stix 13.01.11, 08:39 Polacy muszą przejąć z powrotem dawne polskie firmy. Trzeba pogonić Francuzów, Niemców i innych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 09:10 Też mi rewelacja! Sobieskiego widziałam w indyjskich sklepach (przynajmniej w Delhi) już w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie 13.01.11, 11:59 Czym innym jest import przez pojedynczych sprzedawców (nawet jeżeli tymi sprzedawcami są wielkie sieci), szczególnie w miejscach takich jak lotniska, a czym innym zorganizowany import przez producenta, który tym samym wprowadza swoją politykę cenową, strategię, promocje dla sprzedawców i aktywny marketing... itp. Gość portalu: Dorota napisał(a): > Też mi rewelacja! Sobieskiego widziałam w indyjskich sklepach (przynajmniej w D > elhi) już w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiper_kieper Najlepsza czysta wódka jaką piłem w moim życiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:05 (a 60-tka stuknęła już parę ładnych lat temu), to wódka "Russkij Standart" (Russian Standard Vodka). Sobieski przy niej, to zwykła berbelucha. Te śmiechu warte rankingi wódek na rynkach międzynarodowych, to kwestia mody, marketingu i sztucznego promowania marek w imię różnych celów, mających niewiele wspólnego z rzeczywistą jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina.pl Re: Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie 13.01.11, 14:02 Wódka Sobieski jest też dość popularna i bardzo reklamowana w Brazylii. Tam też się ją produkuje na licencji i eksportuje do innych krajów w regionie. Ostatnio pojawiła się w Argentynie. Na etykietce można przeczytać: "Genuine Polish Vodka made in Brazil". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starykojot Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 09:17 jasne Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Proponuję produkcję wódki dla pilotów. 13.01.11, 09:20 Nazwijmy ją "Wódka Błasik" podbijemy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Proponuję produkcję wódki dla pilotów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 11:12 wreszcie jakiś światowy sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX A kiedy podbije Turcje???????????????????????????? IP: 46.113.32.* 13.01.11, 09:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.11, 09:54 mało mają hindusi nasrane w głowach? jeszcze trzeba im wóde podsyłać? Dej pan spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk A gdyby tak wyeksportować polskich pijaków ? IP: *.netoo.net 13.01.11, 09:54 W kraju by było od razu przyjemniej a polscy pijacy podbiliby na pewno jakieś 70% światowego rynku pijaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronika zdrady Polska wódka? IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 09:59 Polska wódka to była 20 lat temu. Ale sprzedawczyki i solizłodzieje sprzedały(?) kurę znoszącą złote jaja. Podobnie jak tysiące innych dochodowych zakładów. Odpowiedz Link Zgłoś
imw tak ciężko sprawdzić akcjonariusz Belvedere SA? 13.01.11, 11:36 akcjonariusze Belvedere SA Odpowiedz Link Zgłoś
ballamor Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie 13.01.11, 09:59 Jedynie szkoda, że polską wódką, nazywamy wódkę produkowana przez francuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sahib W Indiach to ta wódka przyda się do dezynfekcji.. IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 10:08 tego wszechobecnego syfu, który tam panuje. Może zmniejszy to ilość chorób przenoszonych przez ten wszawy motłoch! Skoro jednak Angolom nie udało się ich nauczyć mycia rąk i elementarnej czystości, to polska wódka niewiele tam zdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: W Indiach to ta wódka przyda się do dezynfekc 13.01.11, 13:55 wypowiedzial sie polok z Polandii - krainy o najnizszym zuzyciu srodkow higieny osobistej.... Ciekawe, ze temu motlochowi lepiej wychodzi nauka i biznes. Jakos nie przypominam sobie by poloctwo mialo najwyzszej jakosci programistow, wysylalo satelity w kosmos, kupowalo Hute Sedzimira w Krakowie czy tez posiadalo bron nuklearna i takiez elektrownie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie 13.01.11, 10:26 Czyli jesli zrozumialem to wodka produkowana w Indiach przez Francuska firme= polska wodka (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut Zadna wodka nie podbije Indii IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.11, 10:44 kompletna bzdura propagandowa. W Indiach nie pija sie wodki, gdyz generalnie Hindusi sa abstynentami. Wodke pija jedynie degeneraci, "stosujac" miejscowa politure o smaku bejcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Zadna wodka nie podbije Indii IP: 115.113.170.* 13.01.11, 10:59 kretyn jestes i tyle. mieszkam w Indiach i wierz mi - pije sie. a w ogole to informacja jest z dupy wyssana - Sobieski jest w Indiach juz od jakiegos czasu, podobnie jak piwo Okocim Palone (ktore notabene jest...lagerem strong tutaj, o czym mozna sobie poczytac tutaj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.140.161.225.static.user.ono.com 13.01.11, 11:10 Szkoda tylko, ze Sobieski to jedna z najgorszych polskich wodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuss111 Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 11:11 to nie jest polska wódka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juikowy Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 11:11 Tak, eksportujmy własną plagę narodową. Jest być z czego dumnym nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega producenta Tylko Żołądkowa Gorzka De Lux IP: *.tktelekom.pl 13.01.11, 11:35 Tylko Czyta Żołądkowa Gorzka De Lux może podbić świat! Jak mi smakuje, to każdemu będzie smakować! Nawet Chińczykom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega producenta Re: Tylko Żołądkowa Gorzka De Lux IP: *.tktelekom.pl 13.01.11, 11:37 Mam naprawdę baaardzo malutki procent od sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuska wódka Francuska wódka podbija świat IP: 195.117.255.* 13.01.11, 12:17 Francuska wódka podbija świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darabara Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.igf.fuw.edu.pl 13.01.11, 12:26 Sobieski jedna z najpopularniejszych wodek w USA? dobre sobie. probowali zdobyc troche rynku, w zeszlym roku byli troche widoczni, w tym juz nie. przegrali z grey goose i dzisiaj czy to na wschodnim czy zachodnim wybrzezu trzeba miec szczescie zeby wchodzac do baru napic sie sobieskiego. to samo tyczy sie naturalnie dystrybucji w sklepach. nie ma to jak roszczeniowe wiadomosci gospodarcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Polska trucizna podbija świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:53 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijany PR Kiedy ofensywa PR na Bangladesz i Pakistan? IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.01.11, 13:10 Pokombinujcie jeszcze jak wyeksportować AUSCHWITZ! Może jakieś koszulki czy kupony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim tak to transfer polskiej technologii ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:14 III RP chwalebne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie 13.01.11, 13:49 od kiedy francuskie firmy są polskie? czy autor artykuły jest chory psychicznie? jutro usłyszymy o polskim renault buhahahaahahahaahahahaahahahaaha Odpowiedz Link Zgłoś
imw masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu? 13.01.11, 15:40 Teraz na ekspansję na rynkach wschodzących zdecydował się również francuski Belvedere, wypuszczając na tamtejszy rynek swoją wiodącą markę - polską wódkę Sobieski. Na indyjskich półkach sklepowych stanie już w kwietniu to wszystko prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Wódka Sobieski nie do Turcji 13.01.11, 20:04 stix napisał: > Polacy muszą przejąć z powrotem dawne polskie firmy. Trzeba pogonić Francuzów, > Niemców i innych. Polacy już niczego nie przejmą. Same kluczowe dla gospodarki branże już nie nasze i do nas nie powrócą. Dygresja Jak pracowałem w HZ, to wydarzyły się 3 wielkie gafy zwiazane z "sobieskością". Po przywiezieniu delegacji tureckiej z lotniska kolega zaczął ich częstować papierosami "Sobieski". Po zawaraciu kontraktu, wzniesiono toast wódką "Sobieski", wreszcie na koniec, przed odlotem do Turcji, ulokowano ich w hotelu "Sobieski" (!). Delegacja turecka mężnie zniosła nową lekcję historii. Ciekaw jestem, czy gorzała "Sobieski" może mieć szansę podbicia Turcji i zajęcia miejsca przed ichnią Yeni Rakı? Ewentualny importer mógłby mieć uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_stara Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.nyc.res.rr.com 14.01.11, 09:20 Prędzej Indie zdobędą odpady ze śląskich kopalń zawierające ubóstwiany tam nefryt niż wóda z polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek.s. Wódka Sobieski w kwietniu podbije Indie IP: *.3.182.122.airtelbroadband.in 20.08.13, 21:14 No piłem tego Sobieskiego w Mombaju to taka ściema że równie dobrze możesz pić mineralną z sokiem. Odpowiedz Link Zgłoś