zebrowski.pawel 15.11.04, 18:21 Skutek tych artykułów w Wyborczej jest taki, że mam ochotę na hamburgera z serem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k. McDonald's nie będzie się bronił IP: *.aster.pl 15.11.04, 18:25 Nie jestem bynajmniej wielkim fanem McDonalda, choć, jak prawie każdy, czasem zdarza mi się jeść w tej restauracji. Rozumiem osoby, którym hamburgery nie smakują, jest też oczywiste, że nie jest to danie zbyt wykwintne. Czy ktoś jendak potrafiłby mi wytłumaczyć, co takiego zabójczego jest w bułce z kawałkiem mięsa i składnikami typu pomidory, ogórki, ser, ketchup (przecież bardzo zdrowy!), musztarda, sałata? Co się tyczy innych dań serwowanych w McDonaldzie: jest chyba oczywiste i nie trzeba robić o tym filmu, że np. frytki są niezdrowe. Ale akurat McDonaldowe frytki są przynajmniej ze świeżego oleju, w przeciwieństwie do frytek z 99% innych przybytków, gdzie frytki serwują... Czy ktoś może mi więc powiedzieć, dlaczego właściwie McDonald jest tak atakowany za to co serwuje? PS: Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:51 Wiesz z czego bierze sie "smak" ich frytek i tego co nazywaj "miesem"? - to czysta chemia dodawana do tluszczu i mielonych ochlapow. Bez tej chemii frytki by smierdzialy lojem a miesne odpady... bueee, juz nie powiem czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Pietrow Ja do McDonalda chodze tylko sikać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:42 ...bo za friko jest i nigdy nie jadłem żadnego McGówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof sikanie też już odpłatne :] IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 09:54 Gość portalu: Nikita Pietrow napisał(a): > ...bo za friko jest i nigdy nie jadłem żadnego McGówna. ostatnio wszedłem byłem w nagłej a palącej potrzebie, a to jedyne co pod ręką było. przy toalecie zatrzymała mnie lotna brygada anty-potrzebujących w osobie obsługi, żądając okazania kwitu poświadczającego uprzednie nabycie buły z kotletem. kwit takowy miał uprawniać mnie do bezpłatnego skorzystania z toalety, w sytuacji jego "niemania" zmuszony byłem wnieść opłatę w wysokości bodaj 1 PLN :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumper papieroski IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 16.11.04, 11:27 ciekawe ilu z krytykow McDonald's pali papierosy i wypisuje jakie to zarcie jest niezdrowe. Tak to bywa ze smaczne rzeczy sa niezdrowe. To nie kotlety sojowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Re: papieroski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:29 ech... Żeby to chociaż smaczne było, ale jeść tego musu nie ma. Mówię, bo wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: sikanie też już odpłatne :] IP: *.ds.univ.gda.pl 16.11.04, 11:58 Wchodzisz we dwojke. Jedna osoba stoi w kolejce, "zamawia", druga leje. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz .........JAK SYF TO TYLKO Z U$A IP: *.ght.iadfw.net 16.11.04, 14:50 Z USA wychodzi na swiat najgorsze jedzenie. Wszystkie te syfiaste hamburgery, hot dogi i inne tzw. potrawy miesne gdzie nawet racice krow sa uzywane przy przemiale na papke, plus sciegna i inne "czesci", te wszytskie badziewiaste napoje - to wszystko przychodzi z U$A. Co glosno reklamowane to i sprzedane. Niedlugo nasze spoleczenstwo stanie sie tak schorowane jak amerykanskie. Nie zapomnijmy tez o otylosci, niesamowitej otylosci wielu amerykanow. Wygladajo oni jak potwory. Odpowiedz Link Zgłoś
lkco Re: sikanie też już odpłatne :] 16.11.04, 16:26 proponuje jeden sika na lade drugi sika do donniczki z ganją trzeci w torbe leci pozdro <Sound Source> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: sikanie też już odpłatne :] IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 16:35 lkco napisał: > proponuje jeden sika na lade drugi sika do donniczki z ganją trzeci w torbe > leci pozdro <Sound Source> bez eskalacji. wystarczy że obsługa sika do "szejków" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: sikanie też już odpłatne :] IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.04, 23:13 to trzeba bylo powiedziec, ze idziesz umyc rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: sikanie też już odpłatne :] IP: 149.156.58.* 17.11.04, 08:52 A niby dlaczego mieliby utrzymywać kible za darmo dla całego miasta. Wszędzie się płaci i to nawet więcej. W niektórych żarłodajniach nawet klienci nie mają za free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKA Re: Ja do McDonalda chodze tylko sikać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:11 Ja robię to samo.Tylko sikam.I tak trzymaj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergiusz Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.paiz.gov.pl 17.11.04, 09:47 masz rację chemik ale podobnie jest z wieloma produktami, które kupujemy w sklepie spożywczym. Np. weźmy pasztet w puszcze - do mielonych ochłapów dają barwniki i substancje zapachowe. Tak ja to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.tac.net 15.11.04, 21:14 Gosciu, w tym zarciu sa same prochy. Ludzie w Ameryce wygladaja jak tuczone wieprze i waza po 200 kilo! Jak sie na nich patrzy, to az sie robi niedobrze. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.tac.net 15.11.04, 21:22 Kiedys w MacDonald's byla afera, bo w daniu z "kurczaczkiem" zamiast udka kurczaka znalazlo sie udko... szczura. Smacznego swintuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackpaul niektórzy zamiast mózgu człowieka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 00:35 mają mózg owada....to Twój przypadek idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaha Re: niektórzy zamiast mózgu człowieka IP: *.law.univ.szczecin.pl 16.11.04, 10:08 o fan mac gowna :] gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafi WIELKIE KŁAMSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:18 Czy wiecie, że kolorystyka syfka jest tak ułożona, aby wzmagać u klienta apetyt i spowodować, aby za jakiś czas powrócił (z jeszcze większym apetytem)? A poza tym obsługa: - proszę kawę - a moze ciastko do kawy, mamy takie pyszne...przeterminowane he he , albo loda z salmonellą chi chi - nie! - zapraszamy ponownie, ponownie, ponownie sugeracja, jeszcze raz sugeracja, pracownicy sa ganieni za małą sprzedaż. nie wolno prosić o drobne oraz pytać, to wszystko? dozwolone jest ewentualnie czy coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj To straszne! 16.11.04, 10:24 To co opisujesz jest potworne! całe szczęscie że w zwykłych restauracjach właścicielom nie zalezy na tym, aby klient zjadł jak najwięcej. Całe szcęście że właścicielom sklepów nie zależy na tym aby klient kupił więcej ubrań, więcej kosmetyków (dobrze ze nie rozpylaja przed wejsciem perfum!). Ty jakbyś miał budke z zarciem w życiu byś nikogo nie namawiał na dokładke, czy deser - a fuj! Należałoby zreszta wziać w obrone bezwolnych (bezmózgich?) klientów i prawnie tego zabronić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: To straszne! IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 10:32 monikaannaj napisała: > To co opisujesz jest potworne! całe szczęscie że w zwykłych restauracjach > właścicielom nie zalezy na tym, aby klient zjadł jak najwięcej. Całe szcęście > że właścicielom sklepów nie zależy na tym aby klient kupił więcej ubrań, więcej > > kosmetyków (dobrze ze nie rozpylaja przed wejsciem perfum!). > Ty jakbyś miał budke z zarciem w życiu byś nikogo nie namawiał na dokładke, czy > > deser - a fuj! Należałoby zreszta wziać w obrone bezwolnych (bezmózgich?) > klientów i prawnie tego zabronić! "prawnie zabronić" należałoby kierowania komunikacji marketingowej do dzieci, co zresztą chyba praktykowane gdzieniegdzie. bo w jej efekcie dzieci (razem z co głupszymi kurami domowymi) święcie wierzą, że najlepszy na śniadanie jest "pożywny batonik w czekoladowej polewie". jeśli wolność wyboru przesłania oczy tak bardzo, że nieważne stają się społeczne skutki powszechnej otyłości, to taka postawa niewiele różni się od ślepoty fanów plastykowej buły. jeśli zaś nie potrafisz przełożyć skutków społecznych na płacone przez ciebie podatki i parapodatki, to z twoim wzrokiem jeszcze gorzej. proponuję więc stonować swój szydercze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutka Re: To straszne! IP: 195.217.253.* 16.11.04, 10:42 Wypowiedz byla szydercza ale trafna, nie zrozumiales jej bo jestes za malo lotny. PEwnie jesz za duzo hamburgerów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: To straszne! IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 10:45 Gość portalu: Trutka napisał(a): > Wypowiedz byla szydercza ale trafna, nie zrozumiales jej bo jestes za malo > lotny. PEwnie jesz za duzo hamburgerów :-) inwektywy mnie nie wzruszają. staraj się bardziej. także może zrozumieć moją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cout Re: To straszne! IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 16.11.04, 11:42 Oj już się nie popisuj elokwencją. Wg mnie komunikacji nie można do kogoś kierować (chyba że tabory komunikacji miejskiej). A i zrozumieć Twoją wypowiedź nie jest całkiem łatwo ze względu na dziwną miejscami odmiane oraz interpunkcje. Za to się zgadzam co do treści :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: To straszne! IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 11:45 Oj już się nie popisuj elokwencją. Wg mnie komunikacji nie można do kogoś > kierować (chyba że tabory komunikacji miejskiej). A i zrozumieć Twoją wypowiedź > nie jest całkiem łatwo ze względu na dziwną miejscami odmiane oraz interpunkcje nigdzie nie pisałem, że wyobrażam sobie swoje wypowiedzi jako wzorcowe w zakresie zastosowania pisanego języka polskiego ;-) Odpowiedziałem zwykle na merytorycznie nic-nie-wart post poprzedniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
szaliczek Re: To straszne! 16.11.04, 14:31 Nie pojmuje o co chodzi w tej dyskusji...Jesli nie masz ochoty to nie jesz a jak masz ( a jak mniemam nei raz jadłes w McDonalds) to kupujesz sobie cos na zaspokojenie chuci Ci najbardziej zawzieci przeciwnicy McDonalda traktuja forum jako miejsce do pokazania w ich mniemaniu ,wyższosci nad tymi co mają:słabości" a sami podjeżdzają pod McDrive i zapychaja te"gówna"w zaciszu swojego malucha aby ich nikt nie zobaczył i ich hipokryzji nie obnażył Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: To straszne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:28 Zupełnie nie rozumiem w czym problem. McDonalds to nie bar mleczny , gdzie można odżywiać sie regularnie.To bar do którego można wejść, ale NIE TRZEBA.Jeśli ktoś nie lubi to niech nie kupuje kanapek.Ja, gdy jestem "w drodze" wolę zjeść znaną mi McBułkę, niż coś nieznanego , a może równie niezdrowego. Ktoś może woleć inaczej... i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Re: To straszne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:35 Ja tam bym w ogóle swoja firmę zamknął, bo a nuż, nie daj Boże, zjawi się klient, a ja nie zdołam go zniechęcić do zakupu... A gdybym tak, Boże uchowaj, sprzedawał gwoździe, a klient nie wiedział, że połykanie ich w nadmiarze może prowadzić do negatywnych skutków zdrowotnych... Wiecie, umieszczenie ostrzeżenia na opakowaniu też nie jest pewną metodą. W Polsce, owszem, istnieje obowiązek nauczania do 18 roku życia, ale obowiązku umiejętności czytania nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn Re: To straszne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:27 chyba do 15.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll [...] IP: *.mad.east.verizon.net 16.11.04, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Re: WIELKIE KŁAMSTWO MINISTRA MICHNIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:45 Jacy Wy jesteście nudni, szanowni promotorzy tajnychdokumentów... McDonald's nie musiał niczego wynajmować, bo ma takową obsługę zapewnioną stale. Poza tym - polecam zaznajomienie się z pojęciem czytania ze zrozumieniem - McDonald's Polska oświadczył, że nie widzi zagrożenia ze strony tego filmu i do tego odnosi się tytuł materiału. A że oświadczenie wyszło z ust PRowca... No cóż, nikt nie jest doskonały i nie każdy wpadnie na to, że do niektorych bardziej trafiają oficjalne oświadczenia wydane przez sprzątaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof szkoda nerwów IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 15:55 ten pajacyk wrzuca link do tajnych dokumentów niezależnie od rodzaju tematu - spisek znajduje nawet w hamburgerze ;))) innymi slowy, daruj sobie jakąkolwiek rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn Re: WIELKIE KŁAMSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:28 kafi, czy ty jestes z MLODZIEZY WSZECHPOLSKIEJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re Amerykanskie grubasy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.11.04, 21:31 No bez przesady - nie wszyscy Amerykanie wygladaja jak Gorgi z Fragglesow! W Houston - to i owszem, ale np. w San Francisco i okolicach jest juz lepiej - chociaz rzeczywiscie spotyka sie takie kolebiace sie szafy o wiele czesciej niz w Polsce - trudno sie dziwic: to kraj, w ktorym zywnosc w sklepach spozywczych jest podzielona na organic (drozsza) i inorganic (tansza) i cholera jedna wie, co to znaczu inorganic - w kazdym razie w lodowce taka inorganic wedlinka lezy 3 tygodnie i pachnie jak nowa! :-) Pozdrawiam MacDonalda - najbardziej luksusowe publiczne toalety na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super-dooper Kelner!!! Raz super ! IP: *.crowley.pl 15.11.04, 21:43 A jaki zapaszek grasuje w pobliżu tych "restauracji"! Full-synthetic, gorszy niż ze stacji benzynowej, mdlący. Pytanie: jak technicznie je się takie g... jak hamburger - trzeba rozłożyć na kawałki, mieć rozstaw szczęki 10 cm, zgniata się go??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata floryda-kupa miecha... IP: *.pn.at.cox.net 17.11.04, 02:15 Chcialam dodac ze nie tylko houston ale cala floryda wyglada jak kupa miecha, okropne!!! a tu niby wszystko jest ,,fat free'' lub ,,fat reduced'' U nas to jeden, dwa sklepy w poznaniu z odzieza dla puszytych a tu...tu musze szukac odziezy dla siebie w specjalnych sklepach;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: McDonald's nie będzie się bronił 16.11.04, 10:15 A w czym obecnie nie ma prochów naiwniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.suwalki.kmp.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:07 Z prochu powstałeś (?) w proch się obrócisz :-) To, że proch jest wszędzie, to nie powód, aby wszystko jeść :-) Człowiek je, aby żyć, ale nie żyje, aby jeść :-) Czy ktoś poważnie podszedł do tematu i wykazał niezbicie dlaczego żarcie w MacD*** i innych fast-*** jest do d*** ? Osobiście jadałem czasami w MacD***, gdy byłem w podróży, to żarcie z Mac-a ganiało mnie do WC. Oprócz uczucia sytości, nie było nic aż tak pozytywnego. Przerzuciłem się na inne fast-*** z Azji. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 17.11.04, 10:07 A co? Witaszek to z Ameryki??? Chyba 300 waży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendras Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:19 Oczywiście masz rację - produkty jak każde inne. Zajrzyj do mojego posta sprzed paru minut, który wysłałem nie przeczytawszy Twojego komentarza. Odpowiedź na pytanie dlaczego atakują McD jest oczywiście prosta: kasa, Misiu, kasa - nie zdziwiłbym się, gdyby sponsorem czegoś takiego był np. KFC. Poza ty taki reżyser robi sobie publicity, bo oczywiście temat jest nośny, a on niby demaskuje żerujących na naszym zdrowiu cwaniaków. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlu Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:03 przeterminowane (tłuste) sosy , zgniła sałata, mięcho z kafelek, olej......hmmmmmmmmmmmmmmmm jesli jesz rano to filtrowany, pod wieczór jest czarny smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.bredband.skanova.com 16.11.04, 08:54 Sa atakowani najbardziej bo sa najwieksi. Zobacz film, naprawde warto. Nawet tusza sprzedawcow z filmu odstrasza. Niby kazdy wie co jest niezdrowe, a tylu amerykanow ma nadwage, gigantyczna nadwage. Tu nie chodzi o konkretna firme, ale styl zycia. Jedzenie tego typu zawiera gigantyczne ilosci cukru, nawet salatka, nie wspominajac o napojach. A z filmu wynika ze takze uzaleznia. Wiadomo, ze kazda przesada jest niedobra, ale wegetarianie zyja bez problemu, a facet w filmie mial problemy ze zdroweime juz po 2 tygodniach takiej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulek Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.pl / *.abp.pl 16.11.04, 20:11 Po 1 to nie z oleju lecz z łoju Bog wie czego.Wiesz co oni w to ładuja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apis obejrzyj film a zrozumiesz co jest niezdrowego IP: *.katowice.agora.pl 17.11.04, 10:05 w Hamburgerach i innych paściach. Ja juz oglądałam. Ohyda!!! I się cieszę ze rzadko to jadłam. Ten film powinien być puszczany w szkołach, bo juz od małego tuczy się i uzależnia dzieciaki od tych świństw. A potem będziemy mieli Ameryke u siebie, grubą Ameryke Super Size Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacArchaik McDonald's to przeżytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:26 Moda na tluste i puste w srodku zarcie juz minela!nie pomogą im żadne papierowe sałatki ani liczniku kroków!na szczęści coraz czesciej ludzie jedzą całkiem przyzwoite polskie potrawy w jadlodajniach albo w najgorszym razie kebaba z surówka!żeby jeszcze tak mial kto wpajać uczniom podstawówek,że od takich przysmaków można przytyć 50kg!w koncu mamy taki wspaniały kilkuset milionowy przykład-ukochane USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy SWINIE NIE JEDZA HAMBURGEROW A SA TLUSTE. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 21:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Świnie się hoduje na przyrost MIĘSA a nie tłuszczu IP: *.attu.pl 15.11.04, 21:54 Żeby to MIĘSO wpie..ć potem do hamburgerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samuray CZY KTOŚ WIDZIAŁ ŚWINIĘ???? IP: 213.17.170.* 16.11.04, 08:19 Stare odmiany świnek są cholernie tłuste, w miarę chude, a i tak słoniny jest na 3 palce, są świnie ras nowoczesnych czyli idąc tokiem rozumowania niektórych osób, ras nienaturalnych, nienormalnych i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Re: Świnie się hoduje na przyrost MIĘSA a nie tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:47 Hm, niezupełnie... Hamburgery - przynajmniej te prawdziwe, bo składu hamburgerów z McDonald's nie sposób dojść - robione są z wołowiny, nie z wieprzowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Świnie się hoduje na przyrost MIĘSA a nie tłu IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 16:21 kopyta świńskie czy wołowie - a cóż to za różnica pane? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo SWINIE JEDZA HAMBURGERY!!! NP. BUSH CZY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.11.04, 21:37 INNE CLINTONY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: McDonald's to przeżytek IP: 149.156.58.* 17.11.04, 09:09 Polskie żarcie i kebab jest naprawdę dietetyczne :))).Wiesz ile trzeba dodać tłuszczu do pierogów z mięsem żeby farsz się nie rozsypywał? Oczywiście pod warunkiem, że jest z dobrego mięsa, bo jak się zmieli tłusty ochłap to nie rozsypie się na pewno. Ziemniaki polane tłuszczem z patelni. I wszystko smażone na starym tłuszczu, no bo oszczędzić na kliencie trzeba. Zawsze jeszcze można wszamać golonko na deser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator to zrob sobie klopsa, pozyjesz dluzej IP: *.dslextreme.com 15.11.04, 18:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jefferson Tym się człowiek różni od zwierzęcia, że nie je... IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 18:29 ... wszystkiego na co ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Tym się człowiek różni od zwierzęcia, że nie 15.11.04, 18:37 a ja po filmmie miałem straszną ochotę na pysznego hamburgera z macka i nastepnego dnia pospieszylem do baru :) Film jest typowo amerykanski i naciagany. Czy bowiem wyobrazacie sobie, ze bohater wymiotuje podczas jedzenie powiekszonego zestawu z bigmackiem? Ja to po taki zestawie mam ochote na nastepny a nie naleze do grubasow :) poza tym narzeka w taki typowo aktorski wymuszony sposob. Mnie film ani troche nie przekonal ani nie zniechecil, wiec wcale sie nie dziwie, ze protestow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwachu Re: A JA CHCIAŁBYM ZJEŚĆ PYSZ HAMBURGERA Z CIEBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:28 dupku. Jak chcesz byc tłustym grubasem, to zatrudnij się w tym syfie, oni mają, przynajmniej miei za 1/2 ceny!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:37 w ogóle nie rozumiem jak mozna jesc to g----.Wstretne, zoladek po tym boli i jescze tuczace na dodatek - i te obrzydliwe pomysly na poczatku, a moze i teraz, by dzieci zapraszac ww ramach wycieczek szkolnych i juz prac im mozg. To jedzenie to jak karma dla swin.Ohydztwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaknajdalej Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:47 Dziwie sie tym wszystkim rodzicom, ktorzy prowadzaja swoje dzieciaki do tych barow i napychaja je stechlym tluszczem z chemikaliami i innymi swinstwami. Co z tego, ze to g... jest opakowane w kolorowe misaczki itp - to po prostu TRUCIZNA ! A szczegolnie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.238.97.17.adsl.inetia.pl 15.11.04, 19:48 Gość portalu: jaknajdalej napisał(a): > Dziwie sie tym wszystkim rodzicom, ktorzy prowadzaja swoje dzieciaki do tych > barow i napychaja je stechlym tluszczem z chemikaliami i innymi swinstwami. Co > z tego, ze to g... jest opakowane w kolorowe misaczki itp - to po prostu > TRUCIZNA ! A szczegolnie dla dzieci. Taka już natura Polaka! Można g...o ładnie opakować,napisać że to hamerykańskie i będzie mu smakować. Natury człowieka nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.tac.net 15.11.04, 21:17 Brawo Boguslaw, lepiej sie nie da tego ujac. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szugarfri McDonald's nie będzie się bronił i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:47 ehh ludzie.. jesli komus smakuje chemia to jest to jego sprawa! smakuje i koniec co byscie tu pisali smakuje. i to nie kwestia opakowania tylko smaku. komu smakuje to je komu nie to nieje w McD i koniec. rownie syfne dania sa w innych barach szybkiej obslugi a ludziom to smakuje (np. tlusta swierzonka przy zasmrodzonej gierkowce). a film jest dla glupkow. dziecko wie ze jedzac codziennie duze porcje monotonnego menu w koncu popadniemy w chorobe. i nie dotyczy to tylko jedzenia w McD. jesli ktos uwaza ze spasie sie tylko tam to jest ograniczony. niech zwolennicy tego filmu jedza sobie dzien w dzien ziemniaki ze skwarami, tlustego schaboszczaka, i gotowana kapuche i tez sie spasa i rozchoruja sie z braku witamin, proste jak drut. ale 'madrzy' zawsze znajda sie tacy madrzy, ktorzy powiedza ze nic tak nie truje jak McD, brednie celnie nazwane demagogia. kazdy ma prawo do swojego zdania i swojego smaku. obrzydzanie McD to jak obrzydzanie czerniny z krwi kaczuszki, tradycyjnej polskiej zupki dla wampirow :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof PRAWIE masz rację IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 10:11 ale tylko prawie... a film jest dla glupkow. dziecko wie ze jedzac codziennie duze porcje > monotonnego menu w koncu popadniemy w chorobe. i nie dotyczy to tylko jedzenia > w McD. jesli ktos uwaza ze spasie sie tylko tam to jest ograniczony. niech > zwolennicy tego filmu jedza sobie dzien w dzien ziemniaki ze skwarami, tlustego > > schaboszczaka, i gotowana kapuche i tez sie spasa i rozchoruja sie z braku > witamin, proste jak drut. poczytaj posty na tym forum. co drugi jest typu poszukiwanie spisku i rzekomej nagonki na wielką korporację. w tym sensie film jest dla durniów, ale tych, którzy nie mają pojęcia, że opisy dotyczące spożywania takiej ilości cukru i tegoż konsekwencje są bynajmniej niezmyślone. to samo dotyczy zawartości soli, sodu, sposobu preprarowania pożywienia etc. takiej ilości sztucznego świństwa z przyległościami nie ma w przysłowiowej golonce. to, że pokolenie sprzed lat wyglądało jak grubasy nie było efektem jedzenia plastikowego i szkodliwego gówna, tylko braku świadomości potrzeby zdrowego żywienia w postaci zachowywania odpowiednich proporcji spożywanych składników. natomiast jedząc to co jedzą bohaterowie filmu (i w sposób w jaki jedzą) nie tylko nie masz najmniejszych szans na jedzenie tego, czego potrzebuje twój organizm, ale jeszcze skutecznie go podtruwasz... i żadnej w tym demagogii, czyste fakty. zapytaj pierwszego z brzegu dietetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: McDonald's nie będzie się bronił i dobrze IP: 193.190.11.* 16.11.04, 11:10 Ostatecznie po to czlowiek ma wolna wole (a walczylismy o te wolnosc z komuna), aby moc wybierac, i rozum, aby wybierac madrze. Poza tym, g..no ludziom do tego, co inni jedza, robia, mysla itd. jesli tylko nie lamia prawa. Nie chcialbym, aby ktos narzucal mi, co mam jesc, a czego nie tylko dlatego, ze jedno jest zdrowe, a drugie nie. To za bardzo smierdzi Bialorusia, dyktatura i ogolnym zniewoleniem. Nawet jesli czynione jest w dobrej wierze (czytaj: dla zdrowia). Za komuny tez mielismy ataki na tych przebrzydlych kapitalistow i ich zepsucie, a jednak kazdy wolal mieszkac na Zachodzie. Nic nie poradze, ze tak wielu idiotow z Zachodu jest ciagle zauroczonych antyglobalizmem, lewactwem i tym podobnym bzdurom. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof wolność wyboru wymaga świadomości IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 11:49 > Ostatecznie po to czlowiek ma wolna wole (a walczylismy o te wolnosc z komuna), > aby moc wybierac, i rozum, aby wybierac madrze. Poza tym, g..no ludziom do tego > , > co inni jedza, robia, mysla itd. jesli tylko nie lamia prawa. > Nie chcialbym, aby ktos narzucal mi, co mam jesc, a czego nie tylko dlatego, ze > jedno jest zdrowe, a drugie nie. To za bardzo smierdzi Bialorusia, dyktatura i > ogolnym zniewoleniem. Nawet jesli czynione jest w dobrej wierze (czytaj: dla > zdrowia). Za komuny tez mielismy ataki na tych przebrzydlych kapitalistow i ich > zepsucie, a jednak kazdy wolal mieszkac na Zachodzie. Nic nie poradze, ze tak > wielu idiotow z Zachodu jest ciagle zauroczonych antyglobalizmem, lewactwem i > tym podobnym bzdurom. to wszystko piękne i wzniosłe co piszesz. są tylko dwa małe ale. po pierwsze, wolność wyboru wymaga świadomości wyboru ze wszelkimi konsekwencjami. wymaga także sytuacji idealnej w postaci tychże konsekwencji ponoszenia wyłącznie przez zainteresowanych. jedz sobie choćby trawę spod bloku, jeśli: - wiesz że na przykład szkodzi na rozum oraz - nikt poza tobą samą nie będzie zmuszony ponosić konsekwencji twoich upodobań kulinarnych. jak dla mnie, właściwie wystarczy spełniony warunek drugi. tyle, że utopie nie istnieją. za masową głupotę ktoś będzie musiał zapłacić - jeśli nie ja, to moje dzieci bądź wnuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: wolność wyboru wymaga świadomości IP: 193.190.11.* 16.11.04, 12:10 Moglbys nieco przyblizyc swoj punkt widzenia? Bo jak na razie jedynym jego oczywistym stwierdzeniem jest, ze dobrze, jesli ludzie moga wybierac, ale zdecydowanie lepiej, jesli ktos moze wybierac za nich. A to jest totalitaryzm. Swiadomosc nie ma tu nic do rzeczy. W dawnych wiekach idiotow i nieprzystosowanych eliminowala matka natura, a teraz mamy taki postep w medycynie, ze chocbys zarl codziennie 5 hamburgerow, to i tak przezyjesz (jesli faktycznie sa one tak bardzo niezdrowe na tle ogolnie dostepnego zarcia np. z hipermarketow). Dla mnie nie jest problemem, czy to jest zdrowe, czy nie (najwyzej nie wejde i tyle), ale proby narzucania komus okreslonego stylu zycia chocby i pod haslem 'zyjmy zdrowo'. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: wolność wyboru wymaga świadomości IP: *.argo.grey.com.pl 16.11.04, 12:20 Gość portalu: Lilia napisał(a): > Moglbys nieco przyblizyc swoj punkt widzenia? Bo jak na razie jedynym jego > oczywistym stwierdzeniem jest, ze dobrze, jesli ludzie moga wybierac, ale > zdecydowanie lepiej, jesli ktos moze wybierac za nich. A to jest totalitaryzm. wiesz, tak naprawdę przykra prawda jest taka, że byłoby dla wszystkich lepiej, gdyby za 80% ktoś mądrze wybrał ;) ale nie o to mi chodziło - rzecz w tym, że dopóki człowieka nie uświadomisz o istocie wyboru i jego konsekwencji, w zasadzie trudno mówić o wolnym wyborze. przeczytaj posty na tym forum - ludzie nie chcą wiedzieć jakie są konsekwencje wyboru poszczególnych możliwości - oni wolą pisać brednie nt. atakowania mcdonalda z powodu rozmaitych teorii spisku. prawda jest taka, że większość z nich to właśnie mali, zniewoleni ludzie, którzy wolą nie wiedzieć. i nie musieć wybierać. znów, nie oznacza to, że należy im wybór narzucić. oznacza tyle, że potrzebne jest nieustanne wtłaczenie im do pustych głów wiedzy podstawowej. może wtedy nie będą zadawać durnych pytań "a co właściwie jest złego w żarciu hamburgera z plastyku popijanego dwulitrową colą z posłodzoną 24 łyżeczkami cukru". a takie filmy niech służą dyskusji - może jakiś chociaż niewielki promil z rzeszy durniów zastanowi się czasami. to nie jest narzucanie stylu życia. to propagowanie zdrowego. jeśli wiesz, że to gó.. szkodzi i robisz to z premedytacją - to PRAWIE twoja sprawa. prawie, ponieważ za choroby społeczne w modelu państwa opiekuńczego płacę także ja. a ja nie chcę za twoj (pardon) tłuszcz na wątrobie płacić składek na zus. teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: wolność wyboru wymaga świadomości IP: 193.190.11.* 16.11.04, 12:16 Acha i jeszcze jedno: poza tym, ze niektore Twoje stwierdzenia sa dla mnie niejasne (wymaga także sytuacji idealnej w postaci tychże konsekwencji ponoszenia wyłącznie przez zainteresowanych), to w sumie zgodziles(-as) sie ze mna, ze nie nalezy nikogo zmuszac do okreslonych zachowan (nikt poza tobą samą nie będzie zmuszony ponosić konsekwencji twoich upodobań kulinarnych). Mnie chodzilo o niezmuszanie do zdrowego zycia, Tobie zapewne o niezmuszanie do jedzenia swinstwa. Poki co, sa jednak jeszcze w Polsce inne restauracje niz tylko McD, wiec Twoje obawy sa chyba nieuzasadnione. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:33 To nie jedz!Dla mnie takim ohydztwem jest szpinak,no i co ?Ma go nie byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfuj To zwykle bary! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:44 Smieszy nie, ze ci faceci z F`ckDonalda te paskudne bary nazywaja "restauracjami" , buehhheee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: To zwykle bary! IP: 193.190.11.* 16.11.04, 11:12 A pamietasz jeszcze polskie bary mleczne tak pieknie sportretowane w 'Misiu'? Tez uwazasz, ze bylo tam zdrowo, czysto i higienicznie? Jesli tak, to smacznego zycze i polecam melatonine na wzmocnienie pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re: warto zobaczyc IP: *.cable.mindspring.com 15.11.04, 21:03 ciekawy, czasem zartobliwy, ale czesciej szokujacy i dajacy do myslenia. szczegolnie poleczam tym, ktorzy czsem zagladaja do McD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantid raz jeszcze Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.houston.rr.com 15.11.04, 21:05 W USA w MCD rano serwuje sie sniadania. To, ze ogromna ilosc Amerykanow jest otyla, to fakt. Wybor innych restauracji jest duzy, ale tylko w wiekszyzh miastach. W malych miasteczkach sa przede wszystkim KFC, McDonald, Wendy's itp. Wiekszosc jedzenia dostepnego w sklepach jest zmodyfikowana. Dodaje sie polepszacze smakowe, substancje uzalezniajace,substancje powodujace tycie oraz mase konserwantow.Grube i uzaleznione spoleczenstwo bedzie wiecej kupowac i przemysl spozywczy kwitnie. Niejednokrotnie kupujac surowe mieso, czytam, ze zostalo juz odpowiednio zakonserwowane. Producenci mleka faszeruja krowy hormonami powodujacymi przerost gruczolow mlekowych. Poniewaz nie pozostaje to obojetne dla zdrowia krowki, podaje sie jej antybiotyki, oraz inne leki i to wszystko przedostaje sie do mleka. Zjadajac miesko i pijac mleczko mamy zagwarantowana zastepcza terapie hormonalna. Problem w Stanach nie ogranicza sie do fastfood. Ja staram sie kupowac jedzenie oznaczone jako organiczne. Nie jest to tanie, ale lepiej mniej i zdrowo. Wiem, ze moze popadam w lekka paranoje, ale uwierzcie mi, tak obrzydliwie tlusci ludzie to dosyc traumatyczne przezycie. Ja za to czuje sie swietnie i prosze o natychmiastowe wypisanie mnie ze szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz kazdy wedlug smaku IP: *.dsl.pipex.com 15.11.04, 21:06 raz czy dwa, gdy juz nic innego nie mialem do wyboru... ale jesli tylko mam wybor, to fastfood dla mnie nie istnieje, tak naprawde to co tam serwoja, to jest obraza dla nazwy restauracja ... ale kazdy sam decyduje za siebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendras Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:10 Spróbujcie Chłopaki wybrać sobie jakiś produkt (lub ich grupę), uważanych powszechnie za super-zdrowe i zajadajcie sobie tylko te produkty przez miesiąc, to zobaczycie co z Was zostanie. Oczywiście ten film to prymitywna manipulacja, bo żywienie polega po prostu na umiarze i urozmaicemiu, a każde zywienie jednostronne, nawet tzw. zdrowymi produktami odbija się na zdrowiu. Już ponad 2 tys. lat temu jeden facio powiedział, że "wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną". Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementi McDonald's a przyrost IP: 212.75.* / 212.75.102.* 15.11.04, 21:16 Udowodniono, ze od tego swinstwa kuśka nie staje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendras Re: McDonald's a przyrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:20 Komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: McDonald's a przyrost IP: 193.190.11.* 16.11.04, 11:18 Chyba kaczorowi... ;-) (NMSP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barany prlu jedza same paczki IP: *.client.comcast.net 15.11.04, 21:14 odywiajac sie samymi poczkami stoczymy sie jak swiniaki, to samo z czekolada, czy cukiernicy powinni polemizowac z idiotami? umiar glupki. madrzy to widza, polemiki nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: jedza same paczki IP: 149.156.58.* 17.11.04, 09:21 Dołączam się do wypowiedzi. Wszystko w nadmiarze szkodzi. Trzeba mieć trochę świadomości czym się żyje i nawet można od czasu do czasu zjeść mały zestaw (niekoniecznie XXL). Amerykanie to barany popadające ze skrajności w skrajność. Bo albo zaczynają dzień od śniadania w McD, albo jedzą trawsko (tylko sałatki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland Typowo polsko-amerykańska arogancja byznesowa IP: *.spray.net.pl 15.11.04, 21:18 smacznego gow*a ! :) Mniam menu - w ilości sadła soon będziemy USA ! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Bylem raz w Mc Donaldzie !! 15.11.04, 21:32 Frytki jakie mi zaserwowano to bylo najwieksze go.no jakie tylko moze byc ! I od tego czsu omijam to badziewie, wole kromke chleba z maslem niz ich "smakolyki" ! he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid jezeli g.wno jest "made in usa" to polak zje :) IP: *.VCLIENT.CWRU.Edu 15.11.04, 22:29 i jeszcze bedzie mowil, ze mu smakuje. a jak sie mu powie, ze to g.wno to stwierdzi, ze to najwspanialsze g.wno na swiecie. dziwni jestescie ludzie. smacznego ;) w zyciu nie jadlem wiekszego swinstwa niz w mcdonald's. nieco lepiej jest w wendy's (pakuja jakies warzywa do srodka) ale po trzech dniach takiego odzywiania na sam widok szyldu za oknem samochodu robilo mi sie niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Bylem raz w Mc Donaldzie !! IP: 193.190.11.* 16.11.04, 11:14 Chlebek z polepszaczem i maselko od (byc moze) wscieklej krowy (ktorej przerobiono paszport). Smacznego! Podobno nieswiadomi zyja dluzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.gdynia.mm.pl 15.11.04, 21:32 Odczepcie sie od Mc Donalda. Jak komus urosla gruba d_pa od jedzenia to niech pozwie producentow zapiekanek, kielbas, golonek a najlepiej niech zawita u psychiatry. Taki pozew do swiadectwo wlasnego ograniczenia umyslowego. Po prostu obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Dzięki filmowi obroty MCdonalda WZROSNĄ IP: *.attu.pl 15.11.04, 21:38 Po pierwsze dlatego, ponieważ Ci, którzy usłyszą coś o filmie, a nie jedzą w MCdonaldach, przypomną sobie o ich istnieniu i nabiorą od razu ochoty na frytki i burgera. Po drugie, ci, którzy zobaczą film i będą "wstrząśnięci", byliby wstrząśnięci i bez niego. Po trzecie ci, których tak naprawdę dotyczny problem, czyli biedni i średnio zamożni, słabo i średnio wykształceni Amerykanie nawet nie skumają, że był taki film. I dlatego McDonald się nie broni. Oczywiście to wszystko nie zmienia faktu, że fast food to syf i przyczyna chorobliwej otyłości bogatych społeczeństw. I jestem zdania, ze problem należy zwalczać odgórnie, łagodną interwencją państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient z mcshita jadam tylko frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:47 maja dobra, ale 10 dkg tygodniowo to wszystko co wytrzyma moj zoladek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryczypisk na zdrowie, na pewno wpłynie... IP: *.golebia.clarus.com.pl 15.11.04, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK_47__ LUBICIE "PLASTIKOWE" JEDZENIE ? IP: *.dami / 213.76.164.* 15.11.04, 23:32 ...ja osobiście wole nasze krajowe wynalazki szamać , a nie jakieś ścierwo z masowej multikorporacyjnej fabryki , które smakuje tak samo plastikowo jak klimat w mcd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK_47__ WC - TYLKO TO JEST DOBRE W McDonaldsie IP: *.dami / 213.76.164.* 15.11.04, 23:37 ...moim zdaniem , każdy ma swój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieciuk Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 16.11.04, 01:25 widzialem film i mysle ze brakuje w nim bezstronnego podejscia. tzn autor z gory zaklada jak to sie skonczy.. film lekko naciagany. ja nie jadam w tego typu lokalach. nie stac mnie na nie, ale mysle ze kazdy zdrowo myslacy czlowiek wie ile moze zjesc i nie potrzebuje jesc najwiekszych porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: *.essex.ac.uk 16.11.04, 01:37 Wpadam czasem do nich na kawé i skorzystac z WC. Do niedawna toalety byly za darmo i to w calymy kraju. Ale musze przyznac, ze organizaowanie sobie imprez w McDonalds to dla mnie lekki obciach. Jedzenie tez jest raczej czej srednie. Polskie Bary mleczne górá! Przynajmniej w Warszawie ( krypciocha: polecam bar "Sady Zoliborskie" róg Krasinskiego i Broniewskiego w Warszawie. Za 10 zl pelen wypas!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Polskie bary mleczne góra, przynajmniej w W-wie IP: *.essex.ac.uk 16.11.04, 01:40 Wpadam czasem do nich na kawé i skorzystac z WC. Do niedawna toalety byly za darmo i to w calymy kraju. Ale musze przyznac, ze organizaowanie sobie imprez w McDonalds to dla mnie lekki obciach. Jedzenie tez jest raczej czej srednie. Polskie Bary mleczne górá! Przynajmniej w Warszawie ( krypciocha: polecam bar "Sady Zoliborskie" róg Krasinskiego i Broniewskiego w Warszawie. Za 10 zl pelen wypas!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC L.A> Re: Polskie bary mleczne góra, przynajmniej w W-w IP: *.hrl.com 16.11.04, 01:56 masowa konsumpcja i masowa przemyslowa produkcja jedzenia w USA i na swiecie, oczywiscie zgadzam sie polskie bary mleczne to luksus, bylem na I roku studiow w Poznaniu, bylo cienko z forsa i jadlem przez miesiac tylko 1.5 porcji leniwych pierogow i zupe grochowa codzienie, zjechalem na wadze troszkeale nie zachorowalem. McDonalds chce miec jedna restaurcje na 10tys mieszkancow globu,to jest ich cel, wiec ma ich byc sporo , w Indiach sa tylko vegiburgery, w Pekinie jest chyba najwieksza na swiecie na 15tys ludzi. Wniosek jest taki : wszystko jest dla ludzi bo przez ludzi tworzone . Twoj WYBOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 03:13 Skoro istnieją ostrzeżenia na papierosach, myślę, że najwyższy czas nakazać ustawowo wprowadzenia podobnych ostrzeżeń w lokalach min. McDonalda. Krótko i treściwie - "Towar, który spożywasz, nie jest pełnowartościowym produktem żywieniowym". Nie zaszkodziłoby również umieszczenie na ścianach zdjęć amerykańskich tłuściochów. Tymczasem ludzie, ze szkodą dla ich zdrowia, są manipulowani - chociażby w ten sposób, że McDonalds mówi o sobie RESTAURACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: McDonald's nie będzie się bronił IP: 193.190.11.* 16.11.04, 12:21 Obawiam sie jednak, ze w ten sposob musialbys na wszystkim umiescic naklejki 'Zywnosc niepelnowartosciowa'. Bo co to wlasciwie oznacza? Chocbys wsuwal sama tylko marchewke, to nie dostarczy Ci ona wlasciwie zadnych mineralow i witamin poza karotenem. Ja tam wierze, ze dieta przede wszystkim powinna byc _urozmaicona_. Zreszta, kosmonauci na orbicie czy chocby pakerzy pracujacy nad masa miesiacami wpychaja plastik na potege i jakos zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly polak ale sie polaczki eksytuja IP: *.client.comcast.net 17.11.04, 05:36 czym wy sie tak podniecacie glupki z polandii? Odpowiedz Link Zgłoś