Dodaj do ulubionych

Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa

• asen Sygnał jest jasny. Morda w kubeł 03.09.11, 15:34
      W moim odczuciu sygnał, który wysłała firma Nestle jest jasny. Nie powtarzaj, bez dogłębnej analizy (czyli nigdy), informacji, które mogą zaszkodzić wielkim firmom, bo cię znajdziemy i odpowiesz za naszą krzywdę. (Pięknie)
      • Gość: jm BOJKOT Nestle za takie traktowanie klientow IP: 77.236.26.* 03.09.11, 16:30
        jw.
    • Gość: Aspa Nestlé ofiarą? IP: 89.204.230.* 03.09.11, 16:12
      Biedne korporacje! Media społecznościowe nie dają się zastraszyć wycofaniem reklam lub kupić ich obietnicą, piszą co tam ludziom do glowy przyjdzie i marki są pod presją...
      Na szczęście jest już oprogramowanie, które potrafi wytropić prowodyrów albo manipulować wynikami wyszukiwania tak, by ci biedni kretyni myśleli, że nikt nie kupuje ich głupich pomysłów... Wprawdzie NA RAZIE korporacje nie będą ścigać wrogów, ale to tylko na razie - ostrzeżenie jest wyraźne.

A ja się pytam, czemu mam dbać o dobre samopoczucie marketingowców z korporacji?! Czemu mam WIERZYĆ bezkrytycznie w zapewnienia firm, że taki przypadek, jak ze szkłem w produkcie Nestle jest ODOSOBNIONY i firma zrobiła z tym porządek? Przecież na puszce z wkładką szklaną też ZAPEWNIALI, że mają najlepsze składniki, najwyższą jakość i niesamowitą kontrole jakości... A jednak, pomimo to, szkło do dziecięcego jedzenia trafiło. Ale teraz firma zapewnia, że to tylko we Francji, tylko w jednej serii produktu i wogóle to jest git a źli są ci, co NIESPRAWIEDLIWIE oczerniają korporację...

Chciałbym więc napisać wyraźnie - ja nie mam obowiązku wierzyć w te zapewnienia, nie muszę dbać o wizerunek korporacji. Mam za to pełne prawo być informowanym o wszystkim, co mnie może dotyczyć. Bo jedyny "odosobniony i mało prawdopodobny" przypadek dotyczący mnie czy moich dzieci, jaki byłbym skłonny zaakceptować, to wygrana w lotto. Wszystkie inne, choćby nie wiem jak mało prawdopodobne, mogą być tematem moich dywagacji i komentarzy na forach internetowych, zaróno pozytywnych jak i negatywnych i nikomu nic do tego...
    • roman_ Globalizacja 03.09.11, 16:23
      firmy tworzą z tego swoją religię . Dopóki przynosi im to zyski to jest ok . Lamentują jak klienci zaczynają wykorzystywać to samo zjawisko w celu obrony przed globalnymi firmami. Koncerny bezczelnie czerpią zyski z wykreowanego przez siebie wizerunku firm idealnych ale jak nie są mu stanie sprostać to tłumaczą się jednostkowym błędem. Rozwiązanie jest proste . Lokalne marki i nie będą mieli tego rodzaju problemów na taką skalę.
      Mądrę przysłowie na tą okoliczność :): Każdy kij ma dwa końce.
    • Gość: jm BOJKOT za bezczelność Nestle IP: 77.236.26.* 03.09.11, 16:28
      Straszenie internautów odpowiedzialnością za rozsiewanie plotek?
      Kupcie sobie duży młotek w tym Nestle i walnijcie się w głowy, tak od serca. Wątpię, czy pomoże, ale zaszkodzić już raczej nie zaszkodzi.
      Od dzisiaj będę bojkotował marki Nestle, nawet nie za te historie ze szkłem czy mięsem, a za chęć zastraszenia klientów i traktowanie ich jak potencjalnych przestępców.
      • Gość: butapren Re: BOJKOT za bezczelność Nestle! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 03.09.11, 17:48
        Widze, ze podobna w tresci notatka (przedstawiajaca wyjatkowo pazerne "Nestle" jako "ofiare" zlych internautow) ukazala sie juz takze na portalu "Onet.pl"... PR-owcy dzialaja sprawnie!
    • kumoterek1 ...koncerny ofiarą??? 03.09.11, 17:44
      ...to zazwyczaj konsumenci padają ofiarą koncernów!!! w jaki sposób konsumenci mają się bronić, jeśli nie poprzez fora??? Jeśli koncerny zaczną walczyć z klientami, ciągając ich po sądach, stracą w ten sposób klientów! Jeśli szkło pojawiło się raz w kaszce, to może się pojawić po raz drugi!!!
    • amirez Nestlé ofiarą ? 03.09.11, 18:39
      Nawet jeżeli byłoby coś nie tak z produktem sprzedanym w jedynym sklepie kolonialnym plemienia Bunga-bunga - to lepiej dmuchać na zimne.
      A straszyć internautów to sobie firma może do usrania. Kolejny krok internautów może ją wyłożyć na łopatki.
      Informuję, iż rezygnuje z zakupów produktów Nestle! I w tm przypadku możecie mi naskoczyć!
    • Gość: Ja bo ja Spoko dzieki temu artykułowi juz wiem jakich produ IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 19:24
      produktów mam unikać. Jeszcze więcej takich artykułów sponsorowanych i firma na N i jej filie pójdą z torbami w Polsce i bedzie miejsce na zdrową konkurencje.
      • asperamanka Re: Spoko dzieki temu artykułowi juz wiem jakich 03.09.11, 22:47
        Nie bój nic. Pod następnym artykułem sponsorowanym gazeta wyłączy możliwość komentowania. Mają w tym niejakie doświadczenie. Zresztą dziwi mnie, że jeszcze tego nie zrobili, widząc treść komentarzy. Też w tym mają doświadczenie, ale pewnie administrator ma wolną sobotę i jest "poza zasięgiem" ;-)
    • Gość: xawery Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.centertel.pl 03.09.11, 19:46
      Proponowałbym autorom tego artykułu szybkie sprostowanie zanim ktoś go zgłosi do prokuratury. Na razie FAKTEM JEST ZNALEZIENIE WE FRANCJI W PRODUKTACH FIRMY NESTLE SZKŁA. Natomiast plotką można co najwyżej nazwać informację rozprzestrzeniane przez tą firmę ponieważ nie podano przyczyny i miejsca powstania problemu, środków zaradczych oraz nie udowodniono, że taki przypadek nie może się zdarzyć w innych zakładach koncernu.
      Mamy więc w wypadku Gazety.pl wypadek rozpowszechniania niepotwierdzonych i nierzetelnych informacji zaprzeczających faktom i próbujących zastraszyć osoby rozprzestrzeniające informację opartą na faktach. Dodatkowo takie działanie może sprowadzić poważne zagrożenie dla życia i zdrowia ludzkiego co w myśl polskiego prawa jest przestępstwem
    • Gość: lido Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.home.aster.pl 03.09.11, 19:52
      dwa lata temu w kawach Nestla bylo szklo w PL , nie tak dawno okazalo sie ze szwajarzy w polsce traktuja dzieci 3cio gatunkowy miesem w potrawkach dla dzieci ( w szwajcarii mieso w tych samyc produktach bylo miesem a nie MOMem czyli parowką.

co za firma . adios :_ kawa platki czekolady niegdy wiecej was nie kupie!!!!!!!!!!!!
    • bigkaraluch Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa 03.09.11, 20:46
      Iwona Konstanty z biura prasowego Nestlé zapewnia, że na razie koncern nie zamierza podejmować kroków prawnych "w stosunku do kogokolwiek". Mimo to morał tej historii brzmi: żegnaj anonimowości, witaj odpowiedzialności.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
      JAK BY TO ZROBIŁ TO KAŻDY BY GO OLAŁ I KASY NIET { a nie tylko kaszkę robi }
      to ze produkt z Francji to nie znaczy ze w Polsce go niema prywatny import
    • pijak.i.zlodziej Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa 03.09.11, 21:13
      Ale ci, którzy ją wywołali, już nie mogą czuć się bezkarnie - specjalne oprogramowanie bez problemu ustali, kto poruszył lawinę

I bedziecie im mogli co najwyzej naskoczyc. Jesli ktos napisal ze "slyszal o tym ze jest szklo" na serwisach spolecznosciowych to mial prawo tak napisac bo przeciez slyszal.

Plotke skazecie ? Czy moze fejsbuka podacie do sadu o "rozpowszechnianie" ?

Dobra rada : wezcie sie do roboty i sprzedawajcie dobre produkty a nie odpady to moze klienci dadza wam szanse. Jak pokazuja przyklady ze swiata, proba walki z "plotka" przez sady spelza na niczym lub wrecz na pogorszeniu sytuacji. Ja od sprawy NOM nie kupuje gerbera, nie kupuje tez nic Nestle, i to niezaleznie czy sa to zupki, deserki czy kaszki - omijam was szerokim lukiem w supermarketach.
      • Gość: iva Re: Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 21:57
        nie wierzę w ani jedną reklamę Gerbera, plantacje rzekomo zdrowych owoców z Polski zostały dawno zlikwidowane, były Gerber dostaje towar w wielkich bekach, które obok owoców nawet nie lezały. Dawna marka ALima Bobo Frut tak miała . Rolnicy mieli zakontraktowane owoce i warzywa a kontrola jakości obejmowała również ziemię. Tak było za "komuny". Zakłąd Alima był najnowoczesniejszy w Polsce i jako pierwszy został sprywatyzowany i sprzedany Gerberowi. Jakość od tej pory to dno.
      • Gość: amx po takiej bezczelnej wypowiedzi mają klienta mniej IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 22:00
        nawet nie chodzi o te kaszki czy gerbery ale o bezczelną próbę zastraszania ludzi

i tak za dużo ich produktów nie kupowałem ale np. Nałęczowianki sporo - do dzisiaj...
    • Gość: grr a padlinozerne media? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 23:44
      a co z padlinozernymi mediami podsysajacymi ogien pod niejedna "goraca" infomacja? a kto na przyklad powinien beknac za plotke dotyczaca epidemii swinskiej grypy? itp itd.
      moim zdaniem najwiekszym zagrozeniem dla porzadku spolecznego sa padlinozerne media oraz ignorancja publiki
    • Gość: Tirinti Dzieciaci są mocno pokręceni IP: *.acn.waw.pl 04.09.11, 01:45
      Rozmnożą się i oczekują, że cały świat będzie chuchał na te ich bachorki zwane przez nich pociechami. Nie wiem co jest takiego pociesznego w bachorku.
      • Gość: jm Re: Dzieciaci są mocno pokręceni IP: 77.236.26.* 04.09.11, 06:15
        Gdyby nie ci dzieciaci, to by cię na świecie nie było. Więc nie szczekaj.
      • Gość: lmalek Re: Dzieciaci są mocno pokręceni IP: *.compi.net.pl 07.09.11, 13:20
        Dzieci są tak pocieszne jak osoba z którą można pobyć porozmawiać. A na dodatek umieją kochać bezwarunkowo co jest rzadkością u "dorosłych dzieci". Można je kształtować i widać efekty.

Po co tobie potrzebni są bliscy ludzie?
    • Gość: Pikaczu Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: 31.61.0.* 04.09.11, 03:25
      Jakby spróbowali kogoś ciągać po sądach za rozpowszechnianie prawdy jakby nie było to ostatnio za takie numery kary dla dużych koncernów idą w setki milionów euro ze strony komisji europejskiej, a że firma Nestle jest szwajcarska to myślę, że nikt by się nie zawahał...
    • Gość: Lump Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: 31.61.0.* 04.09.11, 03:33
      Bezczelność ze strony Nestle!
      Ja już nic ich nie kupię! Co oni produkują oprócz Gerbera, Nałęczowianki, batonów (min Proncessa i KitKat), kawy, lodów? Winiary dalej są ich?
    • Gość: jm "Dziennikarz" IP: 77.236.26.* 04.09.11, 06:27
      Pan Vadim Makarenko popisał się warsztatem. Tytuł, który od razu pokazuje, kto tu jest ofiarą, a kto prześladowcą (oczywiście klienci w tej drugiej roli), lid, w którym padają groźby w kierunku klientów. Gratulacje, Panie Makarenko, tak trzymać!!! Rzetelnego dziennikarstwa nigdy dosyć!
    • Gość: AlKo Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 07:52
      To ludzie którym inteligencję zastępuje procesor a psychikę internet. Zero myślenia. Zero wyciągania wniosków. Zero własnego zdania. Uwaga:
      - obcinanie włosów małym dzieciom zmniejsza ich inteligencję
      - Istnieją wyrzutnie sztucznej mgły przyspieszające wzrost drzew rosnących na skrajach pasów startowych
      - Od masturbacji rosną włosy na rękach
      - Jazda tramwajem powoduje raka...itd itp.
      Życzę dużo zdrowia bo na rozum za późno.
      • Gość: M_Miki Re: Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.play-internet.pl 04.09.11, 08:15
        Re:@AlKo
        Spoko!
        Trzymaj dystans do rzeczywistości :))
        Nie załamuj się!
        Jest jeszcze ksiądz Natanek, ojciec dyrektor, ksiądz Krzysztof - pomysłodawca kościółka dymanego! Głowa do góry! Wolska to bardzo wesoły kraj!
        Ale luja i do przodu!
        Pozdro. @AlKo
    • Gość: walczak Ja też bojkotuję produkty nestle IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.11, 09:49
      Przede wszystkim za MOM w jedzeniu dla dzieci, którego to na zachodzie nie dodają.
      Poza tym za machloje i "zysk ponad wszystko".
      Firma, która robi jedzenie dla dzieci, nie powinna stawiać zysku na pierwszym miejscu.
      Wiem, że biznes jest biznes, ale zdrowie jest zdrowie i jest ważniejsze.

To szkło, to jakaś marginalna sprawa, ale viral poszedł w świat i wydaje mi się, że
      im więcej firma będzie z tym walczyć tym będzie trudniej. Samo ucichnie.
    • Gość: Halina.K Dołączam do bojkotu "nestle" IP: *.ghnet.pl 04.09.11, 10:52
      Nie kupuję kaszek, ale będę bojkotowała WSZYSTKIE produkty nestle, oraz firm, których jest właścicielem.
      Przekonam również do tego moją rodzinę i znajomych.

Za co? Za groźby i brak etyki w biznesie.
      • Gość: josef Re: Dołączam do bojkotu "nestle" IP: 77.236.26.* 05.09.11, 00:30
        Popieram! Przyłączam się. Nikt nie będzie straszył konsumentów sądami za ostrzeganie przed produktami firmy, która nie potrafiła zagwarantować jakości tego, co sprzedaje!
      • Gość: rodzic Re: Dołączam do bojkotu "nestle" IP: *.acn.waw.pl 07.09.11, 10:35
        cieszę się, że ten artykuł sponsorowany nie zmylił forumowiczów.
        Cieszę się również, że nie tylko ja prowadzę swoją małą krucjatę "zero nestle w moim domu". Od czasu afery z gerberami podziękowałem tej firmie. Co zresztą nie było proste, bo asortyment mają ogromny.
        Zdaję sobie sprawę, że moja "akcja" to pyłek na drodze, ale skoro nie jestem w tym bojkocie sam, to mi robi się raźniej.
    • the_rapist A melamina w mleku to tez plotka? 04.09.11, 10:59
      Nestle kiedys bylo syninimem jakosci, niestety chciwosc pchnela te firme do dzialalnosci zbrodniczej (bo jak do cholery mozna nazwac podrasowywanie mleka melamina). sprawa sie rypla, oszusci musieli sie gesto tlumaczyc. To, ze tego typu plotki (okazuje sie, ze jednak nie plotki tylko prawdziwe doniesienia) rozchodza sie tak szybko i skutecznie moze byc w dzisiejszych czasach jedynym sposobem na ukrocenie samowoli i oszustw wielkich koncernow pokroju Nestle. Chciwosc zatarla u wielkich bossow resztki przyzwoitosci i troski o klienta (cos takiego kiedys istnialo gdybyscie nie wiedzieli).
      • Gość: josef Re: A melamina w mleku to tez plotka? IP: 77.236.26.* 05.09.11, 00:32
        W Chinach kary były za to przynajmniej odpowiednie, z tego, co pamiętam parę czy nawet klkanaście osób dostało karę śmierci.
    • kupaczewski Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa 04.09.11, 11:17
      A tu jak produkuje się MOM:

supermarket.blox.pl/2011/01/Pseudo-mieso-w-produktach-Gerbera-dla-niemowlat.html
    • conena bojkot Nestlé można wyrazić tutaj: 07.09.11, 10:51
      www.babymilkaction.org/pages/boycott.html
    • Gość: madelaine Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa IP: *.10-3.cable.virginmedia.com 07.09.11, 11:30
      A gdzie notka "artykul sponsorowany"????
    • Gość: Ech Jakie plotki przecież to prawda IP: 212.160.172.* 07.09.11, 12:38
      Koncern stara się zataić prawdę i mówić, że szkło w słoiczkach to plotka. Ale przecież to prawda.
      Skoro mają taką do bani kontrolę we Francji to na jakiej podstawie mam uważać, że w Polsce jest lepsza ?
      A szkło w kaszce dla dzieci to morderstwo !
    • aqwertz Re: Nestlé ofiarą szklanego szaleństwa 07.09.11, 13:23
      Boycott Nestle

www.youtube.com/watch?v=gZ2b99jxKW4&feature=related

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka