portalu: x napisał
                hehehe.nie chrzań, za kasę wszystko w tym śmiesznym kraju jest do kupienia

To dlaczego nie kupiłeś sobie choć trochę rozumu?

Swoją drogą przeraża mnie taka tępa, bezinteresowna l bezmyślna zawiść.
                Zginęło tragicznie dwóch ludzi - a internetowa swołocz ma powód do radochy BO ZGINĘLI LUDZIE ZAMOŻNI. Bo zginęli ci którym się coś w życiu udało, a życiowe wypluwki cieszą się z tego - bo sami nie potrafili, bo nie stać ich nawet na porządną wódkę i muszą zalewać pałę ruskim wynalazkiem kupionym gdzieś na bazarze, bo już im nie staje ( i nie stawał). Szmaciarstwo.
                • Gość: marcin kompleksy IP: *.centertel.pl 16.12.10, 00:11
                  Pełna zgoda, erte. To samo sobie pomyślałem.

Skąd w ludziach tyle kompleksów, zawiści, małostkowości?

Ci, którzy zginęli być może byli porządnymi, sympatycznymi, uczciwymi ludźmi. Dotknęła ich i ich rodziny wielka tragedia. A tutaj banda zakompleksionych matołków cieszy mordy, bo bogaci zginęli.

Zabiła ich pasja. Nie siedzieli na tyłku przed telewizorami i internetem, tylko realizowali marzenia. Chyba to o chodzi w życiu, prawda? A ryzyko... na każdego może spaść dachówka na głowę w czasie spaceru ulicą. Nie znasz dnia ani godziny.

Cześć ich pamięci!
                  • metaxxa1 Re: kompleksy 16.12.10, 19:08
                    Gość portalu: marcin napisał(a):

> Skąd w ludziach tyle kompleksów, zawiści, małostkowości?
                    > Ci, którzy zginęli być może byli porządnymi, sympatycznymi, uczciwymi ludźmi. Dotknęła ich i ich rodziny wielka tragedia. A tutaj banda zakompleksionych matołków cieszy mordy, bo bogaci zginęli.
                    ...............
                    a skąd w tobie tyle pogardy i chamstwa?
                    > Zabiła ich pasja. Nie siedzieli na tyłku przed telewizorami i internetem, tylko
                    > realizowali marzenia. Chyba to o chodzi w życiu, prawda?
                    ..........
                    owszem, o pasję i realizację marzeń wszystkim chodzi,ale stać na to nielicznych, bo pozostali na nich tyrają za niewolnicze jałmużny

• Gość: oxy Re: kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 21:57
                    Dokładnie.
                    Tak się składa, że wiem, co przeżywały dzieci jednego z uczestników rejsu - bo to moja rodzina. Niektórym przydałaby się odrobina empatii i zastanowienia.
                • Gość: business Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.10, 14:10
                  Dokładnie, To przykre ile w polskim internecie jest jadu nieudaczników
                  • Gość: nisio Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.10, 18:56
                    a czy tych pieciu debili nie wiedzialo ze w tym okresie wokol przyladka HORN jest okres sztormow?pieniadze ,snobizm i glupota tych baranow przyniosla takie oto skutki .Nie zaluje tych palantow.
            • Gość: m Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 23:32
              Co ty bredzisz jaką firmę?tą z twoich marzeń.A co do tych pilotów to powiedz czemu polskie awionetki spadają z nieba jak pijane kaczki?A czy to nie w Warszawie wykryto sprzedawanie licencji pilotom?A to nie w polsce zamknieto parę osób z komisji ?
              No to baranie dawaj mu ta firmę.Tylko nie wiem czy on ten stragan przyjmie
              • Gość: pilot Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 208.110.69.* 16.12.10, 11:23
                licencja lotnicza w Polsce..kuzwa Wy to macie pilotów...wszyscy najlepsi
                tak jak w Tu-154. Polska to kraj z EGO wielkosci teksasu a wszystko co tutaj osiagacie to
                Afryka bialego czlowieka. Kiedys lecialem LOTem z polskimi pilotami.
                Takich partaczy w zyciu nie widzialem a o kierowcach nie powiem. kazdy siedzi na ogonie, wyprzedza szpanuje przekracza limity predkosci. nie tak dawno chyba byliscie jeszcze na
                furmankach. w waszych BYZNESACH podobnie.

Sam robilem licencje na F-18 w wojsku i teraz latam na commercial.
                Ale nie pie...ie mi, ze potraficie kogokoliwek wyszkolic. jestescie papudrokami
                bez procedur, z zarozumialstwem co to Wy nie jestescie a jestescie najzwyczajniej przecietni
                zeby nie powiedziec below average. rosyjscy wojskowi piloci to szczyt w porownaniu z wami.
                wyzej sracie niz dupe macie.
                • Gość: observer Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 13:42
                  z pilotami to nie wiem, jak jest, ale jako kierowca z 30 letnim stażem, który zjechał kawał świata, niestety potwierdzam....
                • Gość: zniesmaczony Sam robilem licencje na F-18 w wojsku IP: 184.78.55.* 16.12.10, 18:43
                  Czyli jestes jednym z tych zbrodniczych najemnikow od mordowania ludnosci cywilnej wszedzie tam, gdzie twoje Imperium Dobra ci zaplaci. Tfu, jeszcze takie cos smie poslugiwac sie jezykiem polskim i pewnie jakiejs imigrantce z Polski z d^py wypadlo.
                  Tatus nie mial pieciu groszy bo azbesty zrywal no i trzeba bylo najemnictwem zaplacic za edukacje? Ile trupow dzieci za semestr? Pochwal sie jaki mieliscie tam w tej "szkole" przelicznik? A ty tylko guzik zes naciskal, no nie? Niczyja krew ci w twarz nie pryskala? Przeciez to tylko podludzie byli, a ty jestes najemnik-nadczlowiek, prawda?
                  • Gość: grr Re: Sam robilem licencje na F-18 w wojsku IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 16.12.10, 22:52
                    no, to naturalna w usa droga do lotnictwa cywilnego przez f-16 czy inna smiercionosna zabawke jak sie nie ma kasy na normalne szkolenie. z drugiej strony gosciu lekko nie ma, bo w usa teraz kryza w lotnictwie cywilnym od kilku lat i management im pensiony polikwidowal w imie ratowania firm (i wlasnych premii) i w ogole, bida i zarobki niemlze jak kierowcy tira ;) no i pewnie do tego wiecej godzin spedza na jump seatach i relokacjach niz na flight deck ;)
                • Gość: grr Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 16.12.10, 22:44
                  potwierdzam, bardzo podoba mi sie twoja analiza i wnioski, choc to bardzo przykre ale prawdziwe. w polskim locie (polskie linie lotnicze lot) panuje fristajl i to tylko kwestia czasu az cos rabnie o glebe (no chyba ze wkroczy lufthansa i zrobi porzadek) i wnioski beda takie same jak ze wszystkich naszych poprzednich narodowych katastrof lotniczych, czyli cas-y i tutki-154 -> frywolne podejscie do procedur, nieprzestrzeganie procedur lub brak procedur, bo przecie my polacy! na drzwiach od stodoly jak trzeba polecimy i jak trzeba to czolgi szabelkami rozniesiemy tak nam dopozmoz panie boziu!
            • Gość: amx Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 10:32
              a to ciekawe bo właśnie toczy się postępowanie w sprawie korupcji w ULC i takiego "kupienia" licencji przez kilkanaście osób m.in. znanego artysty :)

ile żyjesz w tym kraju że jeszcze się nie nauczyłeś że WSZYSTKO jest tylko kwestią ceny
            • Gość: Geres Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.range109-154.btcentralplus.com 16.12.10, 11:51
              Przy ciekawych rozmowach bierzesz udzial. Ja nigdy nie bylem w takiej sytuacji dlatego pewno nie ma mam licencji, w rkraju w ktorym mieszkam takich rozmow nie ma!
            • elitarny.czlonek.goldenline Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 16.12.10, 12:06
              Samozatrudnienie na stoisku mięsnym w kerfurze to jeszcze nie "firma"
        • Gość: Tantrum Patent nie powoduje, że stajesz się zawodowcem. IP: 161.90.234.* 16.12.10, 08:28
          Jeśli masz prawo jazdy, to nie oznacza, że jesteś zawodowym kierowcą. Jak masz patent kapitana jachtowego, to nie znaczy, że jesteś zawodowym żeglarzem.
        • Gość: black Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 178.56.90.* 16.12.10, 18:05
          "patent kapitana jachtowego Polskiego Związku Żeglarskiego "

patent i wypływane ileś tamgodzin nie oznacza, że się zaraz trzeba rzucać na Przylądek Horn.
    • pall11 Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 17:31
      Szkoda każdego człowieka, bo jeszcze mieli szanse zostac dobrymi ludźmi i podzielić się bogactwem z ludźmi pokrzywdzonymi przez los. Niestety w swoim zaslepieniu za daleko dotarli i nie zauwazyli ze zmierzaja do marnego końca. Zyli intensywnie i widocznie potrzebowali zbyt duzych podniet zeby dalej zyc. To ich zgubiło.
      • Gość: MarV Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 12.48.29.* 15.12.10, 19:28
        Masz takie zdanie o wszystkich ofiarach wypadków?
      • Gość: ja Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 22:43
        dlaczego uważasz, że nie byli dobrymi ludźmi?? Dlaczego uważasz, że byli zaślepieni?? Zam osobiście ludzi, którym pomogli w życiu i to bardzo. Jest ich wielu...
      • Gość: grumpy Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 16.12.10, 23:09
        na szczescie polscy czarni jeszcze maja czas stac sie dobrymi ludzmi i podzielic sie swoim bogactwem z potrzebujacymi... ;)
      • Gość: peem Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.10, 09:34
        wypłyneli w bezkres oceanów z nadzieja powrotu jak kazdy... pokoj ich marynarskim i zeglarskim duszom
    • Gość: semantyk Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 17:32
      Szanowni przedmówcy Morze pokonywało nie takich śmiałków, ale to nie upoważnia was do poniżania tych dzielnych ludzi. zazdrość zabija w was wszelkie ludzkie odruchy - internetowi siepacze z tłustymi loczkami i spoconymi paluchami
    • aaannemarie Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 17:34
      Tym wszystkim, którzy tu piszą o "naturze przeprowadzającej selekcję", przypominam, że natura przeprowadza ją wszędzie, także wśród pozbawionych pomysłu na życie, których raduje cudze nieszczęście.
    • rockville Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 17:38
      Mowiac jezykiem pilota samolotu rzadu RP pogoda byla : PIZ@A !!!
    • Gość: keyne Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 17:52
      Ale głupoty wypisujecie. jak dzieci... szkoda ludzi i tyle.
      • aaannemarie Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 17:57
        Boże, jestem zdruzgotana tym, co oni tu piszą, strach czytać. Mąż moje koleżanki pływa, świetny gość, on i paru kolesiów wypływają raz na jakiś czas odkrywać lądy i przeżyć coś fajnego. na co dzień orzą do północy. Żal mi tamtych, dwóch braci nie wróciło do domu.
        • Gość: amx Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 10:38
          hmm

skoro Twoi znajomi na codzień orzą do pólnocy a w czasie wolnym "odkrywają lądy" z kolegami to przede wszytskim współczuję ich rodzinom

wolę mieć mniej kasy ale za to NORMALNE życie (no chyba że żony i dzieci traktują tatusiów tylko jako skarbonki, wtedy ok...)
          • aaannemarie Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 16.12.10, 17:40
            Nie, rodziny mają się fajnie, bo często też wyruszają :) Teraz synowie przejmują pasję ojców. Świetni, serdeczni ludzie.
    • Gość: Collonna Re: Bez przesady.. IP: *.pool.mediaWays.net 15.12.10, 17:53
      ..gdybys wiedzial, jak dbali o swoich ludzi. Nawet na tym jachcie to mysleli tylko, jak im
      pomoc, tam byl tylko meeting za meetingiem-jak polepszyc sytuacje materilna tym na samym dole w firmie. Moze to ich zgubilo-ta troska o ludzi....
      • vonbingen Re: Bez przesady.. 16.12.10, 10:27
        Wybacz, ale sytuację materialną "tych na samym dole" poprawia się nie przez seryjne meetingi na jachcie, tylko płacąc im więcej/ stwarzając warunki, w których mogą zarobić więcej.
        Co oczywiście nie zmienia faktu, że wydarzyła się tragedia. Morze zabijało zawsze, a wiele tych wpisów na forum przypomina zdziwienie wiejskich dzieci, co to morze widziały na koloniach.
        • Gość: amx Re: Bez przesady.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 10:40
          chyba nie wyczułeś IRONII u przedmówcy...
        • Gość: do vonbingen'a Re: Bez przesady.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 22:02
          człowieku! patrz -> ironia, sarkazm :D
    • de.la.marija Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 18:15
      tak to się kończy tak, jak patenty i uprawnienia kupuje się na bazarze. żeby popłynąć w taki rejs trzeba umieć to robić..mówię to ja, zawodowa żeglarka.
      • Gość: piotr Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 18:22
        zawodowa żeglarka swojej własnej wanny... jak wiesz że Ci panowie tak zrobili to zawiadom prokuraturę a jeśli nie wiesz to uszanuj babo tragedię.
      • Gość: lolo Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 91.150.201.* 15.12.10, 18:27
        @de.la.marija
        Zanim rzucisz bezpodstawne oskarżenia, to proszę sprawdź. Kilka z tych osób to naprawdę doskonali żeglarze z wieloletnim doświadczeniem na różnych morzach świata. Ciekawe, jak Ty byś sobie poradziła w tych konkretnych warunkach.
      • Gość: fas Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.parp.gov.pl / 10.10.2.* 16.12.10, 14:23
        Jasne, bo w historii świata NIGDY się nie zdarzyło, żeby zawodowego żeglarza pochłonęło morze. Morze zabija tylko tych, którzy uprawnienia kupili sobie na bazarze, bo ci nie potrafią sobie poradzić.
    • Gość: Zielona_Truskawka Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 18:19
      Tam była bliska mi osoba i powiem Wam jedno: Po pierwsze wszyscy mieli patenty, nie tylko żeglarza, a większość sternika. I ich nie kupli!! Zdali egzamin jak wszyscy inni!! Od wielu wielu lat pływali. Po drugie oni tez mają urlopy. Dlaczego Wam się wydaje, że jak ktoś ma pieniądze jest oszustem i kłamcą?? To jest podłe.
      • rpa2 Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 22:59
        bo niestety w tym kraju tak jest....smutne ale prawdziwe a jak się trafi wyjatek to tylko potwierdza regułe
    • brillo Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 18:19
      żeglarze? tak. szuwarowo-bagienni. ciekawe czy wiedzieli gdzie jest dziób a gdzie rufa.
    • inkwizytorstarszy Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 18:25
      Kiedy dojrzały mężczyzna ma dosyć liczenia pieniędzy i kobiet, to nabiera
      poczucia boskości, że wszystko może, ale czasem "LOS" złośliwie robi "reset"...
    • Gość: profesor lepper To niesprawiedliwe żeby bogaci ginęli jak zwykli.. IP: *.jjs-isp.pl 15.12.10, 18:33
      To niesprawiedliwe żeby bogaci ginęli jak zwykli szarzy obywatele! Wiem, niektórzy powiedzą że właśnie to jest jedna z niewielu sprawiedliwych rzeczy, ale to przecież Elity! Co to za elita? Sprowadzać chińskie badziewie i sprzedawać w blaszakach na obrzeżach miast, płacąc grosze obsłudze. Kreatywność? Wynalazczość? Najbardziej szanuję kapitalistów którzy coś produkują.
      • Gość: grisza Re: To niesprawiedliwe żeby bogaci ginęli jak zwy IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 15.12.10, 19:33
        ale oni nie zgineli przeciez jak zwykli obywtele. pokaz mi zwyklego obywatela, ktory zginal na jachcie na przyladku Horn.
        • Gość: :D Re: To niesprawiedliwe żeby bogaci ginęli jak zwy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 22:05
          ...zwyky ginie gdzieś za przylądkiem ZUS...
    • Gość: anima Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.aster.pl 15.12.10, 18:43
      Jesteście żałośni. Zginęli ludzie. Nic nie wiecie o ich życiu, nie wiecie, jakimi byli ludźmi, zresztą, jakimikolwiek by nie byli - ktoś stracił członków rodziny, swoje dzieci, rodzeństwo, ojca, wujka? Trochę pokory wobec śmierci i czyjegoś nieszczęścia....

ps. a jeśli dla Was szczytem szaleństwa są łyżwy na Stegnach, to niech tak będzie, ale nie szydźcie z tego, że ktoś ma nieco bardziej niebezpieczne pasje.... mind your own businesses...
    • rockville Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 18:53
      Zeby pokazac Swiatu, ze Polacy to swietni zeglarze, wybieram sie na przyladek Horn. I nie zaglowka, ale poplyne na drzwiach od stodoly !
    • Gość: kangurzyca Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.10, 18:56
      Do Dudka!!Znam te wszystkie programy z Australii masakra intelektualna!!A swoja droga jacy jestescie zawistni!!kangurzyca
      • Gość: gosc zyczliwy Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.itt.com 15.12.10, 19:00
        dla mnie smieszne w tej glupiej smierci jest to ze pierwsza podana wiadomosc o katastrofie to o zawodowych zeglarzach i o planowanym manewrze osiadania na mieliznie, wczoraj czytalem ze zalogi mialy sie zmieniac na trasie wiec to nie bylo oplywanie dookola swiata.Dzisiaj dowiaduje sie ze to byli zamozni polscy amatorzy. Mam nadzieje ze marynarka chilijska wystawi odpowiedni rachunek tym glupcom.To jest jeszcze jeden dowod na to jak nieodpowiedzialni Polacy poprzez swoje ego wieksze od Boga wprowadzaja zamieszanie na tym swiecie.Patent kapitana jachtowego i facet wybiera sie na horn.ciekawe ile razy oplynal horn przedtem, dla kapitana oczywiscie Baltyk jest kaluza. Najbardziej u ludzi nienawidze arogancji i glupoty.to charakteryzowaly tych ludzi
        • Gość: gosc zyczliwy Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.itt.com 15.12.10, 19:05
          anima -wlasnie w imie tego utraconego czlowieczenstwa, tego beznadziejnego braku odpowiedzialnosci wobec swoich dzieci ,zon wujkow oraz jakby nie bylo firmy...
        • Gość: pilot Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: 208.110.69.* 16.12.10, 11:30
          ja mam zdanie o polskich pilotach - papudroki, bez przestrzegania procedur, bez odpowiedniego nalotu zadufani w sobie z ego wielkosci POLSKI. polscy piloci to naprawde ponizej przecietnej
          jesli chodzi o umiejetnosci. jestescie zadufani w sobie a tak naprawde jestescie afryka bialego swiata.
    • Gość: gosc zyczliwy Re: To sie śmietanka wylała do... IP: *.itt.com 15.12.10, 18:58
      dla mnie smieszne w tej glupiej smierci jest to ze pierwsza podana wiadomosc o katastrofie to o zawodowych zeglarzach i o planowanym manewrze osiadania na mieliznie, wczoraj czytalem ze zalogi mialy sie zmieniac na trasie wiec to nie bylo oplywanie dookola swiata.Dzisiaj dowiaduje sie ze to byli zamozni polscy amatorzy. Mam nadzieje ze marynarka chilijska wystawi odpowiedni rachunek tym glupcom.To jest jeszcze jeden dowod na to jak nieodpowiedzialni Polacy poprzez swoje ego wieksze od Boga wprowadzaja zamieszanie na tym swiecie.Patent kapitana jachtowego i facet wybiera sie na horn.ciekawe ile razy oplynal horn przedtem, dla kapitana oczywiscie Baltyk jest kaluza. Najbardziej u ludzi nienawidze arogancji i glupoty.to charakteryzowaly tych ludzi
      • Gość: Hanna Re: To sie śmietanka wylała do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 19:59
        A mnie śmieszy Twój tok myślenia!!!! To, że są zamożni nie oznacza, że byli amatorami. Wszyscy mieli doświadczenie i uprawnienia do odbycia takiej podróży.
        • Gość: meee Re: To sie śmietanka wylała do... IP: *.jjs-isp.pl 15.12.10, 22:56
          Faktem jest że takiej agresji i frustracji na zagranicznych forach nie ma. A czy musieli być bardzo bogaci? Niekoniecznie, przecież to nie wymaga jakiejś niewyobrażalnej fortuny. Z opowiadań znam środowisko żeglarzy, a z własnego doświadczenia aeroklub, i prawda jest taka że większość osób wcale nie jest jakoś nieziemsko bogata. Szpanerów-napinaczy jest kilka procent.
          • steamtrain Re: To sie śmietanka wylała do... 16.12.10, 10:25
            >Faktem jest że takiej agresji i frustracji na zagranicznych forach nie ma

Na zachodzie fortuny budowane sa latami i pokoleniami. U nas (dzikim kraju) podobnie jak w Rosji fortuny powstaja w ciagu pieciolatki.

Dziwnym trafem fortuny powstaja zwykle u tych dobrze rodzinnie ustawionych, ktorzy na czas dostaja informacje, pomoc urzednikow i swietne kredyty lub wrecz "kredyty".
            • Gość: gshegosh Re: To sie śmietanka wylała do... IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 17:49
              > Na zachodzie fortuny budowane sa latami i pokoleniami.

Czyli wg ciebie lepiej fortunę odziedziczyć, niż wypracować?
    • Gość: zib-0 Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 19:07
      Co to jest "gigantyczny sztorm"?? Wymóżdżenie.
    • Gość: gosc Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... IP: 46.134.222.* 15.12.10, 19:15
      ja tylko zapytam sie czy ci wszyscy prezesowie w czasie tej podrozy pobierali wynagrodzenie za swoja prace jako prezesi???
      • Gość: hanna Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 20:05
        Ci prezesi najczęściej są właścicielami tych firm, zakładali je od zera. Biorą za nie gigantyczną odpowiedzialność. Na tym polega kierowanie firmą, na wzięciu na nią odpowiedzialności. Zwracam tylko uwagę na fakt, że prezesi też mogą pójść na urlop. Co więcej, jeśli mają taką ochotę mogą pojawiać się w firmie raz na miesiąc. To ich firma, mają dbać o to, żeby dobrze prosperowała. A w jaki sposób, kiedy i ile czasu na to poświęcają, nie powinno Cię obchodzić
        • Gość: Piotrus Pan Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.nycmny.fios.verizon.net 16.12.10, 06:14
          To nas tych za 1000 zl nie obchodzi ,ze zgineli i nie jestesmy im w stanie wspolczuc . musZa poszukac tak bogatych i wspanialych jak byli sami. sadze ,ze jest to ok. Nie wspolczuli a wiec nie oczekuja wspolczucia. Niech ich szlak.
          • Gość: gshegosh Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 17:51
            To wy ci za 1000 pootwierajcie własne firmy i płaćcie ludziom po 10 tysięcy i drugie tyle do ZUSu i fiskusa. Tyle w was doskonałych pomysłów, czemu nie kręcicie kasy tylko narzekacie po forach że ciężko? Przecież to takie proste mieć firmę, nic nie robić i kroić innych
            • Gość: :D Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 22:15
              spokój, spokój, zaraz nastepni zlecą się do ich biznesu jak ćmy do lampy, rynek nie znosi próźni, luka sie znowu wypełni, ich już nie będą pamiętać, zresztą ich stanowiska amortyzowały kiepskie decyzje, jeszcze ich nie zagrzebali, a na ich miejsce wdrapią lub już się wdrapali inni, nie ma współczucia w biznesie, bo czemu ma być? skor tamci tez go nie mieli...

doskonałe pomysły??
              hę? nie podlizuj się, obracać swoimi pieniędzmi to wielkie ryzyko, dlatego lepiej w firmach cudzymi, wtedy żadne... ciekawe czy by potrafili dopiąć budźet w bidulu, czy by poprostu wystapili z rady nadzorczej...
              trochę więcej poszanowania dla zwykłego ludzia....
    • snellville Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka bi... 15.12.10, 19:41
      Tez kiedys myslalem ze morze to troche wieksze jezioro.
      Kiedys wybralem sie do kumla na Floryde.
      Byly moje urodziny,zabral mnie rano na ryby.
      Lajba byla duza ,nie znam sie ale byl w niej kibel dwa pokoiki i mala kuchenka,no to chyba byla dosyc duza.
      Wypylnal 30 mil na zachod w zatoce maksykanskiej.
      Kuzwa ryby braly jak zwariowane,nachlastalismy wielki kuler.
      Zaczelo sie robic troche wietrznie a pozniej zaczelo wiac do tego stopnia ze lajba z kotwica zaczela odplywac.
      Zajelo nam 6 godzin zeby pokonac 30 mil,fala przelewal sie przez lodz a ona sama trzeszczala za kazdym razem gdy pokonywala fale.
      Zapytalem sie kumpla czy mnie nie utopi w moje urodziny,nic nie odpowiedzial chyba tez nie byl pewny.
      Ucalowalem ziemie gdy przyplynelismy do brzegu.
      Zmoczeni zmarznieci i bezsilni.
      Morze to niejebajka drodzy internauci,chyle czola tym marynarzom bo wiem ze mieli smierc przed oczami przez dlugi dlugi czas.
      Wiem bo tez ja widzialem.
      • Gość: EVE Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.nycmny.fios.verizon.net 16.12.10, 06:23
        Plywalam po zatoce bylo super. Wiatr we wlosach itd. az do momentu az wywiezli mnie i meza na ocean. To bylo straszne .Choroba morska i zadne ryby cie nie obchodza. Chcesz wrocic na lad .To twoj jedyny cel i pragnienie. Najlatwiej zabic kapitana i jego zone bo reszta to bulka z maslem
    • bronimir Tacy ludzie z zasady biorą zawodowe załogi. 15.12.10, 19:51
      Tak przynajmniej jest w świecie. Dla przyjemności można sobie prowadzić jacht po Zatoce Gdańskiej. Wypływanie na wody Hornu wymaga gruntownej wiedzy żeglarskiej i olbrzymiego doświadczenia. To zdobywa się z latami na morzu. Biznes różni się od pływania tym że na morzu błędy skutkują śmiercią. To nie jest zajęcie dla bogatych amatorów.
    • bronimir Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka 15.12.10, 19:58
      Z taką załogą ten jacht był śmiertelną pułapką. Szli w kipiel bez zabezpieczeń? Nie wiedzieli o prądach, o różnicy poziomów wody w Atlantyku i Pacyfiku?
      • Gość: pik Re: Załoga jachtu "Nashachata" to była śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 20:42
        O jakiej różnicy poziomów piszesz? W okolicy Hornu granica między Atlantykiem a Pacyfikiem jest umowna i nie ma tam żadnej różnicy poziomów. Są prądy, silne wiatry, wąskie przejścia między wyspami, niskie temperatury. Ale ta załoga na tym jachcie, z tym kapitanem, powinna sobie poradzić. I nie byłoby tragedii, gdyby kapitan i jego brat byli przypięci w momencie sztrandowania. Skończyłoby się tylko na uszkodzeniu jachtu. Prawdopodobnie kapitan i jego brat byli w najlepszej formie i prowadzili jacht, a nie przypięli się, bo chcieli mieć większą swobodę.
        Znałem kapitanów, którzy zginęli w podobnych okolicznościach, a reszta załogi ocalała...
    • foczka_z_ochoty Szkoda ludzi... 15.12.10, 20:11
      Szkoda ludzi...

A czytając wypowiedzi internautów trudno oprzeć się wrażeniu, że Polska to kraj szczególnie dotknięty chorobą zawiści i generalnego odmóżdżenia (do czego wlanie przyczyniła się historia ostatnich 100 lat).

Kraj ludzi znających się na wszystkim, ale nie mogących dojść dokądkolwiek w życiu, i próbujących zniszczyć każdego, kto potrafi realizować swoje pasje.
      Kraj ludzi, którzy najlepiej na świecie potrafią zabijać innych - nie tylko słowem, jak tu na forum, ale też w malowniczych sceneriach (Jedwabnego czy Kresów), bez wyrzutów sumienia, za to z paradoksalnym poczuciem krzywdy.
      Kraj ludzi, który zaprzepaścił swoje dziejowe szanse 400 lat temu, kiedy coś znaczył w Europie (RON!) - stracił je, jak sądzę, m.in. właśnie z powodu takiej polskiej mentalności opartej na pysze, poczuciu wyższości, pretensji i roszczeń do całego świata, no i po prostu na bezdennej głupocie. To nie były tylko cechy polskiej szlachty - te cechy były wchłaniane przez pospólstwo i hołotę, czyli przez grupę społeczną jak widać tutaj dzisiaj dominującą w Sieci.

Ale co się dziwić, żeglarstwo jest zajęciem elitarnym w najlepszym tego słowa znaczeniu: jest sposobem na zaspokojenie wyższych potrzeb, które ujawniają się dopiero jak człowiek ma pracę, wykształcenie, jakiś majątek i czas na zastanawianie się jaki jest sens życia i na czym polega jego piękna. Hołota hołdująca własnym chuciom, biedna bo głupia i vice versa, niemająca czasu na solidne wykształcenie się ale mająca czas na klikanie po necie i objawianie swoich prawd, nigdy tego nie zrozumie.

Papapa

Fosia
      • rpa2 Re: Szkoda ludzi... 15.12.10, 23:18
        wiesz co nie piernicz ....jakby przeciętnego wyksztqłconego polaka stać było na jacht nawet taki prosty bo prezesi płaciliby uczciwe pieniądze za prace to niewielu miałoby takie zdanie jakie ma na tym forum
        • Gość: a Re: Szkoda ludzi... IP: *.centertel.pl 16.12.10, 00:25
          Spadaj na uczelnię albo do nauki języków, zamiast pierniczyć na forum
          • rpa2 Re: Szkoda ludzi... 16.12.10, 22:11
            a ty spływaj na horn w jedną stronę
      • Gość: ? Re: Szkoda ludzi... IP: 208.110.69.* 16.12.10, 11:38
        ale jestes głupia pinda. to ze jakis ciul wsiadl sobie na jacht nie czyni go elitarnym.

wy wszystko macie elitarne od pilotow (szkolilem kilku waszych polski pilotow, takich przecietnych nie widzialem) po kierowcow. jestescie zbawicielem narodow.
        • 1zorro-bis Re: Szkoda ludzi... 16.12.10, 11:40
          bardziej mi tych szkoda, ktorzy sie na polskich drogach zabijaja....
          • Gość: zws Re: Szkoda ludzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 19:02
            szczególnie tych łysych w golfach
      • Gość: Turbogniot Re: Szkoda ludzi... IP: *.centertel.pl 17.12.10, 02:32
        Fosia !
        Plyne z Toba!
      • Gość: as Re: Szkoda ludzi... IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.12.10, 13:24
        foczka lepiej się podmyj, bo czeka klient prezesunio
      • Gość: pracownik Interu nie krytykujmy ludzi, spełniajmy swoje marzenia IP: 46.113.229.* 19.12.10, 17:57
        Całkowicie się z Tobą zgadzam bo żeglarstwo to cudowny sport. Daje poczucie wolności...
        Dla mnie ryzyko związane z tym sportem i nieprzewidywalność pogody jest ... mniejsze niż satysfakcja jaką daje mi żeglarstwo. Więc nie krytykujmy ludzi, tylko spełniajmy swoje marzenia - bo zapewne oni zgineli podczas ich realizacji. Odwaga godna podziwu!!!

Ludzie,nie czas na zazdrość - czas na zadumę...!!! Oj szkoda ludzi,szkoda...

• Gość: foczek Re: Szkoda ludzi... IP: *.042.c82.petrotel.pl 23.12.10, 06:22
        szkoda komentować....nick zrobił to za ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka