Dodaj do ulubionych

Windows Phone dopiero się rozkręca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 09:57
Naiwny gościu. Troszkę za późno, sporo za mało, o wiele za drogo.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.11, 09:58
      uhahahahaha
      • Gość: Millenium Bug Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:54
        Będziesz się śmiać za rok, jak Windows Phone będzie najszybciej rozwijającym się systemem, a Android będzie dla dłubaczy i fanatyków odchodząc na śmietnik historii (gdzie jest jego zasłużone miejsce).
        • vontrompka żyślenie myczeniowe 27.10.11, 11:11
          mistrzostwa świata w myśleniu życzeniowym, taki obrazek bez związku.
          • observer_observer Re: żyślenie myczeniowe 27.10.11, 12:29
            Mam Windowsa Mango - kupilem swiadomie i nie przeplacilem jak za Jabluszko

- Jabluszko jest drogie i zrobi sie nudne po czasie
            - Android jest drogi dla producentow smartfonow ktorzy musza odpalac royaalties Micrsoftowi,
            - Androdi jest dla dlubaczy i jest niebezpieczny,
            - Windows to przyszlosc - bardzo dobre dla corpo ktore ma infrastrukture microsoftowa

- zreszta ludzie chyba wkoncu zrozumieja jakim szpiegiem jest Gulagowa firma - wiec po co byc na ich smyczy...

Jablko jest drogie i po prostu jest sexi na chwile obecna. Microsoft moze tez jest monopolista jak Gulag ale przynajmniej nie patrzyl co robie na kompie. Gulag chce wejsc bardziej w moje zycie wiec od tej firmy bede sie trzymal z daleka
            • Gość: podatnik Re: żyślenie myczeniowe IP: *.uznam.net.pl 27.10.11, 12:34
              Apple jest drogie w Polsce, ponieważ jako poddany króla Komorowskiego, musisz zapłacić za sam telefon i drugie tyle na utrzymanie dworu królewskiego. Jaka w tym wina producenta?

Windows jest zupełnie niezły pod warunkiem, że masz maleńkie wymagania, nie chcesz na poważnie używać smartfonu jako quasi-komputerka przenośnego. Zadowala cię tych kilka kafelków.

Pierwsze zdanie jest fajne: "kupiłem taczkę świadomie i nie przepłaciłem za samochód. Oszczędzam też na paliwie i zażywam ruchu". :)
              • observer_observer Re: żyślenie myczeniowe 27.10.11, 13:53
                Trudno porownywac iOS to samochod a Windows to taczka. Ten samochod to chyba maluch z przyciemnianymi szybami.

dodawanie kilku funkcjonalnosci do Windows Phone ktore ma Android to z pewnoscia nie bedzie czynnikiem determinujacym sukces Microsoftu. chodzi o cala otoczke zarowno marketingowa jak i technologiczna. Twoja 'taczka' to integracja z Windowsem, Facebookiem, Skypem oraz xBoxem.
                • Gość: elo hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 23:34
                  w iPhonie to juz wszystko zrobione - i co nieosiagalne dla micromiekkiego - ZAWSZE dziala, w dodatku bez czytania instrukcji. Pracowalem w IT i mialem do czynienia z naprawde skomplikowanymi systemami ale moj telefon i komputer ma dzialac bo nie mam czasy by w nim dlubac i go konfigurowac...
    • Gość: Tomek "Skopiemy tyłki""? IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 27.10.11, 10:01
      Po takich kowbojskich sformułowaniach widać, że nowa kadra kierownicza Nokii kompletnie nie pasuje do kultury europejskiej, a szczególnie skandynawskiej, dlatego dalszy upadek fińskiego producenta będzie raczej kontynuowany.
    • Gość: BO Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.11, 10:32
      pieprzona nokia , w zyciu tego do rak nie wezme
      • Gość: Millenium Bug Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:51
        Luz, nie ma problemu - zawsze znajdzie się jakaś anomalia społeczna, co woli chińsko-koreańskie podróby i nawet wierzy, że ma rację. Ale w końcu szaleńcy też są przekonani o słuszności swojego szaleństwa.
        • Gość: BO Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.11, 10:59
          Ten bardzo grzeczny wpis tylko utwierdza mnie w moim przekonaniu.
        • Gość: Yossi Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.147.135.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.11, 15:10
          @ Millenium Bug
          ..a słuszna racja jest tylko jedna i to właśnie Twoja?
    • Gość: muuuu Dla mnie juz nie istniejecie! IP: *.home.aster.pl 27.10.11, 10:34
      Nie chce Microsoftu, a jeszcze bardziej nie chce przekonywania ze to swietny wybor i nie ma alternatywy. W najlepszym razie bedziecie drugim HTC. Smieszne jest to ze u nas wszyscy marza o "polskiej Nokii" a ta wlasciwa sie sama wyautowala...
    • introligator_snu Mapy BING to lekki chłam 27.10.11, 10:41
      w niczym nie są lepsze od konkurencji.
      Dodatkowo rozdzielczość zdjęć satelitarnych w porównaniu do Google Maps czy Zumi na terenie Warszawy jest nieporównywalnie gorsza. Jest tam taka opcja widoku jak Birds View, która powinna prezentować otoczenie z widoku ptaka :)
      Tylko że w przypadku Warszawy jest to ptak z baaaardzo dużą krótkowzrocznością :)
      • Gość: Millenium Bug Re: Mapy BING to lekki chłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:48
        Zdjęcia pochodzą z tych samych satelitów i są identycznej jakości. Wystarczy sobie otworzyć bing i google w dwóch okienkach obok siebie zanim zacznie się wypisywać idiotyzmy.
        • kosmiczny_swir Zdjecia w duzym powiekszeniu sa lotnicze 27.10.11, 11:11
          Zdjecia w duzym powiekszeniu sa akurat lotnicze.
        • introligator_snu Re: Mapy BING to lekki chłam 27.10.11, 11:20
          Nie wiem czy zdjęcia pochodzą z tej samej satelity czy nie, ale jakość tego co jest prezentowane jest różna.
          Poniżej przedstawiam ten sam widok tego samego obszaru "Galeria Żoliborz" na poszczególnych mapach. Sam oceń czy to jest to samo.
          Jeżeli uważasz że zmanipulowałem zdjęcia, sprawdź sobie sam. A potem przestań "wypisywać idiotyzmy".
          BING
          Google Maps
          Zumi
          Gość portalu: Millenium Bug napisał(a):

> Zdjęcia pochodzą z tych samych satelitów i są identycznej jakości. Wystarczy so
          > bie otworzyć bing i google w dwóch okienkach obok siebie zanim zacznie się wypi
          > sywać idiotyzmy.
          • Gość: Millenium Bug Re: Mapy BING to lekki chłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 12:21
            "z tej samej satelity" - może teraz takich rzeczy w szkole nie uczą, ale śpieszę zauważyć, że "satelita" jest rodzaju męskiego, zatem mówi się "z tego samego satelity". Mówimy o "tym samym satelicie" a nie "tej samej satelicie"
            • introligator_snu Re: Mapy BING to lekki chłam 27.10.11, 12:53
              "... a ty zając znowu bez czapki... "

no cóż jak brak jest argumentów, zawsze można się przyczepić do czegoś innego, aby tylko wyszło na twoje.

Co nie zmienia w żaden sposób faktu że mapy BINGa to chłam :)
    • Gość: nieopętany Windows Phone dopiero się rozkręca IP: 88.220.76.* 27.10.11, 10:45
      Niewiele jest dobrych telefonów na rynku. Większość firm robi złom, w którym awarie są normą. Więc poza Nokią (i tu są wpadki ale rzadkie) są może jeszcze 2-3 firmy warte uwagi i tyle. Więc onaniści z forum niepotrzebnie się podniecacie i siejecie zamęt.
    • Gość: Matt Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 10:54
      Ten wywiad przypomina mi rozmowę ze studentem PR na stażu. Nie wiem, Nie wiem, ale będzie zaj**ście, bo skopiemy konkurencji tyłki. Tylko, że konkurencja nie śpi i Nokia może znowu przegapić odpowiedni czas. Cóż, zostaję wierny Apple. :)
      • Gość: Millenium Bug Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 12:24
        Do iPhone nic nie mam - jakością i prostotą użytkowania dorównuje Windows Phone - faktycznie trudno wybrać. Najbardziej jednak boli mnie ten androidowy chłam.
    • Gość: artus Sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:03
      > Na jaką sprzedaż liczycie?
      > - Tak dużą jak to możliwe. Nie mamy konkretnych oczekiwań.

Hm. Nie zrobiliśmy biznesplanu, jednym słowem...
      • strange_email Re: Sprzedaż 27.10.11, 11:45
        ciekawa strategia komunikacyjna, prawda? "zrobilismy urzadzenie, kosztowalo to pierdyliardy dolarow, a teraz puszczamy i patrzymy jak leci, luzik, bedzie jak bedzie, celow sprzedazowych nie ma ale skopiemy wszystkim tylki." Albo gosc jest glupi albo wszystkich za takowych uwaza. spoczywaj w pokou nokiosofcie.
    • Gość: zjadacz nokii Na stronie GW sa 3 artykuly o Nokii, i tak ciagle IP: *.home.aster.pl 27.10.11, 11:36
      Nie lubie sponsorowancow! Niech zginie, mam telefony nokii od 15 lat i wystarczy...
    • Gość: klient Wydrukuję sobie i sprawdzę za rok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 12:23
    • Gość: Nokia prezes Menager NOKI gada trzy po trzy IP: 213.227.101.* 27.10.11, 13:16

Najwazniejsza zasada na tym rynku, "nie walczymy z konkurencja,
      walczymy o klienta, o jego gusta, i robimy to dobrze "
    • Gość: terefere Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.lokis.net.pl 27.10.11, 13:35
      Nokia niech się nie pcha w smartfony i inne cuda na kiju, tylko zostanie przy prostych, solidnych (nieśmiertelna 6210) telefonach za rozsądną cenę.
      • Gość: psi Re: Windows Phone dopiero się rozkręca IP: *.vdbj.nl 27.10.11, 14:29
        No wlasnie mieli taka strategie przez ostatnie lata, ale w obecnej rzeczywistosci kreowanej przez najrozmaitszych analitykow i innych rynkowych szamanow najzwyczajniej nie oplaca sie byc solidna firma. Liczy sie tylko UAU faktor i wzrost, nikt nie bierze pod uwage, ze ten stan nie moze trwac wiecznie. Wycena firm nie ma obecnie nic wspolnego z wycena w tradycyjnym ujeciu, a jest jedynie wypadkowa otoczki marketingowej i sentymentow inwestorow. Taka x-faktoryzacja biznesu.

Zeby nie bylo – mam w domu obecnie nokie 6303i classic, blackberry bold oraz jakiegos tam smartfona samsunga. Do dzwonienia – nie ma lepszego telefonu niz ta nokia, solidna, nie niszczy sie, bateria trzyma nieprzyzwoicie dlugo. Blackberry – sluzbowo i tylko do maili – w swojej kategorii nie ma rownych, ale baterie trzeba ladowac codziennie. Samsung zony byl ladny przez 2 tygodnie po zakupie, obecnie bardzo sie zestarzal, wizualnie i technologicznie. Mam nadzieje, ze mimo smartfonowej presji, nokia bedzie kontynuowac produkcje telefonow do dzwonienia na rynek europejski. Nie ma dla nich zadnej sensownej alternatywy.
        • Gość: elo obydwaj znacie sie na biznesie jak wilk na gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 23:40
          ch...

Sugerujecie strategie - umrzyj razem ze swoimi ostatnimi klientami (bo mlodsi, bardziej wymagajacy juz przeszli do konkurencji).

Gratuluje!

Hahahaha
    • Gość: insider W Nokię to już tylko ortodoksi wierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:08
      jest kilku w Salo - ostatniej fabryce Nokii w Finlandii.
    • Gość: lajkonik Nokia robi szajs i lekcewazy klientow, bye, bye N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:12
      Zeby skopac tzlki konkurencji trzeba robic dobre jakosciowo telefony. Dzis smartfonz Nokii jakosciowo porownywalne sa do chinskiego badziewia. To juz nie jest marka. To synonim zlej jakosci, zlej obslugi i lekcewazenia nawet dlugoletnich klientow.
      Co z tego, ze telefon bedzie pancerny jak sie popsuje od srodka ? Skad korozja w 2 tygodniowym telefonie, skad w 3 miesiecznym ? Normalnie uzytkowane tak jak ich poprzednicy. Zupelnie rozni, nieznajacy sie wczesniej uzytkownicy.
      Widocznie usterek jest tak duzo, ze serwisz skupiaja sie, zgodnie z zaleceniami Nokia Polska, na wznajdowaniu powodow do anulowania gwarancji. Placa im za to mniej, ale widocznie awaryjnych na gwarancji telefonow jest tak duzo, ze serwisy wychodza na swoje, a Nokia tym bardziej. ALe przy tym traca klientow. I zadne nowe modele nie pomoga. Jakby nie byly wypasione.
      Ciekawe czy nowe Nokie beda mogly pracowac w cieplych krajach, bo podobno przebywanie juz w temp + 30 oC grozi odebraniem gwarancji na ich znakomite wyroby. Czy oni tam sprzedaja inne telefony niz w Polsce ? U nas tylko jakies odrzuty ?
      Mialem okolo 10 Nokii, male problemy + raz zmiana oprogramowania. Obecny smartfon to porazka. I takich porazek jakosciowych jest duzo. Na dodatek Nokia chce pieniadze za otworzenie przy niej kolejny raz aparatu, bo przeciez nie jestesmy przy naprawie. To jest po prostu wyludzenie.
      Bye, bye Nokia, Bye, bye.
    • uniwr Redaktorku, nie wierz google translate 27.10.11, 15:11
      Bo zrobisz z siebie durnia. Idziecie skopać konkurencji tyłki ?
      A idźcie, byle daleko od redakcji.
      Zwrot "I am going to" przerabia się zerówce. Redaktor po gimnazjum powinien mieć większe ambicje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka