Gość: forum.sejm.com.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 17:59 Jeśłi firmy zaczynają więcej zarabiać - czas na nowe podatki. Przecież nie będzie biznes zarabiał więcej od (p)osłów!!!! Więcej na naszym forum www.sejm.com.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krak Re: Netia - wyniki powyżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:33 Wynik Netii byłby jeszcze lepszy gdyby pracowali w niej odpowiedni ludzie na odpowiednich dla siebie miejscach. Strasznie niekorzystne jest to, że problemem dla dla Netii jest położenie np. 10 metrów kabla a o nowych inwestycjach nie ma mowy. Nawet na terenach gdzie była Netia wchodzi TPSA z powodów jak wyżej. Nie widzę dobrych perspektyw dla Netii, gdy zaniechała inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomic Re: Netia - wyniki powyżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:27 Zgadzam się. Netia to niestety drewno w konkurencji z tepsą. Odpowiednik neostrady w Netii jest dobrem bardzo odległym w czasie dla potencjalnych chętnych. Nawet głupie rozpatrzenie wniosku o telefon wydłuża się niekiedy bardziej niż w TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw99 Re: Netia - wyniki powyżej oczekiwań IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 12.11.04, 00:10 Nieprawda! Mam dwie linie w firmie, jedną z Netii drugą z TP. Zamówiłem neostradę i czekałem dobre 3 miesiące. Niestety o miesiąc za krótko. Bo pewnego dnia przyszedł miły pan z Netii z modemem ADSL pod pachą i zaproponował internet od ręki, bez limitów i za mniejsze pieniądze !!! Ale umowa z TP za pół roku się kończy .... A poza tym taryfy Netii nie dość że tańsze i bardziej przejrzyste to jeszcze jakość linii bez porównania lepsza co szczególnie było widoczne na analogowym modemie. O poziomie obsługi przez Call Center nawet nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw99 Dziękuję ci, Netia ! IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 12.11.04, 00:12 A ja pamietam jak w moim mieście ( 75 tyś. mieszkańców na Śląsku 7 min jazdy samochodem do centrum Katowic ) od 1994 roku dostawałem od TP SA informację że budowa nowej centrali przełożona na kolejne lata, o telefonie nie ma mowy. GSM z Ery miałem od 1996 roku a na stacjonarny brak szans. Gdy pojawia sie Netia i otwiera BOK ludzie stoją w gigantycznych kolejkach zapisując się na telefon. I raptem TP buduje centralę a kilka miesiecy później mam telefon! Listopad 1998 !!! W tym samym czasie w firmie gdzie pracuję w innym mieście identyczna sytuacja. TP buduje centralę dopiero pod presją Netii!!! Tak działa konkurencja i gdyby nie Netia nadal bylibyśmy na poziomie Albanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomic Re: Dziękuję ci, Netia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 09:42 Wiesz co? To dziwne bo ja też mieszkam na śląsku (już w trzecim mieście) i w samych Katowicach też mieszkałem i wszędzie Netia zachowywała się tak samo. Miałem do wyboru telefon+adsl w TPSA albo Netia. TPSA zaproponowała mi założenie telefonu o miesiąc wcześniej a neo miałem po 3 dniach. Netia kazała czekać ponad 2 miesiące a Net24 mogę założyć od niedawna i to dopiero po odczekaniu również 3 miesięcy. O czym tu gadać?? A rachunki? Też mi ale kolosalna różnica w cenie... Jak na razie Netia to drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyczus netia..... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 15.11.04, 18:02 .... ja mieszkam w gdansku i tez mnie nie chca podlaczyc, ale firma z punktu widzenia ekonomicznego radzi sobie zajebiscie, TPsa to przy niej kolos na glinianych nogach a dlaczego tak jest ... w jej biznesie jesteśmy klientami 2 kategorii, inwestycje dla osób prywatnych są wysokie i zwracają się długo, Netia inwestuje tam gdzie jest biznes i dlatego robi kase, wyniki jakie prezentuje mówią same za siebie Odpowiedz Link Zgłoś