Gość: galthran IP: 212.14.53.* 01.11.05, 21:05 i tylko pracowników żal... skejtboys.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_z_polskiego_dworku Re: Święta zaczynają się w listopadzie 01.11.05, 21:16 Dobrze ze jest Dzien Zaduszny i Halloween - inaczej swieta zaczynaly by sie we wrzesniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Święta zaczynają się w listopadzie 01.11.05, 21:30 panna_z_polskiego_dworku napisała: > Dobrze ze jest Dzien Zaduszny i Halloween - inaczej swieta zaczynaly by sie we > wrzesniu ;) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Co masz na mysli Halleween ! Probojesz szatanskie nasienie na polskim gruncie zasadzic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj A skończy się na windykacji IP: *.echostar.pl 02.11.05, 09:38 Apropos zapraszam www.konkwista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic ta syfiasta AMERYKANIZACJA IP: *.ght.iadfw.net 02.11.05, 14:58 Ta syfiasta amerykjanizacja zycia, wszystko przeliczane na pieniadze. Teraz zaczynajo swieta juz w Listopadzie, w przyszlosci pewnie bedzie na okraglo, caly rok. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha cc Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.promax.media.pl 01.11.05, 21:21 Coca Cola tez startuje 2 listopada a konwoje pojawia sie w tv przed polowa listopada ;) Zreszta pepsiarze i ich blue santa tez juz jest w sklepach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:49 koka-kola juz wystartowala-patrz butelki. zenujace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:47 Ciekawe czy PIS zainteresuje się tym, kto wpuścił i za co, na polski rynek tych dwadzieścia sieci handlowych, mających u nas prawdziwe Eldorado. Zero podatków i ogromne /ukryte/ zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: PiS IP: *.crowley.pl 02.11.05, 11:13 Myslisz że coś może w tej sprawie zrobić, nie da rady? Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: Święta zaczynają się w listopadzie 02.11.05, 11:14 ciesz sie ze 0 podatkow, masz dzieki temu taniej... jak ja lubie te nowomowe roszczeniowcow a jak tego nie rozumiesz to juz nic nie poradze "mniej podatkow" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient TESCO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.11.05, 22:28 Ludzie nie dajcie się oszukiwać. Uważajcie na ,, promocje, w hipermarketach. Często jest tak, że taki sam towar ma niższą cenę w małym sklepie obok, niz na promocji w hipermarkecie. Tak jest na przykład z Tesco w Żywcu. Odpowiedz Link Zgłoś
vontrompka syf kiła 02.11.05, 11:34 dlatego w tym roku znów wyjadę z Polski na święta... byle dalej, byle nie na Zachód. stare pogańskie święto chwilowo schrystianizowane, a teraz znów odzyskane przez pogańskie zwyczaje... -- vontrompka.com Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Święta zaczynają się w listopadzie 02.11.05, 00:05 Dziesięć lat temu w Hiszpanii pukałem się w czoło kiedy 11 listopada pojawiły się mikołaje i renifery w hipermarketach. Gospodarczo jeszcze nam do Hiszpanów daleko, ale w głupocie i pazerności wyprzedziliśmy ich bez trudu... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Święta zaczynają się w listopadzie 02.11.05, 00:06 Dziesięć lat temu w Hiszpanii pukałem się w czoło kiedy 11 listopada pojawiły się mikołaje i renifery w hipermarketach. Gospodarczo jeszcze nam do Hiszpanów daleko, ale w głupocie i pazerności wyprzedziliśmy ich bez trudu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elv Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:05 jakoś mnie to nie dziwi... jesli ktoś obserwował rynek to z łatwością mógł to przewidzieć. sieci chcą zarobić i naprawdę nie ma niczego dziwnego w tym, ze chcą maksymalnie wydłużyć sobie czas hossy. jeden chce wyprzedzić drugiego- stad pośpiech. i choć w małych miastach i miasteczkach jeszcze nie widać tego szalonego pędu (a moze po prostu sklepikarze prywaciarze nie mają jeszcze wystarczających środków?) to i tam dojdzie nowa moda. podejrzewam, ze trend ten utrzyma się i chcąc czy nie chcąc przyzwyczaimy sie do tego. dodam tylko że ja już od pewnego czasu odwiedzam sklepy szukając... podarków świątecznych! póki co jest: 1/ taniej 2/ spokojniej 3/ mniej tłoczno 4/ większy wybór 5/ czas, wiec i wybór bardziej przemyslany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 02.11.05, 08:27 Carefour rozdaje nagrody za 5 milionów?!Autorowi tekstu chyba się coś pomyliło. Bo kilka wycieczek tanimi liniami lotniczymi(a ceny zaczynają się od.1zł)parę telewizorów(pewnie tych z walmartu za 199zł)i jeden samochód(pewnie KIA)nie kosztuje 5 milionów.Chyba że dołączymy do tego kampanie reklamową w TELEWIZJI,która jest pewnie droższa od tych nagród.NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. A na świąteczne zakupy poczekam do świąt i zrobie je w normalnym sklepie a wiecie DLACZEGO?bo mają może i mniejszy wybór ale za to ceny naprawdę dobrych rzeczy są niższe niż w superach.A różnica jest też taka że w sklepie to sobie kupię co będę chciał a w supermarkecie kupicie to na co jest promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milky Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.acn.waw.pl 02.11.05, 09:31 samochodow w promocji jest 30 Odpowiedz Link Zgłoś
aistionnelle Re: Święta zaczynają się w listopadzie 02.11.05, 09:52 Supermarkety , a szczególnie pracownicy sieci TESCO powinni zastanowić się , czy nie osiągaliby lepszych wyników sprzedaży po prostu zachowując się kulturalnie wobec klientów .Nie wiem jak jest w innych miastach ,ale w Łodzi szerzy się idiotyzm pod tytułem wszystko co masz w ręku (torbie) , a za co nie płacisz w kasie ukradłeś w TESCO .Nie kupuję tam już od dość dawna, nie mam bowiem ochoty zostawiać wszystkiego co mam przy sobie w punkcie , który rzecz jasna "nie ponosi odpowiedzialności" , nie mam ochoty być szarpana za rękaw ponieważ bramki są popsute i wyją przy przechodzeniu przez nie , nie mam ochoty pokazywać innych rachunków w kasie i stempla na gazecie kupionej w EMPIKU ,a także tolerować chamstwa ochroniarzy ...Założenie ,że każdy jest złodziejem przed prawdziwymi złodziejami nie uchroni ,a jeśli klienci będą tak traktowani to i promocja Bożego Narodzenia w czerwcu nie pomoże . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: CHORE TO WSZYSTKO ... IP: 193.109.123.* 02.11.05, 10:37 Zgadzam się. Dlaczego te cholerne hipermarkety odbierają namcałą magię Świąt i psują oczekiwanie na nie?! Stanowczo protestuję!!!!Święta są grudniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyliberal Re: CHORE TO WSZYSTKO ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:29 Pewnie, że to chore, ale... gdyby ludziom się to nie podobało, nie łykali bezmyślnie tego całego komercyjnego kiczu, nie dali sobie wmawiać, że potrzebują rzeczy, których tak naprawdę nie chcą, gdyby jednym słowem myśleli, a nie byli marionetkami socjotechniki, to by się tym wszystkim sklepom po prostu nie opłacało robić tej szopki. Możemy mieć żal i pretensje tylko do siebie, naszych znajomych, sąsiadów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOBOS Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:03 W elbląskim Kauflandzie świeta sa juz od 20 października :-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Święta zaczynają się w listopadzie IP: *.acn.waw.pl 02.11.05, 13:29 Nie znoszę marketów i zaglądam tam w ostateczności ale i tak reniferki i mikołaj w listopadzie to przesada, nie wazne czy na poczatku czy pod koniec. Jak tak dalej pójdzie świąteczne promocje przesuną się na lipiec.. Pozdrawiam N Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Święta zaczynają się w listopadzie 02.11.05, 14:05 no nie wiem czy tego oczekują klienci, hipermarkety z roku na rok coraz skuteczniej zabijają świąteczny nastrój, no bo jak można żyć w takim nastroju przez dwa miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
pnd Święta zaczynają się we... wrzesniu! 02.11.05, 15:07 Rok temu zdebialem, jak juz 30 wrzesnia widzialem w TV reklame Reala z reniferami i jakimis punktami, ktore trzeba zbierac i zrealizowac na Boze Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka29 Re: Święta zaczynają się we... wrzesniu! IP: 193.17.14.* 02.11.05, 15:26 A może zbojkotujemy supermarkety do powiedzmy 15 grudnia może da się chodzić jak najrzadziej zaprotestujmy to może to się zmieni jak obroty spadną!!!!! ja zaczynam pójdę dopiero pod koniec listopada a na codzień byłam codziennie ze względu na godziny otwarcia. pozdrawiam asiella Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze W USA już od dawna można kupić świąteczne 02.11.05, 16:36 artykuły. Nawet w Wall-Marcie Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Hurrrra a ja wygrałem w magi kodów SŁODYCZE 02.11.05, 16:56 tak było napisane na kuponie ktory otrzymalem w Carrefour. jak była moja radośc WYGRAŁEM!! ale zycie zawsze ma kilka niespodzianek przy odbiorze nagrody okazało sie iz dumnie brzmiące słowo SLODYCZE to jakas stara zmaltretowana czekolada. i to jedna, hmmm 1 czekoladę nazywac słodyczami ???? To jest dopiero WIELKA MAGIA KODÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renifer_z_downem santa klausem w ryj w aprilu IP: 66.193.24.* 02.11.05, 17:55 superklozety zabieraja nam swieta bozego narodzenia buuuu! ja terz mjalem sfuj krismas i superkloc mi je ookrradl! uwarzam rze promocja krismasa powinna trfac caly rock, i milicja powinna lapac tlum na ulicy, wlec do xmarketow gdzie oprorzniane bylyby ich smootne konta do zera i nirzej. koniec z wolnosciom, za durzo jurz tego. ocet na krismas kurza tfasz konsumentuf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nal Re: Hurrrra a ja wygrałem w magi kodów SŁODYCZE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.05, 17:57 kolejny nabity w butelkę za zmarnowany czas dostał sowite zadośćuczynienie w postaci czekoladki a pozatym święta kojarzą mi się z zapachem ciast pasztetu i mandarynek a nie oprużnianiem przepełnionych magazynów producentów którzy by pozbyć się towaru po lipcowo sierpniowym bezruchu sprzedają go marketom za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: do Nal 02.11.05, 18:24 Kolego gościu nie wiem dlaczego sugerujesz iż zostałem nabity w butelkę. Wypraszam sobie. Sklep o którym Ci napisałem służy mi do celu jak powinienes wiedziec zakupowego, od 3 lat. Wyobraź sobie samodzielność jaka idzie z wiekiem wymusza takie sytuacje iż człowiek musi sam sobie kupić jedzenie, środki czystości. etc. Ze robię to w tej sieci nie ma żadnego znaczenia. Kupon jak i różnorakie bony otrzymuje się przy tak zwanej okazji. A ze się z tego nabijam nie upoważnia cię do takich niepoważnych osądów. Zastanów się lub dobrze przeczytaj zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Katastrofa. IP: *.acn.waw.pl 02.11.05, 17:51 Odkąd supermarkety zaczynają święta 1,5 czy tak jak teraz prawie 2 miesiące wcześniej, skończyło się takie oczekiwanie na ten dzień. Człowiek kiedyś czekał 1-2tygodnie przed zaczynało się mysleć o choince itp. A teraz? 1/6 roku to święta Bożonarodzeniowe. Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jii Re: Katastrofa. IP: *.resnet.ohio-state.edu 02.11.05, 19:59 Jak ktos mowi, ze mu supermarket cos zabija, bo kiedys czekal na swieta dwa tygodnie, a teraz mu zepsuli atmosfere to mnie to smuci. To jest bezmyslne podejscie do swiat, ktore rzekomo maja sens tylko wtedy, jak ktos jest w dobrym (nie zepsutym przez sklep) nastroju. Takie podejscie to poganstwo kochani bracia Katolicy! Nie wincie za to wlascicieli sklepow. Wince siebie. Zasanowwcie sie, czemu uwazacie, ze swieta = mila atmosfera i czy o to chodzi w tych chrzesciajanskich swietach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Katastrofa. IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 01:37 A ty nie lubisz i nie obchodzisz świąt? Ja nie lubie przez dwa miesiące oglądać na witrynach mikołaja. Wolałem jak pojawiał się 2-3 tygodnie wcześniej. I nie widze w tym nic dziwnego, a napewno nie jest to "pogańskie podejście" do świąt. Święta to przede wszystkim wiara, ale niesposób ucieć od "pogańskich" jak to nazywasz akcentów i pewnie masz na myśli tego mikołaja. p.s. Raz jeszcze zapytam chcesz przez 2miesiące oglądać wszędzie choinki i mikołaje? A potem po krótkiej przerwie dwa miesiące kurczaki i pisanki i wychodzi na to że dwa święta trwają 4miesiace. Mnie to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Kto kupuje te tanie produkty, przeciez to śmierć!! IP: *.icpnet.pl 02.11.05, 18:16 Juz lepiej kupic cos markowego i przepłacić niz zrec np. masło za 1,20pln, bo za tyle po prostu nie da się zrobić masła... Ale sam widziałem jak ludzie to kupują... To juz lepiej wziąć zwykłą margarynę, tam przynajmniej wiadomo co jest w srodku. A, zresztą co mnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Kto kupuje te tanie produkty, przeciez to śmi 02.11.05, 19:22 jestescie banda debili.Po co zajmowac sie sprawami na ktore nie macie wplywu? Polskie debilki Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 POMYSŁ RACJONALIZATORSKI. 02.11.05, 20:55 Dla obniżenia kosztów proponuję UNIWERSALNĄ,CAŁOROCZNĄ DEKORACJĘ marketów i witryn sklepowych.Byłaby to choinka ze zniczami zamiast lampek i jajkami wielkanocnymi zamiast bombek...Zamiast gwiazdki Orzeł Biały (na okoliczność wszystkich świąt państwowych).No i oczywiście łańcuchy z czerwonych serduszek (vide tzw. "walentynki). Odpowiedz Link Zgłoś