Gość: Jacool IP: 81.219.226.* 01.08.04, 18:56 C64 rulez!;) aż się łezka w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gres Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:07 Ja też miałem Commodorca 64 potem siadłem na poczciwą Amigę 500 i zakochałem się w informatyce. Gry, programy a przede wszystki programowanie i patrzenie na to co mi sprawiało największą przyjemnoś - Efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptytyk Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:56 Aye Rick Dangerous i Montezuma's Revenge - nie moge do dzis zapomniec! Mialem joy'a z przezroczysta obudowa! Zaraz ide poszukac jakiejs strony ze starymi gierkami... albo z emulatorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx abandonware IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:23 www.bhlegend.com/php/show.php3?list=all&start=0&end=15&order=ratingtot&orderkind=DESC To akurat do dzialu PC, ale obok jest tez Amisia ;) Zaraz bede probowal WinUAE pod Linuxem. Wczoraj pod Win98 kilka gierek nie chcialo chodzic i musialem uzywac FellowEmu (jesli nie przekrecam nazwy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubik Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: 217.153.170.* 01.08.04, 20:19 C64 rula... generalnie scena to cos pieknego - szkoda ze ginie pod natlokiem komercji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi pozdrowienia dla partyzantow z Northa. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 01.08.04, 22:32 pozdrowienia dla Sceny C64, niestety nie zdolalem odwiedzic Northa jako ze dopiero co kilka godzin temu wrocilem z atarowskiego Quast Party 2004 w Ornecie ;). Panowie, no trzeba cos koniecznie zrobic z tymi terminami parties zeby sie dalo odwiedzac nawzajem na imprezach. a mialbym niedrogi dojazd spacerkiem.. Dobra robota Elban! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elban Re: pozdrowienia dla partyzantow z Northa. IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 23:31 Podrowienia dla Radiego i reszta atarowcow. ;) www.emu64.pl - strona z emulatorami, grami, demami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eru Re: pozdrowienia dla partyzantow z Northa. IP: *.bsk.vectranet.pl 02.08.04, 23:11 To już któryś raz jak North i Quast albo LL są w ten sam weekend - przez Elbana kurde Cobra do nas nie przyjechała :) Atari też, Atari też, przyjacielem Commodore jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel/Icon Re: pozdrowienia dla partyzantow z Northa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:19 imprez które odbywają sie northem jest jeszcze kilka... Twój Wyrób :) Ja wolałem jechać na north :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceneguy ZOBACZCIE KOGO MOZNA SPOTKAC IP: 195.116.59.* 02.08.04, 01:51 zapomnieli dodac, ze np. na podobne party atarowskie (wlasnie z niego wropcilem) - QUast Party 2k4 przyjezdzaja i ludzie, ktorzy np. twoprzyli PainKillera , Starmageddona i inne gry. Ot, praca praca, ale taki 3 dniowy zlot w Ornecie k. Olsztyna (rozpoczynali w 95 roku) jest swietnym relaxem. Co wiecej bylo dosc sporo produkcji - rekord pobila grupa Zelax ktora po 10 latach wystawila kolejne demo :> A autor leveli i muzyki wspomnianego Painkillera wystawil msx na compo. Wiec jak ktos mysli, ze na takie 'zloty' czyli copy party przyjezdzaja odmiency to jest w bledzie, sa ta osoby z wszystkich dziedzin - od hardkorowych winiaczy po wlascicieli firm i topowych programitstow. polecam to party atarowskie, nie czesto mozna wypic (i inne ; ) z takimi ludzmi:> www.quast.orneta.pl atariarea.histeria.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizard Re: ZOBACZCIE KOGO MOZNA SPOTKAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:11 Pierwszy Quast Party odbył się w 1993, a od 1995 zaczęli pojawiać się tam ludzie od 8-bitowego Atari (wcześniej tylko ST/030 - 16- i 32-bity). Co się zaś tyczy Northa, to ma on do siebie to, że pokrywa się, bądź jest w tygodniowym odstępie w stosunku do różnych atarowski zlotów. To nie prawda, że ludzie ci spotykają się raz w roku. Zloty odbywają się częściej. Dziwi mnie tylko miejsce tegorocznego Northa. Jego nazwa wywodzi się od wcześniejszych lokalizacji tego zlotu, tj. północy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBAN Re: ZOBACZCIE KOGO MOZNA SPOTKAC IP: *.acn.waw.pl 03.08.04, 00:20 7 pierwszych edycji bylo organizowanych w Bartoszycach, stad nazwa. Party organizuja mniej wiecej ci sami ludzie [glownym organizatorem jest Black Light], ma identyczny klimat i w ogole. Zmienilo sie tylko miejsce. Artykul traktowal o North Party, zdania o scenie byly zapewne w celu wprowadzenia czytelnika w klimat. Niestety jest to jedyne party dla C-64, i odbywa sie raz w roku. Wiekszosc z osob tutaj sie wypowiadajacych doskonale wie, ze scena to temat rzeka i jej opisanie nadawalo by sie do Duzego Formatu [chodzi mi o sama objetosc tekstu]. Pozdrowienia dla scenowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel/Icon Re: ZOBACZCIE KOGO MOZNA SPOTKAC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:17 no a grabba zostałem właścicielem firmy ;) Po takim artykule każdy by został :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.magma / *.magma-net.pl 02.08.04, 02:48 respekt 4 all who remebeer !! kiedys kasetki, potem 5,25 ", teraz p2p i email.. ppostep technologiczny bywa zabojczy..:(.. ps. mi czasu absolutnie braklo, ale to poraszka, zeby w jeden weekend byly 3 imprezy - kostrzyn, bolkow i c64.. i na zadna nie dalem rady sie wyrwac :(.. shit... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślepy Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.master.pl / 81.168.244.* 02.08.04, 14:09 Zamist szlajać się po imprezach kup sobie słownik ortograficzny.Przynajmniej nie będziesz żałosny !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atari Atari rulez! Commodore szmelc. IP: *.client.comcast.net 02.08.04, 05:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corwin Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.08.04, 10:06 Hehehe Provokator wreszczie pisuje do gazety ;-) Pozdro dla znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychik Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.08.04, 11:09 A ja bylem na Woodstocku w tej koszulce co mi dales na North kiedys :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 02.08.04, 12:47 > Hehehe Provokator wreszczie pisuje do gazety ;-) Pozdro dla znajomych. a to jest tekst Proveego? Czesc Corwin! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M. Ja na C-64 napisałem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.08.04, 11:49 swoją pracę magisterską, dzięki edytorowi tekstów, który stworzyła polska fundacja której nazwy już nie pamiętam (siedzibę miała na Burdzińskiego). Był nowoczesny bo w cartrdge`u a żaby wpisać polski znak należało wprowadzić przed każdą literką sekwencję 3 czy 4 znaków potem literę np. "a" i znów 2-3 znaki i otrzymywaliśmy "ą". To była praca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizard Re: Ja na C-64 napisałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:22 To i ja się pochwalę: Na 8-bitach pisałem programy zaliczeniowe z Pascala zapisywane na dyskietkach 5,25". Potem, tuż przed zajęciami przegrywałem specjalnym programem (inny format zapisu niż na PeCecie) na dyskietki 3,5". Najbardziej podobało mi sie to, że program bez przeróbek kompilował się pod Turbo Pascalem 7.0 i nawet działał. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr dla Brusha Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 12:59 Pozdrawienia dla Brusha od Irka (Irek P/UNION). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brush Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.bas.roche.com 03.08.04, 13:40 Dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUDi Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 15:13 Na North9 bylo zajebiscie, kto nie przyjechal ten c@#$. Siedze wlasnie u eLBANA w mieszkaniu pisze z jego laptopa, pijemy drugi dzien po party i jest zajebiscie. Jest tutaj tez Provocator, dzieki ktoremu jest artykul o nas w dzisiejszej Wyborczej i na WWW Gazety. Chce podziekowac za wspaniala impreze organizatorom tj. BLightowi, Prezesowi i eLBANowi. A na jubileuszowa, 10-ta edycje Northa to wszyscy maja obowiazkowo pryjechac za rok, bo zapowiada sie kilka demo produkcji, m.in. od Tropyx, ktorzy w przyszlym roku beda obchodzic dokladnie 10 rocznice istnienia na scenie. Ma byc tez cos special od Arise. Ogolnie na NP9 bylo COOOOL. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booker/onslaught Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:46 Siema siema. Slyszalem ze klima byla spoko, nie bede sie obwieszczal ale na v10 ostentacyjnie obrzygam bigscreena (:. Greetz dla reszty, ktora trzyma sie przy zyciu - Jammer: sie nie martw odbijesz mi tego Gingersa na v10. www.c64.sk ; www.c64.org ; www.onslaughters.org ; www.amorphis.tk a kto smialy to komodory na gieldach chodza po 20zl (komplety z stacja dyskow) - fuck emus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: 212.219.243.* 02.08.04, 16:56 pozdrowionka dla wszystkich North Party animals!!! ja niestety przez mojego pilota zamiast dojechac na party musialem awaryjnie ladowac na bermudach... :) w miedzy czasie zapraszamy do holandii na X2004 ...tez bedzie fajnie :D www.scs-trc.net/x2004/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booker/onslaught Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:02 Leming ceruj skarpetki i smaruj rower ja Cie nie bede na garbie tachal do Ruurlo. A kto na X2004 nie przyjedzie niech go zjedza sledzie. (albo leming to zrobi, ryba). PEACE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegier! Re: Spotkanie użytkowników komputerów Commodore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 22:43 ZX SPECTRUM FOREVER RULEZ!!! Panowie czapki z glow dla klasyki...wiecie "hungry horace" i "pssst" oraz "jumping jack" rzadzi-to byly gierki!!! sam sprzedawalem soft na grzybowskiej-jezdzilem tam z moja spectrumna (gumiakiem) i telewizorem wela :) mam go do dzis w piwnicy i do tego kubelek kaset z softem :) hehe Sinclair Research Limited to jest to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik A O Atarowskim zlocie nie piszecie ??? IP: 195.114.160.* 03.08.04, 14:11 Taki sam zlot tylko, zlot miłośników ATARI, był w ostatni weekend w ORNECIE za OLSZTYNEM i tez było rÓlÓ :)... www.quast.orneta.net lub poprostu www.atari.pl pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel/Icon Re: A O Atarowskim zlocie nie piszecie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:16 No niestety atarii miało zawsze złą prase ;) Dlatego komcio sie tak dobrze sprzedał :P Odpowiedz Link Zgłoś