Gość: hrdek IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.12, 08:40 Szukam osób, które mają doświadczenia z rajami podatkowymi. Czy faktycznie można w takich rajach zaoszczędzić spore sumy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabunia89 odp 04.05.12, 13:37 Raj rajowi nierówny. Wszędzie można sporo zaoszczędzić, ale wszędzie na innych zasadach. Prowadzę działalność w delaware. Jeśli na poważnie interesuje cię ten temat to śmiało pytaj - sporo wiem o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: odp IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 07.05.12, 08:34 Właśnie wróciłem z Niemiec. Niesamowitym jest jak może wyglądać kraj, w którym obciążenia są dokładnie takie same jak w Polsce, ale mniejsza z tym. Proszę o info na temat tego delware. Ile można zaoszczędzić i w jaki sposób. Proszę o jak najwięcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 odp 08.05.12, 09:56 W Delaware zakłada się spółkę LCC. W ten sposób prowadzisz tam działalność. Spółka może być jednoosobowa. Ponosisz jedynie roczną opłatę, która wynosi 250 dolarów, a poza tym .... nic. Ani dochodowego, ani vatu, ani zusu. Wszystko jest legalne, tylko całą organizacją powinna się zajmować kancelaria, tak by wszystko było załatwione zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: odp IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 09.05.12, 08:33 Dobra, wszystko rozumiem, ale co zrobić aby założyć ten biznes? Raczej sam bym się za to nie zabierał, zbyt poważny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 odp 10.05.12, 14:10 Działalność w Delaware zakładają odpowiednie kancelarie, które mają w tym doświadczenie i dokładnie się na tym znają. Dlaczego nie samodzielnie? Chodzi oczywiście o formalności i załatwienie wszystkiego zgodnie z prawem. W Polsce ciężko jest wszystko załatwić, a za granicą? Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiący ale raj... IP: 153.19.9.* 11.05.12, 08:35 co to za 'raj' gdzie kancelaria musi pomagać. 'raj' ma polegać na pełnej prostocie i przyjaznej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 11.05.12, 08:39 Sory - średnio się na tym znam i nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz. Założenie działalności w Polsce nie jest proste, a jak zająć się tym za granicą nie mając pojęcia o temacie? Proszę o jakąś konkretną firmę z którą warto na ten temat rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 Re: ale raj... 14.05.12, 10:55 Konkretnie, bez tracenia czasu - skontaktuj się z nimi - www.polinvestor.com/ Napisz czego oczekujesz i zapytaj ile to kosztuje. I oczywiście napisz cokolwiek o swoich ustaleniach. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 15.05.12, 08:33 Nie czas na ustalenia - ja chce się stąd przenieść. Znowu zapowiedzieli podwyżkę płacy minimalnej. Mam dosyć - uciekam stąd. Polska to piekło przedsiębiorcy. Tutaj nigdy nie będzie lepiej. Może być tylko gorzej! Dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 Re: ale raj... 16.05.12, 11:57 Czytałam. To co robią doprowadzi jedynie do tego, że osoby na wyższych stanowiskach będą otrzymywały niższe wynagrodzenie. Proste. Najmniej zarabiający będą mieli podwyższe, ale przecież później niższe będą premie. Nasz rząd i jego wspaniałe pomysły - szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 17.05.12, 08:31 Cóż... Ja rzeczywiście przenoszę interes. Polinvestor zaskoczył mnie kwotami jakie usłyszałem. Rzeczywiście koszt otwarcia i obsługi spółki LCC jest naprawdę niski w stosunku do oszczędności. Nie mogę podać tej kwoty publicznie. Tak czy siak - załatwiamy przenosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 Re: ale raj... 18.05.12, 10:49 Przynajmniej napisz później konkretnie o jakich sumach rozmawiamy. Tj. ile faktycznie udało się zaoszczędzić. Pewnie po drodze pojawiają się jakieś inne, nieoczekiwane koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 21.05.12, 08:33 Na razie nic mi o dodatkowych kosztach nie wiadomo. Raczej ich nie będzie, a jeśli się pojawią to drobnica. Polinvestor opisał mi dokładnie temat i wiem jak całość przebiega. Moja spółka LCC powinna już w czerwcu działać. Czemu w Polsce nie można działać tak szybko? Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 Re: ale raj... 22.05.12, 11:23 Bo Polska to chory kraj, w którym biurokracja wciąż rośnie, podobnie jak formalności. Działamy dokładnie odwrotnie, w stosunku do Europy. Zamiast zmniejszać koszty działalności, są one coraz wyższe. Brawa dla polskiego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 23.05.12, 08:42 Ciekawostka jaką znalazłem na stronie kancelarii - www.polinvestor.com/raje-podatkowe.php 850 tysięcy firm działa w Delaware, w tym 60% najbardziej dochodowych na świecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rabunia89 Re: ale raj... 24.05.12, 09:27 Wiem. To chyba dla każdej osoby, która nie ma pojęcia o biznesie wystarczające do tego by powiedzieć, że Delaware jest rajem podatkowym. Swoją drogą Delaware znalazło genialny sposób na utrzymanie stanu bez obciążania obywateli i firm podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkta Re: ale raj... IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 25.05.12, 08:29 Tak jak już wspominałem - załatwiam przenosiny do dewalere. Napiszę wam jak to się skończyło, jak działa ten Polinvestor i czy ogólnie przenosiny mają sens. W najbliższym czasie o wszystkim się dowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombel Re: ale raj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 15:21 I co hertka? Jak sie układaja sprawy? Daj jakis feedback co do kosztow obslugi i realnych oszczednosci w Twojej firmie. pozdrrawiam, :scared: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Raje podatkowe IP: *.adsl.avonet.cz 12.02.13, 08:36 Dzień dobry, zakładam spółkę akcyjną w Czechach z myślą umiejscowienia siedziby w Pradze. Czy to dobry pomysł? Posiada ktoś doświadczenia? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scs Re: ale raj... IP: 91.210.242.* 12.02.13, 09:39 herkta - Duże przychody miesięcznie osiągasz? duże oszczędności po przeniesieniu działalności delaware? czy jest dużo zamoty po przeniesieniu? ubezpieczasz się indywidualnie skoro nie płaci się nic do ZUSu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yunek Re: Raje podatkowe IP: *.play-internet.pl 16.02.13, 10:34 Można zarejestrować firmę w Anglii firma w wielkiej brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc912311 Re: Raje podatkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 16:04 To ja podczepię się pod pytanie co sądzicie o tym programie: PIT 37? Odpowiedz Link Zgłoś