Dodaj do ulubionych

Bye, bye PKO

IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 22:02
No to po ofercie PKO:
wyborcza.biz/gieldy/1,101260,10162432,Akcje_PKO_BP__Skarb_Panstwa_zawiesza_oferte.html
Jedyny pewniak w tym roku poszedł właśnie w odstawkę. Ciekawe, czy bez tej kaski budżet się dopnie...
BTW. to forum to jakieś nowe, czy co? I zalogować się nie można...
Obserwuj wątek
    • wormtamer Re: Bye, bye PKO 06.09.11, 09:41
      Strasznie się napaliłem na PKO BP, nawet w tych ciężkich czasach i szkoda by było, żeby odwołali zupełnie.
      Kombinuję tak: 1. PKO miał super wyniki w stresstestach, jest wielki, i nie do konca zreformowany, co ja postrzegam jako okazje do wzrostu wartosci tej firmy. 2. Wlasnie nastal kryzys okołobankowy i inwestorzy na potęgę wyprzedają banki, a to by oznaczało, że cena ofertowa ministerstwa w takich ciezkich czasach będzie korzystna ergo -> kupie tanio papier dobrej, duzej, stabilnej, plynnej spółki. Oczywiziscie trzeba bedzie trochę potrzymac, zanim sie wszystko nie uspokoi ale co tam, nie wierz co bym mial stracic na tym.
      Co Wy na to?

BTW: Forum jest nowe, ale jesli by wprowadzili jakies punkty/rangi za wpisy, to dzięki temu możemy (w sensie ci co sa tu pierwsi) nasukac sobie punktów i potem być ”Starszym Majorem Forum” i pompowac kursy swoimi przepowiedniami ;))))
      No to odpowiadac mi w temacie PKO! Dla waszego wlasnego dobra!
      • drozilla Re: Bye, bye PKO 14.09.11, 15:17
        Też myślę o PKO BP, ale to nie jest takie proste kolego. Jak powiadają bardziej doświadczeni ”bessa wszystko wessa”. Chodzi mi o to, że dzisiejszy kurs wygląda na atrakcyjny, ale co się stanie kiedy po bankructwie Grecji wzbudzi się panika jak po Lehmanie? I tu już nawet nie chodzi o samą Grecję, która jest uwzględniona w cenach, ale o ewentualne bankructwa banków zatopionych po uszy w tamtejszych obligacjach. Dzisiejsze 30 zł może wtedy wyglądać słabo na tle 20 zł za kwartał.
        Chętnie posłucham argumentów na zbicie mojego niepokoju :-?
        • robert.kajzer Re: Bye, bye PKO 18.10.11, 10:25
          Tak naprawde to nie wiadomo jak duze beda spadki. Dlatego tez zawsze warto przeczekac i wziac sie za zakupy dopiero po odbiciu od dna, gdy zacznie sie ksztaltowac na rynku trend wzrostowy. Inwestujac w ten sposob minimalizujesz ryzyko inwestycyjne do minimum.

---
          www.growandgo.pl ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie zacząć inwestować na giełdzie?
          abcinwestowania.wordpress.com ---> porady inwestycyjne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka