Dodaj do ulubionych

Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet?

IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 02.06.04, 17:11
To nie do końca tak jak mówi Pan Więckowski. Z żadnych bankomatów, na kartę
Inteligo- nie tylko Euronetu, nie można było wczoraj wypłacić pieniędzy.
Nawet z własnych bankomatów PKO BP.
Swoją drogą to potraktowało nas PKO BP - największy polski detalista - jak
gówniarzy a nie Klientów.

cóż przykre, że władze polskich banków internetowych tak dają ciała
to się chyba nazywa kompletny brak wyobraźni

piotr p.
eks posiadacz konta inteligo
Obserwuj wątek
    • Gość: enom Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.04, 17:22
      To się zdarzało już wcześniej. Np. w kwietniu
      ubiegłego roku przez parę godzin nie mogłem wypłacić
      pieniędzy z bankomatu PKO BP na pl. Żeromskiego
      w Zielonej Górze. Kiedy zadzwoniłem do Inteligo,
      powiedziano mi, że "mają zwiększony ruch i komputery
      są przeciążone". To był zwykły powszedni dzień.
      A ja, zwykły, powszedni klient, nie mogłem wypłacić
      pieniędzy w zwykłym, powszednim bankomacie PKO BP.
      • Gość: Szwejk! 50 lat za Murzynami = dziesiejsza Polska IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.04, 18:14
        • Gość: Dan Re: 50 lat za Murzynami = dziesiejsza Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:34
          Bez przesady! Wszędzie może się zdarzyć awaria, chodzi o czas jej usuwania.
          Zagranicą też się zdarzały podobne historie.
    • Gość: GRE12 Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: 193.19.140.* 02.06.04, 17:29
      Ruszyło się po 13!!! to chyba żart! nie można nadal się dodzwonić, nie
      księgowane są wpłaty! Człowiek który jest odpowiedzialny za ten chaos to
      MAKSYMALNY DEBIL!!!
      • Gość: Poseł Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.softax.com.pl / *.softax.pl 02.06.04, 17:34
        To jest bank internetowy, spróbuj przez internet
      • Gość: darooooooo Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.u.mcnet.pl 02.06.04, 21:24
        Chyba jednak Euronet dał dupy. Ja mam rachunek w Citibanku i także nie mogłem
        korzystać wczoraj z bankomatów Euronetu
    • Gość: Poseł Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.softax.com.pl / *.softax.pl 02.06.04, 17:33
      Karty Inteligo obsługuje Euronet
    • Gość: ZEUS Czytasz ale nie rozumiesz tekstu czytanego... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 17:52
      .
    • Gość: kiszka Pisarczyki powinny wiedziec co pisza IP: 194.146.120.* 02.06.04, 17:55
      Awaria... zdarza sie i mnie tez wqrzaja. Ale rzeczetlnosci i istotnosc
      informacji swiadczy o jej redaktorze, a w tej akurat moja uwage zwrocila inna
      rzecz. Chodzi mi o stwierdzenie "To już druga w ostatnim czasie spektakularna
      awaria w wirtualnym banku". Z tego by wynikalo, ze zinformatyzowane banki sa
      bardziej awaryjne od tych starych, skostnialych.
      Jak po takiej informacji przekonac ludzi do latwoego dostepu do rachunku przez
      inet ? Skoro ludzie sie boja wsystkiego co nowe. To wcale nie pomaga w walce z
      zacofaniem jakie jest w naszym kraju.
      Mam rachunek w banku internetowym i mialem takze w bankach tradycyjnych, i wiem
      z doscwiadczenia, ze w tych drugim spotykalo mnie o WIELE wiecej
      nieprzyjemnosci.
      Ludzie, ktorzy czytaja to forum sa na ogol obyci z technika i zapewne wiedza,
      ze awarie sie zdarzaja i mozna byc zlym, ale wiedza tez ze rachunek przez inet
      to duch czasow spelniajacy oczekiwania komfortu dla obu stron. Jednak ludzie,
      ktorzy czytaja papierowa "gazete" i trzymaja kase w szafie pod ciuchami, po
      takim artykule nie zmienia podejscia do zmian. Dalej beda woleli znosic kolejki
      na poczcie i w urzedach.
      Mysle ze Pan Maciej powinien przy kolejnym artykule zastanowic sie czy jego
      sensacyjne sformuowania nie oddalaja go od misji jaka spoczywa na jego zawodzie.

Pozdrawiam
      • Gość: Dan Re: Pisarczyki powinny wiedziec co pisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:30
        Ale co innego awaria trwająca parę godzin, jak ostatnio w mBanku, a co innego
        jak trwa 2 dni - jak w tym przypadku. A swoją drogą, ja już sobie nie wyobrażam
        jak bym funkcjonował bez konta internetowego (mam ekonto w mBanku od 2 lat).
        Mogę się nawet pogodzić z tym że czasami trafiają się takie problemy - ale w
        bankach niewirtualnych też się zdarzają, bo wszystkie banki są skomputeryzowane.
        • Gość: Poseł Re: Pisarczyki powinny wiedziec co pisza IP: *.softax.com.pl / *.softax.pl 03.06.04, 13:07
          Tak się skłąda że awaria w mBanku trwała dwa dni.
          Problem w Inteligo z kartami trwał 20 godzin to jest 10 ponad plan.
          Do serwisu transakcyjnego można było się zalogować ale było potrzeba duuużo
          cierpliwości.
      • Gość: Starszy Re: Pisarczyki powinny wiedziec co pisza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:28
        Mam wrażenie że usiłujesz zostać adwokatem diabła i ukierunkowujesz dyskusję na
        kwestje dalszego rzędu.
        Ja jestem akurat klientem e-konta w PKO BP. A właściwie byłem i juz nie jestem
        bo tak do końca nie wiem gdzie teraz jestem. Do teraz (środa 22:30) usiłuję
        zalogować się w inteligo i bez powodzenia.Przez trzy dni nie mogę wypłacic z
        konta ani złotówki potrzebuję potwierzenia przelewu chcę wreszcie normalnie
        korzystac z konta które przyznaję jest wygodne i jak dotąd (ponad trzy lata ) w
        zasadzie niezawodne. Operacja mogłaby byc przeprowadzona inaczej Prawdopodobnie
        po to aby zaoszczędzic zlekceważono klienta. Tak się poczułem. Pisarczyk (jak
        go nazwałeś) wystąpił w imieniu takich jak ja i jestem z tego zadowolony.
        Nie widze tez powodów aby na siłę przekonywac ludzi do nowości.Nie wszystko co
        nowe jest dobre! Przekonają się - sami przyjdą.
        <To wcale nie pomaga w walce z zacofaniem jakie jest w naszym kraju...>
        Jesli chcesz zacofanie mierzyć ilością klientów e-kont to nie chcę tego
        komentować. Nawet w USA przeciętny człowiek korzysta z tradycyjnego banku. Ja
        po ostatnich doświadczeniach założę konto również tradycyjne na wszelki
        wypadek. Pozdrawiam
      • Gość: sloik Re: Pisarczyki powinny wiedziec co pisza IP: *.hti.pl 02.06.04, 23:21
        Nie ma wytlumaczenia na tak dlugi przestoj, awaria ktora na tak dlugo
        uniemozliwila korzystanie z kont nie powinna sie zdarzyc, to nie serwer z
        blogami, ze moze byc niedostepny. Nie pisz wiec, ze awarie sie zdarzaja, bo mam
        wrazenie ze jestes marketingowcem z Inteligo.
    • Gość: lukacz I co ?Pozostanie to be konsekwencji?Głów trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:03
    • Gość: Użytkownik Skandal do cholery! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 19:31
      Dwie doby czekam na zaksięgowanie mi na koncie Inteligo przelewu dokonanego z
      konta Pekao24 (beznadziejny serwis, nawiasem mówiąc) - pieniądze zeszły z
      jednego konta, a nadal nie widze ich na drugim. Co to ma być, do cholery?! To
      nie bierki, tylko ciężko zarobione pieniądze. Skoro ludzie odpowiedzialni za
      prawidłowe funkcjonowanie systemów nie dają sobie rady, niech wypieprzają w
      podskokach, szukać sobie innej pracy. Gówno mnie obchodza ich problemy,
      podobnie jak moje problemy gówno obchodzą moich kontrahentów i wierzycieli.
      • Gość: poz Re: Skandal do cholery! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 22:03
        Jeszcze w e-pko zdefiniowałem przelew na 1/06/04. To była spłata kredytu w
        innym banku. Dziś dowiaduje się, że do 2/06/04 pieniądze jeszcze nie dotarły!!!
        Laska na infolinii rozbawiła mnie tekstem "my mamy 48 godzin na dokonanie
        przelewu". To jest k... 21 wiek czy jeszcze komuna?! w e-pko po 2 godzinach
        pieniądze były tam gdzie trzeba a w Inteligo ona mi mówi 2 dni robocze. Ręce
        opadają.
        Ciekaw jestem kto teraz zapłaci odsetki za spóźniona spłatę?!
        • Gość: wina Re: Skandal do cholery! IP: *.resetnet.pl 02.06.04, 22:22
          Dwa dni robocze ma przelew Elixir na dotarcie do odbiorcy. To za co w tym
          przypadku odpowiada Inteligo to wysłanie pieniędzy i na to ma wpływ. A przez te
          wszystkie dni przelewy z Inteligo były wysyłane. Jeżeli bank w którym spłacasz
          kredyt robi Cię w ch... bo opłaca mu się księgować przelewy dzień później, to
          nie wiń za to swojego banku.
    • Gość: Dan A wogóle to najlepszy jest mBank i żaden inny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:36
      (chociaż też ostatnio mieli wpadkę, ale przerwa była tylko parogodzinna)
      • Gość: musashi Re: A wogóle to najlepszy jest mBank i żaden inny IP: *.amw.gdynia.pl 03.06.04, 08:16
        A ja wolę MultiBank - jest tańszy. Chyba, że nie wykonujesz przelewów - to tak.
        No i mam Vise Classic do rachunku.
    • Gość: JJ PKO BP??? IP: *.revers.nsm.pl 02.06.04, 20:06
      Miałem kilka razy "przyjemność" kontaktu z tym bankiem. I NIE POTRAFIĘ ZROZUMIEĆ
      KOGOŚ, KTO TAM MA KONTO. I JAK TEN BANK MOŻE BYĆ "LIDEREM" CZEGOKOLWIEK.
      Przecież tam śmierdzi PRL-em. Samoobrona i sld nie ma, aż tylu wyznawców...
      • Gość: MIŁA Re: PKO BP??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:47
        TY MASZ TYLKO KONTO! A MOZE MIAŁES! A PRACUJ TAM TO WTEDY DOPIERO
        POCZUJESZ POWIEW PRL-U!TRAGEDIA!
      • Gość: sloik Re: PKO BP??? IP: *.hti.pl 02.06.04, 23:24
        Siec bankomatow jest spora, dla mnie to wazne, skoro mam e-konto. A jezeli
        chodzi o "klimaty", obsluge, itp. to wydaje mi sie lepsza niz w BZWBK, gdzie tez
        mialem konto kilka lat. Ostatnio zastanawiam sie nad Lukas Bankiem.
        • Gość: bec Re: PKO BP??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.04, 05:36
          Gość portalu: sloik napisał(a):
          > Siec bankomatow jest spora, dla mnie to wazne, skoro mam e-konto. A jezeli
          > chodzi o "klimaty", obsluge, itp. to wydaje mi sie lepsza niz w BZWBK, gdzie
          te
          > z
          > mialem konto kilka lat. Ostatnio zastanawiam sie nad Lukas Bankiem.

Serdecznie odradzam. Chyba, ze sie chce miec wszystko za darmo. .. wowczas..
          mowi sie.. trudno..
          ale teraz jest promocja BPH - platforma internetowa jest super [po licznych
          zmianach dokonanych w znacznej mierze na wniosek uzytkownikow platoformy
          internetowej]
          czyli do konca roku rachunek jest prowadzony za darmo
          karta kredytowa rozliczana do 55 dni
          jesli jednak ma sie w swojej miejscowosci oddzial 'marmurkowy' i BPH i PBK -
          to radze podpisywac umowe na prowadzenie rachunku w exPBK, bowiem w BPHu nadal
          pracuja aroganci :(
    • Gość: gzoom Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:46
      Cieszę się, że zlikwidowałem swoje konto w PKO; byłbym mocno zdziwiony
      dowiadując się, że moje konto, pieniądze, dane osobowe nie znajdują się już w
      PKO, z którym zawarłem umowę, tylko zostały sprezentowane firmie Inteligo. Z
      mojego punktu widzenia to niepoważne. Chyba, że wcześniej każdy z przenoszonych
      wyraził zgodę, ale o tym nie było w tekście ani słowa.
      • ememzet Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? 02.06.04, 21:25
        Inteligo należy do PKO BP, więc w efekcie pieniądze nadal są w tym samym
        banku :]
    • Gość: bleble Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.acn.waw.pl 02.06.04, 20:50
      Niestety,takie sytuacje sie zdarzaja,sam pracuje w banku i niestety sam bylem
      kilkakrotnie swiadkiem takiej awarii.Nie wiem jak jest w innych bankach ale
      wiem ze wine glownie ponosi managerowie wyzszego szczebla ktorzy chca po prostu
      jak najszybciej przepchnac takie projekty a pozniej dopiero sie zastanawiaja co
      jest nie tak, zamiast sluchac rad niewielkiej grupy madrych ludzi....niestety
      wtedy jest juz za pozno i tak powstaja takie sytuacje
      • Gość: mirek Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 02.06.04, 21:11
        dzisiaj juz wszystko było ok, ale wczoraj horror
        • Gość: Użytkownik A ktoś wie czy wpłaty już księgują? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 21:19
          Nadal nie mogę się doczekać na wpływ pieniędzy na moje konto :-/
    • Gość: yah Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.06.04, 21:23
      zwykłe złodziejstwo wystarczy policzyć odsetki
    • Gość: klient ineligo Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.toya.net.pl 02.06.04, 21:56
      Blokada pieniędzy na koncie bez zwiększenia oprocentowania, to recepta na
      wzbogacenie się kosztem zwyczajnego "szaraka". PKO BP jako faktyczny
      monopolista stosuje środki wołające o pomstę do....?. I nikt się tym nie zajmie
      bo po co??. Monopolista zarobił, głupki straciły, a Urząd Ochrony Konsumenta
      będzie rżnął głupa, bo po co się narażać??. Jeśli się mylę ( a chciałbym) to
      czekam na działania UOKiK. Jeśli działania nie bedzie, to olewam ten urząd i
      proszę o oddanie mi pieniędzy jakie na nich płacę. Jeśli nie będzie działania i
      pieniędzy też nie, to proszę prokuraturę o zainteresowanie się złodziejami
      moich pieniędzy.
      • Gość: voyteck Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: 5.5.* / 80.58.22.* 02.06.04, 23:10
        No i bardzo dobrze - popieram. Amatorke trzeba tepic.
      • Gość: Poseł Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.softax.com.pl / *.softax.pl 03.06.04, 13:02
        Kto i kiedy ukradł Ci pieniądze ?
    • Gość: sloik Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.hti.pl 02.06.04, 23:15
      Przez poltorej doby nie moglem sie dostac do moich pieniedzy, ktore akurat byly
      mi bardzo potrzebne. Dopiero dzisiaj ok. godziny 12 moglem wyplacic pieniazki.
      Poniewaz Inteligo to e-bank, pieniedzy nie moglem wyplacic na dowod, tak
      powiedziala mi Pani w okienku. Tak, ze mam ochote spalic komus wlosy na jajach,
      najchetniej temu kolesiowi, ktory twierdzi, ze we wtorek wieczorem juz dzialalo
      wsio ok.
      • Gość: Użytkownik Nie mogę wypłacać pieniędzy w okienku???! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 23:44
        Jak to? Kiedy podpisywałem z nimi umowę twierdzili, że mogę normalnie korzystać
        z oddziałów banku. Naprawdę nie mogę wypłacać i wpłacać pieniędzy w oddziałach
        banku, posiadając konto w Inteligo?!! Zaraz mnie chyba trafi!
        • Gość: sloik Re: Nie mogę wypłacać pieniędzy w okienku???! IP: *.hti.pl 03.06.04, 00:10
          Wplacic moge, ale wyplacic mi nie chcieli.
    • Gość: Tom Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.ds2.uw.edu.pl 02.06.04, 23:20
      Zaufali bankowi, ktory wyrosl jeszcze w glebokim komunizmie to maja. Bylo sie zapisac do mBanku :) Ja tam jestem klientem mBanku od samego poczatku istnienia (bylem w pierwszej 10.000 klientow) i jestem bardzo zadowolony.
      • Gość: ik Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 23:32
        tak się złośliwie składa, że Inteligo wymyślili Niemcy, a w listopadzie 2002 PKO
        BP kupił od nich Inteligo... i o ile zakładałem konto jeszcze za Niemca, to z
        każdym miesiącem czuję się traktowany mniej poważnie
    • Gość: olo Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 02.06.04, 23:27
      PKO BP SA to gó--ny relikt komuny!!!
      Miałem tam i zwykłe konto, i -konto SĄ CH-A WARTE!!!!
      LUDZIE SPIER--CIE z tego CHU_ OWEGO BANKU!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Piotr R Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:29
      Może i była jakaś poprawa po godzinie trzynastej teraz (23:22 środa) jest znowu
      klops.
      Byłem właścicielem konta e-PKO.
      Zalogowałem się po raz pierwszy o godz 22:30. 5 minut na wyświetlenie każdej
      kolejnej strony. W końcu wszystko padło Wyświetliła się tylko informacje o
      błedach.
      A potem już tylko informacja ż ezalogowanie nie było możliwe i jeślisytuacja
      się powturzy to se mam zadzwonić do konsultanta.
      No i koję sobie nerwy od dwudziestu minut miłą melodyjką i panienką która co
      minutę powtarza "przepraszamy prosimy o oczekiwanie ..."
      A ja potrzebuję aktwować kartę i wziąć pieniądze z własnego konta.
      Nie mam jak tego zrobić ni nikt nie raczy mnie poinformować kiedy i jak będę
      mógł.

ZGROZA !!!!!!
      • Gość: Marco Oszczędzają na sprzęcie to mają skutki... IP: *.chello.pl 02.06.04, 23:38
        Żeby poprawnie przetestować serwis internetowy taki jak banku internetowego
        trzeba się zaopatrzyć w sprzęt za powiedzmy 100 000 $. Potem można spokojnie
        włączyć go do sieci bez niespodzianek. Żaden polski bank tego nie robi. Zmiany
        dokonywane są na żywym organiźmie na zasadzie "powinno działać...".
        Wolą wydać te 100 000$ po trzykroć na reklamę, żeby zatrzeć złe wrażenie po
        takiej wpadce.
        Trzeba pamiętać, że to są serwisy NIE TESTOWANE. I pozostaje nam się tylko do
        tego przyzwyczaić...
        • Gość: cearuil porzadny bank Volkswagen Bank direct IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 23:55
          Trzeba konto otworzyc w porzadnym banku np. Volkswagen Bank direct
    • expresspaczka Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? 03.06.04, 00:11
      Środa 23:50 też nie działa.Pieniądze wpłacone w oddziale PKO we wtorek o 15:00
      do 18:30 w środę też nie nadeszły.Infolinia(25 minut!)najpierw usiłowała
      przekonać mnie,że podałem przy wpłacie złe dane a gdy powiedziałem że na
      dowodzie wpłaty dane są dobre to poradziła mi udać się do oddziału PKO w którym
      wpłacałem!Tylko było to 200 km. od miejsca gdzie się teraz znajduję.Klasyczna,
      PRL-owska metoda zwalania załatwiania spraw na klienta.JEDNOCZEŚNIE GDY CHODZI
      O ZABEZPIECZENIE INTERESÓW BANKU TO POTRAFIĄ SIĘ ZORGANIZOWAĆ.Przy realizacji
      transakcji kartą blokują środki na koncie w CZASIE RZECZYWISTYM i księgują po
      jakimś czasie.Natomiast SYMETRYCZNIE moja wpłata (nawet w banku PKO) nie
      powoduje zwiększenia środków od razu lecz muszę czekać dniami na
      przeksięgowanie.A przecież pieniądze już są w PKO!
      • Gość: Użytkownik Znowu padło :-/ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 00:17
        Próbuję właśnie się zalogować do systemu Inteligo i lipa - nawet ekran
        logowania się nie wyświetla. Moje pieniądze nadal nie są zaksięgowane na koncie
        (nie dostałem SMS-a)!
        To o czym piszesz to kompletny skandal. Jak tylko dostanę się do moich
        pieniędzy likwiduję to konto. Szczyt bezczelności, żeby kazać klientowi jechać
        do oddziału banku, bo bank się nie może połapać co się dzieje z forsą.
        • Gość: Użytkownik Skrajna bezczelność IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 01:22
          System nie działa, tymczasem na stronie głównej przeczytać można: "Obecnie
          systemy te działają już poprawnie. Wszystkich klientów przepraszamy za powstałe
          trudności, a klientów e-PKO zapraszamy do aktywacji kont i kart Inteligo.". Po
          kliknięciu na logowanie czytam: "Serwer aplikacji jest w tej chwili
          niedostępny. Prawdopodobnie trwa przerwa konserwacyjna. Odczekaj chwilę po czym
          spróbuj ponownie zalogować się. Jeśli problem nadal występuje, zgłoś go
          konsultantowi Inteligo." Niestety dodzwonić się do konsultanta nie sposób.
          Argh!!!!!
          • Gość: Bronek Re: Skrajna bezczelność IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 03.06.04, 07:00
            Niestety zostałem klientem INTELIGO. Od paru lat miałem e-konto w PKO PB i
            wszystko było w porządku. Bank był jednak innego zdania i jak to w Polsce bywa,
            co dobre trzeba rozpieprzyć. Gorące podziekowania dla ludzi którzy tworzyli e-
            konta. Po połączeniu kont pewnie muszą oni słuchac tych debili z Inteligo o ile
            ich nie pozwalniali.
    • Gość: Gość Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: 217.113.233.* 03.06.04, 08:52
      W MultiBanku rok temu przejęto kilkanaście tysięcy klientów Banku Częstochowa?
      Czy ktoś coś słyszał? Czy były problemy? Nie - większość klientów nawet o tym
      nie wiedziała - bo wszystko wyszło bez szwanku dla klientów. Widać można.
      • Gość: Av. Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.crowley.pl 03.06.04, 09:02
        I dlatego właśnie otwieram konto Multi-Ja w Multibanku i wynoszę się z tego popapranego Inteligo. Panowie z PKO właśnie rozwalili jedno z najlepszych w kraju kont internetowych, najlepiej zabezpieczone, z najlepszym dostępem do bankomatów i bardzo korzystnie oprocentowanie. Nie będę płaciła Inteligo za ich niekompetencję, konieczność odczekiwania 20 minut by połączyć się z konsultantem i niewywiązywanie się z podjętych zobowiązań. No i te kosmiczne stawki za przelewy...

To, co się dzieje od poniedziałku to skandal, na który w odpowiedni sposób powinien zareagować rzecznik bankowy. Jako klient (niedługo już były) czuję się oszukana i poniżona. Skoro nie mają do mnie szacunku, ja też nie widzę powodu dawać im zarobić.
        • Gość: Bronek Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 03.06.04, 09:18
          Zgadzam się i też uciekam z Inteligo. E-konto było SUPER, ale to już historia.
          To już chyba reguła, że w Polsce wzystko co idzie dobrze trzeba rozwalić.
          Pozdrawiam!
    • Gość: Irek Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:27
      Witam, chciałbym tylko powiedzieć że 31.05 zleciłem przelew na znaczną /jak dla
      mnie/ kwotę który zrealizowano dopiero 01.06 po południu choć konsultanci
      zapewniali że najpóźniej o godz. 12.00 przelew zostanie zrealizowany. Następnie
      od dnia 1.06 od ok godz. 14.00 infolinie absolutnie przestały działać, i nikt
      mi nie powie że to wina euronetu!!! dopiero wczoraj po kilkudziesięciu próbach
      i ponad 30min oczekiwaniu udało mi się połączyć z konsultantem. Jeśli ktoś
      jeszcze ma wątpliwości co w tej sytuacji należy zrobić to powiem krótko:
      zmienić Bank!!!Odkąd zmienił się właściciel same wpadki!!! najpierw zaczęli
      pobierać opłaty za wypłaty z kont firmowych, info o tym zamieszczając na
      głównej stronie na kilka dni przed a teraz to, tego już za wiele, idę do
      niemca !!!VV Bank i tyle!!!
    • Gość: rybak1 Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: 217.153.176.* 03.06.04, 14:42
      W dniu 29.05 br. uzupełniałem konto karty POP. Zdziwienie moje wzbudził fakt,
      że płacąc z mojego konta w Inteligo, transakcja pokazana została przekazana do
      blokowanych przelewów z datą realizacji 26 czerwca br. Do tej pory tego typu
      operacje realizowane były w ciągu kilkunastu sekund (tzn. uzupełnienie konta).
      Po uzyskaniu połączenia telefonicznego z konsultantem uzyskałem odpowiedz, że
      to jest nowy, przyjęty tryb załatwiania. Odpowiedź ta nie była wypowiedziana
      jak zawsze grzecznym tonem. A o ewentualnych kłopotach i powiedzeniu słowa
      przepraszam nie było mowy.
    • Gość: Maestoso@gazeta.pl Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: 217.79.144.* 05.06.04, 07:22
      A ja i tak lubię Inteligo... I mBank też lubię...
    • Gość: Anoolka Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? IP: *.acn.pl 07.06.04, 00:27
      Chyba jeszcze nie usunęli awarii. W piątek nie mogłam zapłacić kartą - brak
      połączenia z bankiem. I nie mogę się zalogować na swoje konto. Skandal.
      • gofer73 Re: Inteligo stanęło. Czy zawinił euronet? 07.06.04, 13:05
        od 2 dni czekam na przelew ktory powinen sie pojawic na moim koncie (niestety
        juz Inteligo) 5 czerwca. Cale szczescie ze to juz ostatnie podrygi mojego konta
        w Inteligo- w tym tygodniu ruszam z m-bankiem. E-pko bylo super a teraz....I
        tak straciliscie moi panstwo dobrego klienta. Ciekawe ile jeszcze osob poszlo w
        moje slady.....I warto bylo?
    • Gość: Rafik Jest jakis bank z logowaniem przez token IP: 2.5.2.* / *.jti.com 07.06.04, 13:39
      Forumowicze,
      Nie wiecie przypadkiem czy jakis bank w Polsce oferuje konto internetowe gdzie
      mozna sie logowac za pomoca tokenu (tokena?). Nie zamierzam kozystac z jakis
      chorych "kart kodow"

Dzieki

Rafik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka