Dodaj do ulubionych

Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:34
Mam pytanie - dlaczego punkty agencji w supermarketach nie przyjmują płatności
kartą kredytową? Chętnie bym korzystała z takiej mozliwości, bo nie zwykle
noszę gotówki albo własnie mi się skończyła i akurat rachunek do
zapłacenia...:((( Przeciez to taka sama płatność, zwłaszcza że przechodzi
przez punkt kasowy. Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zooom Re: dlaczego punkty agencji w supermarketach nie IP: *.acn.waw.pl 13.09.05, 21:01
      To bardzo proste - prowizja za obsluge karty wynosi od okolo 2 az do 5%
      transkacji. Tak wiec do oplaty za np. czynsz 500PLN nalezaloby doplacic jeszcze
      10-20 zlotych prowizji za obsluge karty. W tej sytuacji taniej jest wziac
      taksowke i pojechac do banku :-)
      • Gość: Baciarek Re: dlaczego punkty agencji w supermarketach nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:12
        Jak ludzie nie zaczną korzystać z nowych rozwiązań technicznych typu internet i
        konto np w mBanku to będą padać ofiarami takich naciągaczy, to nie pierwszy i
        nie ostatni przypadek, w najgorszym przypadku złożyć stałe ociążanie konta
        bankowego przez instytucje wystawiającą rachunek - chyba już wszyscy oferują
        takie rozwiązania. Ja w każdym razie nie daje zarobić żadnej poczcie 3 zetów na
        rachunek czy pośredniakowi który nie dość że ma od tego prowizje to jeszcze
        kradnie i znika. Ludzie uczcie się bo to wasze ciężko zarobione pieniądze,
        chyba że jesteście tacy bogaci to nie żałujcie dziecku w sklepie chipsów czy
        kinder niespodzianki bo co to za różnica ???????????????
        • Gość: air Re: dlaczego punkty agencji w supermarketach nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:12
          dokładnie tak!
          sztandarowy przyklad to mBank - darmowe konto, przelew za 50 gr. to duzo mniej
          niz prowizja w agencji. gdy ktos placi duzo rachunkow, niech skorzysta z
          polecenia zaplaty (w mbanku 1 zl miesiecznie, niezaleznie od ilosci pz) lub
          zalozy konto gdzie placi sie za prowadzenie ale przelewy sa darmowe, np
          multibank czy vw bank.
          • Gość: polecenie zapłaty Jaros IP: *.it-net.pl 14.09.05, 00:12
            Polecam polecenie zapłaty. Niewielka opłata, płatność na czas i można odwołac transakcje jeśli mamy wątpliwości. Wolę to niż nawet przelew internetowy, bo nie zawracam sobie głowy rachunkami, nr kont itd.
            • Gość: nhju Re: Jaros IP: *.chello.pl 29.11.05, 13:26
              tylko, ze nie kazdy moze korzystac z polecenia zaplaty. myslcie ludzie.
          • Gość: paranaw Re: dlaczego punkty agencji w supermarketach nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:22
            w deutsche banku również, przelewy za friko, puszczam co miesiąc średnio 10-15
            przelewów, jak ktoś umie liczyć to sam widzi oszczędność
      • Gość: arturs15 Re: dlaczego punkty agencji w supermarketach nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:22
        "To bardzo proste - prowizja za obsluge karty wynosi od okolo 2 az do 5%"

Można wynegocjować nawet 0,5% i myślę że markety przy swoich obrotach tyle
        mają. Tak czy inaczej to też bardzo dużo choć rozumiem banki. Ryzyko obsługi
        kart wraz z ubezpieczeniem spoczywa na nich.

Swoją drogą to jest to jakiś fenomen socjologiczny, ze Polacy bardziej ufają
        Pani siedzącej za biurkiem w jaki kantorku w korytarzu supermarketu niz
        obsłudze on-line gdzie wyłudzenia i przekręty własciwie nie istnieją.

U nas na osiedlu jest oddział STOEN i kiedyś przypadkowo byłem tam dziewiatego
        czy dziesiatego tak jak jest termin płatności. Byłem coś załatwić z umową i
        doznałem szoku jaka była kolejka. Policzyłem, że gdybym w niej stanął to byłbym
        na około 250 miejscu do dwóch okienek!!! Wytłumaczcie mi to!
    • Gość: bmd Re: Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 00:07
      Opłata za transakcję terminalową to koszt nawet 3 proc. dla detalisty, chociaż
      ostatnio się poprawiło i łatwo daje się uzyskac 2,5 proc.
      Wszystko jasne?

• Gość: kub Re: Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne? IP: 217.17.38.* 14.09.05, 00:40
        Sieci maja prowizje o wiele nizsze, porownywalne z kosztami obslugi wplat
        gotowkowych (liczenie, konwoje, ryzyko falszywki).
    • Gość: szpieg Globalna bron posychotropowa IP: *.chem.usu.edu 14.09.05, 07:06
      Ostrzegam wszystkich czytajacych Polski ze po skonczeniu prywatnej
      uczelni w USA Rosja straszy mnie globalna bronia psychotropowa ze moje
      amerykanskie wyksztalcenie nie spelnia standartow ministerstwa edukacji PRL,
      i ze nie moge przebywac w USA zeby nie zdracic symbolicznie aganntki Mossadu
      ktora chcial mnie powiesic w okresie PRL za dezercje z ZHP.
      Stan wojny z Uni Europjeka kreuoca pro sowiecka atmosfere dla Polakow na
      terrytorium starej Unii jest bliski.
      Jest juz lobby calkowitej okupacji Europy i odzyskania wladzy na pantwami
      srodkowymi skorumpowanymi umowami miedzynarodowymi z Rosja.
    • Gość: Adam Re: Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne? IP: *.chello.pl 14.09.05, 07:47
      Bo byłby to przelew z Pani konta, a to jest usługa "podpadająca" pod bankowość,
      na co na razie pośrednicy nie mają pozwoleń. To się wkrótce zmieni, więc głowa
      do góry. Jak tylko pojawiła się konkurencja dla Poczty i banków to każdy
      przypadek nieuczciwości pośrednika jest nagłośniony do granic możliwości,
      natomiast jakbyśmy wiedzieli jak pracuje Poczta i banki to tam też większość
      uczciwych obywateli obawiałaby się tam wpłacać pieniążki. Miałem i mam
      styczność ze wszystkimi trzema podmiotami. Jeśli pośrednik jest członikem Izby
      Gospodarczej Przedsiębiorstw Finansowych to nie ma obawy - można tam płacić.
      Poznacie to po znaczku (naklejce) w lokalu. Z innymi radzę nie ryzykować...
    • Gość: zartie Re: Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne? IP: 193.111.144.* 14.09.05, 09:31
      W samym Radomiu policja ma już ponad 6000 zgłoszeń od ludzi oszukanych przez
      Grosza :-(
      • Gość: lenin uregulować.. zabezpieczyć.. zniszczyć.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.05, 10:11
        i dać w końcu Obywatelowi gwarancję życiowego bezpieczeństwa...

i niech obywatel nie martwi się o nic...

• Gość: tom Re: Płacenie rachunków przez agencje. Bezpieczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:36
      UNIKASA - SKANDALICZNE ZACHOWANIE. REALIZOWALI PLATNOSC PONAD 3 TYGODNIE DO
      TPSA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka