Dodaj do ulubionych

We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:14
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: szkot Francuska dojarka - tak się doi - "orenżada" IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 02:02
      1,1 mld zł rocznie za to, żeby dopłacić za markę "orenżada". Żabojadzi pokazują,
      jak sie doi.
      • Gość: X Ukraść 1100 milionów PLN w świetle prawa IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 02:06
        Sprytni jesteście francuzi. 250 milionów euro ukraść... A za 3 tys zł ściga mnie
        komornik, jak straciłem prace.
        • Gość: ślimak Ambasada Francji - piszcie co o nich myślimy adres IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 03:15
          Ambassade de France en Pologne, 1 Rue Piekna, Tel. + 48 (22) 529 30 00
          ul. Piękna 1 w warszawce
          presse(małpa) ambafrance-pl.org
          consulat (małpa) ambafrance-pl.org
          • Gość: mariusz wysłałem im maila o treści IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 03:22
            Proszę o zajęcie stanowiska w sprawie wyprowadzania 300 mln euro z Polski
            każdego roku na mocy umowy z TPSA w związku ze zmianą marki Idea na Orężada.
            Czy Polacy pracujący dla rządu Francji mają honor i zrezygnują z pracy w
            ambasadzie tego kraju?
            Mariusz
            • Gość: Gavroche Re: wysłałem im maila o treści IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.08.05, 05:26
              To jest zemsta tych kurwów za hydraulika...
            • Gość: UFO Re: DO MARIUSZA IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 13:34
              ale sie przestraszyli.Zagroz jeszcze wypowiedzeniem wojny albo naloz embargo
            • liberus matematyka jest prosta 19.08.05, 21:18
              Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Proszę o zajęcie stanowiska w sprawie wyprowadzania 300 mln euro z Polski
              > każdego roku na mocy umowy z TPSA w związku ze zmianą marki Idea na Orężada.

Opłata za markę wynosi 1,6% przychodów. Idea w tym roku będzie miała przychody
              ponad 6 miliardów PLN.

1,6% razy 6 miliardów to jest 100 milionów zł, czyli 25 milionów euro. Skąd więc
              twoje 300 milionow rocznie???
      • Gość: sapho Re: Francuska dojarka - tak się doi - "orenżada" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:10
        Z TPSA Francuzi już doją porcent co roku i też za zmianę logo. Przecież jakiś czas temu dodali do logo znak "&" i CAŁA ta "niesamowicie znacząca zmiana ze względów marketingowych" powoduje wypływ <1mld zł rocznie. POLSKIE PIENIĄDZE GRABIONE SĄ PRZEZ FRANCUSÓW !! Jak tak patrze wstecz to francusi są najbardziej zdradzieckim, cwaniackim a przy tym tchórzliwym narodem świata
    • Gość: me.myself&I Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.chello.pl 19.08.05, 02:07
      najbardziej z wszystkich rodzimych nazw operatorow zaluje Idei. Wspolpraca z
      niemcem bardziej by sie oplacala niz z francuzami. jak tylko skonczy mi sie
      umowa z idea od razu przechodze do polskiego operatora
      • Gość: ja wymowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 02:11
        Taaa, a jaka będzie oficjalna wymowa?

orencz?
        oryncz?
        orange?

globalizacja=debilizacja
        • Gość: lemoniada Orężada IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 02:14
          taka będzie wymowa: orąężada; ślimaki, robaki ilepsze niż francuzi. Robak zje
          okruszki, francuz za...je...bie 300 milionów doarów rocznie.
          • Gość: lemoniada sorry 400 milionów USD co rok IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 19.08.05, 02:22
            sory, ukradnie w bialy dzien 400 milionów dolarów, i tak rok w rok.
            Brawa dla autora. Poprzedni artykul dotyczący orężady autorstwa bodajże
            Pru...s.. ka był zupełnie ... sprzedany.
        • fubrawiec Re: wymowa 19.08.05, 02:24
          > Taaa, a jaka będzie oficjalna wymowa?
          >
          > orencz?
          > oryncz?
          > orange?

uryncz:)
          • Gość: zgrzyt Re: wymowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:28
            1 mld pln za orenżadę ???????? qwa złodzieje
        • Gość: Kamil Re: wymowa IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.08.05, 05:30
          Prawidlowa wymowa to orang-utan.
        • Gość: b57 Re: wymowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:48
          orencz, orandż, orange.....MANDARYNA
        • Gość: ALF Re: do Ja IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 13:38
          poprosisz to ci przeliteruja
      • Gość: Rob Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 07:13
        nie ma polskiego operator.....
      • maheda Do polskiego operatora?! 19.08.05, 14:07
        Czyli zostaniesz bez komórki :>
        • kontrapunkt Re: Do polskiego operatora?! TAK do PLUSA 19.08.05, 15:32
          Przeczytajcie uważnie koniec artykułu - Plus jest (na razie) polski.
          • liberus Re: Do polskiego operatora?! TAK do PLUSA 19.08.05, 21:20
            kontrapunkt napisał:

> Przeczytajcie uważnie koniec artykułu - Plus jest (na razie) polski.

Polski w 60%. A dokładniej, należy do Kulczyka, i innych kolegów Kwasniewskiego,
            typu panowie z Orlenu, KGHM, PSE.

To ja już wolę Vodafone.
      • valdivia Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 21:38
        A jaki to operator jest polski? Bo ja widze na rynku tylko trzech: fracuskiego,
        niemieckiego i brytyjskiego???
    • Gość: Gall Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 06:24
      Przeciez to wiadome, za przemalowanie zaplaci TPSA a przez to my. Oplata
      licencyjna to nic innego jak zwiekszanie kosztow TPSA i umikanie opodatkowania
      i wyprowadzanie pieniedzy na utrzymanie France Tel we Francji gdzie cienko
      przedzie. 1,6 % fajne kieszonkowe.
      I co przemalowanie da wiekszy zysk? Osobiscie wole Idea i to dla mnie jest
      marka a nie O.....(hit) :>
    • k_r_m zrywam umowę 19.08.05, 06:57
      zrywam w takim razie umowę, którą podpisywałem z ideą a nie z jakimś pomarańczkiem
      • k_r_m Re: zrywam umowę 19.08.05, 07:04
        "Po części chodzi o "mocarstwowe ambicje", ale też przyciąganie klientów
        biznesowych dzięki unifikacji cen i usług oraz o obniżenie kosztów reklamy i
        marketingu."

ktoś się orientuje jak wygladaja zunifikowane ceny za połączenia i sms np. we
        francji?
        • studiostar Re: zrywam umowę 19.08.05, 16:42
          Ciapciak z Ciebie. łudzisz się, że nie będziesz płacił za roaming we francji???
          Takiego wałka . Bedziesz bulił
      • Gość: G Re: zrywam umowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:49
        DUPEK, TEPSA OD WIELU LAT NIE JEST POLSKĄ MARKĄ, GDZIE TY ŻYJESZ?
        • Gość: cz Re: zrywam umowę IP: 80.51.234.* 19.08.05, 10:40
          wszak TP-sa też należy do France Telecom...
      • Gość: szym bojkot IP: *.server.ntli.net 19.08.05, 22:28
        Bojkotujemy ornage, dalczego niszcza nam wszystkie polskie marki, witamy w
        Matrixie.
    • Gość: Adomas czwarty rozbiór Polski! IP: *.chello.pl 19.08.05, 08:21
      ;) Moherowe berety poczują się już zupełnie nieswojo hehe.
    • Gość: behemot Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:41
      Już płacimy za Znaczek &TP dla Francuza Teraz za orange wszystkie usługi na
      rzecz grupy TP świadczone są przez firmy z większościowym kapitałem Francuskim.
      Pieniądze płyną do Francji za doradzto Wysokiej klasy specjalistów od ślimaków.
      Może trzeba coś z tym zrobić i przestać kupować usługi od całej grupy TP.
      "Jednością Silni, rozumni szałem"
    • Gość: m@n Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.tele2.pl 19.08.05, 08:48
      Jeśli zmiana Idei na Orange ma przynieść obniżkę cen rozmów i telefonów (które
      są o wiele droższe niż na zachodzie skocz.pl/abpt ) to bardzo mnie cieszy
      taka rewolucja. Mam telefon w sieci IDEA i zaczekam na nową ofertę. Czytając
      komentarze innych osób w których nagle budzi się patriotyzm, że nie dadzą
      zarobić francuzom itd robi mi się niedobrze. Połowa produktów i usług, z których
      korzystamy jest wspierana przez obcy kapitał i tamże wypływają nasze pieniądze !
      Pozdrawiam i życzę rozsądku.
      • Gość: ubu Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:22
        Chyba jednak nie. Tu nie chodzi o patriotyzm tylko zdrowy rozsądek. TP SA miała
        wyższy rating przed przejęciem przez FT, a teraz jest ciągnięta w dół. FT
        drenuje TP SA jak może, zwalniając polskich pracowników -> protesty pracowników
        TP SA, problemy Ożarowa, a teraz Telefoniki. Nawet użytkownicy zwykłych
        telefonów to odczuli, zwykle mieli ze dwa miesiące karencji na zapłacenie
        rachunku, dopiero po takim czasie TP SA upominała się o zaległość; teraz już po
        miesiącu masz na głowie windykatorów z Intrum Justitia - to takie hieny z
        dyplomami z prawa. Transfet kasy dla ratowania firmy matki idzie pełną parą. To
        samo dotyczy Idei, gdyby miała kłopoty to rozumiem, w ramach pomocy udzielamy
        know-how ale w zamian zmieniamy markę, ale tutaj jest sytuacja odwrotna. Idea
        jest dobrą znaną marką na rynku a w zamian za wprowadzenie obcej nie znanej na
        naszym rynku marki ma jeszcze zapłacić.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby FT wypompowało tyle kasy ile się da z Idei I TP
        SA a później sprzedało wydmuszki za grosze innej firmie telekomunikacyjnej.

I jeszcze jedno na koniec - tanisze rozmowy na Zachodzie - to pewien mit, one są
        tańsze relatywnie w odniesieniu do osiąganych tam zarobków. Może się okazać że
        wbrew pozorom będą wyższe, ktoś tu w komentarzch napisał że SMS u Orange'a w
        Angli kosztuje równowartość 55 gr - teraz jest 24 gr - czyli ta "obniżka" byłaby
        bardzo wątpliwa :-)
        • nessuno Intrum Justitia-ZGRAJA BUCÓW 19.08.05, 19:52
          <teraz już po
          miesiącu masz na głowie windykatorów z Intrum Justitia - to takie hieny z
          dyplomami z prawa.>A WIECIE,ŻE INTRUM JUSTITIA DZIAŁA NIELEGALNIE?
          Nie tankuję w ORLENIE,nie bogacę KULCZYKA! GG 2930818 52°19'
          N, 20°57' E
    • Gość: Fred No to ja rezygnuje z Idei IP: 130.75.58.* 19.08.05, 09:07
      Co za wstyd, francuzy pilnuja aby nie zamiecac im jezyka obco brzmiacymi
      wyrazami, a co robia u nas???? O R A N G E...
    • Gość: LUKE IDEA TO SILNA MARKA !!!!! PO CO ORANŻADA???!!!! IP: 62.148.86.* 19.08.05, 09:24
      KASA W BŁOTO, GRATULACJE DLA INTELIGENTÓW ZARZĄDZAJĄCYCH IDEĄ!!!BRAVVO
    • Gość: Eello W S Z Y S C Y Z A TO Z A P Ł A C I M Y ! ! IP: 62.148.86.* 19.08.05, 09:28
      • Gość: french_no! Jak bedzie prawo do zatrzymania nr-u to spadam ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:36
        zaczniojmy popierac polskie usługi i towary, popatrzcie na USA " FRENCH - NO !"
        Niech se robia takie cos u Pupina jak pozwoli (w co watpie).
    • Gość: Bemol Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 62.29.138.* 19.08.05, 09:51
      Sorry, ja rezygnuję z usług, nie będę dopłacał do francuskich złodziei i nie
      godzę się z eliminowaniem wszystkiego co polskie przez zachodnie korporacje.
      Absolutny skandal z tymi opłatami - powinni dopłacać za darmową reklamę a nie
      żadać zapłaty, od dzisiaj jem freefom fries !!!
      • Gość: Qba Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:23
        eeeeh, durnie, zmienicie operatora i co z tego? Za pół roku będziecie dopłacali
        do szwaba albo znowu do francuza. Polaczki być zamknięte na świat, prawda? Jak
        ktoś wykupuje polską firmę to chyba ma prawo z nią robić co chce? Trzeba było
        nie sprzedawać! Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, globalizacja nazw jest
        naturalnym procesem globalizacyjnym. Akcjonariuszom nie podoba się transfer
        kasy? To niech kupią akcje Orange, pieniądze w naturze nie znikają!

Opłata licencyjna jest po dlatego, że europejskie Orange jest jedną z najlepiej
        rozpoznawalnych ropejskich marek i w budowę tej pozycji włożyło O WIELE WIELE
        WIELE więcej pieniążków niż możemy sobie to wyobrazić. Dlatego nie dziwi mnie
        ich zachowanie.

Wyobraźcie sobie takie coś: Coca Cola przejmuje Hoopa, zmienia mu nazwę na Coca
        Cola i ma mu jeszcze płacić, podczas gdy to marka CC jest warta 60 mld dolarów a
        Hoop pewnie z 60 mln zł???? Tak to sobie wyobrażacie?

pozdro
        • Gość: michalroman Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 217.149.249.* 19.08.05, 10:44
          Czytam i czytam ten wątek i dopiero teraz trafiam na pierwszą rozsądną wypowiedź. Szkoda że
          wyświetla się na końcu :(

pozdro, Qba... ;)
        • jurek7 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 10:48
          Gość portalu: Qba napisał(a):

> Wyobraźcie sobie takie coś: Coca Cola przejmuje Hoopa, zmienia mu nazwę na
          Coca
          > Cola i ma mu jeszcze płacić, podczas gdy to marka CC jest warta 60 mld
          dolarów
          > a
          > Hoop pewnie z 60 mln zł???? Tak to sobie wyobrażacie?

To akurat jest raczej chybiony argument, skoro w Polsce Coca Cola jest dużo
          lepiej rozpoznawaną marką niż Hoop. W przeciwieństwie do sytuacji z Ideą i
          Orange.
        • Gość: ubu Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:26
          Kiepskie porównanie. Marka Coca Cola jest lepiej w Polsce znana niż Hoop, w
          przciwieństwie do Orange który w Polsce jest w ogóle nie znany w przeciwieństwie
          do Idei. Resztę pominę milczeniem, Polaczku.
        • Gość: gazeciarz Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 13:55
          przeciez to pisza prowincjonalni frustraci ktorym sie wydaje ze komus
          przylali.Dzieki temu przynajmniej we wlasnym mniemaniu[choc przez chwile]sa
          wielcy,madrzejsi niz ludzie zarzadzajacy wielkimi firmami.A potem wracaja do
          swoich zawodowych zajec-kopanie rowow,zamiatanie lisci
      • Gość: Welcome to Poland ŻADEN OPERATOR NIE JEST "POLSKI" ! IP: *.eranet.pl 19.08.05, 12:25
        • Gość: Welcome to Poland JAK DADZĄ WAM DARMOWE ROZMOWY W PROMOCJI TO NIGDZI IP: *.eranet.pl 19.08.05, 12:26
          .. NIE PÓJDZIECIE ! :)
          Liczy się k a s a. Na początek będą chojni. Dojenie potem :)
    • Gość: rzyczliwy Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 139.20.102.* 19.08.05, 10:50
      Calkiem madre wyrabiac marke pare lat po to tylko zeby tak o ja zmienic....
      Francuzikom od zab sie w glowach poprzewracalo
      • Gość: Hodowca A mnie to wisi IP: *.lodz.mm.pl 19.08.05, 11:10
        A mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi. Jeśli okaże się, że od tego rebrandingu zdrożeją Oranżadowe telefony, rozmowy i abonamenty, to wtedy owszem, nie będzie mi się to podobać. Ale wcale nie musi tak być. Półtora roku temu Era wydała podobną kupę kasy na stworzenie nowej marki Heyah i przyniosło to obniżki cen u wszystkich operatorów.
    • Gość: Marcin Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 213.25.198.* 19.08.05, 11:02
      W Polsce tak prosto, jak w innych krajach, ze zmianą nazwy nie pójdzie ;).
      Żabojady nie doceniają siły przyzwyczajenia Polaków :). W każdym razie ja
      pozostanę przy nazwie Idea. Oczywiście z powodu samej zmiany nazwy nie będę
      zmieniał operatora, ale gdybym miał się nad tym zastanawiać, będzie to jeden z
      argumentów "za".
      • Gość: ALF Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:03
        Francuzi moga nazwy swoich firm zmieniac co miesiac.I zaden swiniojad nie
        powinien ich pouczac
    • Gość: tO Orange się czyta po polsku!! Mamy przecież ustawę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:05
      A będzie brzmieć idiotycznie.. hehe.. masz orange, chcesz w ryj fange? :)
      • jurek7 Re: Orange się czyta po polsku!! Mamy przecież us 19.08.05, 12:11
        Gość portalu: tO napisał(a):

> A będzie brzmieć idiotycznie.. hehe.. masz orange, chcesz w ryj fange? :)

ustawa o języku polskim (bo chyba o niej mówisz) nie dotyczy między innymi nazw
        własnych i znaków towarowych
    • Gość: Szymon bardzo eleganckie słowo IP: *.ppp.onetel.net.uk 19.08.05, 11:31
      Ładne jest to słowo rebranding, naprawdę bardzo eleganckie. Kolejny -ing, który
      należy sobie przyswoić...
    • Gość: Komórka ...mózgowa Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:39
      Orange proponuję tłumaczyć/czytać Idea.
      • a_s_i_m_o DOBRY POMYSL 19.08.05, 11:59
        I to jest wlasciwa sugestia!!!
      • Gość: gazeciarz Re: do komorki IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:06
        jak przybedzie ci druga to nas zawiadom
    • Gość: jj CENY!!!!!!!!!!!! IP: *.am.gdynia.pl 19.08.05, 11:47
      nie dosc tego, jak jeszcze przelicza ceny na nasze, to pojdziemy z torbami:
      (ceny w UK)
      Calls to Orange phones and landlines 15p per minute
      Calls to other networks 35p per minute
      Text Messaging 10p per message

brytki płacą po naszemu 0,55pln za SMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • abi_z_abudabi Do oburzonych 19.08.05, 12:18
      Do wszystkich nacjonalistów, jak chcecie mieć komórkę to nie macie wyboru. Niema
      polskiego operatora i wszystkie sieci wysyłają pieniądze, do Francji co już
      wiecie, Niemiec i Anglii. Jak chcecie nie dokładać do interesu to ratują was
      krótkofalówki.
      • Gość: siemens Re: Do oburzonych IP: *.localdomain / *.czajen.pl 19.08.05, 12:43
        jasne gdyby sieci komorkowe byly polskie, rozmowy byly by niesamowicie tanie i
        uslugi niesamowicie wysokiej klasy:)))) Jakbym polski nie znal to bym ja kupil
        razem z obywatelami. JEsli ktos chce wyzyskiwac polakow to tylko polacy!
    • Gość: aaa pytanie IP: 80.51.224.* 19.08.05, 12:24
      co to jest rebranding? przepraszam ale w szkole uczylem sie niemieckiego i
      rosyjskiego a to zapewne z angielskiego.
      dzieki za pomoc
      aaa
    • Gość: kiki Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 12:40
      Na stronie internetowej Orange nie ma ani slowa o Polsce i Idei. Jest natomiast
      wzmianka, ze partycypuje w przedsiebiorstwach w Portugalii, Austrii, Belgii i
      Egipcie.Moze sie wstydza?
    • Gość: HaBe rebranding tak ale nazwiska szefa orange'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:51
    • santorina A co zamiast Plusa?? 19.08.05, 12:54
      A co będzie zamiast marki Plus??? "Tomatensuppe-Fernsprecher" czy jakaś równie
      zgrabna i powabna niemiecka nazwa??? Może niech abonenci Plusa sami coś wymyślą
      zanim przyjedzie pani Helga specjalistka-kopirajterka-od-rebrandingu.

Bardzo lubię Plusa - lubię ich logo, lubię być klientką Plusa oraz lubię
      wszystkie skojarzenia, które ta nazwa ze sobą niesie. Nie mam ochoty
      się 'rebrandingować' na żadną cholerną niemiecką nazwę. Nie dlatego, że mi
      przeszkadza niemiecki właściciel, tylko dlatego, że DOTYCHCZASOWA NAZWA BARDZO
      MI PASUJE I NIE CHCĘ JEJ ZMIENIAĆ. Jeżeli wszyscy operatorzy zmienią nazwy na
      jakieś kretyńskie Oranżady, to pewnie się przeniosę do Heya. Heya przynajmniej
      jest bezpretensjonalna i z polotem.

Żegnaj Plusie-Tomatensuppe!!!

• Gość: jack A co do marki Heya IP: *.icpnet.pl 19.08.05, 13:24
        niestety obwiam się że może zabrzmieć Hey Hit..
      • Gość: Art Re: A co zamiast Plusa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:40
        Vodafone i numer do beckhama gratis :))
        • santorina Re: A co zamiast Plusa? 22.08.05, 19:55
          Taaak... a-Huja i beck-Ham to moi nowi idole! Voda-w-telefonie też się przyda...
    • Gość: Willow80 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.autocom.pl 19.08.05, 13:00
      Orange - a co na to ustawa o ochronie języka polskiego? Jeśli już żabojady chcą
      zmienić nazwe to niech zmieniają na "pomarańczowy"!!! A jeśli na mnie mają
      zarabiać inne nacje to Francuzi są na samym końcu listy. To już wolę żeby mnie
      okradali Anglicy a nie nadęte żabojady. Zmieniam operatora na znak protestu:)
      • Gość: X Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:12
        nie rob tego bo sie zalamia
        • Gość: Y Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:15
          z tym okradaniem masz racje.Przyjemniej jest byc okradzionym przez kogos kogo
          lubie.Prawda ,kretynku
    • Gość: stary zadzwoncie na *22 i zapytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:30
      zapytajcie po ile godzin siedza konsultanci, 6 dni w tygodniu po 11 h ze
      sluchawka w uchu, to nawet ku.. maja lzej
      • Gość: idealista Re: zadzwoncie na *22 i zapytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:48
        Ja mam numer w POPie od 4 lat i nie chciałem się z nim rozstawac ale nie
        zdzierże tej nazwy!!! też zmieniam operatora
        • Gość: Z Re: zadzwoncie na *22 i zapytajcie IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:17
          a mamie na zlosc odmrazales sobie uszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka