Dodaj do ulubionych

Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um...

02.11.11, 14:06
to jest cywilizowany wymiar sprawiedliwosci, w polandii by to nie przeszło
Obserwuj wątek
    • Gość: nt5 Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.computerplus.krakow.pl 02.11.11, 14:17
      przypomina mi się sprawa z empikiem, sprawa, która takiego rozwiązania nie miała, kiedy mnóstwo produktów było w cenie 50zl.
    • Gość: Adler Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.123.221.142.gl.digi.pl 02.11.11, 14:19
      W Polsce prawo jasno mówi: umowa (kupna/sprzedaży itp.) jest ważna po zatwierdzeniu przez pracownika. Był przypadek ze stroną neo24.pl gdzie cena za iPhone4 wynosiła bodajże poniżej 100zł. Wszystkie zakupy zostały anulowane gdyż nie zostały one potwierdzone przez pracownika (nie liczy się potwierdzenie przez automatyczny system/bota). Klient za każdym razem był informowany o błędzie na stronie. Firma przyjemnie się zachowała, bo każdy który próbował skorzystać na promocji (była rozsyłana po internecie pogłoska o niskiej cenie iphone'a) dostał bon na zakupy, bodajże w wysokości 50-100zł :)
      • Gość: moriarty Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: 141.228.106.* 02.11.11, 14:45
        Mysle, ze w UK rowniez wymaga sie potwierdzenia zamowienia przez firme, ale w tym wypadku "potwierdzenie zamowienia" zostalo wygenerowane automatycznie. Tak wiec w swojej skrzynce znalazlem e-mail od T-Mobile mowiacy, ze moje zamowienie zostalo zlozone, przyjete i potwierdzone. Dopiero pozniej uswiadomili sobie swoj blad i chcieli dac mi oferte za pol ceny, ale odpowiedzialem, ze kontrakt zostal juz zawarty na inna kwote.

Czekam teraz na karte SIM za zero funtów :>
    • sauerkraut To zwykła chciwość... 02.11.11, 14:21
      To jest ludzka chciwość i żerowanie na cudzym błędzie, a nie cywilizowany wymiar sprawiedliwości. Największe konsekwencje poniesie nie T-Mobile, ale pracownik, który ten błąd popełnił...

• billy.the.kid Re: To zwykła chciwość... 02.11.11, 14:27
        spróbowalibyście w drugą stronę popełnić błąd.
        firma zezarła by was na surowo.
      • gent76 Re: To zwykła chciwość... T-Mobile 02.11.11, 15:02
        Owszem, to jest zwykla chciwosc, ale jest to chciwosc T-MOBILE. Gdyby umowa byla sprecyzowana jasno, anie podsuwala klientowi ulude darmowych uslug, do bledu by nie doszlo. Sieci komorkowe reklamuja swe uslugi sprawiajac wrazenie okazji i korzysci, zazwyczaj chodzi tu o zlowienie klienta, ktory gubi sie w tym, co zapisane w 'small print'. Tym razem pogubili sie ci, co chcieli nakrecic. Moral: traktujmy sie powaznie proponujac i podpisujac mozliwie krotkie, czytelne umowy. Wszyscy na tym skorzystamy.
        • Gość: kaja Brak opłaty abonenckiej przez rok to brzmi jasno IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.11, 15:17
          @gent76 jeśli ja bym słyszał "brak opłaty abonenckiej przez miesiąc" lub "brak opłaty abonenckiej przez rok" to dla mnie jest wystarczająco jasne i przejrzyste. Jeśli ktoś ma problem ze zrozumieniem co oznacza brak opłaty abonenckiej przez miesiąc lub rok, to mu naprawdę współczuję. Oczywiście zawsze chodzi o pozyskanie klienta, na tym opiera się działalność gospodarcza.
    • ulanzalasem Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... 02.11.11, 14:36
      sauerkraut napisał:
      > To jest ludzka chciwość i żerowanie na cudzym błędzie, a nie cywilizowany wymiar sprawiedliwości. Największe konsekwencje poniesie nie T-Mobile, ale pracownik, który ten błąd popełnił...

Niedobrze mi się robi gdy czytam takie wypociny, serwisy/firmy specjalnie stosują takie zagrywki, bo potem przecież można się wycofać, powiedzieć że to błąd, a konsument może coś i tak kupi. Pierwsze miejsce w porównywarce bezcenne. Tak jak promocje w marketach, z życia wzięte: promocja chyba patelni, na miejscu okazało się, że w wielkim markecie było chyba kilka sztuk :D Skoro hipermarket wie, że ma 5 sztuk patelni w cenie X to po jaką cholerę chwali się tym w gazetce ? Ano, może klient będzie zły, ale kupi chleb, mleko, masło, jogurt, margarynę, ser, proszek, szampon, chipy czy cokolwiek innego.
      Błędy się zdarzają, ale niestety konsument ma trudne życie, szczególnie w Polsce, gdzie traktuje się go jak głupka, z którego trzeba wszystko wycisnąć i najlepiej go oszukać - okraść.
    • Gość: roman Promocja IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.11, 14:36
      za 20 000 funtów mamy numer jeden w newsach w UK w telekomach. Moim zdaniem nawet jeśli to błąd to świetna reklama :). Powinno być też hasło: Oglądaj nasze oferty i wyłapuj okazje.
      • Gość: G1 Re: Promocja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.11, 20:39
        Popieram, nawet bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że wszystko od początku było zaplanowane. Z tym, że ta reklama kosztuje nie 20k, a około 225k funtów. 10,21 f/miesiąc x 11 (bo pierwszy miesiąc i tak miał być darmowy) x 2000 umów. Za taką reklamę 225k, to na prawdę groszowa sprawa. I nawet w PL się o tym dowiedzieliśmy. Ciekaw jestem ile osób po przeczytaniu tego artykułu zajrzało na stronę t-mobile.
    • mineyko Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... 02.11.11, 15:05
      Musi co, ten mądrala z T-Mobile, był absolwentem kilku unijnych kursów w ramach "kształcenia ustawicznego"!
    • Gość: Irek Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 15:37
      czyli jest sprawiedliwość. Przez T-Mobile Polska straciłem kupę kasy.

A było tak. Przedłużyłem umowę i za zeta kupiłem smartfona. Przez kilka dni sprawdzałem co cudeńko potrafi. Na maxa hulalem w necie, bo sprzedawca powiedział że dostęp do internetu jest za free. Na fakturze jednak skasowali mnie na ponad 50 zł + VAT.

Pic i podpucha polegała na tym, że umowa z darmowym dostępem obowiązywała od 20, a komórę dostałem tydzień wcześniej. Nieświadomy, jak małe dziecko, bawiłem się nową zabawką. Niby wszystko zgodnie z umową, tylko że jako Klient uważam się zrobiony w jajo.

Ostrzegam innych. Spytajcie się sprzedawcy od kiedy net jest za darmo przy nowej komórce! bo dużo zapłacicie!
    • Gość: smrodek71 Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... IP: 80.68.224.* 02.11.11, 15:55
      zatrudniliby jakiegoś PR owca............taka duża firma
    • Gość: Sanfran Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... IP: *.demon.co.uk 02.11.11, 16:39
      A ja mam jeszcze lepszy numer. Kupilem nowego iPhone 4 za £59, i co najciekawsze, zapomnieli mnie podlaczyc i nie naliczaja oplaty obonamentowej. Juz tak pol roku :-)
    • Gość: gość Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:20
      To prawda w polandi bardziej opłacałoby się sądzić bez końca płacąc abonament jakiemuś mecenasowi..........No ale w UK to już by nie przeszło.
      • Gość: Taktakowicz Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.11, 17:52
        A ja z naszego TMobila dostałem kiedyś maila który też na upartego można róznie interpretować... np. że też mam rok za frico - poczytajcie sami, cytat oryginalny:

...Od dziś w T-Mobile na karte konto wazne przez ROK po każdej rozmowie, bez konieczności doładowania. Wystarczy że korzystasz z telefonu...

Skoro "konto wazne" i "bez konieczności doladowania" tzn że za friko... wiem, wiem o co chodzi ale za precyzyjna to ta informacja nie jest.
    • krzysiozboj Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe 02.11.11, 18:47
      Kiedyś zamawiałem umowę w plusie, przysłano mi nie to co zamówiłem a że kurier się strasznie śpieszył to podpisałem co przyniósł, przeczytałem na spokojnie, dzwonię do plusa i dostaję odpowiedź
      "trzeba czytać to co się podpisuje"
      i to samo zadedykowałbym temu operatorowi :))
    • Gość: Lucky Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe um... IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 02.11.11, 20:39
      Dziekuje ci T-mobile oraz hotukdeals :-) Rok bez abonamentu ! Przeciez i tak wyjdzie im to na dobre (tylko 2000 szczesliwcow) - co tak za koszt dla takiego kolosa. Jaka tania reklama! Pozostaja jedynie polaczenia do Polski ale za 1p na stacjonarne i 3p na komorki za minute to nie mam co narzekac ;-)
      • Gość: Tomek Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.zone4.bethere.co.uk 02.11.11, 21:35
        Widzę że nie jestem jedyny który się załapał :)
        I trzeba pamiętać że dają 50 funa za podpisanie umowy na rok
        Czyli synek dostanie komórke z netem na maxa (jako darmowy pakiet) za darmoszkę
        prezent na gwiazdkę z głowy
        • Gość: Lucky Re: Brytyjski T-Mobile rozdawał klientom darmowe IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 03.11.11, 09:17
          mam pewne watpliwosci co do tych 50 funtow od T-mobile przez topcaschback/quidco. Juz cos dostajemy za free zatem obawiam sie, ze raczej nie dostaniemy extra 50£ ale kto wie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka