Gość: Paweł IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 22.07.02, 16:34 Proszę o komentarz do wartości indeksów giełdowych panie Macieju. Najlepiej długaśny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MACIEJ Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.ny325.east.verizon.net 23.07.02, 04:27 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Proszę o komentarz do wartości indeksów giełdowych panie Macieju. Najlepiej > długaśny. Wiem,ze kazdy ma juz swoja odpowiedz przyszykowana,a moja rola tutaj ,to trafic jak blizej srodka. Wielkie emocje wzbudza w was poziom DJIA ,choc moje odczucie jest,ze w Stanach wiekszosc ludzi nie bardzo zwraca na to uwage. Bardzo istotny jest wzrost gospodarczy i ten jest nawet przyspieszany spadkiem Dow. Ludzie wyjmujac pieniadze z gieldy,lokuja je w: 1-bondy 2-banecki 3-kupuja domy 4-zakladaja biznesy 5-kupuja rozne zbedne wyposazenia typu jachty,Cessny itd. 3-5 pobudza rozwoj Gdzies sie Dow zatrzyma,moze 7,500,moze 7,000 ale to nie jest najwieksze zmartwienie,bo to jest tylko wartosc ksiegowa tych przedsiebiorstw. Nie widac nastroju wsrod ludzi do kupowania akcji,czyli nawet dobre wyniki PKB za 2 kw 2002,lub nawet b.dobre wyniki finansowe przedsiebiorstw gieldowych spodziewane Aug 14-2002 nie musza zmienic nastroju wsrod ludzi. W przeciwienstwie do EU,w Stanach mozna inwestowac w siebie i miec dobre rezultaty,bo w EU nie dosc ze gielda lezy,to i PKB tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel- Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 23.07.02, 11:20 Dobrze MACIEJU że istniejesz i piszesz na forum. Już nawet się bałem że straty w portfelu spowodują że minie ci ochota na pisanie. Jesteś doskonałym przykładem amerykańskiej manii i twoje poglądy odzwierciedlają poglądy większości. Będziemy obserwować jak uchodzi z ciebie powietrze. Czy już wyjąłeś pieniądze z giełdy na założenie interesu czy poczekasz jak Dow jeszcze spadnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROROK Re: Hot Wings dla Pana Macieja. IP: *.e.dial.de.ignite.net 23.07.02, 22:23 Tania zupa a nie tam jakies akcje.Kryzys nadchodzi , sroga zima... Hot Wings Skrzydełka, jakie podaje się w Luizjanie. Pikantne i aromatyczne, a przy tym łatwe. Potrzebne nam będzie: 12-16 skrzydełek kurzych (po 4 na osobę) pęczek świeżego rozmarynu albo 3 łyżki suszonego sok z jednej cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka łyżek oleju 2 ząbki czosnku łyżeczka ostrej papryki chilli łyżeczka ziaren pieprzu łyżeczka ziaren jałowca sól Skrzydełka myjemy, sok cytrynowy miksujemy z miodem, olejem i ketchupem. Dodajemy posiekany rozmaryn, chilli, wyciśnięty przez praskę czosnek i sól. Ziarna jałowca i pieprzu mielimy razem w młynku. Jałowiec nie jest konieczny, ale nadaje skrzydełkom myśliwską nutę. Marynatą smarujemy każde skrzydełko osobno, wkładamy do miski, wylewamy na nie resztkę marynaty i wkładamy na półgodziny do lodówki. W tym czasie rozpalamy grilla albo rozgrzewamy mocno piekarnik. Pieczemy około pół godziny aż skrzydełka się zrumienią. Dobre z pieczonymi ziemniakami i prostą sałatką z pomidora. Gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
miet2 Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA 23.07.02, 22:39 pan Maciej trzeba mu przyznac jest wybitnym specjalistą w dziedzinie ekonomii! jest rowniez dobrym meteorologiem! dla niego przewidywanie pogody i ekonomia to to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.ny325.east.verizon.net 24.07.02, 18:44 pawel-l:"Bedziemy obserwowac jak uchodzi z ciebie powietrze". Mozesz to i tak nazwac,ale my to nazywamy odchudzaniem. Jakos Dow nie chce zejsc ponizej 7,700 wbrew twoim przewidywaniom. A jak PKB w EU i Polsce nie wzrosnie,to tobie przyjdzie zyc powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 25.07.02, 12:09 Ja przynajmniej nie mam złudzeń. Właśnie kończę budowę schronu i zbieram zapasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.ny325.east.verizon.net 27.07.02, 00:28 Gość portalu: pawel-l napisał(a): > Ja przynajmniej nie mam złudzeń. Właśnie kończę budowę schronu i zbieram > zapasy... Popros PROROK'a o zupke ze skrzydelek,bo z twoimi przepowiedniami mozesz tam na grzybach i jagodach pare lat pociagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: PAN MACIEJ SPEC NIE LADA IP: *.ny325.east.verizon.net 29.07.02, 06:44 miet2 napisał: > pan Maciej trzeba mu przyznac jest wybitnym specjalistą w dziedzinie ekonomii! > > jest rowniez dobrym meteorologiem! dla niego przewidywanie pogody i ekonomia to > > to samo! Donosze ze goraco u nas sie robi. 35 stopni. Po naszemu ok 90 F. Odpowiedz Link Zgłoś