Dodaj do ulubionych

Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do...

IP: 109.107.25.* 29.12.10, 18:13
Mam internet 50Mb plus TV za 50zł/miesiąc - nie zmieniam operatora
Obserwuj wątek
    • Gość: P_major Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 19:31
      Radze sie nie wstrzymywac - jak na 30dni, przed zakonczeniem umowy, klient nie przedluzy umowy, to za okres po zakonczeniu umowy, zplaci nawet 3 razy tyle. Mnie to spotkalo - przedluzylem w ostatni dzien umowy, majac ponad miesiac przerwy miedzy umowami. I zamiast standardowe 114 (internet plus telefon) zaplacilem 236zl. Zgodnie z regulaminem...
      Tylko w TPSA jest tak, ze jak konczy sie nam umowa i jej nie przedluzamy, to operator wprowadza znacznie wieksze stawki, zmuszajac do jej przedluzenia lub zakonczenia.
      • Gość: jaro Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się IP: *.multimo.pl 29.12.10, 20:32
        Bo TPsa to najgorszy naciągacz, nie dość że zmusza do posiadania abonamentu na telefon za 50zł to jeszcze gdy nie zdążymy wypowiedzieć przedłużyć umowy zapłacimy 200zł za miesiac. Ja uciekłem do multimo 20Mb/s za 68zł umowa na rok po zakończeniu umowy cena pozostaje na nie zmienionym poziomie.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 20:50
          Nie tylko Tepsa tak ma... A Tepsa, przy np takim Dialogu i tak nie wypada blado...
          • Gość: piero Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się IP: 109.197.40.* 29.12.10, 23:53
            popieram dialog to dopiero mistrz świata
            • Gość: Monster_fuck Wolska - fuzzy logic IP: *.dsl.bell.ca 30.12.10, 01:38
              Jeśli ktoś nie przedłuża umowy to umowa WYGASA i nikt przy zdrowych zmysłach nie przedłuża jej samowolnie bez zgody abonenta - tak jest przynajmniej w normalnych krajach. Metoda w Wolsce jest odwrotna znaczit fuzzy logic!
              • Gość: ebola "fuzzy logic"? IP: *.hell.pl 30.12.10, 19:24
                Na pewno to chciałeś powiedzieć? :>
              • Gość: elo Glupis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 22:11
                w takim 'madrym' kraju jak Niemcy kiedys stracilem komorke ze wzgledu na takie genialne podejscie o ktorym piszesz - chcialem placic abonament jeszcze przez trzy miesiace a ci geniusze wylaczyli mi telefon ze wzgledu na to iz im sie skonczyla umowa. Debilizm a firma o pare groszy do tylu - w czasach spadajacego ARPU...
    • Gość: return Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 20:10
      Co za bzdurny artykuł, nie mam pytań. Ceny nie będą spadać po nowym roku, wszyscy analitycy są zgodni, że ceny utrzymają się na tym samym poziomie, natomiast będą oferowane w tych samych cenach wyższe prędkości. Nie ma natomiast żadnych przesłanek co do tego, że prędkości będą podwyższane od początku 2011 roku, to zwykła bzdura. Jedyna zmiana, jaka nas czeka na początku 2011 roku, to nieco wyższe ceny spowodowane zmianą stawki VAT przez nieudolny rząd Donalda Tuska.
      • wolnemiastoursynow Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się 30.12.10, 10:54
        > Co za bzdurny artykuł, nie mam pytań. Ceny nie będą spadać po nowym roku, wszys
        > cy analitycy są zgodni, że ceny utrzymają się na tym samym poziomie, natomiast
        > będą oferowane w tych samych cenach wyższe prędkości.

Czyli jeśli w tym roku za kilo jabłek płaciłem 2 zł. A po Nowym Roku za 2 zł dostanę dwa kilo jabłek, to wg twojej logiki cena się nie zmieni. Ciekawe.
    • Gość: v Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.wtvk.pl 29.12.10, 20:16
      wtvk.pl/wtvk/internet
    • jwojnar Dobra rada z tym wstrzymaniem się 29.12.10, 22:06
      Szkoda tylko, że pojawiła się 29 grudnia pod wieczór.
    • Gość: bog Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:16
      UPC 512 kb/s za 39 PLN
      Zadzowilem zapytac czy im nie wstyd....
      ...konsultant mówi ze nie :)
      • Gość: twoj podpis Re: Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się IP: *.nplay.net.pl 29.12.10, 22:31
        A dlaczego miałoby mu być wstyd ? Koszt doprowadzenia i utrzymania łącza jest stały niezależeni od tego czy puścisz nim 512 kb czy 100 Mb (no może przy 100 będzię wiekszy bo być może trzeba będzie zainwestować w inne urządzenia...). Nikt Ci do interesu nie będzie dopłacał....
      • Gość: sa matołku IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 00:15
        patrz co czytasz!!! 39 zł to za podłączenie (nowego abonenta). W UPC najniższa prędkość to 5 Mb/s za 55 zł (bez promocji, na czas nieokreślony - www.upc.pl/internet/ ). Gdzie dzwoniłeś? Chyba do najbliższej remizy!
        • Gość: Monster_fuck Re: matołku IP: *.dsl.bell.ca 30.12.10, 01:59
          Jak już dzwonić do remizy to tylko OSP (albo najbliższego biura PSL) ... kocham ten kraj!
        • Gość: x Re: matołku IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 08:08
          39 PLN to miesieczny abonament Matolku. Nie mowilem ze umowa byla podpisywana wczoraj
    • Gość: Flaszka Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:33
      Telekomunikacja jest dobra ale jeszcze droga
    • Gość: rychu Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.multimo.pl 29.12.10, 22:57
      A gdzie Multimo ??

Wstydźcie sie za tą dezinformacyjną , wybrakowaną tabelke ...
    • Gość: pytam Dlaczego autor pominął najtańszego dostawcę?? IP: *.multimo.pl 29.12.10, 23:10
      Gdzie jest Multimo, które ma najniższe ceny w Polsce?
      • Gość: kat Multimo = drożej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 23:22
        Wszystkich operatorów z tabelki znam, a Multimo.... Co to jest Multimo? To wirtualny pasożyt korzystający z łączy TP?

Wszedłem do cennika i popatrzyłem na ceny. Wszystkie na 12m są wyższe niż w TP. Na sprawdzanie dłuższych umów już mi szkoda czasu.
    • jkredman UPC = można podłączyć do 3 komputerów 30.12.10, 01:06
      a inni ???????????????????????????????????????????
      • Gość: mooniek1 Re: UPC = można podłączyć do 3 komputerów IP: 80.48.4.* 30.12.10, 07:21
        Bierzesz człowieku router lub switch najlepiej bezprzewodowy, prędkość 10 lub 20 mega i jedziesz do bólu na ilu chcesz kompach. Fajna zabawa jest też na łączu ISDsl 4/4 sympatycznie śmiga, brak przerwań, bajka!!!
    • Gość: Phuong Dlaczego manipulujecie cenami na korzysc TP SA ? IP: *.gd.pl 30.12.10, 09:12
      "W tabeli umieściliśmy oferty dla klientów, którzy .... nie mają telefonu stacjonarnego,..."

To dlaczego podajecie ceny dla TP SA nie uwzgledniajacego przymusowgo utrzymania lacza za 30zl?

MANIPULACJA i KLAMSTWO !
      • Gość: sasha Re: Dlaczego manipulujecie cenami na korzysc TP S IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 13:15
        Gwoli ścisłości 29 pln...trzeba by zresztą zapytać autora dlaczego tak skonstruował zestawienie, mnie dziwi np, fakt, że nie ma tu Orange, przecież obok netu mobilnego mają tez w ofercie net stacjonarny, no fakt pojawiły się pogłoski, że mają się z niego wycofywać, widocznie polityka firmy bardziej ukierunkowana jest na promocję Orange Free i BEV (sprzedaż z tabletami, nielimitowane pobieranie w nocy), ale jak na razie freedom też się trzyma.
      • Gość: Junak Bo to artykuł sponsorowany IP: *.tvgawex.pl 30.12.10, 19:28
        Ot co.
    • Gość: gość portalu Internet stacjonarny - z umową wstrzymaj się do... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 09:58
      Trochę mnie to rozśmieszyło.Ja i tak muszę się wstrzymać z umową .Netia odmówiła zainstalowania ,Tepsa też,bo podobno unas na wsi (prawie centrum Częstochowy!),brak jest gniazdek w centrali!
      Tak wychodzimy na przyłączeniu do Sląska!
    • Gość: łaganowski głuptak internet z sieci osiedlowej IP: *.z10-89-67.customer.algx.net 30.12.10, 11:07
      predkość od 15 do 20 mbit/s za 48 pln. umowa na czas nieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem. brak podwyzki od nowego roku. dostawca wziął na siebie podwyżke vatu
      • Gość: wtvk poznań Re: internet z sieci osiedlowej IP: *.wtvk.pl 30.12.10, 18:44
        to samo u mnie, wtvk.pl/wtvk/internet
        30Mb/15Mb za 48,80 umowa na czas nieokreślony, bez konieczności kupowania jakiejkolwiek innej usługi jak tv czy telefon, brak modemu -puszka ethernet. Stabilny net jak cholerka! Oby więcej takich sieci1
        • Gość: ebola Spamerze, daj sobie na luz IP: *.hell.pl 30.12.10, 19:26
          OK?
          • Gość: wtvk poznań Re: Spamerze, daj sobie na luz IP: *.wtvk.pl 30.12.10, 19:40
            To zazdrość ?
    • Gość: upc zobacz najszybszy internet w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 15:27
      krakow.super-nowa.pl/a.5567.Piekna_Natalia.html
    • Gość: gosc Neostrada na 12m to 64 pln a nie 54 pln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 19:47
      NEOSTRADA NA 12M TO 64 PLN A NIE 54 PLN
      • Gość: gosc Re: Neostrada na 12m to 64 pln a nie 54 pln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 19:49
        oczywiscie chodzi o 6 MB
    • 25000zl ceny będą wyższe 31.12.10, 00:21
      i to już wiadomo
    • 25000zl w TP aktywacja wynosi 112,87 zł 31.12.10, 00:27
      a nie tyle ile podaje GW.
      Cena podawana przez GW obowiązuję jeżeli zgodzisz się na e-fakturę, którą natrętnie wciskają bez pytania.
      Należy również doliczyć miesięczną opłatę za pakiet e-bezpieczeństwo standardowo włączany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka