nocnylot 07.09.05, 15:01 I slusznie. Mimo, ze airbusy to tez dobre samoloty w sytuacji Lotu bylo to jedyne logiczne wyjscie. Przeuczanie pilotow na airbusy nie mialoby sensu. nl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieomylny Brawo ! 07.09.05, 15:02 Słuszna decyzja, i to nie polityczna (jak na pewno za chwilę zaczną wypisywać niektórzy frustraci) ale przede wszystkim ekonomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
panda_sw Ekonomia? 07.09.05, 19:04 Ciekaw jestem gdzie będa latały samoloty na przegląd po określonym resursie? Jak będą wyglądały koszty z tym związane? Zdaje sobie sprawe z tego, że przeszkolenie pilotów na Airbusy kosztuje ale naprawy po resursie dokonywane będą w Europie. Chyba że się myle. Łaskawie prosze o odpowiedź. Bo może się myle?! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Hura, Hura, Hura: a co do ekonomii: 07.09.05, 20:49 panda_sw napisał: > Ciekaw jestem gdzie będa latały samoloty na przegląd po określonym resursie? > Jak będą wyglądały koszty z tym związane? Poruszyles bardzo wazny punkt. Koszta eksploatacji. Koszta utrzymania Boeingow bez paliwa, a wiec service za jednostke blokowa eksploatacji (maja taka jednostke umowna) sa o okolo 15% nizsze od Airbusa. Odpowiednia tabele widzialem kiedys z podzialem na pojedyncze typy samolotow. > Zdaje sobie sprawe z tego, że przeszkolenie pilotów na Airbusy kosztuje ale > naprawy po resursie dokonywane będą w Europie. Chyba że się myle. Lepiej, Boeing bedzie mial servic w Polsce. To jest nastepne zrodlo oszczdnosci z jednej strony a z drugie generacji dodatkowych miejsc pracy. > Łaskawie prosze o odpowiedź. Bo może się myle?! Masz racje. :) Dobre pytania postawiles. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Szanowny panie Belka. Z przyjemnoscia gratuluje 07.09.05, 20:55 panu, ze nie ugial sie pan pod naciskiem niemiecko-francuskim i kupil Pan samolot dajacy szanse na ekonomiczne przezycie LOTu. A bardzo juz sie balem, za padnie Pan jak kawalek .... Jeszcze raz, wyrazy wysokiego uznania. fritz Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Ostatnia nadzieja tylko w Ameryce. Let's pray... 08.09.05, 21:52 To taki zapobiegliwy i dobrze rzadzony kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Ekonomia? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.05, 14:09 Ciekaw jestem, kto i ile z LOTu i rzadu wzial do lapy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
alek1977 no to polatamy 07.09.05, 15:03 sprzedali nam uzywane F-16 pomimo lepszej oferty szwedzkiej, a teraz sprzedają nam pasażerskie Boeinngi które jak sie słyszy ostatnimi czas spadją i to nawet często, choć wydaje mi sie że europejskie sa bezpieczniejsze i kto wie czy nie tańsze również... jak długo bedziemy dawali sie naciągac amerykanom i dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A gdzie się sprawdziły szwedzkie maszyny??? 07.09.05, 15:12 A gdzie się sprawdziły szwedzkie maszyny??? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: A gdzie się sprawdziły szwedzkie maszyny??? 07.09.05, 15:15 Udało im się dolecieć ze Szwecji do Czech. No prawie wszystkim... Bo jedna nie mogła uruchomić silnika. Ale 5 doleciało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek w Czechach popsuły się kolejne dwie IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:06 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viggen A w Austrii całe lotrnictwo ich używa od lat... IP: 82.160.18.* 07.09.05, 16:08 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x w Austrii??? buhahahaha IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:10 ...ile to "cale lotnictwo" austriackie ma maszyn i kto mu zagraza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: w Austrii??? buhahahaha IP: *.pool.mediaWays.net 07.09.05, 19:33 tak naprawde obie maszyny sa przestarzale. ale jezeli polska kupila f-16 i do teraz lataja 2 albo 3 mysliwcami w celach szkoleniowych w polskim zapleczu, to zanim piloci sie doucza i dostana reszte maszyn, to ta reszta bedzie juz kupa zlomu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Ale to ma być samolot bojowy !!! 07.09.05, 16:48 Ale to ma być samolot bojowy !!! A w Austrii to latają jedynie dla robienia kółek na niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: Ale to ma być samolot bojowy !!! IP: *.static.qsc.de 07.09.05, 16:54 ... a jak zrzucaja bomby to tylko betonowe z helikopterow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beam Dlaczego sobie sami nie wyprodukujecie samolotu IP: *.sympatico.ca 07.09.05, 17:26 Dlaczego sobie sami nie wyprodukujecie samolotu pasazerskiego lepszego od Boeingow, Airbusow i oczywiscie, bo jakze by inaczej, od Ilow i innych rosyjskich? Taki dumny narod,krytykujacy wszystkich i wszystko , ma chyba potencjal, aby robic najlepsze samoloty na swiecie. No to do roboty! Dosc gadania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alatien Beam ma racje IP: 130.161.57.* 07.09.05, 18:16 Jak nie macie nic lepszego do dodania to lepiej sie nie odzywajcie. Takie narzekanie na wszytko swiadczy tylo o glebokiej depresji. Jas-39 Gripen sie nie sprawdzil. Nie jest przetestowany w warunkach bojowych, nie ma duzego zaplecza technologicznego, nie ma takich mozliwosci (i nakladow) rozwoju jak F-16. W sumie to przykre bo Amerykanie mnie tez draznia, ale faktem jest ze ich samoloty bojowe sa najlepsze. Co do samolotow pasazerskich to sprawa ma sie inaczej bo i Boeing i Airbus sa wiodacymi producentami z wieloma nowoczesnymi konstrukcjami. O ile te konstrukcje sa porownywalne, o tyle lepiej dla ekonomii byloby wybrac Airbusa, bo wzmacnia to Europe. Nie mniej, w tym wypadku, jako "staly klient" LOT otrzymal bardzo dobra oferte od Boeinga wiec ich wybor jest zrozumialy. Pozdrawiam PS. 787 nie bedzie mial wiele wsppolnego z 767 czy 737 wiec szkolenie pilotow na Boeingach (jak ktos wspominal) nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Wzmacnia europe ...kosztem Polski IP: *.crowley.pl 07.09.05, 18:19 No ladnie ni mniej ni wiecj napisales ze LOT powinien wybrac mnije oplacalna opcje "bo wzmacnia europe" Nie chce mi sie juz polemizowac z takimi kretynami jak ty... I oni chca gonic gospodarke USA ...pewnie wybierajac nie korzystne transakcje bo one "wzmacniaja europe" ech... Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski 07.09.05, 18:27 Przeciez napisalem ze dobrze ze wybrali lepsza finansowo oferte wiec o co tobei chodzi? Jestem za metodamy wolnorynkowymi, i ten wybor jest najlepszym przykladem takiej. Jestem rowniez za wzmacnianiem wspolpracy europejskiej i wspieraniu rodzimego (europejskiego) przemyslu (podobnie zreszta czynia Amerykanie). CO w tym zlego? Kosztem Polski? Raczej kosztem LOTu. Zreszta czemu wolisz wzmacniac USA? Nastepnym razem nie wkladaj mi w usa slow ktorych nie powiedzialem (napisalem), chyba ze inaczej dyskutowac nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski 07.09.05, 20:59 > Jestem rowniez za wzmacnianiem wspolpracy europejskiej i wspieraniu rodzimego > (europejskiego) przemyslu (podobnie zreszta czynia Amerykanie). CO w tym zlego? > Kosztem Polski? Raczej kosztem LOTu. > Odrzucenie Boeinga oznaczaloby z pewnoscia bankructwo LOTu i utracenie tysiecy miejsc pracy. Dlatego wypowiedz na temat "wzmacnianiem wspolpracy europejskiej " kosztem gospodarki w Polsce jest nprawde bezsensem. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski 07.09.05, 21:44 Czysta, glupia demagogia... nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski IP: *.sympatico.ca 08.09.05, 12:06 Skoncz z tym "wzmacnaniem Europy". To czysta polityka, a nie ekonomia. Jesli jestes za wolnym rynkiem, to takie argumenty mozesz sobie wsadzic w... no, sam wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski IP: *.sympatico.ca 08.09.05, 12:06 Skoncz z tym "wzmacnaniem Europy". To czysta polityka, a nie ekonomia. Jesli jestes za wolnym rynkiem, to takie argumenty mozesz sobie wsadzic w... no, sam wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Wzmacnia europe ...kosztem Polski 08.09.05, 15:26 Podyskutowalbys, podal kontrargumenty albo cos bo "wsadzanie sobie w ..." mnie nie interesuje. Dobrze ze LOT wybral kozystniejsza oferte bo to oznacza ze mysla bardziej wolnorynkowo a nie politycznie. Zle ze Amerykanie byli w stanie zaoferowac lepsza cene niz Airbus. Z punktu widzenia PRZEMYSLU i rodzimych TECHNOLOGII byloby lepiej gdyby Airbus potrafil stworzyc bardziej konkurencyjna oferte. Z polityka moja wypowiedz nie ma nic wspolnego. Chodzi o czysty potencjal technologiczny w przemysle lotniczym i kosmicznym. Europa potrzebuje tego potencjalu i powinna robic w tym kierunku wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Beam ma racje IP: *.emea.csc.com 08.09.05, 10:10 Rzeczywiście! Jeśli chodzi o F16 to został oblatany w 1971 roku. My kupiliśmy last modyfication Blok50. To tak jakby kupić Poloneza po ostatniej modyfikacji. A że sprawdził się w warunkach bojowych, to kupmy też T34 albo Me Bf109G. Te to się sprawdziły!!! Za J39 przemawiała o klasę wyższa generacja niż F16 i to że był konstruowany dla marnej obsługi pzrez mechaników z poboru i operowania z lotnisk polowych (duże koła podwozia głównego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Beam ma racje IP: *.sympatico.ca 08.09.05, 12:13 Zastanawiam sie kto jest glupszy: soltys Wachocka czy ty. Samolot z 1971 roku ma tyle wspolnego z produkowanym obecnie F16, co motyka z traktorem orzacym pola. Tyle sie zmienilo w technice wojskowej od tamtego czasu. Samolot wojskowy wg ciebie tak jak zostal wyprodukowany w 1971 yo w tej samej postaci i bez zadbych zmian jest produkowany do chwili obecne. Pozazdroscic wiedzy. A gdzi konczyles szkole podstawowa? To byla chyba ostatnia szkola, jaka odwiedziles w swoim zyciu "specjalisto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Na poczatek proponuje wyprodukowac samochod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:09 Oszalamiajace sukcesy polskiej techniki a szczegolnie motoryzacji widac w kazdym salonie samochodowym od Lizbony po Moskwe. Inne polskie produkty tez. A specjalistow zapraszam juz teraz do dyskusji nad ich ulepszeniem ;-) A co do 787 to pewnie - o ile lOT przezyje nastepne 5 lat w co watpie - beda uzywane do obslugi lotow Lodz Barlinek - Lublin albo Zielona Gora Poznan Lawica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re:Doleci, nie doleci, doleci, nie doleci,.... IP: 216.223.64.* 07.09.05, 17:03 Boeing ostatnio ma swietna passe. Po serii udanych wypadkow w ostatnim czasie latanie Boeingiem dostarcza sporo emocji.Doleci, nie doleci, doleci, nie doleci,... Wszystkim pasazerom LOTu zyczymy przyjemnej podrozy. A ze rada nadzorcza wybrala taki a nie inny aeroplan to calkiem co innego. Czlonkowie rady nie ryby , biora dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re:Doleci, nie doleci, doleci, nie doleci,.... 07.09.05, 17:04 A te co się rozwaliły to nowe były? A w jakich liniach? A może sabotaż? Terroryzm? Oszczędności na serwisie??? Gość portalu: Antek napisał(a): > Boeing ostatnio ma swietna passe. Po serii udanych wypadkow w ostatnim czasie > latanie Boeingiem dostarcza sporo emocji.Doleci, nie doleci, doleci, nie > doleci,... > Wszystkim pasazerom LOTu zyczymy przyjemnej podrozy. > A ze rada nadzorcza wybrala taki a nie inny aeroplan to calkiem co innego. > Czlonkowie rady nie ryby , biora dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re:Doleci, nie doleci, doleci, nie doleci,.... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 07.09.05, 18:00 > A te co się rozwaliły to nowe były? A w jakich liniach? A może sabotaż? > Terroryzm? Oszczędności na serwisie??? Sabotaz i terroryzm mozna wykluczyc, bo by sie o nich mowilo. A oszczednosci na serwisie? Swego czasu przedstawiciele LOT-u w publicznych wystapieniach chwalili sie, ze ich Boeingi bija rekordy w ilosci przelatanych godzin bez kompletnego przegladu silnikow. Nie wiem, czy powinni sie chwalic akurat tym faktem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beastieboy Re: no to polatamy IP: *.chello.pl 07.09.05, 15:15 o, juz pierwszy frustrat na forum! wiwat teorie spiskowe! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: no to polatamy 07.09.05, 15:22 Nie frustrat tylko ignorant. Choc moze jedno i drugie. Przy kazdej dyskusji po kazdej z ostatnich katastrof pojawialo sie co najmniej kilka glosow, ze 737-200 to staroc, ze kupuja go biedne linie, o slabym serwisie i personelu niekoniecznie super-profesjonalnie podchodzacym do pracy itp. itd. ale poooo coooo posluchac tych ktorzy cos wiedza, ew. poczytac chocby acdata na airliners.net skoro mozna napisac cos sprayem na murze i byc dumnym z tego ze zna sie naglowki prasowe z ostatnich dwoch tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: no to polatamy 07.09.05, 16:26 numerki ci się pomyliły, przeczytaj artykuł jeszcze raz to nie te samoloty Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: no to polatamy 07.09.05, 16:36 Nie pomylily. Wiem ze to nie te. Dwa razy rozbily sie 737-200, a niektorzy uznali ze wszystkie Boeingi (wlacznie z 787) sa takie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: no to polatamy 08.09.05, 02:42 > niektorzy uznali ze wszystkie Boeingi tak tak, ci niektórzy to mądraszkowaci "eksperci" z forum GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Jedną rzecz dobrze powiedziałeś: Wydaje ci się.... IP: 62.233.130.* 07.09.05, 15:55 Używane złe, nowe też złe, no to jakie? Jakiś tendencyjny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
ben.huur jestesmy uzaleznieni na cale zycie za pozyczki 07.09.05, 17:59 z IMF i WB, ktore nas zbankrutowaly. To jest standardowa paczka: niepotrzebne niewyplacalne wielkie pozyczki-bankructwo-szntaz polityczny i ekononiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Pies Masz rację Alek - wydaje ci się... IP: 65.121.44.* 08.09.05, 18:29 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:06 news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/050810/photos_ts_afp/050810193544_orsvcqsa_photo0 tu link do zdjecia tego samolotu, wyglada calkiem spoko, polecialbym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:09 aha juz dali zdjecie w artykule, wczesniej nie bylo, bez glupich komentarzy prosze Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:11 Szkoda ze nie w barwach LOTu. Tak swoja droga to przy okazji wymiany floty LOT moglby sobie malowanie zmienic na ladniejsze ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:34 Marza Ci sie krzykliwe barwy w stylu orientalnych linii typu Thai? Do klasycznego lotowskiego "granatu" trzeba dorosnac. Logo i barwy LOTu to najlepsza czesc tej dziadowskiej linii- lapy precz od historycznych dobr niematerialnych! Wasz hrabia_dewalgo- esteta. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:44 > Marza Ci sie krzykliwe barwy w stylu orientalnych linii typu Thai? Alez w zadnym wypadku. Podoba mi sie "klasyczna" prostota. Ale w malowaniu LOTu cos mi po prostu nie pasuje... kolory sa jak najbardziej OK, ale moze inaczej je rozlozyc? KLM jakis czas temu wprowadzil na pozor MINIMALNA zmiane (zwezil granatowy pasek na oknach) a ich samoloty od razu wizualnie zyskaly. O cos takiego mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Niedlugo Lot nie bedzie mogl nic zmienic bez zgody IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 18:12 Starairlines. Nawet firanek w smolocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo54 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:47 > Szkoda ze nie w barwach LOTu. Adas - zajrzyj na stronę producenta to zobaczysz ładny obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo54 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:55 Boże chroń nas przed tymi co chcą co kilka lat logo zmieniać. Jest oryginalne, proj. J. Grabiańskiego (bodajże) i niech zostanie na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 08.09.05, 14:38 Wczoraj zdjecia nie widzialem, mimo ze po Boeingu tez grzebalem. A logo niech bedzie jakie jest. Ale jakby minimalnie cos zmienili w malowaniu samolotow (tak jak chocby KLM nie tak dawno) to na pewno zle by nie bylo. Chociaz widok 787 w barwach lotow mnie troche przekonal do tego co jest teraz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat TO NIE JEST ZDJECIE TEGO SAMOLOTU bo on IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 18:10 jeszcze w ogole nie istnieje! To jest handlowy rysunek czegos co kupilismy, a co jeszcze nie wiadomo czym bedzie! Ot kolejny dowod na polska umijetnosc kupowania. O tej do sprzedawania moglismy sie przekonac na komisjach sejmowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Odbilo ci??? IP: *.crowley.pl 07.09.05, 18:16 ...ten samolot zakupilo juz kilkadziesiat lini na swiecie. natomiast airbus a350 nie wiadomo czy nawet bedzie...projktowany. Lecz swoje frustracje inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ze inni kupuja kota w worku malo mnie obchodzi IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 19:05 Moze innych na to stac. Sprzedawanie konceptu marketingowego bo takim wlasnie jest Dreamliners moze sie sprawdzic pod warunkiem ze polski lotniczy rynek pasazerski na daleki loty bedzie sie rozwijal bardzo dynamicznie. Inaczej nic nam po Dreamliners. Nie bedzie wystarczajaco pasazerow by zapelnic chocby raz w tygodniu lot z Wroclawia na przyklad do NY. Tak czy inaczej jedno duze lotnisko (dla duzych samolotow) w Polsce jest bardzo potrzebne jesli chcemy by do Moskwy nie latano ponad naszymi glowami! Argument ze inni cos robia przypomina mi te z piskownicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puteaux92 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: 195.6.228.* 07.09.05, 15:06 POLSKA won z UE!! nie dawac im wiecej moich pieniedzy ! na zebry do busza Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_rep Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:16 hej nefdo (92) daj sobie spokoj dziecinko i ciesz sie ze masz okazje by siedziec cicho a tak na spokojnie to 787 to byl jedyny sensowny wybor zanim A350 zostanie zaprojektowany przetestowany i zrobiony to biedne lotowskie 767 juz sie rozkracza na dobre i czym wtedy bedziem do czikago na azbest latali? ATeeRem72? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo54 787 w 2008 mało prawdopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:06 Też jestem za 787. Ale osoby dobrze zorientowane twierdzą, iż jest bardzo prawdopodobne, że dostawy nie rozpoczną się w 2008 bo się Boeing nie wyrobi z zamówieniami. Wystarczy poczytać newsy na www.boeing.com Coś tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Francuskie firmy mają teraz za okradanie Polaków! 07.09.05, 15:17 A ostatni szwindel "Oranżady" z rebrandingiem Idei to co? Jedna najlepszych polskich marek, wypromowana świetnie za niemałe pieniądze, doskonale rozpoznawalna, zostanie zamieniona na "pomarańczowe gooowno" ! Jak się chce tylko transferować zyski, a nie oferować najnowsze technologie to "żabojady" won z Polski! Gość portalu: puteaux92 napisał(a): > POLSKA won z UE!! nie dawac im wiecej moich pieniedzy ! na zebry do busza Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Francuskie firmy mają teraz za okradanie Pola 07.09.05, 16:28 głupiś, i to po raz kolejny raz demonstrujesz porównaj wartość i pozycje marki Orange i Idea, w/g jakiegokolwiek wiarygodnego rankingu. Jakiegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Wiesz gdzie mam"wartość i pozycje marki Orange" ? IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:32 Wiesz gdzie mam "wartość i pozycje marki Orange" ? Dokladnie tam!!! Dla mnie moze sie do nazwyac Idea, Orange czy Black, Pink i co tam jeszcze. Orange zamiast zaplacic z przejecie Idei to bierze za to gore kasy, bo chyba nie sadzisz ze beda tu inwestowac!!!!! Za podobny numer T-Mobile wzielo na Wegrzech tylko 0.3% przychodow przejmowanej spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Francuskie firmy mają teraz za okradanie Pola 07.09.05, 16:39 Niewątpliwie Idea pod marką Orange zdobędzie tysiące nowych klientów w całej Europie, do czego walnie przyczyni się jej nowy, jakże wartościowy brand ;) Idea to marka lokalna a telekom z niej korzystający też działa lokalnie. Francuzi wzmacniają swoją markę - to jest niewątpliwe, przy okazji wyciągą kasę bez podatku - to również nie budzi wątpliwości. I również nie budzi wątpliwości, że dla polskiego telekomu zmiana ta nie przyniesie żadnej większej korzyści /co najwyżej zagraniczniacy korzystający u siebie z sieci Orange nie będą mieli wątpliwości przy wyborze operatora w roamingu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x No ale PE...poczytal rankingi i jest happy IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:43 ...za pol godzine bedzie tu przeklinal ze "...w Polsce nie ma drog..." "...nie ma infrastruktury..." itp. Jak to powiedzial lenin: Kazdy system ma swoich pozytecznych idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czy Francuzi kupią komórki w Polsce? Inni??? 07.09.05, 16:51 r202 napisał: > Niewątpliwie Idea pod marką Orange zdobędzie tysiące nowych klientów w całej Eu > ropie, do czego walnie > przyczyni się jej nowy, jakże wartościowy brand ;) Idea to marka lokalna a tele > kom z niej korzystający też > działa lokalnie. Francuzi wzmacniają swoją markę - to jest niewątpliwe, przy ok > azji wyciągą kasę bez > podatku - to również nie budzi wątpliwości. I również nie budzi wątpliwości, że > dla polskiego telekomu > zmiana ta nie przyniesie żadnej większej korzyści /co najwyżej zagraniczniacy k > orzystający u siebie z > sieci Orange nie będą mieli wątpliwości przy wyborze operatora w roamingu/ Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Co ci "Orange" daje w PL? Idea to jest marka ! 07.09.05, 16:50 pe1 napisał: > głupiś, i to po raz kolejny raz demonstrujesz > > porównaj wartość i pozycje marki Orange i Idea, w/g jakiegokolwiek wiarygodnego > rankingu. Jakiegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Francuskie firmy mają teraz za okradanie Pola 07.09.05, 16:59 Słuchaj - bo ci powiem coś do słuchu - ja cię nie obrażam. Wiesz co to jest transfer zysku za granicę? Wiesz co to jest marka? Bo mnie "Orange" to się kojarzy ze szkołą językową w Sosnowcu na "Patelni" - i nic poza tym. Może jeszcze z kolorem banku ING. pe1 napisał: > głupiś, i to po raz kolejny raz demonstrujesz > > porównaj wartość i pozycje marki Orange i Idea, w/g jakiegokolwiek wiarygodnego > rankingu. Jakiegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Francuskie firmy mają teraz za okradanie Pola 08.09.05, 02:44 no właśnie, wciąż potwierdzasz, żeś głupi i tyle zero merytorycznych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great pe 1 to imbecyl !!! 08.09.05, 11:11 pe 1 to imbecyl !!! Masz za swoje obrażanie innych. A ostrzegałem cię. Ty ciooolu! pe1 napisał: > no właśnie, wciąż potwierdzasz, żeś głupi > > i tyle > > > zero merytorycznych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Shalom MIKE-GREAT 08.09.05, 10:21 ty bracie masz cos z mozgiem, lecz sie. A moze VIAGRA ci potrzebna abys troche spuscil .......... Jestes glupim bucem, ktory nic nie rozumie. Przestan pieprzyc na naszym POLSKIM FORUM - wynocha do siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Podpisany - wypie..j w buraki!!! 08.09.05, 11:12 Podpisany - wypie..j w buraki!!! To z powodu twych pięknych słów - jak pe1. podpisany napisał: > ty bracie masz cos z mozgiem, lecz sie. A moze VIAGRA ci potrzebna abys troche > spuscil .......... > > Jestes glupim bucem, ktory nic nie rozumie. > Przestan pieprzyc na naszym POLSKIM FORUM - wynocha do siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak i Francuz Re: Francuskie firmy mają teraz za okradanie Pola IP: *.mad1.adsl.uni2.es 08.09.05, 10:26 Co ma piernik do wiatraka. Urodziles sie glupkiem, umrzesz glupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:09 > I slusznie. Mimo, ze airbusy to tez dobre samoloty w sytuacji Lotu bylo to > jedyne logiczne wyjscie. Oczywiscie. A330 jest juz troche stary, a A350 jest na dobra sprawe w fazie przedprojektowej. Poza tym LOT od dawna lata na Boeingach, wiec jest pewnie okazja na tanszy chocby serwis i czesci zamienne. > Przeuczanie pilotow na airbusy nie mialoby sensu. A tak gwoli scislosci B787 ma kokpit zgodny z 767/737? Bo chyba tylko Airbusy maja taki sam kokpit niezaleznie od typu, wiec i tak szkolenie byloby konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_sojuszu Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 15:13 GW: "Znakomita większość samolotu ma być zbudowana z kompozytów" Boeing: Material breakout on 787 Composites – 50% Aluminum – 20% Titanium – 15% Steel – 10% Other – 5% Członek_sojuszu: No, jak mnie w szkole uczyli, to 50% to nie jest ani większość, ani "znakomita większość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:19 spoko. niech bedzie. ale prosze dostosowac przynajmniej czesc siedzen do wysokich ludzi! spoleczenstwo polskie (i nie tylko) jest coraz to wyzsze. ja mam 195 cm. i w samolocie odgniotlem se kolana. z autobusu moge wysisc albo sobie postac, a w samolocie trza siedziec.. precz z dyskryminacja wysokich!!! (poza srodkami lokomocji tez dyskryminuja w sklepach - mniejszy wybor asortymantu w rozmiarach dla wysokich!) pozdrawiam wielkoludow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator nareszcie sensowny glos w dyskusji... IP: *.europe.hp.net 07.09.05, 15:56 ja zawsze prosze o miejsca w pierwszych rzedach zaraz po wejsciu przodem. wtedy mam miejsce na nogi... inaczej, meczarnia, ale nie tylko o kolana ale rowniez o glowe i szyje chodzi... (198cm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: nareszcie sensowny glos w dyskusji... IP: *.static.qsc.de 07.09.05, 16:48 ... masz racje , a ja zawsze biore miejsce przy wyjsciu awaryjnym w srodku kolo skrzydla, tam przewaznie brakuje jednego rzedu siedzen i moge rozprostowac nogi.. pozdrawiam (190cm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo54 Do wysokich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:20 O rety ale problem. Jak ci Bozia dała taki wzrost to lataj biznes klasą. Ja jestem kurdupel to nie muszę wydawać na takie luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessor Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.szczecin.mm.pl 07.09.05, 17:25 To prawda że Boeingi dyskryminuja wysokich pasażerów. Przelot do Nev York w takich warunkach nie nalezy do przyjemności. W Airbusie jest odrobinę więcej miejsca na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jaki % ludzi ma nietypowe rozmiary??? 07.09.05, 17:36 Gość portalu: assessor napisał(a): > To prawda że Boeingi dyskryminuja wysokich pasażerów. Przelot do Nev York w > takich warunkach nie nalezy do przyjemności. W Airbusie jest odrobinę więcej > miejsca na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
karol216 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 18:03 to linie konfiguruja rozklad siedzen. im wezej tym wiecej rzedow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basebase Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:24 hmm... LOT mogl poczekac. moze za kilka tygodni sie okaze, ze Airbus bedzie dysponowal lepsza oferta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk jak mozna wybrac cos co jeszvze nie istnieje? IP: *.futuro.pl 07.09.05, 15:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x konkurent-airbus350 nie jest jeszcze nawet projekt IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:44 widze ze nie orientuje sie kolega w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: konkurent-airbus350 nie jest jeszcze nawet pr IP: *.futuro.pl 07.09.05, 15:47 to chyba jasne ze sie nie orientuje, wlasnie dlatego sie dziwie, po co te kretynskie docinki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: konkurent-airbus350 nie jest jeszcze nawet pr IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:58 dlatego ze ton twojej pierwszej wypowiedzi sugerowal ze podjeto zla decyzje. wiec na czy oparles ten poglad skoro sam przyznajesz ze sie w temacie nie orientujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnichhh Re: jak mozna wybrac cos co jeszvze nie istnieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:06 Tak jak można kupić ropę na giełdzie w londynie z opcją future kupujesz możliwość za pewną cenę Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Ufam bardziej londyńskiej giełdzie niż French tech 08.09.05, 11:14 Ufam bardziej londyńskiej giełdzie niż francuskiej technice. Gość portalu: Mnichhh napisał(a): > Tak jak można kupić ropę na giełdzie w londynie z opcją future kupujesz > możliwość za pewną cenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx HUUUURRRRRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 15:43 Bezposrednie loty z Warszawy,Krakowa,Poznania,Wroclawia,Gdanska... do Nowego Jorku, Chicago, Delhi... bez przesiadek w Berlinie czy Paryzu. Rozwoj polskich lotnisk!!!!!!!!!!!!!!!! Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Niemiachy sie wkurzą:)) 07.09.05, 16:13 Gość portalu: xx napisał(a): > Bezposrednie loty z Warszawy,Krakowa,Poznania,Wroclawia,Gdanska... > do Nowego Jorku, Chicago, Delhi... > > bez przesiadek w Berlinie czy Paryzu. > > Rozwoj polskich lotnisk!!!!!!!!!!!!!!!! > Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sława! Bo oni se wymyslili,że zbuduja lotnisko pod Berlinem jako przesiadkowe dla polskich pasażerów, którzy będą latach tymi ich horomysłami A380... :))) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: Niemiachy sie wkurzą:)) IP: *.static.qsc.de 07.09.05, 16:53 > Bo oni se wymyslili,że zbuduja lotnisko pod Berlinem jako przesiadkowe dla > polskich pasażerów, którzy będą latach tymi ich horomysłami A380... > :))) nie podniecaj sie. Tak tez bedzie. Ludzie beda jechaliu do Berlina i dalej lecieli z tego nowego lotniska. Jak nie mam pewnosci ze mnie ten sam lot dowiezie ze Sz.na do W-wy ze leciec do Chicago , to wsiade w samochod i pojade do Berlina i mam pewnosc ze odlece. Ta wypowiedz nie jest zlosliwa lecz oparta na wlasnych doswiadczeniach (przykrych zreszta). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Niemiachy sie wkurzą:)) IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:00 OK. masz wybor. Ale jak ktos mieszka pod Warszawa, Krakowem, Gdanskiem, Wroclawiem, Poznaniem to jest szansa ze nie bedzie musial tluc sie do Berlina i poleci bezposrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: Niemiachy sie wkurzą:)) IP: *.static.qsc.de 07.09.05, 17:05 ok masz racje ale Poznan Berlin a zwlaszzca Wroclaw ->Berlin to zadna droga tylko (b. dobra ) autostrada. 2 godziny jazdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Niemiachy sie wkurzą:)) IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:07 OK chodzi o to by nie byc skazanym na brak wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Niemiachy sie wkurzą:)) 07.09.05, 21:06 20 litrow benzyny, 4 godziny zmarnowanego czasu, jeden dodatkowy posilek, To wszystko dodaje sie... ah, mozliwosc wypadku po drodze zapomnialem i jezeli jedziesz wlasnym samochodem, nie zapomnij oplat za parking. A jezeli jedziesz autobusem, nie zapomnij oplat za taksowke aby dojechac do dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: HUUUURRRRRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.09.05, 21:49 Hahahahahahahaha! Dobry dowcip! nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Jesli kupowanie kota w worku mozna nazwac dobrym IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 18:05 wyborem to rzeczywiscie mozna sie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ...a wiesz ze mozna kupic niewybudowany dom?? IP: *.crowley.pl 07.09.05, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: ...a wiesz ze mozna kupic niewybudowany dom?? 07.09.05, 18:25 To wielkie ryzyko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Re: ...a wiesz ze mozna kupic niewybudowany dom?? IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 19:13 Nie kupuje sie niewybudowanego standardowego domu. Kupuje sie niewybudowany dom na zamowienie wedle Twego projektu, albo wedle projektu ktory Ty zaakceptujesz. I nie sa to marketingowe specyfikacje techniczne tylko gotowy zatwierdzony projekt architektoniczny. I najwazniejsze : takie domy kupuja BOGACI. My zas jestesmy BIEDNI JAK MYSZ POD MIOTLA I ZEBRAMY OBECNIE U ANGLIKOW ZEBY SIE POSPIESZYLI Z BUDZETEM bysmy na czas dostali UE "zapomogi" Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I wtedy często się przytrafia 08.09.05, 09:37 Że klient zostaje i bez pieniędzy i bez domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ale wybiorcza jest tenedencyjna-zmienila sondaz!!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:06 Przedtem bylo tylko czy to dobry czy zly wybor. Teraz gra na emocjach: UE/USA. ...a "UE" ma nas w dupie i pokazuje to codziennie: -Idea/Orange-wyprowdzenie z Polski 1.1miliarda zlotych do panstwowej France Telecom. -rurociag z Rosja pod Baltykiem Anglicy Niemcy, Francuzi Hiszpanie maja dziesiatki Boeingow i nikomu to nie przeszkadza. Polska kupuje 6czy 7 i jest afera ze hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ale wybiorcza jest tenedencyjna-zmienila sond IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:24 Przywrocili pierwotny ...ale jazda:)))) Goscie z GW nie wiedza co robic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X ALEZ MANIPULUJA TYMI SONDAZAMI! WSTYD!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:54 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Lepiej związać się z przemysłem USA 07.09.05, 16:10 Sława! Nie wiem czy w tym kontrakcie był rowniez offset Ale jakos nie dowierzam europejskim samolotom budowanym za państwowe pieniądze. Pozatem chcieli nam wcisnąć nieistniejący samolot, o którym nawet nie wiadomo czy bedzie zbudowany:))) LOT jest na tyle mala firmą,że powinniem związac się z jednym producentem, co dodatkowo pozwoli obnizyc koszty przez standaryzacje, zreszta wieksze kontarkty zawsze sa korzystniejsze, zatem na krotkie dystanse rowniez Boeing. Czy rzeszowski P&W produkuje typ silników używanych w tych maszynach? Bo w polskich ( NOWYCH a nie jak twierdził ktoś używanych) F16 maja byc polskie silniki. Czy ktoś zna szczególy prztargu i ewentualnych zobowiazaniach offsetowych Boeinga? Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Lepiej związać się z przemysłem USA 07.09.05, 21:51 Nie ma offsetu przy zakupach dokonywanych przez prywatne firmy. A LOT prawnie taka firma jest. nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Francuzi pokazali co potrafia-tym panom dziekujemy IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:15 1.6% rocznego przychodu Idei za zmiane nazwy na Orange przez 10lat to ok. 1.1miliarda zlotych!!!!!!!!!!!!! Tyle francuziki zabiora z naszych abonentow dla swojego zadluzonego po uszy socjalistycznego France Telecom go ktorego naleza TPSA, Idea i Orange. TO SIE NAZYWA DAC SIE ZROBIC W KONIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuzik Re: Francuzi pokazali co potrafia-tym panom dziek IP: *.hochtief.de 07.09.05, 16:28 Zapomniales tylko napisac, ile te przeklete francuziki musialy zaplacic naszemu rzadowi, czyli rowniez Tobie, aby teraz okradac abonentow. A poza tym zyjemy w wolnym panstwie, nie podoba sie, idz do Plusa (niedlugo tez sie bedzie nazywal Vodafone i rowniez okradal klientow, no ale to bedzie brytol, a nie francuzik), Era gdyby nie wspaniale zagranie z Vivendi tez juz dawno zmienilaby na nazwe na T-Kom. I niestety, skoro wybrales kapitalizm musisz nastawic sie na to, ze kapitalista, obojetnie z jakiego kraju, zawsze bedzie Cie doil jako klienta, inaczej nie bedzie mial z czego zaplacic Ci pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Wybralem kapitalizm-dlatego nie lubie Francuzow!!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:35 Masz racje: Wybralem kapitalizm-dlatego nie lubie Francuzow!!! Nazywasz "prywatyzacja TPSA" jej sprzedaz PANSTWOWEJ francuskiej France telecom?? Nie myl ekonomii z geografia. Nie wszysko co jest na zachod od Odry jest kapitalistyczne...a szczegolnie na zachod od Renu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuzik Re: Wybralem kapitalizm-dlatego nie lubie Francuz IP: *.hochtief.de 07.09.05, 16:59 podazajac ta droga mozna rowniez napisac, ze Volkswagen jest panstwowy. No a Boeinig i Airbus? tez cholernie panstwowe. To niewazne kim jest wlasciciel, wazne, ze wylozyl kase na warunkach rynkowych (choc szczerzre przyznam, ze akurat co do tego mam pewne watpliwosci). a skoro wylozyl kase to teraz chce odzyskac kase, z mozliwie najwiekszym zyskiem. Tak postepuje kazdy kapitalista, nawet w osobie rzadu francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wybralem kapitalizm-dlatego nie lubie Francuz IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:06 Stary twoje myslenie o kapitalizmie mnie przeraza! Czyz nie rozumiesz id...to (bo juz nie chce cie obrazac) ze rzad francuski nie jest zadnym kapitalista tylko jednostka szukajaca kasy na zasilki i socjal dla SWOICH obywateli?? Myslisz ze w interesie rzeadu francuskiego jest inwestowanie w Polsce i tworzenie tutaj miejsc pracy? Byles tam kiedys? Widziales lotnisko w Paryzu np deGaulla? Sorry szkoda mi czasu na dyskusje z toba. Czyli twoje myslenie jest takie Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Wybralem kapitalizm-dlatego nie lubie Francuz 07.09.05, 21:53 Jaki masz problem z lotniskiem w Paryzu? Rewelacja nie jest ale sa dziesiatki o wiele gorszych. Zwlaszcza w USA. nl Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Są też lepsze lotniska w USA niż paryskie... 08.09.05, 11:16 nocnylot napisał: > Jaki masz problem z lotniskiem w Paryzu? Rewelacja nie jest ale sa dziesiatki o > > wiele gorszych. Zwlaszcza w USA. > nl Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Są też lepsze lotniska w USA niż paryskie... 08.09.05, 13:44 Oczywiscie. W Europie tez sa lepsze. Ale CDG az tak zly nie jest... nl Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Francuzi pokazali co potrafia-tym panom dziek 07.09.05, 16:46 Tepsa była przedsiębiorstwem państwowym i trzeba było ją sprywatyzować. Więc sprzedano ją innemu przedsiębiorstwu państwowemu :) A wyliczając koszty Francuzów nie zapomnij o cenie opcji doktora Kulczyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat To Polacy tak dobrze sprzedali PT (i nie tylko) IP: *.fbx.proxad.net 07.09.05, 18:03 Zabiora duzo wiecej bo wiekszosc sieci wielkich magazynow tez jest francuska. Pozwolilismy sie im usadowic w NEWRALGICZNYCH miejscach w systemie wolnorynkowym. Maja nieomal monopol na telekomunikacje i na rynek zywnosciowy (i nie tylko) w Polsce. Czemu tak, jak robia to Ci co potrafia sprzedawac firmy, nie podzielono PT tak by mozna bylo i zarobic i zrestrukturalizowac rynek telekomunikacyjny dynamizujac konkurencje. Ano dlatego ze zrobily to osoby, ktore nie mialy o sprzedawaniu przedsiebiorstw zielonego pojecia. Czesc z nich widzielismy w komisjach sejmowych. Byli jak dzieci nieswiadomi wlasnej glupoty prezentujac wszystkim rzeczywisty poziom kompetencji polskich "profesorow ekonomi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Gdyby Polska rzadzili Polacy a nie zydzi to bylo IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 07.09.05, 16:31 inaczej. Mamy wiec ciagle wybor pomiedzy amerykanska albo izraelska tandeta bo jestesmy ich kolonia a nie wolnym krajem Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Anglicy, Niemcy, Francuzi etc... tez maja Boeingi IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijny z Francji Re: Anglicy, Niemcy, Francuzi etc... tez maja Boe IP: *.mad1.adsl.uni2.es 08.09.05, 10:30 Jasne, ze maja. JEDNAK nie robia z tego wielkiego Ola i nie prowadza typowo polskiej "CHAMSKIEJ" propagandy na temat Ameryki, Boeinga, produkcji amerykanskiej, ludzi amerykanskich, prezia amerykanskiego. A my polskie OSZOLOMY, CHAMY - przy kazdej IDIOTYCZNEJ okazji WALIMY na Niemcy, Francje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Zakup Boeingow przez LOT... IP: *.trw.com 08.09.05, 17:36 ...to chamstwo i popieranie Busha? Ja pieprze, ale skrot myslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Kiepski wybor dla pasazerow IP: *.rothschild.com.pl 07.09.05, 16:34 Jesli ktokolwiek mial okazje polatac Boeing'iem i Airbus'em to przyzna mi racje, ze Airbusy sa o wiele bardziej wygodne. Ja latam raczej duzo, glownie w klasie biznes, i jesli moge wybierac, to wole leciec z przewoznikiem, ktory uzywa Airbusa. Naprawde szkoda. Moze to dobry wybor dla LOT-u, dla pasazerow kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Jeśli wybierasz przewoźnika tylko ze względu IP: 62.29.248.* 07.09.05, 16:37 na to czy lata Airbusami to zastanawiam się czy jesteś aż tak pusty czy aż tak dziecinny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kiepski wybor dla pasazerow IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:37 Wole latac bezposrednio z Warszawy,Krakowa,Poznania,Wroclawia,Gdanska... do Nowego Jorku, Chicago, Delhi... bez przesiadek w Berlinie czy Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Kiepski wybor dla pasazerow 07.09.05, 21:55 Przestan bzdury gadac. Nigdy sie tego nie doczekasz. nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaszkie Re: Kiepski wybor dla pasazerow IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.09.05, 16:48 Ja też sporo latam, i moim zdaniem Airbusy bardziej się trzęsą przy starcie i lądowaniu. Boeing staje na końcu pasa startowego, rusza jak burza i... już jest w powietrzu, a Airbus tak jakoś dydoli po pasie jak pijany - wolę Boeingi! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Kiepski wybor dla pasazerow 07.09.05, 17:02 Nie wiem jak jest w klasie biznes, ale w ekonomicznej nie czuję różnicy między tymi 2 samolotami. Gość portalu: Staszek napisał(a): > Jesli ktokolwiek mial okazje polatac Boeing'iem i Airbus'em to przyzna mi racje > , > ze Airbusy sa o wiele bardziej wygodne. Ja latam raczej duzo, glownie w klasie > biznes, i jesli moge wybierac, to wole leciec z przewoznikiem, ktory uzywa Airb > usa. > > Naprawde szkoda. Moze to dobry wybor dla LOT-u, dla pasazerow kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kiepski wybor dla pasazerow 08.09.05, 09:40 mike-great napisał: > Nie wiem jak jest w klasie biznes, ale w ekonomicznej nie czuję różnicy między > tymi 2 samolotami. Nie widzisz różnicy to po co przepłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great No nie przepłacam 08.09.05, 11:17 hummer napisał: > mike-great napisał: > > > Nie wiem jak jest w klasie biznes, ale w ekonomicznej nie czuję różnicy > między > > tymi 2 samolotami. > > Nie widzisz różnicy to po co przepłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgjhgj Re: Kiepski wybor dla pasazerow IP: *.ghnet.pl 07.09.05, 18:12 Konfiguracja kabiny pasazerskiej, a wiec ilosc miejsca na nogi i inne udogodnienia zaleza nie od tego czy to boing czy arbuz, ale od zamowienia lini lotniczych. Samoloty to nie chinskie podkoszulki, nie wszystkie robia na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Kiepski wybor dla pasazerow 07.09.05, 21:54 Akurat komfort zalezy tylko i wylacznie od przewoznika, nie typu samolotu. Oczywiscie poza halasem w kabinie. nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:35 Szkoda. Zjednoczenie Unii staje się faktem, choć z pewnymi oporami. Należy brać od swoich i napędzać koniunkturę. Zła decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x UE sie jednoczy---po dnie Baltyku:))!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:41 Byc moze masz racje tylko ze twoich sentymentow nie podzielaja Niemcy, Francuzi etc i buduja sobie rure z Rosjanami pod naszym nosem! Po co?? To proste by gdy carowi na Kremlu przszyjdzie ochota zakrecic nam kurek i doprowadzic nas do porzadku nie ucierpialy na tym cieple spasione kielbasa i piwskiem dupy Niemcow, Francuzikow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufik Re: UE sie jednoczy---po dnie Baltyku:))!! IP: *.static.qsc.de 07.09.05, 17:03 ... troche mylisz fakty. Jednoczenie UE oznacza wzajemna pomoc panstw czlonkowskich. Jezeli Putin zakreci kurek Polsce to gaz przyjdzie droga okrezna z UE zobaczysz tak bedzie. Wszyscy krzyczeli ze przy wejsciu do UE Polska duzo straci. Jak na razie to nie jest w stanie wykorzystac wszystkich mozliwosci unijnych pomocy finansowych. Popraw mnie jezeli sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: UE sie jednoczy---po dnie Baltyku:))!! IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:13 szczegolnie widze ta wzajemna pomoc panstw w projekcie tzw konstytucji (naszczescie juz chyba nie powroci) gdzie obszary bylego NRD wylaczaone sa "ze wzgledow historycznych" ze wspolnej polityki ekonomicznej co oznacza ze rzad niemiecki moze pomagac jednostkom na tym obrzarze bez ograniczen, a Polski rzad swoim pomagac nie moze. Nie jestem przeciwnikiem UE. Jestem przeciwnikiem traktowania UE jako bozka ktorego nie wolno krytykowac! A co do korzysci to poki co najbardziej skorzystala "stara unia". Polska ma klopoty z wykorzystanie srodkow unijnych? Coz w tym dziwnego to tak jak bys powiedzial osobie zarabiajacej powiedzmy 1000euro stary doloze ci do kupna domu za 500mln euro, uzbieraj tylko 100mln euro. Teraz Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Mają Niemcy i Francuzi za rurę po dnie Bałtyku ! 07.09.05, 17:05 Gość portalu: x napisał(a): > Byc moze masz racje tylko ze twoich sentymentow nie podzielaja Niemcy, Francuzi > > etc i buduja sobie rure z Rosjanami pod naszym nosem! > Po co?? > To proste by gdy carowi na Kremlu przszyjdzie ochota zakrecic nam kurek i > doprowadzic nas do porzadku nie ucierpialy na tym cieple spasione kielbasa i > piwskiem dupy Niemcow, Francuzikow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: UE sie jednoczy---po dnie Baltyku:))!! 07.09.05, 21:02 Gość portalu: x napisał(a): > Byc moze masz racje tylko ze twoich sentymentow nie podzielaja Niemcy, Francuzi > > etc i buduja sobie rure z Rosjanami pod naszym nosem! > Po co?? Gorzej nawet, Lufthansa kupuje Boeingi i AirFrance zdaje sie zamowil rowniez B787. Oni sa tak paskudnie niesolidarni z Airbusem. Za to Polska mialaby byc wzorem europejskiego patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: UE sie jednoczy---po dnie Baltyku:))!! 08.09.05, 09:44 Tak ale po wybraniu B zamiast A, choć nie wiadomo w czym jest od A lepszy i czy jest tańszy w zakupie i eksploatacji. Ja też mając takiego sąsiada zabezpieczałbym się przed jego pochopnymi działaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol 500 mln USD = 0,5 mld zł ???? od kiedy??? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 07.09.05, 16:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol ups... cofam co powyzej. wszytsko ok!!! IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 07.09.05, 16:36 Odpowiedz Link Zgłoś
wingsman Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 17:07 F-16 Ma się tak do szwedzkiego Grippena jak FSO Polonez do np.Toyoty,a 787 ??? Generalnie Boeing jest w odwrocie bo od lat (747) nic konkretnego nie potrafi już zaprezentować...Airbus od dawna technologicznie górą..... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Ten FSO to Grippen? 07.09.05, 17:12 Bo w walce nie o to chodzi, aby słuchać muzyczki z CD i włączyć osobistą klimę, ale aby niezawodnie wszystko szybko przeprowadzić, i móc polegać na maszynie. To, niestety, zdobywa się w bojowych doświadczeniach, nie na pokazach. "Make love, no war !" Pozdro wingsman napisał: > F-16 Ma się tak do szwedzkiego Grippena jak FSO Polonez do np.Toyoty,a 787 ??? > Generalnie Boeing jest w odwrocie bo od lat (747) nic konkretnego nie potrafi > już zaprezentować...Airbus od dawna technologicznie górą..... Odpowiedz Link Zgłoś
wingsman Re: Ten FSO to Grippen? 07.09.05, 18:41 Bojowe doświadczenie...ha ha ha to kupmy Spitfire,jest ich jeszcze trochę i o niebo tańsze...a jakie doświadczenie bojowe mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Sądzę, że bojowa zaprawa F-16 jest OK ! 08.09.05, 11:19 Sądzę, że bojowa zaprawa F-16 jest OK ! A ty nie??? wingsman napisał: > Bojowe doświadczenie...ha ha ha to kupmy Spitfire,jest ich jeszcze trochę i o > niebo tańsze...a jakie doświadczenie bojowe mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 17:26 > Generalnie Boeing jest w odwrocie bo od lat (747) nic konkretnego nie potrafi > już zaprezentować... Wszak TYLKO 777 i 737 NG to jakby nowsze rzeczy niz 747-400... Pomijajac fakt ze 767 i 757 to typy nowsze niz 747, myslac (absolutnie blednymi) kategoriami typow :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wingsman Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 18:39 747 to ostatni udany model Boeinga...767 tp porażka-technologiczna i komercyjna,777 i 757 fururę zrobiły tylko w USA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner 07.09.05, 18:43 757 i 767 zgoda... ale na 777 lataja tak amerykanskie linie jak: KLM Alitalia BA AF Singapore Airlines (lataja tez na 340, to fakt) i pewnie jeszczce jakies chinskie i japonskie. No i zostaje jeszcze 737NG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: LOT wybrał Boeingi 787 Dreamliner IP: *.cust.tele2.it 07.09.05, 17:16 Zwroccie uwage w jakiej kolejnosci wymienia sie zalety nowego samolotu. Na pierwszym miejscu ze zuzywa mniej paliwa czyli oszczednosci i wieksze zarobki dla Lotu, pozniej wieksze ladownie czyli przewoz wiekszej ilosci towaru a za tym idzie - czytaj powyzej. A o korzysciach dla panow pasazerow ani mru mru, a o wikszym bezpieczenstwie ani mru mru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lin Baden Dla VIP-ow potrzebne sa 2 wieksze samoloty IP: 80.50.42.* 07.09.05, 17:17 policzmy: 460+100+okolo 45 ministrow=ponad 600 tylkow.Niekoniecznie musza byc to samoloty nowe ale musza byc luksusowe,by aksamitne tylki chcialy nimi latac.Ilosc startow niekoniecznie musi sie rownac ilosci ladowan. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek2007 Dla VIP-ow potrzebne sa 2 wieksze samoloty 07.09.05, 17:20 policzmy: 460+100+okolo 45 ministrow=ponad 600 tylkow.Niekoniecznie musza byc to samoloty nowe ale musza byc luksusowe,by aksamitne tylki chcialy nimi latac.Ilosc startow niekoniecznie musi sie rownac ilosci adowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjooos Przedwczoraj Airubus na lotnisku w Denver... IP: 62.48.154.* 07.09.05, 17:30 nie mogl wystartowc , bo zepsul sie glowny joystick !!!! sterujacy. Czekalem 3 h i podstawili Boeniga i ....wlasnie taka jest cala "francuska technologia".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Przedwczoraj Airubus na lotnisku w Denver... IP: *.icpnet.pl 07.09.05, 17:53 Trzeba było skoczyć do komputerowego i kupic logitecha za 20$ to byście od razu polecieli! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Przedwczoraj Airubus na lotnisku w Denver... 07.09.05, 21:58 Znowu demagogia. Taka sama jak gadanie, ze boeingi sa niebezpieczne bo ostatnio seryjnie spadaja. Kazdego dnia na calym swiecie dziesiatki samolotow nie startuja z przyczyn technicznych. I bardzo dobrze, ze nie startuja bo lepiej usterke usuwac na lotnisku niz w locie... nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alechandro81 Wiekrzego złomu nie mogli wybrać !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:23 Co to wogole za experci, którzy wybrali ten złom. To jakaś banda imbecyli po kursach w ameryce chyba. Boeingi to latające trumny!!! Na 4 ostatnie katastrofy 3 to Boeingi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta Re: Wiekrzego złomu nie mogli wybrać !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:22 Przyganiał kocioł garnkowi (trudne słowa) lecz zapewne więksi (nie "wiekrzi") eksperci z j. polskiego niż ty, analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś