venus99 20.12.05, 11:31 1.za wolno latał? 2.za wysoko latał? 3.za nisko latał? a teraz k.MY!pisuary! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baret Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.chello.pl 20.12.05, 11:56 a moze spieprzyli budowe nowego terminalu? sa opóżnienia a oni nic nie zrobili by dyscyplinowac wykonawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 20.12.05, 12:02 > a moze spieprzyli budowe nowego terminalu? sa opóżnienia a oni nic nie zrobili > by dyscyplinowac wykonawce A co LOT ma z tym wspolnego? To chyba przedsiebiorstwo Polskie Porty Lotnicze raczej, a nie Polskie Linie Lotnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michsza Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.ice.co.cr 21.12.05, 00:16 wlasnie chcialem to powiedziec, Coz trzeba troche merytorycznej duskusji w necie Bo inaczej bedzie to tylko przekrzykiwanie sie nawzajme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: 80.241.130.* 20.12.05, 12:09 TKTM A teraz... Kłerrrwa Tylko My!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: 194.178.108.* 20.12.05, 12:19 Mam nadzieje ze SkyEurope kupi LOT'a. Odpowiedz Link Zgłoś
rak61 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 12:45 Póki co to właśnie SkyEurope jest na krawędzi bankructwa i nie wadomo czy przetrwa zimę. Co do LOTu, najwyższy już czas pozbyć się nasłanych z Ordynackiej i służb specjalnych, "z zawodu dyrektorów" skutecznie zniechęcających klientów do korzystania z LOT. Szkoda tylko że to nie rząd wylał tą "ekipę" a rada nadzorcza LOT. Może wreszcie LOTem będą zarządzać ludzie wybrani w konkursie a nie przyniesieni w teczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: 80.241.130.* 20.12.05, 12:53 To że idą Święta nie oznacza że można tak bezkrytycznie wierzyć w cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 13:50 nic nie usprawiedliwia naiwności.jedyne co się zmieni to teczka.będzie z innego rozdania.cała reszta bez zmian ponieważ TERAZ K.MY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byc126 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.sympatico.ca 20.12.05, 18:15 To najgorsz linia i sztraszny service po tej stronie Atlantyku.Nawet moja Tesciowa powiedziale,ze leciala po raz ostatni Lot-em z Toronto do Warszawy i dalej do Gdanska.Za drogo,stale spozniony samolot {nawet 2-6 godzin},straszne jedzenie,obsluga na pograniczu skandalu.A kiedys bylo modne :::Lataj Lot-em bo Lokomotywa sie nie ogolisz- sam dobrze tego nie rozunie ale w latach Stanu Wojennego bylo modne w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 18:20 Czy nie chodzi przypadkiem o to, ze LOT za tanio wyczarterowal CIA samoloty na dowoz mahmutow do Szymanow, Klewek i Pily ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 w tym roku... 20.12.05, 12:20 ...lecialem lotem szesc razy srednie spoznienie 3.5 godziny, raz samolot byl brudny, mimo tego ze latam bizness class kilka razy musialem bardzo dlugo czekac na bagaz, latam lotem tylko dlatego ze jest jedyna linia z bezposrednim polaczeniem warszawa-newark, ale chyba przestane, biorac pod uwage ciagle spoznienia mozna szybciej doleciec z przesiadka z rozmow z obluga wynika ze firma jest stanie kompletnego rozkladu moze wyrzucenie paru beznadziejnych menagerow pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTW Tajniacy won! IP: *.chello.pl 20.12.05, 12:38 Plecam lekturę artykułu w Gazecie Polskiej pt. OdLOTowy interes. Wtedy stanie się jasne co jest powodem zmian kadrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipiec64 Re: w tym roku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:40 Nie znam gości ale mam nadzieję, że kiedyś ktoś w ten sposób oceni Twoją pracę ) potraktuj to jako życzenia nowroczne). Latam LOT-em co tydzień i jest to zdecydowanie jedna z najlepszych lini z ktorymi mam doczynienia (aczkolwiek kilka uwag krytycznych tez by sie znalazlo). Czekanie na bagaz to kwestia obslugi portu - w tym przypadku Polskich Portow Lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torreadoratubrak Do lipca 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:11 Ty, z lipca 64. Jak nie znasz specyfiki lotniska to nie zabieraj głosu. Oczekiwanie na bagaż to nie wina PPL, ale obsługujących samolot agentów handlingowych - WASu albo LGSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojcie_c Re: w tym roku... IP: *.phlapafg.dynamic.covad.net 20.12.05, 14:59 Jedno slowo: Scandinavian. Jak do tej pory najlepsze moje transatlantyckie doswiadczenie. Wygodne siedzenia, mnostwo filmow do wyboru i brak wsi na pokladzie (kto raz lecial LOTem za ocean wie, o czym mowie). Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jest także absolwentem Akdemii Dyplomatycznej 20.12.05, 13:02 w MOSKWIE !! Mysle że absolwent takiej uczelni nie powinien pełnić w Polsce jakiejkolwiek funkcji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Jest także absolwentem Akdemii Dyplomatycznej IP: *.chello.pl 20.12.05, 16:01 Ty nie myślisz Ty bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Wreszcie! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.05, 13:10 "NIE" kilka razy opisywało sytuację w LOT. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewyraźnie PISał Niewyraźnie PISał IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 13:59 > 1.za wolno latał? > 2.za wysoko latał? > 3.za nisko latał? Nie! Niewyraźnie PISał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Niewyraźnie PISał bo wyraźnie się POsrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaff Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.cbproxy.astra-net.com 20.12.05, 14:27 ale i tak zotał największy złodziej IKONOWICZ.rozpierd...to całe towarzystwo tam pracują same rodziny patrz tabliczki na drzwiach.po prostu rodzinna firma.catering paliwo 10!!!razy droższe niż na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:23 Nareszcie zaorano to czerwone gnojowisko Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 no i poleciał grabarz... 20.12.05, 15:37 pisuary walą TKM na lewo i prawo...głupi naród ich wybrał więc reklamacji się nie uwzględnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: no i poleciał grabarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:05 Głupi to jesteś Ty. Rzadko spotyka się w cywilizowanym świecie aby wyborców nazywać głupkami dlatego, że wybrali jakąś partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-za-pis te lelek - nie podskakuj bo kolo ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:13 ciężkie młoty wybrały tych baranuff i teraz dopiero niektórym pacanom się oczy otiwerają; widać tobie lelek jeszcze trochę czasu trzeba...niektórzy ciężko trybią ale jestem pewien, że na siłowni jesteś de bejściak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: te lelek - :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 05:16 Ubawiłeś mnie setnie. Nie nie jestem na siłowni debeściak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m15 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:59 tak, teraz qrwa my,bo wy czerwone qrwy rozkradliście ten kraj -zrobimy z wami porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:36 a lecial ktos z was lotem?? ja lecialem w zeszlym tyg z rocznym dzieckiem z nowego jorku. 9 godzin dziecko strasznie plakalo ze strachu. czy myslicie ze ktoras ze stewardes mi pomogla w czymkolwiek? opryskliwie traktowaly mnie jak jakiegos smiecia. musialem sie prosic wrecz blagac zeby mi mleko dla niego podgrzaly. ludzie mieli nas dosc ale nawet oni nie wytrzymali w koncu i opieprzyli stewardesy za nieuprzejmosc. NIGDY WIECEJ LOTU. niech zmienia tam wszystko i wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warmianka Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.devs.futuro.pl 20.12.05, 17:51 wybacz, ale ja psa bym nigdy nie przewiozla samolotem tyle godzin, a co dopiero dziecka!!!! To sa olbrzymie wahania cisnienia! Troche zdrowego rozsadku!!!!A gdzie ci niby mialy to mleko podgrzac, jak nie maja kuchenki na pokladzie? Chyba w termosie z kawa? Wcale sie nie dziwie, ze mialy was dosc, bo byly 4 na 300 pasazerow, z ktorych kazdy chce byc traktowany jak hrabia, bo kupil bilet za 400 baksow. Polaczki wracajace do domu, rzucajace sie na alkohol, jakby nigdy go wczesniej nie pili...koszmar. Wiesz, ja wole latac z przesiadka gdziekolwek, zeby tylko nie bylo POLAKOW. A leciales sasem? Tak to dopiero beznadzieja. LOT i tak z nich wszystkich trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 18:30 Nawet w Ryanair mozna mleko podgrzac,* wiec podobna opcja na trasie przez ocean to chyba zaden cymes. Pzdr. */ Vide informacja zamieszczona na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:07 durnoto, latałam wielokrotnie na trasie WAW - NYC z moją córką, pierwszy raz jak miała 5 mcy. Dziecku nic nie będzie a załoga powinna być miła i pomocnam mleko można zagrzać nawet nad atlantykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:32 Gość portalu: Warmianka napisał(a): > wybacz, ale ja psa bym nigdy nie przewiozla samolotem tyle godzin, a co dopiero > > dziecka!!!! To sa olbrzymie wahania cisnienia! Troche zdrowego rozsadku!!!!A > gdzie ci niby mialy to mleko podgrzac, jak nie maja kuchenki na pokladzie? > Chyba w termosie z kawa? Wcale sie nie dziwie, ze mialy was dosc, bo byly 4 na > 300 pasazerow, z ktorych kazdy chce byc traktowany jak hrabia, bo kupil bilet > za 400 baksow. Polaczki wracajace do domu, rzucajace sie na alkohol, jakby > nigdy go wczesniej nie pili...koszmar. Wiesz, ja wole latac z przesiadka > gdziekolwek, zeby tylko nie bylo POLAKOW. > A leciales sasem? Tak to dopiero beznadzieja. LOT i tak z nich wszystkich > trzyma poziom. wyobraz sobie ze czasem trzeba dziecko przewiezc samolotem szczegolnie jak sie wraca z kontraktu do kraju. mialem je zostawic w domu dziecka? trzeba byc idiotka zeby takie bzdury pisac. i nie jestem zadny hrabia tylko jak place okolo 1000 dolarow to mam prawo oczekiwac od obslugi ze gdy mam ogromny problem to wyciagna do mnie pomocna dlon. za to place. a na alkohol nie mialem czasu i nie widzialem tam zadnego pijanego Polaka. konkluzja: lecz sie Odpowiedz Link Zgłoś
trissa1 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 21.12.05, 11:13 hej! czy aby nie przesadzasz??? jestem stewardesą, często latam za atlantyk i zawsze podgrzewam jedzenie dla dzieci (fakt, ze możemy to zrobić dopiero po skończonym serwisie posiłków - podgrzewamy mleko w dzbankach, w kt. wcześniej podajemy gorące napoje); a co do dziecka - to naprawdę uważasz, ze obcy człowiek (czyli stewardesa) lepiej sobie poradzi niż rodzic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamba Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.lot.pl 20.12.05, 18:17 Ale to własnie zwiazki zawodowe pilotów i stewardes odwołały tego prezesa. Teraz będa mogli być jeszcze bardziej chamscy i opryskliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: 83.238.147.* 20.12.05, 18:01 Mnie nie interesuje, kto z PIS, a kto z PO!!! Merytoryka jest tylko ważna. To, że LOT schodził na psy przez ostatnie lata to fakt niezaprzeczalny!!! Z miesiąca na miesiąc gorzej, te oszczędności na pasażerach były wręcz żenujące. Flota stara, obsługa średnio miła i średnio młoda, samoloty brudne, catering coraz paskudniejszy!!! Za co chwalic pana Grabarka??? Raczej nie ma za co!!! Pasażer - to dobro najwyższe!!! Przynajmniej za nie najtańszy bilet LOT-u!!! I to pasażer powinien byc najważniejszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Lotu Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska-HURRA!! IP: *.telkab.pl / 217.153.99.* 20.12.05, 18:54 Najmilszy prezent dla załogi Lotu na gwiazdkę.Jest szansa, że tzw prezesi z zawodu (nieudacznicy)nie będą dalej nami rządzić. Niech teraz jaśnie prezes Grabarek i jego świta spróbują zarobić takie pieniądze jakie brali w Locie w innej, najlepiej prywatnej firmie.Ciekawe jak długo ich ktoś potrzyma na stanowisku. Te oszczędności na pasażerach plus brak wizji rozwoju firmy prowadziły nas na dno. Pozdrawiam wszystkich pasażerów. pilot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska-HURRA!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.05, 20:06 Ty tępy matole! Każde dziecko wie, że jeżeli jesteś pilotem, to zarabiasz 3 razy tyle co ten Prezes. I ty masz czelność coś mówić o kasie, jaką on brał? Kiedy wszystkie linie mają kłopoty albo bankrutują - on was wyciągnął z długów. Nareszcie zaczęliście przynosić zyski. Ale musieliście też pracować, więc związki zawodowe go zwolniły. Tońcie teraz jak najszybciej. Ja będę wam kibicować.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Lotu Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska-HURRA!! IP: *.telkab.pl / 217.153.99.* 20.12.05, 20:13 Winszuję inteligencji,taktu, znajomości tematu i sytuacji w firmie. Musisz być widocznie krewniakiem Grabarka. Cóż rodziny się nie wybiera.Zdrowia życzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
rak61 Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska-HURRA!! 20.12.05, 20:20 No już myślałem że nikt taki się nie odezwie.Ktoś od wylanego prezia, a moze onże to sam? Mam nadzieję, że wkrótce audyt w Locie okaże jak to "wyciągnął" on LOT z długów, jego skandaliczna niegospodarnośc, działalność na szkodę firmy, brak wizji i strategii,doraźność działań obsadzanie stnowisk ludzmi skrajnie niekompetetnymi za to posłusznymi do głupoty.Co odczuli zarówno pracownicy jak i pasażerowie. O fikcyjnych zyskach, przekrętach finansowych itp. zapewne przeczytamy wkróce w prasie. Mam nadzieję że wkrótce działalnościa tego i poprzedniego prezia zajmie sie prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Lotu Re: Rak 61 IP: *.telkab.pl / 217.153.99.* 20.12.05, 20:31 Raku-pozdrawiam Cię, miło przeczytać taki post.Też trzymam kciuki za audyt w firmie.Samych miłych dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel Gib Jerzy Adamski ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.05, 23:46 Wpadłeś czerwony capie związkowy we własne sidła , he, he, he Z ilu adresów ty jeszcze tu nadajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rak61 Re: Jerzy Adamski ???? 21.12.05, 00:18 Gwardia prezia traci zimna krew!? Czy tego uczyli w Wyzszej Szkole Dyplomacji w Moskwie? Poza zwykłymi obelgami jak zwykle nic nie masz do powiedzenia.Chyba będziesz musiał powtórzyc turnus! Ukłony dla pryncypałów! Ordynacka wam tego nie daruje! Wypuściliście z rąk LOT!!!I chyba TO jest twój problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieprz Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska-HURRA!! IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 22:33 mówią że Grabarek chciał zwolnić 1/3 załogi lotu. czy powinien? czy też zatrudnienie dla wszystkich jest najważniejsze? a teraz mamy paradoks -załoga zwolniła prezesa. przyjdzie nowy. jesli bedzie chciał cokolwiek poprawić to pewnie musi wywalić 1/3 załogi. I też go zwolnicie? byle do emerytury? po was chocby potop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bociek Tępaki, LOTu nie można oceniać tylko przez pryzmat IP: *.chello.pl 20.12.05, 19:31 wrażeń z lotu samolotem! PiS obiecał, że będzie czyścił spółki ze służb i czyści. Chwała za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Gorzej nie bedzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:28 Odwolanego zarzadu nie ma powodu zalowac, bo wyroznial sie tylko tym, ze mial znajomosci gdzie trzeba, dzieki czemu zreszta panowie Grabarek, Dubno, Metelski i Wysocki (ten byly TW jeszcze czeka na odwolanie) chodzili przez kilka lat w glorii menago. Gorzej na pewno nie bedzie i jak slusznie ktos zauwazyl, jesli sa tacy dobrzy to na pewno bez problemow znajda nawet lepsza prace i place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazalt Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.05, 19:44 Wszystko bedzie moherowo-kapturowo-kolesiowe.Sądy,telewizory,rządy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalny Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:43 Bez przesady. A do tej poryto jak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:43 Poprzedni Zarząd PLL LOT w składzie: Litwiński, Ikanowicz, Lesiecki, Papis, oraz obecny: Grabarek, Wysocki, Metelski, Dubno, Ikanowicz obecnie dyrektor finansowy tak wspaniale zarządzali firmą, że akcja wartości 100 zł w 2000 roku obecnie warta jest okoł 2 zł. Ci super nieudacznicy swoje stanowiska zawdzięczali powiązaniom z otoczeniem Prezydenta oraz Premiera. Lesieckiego nie mógł odwołać nawet sam Pol. Powszechnie znana była informacja o braniu w łapę od Swissera przez były Zarząd kierowany przez Prezesa Litwińskiego. Wiceprezes Lesiecki po tym skandalu został nawet dyrektorem Polskich Portów Lotniczych /nominację otrzymał podobno w gabinecie samego Premiera Millera/. Minister winien wrócić do tej sprawy, ponieważ LOT na aliansie ze Swisserem poniósł wielkie straty za co odpowiedzialny był wyłącznie Zarząd. Kryzys w firmie jest jednak bardzo głęboki i sięga już stanowisk średniego stopnia zarządzania. Stanowiska kierownicze są obsadzane wyłącznie przez znajomych i rodziny. Kwalifikacje są zbędnym balastem, najważniejsza jest lojalność. Bez zmiany organizacji zarządzania LOTem nic się nie zmieni. Tam panuję kompletny chaos. Związki zawodowe pilnują wyłącznie swoich partykularnych interesów a niekompetentny Zarząd stara się przetrwać. Jedynym ratunkiem dla PLL LOT jest powołanie ZARZĄDU KOMISARYCZNEGO. Zarząd winien natychmiast sprawdzić: finanse LOT, finanse Spółek oraz skandaliczną restrukturyzację prowadzoną według widzimisię jednego człowieka podpierającego się z uwagi na własną niekompetencję wynajmowanymi za duże pieniądze firmami doradczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 22:16 To ja jeszcze dodam ze LOT skutecznie rozwala lodzki rynek lotniczy nie tylko poprzez wspolny lobbing z PPL na rzesz "Warszafki" (aby lodzkie lotnisko nie bylo dotowane - strach monopolisty przed konkurencja) ale takze poprzez regularne odwolywania rejsow z Lodzi do Warszawy budzac w ten sposob brak zaufania do Lublinka jako portu. I wlasnie dlatego tak bardzo cieszymy sie z obecnosci Ryanair'a na Lublinku a LOTu w ogole nie chcemy. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
cool_matt Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska 20.12.05, 22:30 lot nie jest taki straszny jak jako linia lotnicza w porownaniu np do lufthansy .natomiast skandalem jest jego strategia rozwoju.na lotniskach regionalnych nic sie nie dzialo przez ostatnie 10 lat.nagle pojawily sie inne linie i okazalo sie ze ludzie chca i moga latac do i z krakowa ,poznania, gdanska itp. i do tego za grosze .skandalem jest takze ze warszawa i polska (38 milionowy kraj)nie ma bezposrednich polaczen transkontynentalnych i trzeba sie ciagle przesiadac we frankfurcie londynie itp.polacy w samolotach koszmar-ostanie moje doswiadczenie lot Lotem z Rzymu a obok mnie pielgrzymka w walonkach z koziej wolki.az mi sie zal zrobilo stewardessy bo nic tylko bic zakapiory po pyskach.najlepsza linia lotnicza to SINGAPORE AIRLINES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zei Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.verona01.nj.comcast.net 20.12.05, 23:19 A może po prostu nie latał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Prezes LOT odwołany ze stanowiska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 23:40 Nalezaloby jeszce odwolac totumfackiego wszystkich ekip rzadzacych Mr. A. Wysockiego, a takze zapomnianych nieco dzis, a kiedys znanych ze szwajcarskich srebrnikow, bylych wiceprezesow P. Ikanowicza (obecny dyrektor finansowy) i M. Rymkiewicza (za zaslugi na "zeslaniu" w Nowym Jorku). O pomnniejszych giermkach ancient regimu nie wspomne, bo na to nie zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latacz kto lecial niech przeczyta, kto nie, tym bardziej IP: *.aster.pl 20.12.05, 23:42 bardzo duzo piszecie ze pis przyszedl (nie glosowalem na nich dla jasnosci) i biednych dyrektorow wyrzucil:) bardzo ochoczo podnosicie temat ze tkm itd... szkoda mi was...czekam az ktorys/-as z was przeleci sie na linii krajowej lotem oslodzonym cukierkiem (mozna wziac kilka..hehh) i kawa wliczonymi w cene biletu...a jakze, ale biletu za tysiac zeta!!!!! prosze obroncow lotu o cisze, nie sciemniam, latam wiec wiem....przepraszam, zapomnialem dodac ze latam jesli lot nie skasuje lotu bez slowa, czesta niestety praktyka...wyrwac sie prosze za miedze, polatac liniami..roznymi, poobserwowac, ruszyc zastalymi zwojami a pozniej bedzie czas na komentarze... bardzo dobrze sie stalo...teraz pora na ppl...oby jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszart LOT IP: *.aster.pl 22.12.05, 00:01 kiedys LOT cechowaly: extra catering, nowoczesna flota i piekne stewardesy. Dzis nic z tego nie zostalo (choc od paru tygodni znow podaja posilki w ekonomiku zamiast ohydnych sandwichy odkupionych z airpolonii), samoloty i sterwardesy jakby sie postarzaly (choc oba modele embrionow sa fajne) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 " LOT-em blizej!". Bo dalej to juz na pewno nie! 22.12.05, 13:37 "W zarzadzie utrzymal sie jedynie Andrzej Wysocki odpowiedzialny za sprawy pracownicze." Teraz to na pewno zyski wzrosna w zwiazku z wydluzeniem godzin pracy i wzrostem jej wydajnosci oraz ograniczeniem swiadczen socjalnych. ;-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dae 2006 Rok LOTu IP: *.cpe.unwired.net.au 23.12.05, 09:10 2006 bedzie, i musi byc, rok LOTu, bo jesli nie, LOTu nie bedzie. Wiem ze nowy rzad PiSu, z LOTem cos zrobi. Przede wszystkim, LOT MUSI zamowic dla siebie 30 nowych Boeingow 737, bo obecne Boeingi 737 w flocie LOTu sa stare jak swiat. LOT tez potrzebuje ich zeby rowiac siatke polaczen. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Dobre ludzie z Opoczna i ...Warmii, PHHHLLEEEASE! 24.12.05, 08:36 W kazdym dalekodystansowym Boeingu (nawet w starych 767, nie mowiac o 747 i 777) sa na pokladzie co najmniej DWIE DUZE baterie kuchenek mikrofalowych, co wiedzialem na WLASNE OCZY! W Airbusach A-340 i A-330 zreszta tez. A w czym wy myslicie, stewardessy posilki podgrzewaja? W d.....? ;-((((((((((((( -------------------------------------------------------------------------------- WPUSCIC CHLOPA DO BIURA, TO ATRAMENT WYPIJE! Odpowiedz Link Zgłoś