Dodaj do ulubionych

Masz laptop? Nie zjesz w Warsie

• Gość: Alek Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.tvk.torun.pl 09.04.11, 13:42
      Fantastyczne... Mamy darmowe badanie marketingowe klientow ktorzy uzywaja laptopow i tych co nie uzywaja.
      Wystarczyloby w Warsie wydzielic czesc pomieszczen dla takich wlasnie klientow - wprowadzic dodatkowa oplate "za podlaczenie" laptopa do gniazdka np. 5 zl/godzine i biznes gotowy. To samo w przedzialach - kiedys byly dla palacych teraz wystarczyloby zrobic dla tych co uzywaja komputerow i podobnych wynalazkow i wprowadzic np. doplate 5 zl do biletu za mozliwosc korzystania z wynalazkow.
      No ale PKP czy WARS nie ma zmyslu do biznesu - lepiej zakazac bo klient wymagajacy to juz jest zbyt duzy problem.
      Zatem POLSKIE koleje wola wozic klientow jak bydlo, za duze pieniadze niz podwyzszyc standard.
      Przeciez WARS to nie restauracja, to BAR w pociagu, a zobaczcie ile w tej chwili barow, stacji benzynowych oferuje darmowe hot-spot-y... Trzeba isc z duchem XXI wieku,a nie XIX w. bo niedlugo dojdziemy do absurdow typu: wejdz do pociagu byle jakiego i wylacz komorke!

Konkluzja: laptopy TAK, ale wyznaczajac granice miedyz tymi co korzystaja i tymi co nie korzystaja, a przy okazji troche na podwyzszeniu standardu mozemy zarobic. Taka powinna byc recepta na biznes.

No ale tu jest Polandia - kraj niezwykly... taki Meksyk Europy.
      • Gość: redlabel Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 13:59
        Ostatnio robiliśmy projekt dla dużej sieci kawiarni, która oferuje min. darmowe hot-spoty. Po wnikliwej analizie i kilkutygodniowych testach okazało się, że większe dochody osiągały lokale bez darmowego netu. Pozytywny efekt likwidacji hot spotów był widoczny zwłaszcza w okolicach dużych uczelni. Doradziliśmy klientowi likwidację tego badziewia w większości lokali. Właśnie implementują rozwiązanie.
      • ooolooo Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 14:03
        Wystarczy kupić bilet pierwszej klasy - rozwiązujesz rozwiązany problem - tam są gniazdka, stoliki, wygodne miejsca siedzące. Problemem jest korpo-buractwo przyzwyczajone, ze komórka, samochód laptop i siłownia są za darmo. Nie potrafią zrozumieć, że czasem muszą coś sami kupić np. dopłacić sobie do biletu pierwszej klasy.
        • Gość: najmądrzejszy Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 14:20
          Bo właśnie to buractwo, co rzekomo pracuje w podróży to ma takie prace, że bilet 1 klasy by ich zrujnował.
          • zigzaur Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 17:46
            Dobre!

Ta praca to pewnie albo ręczne wklepywanie albo kopiowanie cyferek z pliku do pliku.
          • bajer.fm Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 10.04.11, 09:25
            Problem w tym,że większość firm, bierze za standard to, że w wagonie 2 klasy ICE jest podłączenie do gniazdka i ludzkie warunki przewozu. Tak jest w większości cywilizowanych krajów! Więc sorry, nie ma szans na zwrot ceny biletu za 1wszą klasę a wymagania są. Ostatnio często korzystam z DBahn i tam standardem w 2 klasie jest nawet Wifi (płatne), a ceny wcale nie są dużo droższe (np. połączenie Frankfurt-Zurich <50 euro, w wagonie około 45% ludzi pracuje na laptopach).
            A co to używania laptopa w Warsie, to uważam, że to nie w tym jest problem. Problem jest w tym, że ludzie za długo siedzą przy stolikach, więc proponuje zakazać czytania w ogóle i przeganiać po skończonym posiłku.
    • Gość: qwerty Bardzo dobra decyzja PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 13:49
      Jestem dość częstym pasażerem pociągów IC na trasie Wrocław-Warszawa i do niedawna strasznie wkurzało mnie buractwo siedzące w Warsie z laptopami lub tabletami. Najczęściej byli to studenci, a zatem najgorszy typ klienta, który nie wydaje prawie nic, hałasuje najbardziej i najdłużej zajmuje miejsce. Bardzo rzadko widywałem, żeby ktoś w Warsie na poważnie pracował. Po pierwsze jest tam relatywnie głośno, a po drugie trzeba odciąć się od ludzi, którzy stoją Ci nad głową, mając świadomość, że inni chcą coś naprawdę zjeść i czekają aż zwolinisz miejsce. Tylko nieczułe buractwo może "pracować" w takich warunkach. A poza tym, konia z rzędem temu kto da radę pracować na tablecie typu I-pad. Cieszę się, że wprowadzono zakaz i że mogę w spokoju coś zjeść.

Jeśli ktoś chce naprawdę popracować, to akurat w IC we wszystkich nowych wagonach (a w pociągu Górnik na bank) są gniazdka do latopów w przedziałach. W przedziałach, w których jest cicho i nikomu nie przeszkadza się w jedzeniu. Ponadto w wagonach pierwszej klasy jest zawsze kilka przedziałów biznesowych z porządnymi stolikami do pracy.

Jestem przeciwnikiem zakazywania czegokolwiek, ale zakaz pracy w Warsie jest jak najbardziej zasadny.
    • Gość: mitoogorkach Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: 78.146.196.* 09.04.11, 13:56
      Wystarczy wyznaczyc kilka miejsc na klientow z laptopami, dac ingormacje. To wszystko polskie glupki, problemy macie jak dzieci - smieszny kraj.
      • Gość: 6kolumna Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: 109.169.65.* 09.04.11, 14:15
        To wszystko dlatego, że tam jest pełno takich, którzy jak wydadzą zarządzenie to chcą
        by był to zakaz i by objął jak największą liczbę ludzi. Taka mania.
    • Gość: 6kolumna Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: 109.169.65.* 09.04.11, 14:01
      >Kierownik nie chce się przedstawić, tylko podaje numer służbowy

Kolejny tajniak, świadomy tego, że łamie prawo.
    • Gość: 6kolumna Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: 109.169.65.* 09.04.11, 14:06
      >ej zdaniem w restauracjach zwyczajowo jest przyjęte, że nie używa się komputerów w czasie >jedzenia.

A ja znam takie, w ktorych ZWYCZAJOWO jest hot-spot i siedzą stada klientów obgadująych
      biznes, każdy ze swoim laptopem, netbookiem, smartphonem etc.
      Ale jest pewien szczegół, który różni je od Warsa.
      • Gość: lol Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 16:26
        Widocznie tym knajpom się to opłaca. Warsowi buractwo z laptopami przynosi straty, bo blokuje miejsca przez kilka godzin, przez co inni pasażerowie nie mogą kupić i zjeść posiłku.
      • tymon99 Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 10.04.11, 00:34
        Gość portalu: 6kolumna napisał(a):

> A ja znam takie, w ktorych ZWYCZAJOWO jest hot-spot i siedzą stada klientów obgadująych
        > biznes, każdy ze swoim laptopem, netbookiem, smartphonem etc.
        > Ale jest pewien szczegół, który różni je od Warsa.

niech zgadnę: żółta litera M w logo?
    • Gość: jerzy30 jest to kosmiczna bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 14:16
      jechalem wczoraj pociagiem intercity do Opola - bylem w Warssie - cztery osoby siedzialy cos jadly i cos na laptopach pisaly - nikt ich nie wyganial
    • luni8 Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 14:28
      Zakazu od strony klienta nie popieram ale od strony firmy jest jak najbardziej sensowny.
      O ile kwestia zajmowanego miejsca jest brednią (nie widziałem jeszcze pełnego wagonu WARS) to pozostaje kwestia procesów bo klient wylał sobie zupkę na lapka.

Niestety przychodzi do nas moda na co głupsze elementy prawa z USA czyli sądzenie się z firmą o to że jest się kretynem a firma nie uprzedziła że kawa jest gorąca, a łyżkę należało by wyjąć z herbaty przed piciem.
    • Gość: m więcej Warsów IP: *.home.aster.pl 09.04.11, 14:33
      A dlaczego nie mogą podłączac do pociągów dwóch albo i trzech wagonów restauracyjnych? Skoro laptopiarze wolą siedzieć w Warsie, to znaczy, że na Warsa jest popyt i trzeba go dać więcej :) Bedzie i kasa za bilet i za kilka kaw i obiad. Proste jak drut.
      • Gość: bunkier Re: więcej Warsów IP: *.internetia.net.pl 09.04.11, 15:05
        jak sie tak czyta to forum, to nasuwa się takie pytanko, czy ktoś z forumowiczów widział kiedyś nieburaka w InterCity? Ja czasem jeżdzę tym Gówrnikiem i całą podróż przesypiam, odpoczywam sobie i sie zastanawiam się czy to podpada pod buractwo?

PS. Chrapie ;P
      • Gość: najmądrzejszy Re: więcej Warsów IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 15:05
        Popyt jest na sieć, a nie na Warsa. Z kilku kaw Wars nie wyżyje.
        • filipinska.zaraza.prezydenta lapto-wagony 09.04.11, 15:18
          Może lepiej zrobić lapto-wagony? Ze specjalnymi stanowiskami na komputery, niezależnie od warsu. Płatne symbolicznie za godzinę.
          Cóż - jakby co, to JA PIERWSZA to wymyśliłam :D
          • vader2010 do wrocka można jechać wagonem z 10.04.11, 02:26
            przedziałami menadzerskimi 145Ac - jest i stolik i gniazdka i sieć i tylko 4 fotele - i nie robi się z siebie dziada siedząc 4 godziny w Warsie ...
      • three-gun-max Re: więcej Warsów 09.04.11, 17:23
        Popyt, podaż? Przecież to pojęcia ze zgniłego kapitalizmu. Posowieckie kacapy tego nie zrozumieją. Skoro w Warsie jest tłok to znaczy, że jest tłok!
    • Gość: ? Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.218.38.84.otvk.pl 09.04.11, 14:59
      Co ma wspólnego posiadanie laptopa z jedzeniem w Warsie? Tak samo brzmiałby tytuł
      • Gość: j-s. logika się kłania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 15:05
        Tylko Wars nie zarobi na kliencie, który kupi kawę i okupuje stolik 3 godziny. Zarobi na 10 innych, którzy mogliby sobie ze spokojem usiąść i coś zjeść, gdyby jeden baran nie blokował miejsca. A ktoś, kto zarabia pracując na laptopie - jak sam napisaleś - może siedzieć gdziekolwiek. Niekoniecznie w Warsie.
        • Gość: najmądrzejszy Re: logika się kłania IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 15:43
          Skończcie te bajki o zarabianiu na laptopie.
          Jak ktoś rzeczywiście pracuje to jedzie pierwszą klasą w ekspresie i tam jest gniazdko. Siedzą głównie studenci na fejsie czy nk.
          • zigzaur Re: logika się kłania 09.04.11, 17:35
            Studenci zajmujący się głównie zabawami w FB czy NK powinni pilnie zgłębiać tajniki zaworu bufetowego w Warsie. To dla nich szansa pracy.
          • koham.mihnika.copyright student zebrak, ale pan. 10.04.11, 02:09

• arturkosmal Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 15:03
      Nie rozumiem czegos. Dlaczego ludzie z laptopami nie moga "pracowac" na nich w swoich przedzialach ? Przeciez po to kupili niewygodny komputer na baterie, zeby byc niezaleznym od gniazdka.
    • Gość: kiwaczek Laptopowa lanserka ! IP: *.rev.netart.pl 09.04.11, 15:22
      Kawka lub herbatka + minimum godzinna posiadówka przy stoliku. W tym czasie, głodny człowieku możesz pomarzyć o skorzystaniu z Warsa, bo pseudo inteligenci, wpatrzeni w laptop, cedzą na raty ciepły napoik lansując się na maxa. Jasne, przecież pracują przy kompie. Szkopuł w tym, że ta niby praca, to najczęściej serfowanie po Facebooku, N-K i innych, tego typu portalach dla tanich lanserów.

Podsumowując: człowiek ze wsi wyjdzie, lecz wieś z człowieka nigdy...
      • Gość: najmądrzejszy Re: Laptopowa lanserka ! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 15:44
        Tak, najlepsi są ci co tak ciężko "pracują" przy laptopie - tak ciężko, że nie stać ich na bilet w ekspresie.
        • idiota.wioskowy Nareszcie koniec herbacianolaptopowych durni 09.04.11, 16:08
          Ciesze sie, ze nareszcie bedzie mozna usiasc w Warsie. Wczesniej kilkakrotnie
          musialem wylac "przez przypadek" zupe facetowi na kolana aby aluzje pojal:)
          Brawo PKP. Do piachu z tymi zalosnymi herbacianymi, biednymi frajerami.
      • bajer.fm Re: Laptopowa lanserka ! 10.04.11, 09:29
        A widziałeś to na własne oczy, czy tylko powtarzasz? W PKP wifi raczej nie uświadczysz, więc muszą korzystać z 3g
    • Gość: kempes tytuł typowy dla GieWu IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.04.11, 16:21
      to tak trudno wytrzymać te pół godziny bez używania laptopa?
      • bajer.fm Re: tytuł typowy dla GieWu 10.04.11, 09:40
        Nie trudno, ale w wagonie TRUDNO doładować laptopa. Dajcie gniazdka, to nie będzie problemu, a Wars straci trochę klientów..
        • Gość: ic Re: tytuł typowy dla GieWu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.11, 21:29
          widac ze nie podrozujesz koleja w warsie nigdy nie bylo gniazdek
    • Gość: antylolo Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 16:26
      Ty, lolo! Otóż własnie WARS się nie nadaje! Prze takich jak ty, zmuszony byłem zjeść śniadanie w przedziale, trzymając talerz na kolanach. Tak. Wiem. Moja wina. Mogłem zjeść w domu przed wyjazdem. Ale starej daty jestem i byłem święcie przekonany, że w Warsie się je posiłki. Uważam także, że fason powinno się trzymać wszędzie. Żal mi was, wszystkich laptopowiczów pracujących 24 godziny na dobę. Życie wam ucieka.
      • Gość: Michał Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 16:54
        Masz 100% rację! Często jeżdżę z Katowic do Wawy, często zdarza się że jest to EIC Górnik i bez szans jest usiąść w Warsie i zjeść jajecznicę (niebo w gębie :D ) Sam jestem programistą, laptop to moje narzędzie pracy, ale na litość boską nie samą pracą człowiek żyje, zresztą już tutaj ktoś pisał praca w Warsie na laptopie to przeglądanie fb, nk etc :D Śmiech na sali :)
      • helm_hadesa Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 17:03
        Rok 2010.
        Pośpieszny do warszawy, zmęczony 5tą godziną jazdy udaje się w kierunku wagonu WARS, z racji że wyjazd był nieprzygotowany (brak pożywienia) postanawiam zamówić coś do jedzenia, wybór pada na sałatkę grecką . Czekałem 10 minut, po czym pan postawił plastikowy talerzyk na blacie, na którym prezentował się niegodnie plasterek rozpieprzonego pomidora z czymś białym na jego brzegu. Popatrzyłem, przewróciłem widelcem, po czym zadałem pytanie Czy to jest sałatka Grecka? Czy może jaja pan sobie robi ... Usłyszałem odpowiedź Oczywiście 12 zł poproszę, zapłaciłem i ruszyłem z najgorszą kupą gówna o nazwie sałatka grecka w kierunku śmietnika, usłyszałem od pracownika że nie mam szacunku do ich pracy oraz potraw, postanowiłem odpowiedzieć Szacunek to trzeba mieć to kucharza i jego umiejętności, a on do przygotowywanej potrawy . Wnioskuję że tam chyba jajecznicę potrafią spieprzyć .
        P.S oczywiście spróbowałem odrobinę tego czegoś, niezjadliwe
        • Gość: maruti Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 17:10
          Zalosne... wyrzucac do kosza, bo nieestetycznie wyglada... powiedziałbym jakis banał o biednych dzieciach, ale i tak nie zrozumiesz. Niestety ale kapitalizm chowa buców.
          • helm_hadesa Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 21:30
            Czytaj ze zrozumieniem, ewentualnie do końca .
            Ewidentnie jest napisane że sałatka niezjadliwa, reasumując "bucu" była niezjadliwa !
            Patrz i oceniaj siebie nie innych, to się gorzej nazywa niż buc

• rozbojnick Tłuki nie pojmują, że Wars to nie herbaciarnia 09.04.11, 17:08
      Tłuki nie pojmują, że Wars to nie herbaciarnia, pub lub coś w tym stylu, gdzie przesiaduje się godzinami z lapkiem na stoliku. Wars to jadłodajnia - wchodzisz, konsumujesz i spadasz, bo inni czekają, chcąc również coś zjeść.
      • zigzaur Re: Tłuki nie pojmują, że Wars to nie herbaciarni 09.04.11, 17:36
        Wars powinien zatrudnić wykidajłę, który wykida laptopa za okno.
      • koham.mihnika.copyright podroz na czczo ma te zalete, ze nie musisz 10.04.11, 02:14
        isc do obesranego kibla na koncu wagonu :-{)
        Ja w podroz zabieram jablka. W Warsie nalezy kupic piwo i wypic spokojnie na korytarzu. Za moich czasow byl Zywiec i Radeberger. Co teraz podaja?
    • tuitam_online Czy na lunch w pracy wyskakujecie z laptopem? 09.04.11, 17:16
      Czy podczas niedzielnego obiadu z rodziną rozwalacie laptopa na stole?
      A może wasze dziecko je obiad z jakąś konsolą do gier na stole?
      Litości z tym PKP. Warsy są małe - człowiek z laptopem czy inną tego typu zabawką oraz zimną kawą obok jest w stanie zajmować miejsce przez dłuugi czas . Bo on pracuje. A "motłoch" bez laptopów ( z takim samym biletem) niech wsuwa obiad stojąc na 1 nodze. Skoro ktoś musi pracować podczas kilkugodzinnej jazdy w delegację to niech pracodawca mu to umożliwi, kupując np. miejsce w odpowiednim przedziale dla "laptopowiczów" albo laptopa, który trochę wytrzyma.
    • synziemi Laptopy to juz przeszlosc! 09.04.11, 18:07
      Laptopy to juz przeszlosc. Teraz uzywa sie netbookow i iPadow. Ja sam uzywam w podrozy netbooka wiec nie powinno byc problemu (cytowany w artykule przepis mowi wyraznie o "laptopach"). Zawsze chce mi sie smiac jak widze ludzi z laptopami w kawiarni, bo te wielgasne urzadzenia zajmuja im czesto caly stolik! No i do tego sa dosyc ciezkie do noszenia...
    • dzielanski Zakazać laptopów, bo głośno?! 09.04.11, 18:27
      To że jakiś burak urządził w przedziale seans filmowy. ma być powodem wprowadzenia zakazu korzystania z laptopów w przedziałach? Może czytania książek i gazet też zakażcie, bo jakiś niedouk musi sobie czytać na głos?
      Jedyny plus podróżnowania koleją jest taki, że można sobie popracować lub poczytać w czasie jazdy. A zakazać można po prostu (głośnego) odtwarzania dźwięków z urządzeń elektronicznych. Od czasów walkamana, do słuchania muzyki w miejscach publicznych służą słuchawki i moim zdaniem całkiem nieźle sprawdzają się w tej roli.
    • maz9 Dzięki temu głodny może sie posilić.Czatować można 09.04.11, 19:11
      w przedziale.
    • mrfreddie Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 09.04.11, 19:17
      Dlatego przydalaby sie konkurencja. Jesli wagony barowe obslugiwane bylyby przez rozne firmy, wtedy popyt klientow sam by wymusil odpowiednia oferte - ludzie chcieliby korzystac z laptopow przy jedzeniu to korzystaliby. Mozna by tez dostosowac czesc wagonow do potrzeb tych uzytkownikow komputerow, kotrzy nie chca jesc w czasie podrozy.
    • Gość: Pannoramix Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.home.aster.pl 09.04.11, 19:44
      Bardzo mi się podoba stwierdzenie o przedziałach w których panuje cisza, ale myślę, że powinniśmy wrócić do podstaw. Jak się kasuje za przejazd 140 PLN to moim zdaniem, mam kilka postulatów:
      1. Najpierw niech pociągi będą czyste i jeździły o czasie.
      2. Niech będzie odpowiednia ilość wagonów (na razie brakuje na podstawowe połączenia a tu chcemy tworzyć przedziały ba składy ciszy...) - będzie można wprowadzić, nawet wagon spa, podzielić pasażerów wg. wieku, płci, wzrostu, zamiłowania etc. - i wprowadzić takie bramki jak na lotniskach i ten sam tryb odprawy - niech wszyscy przychodzą min. 40 min. przed planowanym odjazdem pociągu (łatwo się wyeliminuje Klientów z laptopami, telefonami, ipodami... a co niech śmigają swoimi samochodami albo samolotami!
      3. O Warsie lepiej nie pisać nic, bo to już jest totalna porażka. Najlepiej niech przy zmianie regulaminu wprowadzi się zakaz wchodzenia do warsu i problem się sam rozwiąże (proste rozwiązanie a jaki spokój)

Jakie Państwo takie koleje...
      • Gość: z Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 09.04.11, 20:49
        Jakie Państwo takie koleje.

zasadniczo masz rację,tylko nie zapominaj że jacy obywatele takie państwo,chyba się zgodzisz.
    • Gość: wolny Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.dynamic.caiway.nl 09.04.11, 19:49
      problem jest nie laptop tylko wy sami sitkowska j jeszacza inna holota
    • Gość: Krzysztof Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.11, 19:51
      Nigdy nikogo nie wypraszają z wagonu restauracyjnego ,proszą tylko o nie korzystanie z komputerów przenośnych i tak było w tym przypadku. Autor artykułu Pan Maciej D. zresztą dziennikarz przekłamał całą sytuacje. Mógł zostać normalnie obsłużony gdyby wyłączył laptopa. Nie ujął też ,że nagrywał telefonem rozmowę z kelnerem . Jeżeli by opublikował zarejestrowany przez siebie materiał audio to wszystko by się wyjaśniło.
      Nim zdążył zająć miejsce przy stoliku już włączył laptopa. Na prośbę wyłączenia sprzętu zareagował krzykiem i pretensjami strasząc kelnera "jestem dziennikarzem dyskryminujecie mnie". Pomimo wielu próśb ze strony kelnera nie wyłączył laptopa. Kelner zaoferował miejsce w biznes klasie (dopłata do biletu Pana Macieja, który musiał pracować na komputerze to tylko 72 zł wtedy obiad otrzymał by w cenie biletu) również w przedziale Pana Macieja można było spokojnie i komfortowo zjeść. Jechał sam w przedziale 6 miejscowym w 1kl . W każdym podłokietniku był wyciągany stolik . Na koniec Kelner powiedział do Pana Macieja "dopóki nie wyłączy Pan laptopa, nie przyjmę zamówienia w wagonie restauracyjnym". Tak więc jak widać sytuacja była przeinaczona. Po za tym czy naprawdę w czasie niezbędnym do konsumpcji (około 20 min) nie potrafimy sobie poradzić bez komputera????
      • Gość: wsiok Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 20:10
        wpuścić chamstwo na salony
      • adrien.bez.brody Re: Masz laptop? Nie zjesz w Warsie 10.04.11, 07:33
        Portalowe dziennikarzyny i tak wiedzą swoje:

"Masz laptop? Nie zjesz w Warsie.Wyrzucają z wagonu,grożą.."

Następnym razem prosimy o relację z przelotu pana Macija D. Lufthansą z uwzględnieniem wieszania płaszcza.
    • Gość: tomo Masz laptop? Nie zjesz w Warsie IP: *.compi.net.pl 09.04.11, 20:00
      Sprawdzone amerykańskie rozwiązanie dla problemu? Samochód. Sęk w tym że w tym dzikim kraju dróg nie ma :(
    • Gość: używający iPada Miałem to samo - nie dałem się wygonić IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 20:01
      Miałem to samo - nie dałem się wygonić. Paranoja - były inne miejsca w Warsie, natomiast mi kazano wyłączyć iPada, z którego korzystałem pomiędzy zamówioną zupą i drugim daniem. Nie wspominając o braku kontaktów w wagonach (co jest karygodne) - w Warsie akurat był.
    • Gość: anna najważniejsze !!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 20:56
      moze pan redaktor mógłby trochę powęszyć i....dowiedział by się że osoby ktore wypowiadaja sie w imieniu Wars...wprowadziły godziny w ktorych można korzystać z laptopów w wagonach restauracyjnych :) wbrew regulaminowi Intercity !!! a regulamin Intercity jest ważniejszym dokumentem !są tego dowody i reklamy na niektórych wagonach ! kompetencja w tej firmie kadry kierowniczej i dyrektorskiej jest na wysokim poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka