topjes 30.10.05, 19:53 A jak to wyglądało w Łodzi - więcej szczegółów tutaj www.lotniskodlalodzi.org/media.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca_mrowek Wyczuli koniunkturę.Skad wiedzieli ze Kaczka wygr? 30.10.05, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 powstanie PisuAir bilety w jedna stronę rakowieck 01.11.05, 15:15 a, ale to początek prowadzą negocjacje z lotniskami na wschodzie. gułag kamczatka, syberia, kaukaz. co najwazniejsze bedą to najtańsze linie na swiecie bo bilety za zupełna darmochę. no i tranasport na lotnisko gratis, jedyna niedogodnościa bedzie pobudka o 6 rano przez pracowników przewoznika ABW-Bus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIG-21 Tylko po co? IP: *.osk.pl / *.osk.pl 30.10.05, 23:40 Na lotnisku tryskali radością. - Kiedyś musieliśmy się tłuc pociągami, bo podróżowaliśmy przez Warszawę lub Gdańsk. Teraz lądujemy niemal pod domem - stwierdziła. ___________________________ Tylko po co "tłukli" się przez Gdańsk i Warszawę mając ... Berlin obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Tylko po co? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 00:09 po co tłukli się pociągami, skoro są przecież taksówki - prywatne i nie dotowane.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Faktycznie, Berlin lezy obok Bydgoszczy ;) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.05, 03:14 Gość portalu: MIG-21 napisał(a): > Tylko po co "tłukli" się przez Gdańsk i Warszawę mając ... Berlin obok. Berlin obok Bydgoszczy? Ktos tu sie zna na geografii... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf My bad! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.05, 03:19 OK, moja pomylka. Myslalem, ze chodzilo o Bydgoszcz a nie Szczecin. Ale Berlin wcale nie lezy tak duzo dalej od Gdanska a jak ktos nie zna jezykow obcych to mimo wszystko wygodniej jest wracac przez porty krajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wings Wylądował Ryanair - Polacy masowo wylatuja z IP: *.orange.pl 31.10.05, 09:04 Polski, wiekszoswc kupuje bilety tylko w 1 strone!!Nie ma po co wracac, do kaczek i rydzyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Wylądował Ryanair - Polacy masowo wylatuja z IP: *.adsl.highway.telekom.at 31.10.05, 14:59 -------------------------------------------------------------------------------- Polski, wiekszosc kupuje bilety tylko w 1 strone!!Nie ma po co wracac, do zgnilej opozycji PO, Tuska i SLD??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek oj juz nie wybrzydzaj IP: 195.190.143.* 31.10.05, 21:14 siedz sobie wygodnie w fotelu i pij piwo pozdrowienia z Tyrolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Brawo uprzedzenia IP: *.icpnet.pl 31.10.05, 10:29 "Kiedyś musieliśmy się tłuc pociągami, bo podróżowaliśmy przez Warszawę lub Gdańsk." Do Szczecina przez Warszawę, w sytuacji gdy z Berlina można dojechac pociągiem prawie podmiejskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: Brawo uprzedzenia IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.05, 12:28 A co dalej? Jak pozniej dojechac do Bialegostoku? 3= za czytanie ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Brawo uprzedzenia 31.10.05, 16:26 Gość portalu: test napisał(a): > A co dalej? Jak pozniej dojechac do Bialegostoku? 3= za czytanie ze > zrozumieniem... No właśnie, proszę czytać ze zrozumieniem: nie chodziło o Białystok, tylko Szczecin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy stop G8 IP: 155.136.80.* 31.10.05, 11:46 samoloty to najbardziej zanieczyszczajacy transport na swiecie , irlandczycy troche zarobia , zanieczyscza , ale przynajmniej polacy moga poleciec do UK i nastukac troche funtow , moze zdadza sobie sprawe , ze nie sa takie potrzebne do szczescia , a przeciw globalizacji jestem i G8 nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia A gdzie tanie hotele ? IP: *.fra.bpool.celox.de 31.10.05, 21:08 Tylko jeszcze tanich hoteli w Polsce brakuje - czekamy na to ! Musi byc taniej niz w Grecji czy Hiszpanii, to wtedy na urlop do Polski przyjedziemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Wylądował Ryanair IP: 80.169.171.* 31.10.05, 14:32 Samolot ma dziure w kadlubie za pilotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo... Re: Wylądował Ryanair IP: *.Red-83-40-196.dynamicIP.rima-tde.net 31.10.05, 18:59 Ja kupilam bilet powrotny z Dublina do Rzeszowa z przesiadka w London Stansted za jedyne 72 euro! Z piec lat temu placilam 400 funtow irlandzkich za bilet powrotny LOT/BA z Dublina do Krakowa! Z Krakowa do Rzeszowa wlasnie tluklam sie pociagiem. Niech zyja tanie linie lotnicze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nate A co LOT robi? NIC! IP: *.cpe.unwired.net.au 31.10.05, 21:46 Jesli nie Ryanair, no by nie bylo rejsow z Lodzi do Londynu. LOT nie jest w stanie otworzyc rejsow z Lodzi do Warszawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie kazdy nie lecic przez warszawie. Kiedy LOT to w konciu zrozumi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster Re: A co LOT robi? NIC! IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 31.10.05, 22:11 co to za belkot?? zwlaszcza 2 ostatnie zdania. Zapomniec po polski, czy spieszyles sie do WC ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sangawly Re: A co LOT robi? NIC! 01.11.05, 01:20 Jest najprawdopodobniej cudzoziemcem. Troche wyrozumialosci...chomiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 19:51 Nie rozumię tego entuzjazmu ze w Polsce ląduje Ryanair...mamy juz polskie tanie linie lotnicze i nikt o tym nie trąbi tak jak o Ryanairze. Do Londynu mozecie poleciec za 1 zł... Pracowalam w Ryanairze i uwierzcie mi ...praca tam porównywalana jest z ta w McDonaldzie ....kultura pracy? To nie istnieje Ale co was pasażerów obchodzi ze Polki z wyższym wykształceniem lataja tam po 1000 funtów na miesiac, same płaca za kurs i mundur... mało tego rzadko spotykaja się z szacunkiem ze strony szefowych. Dla Was pasazerów ważne jest by polecieć za 50 zł do Londynu...a najlepiejn za darmo Troche patryjotyzmu ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panbiolog Re: Wylądował Ryanair 01.11.05, 20:05 chm,tanie linie np. wizzair odbijaja sobie zawyzajac oplaty dodatkowe, co jest nie fair. natomiast nikt nie zmusza polskich wyksztalconych ludzi do pracowania w ryanairze, ja tam np. pracuje w innej od ryanaira firmie za 1400 funtow i jestem bardzo dobrze, partnersko traktowany. Jakkolwiek pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Wylądował Ryanair IP: 83.167.240.* 12.11.05, 04:33 Nikt nie musi pracowac tam gdzie go zle traktuja... albo moze walczyc o swoje w zwiazkach zawodowych, niska cena to takze wplyw ilosci chetnych na przelot a nie zanizania plac. W handlu i uslugach wiekszy zysk generuje ilosc hurtowa niz drogi detal. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Panowie, troche perspektywy! ;-))))))))))))))))))) 14.11.05, 17:11 Irlandzka linia obsluguje wylaczenie polaczenia KROTKODYSTANSOWE. Caly jej tabor to Boeingi 737! A jakie opcje maja obywatele IV-tej (?) RP na polaczeniach dalekodystansowych?! ZADNYCH! Moga najwyzej doleciec do Frankfurtu lub do Wiednia, by zabrac sie na United, Lufthanse, Quantas, Cathay czy Singapore Airlines, albo, w ostatecznosci do Amsterdamu i Londynu by poleciec KLM-em lub BA. taaa..... "TO MY JUZ PANSTWU DZIEKUJEMY!" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hobotalk Re: Wylądował Ryanair 31.10.05, 20:22 A jak to wygladalo w innych miastach (po angielsku): www.airlinequality.com/Forum/ryan.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek z Radomia Re: Wylądował Ryanair IP: *.dsl.pipex.com 31.10.05, 22:51 Leciaem w niedzielé do Londynu. Kupa dziadostwa to, co zrobili organizatorzy. Do konca nie bylo bezposredniego dojazdu z Lodzi Fabr. - w ostatniej chwili narodzil sié specjalny autobus, s ktorym przyjezdni nie wiedzieli. I to ma byc triumf- 'zdazylismy' mowi Prezydent, a przeciez mieli na to 4 m-ce - wystarczylo lekko zmodyfikowac trase autobusow 55 i 65 i nie trzebaby z niczym zdazac. To samo z PKS-em. Laskawcy zorganizowali w ostatniej chwili i to od 31-go (2-gi dzien wylotow PKS z W-wy, ktora ma w nosie ich lotnisko, gdyz ma swoje z rownie tanimi liniami. A wystarczylo znowu dokonac drobnych korekt w istniejacych juz polaczeniach, np. z Radomia, który jest bardziej potencjalnym klientem, niz Warszawka, czy z Piotrkowa. Z Radomia wystarczylo przyspieszyc wyjazd kursujacego juz autobusu (wyjazd zamiast o 6:00, o 5:00) i wszystko byloby w porzadku. Ale nie byloby wtedy PSEUDOSUKCESU w stylu 'ZDAZYLISMY'. Gdzie tu jest tzw. gospodarskie myslenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja www.plb.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:15 Dużo informacji o lotach na : www.plb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buscador PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.fn.pl 01.11.05, 11:54 Jak to jest z tymi promocjami? Reklamują się loty za 19pln, za 50pln nawet za złotówkę gdzieś widziałem ale jak wejdę na wyszukiwarkę połączeń w tych konkretnych firmach to najtańsze loty jakie znalazłem wychodzą 3-cyfrowo. Np. do Londynu poniżej 200pln nie znalazłem mimo iż się reklamowali, że za 60 lecą. Jak skorzystać z tych promocji? Czy to w ogóle prawda czy pic na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Te tanie bilety trzeba kupowac na 6 miesiecy 01.11.05, 13:01 wczesniej. System jest nastepujacy: miejsca w samolocie sa podzielone weglug ceny. W zaleznosci od wykupionego juz zapelnienia samolotu (a nie od terminu w ktorym kupujesz) bedziesz mial taka a nie inna cene. Kupowane w ostatniej chwili na przyklad na swieta moga Cie kosztowac wiecej niz na regularnych (nie tych low cost) liniach. Odpowiedz Link Zgłoś
panbiolog Re: PYTANIE DO OGÓŁU 01.11.05, 20:09 jesli zapoznasz sie z regulami promocji, o ktorych mowisz da ci to wskazowki kiedy rezrwowac i w jakim okresie. Jednak nawet w tym okresie terminy, ktore sa popularniejsze beda juz drozsze. Niektore linie, np. ryanair maja specjalny link do wyszukiwania najtanszych poloczen +- bodajze 20 dni (poszukaj w pasku na gorze linku). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ł Re: Wylądował Ryanair IP: 81.6.129.* 01.11.05, 19:33 To w Radomiu ma przystanek PKS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasso Re: Wylądował Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:26 bilet Gdańsk - Londyn Stansted udało mi się dostać za 53 zł (oczywiście ze wszystkimi opłatami). I jak tu nie lubić tanich linii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buscador PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.fn.pl 01.11.05, 11:55 Jak to jest z tymi promocjami? Reklamują się loty za 19pln, za 50pln nawet za złotówkę gdzieś widziałem ale jak wejdę na wyszukiwarkę połączeń w tych konkretnych firmach to najtańsze loty jakie znalazłem wychodzą 3-cyfrowo. Np. do Londynu poniżej 200pln nie znalazłem mimo iż się reklamowali, że za 60pln lecą. Jak skorzystać z tych promocji? Czy to w ogóle prawda czy pic na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasso Re: PYTANIE DO OGÓŁU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:46 nie wiem jak sprawdzałeś, ja nie miałem problemu z zakupem naprawdę taniego biletu, oto fragment potwierdzenia otrzymanego od Ryanair (bilet z Gdańska do Londyn Stansted): PAYMENT DETAILS *********4.02 PLN Adult ********30.84 PLN Taxes,Fees & Charges ********18.03 PLN Aviation / WCHR Levy *********0.00 PLN Car Rental *********0.00 PLN Insurance ********52.89 PLN Total Paid Może po prostu zamawiaj bilet odpowiednio wcześniej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pocominowymail Re: Wylądował Ryanair 01.11.05, 15:12 Dzisiaj piszą, że Ryanair lata do Polski, a o Poznaniu nie wspominją, mimo iż tam Ryanair ląduje od końca września. Dobra jest ta wyborcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta oby nie zbankrutowal..... IP: 84.13.24.* 01.11.05, 19:00 a ja sie ciesze ogromnie, ze w koncu mam w bydgoszczy tanie linie. sama mieszkam w anglii i dla mnie to duze ulatwienie dostac sie do domu rodzinnego w szybki i tani sposob. mam wielka nadzieje ze linie te nie zbankrutuja jak poprzednie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 19:53 Za bardzi sie rozentuzjazmowąl ten nasz polski lud.... a co z polskimi tanimi liniami lotniczymi...? Ryanair to latajaca Biedronka .... McDonald w przestworzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wylądował Ryanair IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 20:10 Ryanair to przede wszystkim linia o kosztach zdecydowanie nizszych niz u innych przewoznikow lotniczych. W polaczeniu z niezwykle sprawna organizacja przynosi to imponujace efekty, rowniez finansowe. Zyski ciagle rosna, a kapitalizacja gieldowa Ryanaira jest juz wieksza niz British Airways. Niestety pierwsza i tak naprawde jedyna polska tania linia lotnicza Air Polonia zostala doprowadzona do przymusowego upadku, mimo wielkiej szansy na sukces. Nastepnej juz raczej nie bedzie. Centralwings tania linia nie jest i nigdy nie bedzie, przede wszystkim ze wzgledu na poziom kosztow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolo Re: Wylądował Ryanair IP: 80.28.38.* 01.11.05, 21:07 a szanowna gazeta nie wie, ze lotnisko w szczecinie to dopiero piesn przyszlosci? nie sadze, zeby ryanair mial az tak male awionetki, zeby ladowaly na trawiastym poletku przy aeroklubie... poki co jedyne betonowe, poniemieckie, mamy w GOLENIOWIE, na szczescie jakies 40 km od szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś