Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.05, 04:04 Odbedzie sie SKOK na kase. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MACIEJ Członkowie SKOK się buntują IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.05, 04:08 Czy to chodzi o to ,zeby podatkow nie placic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:a czy ktos oferowal tansze lokale skokowi? IP: *.broker.com.pl 27.01.05, 06:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . wypompowywanie to cecha naszego systemu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 07:50 korupcja i zlodziejstwo to rozwiązanie systemowe w kapitalizmie bo przecież celem zycia jest zysk **** openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Chyba pomyliłeś czas... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:22 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Odbedzie sie SKOK na kase. Zamiast "odbędzie" powinieneś raczej napisać "odbył się", bo ten SKOK już uczyniono. Gdyby tak ujawniono przychody kilkunastu (a nie tylko Wielkiej Piątki) osób, związanych ze SKOKIEM, to okazałoby się, że prezes Wróbel czy inny Szynalski, to małe pikusie. Ale - jak to mawiają prokuratorzy - sprawa jest rozwojowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoma Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:00 w kwietniu 2004 zrezygnowałam z usług SKOK, powiedziano mi , ze dopiero zwrot wkładu otrzymam w czerwcu 2005 roku bez procentów.nie mam możliwości wcześniej odzyskania włożonych pieniędzy. To zakrawa na skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w skoku od lat Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.238.64.221.adsl.inetia.pl 27.01.05, 09:33 termin zwrotu udziału członkowskiego reguluje prawo spółdzielcze i jak się do spółdzielni zapisywałeś trzeba było przeczytać statut a nie pisałbyś teraz o skandalu. Skandalem jest nepotyzm i kumoterstwo władz skok-ów a nie przestrzeganie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:27 trzeba bylo przeczytac regulamin zanim sie przystapilo do SKOKu. To jest spoldzielnia wiec takie sa zasady ze wklad (nie mylic z lokata) mozna odzyskac raz w roku bez odsetek. Takie sa zasady w spoldzelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan POWOŁAĆ KOMISJĘ ŚLEDCZĄ IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 27.01.05, 09:42 tylko kto będzie wchodził w skład skoro umaczani są posłowie.co powiedzą kaczory skoro ich partia była finansowana z pieniędzy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:22 Byłem przez niewielki okres prezesem małego SKOK-u i doskonale wiem ilu cwaniaków tęsknym okiem patrzyło na nasze pieniądze (pieniądze depozytariuszy) i nie wyobrażam sobie żeby małe kasy działały bez kontroli. Każdą instytucje można poprawić i zracjonalizować ale akurat w SKOK trzeba to robić bardzo ostrożnie. SKOK jako idea to była i jest wielka sprawa dlatego apeluje do wszystkich nie róbcie rewolucji bo stracicie wszystko. Szczegulnie krzykliwi za moich czasów byli działacze ze Śląska ale czy mieli czyste intencje nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:33 trzeba byc bardzo ostroznym w sadach nad SKOKami. Bardzo latwo jest rzucac oskarzenia na instytucje ktora w istocie trafia ze swoja oferta do biedniejszej czesci spoleczenstwa. Byli prezesi mniejszych SKOKow moga byc sfrustrowani tym ze przestali byc prezesami ale konsolidacja jest pewnym roziwazaniem w niektorych przypadkach. Polacy lubia afery, lubia je wynajdywac. Ktos chce wywolac burze, prasa sie do tego chetnie wlacza. A stracic na tym moze nie tylko SKOK ale tez ludzie ktorzy korzystaja z jego uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:45 Pikus ja nie jestem sfustrowany ale dumny że byłem prezesem i działałem w SKOK, zresztą do dziśiaj jestem członkiem SKOK-u i bardzo sobie chwalę i ideę będę popierał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.interecho.com / *.interecho.com 27.01.05, 13:51 bo Ty pedał jesteś i tyle, szmata co kase w łape bierze !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skok Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.interecho.com / *.interecho.com 27.01.05, 13:25 mogę podać nr tel kom do Adama Jedlińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Członkowie SKOK się buntują IP: 217.153.93.* 27.01.05, 13:30 Nabrali, naprzewalali, a teraz takie buraki jak Bierecki i Jedliński są "nieuchwytni" i ciężko "chorzy". Nie wiem od czego - Chyba że od wódy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo_pr Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:13 A ty glupcze wierzysz w to co pisze red. Szmacik? A od wódy to Tobie sie mozg zlasowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Komisja śledcza dla Skoku !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.interecho.com / *.interecho.com 27.01.05, 13:47 SKOK - nazwa mówi sama za siebie !!!!!!!!! Jeden wielki SKOK ale na biedaków tam pracujących i tych, którzy zaufali tej instytucji !!!!!!! To temat dla kolejnej komisji śledczej !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Członkowie SKOK się buntują IP: *.man.rsk.pl 27.01.05, 18:24 robią SKOK na naszą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Szczebiotaly jaskolki, ze dupy sa spolki. IP: *.es1.dsh.de / 62.154.222.* 28.01.05, 17:09 Czy ktos pamieta szczytne idealy SKO (Szkolnej kasy oszczednosciowej?) Miala nauczyc dzieciaki oszczedzania. Mnie w czasach inflacji rzedu 600% przy oprocentowaniu wkladow ponizej 10% nauczyla ze instytucje o szczytnych celach okradaja naiwniakow wierzacych w to, ze inni ludzie bija sie o to, by moc im bezinteresownie pomoc. Uwazam, ze nie ma na rynku miejsca dla takiego tworu. Przepisy dotyczace bankow powinny dotyczyc rowniez i tej instytucji. Jesli panstwo uwaza, ze korzystne jest np. nadzorowanie transakcji finansowych to trzeba poddac wszystkie instytucje pozyczajace pieniadze nadzorowi, jesli jest to niekorzystne to zwolnic wszystkich z tego nadzoru. Podobne zasady powinny panowac w prawie podatkowym. Normalne banki newet nie beda sie staraly o zdobycie rynku kredytow detalicznych, jesli ze nasze prawo przez przyznawanie ulg wydzielonym podmiotom obniza koszty ich dzialania i nagania im przez to klientow. Odpowiedz Link Zgłoś