Dodaj do ulubionych

Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld dol.!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 19:22
1/Super.

2/Procter jest ok, dobra jakość.

3/Pierwsza próba miała miejsce pięć lat temu - miec miejsce to można w jakimś
miejscu, a w czasie to się rzeczy powinny wydarzać .

Obserwuj wątek
    • Gość: GW to debile nie chce tylko KUPIL DEBILU!!! www.ft.com za 57mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 19:55
      • Gość: gość portalu Re: nie chce tylko KUPIL DEBILU!!! www.ft.com za IP: *.chello.pl 28.01.05, 20:58
        No własnie, nistety już kupił. To wcale nie jest fajne... Zastanawiam się czy
        znajdę się wśród tych 6 tys., którzy wylecą...
        • Gość: A No wlasnie !!!!! IP: *.utc.com 28.01.05, 21:23
          Pracujesz dla firmy amerykanskiej a mimo to plujesz na nia !!!!!
          jak cie wy....a to przestaniesz pluc na reke ktora cie karmi!!!!!
          • Gość: gość portalu Re: No wlasnie !!!!! IP: *.chello.pl 28.01.05, 21:30
            Nie pluję... nawet ją poniekąd lubię. Zresztą nie mam jakiegoś specjalnie
            emocjonalnego podejścia do niej. Praca jak praca, jak mnie wywalą, będzie
            niefajnie.
            • Gość: HRowiec Re: No wlasnie !!!!! IP: *.chello.pl 28.01.05, 21:52
              Zapraszam w poniedzialek do mojego gabinetu.
              Wasz HRowiec.
            • Gość: xyz Re: No wlasnie !!!!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 30.01.05, 13:00
              jeżeli jesteś w finansach, ksiegowosci, IT, HR to wywala Cię na 100% - z czasem
              (prędzej niż z później). Pod co dublować działy. Zostaną Product/Brand
              Managerowie, ale i to nie jest pewne.
              Podobnie sie stało z Wellą.
              Firma nie jest od zatrudniania ludzi tylko od przynoszenia zysków.
              Eleganckie tlumaczenia ze strony HR nie pomogą.
              • Gość: gość portalu Re: No wlasnie !!!!! IP: *.chello.pl 30.01.05, 21:57
                Dzięks, no to good bye Gillette... Mam nadzieję, że to trochę potrwa...
      • Gość: Ulenspiegel Nie dość żeś cham, to jeszcze czytać nie umiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:18
        o ile znam angielski to do fuzji jeszcze nie doszło...
        news.ft.com/cms/s/17d6fdd8-70cc-11d9-b572-00000e2511c8.html
        • Gość: gość portalu Re: Nie dość żeś cham, to jeszcze czytać nie umie IP: *.chello.pl 28.01.05, 23:51
          obawiam się, że dojdzie...
          • Gość: leo niczego się nie obawiam ale wiem skąinąd że doszło IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 30.01.05, 19:52
            tak !!!!!!
        • Gość: prawnik Re: Nie dość żeś cham, to jeszcze czytać nie umie IP: *.26.11.vie.surfer.at 29.01.05, 11:20
          Zgadza sie! Do transakcji dojsc jeszcze nie moglo, bo na nia wymagana jest zgoda
          KE (zgodnie z prawem europejskim) i urzedu antymonopolowego USA (zgodnie z
          prawem amerykanskim). Zgody takiej jeszcze nie ma, a bez niej transakcja jest
          niewazna.
          Nie ma wiec co siac paniki, ani tym bardziej wyzywac GW od debili.
      • Gość: Jacek Re: nie chce tylko KUPIL DEBILU!!! www.ft.com za IP: *.cs.ubc.ca 29.01.05, 01:36
        Radzilbym nauczyc sie czytac ze zrozumieniem teksty angielskie a potem wymyslac
        innych od debili

J.
    • Gość: zartie Ta firma jest na mojej prywatnej czarnej liście IP: *.55.udn.pl 28.01.05, 20:01
      Ta firma jest na mojej prywatnej czarnej liście za pseudocharytatywne
      akcje "kup nasz produkt, a pomożesz dzieciom". Teraz lista produktów, które
      omijam w sklepach wydłuży się.
      • Gość: rege from dżamejke A jak już wszystkie półki będziesz omijał, to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 09:59
        pewnie zaczniesz używać domorosłych substytutów produktów niepoprawnych
        politycznie firm. Bo gdzie szukać poprawnych korporacji? - w starciu
        z niepoprawnymi poprawni muszą sami stać się niepoprawni lub giną.

Ale co będzie, jeśli po wyjściu ze szpitala (ze zszytą tchawicą, tętnicami
        szyjnymi itd.) zauważysz, że jednak lepiej niż kawałkiem szkła golić się
        sensorem?
      • Gość: inis Re: Ta firma jest na mojej prywatnej czarnej liśc IP: 5.5R6D* / *.pg.com 31.01.05, 12:08
        Dlaczego pseudocharytatywne? To, ze w ciagu 5 lat trwania tej akcji Procter i
        Fundacja Polsat przekazali 21 mln. zł na sprzęt do ratowania życia i zdrowia
        dzieci to fakt, a nie wymysł. Dlaczego w tym kraju do ulubionych rozrywek
        należy gnojenie tych, którzy coś robią dla innych?
        Nie twierdzę, że wielkie korporacje mają "misję". Istnieja po to, aby zarabiac
        i przynosić zysk inwestorom. To nic złego. Ale jesli juz coś robią dla innych,
        choć wcale nie musza, to doceńmy to.
    • Gość: eeeee eeeee... IP: *.lama.net.pl 28.01.05, 20:01
      eee czy ja wiem, czy dobrze??
    • Gość: Klod Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:25
      to naturalna kolej rzeczy, działa niewidzialna ręka rynku...
      ot, co...
      • Gość: autor Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 22:33
        Rzecz w tym, że żadna takie fuzje są po to, by nie działała niewidzialna ręką rynku (ja nie wierzęw rzeczy, których nie widać :-) ). Każdy monopol, lub istotn przewagaw rynku prowadzi do przeniesienia konkurencji z dziedziny cena/jakość w zupełnie inne obszary (zwykle manipulacje finansowe/prawne). To elementarna ekonomia. I to wszystko kosztem konsumentów. Mam nadzieję, że UE zablokuje tą fuzje.
        • Gość: tytus Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:48
          a w prąd wierzysz? w sumie też go nie widać, tylko efekty jego działania.
          • Gość: Bolek Juz nie najlepsze dla mezczyzny. IP: *.ne.client2.attbi.com 29.01.05, 22:56
            A ja sie gole elektryczna.
            Nawet nie kopie jak jej nie draznie.
    • Gość: To niemoralne Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:27
      Te sk.......ny wymuszają na firmach współpracujących takie rabaty, ze zarabia
      sie tylko na utrzymanie. O jakimkolwiek zysku nie ma mowy, a przy próbie
      odejścia od współpracy zatrzymują płatności. Jak z nimi zaczniesz to jakbyś
      wpadł w ręce mafii. Niech ich jasny szlag trafi!!!!!!!!!!!!
    • Gość: dunia to ile w koncu ich zwolnia??? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 28.01.05, 20:35
      ze 140 tys, czy 6 tys?? myzle, ze roznica jest znaczna :-)
    • Gość: ego P&G to beznadziejna firma IP: *.kawo1.RWTH-Aachen.DE 28.01.05, 20:42
      Ubiegalem sie kiedys u nich o prace. Pisalem test, ktory wszyscy wraz ze mna
      oblali, bo byl nie do ruszenia. Nie podano nam wynikow. Nie wiadomo bylo, ile
      trzeba uzyskac punktow, aby przejsc do nastepnej rundy. Suma summarum
      potraktowano nas jak intruzow, nie wspomninajac nawet o zwrocie kosztow podrozy.
      Teraz produkty tej firmy omijam z daleka.
      • Gość: Prezes Re: P&G to beznadziejna firma IP: *.orasoft.net.pl 28.01.05, 23:22
        bo byles glabie za slaby na ta firme. Jak ktos ma w miare poukladane w glowie
        to bez problemu ten test przejdzie. Podobne testy sa w wiekszosci koncernow
        tego typu.
      • Gość: FAN Re: P&G to beznadziejna firma IP: *.159.235.78.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.01.05, 02:58
        Hmmm nie byles jeden, ja wprawdzie nie doszedlem do testu, rozwiazalem keys z
        finansow, zadzwonila Pani z P&G i zaprosila mnie na testy bo wybrano mnie
        sposrod kilkuset osob. Radosc trwala 3 godziny. 2 tel, Pani mi podziekowala gdyz
        okazalo sie ze bralem udzial w nich kilka lat wczesniej. Niestety w regulaminie
        konkursu wygraj praktyki z P&G mowy nie bylo o tym ze mozna do firmy tylko raz w
        zyciu startowac.
        Hmmm od tej pory firma P&G zmalala w moich oczach a jej produkty .. po prostu
        ich nie widze:))
        Chce pogratulowac firmie P&G za "profesjonalizm". A co do Gilett do juz sie
        przezucilem na inna marke.

• knockout Re: P&G to beznadziejna firma 29.01.05, 13:52
        mozna przejsc ten test, uwierz mi, z grupy w ktorej pisalem, pozytywnie
        zakonczylo go ok. 30%.

pozdr

• Gość: wellerka dawna Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 28.01.05, 21:30
      No,no, a dwa lata temu Procter przejął Wellę ( i Londę) - a szeregowi
      pracownicy przejmowanych firm tracą - ZWOLNIENIA z pracy ( nie tylko w Polsce)
      • Gość: teka Re:Procter to bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:48
        Nie rozumiecie JEDNEGO,procter to bezrobocie, mają w Polsce tylko fabryke
        pampersów a wyciagaja z rynku ogromna kase.Ich najwiekszy konkurent w
        podpaskach zarówno na rynku polskim jak i rosyjskim TZMO zatrudnia w Polsce
        wiecej ludzi niz proctor! .kupujcie wizir , always,lenor itp a rozłozycie
        polski biznes
        • Gość: tom Re:Procter to bezrobocie IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.01.05, 00:33
          To się nazywa patriotyzm ekonomiczny. Ja zawsze staram się kupować nasze towary
          (a przynajmniej u nas produkowane). U nas Ci co najwięcej krzyczą o wyprzedaży
          majątku, o kapitaliźmie w sklepach kupują najczęściej zagraniczne produkty.
        • knockout Re:Procter to bezrobocie 29.01.05, 13:57
          nie tylko fabryke pampersow, maja rowniez globalny dzial IT. to, ze tzmo
          zatrudnia wiecej ludzi, to jeszcze nic nie znaczy. naczy to tylko tyle, ze zeby
          wygenerowac mniejsza sprzedaz niz pg musza zatrudnic wiecej osob => sa mniej
          efektywni.

• Gość: atx Re:Procter to bezrobocie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.01.05, 16:55
            po pierwsze primo globalny dzial IT PG juz nie jest w PG, tylko w HP
            po drugie primo to ze tzmo zatrudnia wiecej osob nie oznacza ze sa mniej efektywni, tylko ze maja w przeciwienstwie do PG fabryki w Polsce
            • knockout Re:Procter to bezrobocie 30.01.05, 10:25
              niczego bardziej nie lubie, niz ignorowania faktow, nie wazne, czy
              potwierdzajacych moja / czyjas teze czy tez nie:

1. IT - www.it.kariera.procter.pl/index.php?id=projekty
              2. fabryka w polsce - www.pg.pl/fabryka.shtml

pzdr
              • Gość: kalafior Re:Procter to bezrobocie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 30.01.05, 12:56
                dwa argumenty przygotowane przez pg: stronnicze, czyli zadne.
                • knockout Re:Procter to bezrobocie 30.01.05, 19:03
                  ehhh przyjacielu z SGH, to, co podalem to nie sa argumenty, agrumentami bylyby,
                  gdybym powiedzial, ze uwazam, ze A jest lepsze od B, poniewaz... To, co
                  Napisalem powyzej, to sa fakty, z ktorymi ciezko polemizowac.
                  pzdr
                  • Gość: atx Re:Procter to bezrobocie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:49
                    a jednak sie da
                    1. swoj glowny dzial IT w Polsce PG sprzedalo pare lat temu HP
                    2. jest jedna fabryka (czyli nie fabryki), robia jeden produkt. TZMO robi caly szereg artykulow, w 15 fabrykach. Jak na tej podstawie chcesz oceniac efektywnosc firmy? "zeby wygenerowac mniejsza sprzedaz niz pg musza zatrudnic wiecej osob => sa mniej efektywni" Ktos musi tez za tasma siedziec, nie?
                    • knockout Re:Procter to bezrobocie 01.02.05, 01:33
                      ehhhh atx, czlowieku, wiem co mowie...
                      1. tak, czesc globalnego IT poszla do HP, TAK! z tym, ze 50-60% tego dzialu
                      zostalo w PG. caly 1 poziom wsparcia, design & zarzadzanie projektami (i nie
                      tylko) sa w PG. Mow mi dalej, ze wiesz lepiej..
                      2. PG w/g oficjalnych danych generuje w Polsce sprzedaz na poziomie 2.4 mld PLN
                      rocznie, z czego (tak szacuje) spora czesc to Pampersy robine tutaj i
                      eksportowane za granice (za granica = np. Korea Poludniowa). Powiedz mi, ze
                      TZMO wykreca, z calym szacunkiem naleznym tej firmie, sprzedaz na poziomie 600-
                      800 mln pln. Nie sadze, aczkolwiek chcialym sie mylic.
                      Koncze, bo widze, ze Cie nie przekonam danymi liczbowymi,
                      pzdr
    • Gość: krg Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:23
      właśnie buduję fabrykę Gillette w Łodzi może w poniedziałek zatrzymają budowę?
      • Gość: gość portalu Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.chello.pl 28.01.05, 22:30
        Nie sądzę, fabryki muszą zostać, przecież muszą gdzieś produkować. A ja jestem
        ciekawa, czy w Łodzi powstanie ulica Kinga Gillette? Swego czasu było o tym
        głośno..
        • Gość: krg Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:42
          Nie słyszałem o takim projekcie z nazwą ulicy ale jakiś czas nie było mnie w
          łodzi i nic nie wiem na ten temat.
          • Gość: gość portalu Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.chello.pl 28.01.05, 22:54
            Owszem, był taki pomysł. Może teraz powstanie ulica Proctera? W końcu to też
            wielki przedsiębiorca był!
    • Gość: zenio Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 28.01.05, 23:22
      Oj szykuje sie wielka rewolucja. Globalizacja zatacza coraz wieksze kregi. Co
      roku ramach fuzji setki tysiecy osob traci miejsca pracy, ktore potem ciezko
      przywrocic nawet w Stanach, a o zacofanej Europie nawet nie mowiac.
      Rownoczesnie garstka wlascicieli gigantycznych korporacji staje sie coraz
