Dodaj do ulubionych

Prasa światowa o korzyściach z rozszerzenia UE

IP: 67.70.228.* 10.05.04, 19:02
lepperek i samozaglada musza odejsc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał A miało być tak pięknie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:35
      Miało być tak pięknie ! Jak zwykle makaroniarze z SLD nawineli makaron na uszy
      naszemu społeczeństwu. To my eksportujmy, a nie importujmy ! Nasz
      rządzie "kochany", tak zje...ać akcję, to trzeba być naprawdę albo bencwałem,
      albo przyjmować łapówki (wychodzą teraz afery naszego rządu). Czemu nie
      chandlowaliśmy na szerszą skalę ze wschodem ? Czemu zniszczono tyle Polskich
      firm (niektóre by do dziś dobrze prosperowały)? Ktoś powie, czemu ja się za to
      nie wezmę ? Oto odpowiedz- gdy to się działo, byłem zbyt młody, ale już wtedy
      obserwowałem co się dzieje. Chcę poprostu żyć u siebie w kraju i tak zarabiać,
      abym mógł utrzymać rodzinę (już nie mówię o dobrobycie, bo to jest zbyt
      odległe, moje pokolenie już i tak jest stracone i sprzedane !!! ). A teraz, gdy
      mam 24 lata chcę wierzyć, że znajdzie się ktoś bardziej uczciwy w naszym
      rządzie !!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Odenwalder Myslec Optymistycznie IP: 217.237.188.* 16.08.04, 15:31
        24-letni Michal nasiakna pesymismem, i to jest najwiekszy problem mlodzierzy w
        Polsce. Wy mlodz wszystko chcecie miec tu i teraz. Ja majac 24 lata konczylem
        studia i nie wiedzialem jeszcze kim bede. Jedno wiedzialem na pewno, ze musze
        sie dalej ksztalcic i stawiac sobie coraz wyzsze cele. Uczylem sie wiec jezykow
        obcych, a potem w tych jezykach ksztalcilem dalej moja wiedze techniczna.
        Srodki ktore inni pszeznaczali na wakacje w Hiszpani czy Wloszech ja
        przeznaczalem na finansowanie dalszego wyksztalcenia. Wolny czas przeznaczalem
        na zdobywanie tych srodkow finansowych. Majac 30-tke na karku rowiesnicy mieli
        zaliczona sloneczna Portugalie i narty w Austri (finansowane czesciowo lub
        calkowicie przez rodzicow) a ja mialem certyfikaty Novella i Microsoft. Teraz
        czesc z nich siedzi na bezrobociu i biadoli na polityke, a ja administruje
        sieci koncernow w calej Europie. Mam rodzinke, domek, wczasy zagraniczne i
        dobre perspektywy na przszlosc.

Jak ktos ma 24 lata to moze jeszcze wszystko w zyci zdobyc sam. Trzeba tylko
        chciec i umiec. Matura, studia, studia podyplomowe, obce jezyki, zertyfikaty
        firm takich jak Microsoft, HP, IBM czy SAP czekaja na tych, ktorzy chca cos w
        zyciu osiagnac. Ludzie z branzy chemicznej, biotechnologicznej czy innej moga
        dozucic do tego sterte innych kwalifikacji i certyfikatow do zdobycia.

A polityka... nie bedzie miala takiego znaczenia, bo jak czlowiek jest czegos
        wart to znajdzie ludzi ktorzy go docenia, jak nie w kraju to za granica. A
        granice mamy otwarte prawie w calej Europie.
        • Gość: olgafur Racja, Myslec Optymistycznie! IP: 5.5.* / 80.58.47.* 02.12.04, 09:53
          W pelni zgadzam sie z teza Odenwaldera... Nie ma co czekac z zalozonymi rekami,
          az Panstwo, rzad czy tez UE rozwiaze za nas nasze problemy i godziwy byt nam
          zapewni, tylko brac sie do nauki i do roboty, a nasze wysilki na pewno sie
          oplaca. Bogactwo sie znikad nie bierze, kapital nalezy wypracowac. Najlepsza
          inwestycja to inwestycja w siebie, w swoje wyksztalcenie, umiejetnosci, rowniez
          w umiejetnosc wspolpracy z innymi. Warto sie doksztalcac i uczyc jezykow
          obcych, tym bardziej, ze Polacy to narod jezykowo utalentowany jak rzadko ktory
          i leb mamy nie od parady. Ale jak bedziemy biadolic na znana nute "zle bylo,
          zle bedzie, oprocz nas wszyscy sa w bledzie", to rzeczywiscie przegramy nasza
          szanse, ta, ktora uzyskalismy po przez czlonkostwo w Unii. Idzmi wiec sladem
          Irlandi i Hiszpanii, a nie Grecji. Uszy do gory i do roboty!!!

Pozdrawiam wszystkich optymistow i pracusiow!
          • mbishop Popieram! 27.04.05, 02:57
            Od narzekania jeszcze nikomu niczego nie przybyło! Naprawdę jest sporo szans,
            naprawdę nie trzeba się zaharować na śmierć, żeby coś osiągnąć, trzeba tylko
            CHCIEĆ i DZIAŁAĆ!
    • ignorant11 Calkiem rozsadny text 10.12.04, 07:17
      Sława!

Ja od lat glosze podobne poglady.

Tutaj bardzo duzo do zrobienia w polityce i wspolpracy regionalnej rozbudowie
      infrastruktury w krajach wyszehradzkich oraz baltyckich, czemu sprzyja polska
      prezydencja

Pozdrawiam i zapraszam na:
      Forum Słowiańskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka