Gość: na-plus IP: *.netfala.pl 04.04.11, 19:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivrp Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane 04.04.11, 20:06 - to nadmuchane balony. A poza tym portale społecznościowe to totalna narcystyczna wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FB Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.privatedns.com 04.04.11, 21:07 FB to jedna wielka bańka napompowana służąca do inwigilacji marketingowo-polityczno-osobistej. JEDYNYM PRODUKTEM tej firmy jesteś TY jeśli to dziadostwo używasz. coraz wiecej fiirm ubezpieczeniowych uzywa specjalnego oprogramowaniam chodzącego po grafie zaleznosci w FB ...by ..podnosi premium na przyklad za ubezpiecznia (kretyni pisza złodziejom kiedy maja wakacje, ile osob ma syndrom DOWNA w rodzinie itp) Firmy ubezpieczniowe kupuja te dane od FB. Nawet jak masz kogos chorego w dalekiej rodzinie to Twoje ubezpieczenie bedzie odpowiednio WYZSZE, a jak pokazujesz auta, dom, dzieci i co minute TWEETujesz co robisz to odpowiednio zwiekszasz ryzyko wlamania do domu Tutaj o tym więcej: www.theonion.com/video/cias-facebook-program-dramatically-cut-agencys-cos,19753/ Obecnie w USA konto na FB to OBCIACH! W Polsce podbnie jest z nasza-klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl 05.04.11, 08:07 @FB: The Onion to kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane IP: *.gemini.net.pl 04.04.11, 20:16 To jest niemal pewne że bańka ta padnie co stało się na przykład z naszą klasą... Młodzi ludzie są bardzo elastyczni, a jak wiemy młodzi dorastają ich zainteresowania się zmieniają praca potem rodzina itd. Naturalna sprawa jak nie internet to deweloper, jak nie deweloper to akcyza hehe itd itp : ] Odpowiedz Link Zgłoś
karim72 Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl 04.04.11, 20:32 Zupelnie sie nie zgadzam, no chyba, ze ja wciaz jestem mlody, to dziekuje bardzo ;) Uzywam FB od 2 lat, mialem (mam) tez konto na NK, ale mnie ono znudzilo, FB mam spora przewage nad NK i nad Myspacem, np uzywajac FB widze, ze pojawia sie na nim coraz wiecej ludzi. Artykul podaje przyklady firm, ktore padly, nie podaje przykladow firm, ktore odniosly sikces, jak Amazon czy eBay (obie powstaly w latach 90 tych). Wydaje mi sie truizmem, ze z zakladanych firm, czesc pada, czesc trwa, aczesc rosnie na gigantow, w kazdym businessie jest podobnie. Ciezko przewidywac czy FB np prztetrwa, ja bym powiedzial, ze tak, Zuckeberg wyaje sie czlowiek poukladanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aart Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:52 zarąbisty był zwłaszcza sukces eBay-a w Polsce który został skutecznie zmieciony przez allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebay.pl Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.privatedns.com 04.04.11, 21:24 ebay.pl to byla KATASTROFA!!! a najlepsze, ze groupon przejął (nie wiem ale chyba za orzeszki) teraz firemke w Polsce zalozona przez goscia, ktory kierował ebay.pl i byl HEAD of BUSINESS and OPERATIONS(co za wstyd tak byc skompromitowanym przez allegro.pl). Gazeta miala niedawno pełno artykulików o tym, rzekomo OBIEKTYWNYCH! ebay.pl to totalny koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FEJS Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.privatedns.com 04.04.11, 21:10 >Zuckeberg wyaje sie czlowiek poukladanym tak, zwalszcz jak powiedzial ze Ci co daja mu wszystkie swoje dane to "FUCKED UP SUCKERS". FB tylko legitymizowal sie dlugo tym, ze byl glownie wokol dobrych uczelni, wszystkie portale spol bedace duzo wczesniej rpzed nim juz padaja: Friendster MySpace...facet ktory dbrze ocenil kilka late temu ze MySpace wyginie twierdzi dokladnie to samo o FB. FB to jedna wielka bańka napompowana służąca do inwigilacji marketingowo-polityczno-osobistej. JEDYNYM PRODUKTEM tej firmy jesteś TY jeśli to dziadostwo używasz. coraz wiecej fiirm ubezpieczeniowych uzywa specjalnego oprogramowaniam chodzącego po grafie zaleznosci w FB ...by ..podnosi premium na przyklad za ubezpiecznia (kretyni pisza złodziejom kiedy maja wakacje, ile osob ma syndrom DOWNA w rodzinie itp) Firmy ubezpieczniowe kupuja te dane od FB. Nawet jak masz kogos chorego w dalekiej rodzinie to Twoje ubezpieczenie bedzie odpowiednio WYZSZE, a jak pokazujesz auta, dom, dzieci i co minute TWEETujesz co robisz to odpowiednio zwiekszasz ryzyko wlamania do domu Tutaj o tym więcej: www.theonion.com/video/cias-facebook-program-dramatically-cut-agencys-cos,19753/ Obecnie w USA konto na FB to OBCIACH! W Polsce podbnie jest z nasza-klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.ptr.magnet.ie 04.04.11, 21:22 nie do konca - FB to taki subtelny sposob dla singli na podrywanie. Poki podrywanie jest w cenie poty FB raczej powinien odnosic spore sukcesy. Nie wiem jak czeste beda wizyty - ile czasu ludzie beda spedzali - jak dokladnie beda uzywali FB. Za 5 lat zdecydowanie FB bedzie konsumowany w inny sposob. Ja osobiscie uwazam ze FB dopiero pokaze jak wielki bedzie - teraz to jest preludium. Jest ogromna liczba produktow zagniezdzanych w FB. Jest ogromny potencjal dla firm roznej masci na dystrybucje dobr przez FB. Zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.131.246.94.ip4.artcom.pl 04.04.11, 22:11 Obciach kolego/koleżanko to powoływać się na informację z Onion News :). Przecież to jest portal z wykręconymi i absurdalnymi wiadomościami! Polecam taki film "Wiadomości bez cenzury", będzie to łatwiej ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.is.net.pl 04.04.11, 20:28 Reklamy są po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 20:35 Wie ktoś jak zablokować te wszystkie "lubię to" i inne na stronach? W Operze jest rozszerzenie, a w Firefoxie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FEJSSHIT Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.privatedns.com 04.04.11, 21:11 jedynym produktem FB, czego wiekszosc debili nie kapuje, jestes TY: uzytkownik :-) i informacje o Tobie jakie moga byc sprzedane w takiej czy innej formie. reklamodawcom, firmom ubezpieczniowym, wywiadom itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guuglag Re: there is no bubble in tech industry IP: *.privatedns.com 04.04.11, 21:22 naprawdę zajebiste, kozmo.com i to ze Ci ludzie byli z Lehman Brothers pokazuje DOKŁADNIE jak IDENTYCZNY jest sukces z tymi startupami z machinacjami finansowymi i drukowaniem pieniędzy. jedna wielka gó...ana banka. reklamy google wszyscy maja juz tez serdecznie w dupie bo to nic innego jak taki MICRO spam na kazdej stronie www gdzie tylko ładuja ten ich Adsense bezsens ...www.youtube.com/watch?v=SvmNDym6CvQ w moik odczuciu i wielu ludzi w Krzemowej Dolinie google to najbardziej szkodliwa firma internetowa a ich hasło Dont be Evil to jedno wielkie klamstwo www.youtube.com/watch?v=Ouof1OzhL8k FB wydaje sie byc teraz torche lepszy niz oni w szpiegowaniu uzytkowników sieci, stad tyle zamieszania co to niby nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doorsz Poland.com IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.11, 21:25 Drogi autorze artykułu! Jesli się zaczyna o czymś pisać, to trzeba się na tym znać. Jesli się przedstawia historię jakiegoś serwisu internetowego, to trzeba znać właśnie tę historię! Poland.com w momencie przejęcia przez Elektrim był dużym portalem ogólnopolskim, konkurującym z Onetem i WP. Tematyka? Żadna strona o Polsce dla obcokrajowców! To przyszło dopiero po upadłości firmy - po tym, jak menedżerowie MCI wykupili prawa do strony i postanowili coś z taką fajną nazwa zrobić... Wcześniej był: Newsroom, wortal filmowy, sportowy, moto, nawet czytelniczy, był czat, spotkania z gwiazdami, konkursy... - kręciło się naprawdę nieźle. No i reklamy na billboardach w dużych miastach - "Poland.com - dodaj do Ulubionych!" Tyle prawdziwej historii! Naucz się jej, drogi autorze! Skąd to wiem? Pracowałam w Poland.com. Pozdrawiam DR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Re: Poland.com IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 21:43 A może wypowie się ktoś kto UŻYWAŁ poland.com. Niech powie co z niego zapamiętał. A może z drugiej strony: czy w ogóle ktoś pamięta tę markę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Poland.com IP: *.internetia.net.pl 04.04.11, 21:59 Pamiętam poland.com Normalny portal był. Bardziej mi wchodził od wp.pl (no ale mniejsze nasycenie reklamami może wpływać na rentowność). Nawet maila miałem, bo taki ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josie Re: Poland.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 23:13 I na dodatek chyba to było pierwsze konto bez limitu pojemnosci. To byl radosny biznes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Właśnie, żale pracownika nie mają znaczenia IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 06:12 Z "upadłych" projektów lepiej pamiętam Arena.pl czy np. hoga.pl, która do końca nie upadła, aletak zmieniłą profil, że to jest cos, zupełnie innego :-). Poland.com konkurencją dla Onetu, jaaaaasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maq Re: Poland.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:08 Używałem Poland.com, szczególnie utkwił mi w pamięci ich chat (osada), komunikator (licencjonowane Odigo) oraz poczta (ale tutaj polecieli w kulki i u kresu portalu obsługę poczty przejęło sisco.pl które kazało sobie płacić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Poland.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 10:35 Tak, to były fajne czasy :) Pozdrawiam kolegę z Poland.com. Ja siedziałem w newsroomie. Akurat jak przyszedłem do pracy, zatonął Kursk i była niezła jazda. ZG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Zareklamuj siebie lub swoją firmę! IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 22:27 Około setki to 60-80,niezły czad. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane 04.04.11, 22:32 1/10...nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan III Sobieski Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane IP: *.hsd1.ct.comcast.net 04.04.11, 22:48 Barany z Gazety. siec sklepow nazywa sie MACY'S a nie MACY! Drobna roznica? Moze nie. To tak, jakby napisac Polsk a nie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
homelessss Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane 04.04.11, 23:13 a gdzie stoi o sukcesie "bebo"? kampania promocyjna i licencja wszak niemało kosztowały :) Odpowiedz Link Zgłoś
czy_tell_nick Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl 04.04.11, 23:52 Tak! Czekamy na opis bebo polska. To miało zabić nasza-klase. A może coś ze starych czasów: Agora vs allegro, czyli www.vendi.pl A po roku szukamy dziesięciu baniek Druga odsłona agora vs allegro to trader kupiony za 120 baniek. Teraz czas na agora vs groupon, tylko trzeba będzie z rok poczekać, żeby szczyt złapać. ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Właśnie, a gdzie upadłe pomysły Agory IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 06:18 Przecież poza nieszczęsnym Bebo listajest naprawdę duża i Agora potrafiłą zmarnować spoooooro kasy. Zdecydowana większość pomysłów nie wypaliła. W sumie jakiś sukces osiągnął chyba Plotek, taka kopia Pudelka. Reszta była szybko zamykana, lub nie odgrywa większej roli. Chyba dlatego zaczęli przejmować np. ten serwis z grami, a nie bazować nad czymś od 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.ptr.magnet.ie 04.04.11, 23:15 uwazam ze obecna forma FB to nie koniec i bedzie ewoluowac - slepej kurze trafi sie w koncu ziarno - mam na mysli ze trafia na model biznesowy oprocz gier oraz reklam ktory da im zarobic krocie. My mozemy mowic ze geolokalizacja wsrod znajomych jest beee... bo to swiat Orwella ale nie sadze zeby obecni 14 latkowie tak swiadomie do tego podchodzili - wiec wszystko przed FB Uwazam ze najwazniejsza cecha FB bedzie fakt ze dla wiekszosci ludzi bedzie to tzw Starting Point on the Net. tak jak firma Adidas jest synonimem butow sportowych tak FB bedzie synonimem internetu (pomijam osoby bardziej rozgarniete, ktorych notabene jest coraz mniej na tym swiecie). Na chwile obecna pierwszym punktem styku czlowieka z netem jest Google ale to sie skonczy. Oczywiscie jest android ale to juz rozmowa na inny temat. wiem ze sporo niewypalow na FB sie pojawilo ale - teraz juz np mozna kupowac video chyba jak netflix albo po prostu VoD. Cos im wkoncu im zaskoczy.... wyobraz sobie TV internetowa podlaczana z FB - rozmawianie o danym programie na zywo (w tle powiedzmy na telewizorze okno do wpisywania postow) etc... albo ogladanie TV online i ktos z mojej grupy kontaktow w tle podsyla linki z wikipedia spokrewnionych tematycznie z filmem / programem ktory ogladam... wtedy dopiero TV stanie sie interaktywna - a spolecznosciowka bedzie do tego potrzebna... Nie lubie FB - ale ich akcje bym kupil - moze nie po dzisiejszej wycenie :) ale zdecydowanie sa numerem jeden w swojej branzy - kto by nie chcial miec akcji monopolisty? Zeby FB padl - wysypal sie - musi oczywisice sie pojawic cos w zastepstwo - narazie nic takiego nie widze - a co ci biedni ludzie maja robic na necie jak nie przegladac zdjec znajomych - przeciez nie beda czytac ksiazek - w wiekszosci ludzie wchodza na net zeby sie relaksowac a nie koncentrowac na ambitnych rzeczach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.kpn.net 05.04.11, 10:48 Niestety kolego, mylisz sie. Facebook jest wart realnie tyle, ile wynosi suma jego aktywow pomniejszona o pasywa i amortyzacje. Cala reszta to inwestycyjna banka, ktora predzej czy pozniej peknie. Czy facebook.com to przetrwa? Byc moze, ale z drugiej strony nie pisze przeciez tego posta w Netscape, nie mam juz konta na Lycosie, a Altavisty uzywalem ostatni raz w poprzednim stuleciu. To troche jak z knajpami - nawet te najmodniejsze predzej czy pozniej padaja, a w ich miejsce powstaja nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek jak zwykle mln pomylone z mld IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 23:49 czy autor ma pojecie ile to jest 240 mld USD? jak mozna sie tak mylic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: jak zwykle mln pomylone z mld IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 23:56 240 mln $ to Time Warner ma rocznie na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz nie ma pomyłki IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 06:21 Taka była kapitalizacja, odpis 100 mld pokazał jak bardzo napompowana... Sprawdź sobie wyceny największych spółek technologicznych teraz. Wtedy AOL był jeszcze gigantem, a dla wielu Hamerykanów AOL=internet, tyleże w śmiesznie starej technologii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Legendy internetu, które pękły jak bańki mydlane IP: 31.63.204.* 05.04.11, 02:09 A serwis Moje Rachunki? Coś około 200-2002 roku - dostawali rachunek zamiast Ciebie, skanowali, płacili - trochę przekombinowane. Teraz pod podobną nazwą obsługują płatności. A z innej beczki: zanim uwolniono pasmo 2,4 GHz do netu bezprzewodowego (rozdymane dziś toto u nas -często półlegalnie - jako substytut ostatniej mili), na rynku konkurowały dosć drogie usługi: Crowley i Formus. Formus padł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eros Re: Legendy internetu, które pękły jak bańki mydl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 11:42 Moje Rachunki mają się bardzo dobrze, solidny właściciel i ciekawe projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TroC Oglądnijcie "Inside Job" ! Banki okradają ludzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 11:14 "Inside Job" - Bardzo ważny film. Pozycja obowiązkowa dla każdego. Dawniej złodzieje-oprychy napadały na banki i kradły kilka, czasem kilkadziesiąt tysięcy w gotówce. Dzisiaj to banki rabują społeczeństwo i okradają nas na kwoty idące w setki miliardów $... Okradanie społeczeństwa odbywa się w majestacie "prawa", prawa tworzonego na zamówienie finansjery przez skorumpowaną "klasę" polityczną.... Ludziom media i politycy wmawiają, że "mamy demokrację, możliwość wyboru, że decydujemy kto będzie rządził, wszystko zależy od naszego udziału w głosowaniu"... W rzeczywistości rządzą ci co mają kasę - korporacje, instytucje finansowe, banki... Opłacają polityków, finansują ich kampanie wyborcze a potem żądają rekompensaty w postaci odpowiednich zapisów prawnych.... Nas mamią propagandą pod postacią reklamy.... Żyjemy w plutokracji.... Nie dajcie się omamić bankierom na łatwe zarobienie kasy ! Dacie im pieniądze, a potem będziecie gorzko żałować. Te bańki spekulacyjne tworzone są po to, żeby czesać kasę ze społeczeństwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki frajerzy... marzyciele... 05.04.11, 13:37 Prezes MCI z miną "wiem coś, czego wy nie wiecie, jestem debeściak" - pozostawię bez komentarza, żeby jakiś pieniacz z małym fistaszkiem a wielkim ego mnie nie pozwał. Porażka... Ahoj - raczek-nieboraczek... położony przez nieudolność, wypromowany przez skopiowanie nazwy Yahoo chyba... No ale kto by się tym przejmował, prawda? Ważne, że ... "małżeństwo roku", nie ważne, że porażka... No i na liście nie widzę megahurtowni z USA (poległa zanim ruszyła) oraz boo.com - ta historia powinna wszystkich raz na zawsze nauczyć, że małolatom, co to ładnie wyglądają, "majom phony" (=nie potrafią się nauczyć ... własnego języka = nie potrafią niczego) za 3000PLN oraz rozdziawiają gęby opisując siebie na "interwju" należy dawać posadę gońca i kazać się wykazywać OD ZERA, czym w zasadzie są (oj, sorki, "som" - taki wasz pryszczerski język, co?). Odpowiedz Link Zgłoś