Dodaj do ulubionych

W co najlepiej inwestować?

IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 19:55
Witam!
Zaczynam dopiero moją działalność na giełdzie, ale zupełnie nie wiem na jakie akcje zwrócić uwagę, macie jakieś pewniaki? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: forex IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 17:36
      nie, zupełnie nie myślałem. Skoro tak to będę się też przyglądać ;)
    • moellerf-m Re: forex 29.05.12, 11:40
      Odważny jesteś ,żeby ktoś zarządzał Twoimi pieniędzmi,a może tak byś sam się troszkę wysilił i pouczył-znajome powiedzenie "na naukę nigdy nie jest za późno".Co sam zrobisz i zarobisz to twoje!Co nie znaczy ,że nie powinno się zasięgnąć porady ,ale tak zupełnie oddać swoje finanse w obce ręce-to trochę ryzykowne i tak naprawdę -łatwizna.Ale każdy decyduje sam , ja wolę sama decydować o swoich finansach.Powoli ale do celu - cierpliwości!!
    • jawaz Czytać: Na forex 82 proc. graczy traci pieniądze 29.05.12, 17:17
      Forex służy głównie do wyciskania kasy od leszczy:
      Z ankiety KNF wynika, że 82 proc. inwestujących na rynku Forex poniosło stratę. "Duża zmienność i wykorzystanie dźwigni finansowej sprawiają, że - jak mówią inwestorzy - Forex urywa ręce, czyli szybko pozbawia nas środków".
      Cały tekst: wyborcza.biz/Waluty/1,111024,11564958,Forex_urywa_rece.html
    • adikk135 Re: W co najlepiej inwestować? 10.06.12, 15:39
      forex, forex i jeszcze raz forex. ;P zarabiać można także na spadkach, także nie generuje ryzyka (zbyt wielkiego ;P). zwróć na to uwagę, bo warto. tylko zanim się zagalopujesz, to zdobądź chociaż podstawową wiedzę. z doświadczenia wiem, że samemu raczej trudno. na początku, jak dopiero zaczynałem, starałem się coś wyciągnąć z książek, ale to nic nie dawało, bo w ogóle nie ogarniałem. ;P no i postanowiłem skorzystać z Wiedzy Wartej Milion - przynajmniej zdobyłem wiedzę praktyczną, którą teraz wykorzystuję, inaczej byłoby ciężko. w dodatku dopiero wtedy zacząłem coś ogarniać.

także zanim zaczniesz inwestować prawdziwe pieniądze, to zakop się trochę w ten temat, bo nie sztuką jest stracić.
    • Gość: forexowa Re: forex IP: *.ds.pg.gda.pl 30.06.12, 17:14
      Można zyskać i to dużo, ale można i stracić... Trzeba umieć grać i zanim zacznie się inwestować, trzeba spędzić trochę czasu na nauce... Więc to nie jest szybki zysk, ale ryzyko i sporo czasu na zrozumienei o co w tym chodzi...
      • Gość: piotr Re: forex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 10:44
        Zależy to od wielu czynników, między innymi od umiejętności, doświadczenia czy brokera u którego się jest. Jeśli masz to coś to ci się uda na forexie;)

Ja właśnie testuje konto demo na IronFX :)
    • Gość: Tomasz Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 11:57
      Gdyby były jakieś pewniaki, to wszyscy bylibyśmy bogaci... ;) ja wolę forexa od giełdy, możesz tam bardziej kontrolować ryzyko poprzez dźwignie, a jak jeszcze na niczym się dobrze nie znasz, to może się zastanów w co warto lepiej zainwestować :)
    • Gość: hiro Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 12.07.12, 11:57
      Najlepiej inwestować w magazyny - zobaczcie bazę Jartomu. W ich wyszukiwarce pojawiły się hale magazynowe za znacznie niższe sumy. Gdzieniegdzie wszystko poszło w dół o 30%, To jest optymalny moment na inwestycję tego typu.
    • Gość: Anna Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 14:16
      Musisz śledzić na bieżąco wiadomości o akcjach: w inwestycjach wysokiego ryzyka nie ma żadnych pewniaków ;) dlatego wlaśnie można tak dużo zyskać. Podobnie w forexie i parach walutowych: ciężko przeiwidzieć, co pójdzie w górę, a co w dół...
    • Gość: Mirekkkkk Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 20:14
      Zobacz jak wygląda wykres za 3 ostatnie miesiące akcji PZU www.gpw.pieniadz.pl/PZU,PZU,18-512-1.html i masz juz ciekawa spółkę :)
      • noved Re: W co najlepiej inwestować? 12.09.12, 15:19
        PZU będzie się dobrze trzymała o ile ludzie nadal nie będą się "pukać na ulicach".
        A przyjdzie mroźna zima, więcej opadów, ślizgawki, szklanka na drodze przez kilka dni pod rząd i kurs leci.
        A nie daj boże jakaś wichura, huragan, śnieżyca, jakiś budynek się zawali...
        Mam rację?
      • Gość: Arwes Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 11:26
        Jeżeli chodzi o inwestowanie, to osobiście polecam zapoznanie się z tą stroną:
        twojeakcje.pl/
        Znajdziesz tam sporo ciekawych informacji.
    • usmecenas inwestowac do pudelka 22.08.12, 23:07
      bo w obecnych czasach nie ma lepszych mozliwosci.
      Dlaczego banki tak malo oprocentowuja?
      Bo takie sa realia.
      Jak cos Pan uzbiera, to moze bedzie lepiej.
    • Gość: Mirassss Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 15:08
      Ostatnio powoli leci do gory Zelmer www.gpw.pieniadz.pl/ZELMER,ZLR,18-389-1.html warto sie zainteresować.
    • bidzina Re: W co najlepiej inwestować? 11.10.12, 14:08
      Piekarnie - ludzie będą zawsze jedli chleb,
      Zakłady pogrzebowe - do pochówku też zawsze się ktoś znajdzie (a właśnie dziwi mnie, że nie ma żadnego notowanego na New Connect ;-)
      Sklepy z bielizną - ludzie zawsze będą potrzebować skarpet i gaci.
    • Gość: Dea Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 11:23
      Zapoznaj się z tymi kursami:
      twojeakcje.pl/
      Sądzę, że powinny ci pomóc w nauce inwestowania gdyż osoba, która je stwrzyła naprawdę się na tym zna.
    • binariusz Re: W co najlepiej inwestować? 17.03.14, 06:02
      Polecam - Opcje Binarne
      • Gość: Endi Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.static.chello.pl 17.03.14, 14:18
        Potwierdzam opcje binarne. Korzystam z betwinfx, gram małymi kwotami (50-100 zł), ale przy 85% zwrocie, można z tego wyciągnąć dodatkową kasę.
    • spring8877 Re: W co najlepiej inwestować? 17.03.14, 14:36
      Najpewniej jest inwestować polską sztukę współczesną ;-) na pewno można zarobić więcej niż na lokatach...trzeba tylko trochę pośledzić kilka znaczących stron interenetowych nt współczesnej sztuki i pochodzić na wernisaże, do galerii, trochę poznać światek artystyczny i zacząć kupować...nasz minister finansów też jest kolekcjonerem :-)
      • uwigier Re: W co najlepiej inwestować? 16.04.14, 12:52
        uuu widze, ze tu juz kolega/kolezanka wyzsza skzola jazdy, sztuka no no :) właściwie może być to świetna alternatywa. Ja obracam kapitałem na forex. duże ryzyko, ale przy prawidłowym podejściu tez jest to dobry wybór inwestycyjny. Dla wtajemniczonych, chociażby mogę dodać że moje TP jest na 1.37850 Ski z czwartku i piątku przed week od 1.38550 do 1.39 2lot. Pozamykalem edka i usd/pln przy 1.3820 i 3.0290, wszedłem sobie lotami przed weekendem, i wyszlo dobrze ;)
        • darr.87 forex 19.04.14, 15:03
          zasugerowałbyś jaką strategie warto byłby objąć? Bazujesz na jakichś wskaźnikach? Ustawiasz SL?
          • uwigier SL 21.04.14, 11:51
            ine chcialbym tak wszem i wobec szczegółowo omawiać swojej strategii. Do tego nie bardzo chciałbym zapeszyć. Jeśli chodzi o SL, tak, ustawiam. Nie mam jednolitegp ssytemu na sl, U mnie zawsze w grę wchodziły dwie możliwości, działanie techniczne i działanie emocjonalne co do stop loss. Co do metody zamykania transakcji opartych na logice, to po pierwsze pozwolenie, by cena doszła do wcześniej ustawionego obronnego poziomu Stop Loss; po drugie zamknięcie transakcji ręcznie, gdy rynek pokazał sygnał Price Action przeciwny do otwartej transakcji. Jeśli chodzi o działanie emocjonalne: po pierwsze - automatyczne uruchomienie Margin Call i zamknięcie transakcji przez brokera, ponieważ Stop Loss nie był ustawiony, a cena poszła daleko w kierunku przeciwnym do twojej transakcji; jako druga kwestia - ręczne zamknięcie ponieważ wydaje ci się, że cena dojdzie do poziomu SL. Wtedy czujesz emocje, rynek idzie w przeciwnym kierunku niż zakładałeś. Jednak nie ma sygnału Proce Action, który by potwierdzał zamknięcie pozycji, dlatego jest to działanie pod wpływem emocji. Nie wiesz co nadejdzie...

• Gość: gość Re: W co najlepiej inwestować? IP: *.celestynet.pl 14.05.14, 14:08
      Inwestuj nie tylko na giełdzie, ale też w nieruchomości. Możesz na tym nieźle zarobić, jeśli się dobrze przygotujesz. zarabiajnanieruchomsciach.pl
    • knecki168 forex 18.05.14, 12:34
      Zainteresowanym forex bez zbędnych wstępów polecam brokera XM - micha się cieszy jak widzisz od razu kasę na koncie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka