Dodaj do ulubionych

Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 13:41
to prawda, spodnie z Zary (każde) juz po jednym dwóch praniach robia sie "workowate" i trzeba przerabiać u krawca, bo sie nie da tego nosić, a kasy szkoda....
Obserwuj wątek
    • odchudzacz Badziewiaki krytykuja badziewiakow... :) 26.04.11, 14:03
      • Gość: mmk Re: Badziewiaki krytykuja badziewiakow... :) IP: *.acn.waw.pl 26.04.11, 18:17
        Ciekawe dlaczego Chiny tak mocno udzrzyly w Zare? Wyprowadzila stamtad swoje szwalnie?
    • Gość: tepa Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 14:03
      Kilka lat temu koles, który pracował dla zarządu Mercedesa, powiedział mi, że zarzad cichcem zdecydował sie olac kwestie jakosci produkowanych aut. Nie ma znaczenia czy to merc za 150 000zl czy za 700 000zl.
    • Gość: KIEPSKI Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: 80.87.35.* 26.04.11, 14:08
      Patrząc na ich lumpy odnoszę wrazenie iż ich punktem docelowym są bracia homogenizowani
    • swinton Kupiłem kórtkę od Zary. 26.04.11, 14:18
      Bubel. Ale to okazuję się dopiero przy noszeniu.
      Nauczkę jaką mam to trzymać wszytkie paragony i rachunki.
    • Gość: ryża małpa Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 14:43
      Brawa dla Chin.
      Nasz rząd równiez powinien postawić ultimatum firmom "rozwadniającym" płyny do płukania i proszki do prania oraz tym, które na nasz rynek wysyłaja rzeczy gorszej jakości za taką samą cene jak na Zachodzie.
      • Gość: typ Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.rev.snt.net.pl 26.04.11, 16:18
        Chyba kpisz! U nas co najwyżej wspomną o gorszej jakości grupy produktów ale w życiu nie nie podadzą nazwy towaru i firmy która go wyprodukowała. O karach nawet nie wspomnę...
    • Gość: Prawda Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.11, 15:07
      Faktycznie, większość ubrań tej firmy (zresztą wielu innych "światowych" marek) jest szyta z materiałów naprawdę kiepskiej jakości. Po praniu (nawet w porządnych środkach, zawsze program dla tkanin delikatnych) tracą formę i kolor. Strata pieniędzy, dlatego przestałam już tam kupować.
      • strikemaster Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j 26.04.11, 15:18
        > Faktycznie, większość ubrań tej firmy (zresztą wielu innych "światowych" marek)
        > jest szyta z materiałów naprawdę kiepskiej jakości. Po praniu (nawet w porządn
        > ych środkach, zawsze program dla tkanin delikatnych) tracą formę i kolor. Strat
        > a pieniędzy, dlatego przestałam już tam kupować.

I co, chodzisz nago, bo te "światowe firmy" juz dawno zoligopolizowały rynek?
        • Gość: mmk Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.acn.waw.pl 26.04.11, 18:19
          Moze kupuje tylko u Armaniego i Burberry? :DDD
    • isobe Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... 26.04.11, 15:17
      Czyli jednak mi sie nie wydawało... Zdarzyło i sie kupic parę ciuchów w ZARA w Japonii, ale zawsze z wrazeniem, że cos jest nie tak. Sterczące zewsząd nieodcięte nitki z niewykończonych ściegów, szwy "skręcajace sie" po jednym praniu i ogólna "szmatowość" większości produktów już na wieszaku. A ceny wcale nie małe...Zniechęciło mnie to do zakupów ostatecznie.Teraz czytam, że ktoś jeszcze to zauważył - czyli to nie ze mną jest "coś nie tak". No ciekawe, czy
      ZARA dokona jakichś zmian, czy oleje temat...
    • Gość: Dead Man Walking Niestety Zara jest kiepska IP: *.man.poznan.pl 26.04.11, 15:20
      Jestem jak najdalej od robienia komukolwiek czarnego piaru, ale niestety - Zara produkuje dziadowskie ubrania. Wszystko, autentycznie wszystko co tam kupiłem rozlazło się po niedługim czasie. To przykre, ale to prawda.
    • Gość: M Ha ha IP: 194.181.164.* 26.04.11, 15:38
      Jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu :-)
      • Gość: M Re: Ha ha IP: 194.181.164.* 26.04.11, 15:40
        A swoją droga przestałam być klientka Zary już dawno temu. Bałagan i brudno w sklepach.
      • Gość: M Re: Ha ha IP: 194.181.164.* 26.04.11, 15:42
        Oczywiście jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie, sorry za pomyłke :-)
    • derezzed Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej 26.04.11, 15:49
      Temat gorszej jakości dotyczy także towaru wielu marek w polskiej dystrybucji, co odczuwam osobiście od pewnego czasu na przykładzie spodni jeans takich firm jak big star, levis, wrangler, lee itp. Żywotność takich spodni spada nawet do kilku miesięcy. Skandal! Żyjemy w epoce neokolonializmu zachodnich korporacji.
      • Gość: Gosc987 Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej IP: *.pools.arcor-ip.net 26.04.11, 16:05
        derezzed napisał:

> Temat gorszej jakości dotyczy także towaru wielu marek w polskiej dystrybucji,
        > co odczuwam osobiście od pewnego czasu na przykładzie spodni jeans takich firm
        > jak big star, levis, wrangler, lee itp. Żywotność takich spodni spada nawet do
        > kilku miesięcy. Skandal! Żyjemy w epoce neokolonializmu zachodnich korporacji.
        ----------------------------------
        Levis jak był kiedyś jakością, teraz popsuł się niesamowicie, jeans tracą formę jak i kolor.
        O wrangler, lee te marki nie są już od dawna jakością. Oglądałam strony internetowe polskich designerskie, na zdjęciu ładne wiec się połakomiłam i zamówiłam, nie dość ze rozmiarem są kłopoty, rozmiar nie odpowiadał europejskim standardom to jakość niestosowna (niska jakość!!!) do ceny, wiec powędrowały s powrotem do Polski. Nie ma co narzekać na Zare należy w pierwszej kolejności przyjrzeć się polskim markom albo produktowi wyprodukowanemu w Polsce. Ja Zary nie kupuje, są lepsze marki od niej.
      • dinki_red Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej 26.04.11, 16:08
        Po czesci jestesmy robieni w bambuko bo koncerny chca wypracowac zyski jak najmniejszym kosztem, po czesci sami sobie jestesmy winni bo nie oczekujemy i nie egzekwujemy od producentow ubran i obuwia 'trwalosci'. Ubrania i ciuchy maja byc modne.

Kiedys mialam Levi'sy krore 15 lat wytrzymaly. Odziedziczylam je po dziadku i nosilam z uporem poki sie definitywnie nie rozlecialy. Ale powiedzmy sobie szczerze kto dzis jedne portki 15 lat nosi? Babeczki maksymalnie po 3 latach zmieniaja na lepszy model, faceci powiedzmy po 7 latach.

Mimo wszytsklo jednak ciuch ktory po jednym praniu wyglada jak po 3 latach noszenia to poprostu skandal i oszustwo. Zwlaszcze ciuch od Zary ktory jest przecietnie drozszy od innych marek. Ale jak widze z wpisow ten ktos sie 'nacial' nie popelnia bledu drugi raz.
        • Gość: zara tonie Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej IP: 78.251.224.* 26.04.11, 16:27
          jak jeansy to juz lepiej armani..
        • derezzed Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej 26.04.11, 16:50
          To prawda, że nadal nie egzekwujemy od producentów należytej jakości w wystarczający sposób. Ja na własnych doświadczeniach nauczyłem się już zachowywać każdy rachunek/paragon, żałuje tylko ze tyle to trwało. Mam za sobą już kilka udanych reklamacji odzieży oraz obuwia i zachęcam wszystkich do egzekwowania swoich praw przed sprzedawcami/producentami. To nasza jedyna szansa na poprawę jakości. Nie dajmy robić z siebie baranów. Jeżeli kupuje się jakiś produkt w nie niskiej cenie, to tylko dla tego że oczekuje od niego jakości, w przeciwnym wypadku poszedłbym na bazar. Niestety w jakiś gaciach chodzić trzeba więc trzeba się na coś decydować, moim kolejnym wyborem będzie chyba zakup na zachód od naszej granicy.
          • dinki_red Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej 26.04.11, 16:56
            derezzed napisał:
            moim kolejnym wyborem będzie chyba zakup na zachód od naszej granicy.

Polecam. Pewnie ze nawet w Niemczech czasem sie bubel trafi - jesli koncern oszukuje z premedytacja to na calym swiecie. Ale pewne produkty sa w Niemczech lepiej wykonane a cena ta sama. Co prawda doliczyc trzeba koszty wyjazdu i pobytu ale przy wiekszych i drozszych zakupach dodatkowy koszt sie oplaca
            • dinki_red Re: Nie tylko ZARA / w Polsce nie lepiej 26.04.11, 17:04
              I jeszcze jedno polecam jesli ktos nie ma 'wstretu' do rzeczy uzywanych.
              Ja kupuje ciuchy i buty na niemieckim e-bayu. Wybieram ciuchy markowe i buty skorzane najlepiej jesli nie byly czesto noszone - a zdarza sie to niesamowicie czesto. Np ciuch byl kupiony pod wplywem impulsu a w sumie kolor sie nie podoba, albo za ciasne, albo za duze albo za wysoki obcas itp itd.

Za produkt markowy najczesciej place jedna trzecia ceny takiego ciucha w sklepie tylko co do kosztow wysylki trzeba sie dogadac ze sprzedajacym czy nie trzeba bedzie doplacic. Najlepiej sie zapytac sprzedajacego jeszcze przed zakonczeniem aukcji czy nie ma problemu z wysylka do Polski (zdarzaja sie tacy,krorzy robia problemy, albo nie gadaja po angielsku i jest problem z dogadaniem sie - wtedy najlepiej zrezygnowac)

Co prawda nie ma mozliwosci przymierzenia i jest ryzyko ze wybrany ciuszek nie bedzie pasowal albo ze opis nie odpowiada stanowi rzeczywistemu. Albo na zdjeciu sie wydawal fajny ciuch a w rzeczywistosciu juz nie tak fajny. Ale w sumie polecam te metode.
    • Gość: G Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... IP: *.internettv.atman.pl 26.04.11, 15:57
      Dodajmy, że ubrania te wyprodukowano w ...
      • dinki_red Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j 26.04.11, 16:15
        Gość portalu: G napisał(a):

> Dodajmy, że ubrania te wyprodukowano w ...

----
        Nie ma znaczenia gdzie towar wyprodukowano. Z artykulu wynika ze w Marokku. Ale niewazne gdzie czy w Chinach, Tajlandi Turcji czy Bangladeszu bo to Koncern Matka zamawia szycie i podaje parametry. Wysyla projekty, okresla material kolor strukture itp oraz jego jakosc (czytaj cene).

Jesli Marokanczyk czy Chinczyk wyprodukowal produkt o gorszej jakosci niz zamowiona to koncern powinien sprawdzic te jakosc i w razie bubla reklamowac. A jesli stale trafia sie na produkty danej marki o zlej jakosci to musi o tym swiadzcyc ze Koncern takiej jakosci wyroby zamowil!
    • dd1987 konsumpcjonizm 26.04.11, 16:33
      ja jeansy od pewnego czasu kupuje w Zarze i saw miarę dobrej jakości, nic się nie rozciąga. Rozciąga sie tym pewnie co mają dupę 46 a spodnie kupują 40 albo noszą 2 pary spodni na zmianę światek, piątek. Zresztą firmy robią takiej jakości ciuchy jakie chcą konsumenci bo która lala nosi dłużej spodnie, buty, bluzki niż 2 lata. Jak by konsumenci kupowali z głową to by nie było tego problemu. Ale cóż konsumpcjonizm jest i muszą mieć co roku nowe spodnie, telefon a telewizor i samochód co 3
      • dinki_red Re: konsumpcjonizm 26.04.11, 16:39
        dd1987 napisał:

> ja jeansy od pewnego czasu kupuje w Zarze i saw miarę dobrej jakości, nic się n
        > ie rozciąga. Rozciąga sie tym pewnie co mają dupę 46 a spodnie kupują 40 albo n
        > oszą 2 pary spodni na zmianę światek, piątek.

Ba! Zeby tylko zalezc te portki w rozmiarze 46. W Polsce prawi niemozliwe, rozmiarowka konczy sie przy 42.
        Ja kupuje w Niemczech ale tez sa problemy. No i jak juz kupie te dwie pary to je nosze na zmiane swiatek, piatek :)
    • Gość: jacek Zaraz zaraz, kto krytykuje? Za co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 16:46
      Chińczycy??? Kraj zalewający świat najgorszą tandetą, przy której wyroby socjalistycznego przemysłu wydają się inżynierskim majstersztykiem? Kupcie dowolną zabawkę, która nie jest firmowana przez jakiegoś światowego producenta - jeśli nie rozpadnie się przy odpakowywaniu, to prawie pewne, że nie doczeka następnego dnia. Zara może i oszukuje, może olewa chińskie protesty, ale przynajmniej nie dodaje ołowiu do barwników, trucizn do odżywek dla dzieci itp.
    • Gość: H2O Zawsze można to jeszcze sprzedać w Polsce... IP: *.host.witnet.pl 26.04.11, 17:00
      Tu kupią wszystko - byle tanio.
    • Gość: swey Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... IP: *.spray.net.pl 26.04.11, 17:01
      Ja mam dokładnie takie same odczucia. Nie raz i nie dwa dałam się nabrać na super wyglądającą bluzkę lub sukienkę Zary z cienkiego jedwabiu. Po pierwszym ręcznym praniu w ultradelikatnym płynie, okazuje się, że szwy są słabo zabezpieczone, lamówki rozlażą się a materiał nicuje i strzępi. Po jednokrotnym założeniu konieczna jest naprawa szwów. Po kilku takich doświadczeniach nie kupuję w Zarze, bo lepiej dopasowane rozmiarowo dla Polek i lepszej jakości ubrania oferują polscy producenci. Cena niższa, może design nie ten sam ale przynajmniej można przechodzić sezon. A jak muszę mieć cos naprawdę ekstra, to szyję albo zamawiam u krawcowej.
    • Gość: pingu to juz koniec swiata, chinczycy zaczynaja IP: 205.210.132.* 26.04.11, 18:58
      krytykowac jakosc towarow ;)
      • Gość: Marta A chińskie to jakie? IP: *.multi-play.net.pl 26.04.11, 20:32
        Zgadzam się, niezły ubaw :-). Przyganiał kocioł garnkowi.
    • lech2011 chała niesamowita 26.04.11, 19:03
      słusznie krytykują, ja już nic nie kupuję w Zarze.
    • Gość: zibi Poludniowa jakosc. IP: *.iberbanda.es 26.04.11, 19:22
      Generalnie nie polecam produktow wyprodukowanych w krajach poludnia europy. Ani generalnie tej mysli technicznej. Mysle tu o Port. Hiszp. Ital. i Grecji. Nie to ze wszystko tam jest zle ale procentowo, prawie wszystko jest tam gorsze od Polnocy. Wiem co mowie bo tam mieszkam.
    • Gość: ted Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 19:30
      Ale absurd! Chińczyki skarżą się na złą jakość. Jakby sami robili lepiej? Przypuszczam, że jest to zemsta (zapewne sterowana przez chiński rząd) za to, że Zara jest ciągle jedną z niewielu sieci, w których można się ubrać w coś nie chińskiego.

Ja kupuję tam dość często i nie narzekam. A chińskiemu chłamowi z obozów koncentracyjnych mówię nie.
    • echfranka Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... 26.04.11, 19:42
      A może szyją w Chinach.Kiedyś jakość była lepsza ,ale firmy wolały taniej ,a taniej to produkcja w Chinach ,Tajlandii ,Turcji lub gdzieś w Afryce.Produkty ,tanie za to szmaty śmierdzące ,że tego nosić się nie da .Komu zdrowie miłe unika takich sklepów.
    • Gość: madmax Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 20:31
      Hehe, no biedne, żółte kurduple, sami zalewają świat podróbkami żenującej jakości, ale jak ktoś im... to się plują... Blee
    • Gość: niestety Re: Chińczycy krytykują Zarę za ubrania niskiej j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 20:34
      ja jak 1 raz założyłem bojówki Zary to przy wsiadaniu do samochodu pękły mi w kroku.w zyciu czegos takiego nie widziałem.koksztowały ponad 200 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka