Dodaj do ulubionych

Wandy wolą Niemca. Niby ta sama marka, a z Niem...

• pyra011 Edyta Wróbel, senior brand manager laundry care 19.04.11, 05:52
      o kurcze !
    • Gość: Anka nie tylko proszki, ale kawa i słodycze również IP: *.96.80.17.telemedia.pl 19.04.11, 09:32
      niemieckiej chemii używam od lat. kiedyś nie miałam dostępu do niemieckiego wybielającego vanisha i niestety skusiłam się na krajowy. oczywiście tylko utwierdziłam sie w przekonaniu, że nie warto - strata kasy. wybielanie i odplamianie ma sie nijak do reklam. niemieckie działają - polskie nie.
    • jszania polski Lipton to farba 19.04.11, 10:06
      maciej-ml napisał:

> Kilka lat temu będąc we Włoszech kupiłem opakowanie herbaty Lipton (żółta - yel
      > low label).
      > I okazało się, że mimo kilkuminutowego zaparzania wychodziły tzw. "blade siuśki
      > ". A u nas Lipton Yellow Label to herbata szybko i mocno naciągająca

co takiego???

wloski lipton jest dobry w smaku i dobrze naciaga. polski tylko dobrze naciaga, nawet podejrzanie dobrze, pewnie jest nasaczony jakims barwnikiem. polski jest tak paskudny, ze nie rozumiem czemu jest taki popularny po biurach, czy ludzie nie maja smaku? sprawdzalem tez szczegolowo opakowanie i nie ma roznic ani znaczkow, nawet malymi literkami, ze ten wloski jest jakis inny.
    • easydobranocka Re: Wandy wolą Niemca. Niby ta sama marka, a z Ni 20.04.11, 13:11
      Witaj.No cóż Wandy wolą Euro niż poskie złotówki.
    • Gość: maud Wandy wolą Niemca. Niby ta sama marka, a z Niem... IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 15:02
      A ja zaczęłam używać orzechów piorących, z uwagi na ochronę środowiska i jakie było moje miłe zaskoczenie : subtelny zapach, czyste rzeczy bez proszkowych smug i miękkość bez płynu zmiękczającego. Teraz jeszcze okazuje się że tanie bo ok 1zł za pranie.
    • krzysztofchawziuk1971 Wandy wolą Niemca. Niby ta sama marka, a z Niem... 24.04.11, 08:42
      Polacy mają przecież w genach tendencje do oszukiwania. Od lat kupuję najlepszy moim zdaniem proszek na świecie PERSIL za zachodnią granicą. Jakość o niebo lepsza, niż persila polskiego, ten intensywny zapach...a czasem np.płyn do płukania tkanin w środku gratis. U nas na każdym kroku ktoś próbuje nas wycyckać!
    • Gość: Stach badziew, który nie dopiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 14:36
      Sorry, ale proszek powinien spełniać swą podstawową funkcję: skutecznie prać, usuwając zabrudzenia. Nie chodzi mi już o plamy, które rzecz jasna wymagają specjalnego potraktowania. Ale do kurny nędzy, można się chyba spodziewać, że Persil kupiony w polskim Lidlu czy Realu dopierze zwykłe koszule na mankietach? Tymczasem tzw. pipa zimna. Podobnie z dżinsami: godzę się z tym, ze plamka została, ale przybrudzenia na zgięciach powinny być chyba usunięte?

Ja mam tymczasem wrażenie, że sprzedaje mi się proszek do płukania może, ale nie do prania.

Podobnie jest z wieloma innymi produktami. Inna rzecz, że polskie firmy też nauczyły się robić klienta w konia. Przestaliśmy już kupować polskie wędliny, pozbawione smaku lub wręcz trącące gumą. Ile trzeba zapłacić, by szynka przypominała w smaku szynkę? 60 zł za kio? Wypad. Wolimy kupić schab czy karkówkę, upiec w piekarniku dwukilowy kawał i kroić zamiast wędliny. Przynajmniej mamy pewność, że nie jemu zmiażdżonych ścięgien.
    • Gość: rejedef sprawa dla UE; nieuczciwe firmy: do sadu IP: *.stunet.aber.ac.uk 25.04.11, 22:01
      To bardzo nieetyczne zagranie ze strony producentow. Jakosc produktow powinna byc jednakowa. Jesli nie jest, powinno byc to zaznaczone a cena odpowiednio nizsza.
      Mam naadzieje ze niedlugo zajmie sie tym Unia Europejska a nieuczciwe firmy beda sie musialy tlumaczyc za nieetyczna polityké w sádzie.
    • Gość: gosciu Niemcy od dawna radzili sobie z koncentracją IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 26.04.11, 14:23
      Nie widzi mnie, że lepiej od naszych koncentrują.
    • fajny_hipek Wandy wolą Niemca. Niby ta sama marka, a z Niem... 28.04.11, 13:33
      Nie uwierzyłbym w to, że niemieckie "wersje" są lepsze. Ale kupiłem kiedyś niemiecką kawę Kronung której podróbkę sprzedaje się oficjalnie w polskich sklepach. Napisałem "podróbkę" bo różnica w smaku jest zbyt wielka na niekorzyść krajowej. Miałem też w życiu pecha, bo kolega przywiózł raz dla mnie z Danii oryginalne piwo Tuborg i Carlsberg. Zawartość puszek i butelek z napisem "Carlsberg" dostępnych w polskich sklepach to jakiś niesmaczny żart.
    • Gość: Money.pl lipton mocno naciagajaca.... IP: *.aster.pl 30.04.11, 17:40
      ale tylko klientow na wydatki,a polki sa teraz zawalone biala herbata z roznymi smakami to jest dopiero oszustwo,znalezc tam jakis smak to prawdziwa sztuka.To samo kawy,zwlaszcza Jacobs ,u nas uparcie reklamowany,to samo Douwe Egberts o zapachu palonych opon,w dodatku obrzydliwie kwasne.To samo wiele win,zwlaszcza z Francji i Hiszpanii,dziwnym trafem jakby pool na po, z woda,a te same tam na miejscu zupelnie co innego.
      Douwe Egberts,u nas wyjatkowe swinstwo,w Hiszpanii sprzedawane jest jako Marcilla,,,tania a mimo to wspaniala,mocna,pachnaca kawa,bez sladu kwasu czy dziwnych zapachow.I tak mozna do oporu,a juz szczytem wszystkiego jest pieczywo w marketach,ktore w ogole nie jest pieczywem i nasz ewedliny paczkowane,plywajace w chemicznym roztworze,po otwarciu twardniejace jak podeszwa i dzemy stojace tygodniami i nie plesniejace,tak sa napakowane konserwantami.
    • Gość: Pinezka Chemia z Niemiec najlepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 19:48
      Tamtejsze firmy mają spore doświadczenie. Już na początku lat czterdziestych jedna z nich wprowadziła skoncentrowany, skutecznie działający środek. Wypróbowano go na tysiącach osób... .
      • Gość: obserwator Re: Chemia z Niemiec najlepsza IP: *.105.202.84.customer.cdi.no 21.01.13, 22:08
        > .......... wprowadziła skoncentrowany, skutecznie działający środek

Jaki to srodek ??
        • Gość: w Re: Chemia z Niemiec najlepsza IP: *.wad.pl 22.01.13, 22:31
          cyklon b
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka