Dodaj do ulubionych

Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób

• Gość: ?2 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.visp.energis.pl 25.02.05, 20:08
      Też mam swojego idola: G.B. z obróbki.
      To Ci dopiero kierownik. Przejaw polskiego typowego menadżera.
      Dzisiaj na rannej zmianie to był przejaw doskonałości. Hi, Hi, Hi.
      • Gość: bezrobotny Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 07:11
        Moj typ na człowieka pomyłke to Jacek L. kierownik zmiany B z Utrzymania ruchu,
        walczył jak lew zeby z jego zmiany najwiecej zwolnili ludzi tylko nie jego
        kolegów.
        • Gość: Tygrys Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.gbn.pl / *.pl 26.02.05, 07:23
          Drugi to Mariusz - podwładny Jacka - kumaty kolo nie jest, czepia się bzdetów
          (przecież to takie proste!) - a patrząc na jego "wyczyny" na linii z autu widać
          iż robi on przy awariach za...balast!!!
          • Gość: byly pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.jelcz.e / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:52
            nie obrażajcie prosze publicznie tych ludzi.
            są odpowiedzialni za kierowanie ludźmi. Jak coś się stanie to oni odpowiedzą za
            błędy - nie Wy. Ich decyzje nie muszą być lubiane. Część z nich nie radzi sobie
            z tym stanowiskiem - mają złe podejście do podwładnych. Pewnie nie byłbyś mało
            zadowolony gdyby Mariusz napisał "Tygrys to bałwan i niczego nauczyć sięnie
            chciał" ?
            Przestańcie więc obrażać publicznie swoich kolegów, z którymi tak ciężko
            pracowaliście. Jak odchodzisz to powiedz mu to wprost ! Albo zacznijcie śmiać
            się z siebie
            • Gość: xawez Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 11:42
              zgadzam sie z kolegą, o wartości firmy sie stanowi jedynie kadra kierownicza ale
              i pracownicy. Nie ośmieszajmy sie nawzajem, choć sam mam ochotę napisać o kilku,
              kierownikach, team leaderach. Co to zmieni skoro decyzje juz podjęte i
              zwolnienia wręczone ?. P.S. "Pozdrawiam" społecznych inspektorów pracy za
              pomysłowość w ratowaniu swojej d... .
              • Gość: kenio t4 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:58
                A mi szkoda tylko niektórych pracowników.Spora część to zadufane bufony, które
                myślą żę są najlepsi naświecie bo pracują w Isuzu.Wkręcili sie po znajomości i
                odwaliło im później na mózg.Pełno tu przyjezdnych obiboków którzy nie wiadomo
                jakim cudem się dostali.Po jakiego wała oni potrzebni w Tychach.Teraz wszyscy
                płaczą jacy to oni są pokrzywdzeni.Jak trochę przetrzebią szeregi w Ispolu to
                przynajmniej morale wzrośnie. :)
                • Gość: :-( Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 26.02.05, 16:59
                  kenio tych co sie po znajomosciach powkrecali to ich nie ruszyli woleli
                  wyrzucic tych co im na szkole dali i jedynych zywicieli rodzin matke samotnie
                  wychowujaca dziecko a rodzinka zostala nie zgodze sie z tym co zrobili mi sie
                  udalo zostac ale jakby zwalniali wedlug tych kryteriow ktore przeczytali na
                  spotkaniu to wieksza polowa tych co zostala by sie nadawala do zwolnienia ale
                  gdzies u gory sa znajomi lepiej wywalic kogos kto nie ma znajomosci pod cos sie
                  ich podciagnie
              • Gość: inspektor SIP Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: 80.50.168.* 28.02.05, 23:41
                Nie nasza wina że przewodniczący to dupa wołowa i nie wie o co ma walczyć.
              • Gość: amator wina;) Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:19
                Nie zwolnienia a wypowiedzenia. Z punktu widzenia prawa jest pewna subtelna roznica...
                • Gość: ??????? Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 10:21
                  jaka różnica??? Zwolnienie odbywa sie poprzez wypowiedzenie albo poprzez
                  porozumienie stron. Jaka subtelna różnica???Kto ci bzdur do głowy nawkładał?
        • meerkat1 CALE TYCHY POWINNI ZAMKNAC!!! Sorry! 28.03.05, 09:38
          lacznie z tym goovnianym browarem!

Zywiec ( browar) wystarczy!

Bielsko sie utrzyma dzieki duzemu zamowieniu na duze diesle dla Toyoty!

A calego goovnianego Opla (rozwydrzone, roszczeniowe ZZ IG Metal) GM TEZ
          powinien zamknac, tak jak zamyka SAAB-a.

Jestem udzialowcem GM, i na zebraniach akcjonariuszy widze coraz wiecej MALYCH
          inwestorow (jak ja) wkur..nych kontyuacja przez Genral Motors calkowicie
          DEFICYTOWYCH operacji w Europie.[wielcy sa po prostu sini z wscieklosci!]
          Byc moze uda nam sie odwolac zarzad, a nawet Rade Nadzorcza!

A taki BMW moze swoje luksusowe SUV w USA produkowac?
          A Daimler- merci 600-tki?
          A VW- nowe Beetle- tuz po meksykanskiej stronie granicy?
          A Toyota- w TURCJI???( Corolla!)

Opel, to byl moze cymes w latach 50tych, ale nie w pol wieku pozniej!

Podobnie Fiat ( i dlatego GM sie "wykupil" -za dwa miliardy $$$- z wykupu!).

Albo GM sie zreformuje, albo SAM PADNIE!

sorry!- globalizacja! :-(((
          • Gość: DŻON RAMBO Re: CALE TYCHY POWINNI ZAMKNAC!!! Sorry! IP: *.pl / *.crowley.pl 28.03.05, 20:01
            KTO TO PISAŁ??? GDZIE W BIELSKU ROBIA DUŻE DIESLE???? UDZIAŁOWIEC?? KOLEŚ TY
            CHIBA JESTEŚ NIKIM!!UDZIAŁOWEC A TAKIE RZECZY PISZE?? HAHAHA WIDOCZNIE
            SPRZĄTASZ ULICE I MARZY CI SIE JAKAŚ KARIERA!!! DOBRANOC MATOŁKU!! ISPOL NIE
            JEST DEFICYTOWY TUMANKU ALE TY CHYBA SZKOŁĘ ZAWODOWĄ KOŃCZYŁEŚ GDZIEŚ W
            PACANOWIE I NIE WIESZ TAKICH RZECZ. AHA NO I TO ODWOŁYWANIE RADY
            NADZORCZEJ...MAM RADOCHY PO PACHY!!! ODWOŁAJ SIĘ SAM TYLKO Z OKNA NIE
            WYPADNIJ... AHA MAM PYTANIE- JAK PATRZYSZ W LUSTRO NIE WIDZISZ IDIOTY???
            (PYTANIE JEST RETORYCZNE)
    • Gość: idiota Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:34
      powiem wam jedno, jestem blisko QC in Ispol, to co sie tam wydarzyło to jeden
      przekręt. Kępka zwolnił wszystkich którzy mu przeszkadzali i podpadli, Mamot
      zwolnił pierwszych lepszych, uległ panią z biur (czyy. Koska), zwolnił tych
      których nie znał lub których nie lubił, Bałaban chyba zwolnił
      najsprawiedliwiej - najmłodszych. a i jeszcze pozostaje sprawa brata RT, ponoc
      ma pracowac w QC ale beda jaja, ten gosc nie miesci sie w montazu, ma umowe na
      czas okreslony i ma pracowac w QC paranoja, ja sie dzis najebie
      • Gość: amator Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 11:24
        niestety mam przyjemnosc z nim pracowac, szkoda gadac...
        • Gość: ktoś Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.05, 13:12
          kierwnik QC zmiana A
          - bark wiedzy na temat kontroli jakości,
          - brak kultury osobistej
          - brak umiejetności w kierowaniu ludzmi
          nie nadaje sie na te stanowisko, lepiej dla firmy żeby pan dyrektor B. wcisnął
          go gdzieś na stanowisko bez odpowiedzialności najlepiej na "asfalt"
          • Gość: obiektywny Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.com.pl 26.02.05, 13:55
            Mam okazję długo już współpracować z kierownikiem zmiany A Quality Control.
            Uważam go za fachowaca i najlepszego analityka z grupy zasiadającej w biurze
            QC. Wypisujecie tutaj nieprawdę oczerniając osoby funkcyjne - bo musicie sobie
            ulżyć. Taką postawą i prymitywnym zachowaniem potwierdzacie tylko słuszność
            decyzji jakie podjęły te osoby w Waszym przypadku.
            Życzę powodzenia wszystkim zwalnianym pracownikom.
          • Gość: Piasecki [...] IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.05, 19:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: isp Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.big / *.devs.futuro.pl 27.02.05, 12:44
        z ta sprawiedlowoscia tos chyba lekko przesadzil, nie staz pracy sie liczy a to
        jak cie ocenil wisior i ile masz punktow , jak rozmawialem z kolegami to
        zwolnili tych co ich majstry najnizej oceniali i to wszystko, bo tylko te punkty
        sie licza i to jak majster cie ocenia.
    • Gość: kenio t4 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:00
      W NGK nie potrzebujemy nierobów z Isuzu.Połowa z nich to cwaniaki i
      ważniaki ,dość sie nachapali kasiury przez 5 lat.Teraz pozostaje praca w
      Biedronce.
      • Gość: chudy Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 01:48
        Spokojnie koles. Przez ponad 6 lat zapieprzalem jako murzyn na lini i nie zycze
        sobie nazywania mnie nierobem. Fajnie zostawic w koncu ten burdel :)

Sorki za brak polskich liter
      • Gość: Czytelniczka-gość Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.unregistered.media-com.com.pl 03.03.05, 19:59
        Facet jesteś śmieszny. Sam dostałeś się do Isuzu po znajomości i jesteś jeszcze
        gorszym nadętym dupkiem. Ciekawe kiedy NGK pozna się na takim obiboku tyskim
        jak ty. Na pewno w Gliwicach nie potrzebują takiego leniwego idioty jak ty.
        Więc się zastanów bo w Tychach otwarli kolejną Biedronkę i czekają aż będziesz
        tam robił za sprzątacza z mopem i to za symboliczną złotówkę. Mam nadzieję że
        twoi pracodawcy szybko dowiedzą się jak wygląda twoja praca, co ty tak naprawdę
        robisz w ciągu 8 godzin. Zdaje się że non stop śpisz. Nędzny pracowniku - do
        Biedronki!!!
        • Gość: kenio 4t Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 07:54
          S_r_a_m na twoje wypociny.
    • Gość: obiektywny Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.com.pl 26.02.05, 15:55
      W odróżnieniu od ciebie nie muszę nikomu "robić lodzika" w "żółtej jamie" ani
      wogóle w firmie. Dla ciebie każdy kto coś osiągnął w tej firmie to dupowłaz lub
      lodziaż. No cóż - każdy sądzi według siebie. Widocznie nie widzisz innych
      możliwości zrobienia kariery bo nic innego nie umiesz. Jestes prymitywny więc
      domyslam się że trafiłeś na liste zwolnionych. Życze ci innego podejścia do
      życia w nowej pracy bo przez "lodziki" i "wchodzenie w d.." nie utrzymasz sie
      gdziekolwiek nawet na najniższym stanowisku.
    • Gość: byly pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 26.02.05, 16:50
      takich ludzi jak czerw degraduja a taki wisnicki zostaja ten czlowiek wprowadza
      w tej firmie mobing a kierownicy przymykaja na to oko co to za firma?
      • Gość: adam Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:41
        a jeden kierownik zmiany as w internecie kopie ciagle odkąd mu go podlaczyli.
        zupelnie nie ma pojecia o tym co sie dzieje na linii
    • Gość: pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:54
      .p.białek pan nie widzi tego co się dzieje na "dole"niech pan w końcu zrozumie
      że my chcemy pracować i normalnie żyć,bez żadnych stresów ! chyba że nie
      jesteśmy ludzmi tylko "niewolnikami"
    • Gość: pracuś Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.lp.net.pl 27.02.05, 18:16
      Ja mam akurat to szczeście że mnie nie zwolnili,zal mi tych osób ktore nie
      mialy tyle szczescia,sporo mialem w tej grupie kumpli!!!!!! ale najbardziej to
      mnie wkurzyly te pseudo-smieszne zwiazki,czy one cos wywalczyly dla
      pracownikow???????? nie wydaje mi sie!! jedynie to zalatwil,ze powstali jacys
      inspektorzy spoleczni i paru osobom udalo sie uniknac zwolnienia w tej grupie
      niestety jest paru ściemniaczy,ale cóz czasami tak bywa!!!! jak te zwiazki
      cchca dalej istniec w tym zakladzie,nie wróże im przyszlosci!! pozdrawiam super
      managera G.B z obróbki.;-)))))
      • Gość: shd Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:46
        Chciales by zwiazki cos wywalczyly? A dales im jakikolwiek znak ze wspierasz ich negocjacje? Chocby przez zapisanie sie do nich? Kazdy oczekuje, ze "ja zapisze sie jak cos zobacze" a czasami trzeba cos zainwestowac zeby cos dostac, a kazdy chce tylko brac.
        Ja nie jestem zwolennikiem zwiazkow, ale mam na tyle oleju w glowie, ze nie jade po nich jak po psach. Zauwaz, ze gdyby nie oni to pracownicy po prostu dostaliby wypowiedzenia i na tym bylby koniec. Czy bylby ktos kto chociaz cos by sie odezwal? Jak owce na rzez bysmy szli... I tyle by po pracownikach zostalo...
        A jezeli znasz prawo pracy to moze wiesz ze moze sie cos jeszcze do konca kwietnia zmieni - ja przynajmniej mam taka nadzieje. Bo naprawde zal mi kolegow, ktorzy na tych wypowiedzeniach sie znajduja...
        • Gość: parapeciarz Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 23:06
          COŚ WAM POWIEM.. TO ZE BĘDĄ ZWOLNIENIA BYŁO WIADOMO JUŻ W TAMTYM ROKU..JUŻ
          WTEDY ZWIĄZKI POWINNY WSZYSTKO SOBIE PRZYGOTOWAĆ I W MOMENCIE OGŁOSZENIA
          ZWOLNIEŃ MIEĆ GOTOWE POSTULATY DLA ZARZĄDU.. ALE ŻEBY TO ZROBIĆ TRZEBA BYĆ DO
          TEGO STWORZONYM...I KTO MIAŁ WAM DAĆ ZNAĆ ZE WAS WSPIERA????CI KTÓRZY SĄ
          WASZYMI CZŁONKAMI???? CZY MAŁO WYSTARCZAJĄCE JEST TO ŻE KTOŚ SIE DO WAS
          ZAPISAŁ??? O TAKICH TO JUŻ SIĘ NIE WALCZY????? NO JASNE ŻE NIE...KLIENT KUPIŁ
          TOWAR TO MAMY GO GDZIEŚ...I PRZESTAŃCIE TERAZ NACIĄGAĆ NAIWNYCH NA JAKIEŚ
          PIKIETY..WASZEGO ZANIEDBANIA NIE ZMIENI ŻADEN STRAJK PIKIETA CZY MIŁY
          UŚMIECH... ZAWALILIŚCIE NA CAŁEJ LINII...WYNOCHA Z TEJ FABRYKI ... PRZYJDĄ INNI
          MOŻE ONI BĘDĄ LEPSI... JA I TAK SIE NIE ZAPISZE...BO W TYM KRAJU JAK KTOŚNIC
          NIE POTRAFI TO BIERZE SIE ZA DOWODZENIE TABUNEM GŁUPICH LUDZI A JA GŁUPI NIE
          JESTEM..
          • Gość: Czytelniczka-gość Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.unregistered.media-com.com.pl 03.03.05, 20:04
            Tak narzekasz na związki?? Może trzeba było wcześniej wpaść na pomysł i
            utworzyć jeszcze jedne, zostać przewodniczącym i działać. Najlepiej jest na
            kogoś narzekać samemu nie robiąc nic! Tylko tak dalej, trochę takich ludzi jak
            wy i możemy zwijać żagle z mapy Europy. Gorzej niż na Białorusi!!!
            • Gość: Buldog Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.246.jawnet.pl 03.03.05, 21:14
              Dokładnie!!!W tej firmie tylko narzekać umiecie nic więcej.Przecież mogłeś sam
              założyć związki-i możesz w każdej chwili.Ale przecież nie masz na tyle odwagi
              bo jesteś jak większość-wystraszonym malućkim człowieczkiem.
              Jak nie było związków 3/4 z nas narzekała,ze ich nie ma-oczywiście nikt nie
              miał jaj aby je założyć.Znalazła się wreszcie grupa ludzi,która dokonała tego i
              potrafiła w miarę to zoorganizować-chociaż żaden z nich wcześniej nie miał
              doświadczenia w tych sprawach.Ci ludzie się starają i oddają swój w większości
              prywatny czas tylko po to abyśmy wszyscy na tym zyskali.Myślicie,że jakby ich
              nie było w Isuzu to mielibyśmy lepiej???
              A czas na ocenę ich pracy przyjdzie w najbliższych miesiącach,tylko trzeba
              trochę oleju w głowie bo sami-bez wsparcia większości załogi-będą mieli
              naprawdę ciężko.Zresztą pokazaliśmy wszyscy w środę jacy jesteśmy daremni!!!
              Jeżeli nic się nie zmieni w sprawie zwolnień(odprawy,ewentualne zmniejszenie
              zwolnionych itp.)to możemy mieć pretensję WYŁĄCZNIE do siebie!!!Nie do
              związków.Bo związki to ludzie,a ludzie to siła,z którą muszą się liczyć wszyscy-
              nawet największy na świecie koncern jakim jest GM.A co to za siła,która zrzesza
              kilkadziesiąt osób na tle ponad tysięcznej załogi???
              Przykład:
              Wszyscy pamiętają pod koniec zeszłego roku strajk w Niemczech-w fabryce Opla
              bodajże w Bochum.Zarząd GM ogłosił wówczas,że zwolni w najbliższym czasie koło
              10000 pracowników Opla w Niemczech-z czego duża część miała być właśnie z
              Bochum.Każdy normalny człowiek wie co to znaczy...
              I co z 9500 pracowników tej fabryki 7500 należy do związków zawodowych!!!
              Fabryka stanęła na kilka dni i GM miał problem.Albo popadać w coraz większe
              straty poprzez legalny strajk albo usiąść do rozmów z ludźmi.Jak to się
              zakończyło-niemieccy związkowcy wymusili na zarządzie GM aby zweryfikował plany
              redukcji zatrudnienia i sporządził plan naprawy finansów koncernu nie przez
              zwalnianie ludzi ale inne możliwe do zaakceptowania środki zaradcze.Nie
              zwolnili na razie nikogo!!!Tylko tam do związków należy 80 % załogi...To mówi
              samo za siebie...Zastanówcie się nad tym co mówicie bo ponarzekać to możemy ale
              na swoje niedojrzałe zachowanie,przez które może być w niedalekiej przyszłości
              jeszcze gorzej...
              • Gość: PREZES Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.crowley.pl 03.03.05, 21:53
                LUDZIE TO JEST ROZWIAZANIE ZALOZMY WSZYSCY ZWIAZKI I PO PROBLEMIE

buahahahaha

• Gość: parapeciarz Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:38
                do założenia związków nie trzeba odwagi ani jaj ani wieliego umysłu... nie myśl
                sobie że jesteś jak napoleon wielki hegemonie... PRZECIEŻ SAM WIEDZIAŁEŚ ŻE JAK
                ZALOŻYSZ ZWIĄZKI TO CIĘ NIE ZWOLNIĄ BO JESTEŚ CHRONIONY... W KTÓRYM MIEJSCU SĄ
                POTRZEBNE JAJA???? błądzisz olbżymie wsród maluczkich i nie wiem kto to są 3/4
                załogi ale to 800 osób.. dużo jak na to ze w swych szeregach macie coś koło 50
                osób to odważne stwierdzenie że aż tyle osób narzekało że nie ma zwiazków...bo
                teraz związki są a ludzi w nich nie ma....aha i gdzie ta organizacja o której
                piszesz... zejdź na ziemię człowieku i przestań bredzić i rzucać pustymi
                sloganami "...ludzie to siła..."... co to ma być???? twoje motto związkowe???
                czas na pertraktacje już był z czego trzy tygodnie zmarnowaliście na słowną
                przepychankę z zarządem NIE PRZEDSTAWIAJĄC KONKRETNYCH ŻĄDAŃ TYLKO ZABRANIAJĄC
                ZWALNIAĆ BO DOSTANĄ CHIŃSKIE OSTRZEŻENIE!!!!!!! kolo idź się przejdź i złap
                trochę świeżego powietrza... twój tok myślenia mnie rozjechał jak walec...
                powodzenia w życiu osobistym bo na forum dla ludzi wiele zrobić niepotrafisz....
                • Gość: Buldog Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.246.jawnet.pl 04.03.05, 20:06
                  I jeszcze jedno.Ja nie jestem chroniony-nie jestem w zarzadzie zwiazku wiec nie
                  pier....l tu glupot!!!No to zobaczymy jak zwiazkow nie bedzie a kaza ci przyjsc
                  np.w niedziele i je...c za friko(przyklad).Oczywiscie pojdziesz do pana B i mu
                  powiesz w oczy ze tak nie mozna bo to niezgodne z prawem...A poza tym czlowieku
                  ja ci nie mowie ze masz sie zapisac-bo takich ludzi to my tam nie chcemy-tylko
                  nie masz o tym zielonego pojecia.Nie wiesz o tym ze z kazda bzdura trzeba
                  leciec z pismem do szanownego B ,ze utrudnia jak tylko moze wszystkie procedury
                  prawne(ktore niestety w naszym kraju sa bardzo malouproszczone).Wam to sie
                  wydaje,ze to takie wszystko proste....
                  Ale widze ze jestes za tepy aby ze mna polemizowac.Ja pisze o jednym a ty o
                  drugim.Jestes jak Lepper-"nie bo nie".Zadne argumenty do ciebie nie docieraja-
                  najlepiej zrobisz zapisujac sie do Samoobrony-tam na takich czekaja z otwartymi
                  ramionami!!!
        • Gość: Gość33 Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.visp.energis.pl 01.03.05, 23:32
          Gościu wkurzasz mnie taką gadką. Przecieżto pracodawca zaoferował wszystkim
          zwalnianym pracę i związki nic z tym nie mają wspólnego. Małotego doszłykolejne
          oferty pracy (Valeo, Manuli, Lear i jeszcze kilka. I co ty na to?
    • Gość: operator Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:28
      zwalniaja kogo chca a jak kierownik jeden mieszka w Bielsku a drugi w Zabrzu to
      co sami sie pozwalniaja
    • Gość: czytelniczka Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.texasnet.pl / *.crowley.pl 28.02.05, 23:43
      Zastanawiam się, jakim cudem przeszliście rozmowy kwalifikacyjne? Czy to
      możliwe, aby oku psychologom umkneły takie "odchyłki od normy"? Podobno
      większośc ludzi zatrudnionych w Isuzu ma co najmniej średnie wyjształcenie.
      Rozumiem, że utrata pracy jest przeżyciem traumatycznym, ale to nie powód, aby
      obwiniać za to cały świat, wyzywać się wzajemnie. Po co wręczać wam
      wypowiedzenia umów o pracę? Wystarczy zaopatrzyć was w "kałasznikowy" a sami
      się wytniecie....
      W używaniu danych personalnych na forum publicznym zaleciłabym ostrozność.
      Niektore teksty naruszają dobra osobiste, a net wcale nie daje takiej
      anonimowości jak wam się wydaje...
      • Gość: maleńki Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:57
        znacie różnych popaprańców którzy zostali w tej fabryce a zwolnili super
        graczy...proponuje podawać inicjały gości co zostali a powinny byli zostać
        wydaleni ale przecież dobrze lizali rowy przelożonym.. przy nich stawiamy * a
        przy źle zwolnionych stawiamy + też inicjały i dział oraz zmianę...MOŻE PAN
        Jerzy B. obudzi siez letargu i zobaczy że te zwolnienia to jedna wielka
        farsa....
        UWAGA ZACZYNAM
        + źle zwolniony... A.N. URIN ZM.B
        *popaprańcy.. T.B. AS ZM.B
      • Gość: kenio 4t Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:47
        Jakie rozmowy kwalifikacyjne? Przecież połowa ludzi to wkrętaki po znajomości.
        • Gość: Czytelniczka-gość Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.unregistered.media-com.com.pl 03.03.05, 20:00
          Takie same wkrętaki jak ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ??? Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:06
      Protest w Isuzu

(01.03) 4 lutego zarząd fabryki poinformował, że w ciągu kilku najbliższych
      miesięcy zwolni 350 osób i zrezygnuje z trójzmianowego systemu pracy. Tydzień
      później zakładowa "Solidarność" wszczęła spór zbiorowy z pracodawcą.

Związkowcy domagają się zaniechania zwolnień grupowych oraz rozpoczęcia rozmów
      na temat kondycji firmy i planów produkcyjnych. Przewodniczący
      zakładowej "Solidarności" Daniel Jaromin jest oburzony powodem zwolnień
      przedstawionym przez zarządzających fabryką, którzy swoją decyzję motywują
      prognozowanym spadkiem zapotrzebowania na produkowane w Tychach silniki
      diesla. - Firma, która ubiegły rok zakończyła z największym od 1999 roku
      zyskiem zwalnia pracowników, nie dlatego, że ma problem, a dlatego, że
      spodziewa się, że będzie miała problem - mówi Daniel Jaromin.

W proteście przeciwko planom redukcji zatrudnienia "Solidarność" organizuje w
      środę 2 marca w godz. od 13.30 do 14.30. pikietę przed siedzibą firmy. Wezmą w
      niej również udział przedstawiciele innych zakładów przemysłu metalowego z
      naszego regionu. Jeżeli postulaty zgłoszone w ramach sporu zbiorowego nie
      zostaną uwzględnione, związkowcy zapowiadają zaostrzenie akcji protestacyjnej,
      włącznie z rozpoczęciem strajku.

rzecznik prasowy Zarządu Regionu Śląsko -Dąbrowskiego NSZZ "S"
      • Gość: pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: 80.50.168.* 01.03.05, 12:14
        A czy zarząd firmy się tym przejmie w szczególności pan Białek bo tego to chyba
        już nic nie interesuje a napewno nie związki. Zwolnienia pracowników nie da się
        uniknąć i nie dało, nie lepiej było walczyć od razu o większe odprawy dla
        pracowników?
        ZWIĄZKOWIEC
        • Gość: ktos Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:09
          Dopoki ludzie na wypowiedzeniach sa jeszcze pracownikami firmy moze sie jeszcze co nieco pozmieniac - zarowno warunki zwolnien (np. wspomniane odprawy) a na wycofaniu wypowiedzen konczac...
    • Gość: p22 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:58
      Jak mieli negocjować skoro nie było oficjalnej informacji i zarząd mógł
      wszystkiemu zaprzeczyć? Ale ty tuman jesteś...
      • Gość: p22 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:52
        A zresztą w dupie mamte związki, teraz to już za późno.
        • Gość: Prezes Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.crowley.pl 03.03.05, 00:08
          Panowie moze LEPPERA sprowadzic to cos pomoze??????
    • Gość: haha Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:16
      Dobrze by bylo gdybys jeszcze przepisy znal. Na wlasna reke zainteresowalem sie ustawa o zwolnieniach grupowych. I wiesz co? To nie jest takie prost jak ci sie wydaje. Na negocjacje mieli tylko 20 dni i albo by zgodzili sie na takie warunki jakie zaprezentowal zarzad albo zrobiliby to co zrobili - akurat tu jestem po ich stronie.
      Masz pretensje do zwiazkow? A poparles ich w jakikolwiek sposob zeby wiedzieli ze maja dla kogo sie starac? Nic tylko krytyka a to moze skutecznie zniechecac.

Do twojej wiadomosci - jeszcze moze sie troche pozmieniac, ale to musimy wszyscy pokazac, ze jestesmy razem z negocjujacymi, ze maja poparcie wsrod zalogi.
      Ale przypuszczam, ze teraz tak bardzo chcialbys zeby zrobiliby cos dla Ciebie, ale zaloze sie, ze gdyby przyszlo do nadstawiania karku to bys tylko z boku przeszedl... Oto smutna rzeczywistosc...
    • Gość: kuku Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:24
      A ja slyszalem ze jednak cos zrobili... Moze nie za duzo, ale jednak... Skorzystali na tym "znienawidzeni" SIPowcy i jeszcze jedna osoba, ktorej cofneli zwolnienie (powiem tylko ze to ktos z AS zm. A)...
      • Gość: mały Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.visp.energis.pl 01.03.05, 23:23
        Ja też wiem o jednej osobie z obróbki (100%)- sipowiec że pożal się panie...
        • Gość: zorrok Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 00:04
          głosowaliście na "błękitnookiego Olka " a teraz macie pretensje że was
          zwalniają?
          ja nie głosowałem
          ja też nie
          Franek ty?
          nie!!!!
          no to kto?......
          gdzie konkurencja?
          u "knedlików"
          "makaroniarze" nas wykańczają
          Ludzie wy nie ma cie kręgosłupa moralnego a potem macie pretensje do wszystkich
          świętych.
    • Gość: Gość33 Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.visp.energis.pl 01.03.05, 23:36
      Jeślimogę coś dodać:
      Dali się podpuścić. Związkowcy z Solidarności w Ispolu myślą, że mają poparcie
      w związkach (działacze na wyższych szczeblach – regionalnych). Tam też są
      machloje i polityka. Chcą narobić szumu medialnego panowie z Solidarności
      (chodzi mi o działaczy na wyższych stołkach). Związkowców z zakładu mają wysoko
      gdzieś!!!

Solidaruchy - frajery!!!
    • Gość: a.k. Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:43
      To się nazywa fabryka. 350 osób na wypowiedzeniach a od wczoraj przyjeli nowych
      pracowników na linie. Może o to im chodzi pozbyć się pracowników, którzy
      pracują długo i mają więkrze zarobki i umowy na stałe a w zamian postawić ludzi
      z Adeco za pare groszy na jakiejś śmiesznej umowie. Praca wre a koszty obcięte.
      Ale z drugiej strony może już ta fabryka nie będzie już miała takiej opini jak
      dotychczas.
      • Gość: jeszcze pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 02.03.05, 18:45
        ktos wczesniej pytal czy to wstyd dzisiejsza akcja przed fabryka.....rzeczywiscie wstyd, ale nie ze byla "blokada" tylko ze nikt!!!(sorry bylo doslownie kilka osob i nie tylko zwiazkowcow , tych co byli pozdrawiam) nawet zwolnieni sie nie przylaczyli , ludzie!!! chcielibyscie zeby nie bylo zwolnien , zeby byly odprawy, ale siedzac w domu zeby ktos to wam zalatwil a moze myslicie ze J.B zadzwonin i zapyta "zechcialaby pan dostac dodatkowa odprawe???" czego sie boicie??? ze was zwolnia????.....:-))))) ,mozna powiedziec ze nie lubimy zwiazkow zawodowych i dlatego z nimi nie pikietujemy, a moze to tylko usprawiedliwienie zeby sie nie wychylac na pikiecie, jest jak jest i teraz tylko z ich pomoca mozna cos jeszcze sobie polepszyc nikt nie mowi ze macie sie zapisac i popierac wszsytko co robia ale teraz przynajmniej mozecie razem z nimi walczyc w tej jednej sprawie bo innej mozliwosci chyba nie ma obecnie
        • Gość: Ktoś z lini "C" Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:28
          A teraz coś z mailów wziete (pan J.B chyba sie czegos obawia)
          Cytat maila wysłany do pracowników
          Zgodnie z wchodzaca w zycie od zaraz Polityka Informacyjna ISPOL-u informujemy,
          ze zaden pracownik (byly lub aktualnie zatrudniony) nie powinien prowadzic
          rozmow lub pisemnej korespondencji z przedstawicielami mediów na jakikolwiek
          temat w imieniu Ispol-u, jesli nie posiada wyraźnego upoważnienia podpisanego
          przez Prezydenta i Vice Prezydenta Ispolu, a takze nie podejmować żadnych
          działań w imieniu Ispol-u.
          Wszelkie prasowe zapytania dotyczące dziłalności Ispol-u powinny byc kierowane
          do Prezydenta i Vice Prezydenta lub Kierownika Działu Personalnego i
          Admninistracji.Od wszystkich pracowników Ispolu oczekujemy respektowania tej
          Polityki. Jeżeli kiedykolwiek pracownicy będą proszeni przez media o
          jakiekolwiek informacje dotyczące Ispol-u powinni odmawiać komentarza i
          kierować do Kierownictwa Ispol-u(Prezydenta, Vice Prezydenta lub Kierownika
          Personalnego i Administracyjnego).
          Co wy na to?
          Delikatnie napisane ale kazdy wie ze jak cos piśnie to ma przechlapane
        • Gość: musi być lepiej... Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:00
          100 % poparcia dla Ciebie "jeszcze pracownika".
          K....wa ludzie zastanówcie się co Wy robicie!!!Najpierw narzekacie,że nic się
          nie dzieje,że Związki nic nie robią aby coś wywalczyć dla Nas,a jak jest okazja
          pokazać zasranemu zarządowi Ispolu,że nie damy się tak łatwo,to uciekacie
          jak "szczeniaki" z podwiniętym ogonem.Może ktoś przeczytał dzisiejszego maila
          od pana B.Jasno przyznał się,że trwają cały czas rozmowy na temat ewentualnej
          pracy na 2,5 zmiany,większych odpraw dla zwalnianych...Bo zwolnień uniknąć się
          niestety nie da ale można je zminimalizować...Oczywiście jest kilka możliwych
          wariantów,ale trzeba stanąć wszyscy razem do tej walki bo za parę miesięcy się
          może okazać,że będą następne zwolnienia.I co wtedy???Teraz to macie głęboko w
          du....ie,bo "jakoś się udało" ale miejcie na uwadzę jakie zmiany chcą jeszcze
          tu wprowadzić...Chociażby nowe maszyny,reorganizacja pracy,zmiana operacji na
          stanowiskach-niesie to za sobą zmianę taktu pracy(a co za tym idzie dalszą
          redukcję-około 150 osób)To oczywiście tylko na razie przypuszczenia-ale
          wszystko na to wskazuje-oby się nie spełniło!!!Więc nie mogę zrozumieć czego Wy
          wiecznie niezadowolni chcecie od Związków!!!Jakby ktoś naprawdę się tymi
          sprawami chociaż trochę zainteresował-wiedziałby ile Ci chłopcy dla Nas
          robią.Może jeszcze nie ma wymiernych efektów ich pracy ale ludzie dajcie im
          czas!!!Wypowiedzenia do czasu ich trwania w każdej chwili można wycofać-
          pamiętajcie o tym!!!!!
          Tak na koniec to wyrazy szacunku dla tych związkowców co dzisiaj przyjechali do
          nas z całego Śląska,a dla tych ironicznych uśmieszków u niektórych naszych
          pracowników--wielki H....J w D....Ę!!!!!!
          • Gość: pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:15
            powiedz mi w jakim mailu od białka pisze że są jakieś rozmowy o odprawach. nie
            ma wogóle a jak zwolnień nie da się uniknąć to chociaż powalczyć trzeba o
            odprawy. Powalczyć ale najpierw przedstawić propozycje zarządowi. Do tej pory
            nikt jeszcze tego nie zrobił
            • Gość: jeszcze pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 02.03.05, 20:26
              nie wiem czy byles kiedys na rozmowie u JB jednego dnia jest "milutki i czarujacy" a nastepnego dostajesz kopa , nie wieze w jego slowa nawet w maile , i wole skupic sie nie na narzekaniu na zwiazki mimo ze tez uwazam ze dawno powinno sie rozmawiac o odprawach i dobrowolnych odejsciach ale nie widze innego wyjscia jak bycia "razem wszyscy"!!!! inaczej regulaminowo i zgodnie z prawem zakoncza sie zwolnienia , i byc moze nie 30 kwietnia a troszke wczesniej poprosza o identyfikatory , pomyscie o tym ze czasu nie jest az tak duzo jak sie komus moze wydawac
          • Gość: kenio 4t Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:30
            Wielka mi to solidarność pracownicza.Walczyć o to żeby nie zwolnili tak dużo
            osób.Po prostu chodzi wam o to żeby wykopać tych z adecco i pozbyć sie tych z
            umowami na czas określony.Niech ktoś roz.ebie ten burdel.Cały czas jestem
            ze "starymi" pracownikami , ale tylko z ich częścią.Reszte powinni wykopać i po
            zawodach.Cwaniactwu mówimy NIE!
          • Gość: pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:02
            Tak, ale czy nie uwazasz że najpierw powinni tam stac pracownicy którzy dostali
            wypowiedzenia. A tu na hali słychąć było tylko narzekania i że wiekszość z nich
            ma to w d--ie.Podziwiam facetów którzy tam stali nie zwiazani z firma , to są
            ludzie po przejsciach którzy wiedza że cos mozna wywalczyć . W Ispolu jest młoda
            załoga i wiekszość jest przestraszona że gdy się ich gdzieś zobaczy to mogą tez
            otrzymac papiery , wiec najpierw pownni tam stanąć ludzie z wypowiedzeniami a
            wtedy reszta by sie dołączyła.
            • Gość: antybiałkowiec Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:13
              Pan J.B. juz sie boi o swój stołek bo jak nie da rady sie uporac z tym wszystki
              to Pani D.S wyrwie mu stołeczek i on tez bedzie musial się zapisać w Urzedzie
              zatrudnienia.A wtedy powróci może Pan Krawiecki!!!!!!!!
              • Gość: prac. Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:17
                Pan J.B. nie musi się bać że sie nie upora z tym wszystkim bo jest tylko
                marionetką w rękach całego zarządu. Może ma jakieś swoje zdanie ale
                przedewszystkim robi to co mu Lady Mc Donalds i czupurek powiedzą.
              • Gość: jeszcze pracownik Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 02.03.05, 21:27
                tez mysle ze najpierw powinni stanac zwalniani ale jesli stan rowniez wszsycy ktorzy zostali to nie bedzie to kryterium do zwolnienia bo stoja wszyscy , a tak poza tym to dzis sie przekonalem ze nie ma kolegow w pracy , moze to jest sposob zeby miec pracownikow juz 0 13.15 w pracy dzis takich "kolegow" bylo pelno to skoro lubia tak wczesnie przychodzic to juz zaminiliby tych co jeszcze pracuja , a na powaznie bylo to zalosne bac sie ze moze nie wejdziee do pracy i bedzie trzeba brac udzial w pikiecie , to naprawde odwazna postawa odwrocic sie od kolegow z ktorymi sie pracuje w jednym teamie od kilku lat a swoja postawa powiedziec im mam cie w d... bo ja zostalem i musze zadbac o lepsza przyszlosc dla siebie, ale wierze ze zycie jest sprawiedliwe i moze ktoregos pieknego dnia nie odwroci sie do ciebie kolega z pracy a np zona powie ze musi zadbac o siebie o dejdzie do innego bogatszego "przyjaciela" powodzenia wszsytkim tym ktorzy byli w pracy 13.15 ,zalosc!!!!!!!!!!!!
                • Gość: prac. Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:31
                  a ty "jeszcze pracownik" byłeś na pikiecie? jak nie to nie wypisuj takich
                  rzeczy, a jak byłeś to się zastanów co w tym czasie robiła twoja żona (jeśli
                  masz)
                • Gość: ------ Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:42
                  żałosne,ludzie dostali wypowiedzenia, a na pikiecie może było z pięć osób które
                  dostało wypowiedzenia.pomyślcie trochę ! narzekacie na związki ! a wy co ! w
                  dupie to macie !i pomyślcie trochę zanim na forum coś napiszecie,bo już mam
                  dość waszego narzekania , i pisania pierdół !
                  • Gość: zorrok Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:03
                    a jakie zaufanie mogą mieć ludzie zwolnieni do organizacji w której zasiadają
                    ludzie którzy dbają tylko o własny tyłek i kolesiów . Czy mieli przyjść na
                    ceremonie pogrzebowe?
              • Gość: Pan Krawiecki ?! Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.sdsl.easynet.be 27.04.05, 08:51
                Witam
                poniewaz mam rozmowe kwalifikacyjna z Panem Krawieckim w nowym zakladzie
                prosze o informacje czy jest dobrym szefem i jakim jest czlowiekiem. Wiem ze
                wczesniej pracowal w Isuzu.
                • Gość: sebastian Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:56
                  z krawcem?????
                  ty jakiś debil jesteś..... ktoś kto jest takim kolesiem jak Krawiec nie
                  rozmawia z byle kim kto sie opinii na necie zasiega na jakimś bzdurnym forum...
                  popatrzw lsterko i powiedz...... nie widzisz debila????
                • Gość: Ktos Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:19
                  Jezeli masz rozmowe z panem Krawcem to moglbys sie pochwalic w jakim miescie ta
                  prace masz dostac?
      • Gość: Prezes Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.crowley.pl 02.03.05, 23:59
        Ludzie macie racje ze pracownicy nie chca narazac sie swoim udzialem w
        pikiecie.Pomyslal ktos ze to nie sa lata 80-te!Inaczej bylo by gdyby wszystkich
        zwalniali Akto bedzie narazal sie w obronie zwolnionych?????ktos kto zostaje!!!!
        raczej nie!!!wczoraj przekazano przez liderow zeby przyjsc do pracy o 14/30i
        co???dzisiejszy mail pan J.B dba o wizerunek medialny firmy!!!!Oferuje prace w
        Opel Polska ale ktos napisal ze beda jeszcze opiniowac wnioski!!NIKT!!Medialnie
        to pieknie wyglada tak pieknie,moi znajomi tez mowia ze jaka firma tak dba o
        bylych pracownikow PYTAM dlaczego nie przeniosa pracownikow do O.P za
        porozumieniem stron?????JEZELI SA TACY OK proponuja prace na czas okreclony a
        potem przedluza na stale. Ja tez bylem przyjety na czs okreslony a pozniej
        mialo byc na stale i co?? Firmie potrzebni sa tacy pracownicy niskie koszty
        zero odpraw nawet 3-dni urlopu na poszukiwanie pracy sie nie nalezy!!!!
        MEDIALNIE W SRODOWISKU LOKALNYM FIRMA JEST COOL .Piszecie o walce o
        odprawachKTO MA PROTESTOWAC???my nie mamy odpraw to jakies ok 140osoba nawet te
        210osob nie poszlo na pikiete.Ludzie ze strajkiem to dopiero nie ma co sie
        wyglupiac dzis byla probka tego ...Macie racje wielkie uklony w strone
        ZWIAZKOWCOW ZE SLASKA bo to byla by klapajest tez plus tej pikiety ZARZAD boi
        sie mediow moze cos ludzie wiecej sie dowiedza PIKIETA NA ISUZU no co ty
        przeciez to najlepsza firma w Tychach
        Z powazaniem Prezes
        • Gość: dr_jackle Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 00:51
          Witam zgromadzonych!!
          Wiekszość z nas ma ten sam problem a mianowicie zwolnienia>JA jestem
          pracownikiem zatrudnionym na czas okreslony i pomimo tego że pracuje(jeszcze) w
          tej firmie niecałe dwa lata nie narzekam tyle co Wy.O odprawce moge
          pomarzyć!!Zamiast zebrac się wszyscy i iść przed firme razem ze związkowcami to
          wiekszośc z nas krótko mowiąc olała ten system!!!!!!!ZAŁOSNE!!!A do tego
          jeszcze to obgadywanie siebie.Powstały związki i każdy liczy że One wykonają
          wszystko za nas.A my ładnie przyjdziemy, uśmiechniemy się i cześć.Nie liczcie na
          to.Indywidualnie to my możemy się od razu pożegnać z tym co mamy i cieszyć się
          że aż tyle.Niestety nie wszyscy uczą się na bładach poprzedników!!
          Co do zwalnianych osób powiem krótko PARODIA!!!!!!!!!!Kryteria wzięte z kosmosu.
          Ale w końcu mam wymówke żeby odejść z tej firmy i dziekuję panu Białkowi i panu
          Wiśnickiemu (z jego świtą) że wybrali akurat mnie :))))))))Jak to wykrzyczał Mel
          Gibson w filmie "Braveheart" FREEDOM!!!!!!!!!!!
          • Gość: xawez Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 06:55
            Wszystko pięknie ładnie Panie dr, ja tez jestem zatrudniony na czas określony, powiedz, po co ja miałbym przyjść na tą śmieszną pikietę ??, żeby walczyć ?, o co ?, kolego proponuje porządnie się wyspać i wsiąść się mocno do roboty - póki jeszcze ją mamy. Nam i tak nikt nie pomoże, 30 kwietnia zabiorą nam identyfikatory (choć wydaje mi się że dużo wcześniej)i za bramę. Epizod zakończony. Trzeba umieć odejść z klasą, choć widać że niektórym sprawia to wielki kłopot. Pozdrawiam.
            • Gość: dr_jackle Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:02
              Widzisz i taki jest problem>Wszycsy zastanawiaja się po co walczyć.Chocby dla
              czystej satysfakcji>NIe czujesz się że przez tan cały czas pracy bylismy i
              jesteśmy za przeproszeniem dymani.Bo ja tak.I warto powiedzieć jaka jest
              sytuacja.Mieć tę przyjemność i popsuc im troche krwi tak jak oni nam ją psuli:))))
              To jest tak jak z wyborami na prezydenta.Nikt nie idzie głosowac a potem ludzie
              maja pretensje ze prezydent to dupa!!Tu jest tak samo.NIkt nic nie rozbi a
              pretensje są do wszystkich i wszystkiego.
              Pozdrawiam
    • Gość: zorrok Re: POGRZEB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 06:03
      takich gości w UR jest więcej to stał się Dział Pomocy Społecznej albo dom
      starców ochronka k...m zwolniono ludzi którzy pisali samodzielnie programy a
      zostawiono takich co to sobie do tyłka samodzielnie palcem nie trafiają , bo
      oni to sobie roboty już nigdzie nie znajdą. Po co inwestowano w takich ludzi?
      mówiono im o zaangażowaniu jak w konkurencji z tempakami i leniami przegrali.
      Lepiej być przygłupim leniem
      • Gość: parapeciarz Re: POGRZEB IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:36
        może i ochronka ale bez nazwisk panowie... piszcie inicjałami ....po co komuś
        przykrość robić... wystarczy że oni sa sami w sobie wystarczająco
        przykrzy...ale do tematu coś ta pikieta nie wypaliła... poskładam się ze
        śmiechu buhahahaha... teraz pora na trzecie chińskie ostrzeżenie... ciekawe co
        to będzie.... może krzyżem legną na hali produkcyjnej... aha ja tam się nie
        znam ale czy pojawił sie na tej pikiecie ktoś kto należy do związków w tym
        zakładzie????bo jeśli nie to dla kogo była ta pikieta?????? a jeśli tak to
        niech no mi powie co osiągnął.... bo cel jest mi nie znany..a wczoraj
        przeczytałem list od pana personalenego kierownika.... czy wam związkowcy
        trzeba dosłownie napisać żebyście walczyli o wyzsze odprawy bo zwolnienia i tak
        będą????? aha i czy przewodniczący naprawde jest na L-4??? jeśli tak to te
        związki powinny występować w kabarecie.. najlepiej obok kabaretu starszych
        panów...
        • Gość: rrrrr Re: POGRZEB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:18
          > znam ale czy pojawił sie na tej pikiecie ktoś kto należy do związków w tym
          > zakładzie????

Byli.

> zakładzie????bo jeśli nie to dla kogo była ta pikieta??????

Dla nas wszystkich - pracownikow. Niestety pokazaliscie (ja bylem) co jestesmy warci... Zalosne...

• Gość: shd Re: POGRZEB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:13
      Tyle narzekacie na ten sip wiec sobie poczytalem co nieco o tym (oczywiscie najlepiej u zrodla)

isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19830350163&type=3&name=D19830163.pdf
      Cytat z ustawy o Społecznej Inspekcji Pracy:
      "1. Społecznym inspektorem pracy może być pracownik danego zakładu pracy, który jest członkiem związku zawodowego i nie zajmuje stanowiska kierownika zakładu pracy lub stanowiska kierowniczego bezpośrednio podległego kierownikowi zakładu"...

Musi być członkiem...
      • Gość: Ski Re: POGRZEB IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:10
        CYTAT "Zakładowe organizacje związkowe mogą postanowić że społecznym
        inspektorem pracy może być również pracownik zakładu nie będący członkiem
        związku zawodowego"

Pytam się dlaczego tego nie zrobili????????????

Czy inni pracownicy się nie nadają?????????????

Może dlatego aby chronić własne tyłki!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wściekły Re: POGRZEB IP: *.unregistered.media-com.com.pl 04.03.05, 09:02
        to se przeczytaj punkt drugi
    • Gość: parapeciarz Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:01
      zbuldoczyłeś się widzę....jeśli zaproponowaliście coś innego niż to co
      kierownik J.B. wysłał w emilu do all ispol to powinniści zaprzeczyc....
      NIESTETY NIEZAPRZECZYLIŚCIE BO TO PRAWDA!!!!!!!!!!!! zrób sobie spacerek bo jak
      widzę nie wniosłeś nic konkretnego a świeże powietrze dobrze ci zrobi.... śmiać
      mi się chce jak tacy jak ty mają nas reprezentować...lepiej powiesić białą
      flagę...rusz głową, chciałbyś żeby ktos kto nie umie znaleźć argumentów
      słownych tylko rzuca mięsem bo sie wkurzył reprezentował ciebie gdziekolwiek???
      niesądzę...
      • Gość: andy Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.za.digi.pl / 83.238.17.* 26.03.05, 20:07
        związki może coś pomogą, ale bez poparcia całej załogi nic nie mogą
        wynegocjować, wpisujcie się do związków bo was też zwolnią, zarząd firmy
        potraktuje was tak jak nas, jak śmieci i wtedy nic nie macie do gadania,
        zwiniecie manele i won.To co niby oferują jako pomoc to są zwykłe kpiny, w
        internecie mam takich propozycji na pęczki (za 1000 PLN na ręke), tylko w
        grupie możecie coś stworzyć. Popatrzcie na związki niemieckie, tam tylko
        pierdneli o zwolnieniach a związki i wszyscy zatrudnieni w fabrykach Opla (też
        w Polsce) zaczeli protestować. U nas (ISPOL) jakoś związki z Niemiec i z Opla
        Gliwice nie widzieli problemu, bo niby przyjmują do Opla w Gliwicach. Ale na
        innych warunkach niz mówił personalny z Opla. To są zwykli oszuści.
        • Gość: kerownik zmiany Re: Zwiazki Zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:04
          powiem ci coś:

myślałeś, że jak się przyjmiesz do isuzu to będziesz tam pracował do emerytury?

to sie grubo pomyliłeś.
          • Gość: jo mam to gdzieś IP: *.pl / *.crowley.pl 27.03.05, 22:29
            ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta. Właśnie poleciało wielu dobrych pracowników
            i nic nie dało się zrobić. Przykre kiedy patrzy sie ludziom w oczy które
            wypełnione są łzami i nie ma gdzie iść żeby komuś w ryj dać za taki stan
            rzeczy. Chyba na zawsze wielu z nas pozegnało sie ze swoimi znajomymi
            przyjaciółmi czy jakich tam jeszcze zwaliście.. Dla mnie jest to pierwsza praca
            w fabryce tak jak dla wielu z nas pozostałych, zdegradowanych czy zwolnionych.
            Na początku uczono nas jak stać sie rodziną i takie było podejście. Japończycy
            dbali o nas ale przyszli Amerykanie na czele z D. Smith i jak przystało na ten
            naród który ma GDZIEŚ innych, z okazji że zarobili w zeszłym roku masę
            pieniędzy OK 85 MLN EURO to zeby nie stracić w tym roku ok. 4 MILIONÓW EURO
            zwolnili 350 ludzi. JAK PRZEŁOŻYĆ 5% ZYSKU NA 350 LUDZI LUB 200 RODZIN??????
            BEZDUSZNOŚĆ TEJ SUKI I JEJ KRAJU MNIE ROZPIE... TWARDE PRAWA RYNKU KREOWANE
            PRZEZ MOLOCHY TAKIE JAK GM KIEDYŚ ZGINĄ BO CZŁOWIEK A NIE ZASÓB LUDZKI (!!!)
            LICZY SIE NA ŚWIECIE I JAKO JEDNOSTKA........
            to dla wszystkich zwolnionych zdegradowanych i pozostałych którzy bali się
            otwarcie napisać co myślą o SHMITOWEJ albo jej przełożonych...ciekawe kto
            jeszcze ma to gdzieś i kto siepod tym podpisze a kto zgłosi ten artykuł do
            wykasowania. może ty Białek co? albo ten którego pies cos tam Wiśnicki?
            • Gość: od piatku bezrob.. Re: mam to gdzieś IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.03.05, 21:20
              zgadzam sie z Tobą w 100%. Amerykanska mafia !!!
              • Gość: dr_jackle obiecanki cacanki a głupiemu radość ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:51
                I czego się mozna spodziewać po takiej firnie??Wszystkiego tylko nie tego co mówią.
                Wszyscy zwalniani pracownicy zgłaszajacy się do Opla mieli dostac tam prace i
                co??:-D I dzisiaj dostałem odpowiedź " z przykrością zawiadamiamy że po
                dokładnym przeanalizowaniu pana doświadczenia i kwalifikacji zawodowych nie mamy
                w obecnej chwili odopwiedniego stanowiska w naszej firmie" cos w tym stylu.
                Tak jak napsiałem w tytule OBIECANKI CACANKI A GŁUPIEMU RADOŚĆ.Dlatego z pełną
                świadomościa piszę że Jerzy Białek jest fałszywy,kłamliwy a w dodatku bezczelny.
                Pozdrawiam-bezrobotny z Tychów :-))))
                • Gość: mistrzunio Re: obiecanki cacanki a głupiemu radość ;-) IP: *.pl / *.crowley.pl 31.03.05, 14:01
                  BIAŁEK ZAWSZE KŁAMAŁ. Nie wiem jak mogliście zaufać takiemu facetowi. I on
                  będzie wypowiadał sie dla prasy że "ISUZU zapewniło pracę zwolnionym
                  pracownikom..." Same kłamstwa. Cóż tacy są komuniści a naród wierzy bo chce
                  wierzyć. Może zwiazki powinny to w jakiejś prasie opublikować, albo Białka do
                  radia wysłać i niech powie dlaczego obetnic nie dotrzymali....
                  • mp78 Re: obiecanki cacanki a głupiemu radość ;-) 18.04.05, 18:44
                    gościu, przejrzyj na oczy: przecież Ispol zwolnił pracowników którzy mieli
                    nagany, upomnienia, rewirowiczów
                    acha: co do upomnień to jeden klient ze zmiany B, był tak zaj ... pracownikiem
                    że nie było miesiąca co by nie zrobił błędu montażowego, oczywiście często
                    stawał w cztery oczy z tym co go niby pies ... i mu się tłumaczył: co i
                    dlaczego?, w jaki sposób itp., no i co najdziwniejsze: Mr.B mu anaulował
                    zwolnienie i dalej pracuje w Isp, ale niech się jeszcze chłop cieszy,
                    no ale kontynuując temat: pomyśl logicznie że kadrowcy z Opla napewno zasięgali
                    opinii o zwolnionych pracownikach z Ispolu itp, a znając wspoólpracę na linii
                    Ispol-Opel, to jest normalne że Opel też sobie dobierze "czystą" kadrę, czyli
                    takich którzy nie chorowali itp, a może Ty nie byłeś wyst czysty żeby dla nich
                    pracować,zresztą to wszystko jest tak wykalkulowane że znając życie zrobiłbyś
                    tam swoje przez te 18 miesięcy, a potem doswidania, a po drugie co to za
                    interes dojeżdżać taki kawał za takie pieniądze
                    • Gość: juz_szczesliwy Re: obiecanki cacanki a głupiemu radość ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:57
                      Gdzie ty zyjesz?! W ZDECYDOWANEJ wiekszosci przypadków jakosc pracy i absencja
                      nijak sie mialy do zwolnien. Zreszta sam podales przyklad jacy kolesie zostali.
                  • Gość: Ktos Re: obiecanki cacanki a głupiemu radość ;-) IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:23
                    Byles na spotkaniu z przedstawicielem Opla (wicedyrektor d/s personalnych)??
                    jakbys byl to wiedzialbys jakie byly warunki przyjecia i kto o nich mowil
                    cieciu jeden!Nasz panie koordynatorki chodzily po zakladach i zbieraly
                    informacje na temat ofert pracy, bardzo czesto zaklady podawaly nierzetelne
                    informacje! sam sprawdzilem na sobie! i co teraz mam klac na pania Ole albo
                    Anete?
                    • Gość: bastek prawdziwość życia pracowania i fabrykowania..ISUZU IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:23
                      powoli dojrzewam dużo mówię a mniej śpiewam,
                      poznaje układy składy na które nie ma rady,
                      osiem godzin z życia w dzień wycięty znów kierat rozpoczęty,
                      moja misja to ta fabryka maszyny kabiny setka ludzi zapał studzi,
                      co czterdzieści sekund silnik schodzi kasę płodzi,
                      młodzi uwiązani kredytami długami do kluczy powietrze buczy
                      stoją wszystkiego się boją bez sprzeciwu słuchają rozumu nie mają nie myślą
                      słuchają i robią pracują najlepiej jak umią jak mogą
                      czas wykręcają przeciąg pod czaszką mają nie czytają rozmawiają między sobą się
                      kumają na piwo umawiają i noże sobie w plecy wbijają gdy tylko któryś nie widzi
                      się odwróci ten szydzi donosi plotki roznosi o polizanie dupy prosi
                      głos najwyższego znów sobotę zaplanował za dzień wolny w przyszłości
                      w swojej złości wyprosiłem gości zaprosiłem w przyszłości
                      ciche żale i bez ale, ale ale przecież się ciesz że pracuejsz utrzymujesz
                      przecież rodzinę swoją twoją kumasz? czy rozumiesz?
                      znów pochylę w ciszy głowę podaruj sobie mistrzu mowę skończ rozmowę proszę
                      wyczerpani niezorganizowani zataczamy się powoli kończąc misję której wszystkie
                      sznurki trzyma jedna baba której wtóruje personalny nietylakny niepowtarzalny
                      admirał złowieszczy pod którym podłoga trzeszczy
                      on udupi swoich ludzi się natrudzi smoka zbudzi by pokazać swoje moce jak
                      ochronę ceni wyżej pracowników dużo niżej
                      jeden kolo na dywanik dostał batem bo generał co był katem nie zobaczył
                      przepustki i kierownikowi doniósł ten podpisał naganę nie słuchał tłumaczeń
                      i tak dzień po dniu uwiązany tu wśród ludzi stu
                      tańczę tak jak mi zagrają gitary które mają moje nogi moje ręce słuchają do
                      przodu się pchają pląsy naginają plany wypełniają koszty obcinają
                      codziennie do ISUZU naparzają i ciągną mnie za sobą za wodą w rzece która
                      płynie winem delikatnym płynem rozmytym gorącym tlenem
                      metaforami nasycony spocony miesiąc zapłacony zakręcony i końca nie widać
                      zwolnieni zadowoleni zatrudnieni w innym miejscu dziękują szczęsciu....w ich
                      pojęciu
                      dość już powiedziałem rymować nie chciałem prawdę wysypałem z wiaderka zwanego
                      ISUZU brakuje luzu japońskiego świata bo teraz to AMERYKAŃSKA CHATA.............
                      • Gość: bastek Re: prawdziwość życia pracowania i fabrykowania.. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:36
                        mój tekst i moje przemyślenia życie się nie zmienia tylko na drobne rozmienia
                        i nikt nie da wiary że to moje czary mary hokus pokus etc. komercja....
            • mp78 Re: mam to gdzieś 18.04.05, 06:51
              cześć
              twój post jest ciekawy, opisuje całą prawdę o Ispol, nie przejmój się bo ta
              firma nie będzie wieczna, druga połowa roku też bedzie ciekawa ...,
              wazeliniarze i konfidenci którzy tam zostali a tylko tacy tam nie zostali, będą
              teraz jeszcze bardziej wchodzili w dupę pewnym osobom bo wiedzą o co teraz
              grają, pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Tyska fabryka silników Isuzu zwolni 350 osób IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:39
      powoli dojrzewam dużo mówię a mniej śpiewam,
      poznaje układy składy na które nie ma rady,
      osiem godzin z życia w dzień wycięty znów kierat rozpoczęty,
      moja misja to ta fabryka maszyny kabiny setka ludzi zapał studzi,
      co czterdzieści sekund silnik schodzi kasę płodzi,
      młodzi uwiązani kredytami długami do kluczy powietrze buczy
      stoją wszystkiego się boją bez sprzeciwu słuchają rozumu nie mają nie myślą
      słuchają i robią pracują najlepiej jak umią jak mogą
      czas wykręcają przeciąg pod czaszką mają nie czytają rozmawiają między sobą się
      kumają na piwo umawiają i noże sobie w plecy wbijają gdy tylko któryś nie widzi
      się odwróci ten szydzi donosi plotki roznosi o polizanie dupy prosi
      głos najwyższego znów sobotę zaplanował za dzień wolny w przyszłości
      w swojej złości wyprosiłem gości zaprosiłem w przyszłości
      ciche żale i bez ale, ale ale przecież się ciesz że pracuejsz utrzymujesz
      przecież rodzinę swoją twoją kumasz? czy rozumiesz?
      znów pochylę w ciszy głowę podaruj sobie mistrzu mowę skończ rozmowę proszę
      wyczerpani niezorganizowani zataczamy się powoli kończąc misję której wszystkie
      sznurki trzyma jedna baba której wtóruje personalny nietylakny niepowtarzalny
      admirał złowieszczy pod którym podłoga trzeszczy
      on udupi swoich ludzi się natrudzi smoka zbudzi by pokazać swoje moce jak
      ochronę ceni wyżej pracowników dużo niżej
      jeden kolo na dywanik dostał batem bo generał co był katem nie zobaczył
      przepustki i kierownikowi doniósł ten podpisał naganę nie słuchał tłumaczeń
      i tak dzień po dniu uwiązany tu wśród ludzi stu
      tańczę tak jak mi zagrają gitary które mają moje nogi moje ręce słuchają do
      przodu się pchają pląsy naginają plany wypełniają koszty obcinają
      codziennie do ISUZU naparzają i ciągną mnie za sobą za wodą w rzece która
      płynie winem delikatnym płynem rozmytym gorącym tlenem
      metaforami nasycony spocony miesiąc zapłacony zakręcony i końca nie widać
      zwolnieni zadowoleni zatrudnieni w innym miejscu dziękują szczęsciu....w ich
      pojęciu
      dość już powiedziałem rymować nie chciałem prawdę wysypałem z wiaderka zwanego
      ISUZU brakuje luzu japońskiego świata bo teraz to AMERYKAŃSKA CHATA.............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka