Dodaj do ulubionych

Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji?

13.04.11, 16:23
To zupełnie tak jak ja - jestem piękny, mądry, inteligentny, wysoki, przystojny, skromny... Co tu jeszcze dodać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacob Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.elk.mm.pl 13.04.11, 17:11
      Zapomniałeś dodać, że niemiłosiernie kłamiesz ;]
      • santoallora Głupcy Wyborczy 14.04.11, 00:40
        Sprawa jest wałkowana nie od marca tego roku a, co najmniej, od połowy 2010 roku.
        Kobieta jest Portorykanką i pracowała nie w żadnym londyńskim City tylko
        w Nowojorskim Citibank Później przeniosła się do Morgan Chase.

Jest znacznie więcej szczegółów w tej sprawie niż tylko "śliniący się"
        koledzy na imprezach integracyjnych.
        Szefostwo czepiało się wszystkiego.
        Gdy się nie umalowała to mówiono, że wygląda "chorowicie",
        gdy zostawiła włosy naturalnie kędzierzawe to mówiono, że
        powinna je codziennie prostować, etc., etc.
        Przyp... się do niej każdego dnia.
        Wywalano ją z powodu stroju, a ona twierdziła, że wychowała się w kulturze latynoskiej, gdzie kobiety ubierają się elegancko nawet by iść do supermarketu.
        To jest bardzo prawdopodobny wzorzec amerykańskieog zachowania, jeśli chodzi
        o jej pracodawców.

Z drugiej strony jej zachowanie wskazuje, moim zdaniem na chęć szukania rozgłosu.
        Ona próbuje za każdym razem robić coś o czym wie, że to rozdrażni jej szefostwo.

www.businessinsider.com/debrahlee-lorenzana-citi-2010-6
        www.nydailynews.com/ny_local/2010/06/07/2010-06-07_debrahlee_lorenzana_suing_citibank_for_terminating_her_over_dress_hits_televisio.html
        • Gość: nkab Re: Głupcy Wyborczy IP: *.toya.net.pl 14.04.11, 09:31
          A naszemu ministrowi od PKP wręcz przeciwnie.
          Dzięki urodzie jest nie do ruszenia i za niekompetencje
          dostaje nawet kwiaty.

Andrzej.
        • portobello_belle Re: Głupcy Wyborczy 14.04.11, 10:38
          Czytaj ze zrozumieniem... Artykul nie jest o Debrahlee Lorenzana, tylko o gosciarze z Londynu, ktora wyslala w tej sprawie list do gazety.
      • santoallora Więcej jej wybryków. 14.04.11, 00:46
        www.nydailynews.com/ny_local/2010/06/09/2010-06-09_lorenzana_had_two_boob_jobs.html
      • pijatyka Re: Czy jestem za piękna,by pracować w korporacji 06.02.13, 03:02

potworkowo.salon24.pl/481051,z-zycia-celebrytow
    • Gość: jacek Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? IP: *.compi.net.pl 13.04.11, 18:25
      jak "right said fred":

I am too sexy for this firm ...
      • santoallora Scam Wyborczy - bunch of idiots 14.04.11, 01:16
        Zdjęcia ilustrujące artykuł sugerują, że chodzi w nim o Debrahlee Lorenzanę z Nowego Jorku.
        Lorenzana miała w 2010, kiedy o niej pisano - 33 lata.
        Natomiast artykuł w Financial Times był o 27-latce pracującej w londyńskim City.

www.ft.com/cms/s/0/eeb58e56-5a67-11e0-8367-00144feab49a.html#axzz1JRnf0BDh
    • Gość: long Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:39
      I'd hit that.
    • Gość: najmądrzejszy Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 18:42
      Nie dziwię się jej - ludzie z ponadprzeciętną urodą nie mają ciekawego życia. Z jednej strony zazdrosne koleżanki i żony współpracowników, a z drugiej stado śliniących się facetów.
      Może niech ona po prost powie, że jest lesbijką?
    • tomek.54321 Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj 13.04.11, 18:47
      Chyba lekko przesadza. Jakim cudem niby ma jej to przeszkadzac w pracy? Bo to co napisala to wg mnie zadne argumenty...
      • Gość: najmądrzejszy Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 19:04
        przecież w artykule jest napisane, że zwolniono ją, bo jej uroda ropraszała innych
        • Gość: att Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.home.aster.pl 13.04.11, 19:17
          Gość portalu: najmądrzejszy napisał(a):

> przecież w artykule jest napisane, że zwolniono ją, bo jej uroda ropraszała inn
          > ych

Wcale nie, zwolniono inną kobietę.

Co do artykułu - moim zdaniem uroda może być problemem, zwłaszcza jeśli chce się pracować w branży wymagającej dużych zdolności i umiejętności intelektualnych, jednak rozgrzebywanie takiego problemu jest śmieszne i szkodliwe dla samych zainteresowanych. I bynajmniej nie jest oznaką inteligencji - ludzie inteligentni zwykle jednak są w stanie w tego typu sytuacjach sami przeanalizować jakie zachowanie będzie dla nich korzystne.
    • Gość: _RoboCop Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem... IP: 94.75.91.* 13.04.11, 19:05
      ... to ja się dziwię, że nie może dłużej miejsca zagrzać. Niestety, hormony w takich sytuacjach biorą górę i człowiek staje przed dylematem... albo gapić się na te piersi i zostać oskarżonym o molestowanie, albo... zwolnić. Miałem wiele lat temu taką sytuację z dziewczyną, która starała się o przyjęcie do mnie do pracy. Była wyzywająco ubrana, miała naprawdę piękne ciało i zachowywała się tak, że podczas rozmowy rekrutacyjnej nigdy wcześniej ani nigdy później nie zachowywałem się i nie czułem się tak jak wtedy..., jak kretyn! Kwalifikacje miała ok., ale wiedziałem, że jej obecność nie wpłynie pozytywnie na klimat w dziale. Sorry wszystkie super wyczesane Panie, ale...
      • Gość: ania Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 19:42
        Zaloze sie ze jestes kobietom -zaden zdrowy norma NORMALNY facet by tak sie nie zachowal.
        • Gość: _RoboCop Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem IP: 193.164.157.* 14.04.11, 09:53
          Ja kobietOM nie jestem. Natomiast ty z pewniościOM kończyłaś tę samą uczelnię co nasz prezydĘt.
      • santoallora Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem 14.04.11, 00:16
        > , że podczas rozmowy rekrutacyjnej nigdy wcześniej ani nigdy później nie zachow
        > ywałem się i nie czułem się tak jak wtedy..., jak kretyn!

Mam poważne wątpliwości co do Twojego "nigdy wczśniej ani nigdy później".
        • Gość: _RoboCop Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem IP: 193.164.157.* 14.04.11, 09:51
          @ santoallora
          A źródło tych wątpliwości to... przeczucia? Intuicja? Zwidy? Fusy z kawy?
          Ech ci internetowi socjolodzy i psycholodzy! Człowiek cztery zdania napisze a tu okazuje się, że są one podstawą do daleko idących wniosków. Może coś na temat mojego koloru oczu możesz też powiedzieć? :-)
        • Gość: :D Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 13:52
          Z tym, że raz się poczuł jak kretyn to może mówi prawdę? Bo z zachowaniem to już nie..
      • Gość: ? Re: Jak się tak obnosi z tym gigantycznym biustem IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 13:56
        Gość portalu: _RoboCop napisał(a):

> ... to ja się dziwię, że nie może dłużej miejsca zagrzać. Niestety, hormony w t
        > akich sytuacjach biorą górę i człowiek staje przed dylematem... albo gapić się
        > na te piersi

Twoje jazdy hormonalne to nie powód żeby komuś przeszkadzać w pracy, tylko może samemu zostać w domu?
    • dalacin4 Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj 13.04.11, 19:22
      glowny_pasazer napisał:

> To zupełnie tak jak ja - jestem piękny, mądry, inteligentny, wysoki, przystojny
      > , skromny... Co tu jeszcze dodać?

to będziesz sprzedawcą butów (:
    • dalacin4 jest taki bardzo stary zawód, gdzie może jej się 13.04.11, 19:31
      udać zrobić oszałamiającą karierę, o ile nie przypłaciła tej oszałamiającej urody np. oziębłością i brakiem fantazji
      • santoallora Re: jest taki bardzo stary zawód, gdzie może jej 14.04.11, 00:17
        Ale Tobie fantazji jak widać nie brakuje, więc być może Tobie by się poszczęściło w tym fachu?
    • Gość: J.J-P. Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.icpnet.pl 13.04.11, 19:33
      i zniewieściały możesz dodać.
      A tak na poważnie to kobiety w Polsce są zdecydowanie lepiej wykształcone i zorganizowane niż faceci. I to nie tylko wskaźniki ilościowe, ale jakościowe to ilustrują.
      Aż żal szerce ściska, bo mniej zarabiają i jeszcze cierpią unieszczęśliwiane (kobieta samotna to nieszczęśliwa) przez kmiotków facetów.
      I kto będzie w takim układzie pracował na naszą emeryturę?
      Gdzie będzie ta solidarniość pokoleń ?
      Jakie będzie to pokolenie, czy będzie, z facetów kmiotków i inteligentnych babek?
      • Gość: do_kmiota Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: 69.195.136.* 14.04.11, 01:24
        > Aż żal szerce ściska, bo mniej zarabiają i jeszcze cierpią unieszczęśliwiane (
        > kobieta samotna to nieszczęśliwa) przez kmiotków facetów.

Kto je "unieszcześliwia", skoro są samotne, kmiotku umysłowy?
        O tym dlaczego Polki zarabiają mniej od Polaków właśnie niedawno było,
        możesz sobie poczytać.

> Jakie będzie to pokolenie, czy będzie, z facetów kmiotków i inteligentnych babek?
        > Co im zaszkodzą ich superinteligentne mamusie?

Twoja mamusia też pewnie była niezłym kmiotkiem, stąd Twoja postawa.

Inteligencja to cecha wrodzona, nie nabyta.
        Gdybyś to wiedział, to zacząłbyś się dziwić dlaczego z "inteligentnych babek"
        rodzą się kmiotkowie dzieci.
      • misiu-1 Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj 14.04.11, 09:44
        Gość portalu: J.J-P. napisał(a):

> kobiety w Polsce są zdecydowanie lepiej wykształcone i zorganizowane niż faceci

Jak są zorganizowane kobiety, można zaobserwować na przykład przy kasie w supermarkecie. Kiedy kasjer/ka skończy "nabijać zakupy na kasę", kobieta najpierw pracowicie utyka wszystko po torbach, podczas gdy kasjer bezczynnie siedzi, a reszta kolejki stoi i czeka, a dopiero potem szuka portmonetki. Podobnie jest przy drzwiach czy skrzynkach na listy. Facet podchodzi do nich już z przygotowanym wcześniej kluczem w ręku, kobieta dopiero, jak stanie przed nimi, zaczyna szukać kluczy.
        • Gość: :-) Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 14:01
          Misiu, twoje zaburzenia osobowości są charakterystyczne dla mężczyzn..
    • tom.gorecki Niech sobie poda rękę z jasiem śmietaną 13.04.11, 19:40
      albo innym, co ma wyrzsze wykrztaucenie z onetu...

Jak znam życie, to przeszkadza jej to, że ślinią się nie ci, co ona by chciała. Zawsze słyszę narzekania, że zaloty tej czy owej przeszkadzają, co jednak nie przeszkadza jej latać za tym, czy tamtym...
      Ale oczywiście wg kobiet tu sprzeczności nie ma. Może i nie ma, ale po co narzekać - zagłuszacie wyrzty resztek sumienia?
    • Gość: kpt. bomba Tits or GTFO! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 20:19
    • Gość: gosc Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.fbx.proxad.net 13.04.11, 20:46
      niech sie przeprowadzi do francji, to bedzie przecietna
    • Gość: to ja Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? IP: *.176.202.84.customer.cdi.no 13.04.11, 20:47
      W klasie pani sie pyta co jest najszybsze na swiecie. Zosia mowi, ze samolot.
      Stasiu odpowiada, ze prad.
      Pani po wielu odpowiedziach mowi do klasy, ze najszybsza rzecza na swiecie jest mysl.

Na to Jasiu mowi "to" jest jeszcze szybsze od mysli.
      Pani puta Jasia co to jest "to"

A bo wczoraj jak przechodzilem kolo sypialni rodzicow to slyszalem jak mama powiedziala:

To bylo szybciej niz myslalam.

(tlumaczenie z n., wszelkie prawa zastrzezone)

• Gość: Prawda Korporacje to Zlooooo!!!! Powinno sie ich zakazac! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 20:51
        Korporacje to Zlooooo!!!! Powinno sie ich zakazac!
    • split-fire To są prawdziwe problemy!!!! 13.04.11, 21:10
      Głód? Ubóstwo? Nędza? Choroby? Gdzie tam, po prostu za piękny bolek ze mnie
      • Gość: phi Re: To są prawdziwe problemy!!!! IP: *.acn.waw.pl 13.04.11, 21:28
        jaka znowu uroda? przeciętnie wygląda baba...
        • Gość: ja Re: To są prawdziwe problemy!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 22:27
          Gość portalu: phi napisał(a):

> jaka znowu uroda? przeciętnie wygląda baba...

jak na angielskie warunki to jest oszałamiająca piękność
          • santoallora Re: To są prawdziwe problemy!!!! 14.04.11, 00:11
            Jak na angielskie warunki jest po prostu egzotyczna.
            W każdym kraju to będzie dodatkowy walor.
            Ciekaw jestem nieprzeciętnej urody tego, który napisał o jej przeciętności.
        • split-fire nie puknąłbyś? :) 14.04.11, 12:49
          :)
    • Gość: Laska Glupota do kwadratu! Niech zacznie sie ubierac IP: *.dyn.optonline.net 13.04.11, 21:41
      normalnie i nie nosic szpilek na koturnie. Skonczona idiotka - megalomanka!
      • Gość: mo-mo Re: Glupota do kwadratu! Niech zacznie sie ubiera IP: 173.233.221.* 13.04.11, 21:43
        Piekna, atrakcyjna... czy rzeczywiscie???
        • santoallora Re: Glupota do kwadratu! Niech zacznie sie ubiera 14.04.11, 00:13
          Ależ, kto by ją śmiał porównywać z Tobą.
    • santoallora Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj 14.04.11, 00:08
      >Ale pracownicze imprezy są okropne, z tymi wszystkimi mężczyznami śliniącymi się na mój >widok".

Piękny przykład zrównoważonej opinii o drugiej płci. Jeśli się ludziom imputuje, że się "ślinią"
      to jaką ma się o nich opinię? Taką opinię to na twarzy niestety widać.
      Ciekawe dlaczego "ślinią" się zawsze mężczyźni, jak jakieś debile z wodogłowiem,
      a nigdy nie słychać o "śliniących" się na czyjś widok kobietach.
    • heimo W Polsce nie miałaby problemów 14.04.11, 07:51
      - nie wyróżniałaby się :-) W Anglii zgodnie z przysłowiem - na białym i blady róż wygląda jak czerwony.
    • dalt0n Więc to dlatego nie mogę znaleźć pracy ! 14.04.11, 08:23
      Jestem zbyt przystojny i inteligentny co onieśmiela rekrutujących przez co odrzucają mnie po rozmowie. Zawsze wiedziałem, że doskonałość mnie zgubi.
      • yagres Re: Więc to dlatego nie mogę znaleźć pracy ! 14.04.11, 08:57
        To nimfomanka. I do tego ma coś z głową. O powodzeniu wśród mężczyzn mówi jak o przekleństwie. Lesbijka czy co? Wykazuje typowe objawy alienacji i braku zintegrowania z grupą. Z takimi głupkowatymi pretensjami jej miejsce jest w pałacu a nie w kolporacji.
        • Gość: agata te, yagres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:14
          ty chłopcze masz coś z głową - myślisz,że to takie przyjemne jak faceci, którzy nam się nie podobają (nawet człowiek by ich kijem nie chciał tknąć) się ślinią? wyobraź sobie w swej pustej łepetynie odwrotną sytuację - jak jakaś cuchnąca menelka wzdycha za tobą, robi maslankowe oczka i widać, że chetnie by cię przeleciała. no chyba, że ty z tych, co właduje wszędzie, byleby dziurkę miało.
    • Gość: Ktoś Upokarzające !!! Uroda to rzecz gustu. IP: 77.252.244.* 14.04.11, 09:02
      Ta pani wcale nie jest taka och i ach. Owszem, wygląda dobrze ale nie obala urodą. Poza tym pisanie o śliniących się mężczyznach uwłacza mojej godności. Mężczyźni nie wyrażają się o kobietach, że "ociekają na ich widok" a zatem taka opinia o mężczyznach jest tylko życzeniowym obrazem. Dzięki Bogu faktycznie jest tak, że to kobiety silniej reagują na nas niż odwrotnie.
    • Gość: my_kroolik Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? IP: *.171.24.86.static.crowley.pl 14.04.11, 09:22
      Piękna? Nie jest brzydka, tyle. Bez specjalnego trudu wybrałbym w swojej firmie z 5 ładniejszych. O co takie halo? Jak uważa że jest za piękna, to może się przestać malować, za to zacząć ubierać w worek po ziemniakach i przytyć 10 kilo. Gwarantuję że nikt się za nią nie obejrzy. Niektóre kobiety, to jednak są niewiarygodnie głupie.
      • Gość: meff Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.lnd2s.sg.alter.net 14.04.11, 09:52
        jeśli przychodzi do pracy w takiej bluzce jak na fotce i bez stanika (wyraznie widać sutki) to gratuluję nikt nie będzie jej traktować poważnie
    • Gość: sutener koniecznie musi zmienic fach na ku.restwo IP: *.acn.waw.pl 14.04.11, 10:27
      przestanie sie martwic nadmiarem urody. A moze 2 etat?
      • Gość: paweł Re: koniecznie musi zmienic fach na ku.restwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 16:08
        dokładnie zresztą kurcze, zwalania się i idę do konkurencji, jeśli wiem ze mam asa w rękawie tj. wykształcenie i wszelkie potrzebne kursy, to co mi szkodzi, a nie od razu pisać do gazety, SZOK

Paweł Samborski
        www.sklepmoto.pl
    • Gość: big4 Re: Czy jestem za piękna, by pracować w korporacj IP: *.tvkdiana.pl 03.12.12, 17:37
      O pracy w korporacji warto poczytać na www.big4konsulting.com - zajrzyj tam, a na pewno znajdziesz odpowiedź :)
    • winniepooh Czy jestem za piękna, by pracować w korporacji? 03.12.12, 17:47
      alez ta lala ma grube, paskudne łydki :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka