wpia 09.09.04, 03:34 racjonalizm zwyciężył zamiast prowincjonalnych gierek w stylu lpr-u. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BOLINOGA NIEDZIELA TO ZA MALO!!! IP: *.nyc.rr.com 09.09.04, 04:54 LPR ma absolutna racje. Niedziela jest dniem swietym, a dzien swiety trzeba swiecic. LPR broni jednak partykularnych interesow Chrzescijan, a przez to nie idzie zbyt daleko. Trzeba pojsc dalej, bo Polska nie jest katolicka teokracja, lecz krajem swiatopogladowej tolerancji. Dlatego sklepy powinno sie rowniez zamykac w sobote, przeciez to swieto zydowskie. Oraz w piatek, ze wzgledu na wierzenia polskich Tatarow i pokrzywdzonych Palestynczykow, z ktorymi sie solidaryzujemy. W czwartki spotykaja sie czlonkowie Krakowskiego Towarzystwa Mumizmatycznego. Jest to dla nich cotygodniowe swieto. Bylby to afront kupczyc, gdy oni wymieniaja sie w namaszczony sposob starymi monetami. W srody spotykaja sie czlonkowie Lodzkiego Stowarzyszenia Lysych. Uczcijmy ich problem zamykajac supermarkety. We wtorek urodzil sie Napoleon, ktoremu tak wiele zawdzieczamy. Uczcijmy jego pamiec nie kupujac we wtorki margaryny. Co prawda poniedzialek nie jest dniem swietym dla nikogo, bo nikt nie lubi poniedzialkow, ale otwieranie sklepow raz w tygodniu nie mialoby ekonomicznego sensu. Wrocmy do gospodarki wymiennej. Byc moze w niej lezy nasza wielka szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bora Re: NIEDZIELA TO ZA MALO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 07:51 Bolinoga , uwielbiam czytac twoje wypowiedzi . Twoj post sklonil mnie , ze pierwszy raz odezwalam sie na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: NIEDZIELA TO ZA MALO!!! IP: *.arcdca.adelphia.net 09.09.04, 08:34 BOLINOGA! Walnij mocna petycje na www.petycje.pl - przy twoich textach bedziesz slynny. Ja popre wszelkimi "czlonkami". A po za tym... swietny text, gratuluje. No po za tym poniedzialkiem... Everyday is like Sunday. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas3 BOLINOGO,JESTES SUPER !!! 09.09.04, 13:42 Zagonić te wszystkie ateistyczne świnie do kościołów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Re: NIEDZIELA TO ZA MALO!!! IP: *.pwradio.pl 09.09.04, 14:14 Pofantazjujmy w drugą stronę.Dla mnie jako przedsiębiorcy byłoby bardzo wygodnie załatwiać sprawy w Urzedzie Miejskim w niedzielę rano, a w Urzędzie Skarbowym w niedzielę po południu. Do banku poszedłbym chętnie w południe, bo w tygodniu nie mam czasu.Czyli te wszystkie instytucje powinny pracować w niedzielę! Trzeba wniosek do trybunału konstytucyjnego przygotować, że ograniczają moje prawa obywatelskie! A o ile by spadło bezrobocie np w woj. mazowieckim, gdyby wojewoda wprowadził u siebie w Urzędzie robocze soboty i niedziele. Ile kobiet nie płakałoby z braku pracy.Czy nie widzisz paranoii w takiej argumentacji? Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx proponuje popatrzec Panu wojewodzie na inwestycje, 09.09.04, 09:37 ale nie te w wojewodztwie - tylko te prywatne. Czas "po-karze"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Wojewoda mazowiecki zaskarżył zakaz handlu w IP: *.echo.com.pl 09.09.04, 12:09 taa... za 500 zl jeden supermarket pozbyl sie konkurencji w niedziele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:29 Nareszcie ktoś ruszył głową i przypomniał sobie o prawie zasadniczym jakim jest konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAR PIĘKNE BAJKI OPOWIADA PANI KORPETTA-ZYCH IP: *.radom.pl 09.09.04, 13:28 NIESAMOWITE ŻE PRACOWNICE MARKETÓW NIE CHCĄ MIEĆ WOLNYCH NIEDZIEL BO I TAK W DOMU SIĘ NUDZĄ . W TAKIM RAZIE NIECH PŁACĄ SWOIM PRACODAWCOM ZA DOSTARCZONĄ ROZRYWKĘ . ZNAM JEDNĄ ANOREKTYCZKĘ KTÓRA NIE CHCE JEŚĆ BO I TAK Z TEGO JEDZENIA G.... BĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: PIĘKNE BAJKI OPOWIADA PANI KORPETTA-ZYCH 09.09.04, 14:46 Gość portalu: STAR napisał(a): > NIESAMOWITE ŻE PRACOWNICE MARKETÓW NIE CHCĄ MIEĆ WOLNYCH NIEDZIEL BO I TAK W > DOMU SIĘ NUDZĄ . W TAKIM RAZIE NIECH PŁACĄ SWOIM PRACODAWCOM ZA DOSTARCZONĄ > ROZRYWKĘ . Wiesz Star ... jestem za tzw handlową niedzielą. Ale Twoja wypowiedź... Może jej nie zrozumiałem ale... przecież pracowmicy hipermarketów pracując za takie stawki i tyle godzin (i nadgodzin) w zasadzie sponsorują pracodawcę. I o to Ci przecież chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Problem polega na braku demokracji IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:37 W normalnych krajach radnych i posłów wybiera się w jednomandatowych okręgach wyborczych (JOW). Ta ordynacja zapewnia najmniejszą możliwą odległość między wybranym a wyborcami - w takim okręgu zna się swojego radnego a on zna swoich wyborców. Niestety u nas nawet w wyborach do rad miejskich obowiązuje ordynacja proporcjonalna, która wymaga ok. 10 krotnie większych okręgów - co odpowiednio zwiększa odległość między wybranym i wyborcami. Ponad to taki wybrany bardziej niż swoich wyborców musi się słuchać swoich partyjnych wodzów bo to oni go wstawiają na listy kandydatów. A wodzowie nie kierują się dobrem wspólnym tylko każdy dobrem swojej partii. W efekcie zamiast władza motywować ludzi do wspólnej pracy przez jednoczenie ich wokół interesu wspólnego, dzieli ich na grupy które napuszcza na siebie dając i odbierając to tym to tamtym. To nie ma nic wspólnego z demokracją. W tym konkretnym przypadku każdy radny z JOW przeszedł by się po swoim okręgu i ocenił za czym opowiada się większość, bo jak będzie przeciw niej głosował w radzie to na drugi raz nie wygra wyborów. A tak to w zasadzie trzeba by zorganizować referendum, bo proporcjonalny radny nawet nie wie którzy to są "jego" wyborcy z którymi powinien się skonsultować, bo wybory są tajne. www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś