Dodaj do ulubionych

Skandal w Daewoo

IP: 172.17.8.150, 195.117.243.* 09.02.01, 11:19
Nurtuje mnie fakt podany przez Pan Kublika że Rząd zajmie się sprawą rozliczenia kontraktu z Daewoo w drugiej polowie roku.
Czy dlatego aby sie tym nie zajmowaćw cazsie y kiedy to ma jeszcze sens na czyli kiedy Daewoo-FSO istnieje.
Czy dlatego aby nie musialo dochodzić do decyzji za kadencji obecnego Rządu?
Czy dlatego że oprócz załogi Daewoo-FSO nikt nie jest zainteresowany przyszłoscią najstarszej fabryki produkującej samochody w Polsce
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Skandal w Daewoo IP: 213.77.124.* 13.02.01, 14:24
      Kilka retorycznych pytań:
      1. Jaką firmę może na serio zainteresować przejęcie choćby części zdemoralizowanego, zadłużonego powyżej uszu, beznadziejnie zarządzanego i skorumpowanego koncernu samochodowego w sytuacji, gdy cały przemysł motoryzacyjny staje w obliczu kryzysu nadprodukcji i widma strat w najbliższych latach?
      2. Kto uwierzy obecnie (po ujawnieniu kolosalnego złodziejstwa na szczytach firmy) w prawdziwość danych księgowych o stanie Daewoo?
      3. Ilu ludzi zdecyduje się na zakup auta od firmy, która nie ma praktycznie żadnych szans na przetrwanie i wywiązanie się ze zobowiązań gwarancyjnych?
      4. Jakie może być morale pracowników sieci dealerskiej Daewoo w takiej sytuacji i czy można liczyć, że komukolwiek z nich zależy na czymkolwiek poza sprzedawaniem samochodów za wszelką cenę?
      5. Ile warta jest perła w koronie, jeśli cała korona zrobiona jest z g...a?
      • Gość: magda Re: Skandal w Daewoo IP: *.necik.pl 16.02.01, 07:41
        Właściwie to pracownikom salonu zależy tylko na wciśnięciu każdemu potencjalnemu klientowi auta, na pytanie o stary rocznik modelu Matiz mój brat otrzymał odpowiedź że już wszystkie są sprzedane (więc chyba dobrze im idzie no i mnożą się za sprawą jakigoś chyba cudu te stojące na parkingach fabrycznych)wszędzie brak kompetencji, mówi się tylko o obowiązkach klienta a co z obowiązkami i gwarancjami sprzedawcy. Doradziliśmy bratu żeby dodał sobie jakieś 2000 i kupił opla corse, chyba będzie bardziej zadowolony. Szkoda tylko że fabryk która przetrwała komunę nie przetrwa koreańczyków.
    • Gość: Damian Re: Skandal w Daewoo IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.02.01, 20:42
      Większość komentatorów zapomina wciąż, iż Daewoo w Polsce to nie tylko Daewoo-FSO ale również Daewoo Motor Polska w Lublinie. Wszyscy "pieją" tylko o trudnej sytuacji FSO a przecież DMP jest w położeniu wcale nie lepszym. Jak ogłosiła rzeczniczka firmy w tym kwartale odejdzie tam 900 osób a do końca roku ma odejść znacznie więcej! Może warto było również zwrocić uwagę rządu na tę firmę a nie tylko przejmować się "Warszawką".
    • Gość: klej Re: Skandal w Daewoo IP: 163.242.1.76, 192.35.17.* 20.02.01, 14:03
      Ja tam pracowałem i w dobrym momencie odeszłem. Co do rozliczenia kontraktu -konia z rzędem temu kto da rade to zrobić wiem coś o tym. W DW-FSO panuje taki burdel, że głowa mała
      • Gość: Kim Re: Skandal w Daewoo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.01, 09:45
        Fascynujący jest fakt, że sprzedano FSO inwestorowi o którym było wiadomo, że jest zadłużony po uszy. Podobna sytuacja jest z TPSA France Telekom jest też zdłużony na ponad 50 mld USD. Łatwo przewidzieć jak to się skończy
        • Gość: artur Re: Skandal w Daewoo IP: 212.191.189.85, 212.51.192.* 06.03.01, 10:28
          Bardzo niepokoja mnie informacje o stanie firm
          koncernu Daewoo tym bardziej,ze od szeregu lat
          uzytkuje coraz to nowe modele samochodow tego
          producenta.Jak dotad moge o nich mowic w samych
          superlatywach.Rowniez wbrew zdaniu poprzednich
          rozmowcow jak dotad siec dilerska moze budzic jedynie
          zaufanie.Mam gleboka nadzieje,ze z tego kryzysu
          koncern wyjdzie wzmocniony i dzieki doswiadczeniach
          bardziej ostrozny,nawet jesli nastapia zmiany w
          strukturze wlasnosci.
          • Gość: q Re: Skandal w Daewoo, 1 IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 17.04.01, 23:18
            Gość portalu: artur napisał(a):

&#62 Bardzo niepokoja mnie informacje o stanie firm
            &#62 koncernu Daewoo tym bardziej,ze od szeregu lat
            &#62 uzytkuje coraz to nowe modele samochodow tego
            &#62 producenta.Jak dotad moge o nich mowic w samych
            &#62 superlatywach.Rowniez wbrew zdaniu poprzednich
            &#62 rozmowcow jak dotad siec dilerska moze budzic jedynie
            &#62 zaufanie.Mam gleboka nadzieje,ze z tego kryzysu
            &#62 koncern wyjdzie wzmocniony i dzieki doswiadczeniach
            &#62 bardziej ostrozny,nawet jesli nastapia zmiany w
            &#62 strukturze wlasnosci.

musztarda po obiedzie. deawoo to bankrut.

dali w łąpę polskim urzędnikom, aby łatwo przejąć rynek.

fso to relikt po komunie. w normalnej polsce nikt by nie stworzył takiego molocha.
            teraz podatnicy dopłacądo preferencyjnych kredytów dla deawoo, który jak wiadomo
            jest na łopatkach.

nie kupiłbym deawoo, bo kupa złomu. a sprzedaj to za 3 lata?

osobiście lubię skodę fabię

• Gość: NBGHJJM Re: Skandal w Daewoo, 1 IP: 195.136.254.* 24.04.01, 13:38
              Gość portalu: q napisał(a):

&#62 Gość portalu: artur napisał(a):
              &#62
              &#62 &#62 Bardzo niepokoja mnie informacje o stanie firm
              &#62 &#62 koncernu Daewoo tym bardziej,ze od szeregu lat
              &#62 &#62 uzytkuje coraz to nowe modele samochodow tego
              &#62 &#62 producenta.Jak dotad moge o nich mowic w samych
              &#62 &#62 superlatywach.Rowniez wbrew zdaniu poprzednich
              &#62 &#62 rozmowcow jak dotad siec dilerska moze budzic jedynie
              &#62 &#62 zaufanie.Mam gleboka nadzieje,ze z tego kryzysu
              &#62 &#62 koncern wyjdzie wzmocniony i dzieki doswiadczeniach
              &#62 &#62 bardziej ostrozny,nawet jesli nastapia zmiany w
              &#62 &#62 strukturze wlasnosci.
              &#62
              &#62 musztarda po obiedzie. deawoo to bankrut.
              &#62
              &#62 dali w łąpę polskim urzędnikom, aby łatwo przejąć rynek.
              &#62
              &#62 fso to relikt po komunie. w normalnej polsce nikt by nie stworzył takiego moloc
              &#62 ha.
              &#62 teraz podatnicy dopłacądo preferencyjnych kredytów dla deawoo, który jak wiadom
              &#62 o
              &#62 jest na łopatkach.
              &#62
              &#62 nie kupiłbym deawoo, bo kupa złomu. a sprzedaj to za 3 lata?
              &#62
              &#62 osobiście lubię skodę fabię
              &#62
              &#62

• Gość: artur Re: Skandal w Daewoo IP: 212.191.189.85, 212.51.192.* 06.03.01, 10:28
          Bardzo niepokoja mnie informacje o stanie firm
          koncernu Daewoo tym bardziej,ze od szeregu lat
          uzytkuje coraz to nowe modele samochodow tego
          producenta.Jak dotad moge o nich mowic w samych
          superlatywach.Rowniez wbrew zdaniu poprzednich
          rozmowcow jak dotad siec dilerska moze budzic jedynie
          zaufanie.Mam gleboka nadzieje,ze z tego kryzysu
          koncern wyjdzie wzmocniony i dzieki doswiadczeniach
          bardziej ostrozny,nawet jesli nastapia zmiany w
          strukturze wlasnosci.
          • Gość: enzo Re: Skandal w Daewoo IP: 163.242.1.76, 192.35.17.* 06.03.01, 12:37
            Jeśli jest to jedyna marka auta jaką jeździles to Cie rozumiem dlaczego mówisz o superlatywach. Ja jeździłem
            każdym Daewoo oprócz Laganzy i mam zgoła inne zdanie.
    • Gość: Tomasz Re: Skandal w Daewoo IP: 62.233.128.* 17.04.01, 11:36
      Dzisiejsze doniesienia mówią już o ogłoszeniu upadłości. Wszyscy się
      zastanawiają na temat gospodarności Koreańskich i Polskich "głoów" zarządu
      zakładów Daewoo w Polsce. A odpowiedzcie mi na pytanie.... co można powiedzieć
      o ludziach pracujących, mogących liczyć na uczciwe wypowiedzenie z pracy,
      przysyłane listem poleconym (konieczność odebrania z rąk listonosza), lub o
      przymusowych urlopach bezpłatnych - gdzie i tak ludzie muszą przychodzić w tym
      czasie do pracy (za darmo). Co stanie się w sytuacji wypadku, nie daj boże
      śmiertelnego. Z tego też się wywiną???????/
    • Gość: q Re: Skandal w Daewoo, nowe IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 17.04.01, 23:12
      wyjściem dla polskiego przemysłu samochodowego
      jest upadek deawoo. po co trzymać tego molocha, skoro
      niewielu chce kupować jego dobra? gdyby to dotyczyło
      producenta z innego miasta, nie byłoby hałasu.
      • Gość: MIrko Re: Skandal w Daewoo, nowe IP: *.daewoo.lublin.pl 28.04.01, 07:21
        Jesli uwazasz ze nikt nie chce kupowac produktow Daewoo to rozejrzyj sie
        troche po ulicach i zobaczjakie samochdy cie wyprzedzają!
    • Gość: gregor Re: Skandal w Daewoo IP: 212.244.27.* 28.04.01, 08:36
      Pozytywne jest to, iż przestaną produkować takie badziewie, jakim jest daewoo.
      Nie rozumiem dlaczego Polacy kupują samochody tej marki? To świadczy tylko o
      małej znajomości motoryzacji, nie mówiąc o naiwności, głupocie.
      Negatywne zjawisko to podwyższenie ceny na inne gówno, jakim jest fiat. Zresztą
      jeżeli pójdą do góry ceny z najniższego segmentu, to oczywiście i reszta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka