Gość: Kri$ A po co nam TVP Kultura ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:56 Niech mój operator kablowy nie przesyła TVP Kultura i z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Precz z wyzyskiem IP: 195.117.144.* 27.06.05, 16:11 Jak długo będą z nas zdzierać w imię solidarności społecznej, dlaczego mam utrzymywać bandę nierobów pod szyldem działalności kulturalnej i oświecania głupiego narodu. Wszędzie drapieżny kapitalizm, a jam płacić nawet jak nie oglądam. Proponuję wszystko wpakować w kabel i zobaczymy kto wykupi pakiet z telewizją TVP? Nie dość że zarabiam grosze (wykonuję zawód zaufania publicznego) to mam tą bandę postPRL sponsorować. Hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo do firmy Aster- odłączcie mi TVP. proszę! IP: *.aster.pl 27.06.05, 16:30 Czy Szanowni Państwo mogliby odłączyć mi TVP1, TVP2, TVP3???? Będę zobowiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberty Re: Precz z wyzyskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:02 Niestety, mamy w Polsce drapieżny socjalizm (albo etatyzm, albo protekcjonizm-to ta sama roślina, tylko na różnych etapach rozwoju). Kapitalizmu (czyli ustroju w którym WSZYSCY ludzie są równi-ale niekoniecznie mają po równo, a państwo stoi na straży tej równości) nikt u nas nie widział. Zresztą na świecie to też unikat-a na pewno nie ma kapitalizmu w UE. Są tylko skromniutkie, tłamszone przez monstrualny interwencjonizm elementy wolnego rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Barany z TVP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:50 Przecież wszystkie te programy TVP można oglądać z nadajników naziemnych przy pomocy zwykłej anteny ! Kablówka może je wyłączyć. Za co mam płacić ? Za oglądanie reklam na których TVP zarabia ? Jedyna rzecz za którą mogę zabulić to MS 2006 i za nic wiecej. Nowy dyrektor sportowy Korzeniowski nie zatroszczył sie nawet o Puchar Konfederacji. A walcie wy sie wszyscy ! Nową siedzibę na Woronicza ktoś widział ?, gały wychodzą na wierzch. PS. Kablowki i tak są drogie, dodatkowa opłata to rezygnacja i przejście na satelitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r1 Re: Barany z TVP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:01 a mnie ciekawi jak to beda operatorzy sprawdzac abonamet wejdzie mi do domu i prosze pokazac oplacony a ja mu kopa w d.. a moze dostana jakas legitymacje ala policyjna lachy nie robia sa inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Do Zarzadu TVP;)Art.304 Kk IP: *.aster.pl 27.06.05, 17:13 " Kto wyzyskując przymusowe położenie osoby fizycznej, prawnej, albo jednostki organizacyjnej nie mającej osobowosci prawnej zawiera z nią umowę - nakładając na nią obowiązek świadczenia niewspółmiernego ze świadczeniem wzajemnym- podlega karze pozbawienia wolności do lat 3" :))) No prosze mnie zmusić do opłaty za Wasze - ( TVP)- świadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Barany z TVP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:17 TVP chce kase wyciagnac od samych kablowek, reszta ich nie obchodzi. Bedziesz musial pokazac oplacony abonament TVP np. Aster czy UPC. Jesli nie bedziesz mial to Ci dolicza do rachunku kablowki. Jedyne wyjscie to odlaczenie TVP przez operatora kabla i ewentualnie ogladanie ich z anteny np. zbiorczej lub zwyklej kierunkowej, albo rezygnacja z kablowki. Oczywiscie gdyby mialo do tego dojsc to w dupe dostana operatorzy kabli. Ale dowcip polega na tym, ze kwestia abonamentu powinna byc rozwiazana generalnie a nie tylko dla kablowek, inaczej jest to bezprawie. Aster, UPC czy inni nie moga dac sie w to wciagnac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Barany z TVP. IP: *.acn.waw.pl 27.06.05, 17:22 To i tak nie mogliby wejść bo muszą mieć nakaz :) W dupie z TVP Czy demokracja to znaczy że my mamy się słuchać durni bo w ryj|?? Wyj**ać ich na zbity ryj!!! Trzeba zacząć zbierać podpisy na zakaz pobierania abonamentu na rzecz TVP. To chyba jakaś plaga: TP S.A. - skrót można rozwinąć na kilka sposobów, telew. Polska lub telekomunikacja polska. A może Demokraci z Frasyniukiem i innymi podejmą się tego. Podobno są tacy otwarci na młodych i ich sugestie? To może być dobre posunięcie przed wyborami jeśli nie pozostanie tylko hasłem wyborczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: TVP szuka policjantów IP: 212.125.240.* 27.06.05, 17:19 Precz ztelewizja publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioetrek Re: TVP szuka policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:33 Do żądania opłat uprawnia nas ustawa o prawie autorskim. Zgodnie z nią podmioty gospodarcze mają prawo do uzyskiwania korzyści z tytułu wykorzystywania ich majątku (prawa do nadań). Tylko, że ten majątek jest publiczny chyba i kasa powinna trafić do tych co płacą abonament. Dziwne wyciągać pieniądze tak. Dzielić się zyskiem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: TVP szuka policjantów IP: *.rsk.pl / 195.128.112.* 27.06.05, 18:01 TvP przypomina mi czasy stalinowskie-haracz za wszelką cene,na ogromne pensje,a za te pieniądze urządzają sobie domy jak M.Jurek,wstyd hańba odzierać biedaków,komunizm już minął nastał wolnyu rynek a nie terroryzm psychiczny.Prosze sobie zakodować tak jak Canal+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibibobi Re: TVP szuka policjantów IP: *.pl / *.kursor.pl 27.06.05, 18:39 Skończyc z przymusowym abonamentem radiowo-telewizyjnym! Nie chcę oglądac ani TVP1, ani TVP2 i innych rządowych rozgłosni za 15.80zł/m-c ( w tym roku ). Podobnie jak inni, zwracam się do mojej sieci kalblowej (UPC) - zabierzcie mi te wszystkie państwowe -przymusowe- telewizje. Rozgonić tą KRRiT na cztery wiatry, telewizję sprywatyzować, zostawić jeden panstwowy kanał informacyjny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: TVP szuka policjantów IP: *.chello.pl 27.06.05, 18:51 Popieram. Zostawić jeden kanał + tvpolonię. Utrzymywane z budżetu. Bez reklam! Drugi kanał ogólnopolski i regionalne sprywatyzować (i to szybko, póki nie weszła naziemna tv cyfrowa). Jak nikt tego nie ruszy to niedługo będziemy płacić podatek od długości kabla zasilającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Spokojnie, nic nie zrobią! IP: *.aster.pl 27.06.05, 19:44 Kiedy w Polsce była jedna telewizja , nie było techniki video- posiadanie odbiornika telewizyjnego stanowiło wiarygodne domniemanie , że TVP jest oglądana w danym gospodarstwie domowym. Teraz, kiedy istnieją telewizje komercyjne, przekazy z satelity , DVD, Video- TVP na podstawie samego stwierdzenia,że w moim domu jest odbiornik nie udowodni zwiazku przyczynowo - skutkowego : Masz telewizor = ogladasz TVP. Osobiście chciałbym być pozwanym o zapłatę abonamentu , ponieważ zgodnie z art 6 Kodeksu cywilnego to TVP musiałaby mi w Sądzie udowodnić ,że oglądam ich programy.art6 / " cieżar udowodnienia faktu spoczywa na osobie , która z tego faktu wywodzi skutki prawne"/. Powtarzam nic nie zrobią. To są żałosne drgawki upadającego zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożydar Re: TVP szuka policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:02 Abonenci (notowani) Cyfry, Polsatu ale także i wszystkich sieci kablowych , którzy kiedykolwiek wydali na płatną TV chociaż 1 zł muszą się poważnie liczyć z koniecznością zapłaty zaległego abonamentu RTV za ostatnie 5 lat. Będą z tego spore kwoty a z odsetkami od należności publicznoprawnych conajmniej się potroją , a dodatkowo, na deser jeszcze są kary za tzw. "radiopajęczarstwo". Dlatego wyjeżdżam do Australii bo boję się komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: TVP szuka policjantów/Bożydar IP: *.aster.pl 27.06.05, 20:26 zanim coś takiego napiszesz( i ludzi bedziesz straszyć), to jeszcze raz przestudiuj prawo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożydar Re: TVP szuka policjantów/Bożydar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 07:24 Z prawa wynika ,że abonament RTV to podatek od posiadania gotowego do użytku telewizora zatem wszyscy abonenci sieci kablowych w tym (ASTER City) muszą go płacić. Z obowiązującego prawa wynika również pięcioletni okres przedawnienia tych zobowiązań. Wg moich pobieżnych szacunków może tu chodzić o kwotę ok. 2 mld zł a takie kasy , żaden minister finansów nie może pominąć bo za to grozi odpowiedzialność konstytucyjna. Dlatego jestem pewien , że po pierwszym kroku będą nastepne czyli egzekucja zaległych należności. Pozostaje tylko czekać na amnestię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: TVP szuka policjantów/Bożydar IP: *.aster.pl 28.06.05, 23:01 Gość portalu: Bożydar napisał(a): > Z prawa wynika ,że abonament RTV to podatek od posiadania gotowego do użytku > telewizora zatem wszyscy abonenci sieci kablowych w tym (ASTER City) muszą go > płacić. Z obowiązującego prawa wynika również pięcioletni okres przedawnienia > tych zobowiązań. Wg moich pobieżnych szacunków może tu chodzić o kwotę ok. 2 > mld zł a takie kasy , żaden minister finansów nie może pominąć bo za to grozi > odpowiedzialność konstytucyjna. Dlatego jestem pewien , że po pierwszym kroku > będą nastepne czyli egzekucja zaległych należności. Pozostaje tylko czekać na > amnestię. Nie podzielam Twojej opinii( posiadanie odbiornika tv nie rodzi skutku ogladania TVP), ale jeśli dojdzie do takiego procesu złożę sprzeciw od nakazu zapłaty i zacznę prawną pokazówkę;) To oni będą musieli ze mna wygrać , a nie ja z nimi. cyt art 6 Kc. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franke Jan Re: TVP szuka policjantów IP: 212.106.128.* 27.06.05, 22:19 Czy w tym kraju jest jeszcze cos normalnego? Chyba nie.Aferzysci okradaja panstwo na grube miliony. A uczciwym ludziom karze sie latac tak zwane dziury budzetowe i ratowac panstwo. A pozabierac im te majatki do trzeciego pokolenia. Zobaczycie jakie panstwo bedzie bogate i wtedy dopiero bedzie mozna myslec o dobrobycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buntownik Re: TVP szuka policjantów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.05, 08:37 Soro kalbowki maja poberac abonament to niech maja mozliwosc rezygnacji z TVP.. bo np. ja oglodalem tvp ostatni raz 6 m-c temu a place to kurestwo zwane abonamentem rtv, mimo ze ogldam glownie inne stacje ! z mila checia nie mial bym wogóle telewzji panstwowej bo takiego badziewia za tak wysoka oplate to juz dawno nie bylo ! lepeij kupic sobie paltforne cyfrowa niz lozyc na komuchow pzdr. ( ale nie stety musimy placic za to shit bo taka jest ustawa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan TVP bez kablówki IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 10:28 Śmieszne jest to,że kablówka pobiera pieniądze od nas za "dostarczanie" programów TVP do domu. A z jakiej racji mam za to płacić? Płacę już abonament!! Dlaczego MUSZĘ mieć kablówkę? Jakmi prawem narzuca mi się jej zamontowanie w moim własnym domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Szefostwo TVP do natychmiastowej wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:50 Szefowie telewizji publicznej powinni być wymienieni. Stworzyli sobie dochodowy interes. Wyciągają pieniadze ską tylko mogą nie dając nic w zamian. Coraz mniej ludzi ogląda telewizję publiczną. Zastepują ją stacje komercyjne, które utrzymują niezbyt dobry poziom, ale interesujący przeciętnego widza. Przy tym żyją tylko z reklam. To co proponuje TVP powinno być karalne. Odpowiedz Link Zgłoś