      bogatsza. Z drugiej strony mamy Chiny, gdzie pracuje sie za dolara dziennie. I
      globalizacja sprawi, ze pensje miedzy Chinami a reszta swiata beda sie
      wyrownywac. Oczywiscie wiadomo na czyja niekorzysc.
      Kiedys czytalem przypadkiem wywiad z aktorem Ethanem Hawke. Niby prosty aktor,
      ale wie co sie dookokola dzieje. Na pytanie czemu mieszka w zwyklym mieszkaniu
      na Manhattanie zamiast w wielkiej willi odpowiedzial przewrotnie, ze ten swiat
      sie powoli konczy i gdy lud wedrze sie na salony przynajmniej nie zawisnie na
      zyrandolu ;). Moze troche patetyczne i nierealne, ale cos w tym jednak jest.
    • Gość: Bozena Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 00:16
      Staszne juz niedlugo czekanas komunistyczny raj wszystko bedzie nalezec do
      jednej wspanialej najlepszej na swiecie firmy
      • Gość: SPY Czy to już???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:00
        "Najbardziej lubię wizualizować sobie ostateczny krach systemy korporacji..."
        Czyż by był on coraz ??
    • Gość: mnm Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.chello.pl 29.01.05, 01:28
      Jeszcze kilkadziesiąt takich fuzji i zostanie jeden Ekonomiczny Wielki Brat
      • Gość: Magis Jest niemoralne mieszać moralność w rynek IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.01.05, 11:55
        na co go stać. Zgadzam się.
        Ja nie cierpię tej firmy za jej protekcjonamy ton (wynikający z ich
        niedgdysiejszych reklam w TV, czy ktoś je jeszcze panięta) i za
        pseudocharytatywne akcje. Kup nasz produkt a pomożesz.... . To . Kupię ich
        produkt, za to nie kupię produktu firmy, która jakość radzi sobie na rynku a
        jej szef też potrzebuje pieniędzy na leczenie swego dziecka. Co tylko Procter
        ma "wyłączność" na chore dzieci? Każdy może je mieć, w każdej firmie i każdy
        potrzebuje pieniędzy.
        Tą firmę omijam szerokim łukiem i jej produktów nie kupuję, już zrezygnowałem
        z maszynek Giletta. Swoją filozofię w tej materii wyjaśnię na przykładzie swego
        auta na LPG; gdy w okolicy zauważę sieciową stację benzynową z LPG, a zarazem
        są małe prywatne stacje. To wybieram tą małą stację, a gdy tych nie ma to
        wybieram krajową firmę i na samym końcu wybieram stacje zagranicznych sieci. I
        tak robię ze wszystkimi produktami.
      • Gość: leo wszyscy narzekają na wielkie korporacje IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 30.01.05, 20:07
        i to że generują bezrobocie, tymczasem jest to zupełny bezsens gdyż tam gdzie
        ginie 2 pseudoetaty w korporacji powstaje jeden co prawda ale sensowny,
        a po drugie wielkie korporacje dają możliwość zrobienia kariery młodym
        studentom prosto po studiach za rozsądne pieniądze, jak komuś się to nie podoba
        to zawsze może się zatrudnić w bibliotece,
        pozdrawiam
    • Gość: . A tak naprawde za 57 mld... IP: *.newt1.ct.charter.com 29.01.05, 04:52
      Ale co to jest 3 mld miedzy przyjaciolmi.
    • Gość: Polecam! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 08:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Polecam! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 08:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Biedne sieci Tom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:55
        Jest jeden plus, biedni kupcy sieci dystrybucji będą mieli większy orzech do
        zgryzienia.

Nie będzie tak łatwo wyciągać budżetów od P&G.

Biedne ludki z centarli zakupów oderwane od pługa będą wyżywały się na
        mniejszych dostawcach
        :(

• Gość: atx Re: Tom IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.01.05, 17:00
          i na szeregowych pracownikach - w ramach ciecia kosztow beda pracowac po 16h/dobe (w papierach bedzie of kors 8)

biedronka rulez
        • Gość: zakupiarka Re: Tom IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.05, 17:44
          Wyciaganie pieniedzy od Proctera - ty chyba sobie zartujesz - to P&G wystepuje
          z pozycji sily i dyktuje warunki, wiec ...co ty wiesz o zabijaniu:)
    • Gość: NIEALTERGLOBALISTA Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:51
      A ja jestem przerażony nie wierzyłem ze globalizacja ma taki zasięg że nawet na
      rynku podpasek czy tuby z pastą do zębów będą powstawały firmy o większych
      budżetach niż nasze państwo, a wiec ta korporacja będzie nam dyktować warunki.
      A urzędy antymonopolowe jeszcze to przyklepią !!!!
      Nie wiem ale mam obawy że nie wszyscy zrozumieli ten artykuł!
    • Gość: fremen Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 29.01.05, 14:29
      uważam że to początek globalnej transformacji światowych gigantów. Do tej pory
      Unilever dyktował warunki na rynku już ma konkurenta ale czy ktokolwiek z
      maluczkich skorzysta ? osobiście wątpie
      • Gość: fremen Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 29.01.05, 14:42
        czytam, czytam i zauważam że nieliczni rozumieją fakt globalizacji w takiej
        formie jaką prowadz P&G czy ktoś pamięta o zakupie przez Proctera 1,5 roku temu
        światowej liczącej się marki pokarmów dla zwierząt Eukanuba Iams czy ktokolwiek
        zauważył jak ta firma dział jak wprowadziła na polski rynek niezjadliwe według
        mnie chipsy Pringles w cenie z kosmosu??? trwało to 2 tygodnie a pokrycie rynku
        było na poziomie 90%. To sa wyniki o których niektórry mogą marzyć ! jest po nas
    • Gość: DOKTOR MUREK debilna firma z kretynską kulturą organizacyjną IP: 81.219.8.* 29.01.05, 15:34
      robią jakis szit (waciki, podpaski, szampony) a zachowują sie jakby ich zaslugą
      bylo wynalezienie leku przeciw rakowi i AIDS
      • Gość: Tom Re: debilna firma z kretynską kulturą organizacyj IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 30.01.05, 12:36
        Synku, jezeli umiesz czytac po angielsku, to zobaczysz na stronie www.pg.com,
        ze robia znacznie wiecej niz Ci sie wydaje. Wrogow Proctera uprzedzam:
        bedziecie musieli rowniez wyrzucic sprzet Braun (nalezy do Gillette), o ile
        taki posiadacie.
    • Gość: sławek Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: 217.149.242.* 29.01.05, 20:17
      akurat jeśli chodzi o wykorzystywanie pracowników to P&G wyróżnia się pełnym
      respektowaniem prawa-wiec złosliwcy zwolnijcie tempo
    • Gość: global-warming Multi-Brand strategy , to wspaniala sprawa..... IP: *.access.telenet.be 29.01.05, 21:07
      ....jeszcze tylko chipy pod skore-I byl sobie swiat!
    • Gość: baraja Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.net.autocom.pl 29.01.05, 22:02
      a czego można się spodziewać w dobie globalizacji? Przecież 60% udziału w rynku
      to już nawet nie konkurencja monopolistyczna, tylko powolne wypieranie z rynku
      pomniejszych firm (przy zachowaniu punktu odniesienia). Obawiam się, że
      Orwellowska wizja świata staje si realna. 3 Państwa totalitarne + 1 niezależny
      biedny kraj wyspiarski. Wszyscy stajemy się powoli szczurami w klatce, które
      będą chodziły po swój serek na 2 kraj labiryntu. A Komisja Europejska niech się
      schowa jak zaakceptuje tą fuzję. Pier dolą o konkurencji sami klaszcząc na
      powolne jej wymieranie.
      • Gość: wellerka dawna Re: Procter & Gamble przejmie Gillette za 54 mld IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 29.01.05, 23:37
        "akurat jeśli chodzi o wykorzystywanie pracowników to P&G wyróżnia się pełnym
        respektowaniem prawa-wiec złosliwcy zwolnijcie tempo"
        Taaak, pełnyn respektowaniem prawa szczególnie prawa pracy!Działają w białych
        rękawiczkach! No ale stać ich na prawników z wyższej półki,a pracowników
        zwalnianych nie...Wszystko zgodnie z prawem,Smutne.
    • Gość: abba i tak obie firmy mają najwyższe ceny IP: *.toya.net.pl 30.01.05, 10:06
      Obie firmy rżną na cenniku - najdrożesze produkty na półkach. A do tego chętnie
      wykorzystują swoją mocną pozycję na rynku - dlaczego np. ich produkty są w
      Polsce droższe o 10-15% niż w Niemczech? A prawda jest taka, że na każdym
      produckie zysk netto to swobodnie 50-60% ceny detalicznej, a czasem nawet 80%.
      • Gość: ekonomista Re: i tak obie firmy mają najwyższe ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:19
        To kupuj inne tansze. Nie chcesz? moze jakosc nie ta??? taaaa
      • Gość: Marek Re: i tak obie firmy mają najwyższe ceny IP: 192.85.16.* 31.01.05, 16:18
        To ma byc wada, ze maja najwyzsze ceny? To sie nazywa segment cenowy. Nie da
        sie namowic firmy do rozdawania za darmo, to nie lezy w jej interesie. Zawsze
        mozesz kupowac w Biedronce. A z marza zysku tez przesadziles
    • Gość: ancymon ależ ten dolar niewiele jest warty! IP: 150.254.176.* 31.01.05, 14:30
      Cóż więcej tu można napisać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka