Gość: jack IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 20:01 Pewnie zwolnią i sprzedadzą jakiejś innej Poczcie narodowej bo przecież to co państwowe w Polsce nie może być dobre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lessnow jakie przerosty zatrudnienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 21:44 jakie przerosty zatrudnienia chyba w administracji,jak mam iść odebrać list polecony bo listonosz zostawił w moich godzianch pracy awizo w skrzynce to jestem chory,kolejki jakie są po godzinie 16 w moim urzędzie przypominją najdłuższe kolejki za mięsem na kartki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: jakie przerosty zatrudnienia IP: *.carbarn.georgetown.edu 19.04.05, 16:29 Kolejki sa dlatego, ze pracuja tam nieroby, a Poczta jest monopolista i ma wszystko w d.... Niby dlaczego tak wielu pracownikow opowiedzialo sie za protestem - boja sie, ze po restrukturyzacji (moim zdaniem niezbednej) beda musieli naprawde pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: jakie przerosty zatrudnienia IP: *.attu.pl 19.04.05, 16:46 Gość portalu: Pepe napisał(a): > Kolejki sa dlatego, ze pracuja tam nieroby, a Poczta jest monopolista i ma > wszystko w d.... Niby dlaczego tak wielu pracownikow opowiedzialo sie za > protestem - boja sie, ze po restrukturyzacji (moim zdaniem niezbednej) beda > musieli naprawde pracowac. Niestety, to prawda. Panie na poczcie poruszają się w niezmiennym, dostojnym tempie, a sytuacje, gdy na przybycie którejś z księżniczek do okienka trzeba czekać kilka minut, bo zrobiła sobie "przerwę", to norma. Nie twierdzę, że na Poczcie powinnien być zapieprz jak w Biedronce, ale chciałbym choć raz poczuć, że pani w okienku nie robi mi łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: jakie przerosty zatrudnienia IP: *.chello.pl 19.04.05, 18:02 błagam o jakąś konkurencję. mam dość wystawania m.in. 0,5h w kolejce do okienka!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: jakie przerosty zatrudnienia IP: *.chello.pl 19.04.05, 18:03 kiedy nadejdą czasy, że nie będą się bał zamówić paczki za granicą, wiedząc, że przyjdzie "uszkodzona" w transporcie... Odpowiedz Link Zgłoś
rybencjusz Re: Pocztowcy nie chcą zmian 19.04.05, 12:37 We Francji to mają socjalizm, z którym jak miałem nadzieję my już się dawno pożegnaliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczmistrz Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 19.04.05, 17:41 Jestem kierownikiem w tej firmie, mój dzień pracy wynosi prawie zawsze ponad 10 godzin. Garbem jest biurokracja. Przepisy aktualnie obowiązujące i wydawane przez jednostki nadrzędne często hamują inicjatywę pracowników - w urzędach niepewność. Nasi dyrektorzy, naczelnicy milczą i ratują własne stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zla_suka Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:42 Naprawde, gowno mnie obchodzi ilu jest bezrobotnych w Olsztynie i nie mam zamiaru utrzymywac tam dramozjadow pierdzacych w stolki na poczcie. Nie dosc, ze okradaja MOJE paczki i listy to jeszcze krwy chca sie opierlac za moje ciezko zarobione pieniadze! A na poczcie w okienku baba robi łaske że chce jej sie cokolwiek zrobic! Basta! Do roboty niech pracuja w polu, malo to w Polsce ziemi uprawnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon po cholere wysylasz paczki do Olsztyna? IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 17:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labradorczyk Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 19.04.05, 12:54 Chcą strajkować? I co w takim razie robią teraz? To nie strajk? Na pocztach kolejki, nic nie można normalnie załatwić. Niech strajkują, ciekawe, czy to ktos z nas klientów w ogóle pozna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:19 Kilka tygodni temu Gazeta pisała jakie dywidendy trafią do skrarbu państwa i jakie zyski osiągnęły firmy zagraniczne które zainwestowały w Polskie sprzedane im upadające firmy. Okazuje się że inwestycja się zwraca może nie po 5 latach, ale się zwraca. Więc po jakiego ch...ja sprzedawać Pocztę jakiemuś zagranicznemu inwestorowi? Za kilka lat będzie doił z niej kasę do swojego kraju. Niech Poczta będzie dalej własnością państwa, ale zarządzana przez firmę zewnętrzną wynajętą na kontrakt, na podstawie JAWNEGO konkursu. Wynagrodznie dla owej firmy tylko i wyłącznie jako procent od zysków po wypłacie pracownikom uczciwego wynagrodzenia. Żadnych odpraw w przypadku wcześniejszego zerwania kontraktu, a jeśli już to proporcjonalne do czasu jaki przepracowała. Firma musi zostać poddala lustacji, nie może się tam znaleźć ani jedna mająca czerwoną legitymację. I oczywiście niezależna firma kotrolująca, czy przypadkiem kasa się na lewo tudzież niesprawiedliwie dla kolesiów rozchodzi. Na pewno znajdą się chętni, nawet z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.attu.pl 19.04.05, 16:50 Gość portalu: NoName napisał(a): > Kilka tygodni temu Gazeta pisała jakie dywidendy trafią do skrarbu państwa i > jakie zyski osiągnęły firmy zagraniczne które zainwestowały w Polskie sprzedane > im upadające firmy. Okazuje się że inwestycja się zwraca może nie po 5 latach, > ale się zwraca. > Więc po jakiego ch...ja sprzedawać Pocztę jakiemuś zagranicznemu inwestorowi? Z > a > kilka lat będzie doił z niej kasę do swojego kraju. Może i będzie, ale zwróć uwagę, że te firmy płacą podatki w Polsce i zatrudniają jednak głównie Polaków. Przy okazji są sprawnie zarządzane i rozwijają się. Lepiej tak, niż gdyby miały paść, albo ledwo dyszeć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.pu.kielce.pl 19.04.05, 14:18 Gość portalu: jack napisał(a): bo przecież to co > państwowe w Polsce nie może być dobre. Nie tylko w Polsce ale wogóle nie może być dobre a poczta tego najlepszym przykładem - kosztuje bajońskie sumy a jakość usług na poziomie-Burkina Faso albo Zimbabwe. Jak koms zależy zeby przesyłka dotarła na 100% i szybko to już teraz korzysta z prywtnych firm kurierskich którym zależy na dobrej opini a Poczta ma w d.pie bo jest monopolistą. Należy ją nie tylko sprywatyzowć ale albo rozbić na 5 konkurujących firm albo dopuścić konkurencję z zewnątrz i wtedy wszystkie problemy z pocztą zniknąl jak reką odjął. Bedzie tanio i pewnie. I niech mi nikt nie plecie głupstw w stylu : przejmie obca firma i narzuci wysokie ceny, bo wtedy szybko pojawi sie pełno mniejszych firm które zaoferują konkurencujne ceny i po kłopocie. Proste jak 2+2=4 ale dla socjalistów etatystów i biurokratów to za trudne a raczej niewygodne bo trzeba by pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztylion Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.ny325.east.verizon.net 19.04.05, 16:14 oj, a beda mieli czym rozpalic, hehe..., tyle papieru pod reka... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:25 Mam gdzieś kto będzie właścicielem tego zasyfiałego molocha. Chcę nareszcie normalnej obsługi, za którą do ciężkiej cholery w końcu płacę. Chcę przyjść do UP i odczuć choć odrobinę zainteresowania ze strony pracownika, czego nie można się spodziewać po (w większości przypadków) wstrętnych, rozłazłych i znudzonych babsztylach, które robią wielką łaskę, że w ogóle spojrzą na klienta. Oby to "przedsiębiorstwo" kupiła jakaś normalna firma, byle zagraniczna. Widac że polskie firmy przeważnie mają swoich klientów w głębokim poważaniu, czego doskonałym przykładem jest PP ze swoją armią kierowników, naczelników, dyrektorów i prezesów do spraw siedzenia i pierdzenia w stołek za pieniądze podatnika, oraz armią zwykłych pracowników, z których większość zajęta jest przekładaniem listów z miejsca na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolage Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: 212.69.76.* 19.04.05, 16:59 właśnie wróciłem z poczty gdzie musiałem wysłać kilka przesyłek. Szlag mnie trafił na miejscu gdy popatrzyłem na ruch tych ropuch. K**wa, czy nie da się coś z tym zrobić? Należy ich sprywatyzować i to jak najszybciej. Zwolnić połowę opier***dalaczy i może wtedy będą szanować pracę. Zrozumieją że nic im się nie należy ale o wszystko muszą dbać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Prywatyzowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 19.04.05, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutach Prywatyzowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 19.04.05, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pocztowcy nie chcą zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:00 > Tymczasem - według związkowców - pracownicy nie znają konkretnych planów przekształceń i strategii firmy. I nie muszą, są od pracy, od planowania i zarządzania jest ktoś inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me bylem ostatnio na poczcie, stanelem potulnie w kol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:04 ejce do odbioru przesylek, natomiast okienka do wyklaty forsy staly puste, ktos zapytal sie czy nie moze odebrac awizowanej przsylki w wolnym okienku, uslyszal: nie moze, teraz chyba domyslacie sie dlaczego poczta padnie Odpowiedz Link Zgłoś