Dodaj do ulubionych

Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięcznie

• Gość: na pelnych obrotac Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięcznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:17
      Macie problem serio, ja pracuję codziennie po ok 14h (nie zawsze, czasem trzeba odpocząć)!!! Najpierw praca zarobkowa, potem zasuwam w domu. Nie narzekam!!! Nie domagam się za to kasy, jedynie co wystarczy to ktoś przy boku który powie: dziękuję, że jesteś. Jest mi z tym dobrze!!! Bo jakby nie było to jest to nasz obowiązek, czy jestem kobietą czy facetem, nie ważne, to twoja sprawa czy posprzątasz czy nie, czy będziesz spać w śmieciach. I wkurzy mnie fakt jeżeli miałaby powstać idea płacenia mamony kobietom które "siedzą" w domu!!!!!
    • mondego1 A uslugi seksualne tez w to wliczyli? 04.08.11, 13:12
      Stosunek raz w tygodniu 100 euro, zrobienie laski 50 .Surogatki za urodzenie dziecka biora chyba ze 12 tys euro.Tak na serio te wyliczenia to zenada.
    • maciejkozlowski Porównanie z lekarskim asystentem ? To żart ? 04.08.11, 14:00
      Co za kretyn robił to porównanie ? Bycie matką jest trudne , wymagające, ale nie wymaga zdania na morderczo ciężkko studia i wytrwanie na nich. Nie macie pojęcie czym jest Medycyna i wytrwanie na niej. Bredzicie jak pijany Zenek. Zdajcie, ukończcie medycynę. Potem tylko staże, specjalizacja i fajno jest. Zróbcie to cwaniaki ! Wtedy porozmawiamy.
      Teraz wasza gadka to bełkot pijaka. Z całym szacunkiem dla ciężko pracujących matek. naprawdę.
    • Gość: me kobiety rodza dzieci dla siebie-placic musza inni IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 15:04
      kobiety rodza dzieci dla siebie-placic musza inni
      inni wogole
      a w kregu rodzinnym placenie za te zachcianke spada zwykle na ojca
      nawet gdy nie chcial byc ojcem...
    • Gość: eu_jomuch Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięcznie IP: *.ec.europa.eu 04.08.11, 15:58
      W tym liczeniu tkwi podstawowy blad logiczny: przeliczanie pracy na wlasne konto bez zadnego produktu na sprzedaz jest bez sensu gdyz jest to praca ktora i tak KTOS lusi wykonac. Mozna nie zajmowac sie domem i wynajac sluzbe - oplacajac ja. tak samo jak mozna miec szofera i mu slono placic ale nikt przy zdrowych zmyslach nie powie ze jezdzac samochodem 2h/dziennie powienien za to DOSTAWAC ilestam mamona.

tak na marginesie - kobiety powinny podziekowac mamom-feministkom za to ze dzisiaj zyjemy w czasach gdzie zajmowanie sie domem to obciach i model 2xfull etat stal sie norma. Kapitalisci sa bardzo-zadowoleni :)
      • nell35 Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn 04.08.11, 16:22
        To nie feministki "wyciągnęły" kobiety z domy, tylko ci, którym zależało, by z ich pracy poza domem ściągać podatki.
    • bri Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn 04.08.11, 16:44
      Jak ja daję radę jeszcze pracować na pełen etat...
      • pyzz Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn 04.08.11, 22:58
        > Jak ja daję radę jeszcze pracować na pełen etat...
        Nie wiem bri, jesteś w mniejszości.
        WIĘKSZOŚĆ polek w wieku produkcyjnym nie pracuje zawodowo albo wcale albo w niepełnym wymiarze.
    • black-emissary Idiotyzm. 04.08.11, 17:37
      Koszt wynajęcia pielęgniarki do zrobienia lewatywy to ok. 50 zł, czy w takim razie należy uznać, że samodzielne stękanie jest tyle warte?
    • Gość: X Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięcznie IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 19:48
      A ja mam dwoje dzieci i pracuję zawodowo. Czyli wg tego artykułu nie śpię bo już mi godzin na to zabrakło. Bzdura jakaś. Siedzą baby, dupą nie ruszą i myślą, że jak wychowają jedno dziecko to się nagroda należy.
    • Gość: realista Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięcznie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.11, 21:55
      przez 70 godzin to można wymurować dom a nie odkurzyć dywan i ugotować zupę.
      praca kobiet jest bezwartościowa - widać to świetnie gdy zaczynają strajkować.
      Wszystko zaczyna wtedy działać bez babskiego brzęczenia i fochów.

tygodniowo pracy przy 1 dziecku jest około 8 godzin, jeśli pracuje się uczciwie i uczciwie liczy się godziny.

tylko co za matka, która opiekuje się własnym dzieckiem za pieniądze ? Koorwa jakaś ?
    • Gość: She Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 23:02
      Wszyscy pedofile tego świata, wszyscy gwałciciele, komory gazowe Oświęcimia, rosyjskie łagry, niemieckie lagry, Pol POT, Kim Jong Il, Osama Bi Laden, Al Zawahiri, Saddam Husajn, Fidel Castro, Idi Amin, Charles Manson, islamscy terroryści, mordercy z Srebrenicy... Przestańcie pchać ten świat do przodu!
    • Gość: ja Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 23:40
      Potrzebne są te wyliczenia, ponieważ to często jedyny sposób by uświadomić ludzi, że praca kobiet / matek, które jak zwykło się mówić: "SIEDZĄ w do mu z dzieckiem" jest równie ciężka jak praca niejednego pracownika fizycznego, a okres wychowania dziecka nie wlicza się do stazu pracy, przy obliczaniu emerytury, o społecznym postrzeganiu problemu pracy kobiet w domu nie wspomnę.
      • Gość: ewa Re: Praca matki warta nawet 3 tys. euro miesięczn IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.08.11, 09:44
        jasne, że cieżka, ale ja znam takie mamy, nie pracują, siedzą przy serialach, a potem śpią do 8-9, nawet mężowi nie gotują... a ja po pracy mam drugi etat w domu... to dajcie mi węciej, tak?
    • Gość: aga Jeszcze jeden problem dochodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 10:00
      Nikt z facetów sie nie zastanawia nad tym , bo po co, bo przeciez najwazniejszy jestem "ja i moje potrzeby", ale jak to w zyciu bywa...kobieta poswieca swoja kariere, bo mąz zarabia, siedzi z dzieciakami przez dobrych kilka lat, wrócic do pracy ma coraz ciezej i trudniej, bo takie sa realia rynku dla kobiety, na koniec on ja rzuca dla innej, mlodszej , a ona zostaje na totalnym lodzie ! Bez pracy, albo z kiepską, z dzieciakami, problemami, sama i stara...A jesli mi ktos napisze, ze facet to nie egoista, to podam prosty - kolejny przyklad. Facet wygrywa kase w Radiu Zet, dziennikarka pyta na co ja przeznaczy - odpowiada, na nowy samochód, sprzet HiFi itd. Wygrywa kobieta i na to samo pytanie, kobieta odpowiada - na dzieci, na wnuki. Baby, swoja droga same sobie jestesmy winne...
    • aliveinchains Artykul z dupy 05.08.11, 10:58
      ..czekam az kolejna madra glowa w stylu "zielonopartyjenj" Pani Fedak powie, ze kobiety niepracujace a zajmujace się domem powinny od państwa dostawac emeryturę...już ta %^&* miala pomysl wdrozenia emerytur obywatelskich, z ktorych najczęsciej korzystaliby "biedni" na czarno robiacy kasę zagranicą...

Ja przepraszam, a co z kobieta i facetem, ktorzy robia dzień w dzien w pracy i do tego jeszcze wykonuja obowiazki domowe w ramach wolnego?
      Nie pierdzielcie tez, że faceci nic nie robia...ja wolne chwile spędzam często na zakupach, prasowaniu, sprzataniu..ale jestem na tyle zorganizowany, że nie zajmuje mi to 8h dziennie
      ! Mam czas na sport, wycieczki etc...kury domowe ktore maja tylko TO do roboty potrafia tylko lamentować ile to roboty w domu..wyslac taka do normalnej pracy to by sobie czas w domu szybko przeorganizowala i poznala co to prawdziwe zycie...
      • professional_scoffer Re: Artykul z dupy 05.08.11, 17:32
        " ! Mam czas na sport, wycieczki etc...kury domowe ktore maja tylko TO do roboty
        potrafia tylko lamentować ile to roboty w domu..wyslac taka do normalnej pracy
        to by sobie czas w domu szybko przeorganizowala i poznala co to prawdziwe zycie"

To wytłumacz to np. mojej matce, która wiecznie narzeka, że zmęczona i nie ma nic czasu, ale musi CODZIENNIE odkurzyć, zmyć podłogi, gotować, zmywać, uprać, prasować nawet skarpety i bieliznę, a jak już to zrobi to bierze się za robienie np. przetworów czy zmywanie okien albo klatki schodowej.

• bene_gesserit Re: Artykul z dupy 06.08.11, 21:34
          A ty mieszkasz z mamą czy na swoim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka