Dodaj do ulubionych

Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy

IP: *.opera-mini.net 15.09.11, 18:45
sratatatatata znowu "przewidzial" z 3 letnim opoznieniem
Obserwuj wątek
    • Gość: nexus Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: *.kielce.vectranet.pl 15.09.11, 18:53
      sensowana wypowiedź ; wiadomo było że arystokracja będzie dążyła do tego żeby ich długi(banków) wzięły na siebie podatnicy(państwa) to było pewne naiwnie ktoś wierzył że niewidzialna ręka rynku to naprawi a tak się nie stało i nie stanie;; ale jak to wszystko łupnie piramida finansowa długu państw to będzie ratuj się kto może i wojna na 100% jak Rostowski mówił historia tego uczy, bo co się stanie jak kolejne państwa nie będą miały na spłatę odsetek i zaciąganie nowych kredytów, jaki poziom lewarowania będzie EBC miał dziś 32:1;; może 100:1 albo 1000:1 , co się stanie jak stopy wzrosną upadek jest bliski ale jak to tonący trochę czasu w wodzie musi się miotać nim definytywnie utonie.!
      • Gość: Michał Piotr Kuczyński 3 tys wypłacił na jedzenie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:32
        Pan nie ma sumienia mówiąc takie rzeczy, chyba już dawno buja Pan w obłokach i kontakt ze światem realnym ogranicza się tylko do wdychania tego samego powietrza co szary biały człowiek.

Za taką kwotę niektóre rodziny żyją po 2 m-c więc mógł Pan sobie oszczędzić już takie detale z Pana życia bardzo się Pan bał że będzie Pan chodził głodny ???? Jak bardzo tak jak biedy ????
    • euforiusz Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy 15.09.11, 19:04
      Dzieki Bogu reszta Polakow jest lepiej rozeznana w ekonomii, bo jesliby wszyscy zachowywalibysmy sie jak pan Kuczynski to doszloby rzeczywiscie implozji systemu finansowego.

Tak na marginesie wreszcie wiadomo kto wykupil cukier ;)
      • czarnymaczupikczu Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr 16.09.11, 10:25
        dokładnie o tym samym pomyślałem czytając ten artykuł
        pozdrawiam
    • Gość: Pan Buhaha Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 19:32
      ale się uśmiałem, po wyobrażeniu sobie jak pan ekspert leciał ze strachem w oczach do bankomatu :) a chwilę wcześniej w jakimś radiu czy telewizji opowiadał banialuki, że załamanie nam nie grozi

o swoich mrocznych przewidywaniach zapomniał poinformować tych, dla których jego opinie są ważne

może to i lepiej, teraz już wiadomo, że zrobiłby z siebie klauna dlatego drogie dzieci jeśli pan Kuczyński będzie wam znowu próbował wcisnąć jakąś świetną ekspertyzę wiecie gdzie możecie ją sobie wsadzić :)
      • Gość: Majka Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr IP: *.psd.vodafone.ie 15.09.11, 23:55
        racja, az przykro sie tego czlowieka czyta. Kto te bzdury jego lyka, chyba mlodzi wyksztalceni z Agory.

Moze gosc napisalby co sie stanie w najblizszych trzech latach? Chetnie byl przeczytal.

Przepraszam, ci eksperci to znaja sie tylko na wydarzeniach z przeszlosci :)
    • Gość: Bezrobotny Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 20:25
      Zycie kosztuje, czynsze, opłaty, kredyt mieszkaniowy, zadłużenia moje rośną a ja od stycznia jestem bez pracy i w zasadzie bez pieniędzy. Teraz wszyscy dostaliśmy zwolnienia z pracy. Jak tu w tym kraju utrzymać rodzinę i normalnie żyć ? Tuż przed zwolnieniem z pracy udało mi się jeszcze wziąć drugi kredyt żebyśmy mieli później z czego żyć ale teraz nie pracuję i nie spłacam tych kredytów i nie wiem kiedy je spłacę. Niby mówią że praca jest a w Urzędzie Pracy brak ofert pracy lub są od razu nie aktualne. Zazdroszczę tym co na państwowych posadkach mają pewną pracę i co miesiąc jest wypłata a jeszcze narzekają że im mało. Rząd obiecali reformy i więcej miejsc pracy a nie robią nic. Teraz bank przysyła nam jakieś powiadomienia o nie zapłaconej racie a z czego ja mam spłacać jeśli zabrano mi pracę i nie mam dochodu ! Oddałem CV w do wszystkich firm w promieniu 30 kilometrów bo dojazdy do pracy kosztują ale cóż z tego jeśli w tych firmach są zakazy przyjmowania nowych pracowników. Jeśli w tym kraju nie dadzą mi pracy to nie dostaną pożyczonych pieniędzy.
      • Gość: zzz Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 22:00
        Obawiam się że osoba w sytuacji jaką opisałeś łaski nikomu nie robi. Najpierw komornik, jak nie ma z czego ściągać to kryminał i tyle.
        • split-fire Hahahaha? 15.09.11, 22:54
          :>
        • aqwertz Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr 16.09.11, 11:39
          Na szczęście za długi nie idzie się do więzienia.
      • Gość: K Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr IP: 195.116.95.* 16.09.11, 10:16
        widzisz... było się uczyć... ja złożyłem pięć CV z czego zostałem zaproszony na cztery rozmowy i w ciągu dwóch tygodni zmieniłem pracę... tylko trzeba mieć co wpisać do CV a nie ... konserwator powierzchni płaskich i taki liczy, że go przyjmą z otwartymi ramionami.. .. fail.
        • aqwertz Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr 16.09.11, 11:40
          i co się chwalisz. Prędzej czy później i tak cię zwolnią.
    • Gość: STan Politycy nie mogą być marionetkami finansistów, IP: *.toya.net.pl 15.09.11, 20:27
      którzy decydują o ich wyborze finansując ich kampanie wyborcze. W ten sposób nigdy nie zostaną przeprowadzone jakiekolwiek sensowne reformy w tym sektorze jak np. podział wielkich banków na dziesięć części ( mogących ewentualnie pojedynczo zbankrutować) wraz z odpowiednim podziałem akcji czy zlikwidowanie pasożytniczej bankowości inwestycyjnej.
    • Gość: Ambasada Prusakow I bez kryzysu banki sa niewyplacalne. IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.11, 22:07
      Nigdy w ostatnich 100 latach tak nie bylo, ze gdyby jednego dnia do jakiegos banku zgosili sie wszyscy ktorzy tam ulokowali jakies pieniadze po ich wyplate, ze taki bank bylby w stanie je wyplacic wszystkim. Zaden bank po prostu tych pieniedzy, ktore przyjal w depozyt nie ma na stanie do biezacej wyplaty a ma je w ruchu aby zarabialy a wiec w udzielonych kredytach gdyz bank wie, ze nigdy wszyscy jednego dnia nie zglaszaja sie aby wycofac swoje lokaty chyba, ze jest jakas panika np. jak w czasie wojny to kazdy chce wycofac aby cos zdarzyc jeszcze kupic czy splacic. W normalnych czasach wiekszosc trzyma pieniadze na dlugich lokatach nawet jak na tym traci gdyz inflacja czesto nie jest pokrywana oprocentowaniem i to jest normalne gdyz wiekszosc bogaczow ma tych pieniedzy tyle, ze nie ma jak ich wydac bo albo nie ma dosc fantazji albo czasu na wydawanie i dlatego trzyma w banku. Biedak nic nie trzuyma w banku bo nie ma co trzymac gdyz nie starcza mu nawet na kieliszek chleba i kashanke do sytosci. W zasadzie cio co oszczedzali to zawsze tracili gdyz wszystko na swiecie drozeje a nic nie tanieje i nawet uslugi prostytutek stale pna sie w gore choc jakosc uslug wcale nie musi wzrastac.
    • ra39 Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy 15.09.11, 22:41
      O czym ten czlowiek mowi? Jak czytam takie wypowiedzi to utwierdzam sie w przekonaniu, ze Ci wszyscy ekonomisci to banda nieukow i darmozjadow. Gdyby rzeczywiscie doszlo do paniki to w bardzo krotkim czasie 1 bochenek chleba kosztowalby 3 tys....W wypadku realnej grozby wojny pieniadz nie ma zadnej wartosci - niech sobie Pan dyletant przypomni, jesli widzial kiedys, symboliczna scene z pierwszego odcinaka "Polskich drog". Zastanawiam sie komu sluza te kasandryczne wypowiedzi. Pamietam jak w firmie z ktora bylem zwiazany zarzad bredzil o... jasnowidzu z Czluchowa i wybuchu wojny w listopadzie 2008. Prawie jak Rostowski i jego kolega bankowiec. Nie bedzie zadnej wojny, bo nikomu sie to przy dzisiejszej nuklearnej broni calkowitej zaglady nie oplaca, a szalencow na miare Hitlera na szczescie brak. Obserwujemy zwyczajnie upadek USA jako mocarstwa (tak jak kiedy UK czy ZSRR), dziejacy sie z pewnym halasem - jak to przy upadku. W tle majacza juz nastepcy - Chiny przede wszystkim. I ot cala tajemnica
      • Gość: bu Rostowski mówiąc o "wojnie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 22:57
        Rostowski mówiąc o "wojnie" miał na myśli sytuację, kiedy wkurw..ne tłumy ludzi robią politykom z dupy jesień średniowiecza.
        • hie44 Re: Rostowski mówiąc o "wojnie" 16.09.11, 00:23
          Akurat zwiększenie średnicy odbytu by się tym darmozjadom należało.
        • Gość: Wincenty Re: Rostowski mówiąc o "wojnie" IP: *.centertel.pl 16.09.11, 00:42
          > Rostowski mówiąc o "wojnie" miał na myśli sytuację, kiedy wkurw..ne tłumy ludzi
          > robią politykom z dupy jesień średniowiecza.

Zamiana rolami tak łatwo nie przejdzie :)
    • Gość: bez grosza Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: *.hsd1.md.comcast.net 15.09.11, 22:47
      Duze brawa dla podatnikow calego swiata. uratowaliscie wszystkich bogaczy. czy oni wam podziekowali? .................... a ze wy cale Kraje beda bide klepac........ no to co.
    • Gość: OGIF Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: *.opera-mini.net 16.09.11, 00:03
      Ja, nie wyplacalem, bo wiedziałem że jak co to dodrukują. Taka zwykła mądrość Polaka.
    • Gość: Krzysztof Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: 89.72.225.* 16.09.11, 00:10
      Czy ktoś okiełzna pazerne rynki finansowe, które przez wielo, wielo krotne lewarowanie - grając na spadki-wzrosty, są zdolne dla swojej pazerności zachwiać równowagą finansową dowolnych instytucji, surowców nawet krajów.
      TO JEST PRZYCZYNA WSZELKICH PERTURBACJI NA RYNKACH FINANSOWYCH.
      • Gość: koko Re: Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastr IP: 31.6.249.* 16.09.11, 00:30
        Tak, zgadza się! Niestety ludzkość jest znana z tworzenie rzeczy i procesów, nad którymi nie może potem zapanować!
    • Gość: koko Po upadku Lehman Brothers oczekiwałem katastrofy IP: 31.6.249.* 16.09.11, 00:17
      Nie znam dokładnie poglądów p. Kuczyńskiego, ale pamiętam, że tuż przed krachem giełdowym w 2007 w jednym z wywiadów wyraźnie wskazywał, że indeksy giełdowe, szczególnie "MiŚ-ów" pokazują skrajne wzrosty i to musi się skończyć. W sumie oczywistość, ale ilu wtedy połakomiło się na łatwy zarobek na giełdzie, a potem był płacz!
    • Gość: silent bob sowiecki historyk to ten kto bezblednie potrafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 07:39
      przewidziec przyszlosc jak mawial Ronald Reagan

i to jest przypadek tego pana i tabunu innych tzw analytykow ktorzy codziennie naganiaja po roznych telewizjach i gazetach
    • polsz bezczelność bankowców nie ma granic 16.09.11, 09:42
      wciąż winny jest ktoś inny. Bankowcy coś spi....lą a potem płaczą, że to nie ich wina bo przecież nikt im tego nie zabronił.
    • ob.znalezinski Na paluszki 20.09.11, 15:22
      Taki dziany szpenio wziął tylko trzy tysiące na żywność? Chyba na paluszki. Albo zakładał, że to na przejedzenie na dwa tygodnie bo potem znów otworzą banki. Przecież tyle to tacy bogacze noszą przy sobie na drobne wydatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka